Dodaj do ulubionych

Najlepsza komedia świata według was to...?

IP: *.revers.nsm.pl 26.02.04, 19:46
Mam dvd, po prostu nareszcie mam dvd! No i mam tyyyle innych problemów, że
tak okrutnie mi się zachciało posiedzieć przed telewizorem i potarzać się ze
śmiechu na podłodze. Pierwszy krok zrobiony - obejrzałam po raz n-ty 'Rybke
zwaną Wandą' i az mnie brzuch boli. Ale co dalej? Piszcie, co mam jeszcze
wypozyczyć?
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Najlepsza komedia świata według was to...? IP: *.visp.energis.pl 26.02.04, 19:49
      Naga broń (3 części), Ścisle tajne (Top Secret), Ali G Indahouse, Egzorcysta 33
      i 1/3, Spy Hard...
    • ugo Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 26.02.04, 19:54
      Monty Python i Św. Graal
      • Gość: piecyk gazowy Re: Najlepsza komedia świata według was to...? IP: *.visp.energis.pl 26.02.04, 19:55
        „UHF” – R E W E L A C J A ! ! ! :-)))
      • sugarhoney Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 26.02.04, 22:33
        "MP i Swięty Graal" jest rewelacyjny. Fajny jest też "the meaning of life". A
        jak dostaniesz gdzieś odcinki Latajacego Cyrku Monty Pythona to juz w ogóle
        super:))
        • brunosch Żywot Briana 27.02.04, 12:41
          Czyżby Was nie śmieszył???
          W dodatku masz zero szansy na zobaczenie "Żywota" w polskiej TV
    • Gość: rozmiar42 A gdyby tak jeszcze kilka słówek o filmie? IP: *.revers.nsm.pl 26.02.04, 20:18
      A gdyby tak jeszcze na zachętę nazwiska z filmu i dwa słówka o akcji... Będę
      zobowiązana :-)Bo lista zaczyna byc imponująca i zaraz sie pewnie zacznie
      polemika...
      • Gość: emcia Re: A gdyby tak jeszcze kilka słówek o filmie? IP: *.icpnet.pl 26.02.04, 21:30
        najlepsza komedia świata to bez dwóch zdań "Pół żartem pół serio" (dowodem na
        to jest m.in fakt, że można ten film oglądać nieskończona ilośc razy, i zawsze
        jest smieszny):)
        • Gość: natka Re: A gdyby tak jeszcze kilka słówek o filmie? IP: *.topole.waw.pl 26.02.04, 21:45
          Nagie bronie-zdecydowanie.
          Jasiek fasola.
          Asterix i Obelix!!!

No i chłopaki nie płaczą, ale to też zależy od poczucia humoru:)))
      • ruda_szczurka Re: A gdyby tak jeszcze kilka słówek o filmie? 26.02.04, 23:31
        Gość portalu: rozmiar42 napisał(a):

> A gdyby tak jeszcze na zachętę nazwiska z filmu i dwa słówka o akcji... Będę
        > zobowiązana :-)Bo lista zaczyna byc imponująca i zaraz sie pewnie zacznie
        > polemika...

kilka słówek o każdym filmie jest na opakowaniu filmu w wypożyczalni ;)
    • westpoint Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 26.02.04, 22:38
      Jak najbardziej humor angielski!

"Sens życia według Monty Pythona"
      • ugo Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 26.02.04, 22:56
        Sugar i West. Lubię Was :-)
    • Gość: spades Re: Najlepsza komedia świata według was to...? IP: 213.199.253.* 26.02.04, 23:00
      1. SHREK,
      2. Epoka Lodowcowa,
      3. Rejs
      4. Trylogia Chęcińskiego itd
    • minnetou Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 27.02.04, 09:09
      Zdecydowanie " Nie przynos mi kwiatow " ( Send me no flowers)
      1964, Doris Day, Rock Hudson
      • Gość: myszka_211 Re: Najlepsza komedia świata według was to...? IP: *.laser.pl 27.02.04, 09:23
        Ja kocham komediowa trylogie " Sami swoi", "kochaj albo rzuć" "nie ma mocnych"
        poza tym świetny jest "Dzień świra"
        "Nie lubię poniedziałków"
        "Nic śmiesznego"
    • czarna_mandarynka Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 27.02.04, 09:42
      Na www.filmweb.pl za najlepszą komedię uznano "Dzień świstaka". Zresztą zajrzyj
      tam, na pewno coś wybierzesz.
      Ja polecam "Czarny kot biały kot" Emira Kusturicy. Zupełnie szalony, absurdalny
      i zakręcony film o Cyganach. Odlot:)
      • to.ya :)))) 27.02.04, 10:28
        Trylogia Pawlak vs Kargul
        "Pół żartem pół serio"
        "Najlepszy kumpel" (wogóle chyba wszystkie komedie z duetem Mathau [o ile
        dobrze napisałam nazwisko...] i Lemmon)
        :D
        "Rejs"
        i duuuuuuuuużo by jeszcze wymieniać :)))))))
        • Gość: robert Re: :)))) IP: *.net.autocom.pl 27.02.04, 10:54
          Oglądnij sobie "Jabberwocky"
          • martuha Re: :)))) 27.02.04, 11:14
            zywot briana.
            • Gość: baba Re: :)))) IP: *.acn.waw.pl 27.02.04, 12:12

Full Monty
              Dzien Swistaka
              Mis
              • Gość: moia Re: :)))) IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 27.02.04, 12:56
                No, nareszcie ktos napisal o Misiu.
                Polecam.
                • Gość: monty fan! Re: :)))) IP: *.man.polbox.pl 27.02.04, 15:10
                  zdecydowanie MONTY !!!
                  ostatnio zakupiłem DVD "latający cyrk MP" - ABSOLUTNY HIT REWELACJA!!!
    • takataka Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 27.02.04, 15:46
      "masz wiadomość"
      • wielkopolski Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 27.02.04, 17:43
        MIŚ i kończmy tę dyskusję
    • kocibrzuch Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 27.02.04, 17:43
      Pythonów wielokrotnie tu wymieniono, więc podam coś z nieco innej beczki:
      filmy braci Coen - "Big Lebowsky", "Fargo", "Bracie, gdzie jesteś".
      "Piąty element" Bessona też traktuję jako komedię i polecam, jeśli jakimś cudem jeszcze nie widziałaś.
      • bachelorette Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 27.02.04, 19:55
        a ja polecam komedię
        "Bogowie muszą być szaleni" - pewnie będzie problem ze zdobyciem - nie wiem,
        czy to jest na DVd -absolutnie najlepsza komedia jaką widziałam w życiu.
        Cholernie inteligentna - niestety takie utwory nie śa popularne...
        • fassolka Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 27.02.04, 23:39
          Jak to, nikomu sie nie podobały 'Potwory i Spółka'??
        • Gość: Ate Re: Najlepsza komedia świata według was to...? IP: *.po.opole.pl / *.po.opole.pl 04.03.04, 16:25
          Podpisuję sie pod "Bogowie muszą być szleni". Były zreszta dwie części.
          Zdecydowanie lepsza była pierwsza.
          A pamiętasz z jakiego kraju pochodzi ten film?
          Pozdrawiam
          Ate
          • Gość: marco Re: Najlepsza komedia świata według was to...? IP: 81.15.190.* 26.03.04, 12:09
            Filmy te pochodzą z RPA
    • Gość: abc To oczywiste: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 20:15
      "POL ZARTEM POL SERIO" B. Wilder'a
    • mapmuh Najlepsze komedie świata kręcą Brytole 27.02.04, 23:47
      Ale nie chłopaki od Monty Pytona, tylko Guy Ritchie. Polecam:
      Snatch
      Lock, stock and two smoking barrels
    • kazek76 Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 28.02.04, 08:14
      Sens Zycia,Swiety Gral,Zywot Briana,Naked Gun,Iceventura czy jakos tak sie to
      pisze
    • Gość: sijulejter Re: Najlepsza komedia świata według was to...? IP: *.net.iton.pl 28.02.04, 08:29
      nie jest najlepsza ale jeszcze nie wymieniona: CZACHA DYMI absolutna rewelacja
      i kopalnia zabójczych tekstów
      • Gość: goddess w glanach Re: Najlepsza komedia świata według was to...? IP: *.visp.energis.pl 28.02.04, 12:40
        "Czacha dymi" (parodia "nocy w teatrze") jest debesciacka ale tego chyba nie ma
        dvd. najlepszy jest koniec i poczatek i scena w balecie z kaczka :) normalnie,
        musze to isc zobaczyc ;)
        a oprocz tego to zdecydowanie Shrek i jeszcze moze byc AliG Indahouse ale to
        zalezy w jakim wieku jest ten kto chce to ogladac ;) pozdro
        aha, i jeszcze "Marsjanie atakuja" i "Space balls" (Kosmiczne jaja, czy jakos
        tak)
        • Gość: kixx Re: Najlepsza komedia świata według was to...? IP: *.acn.waw.pl 28.02.04, 13:16
          oczywiscie poza w.w. tytuałami:
          Nieme kino
          Młody Frankenstein
          no i cała paleta filmów z wytwórni Troma np cykl filmów o toksycznym mutancie
          (lub mścicielu-róznie jest to tłumaczone).Niby to horrory,ale ...
          Co tu dużo pisać,musisz to zobaczyć
          • fassolka Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 29.02.04, 21:55
            Tak się tu niektórzy zachwycają Nagą bronią, łeee! To jest humor poniżej pasa,
            na kilka usmiechów, ale wysilone to do granic. Oczywiscie rzecz gustu :-) Ja
            osobiście polecam np 'Wpływ ksiezyca', duzo smiechu ale znacznie subtelniej.
            Albo Woody Allen - 'Milosc i smierc' albo 'Tajemnica morderstwa na Manhattanie'
            czy cokolwiek innego spod jego ręki. Teraz masz propozycji na pół roku :-)))
    • undyna Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 29.02.04, 23:55
      Vabanki
      • Gość: old.sailor Re: Najlepsza komedia świata według was to...? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 09:36
        "Hard way" (ciężka próba) Woods & Fox
        "Midnight Run" (zdążyć przed połnocą) DeNiro
        • ratamar Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 01.03.04, 12:27
          Dorzucam jeszcze: "Zycie seksualne ziemian". Filmu raczej nie pokaza w telewizji, choc najsmielszy w niej jest chyba sam tytul :)) Ach, no i
          jeszcze "Przekret" Guya Richiego. Monthy Pytonsi to lektura obowiazkowa, ale jakos nikt nie wspomnial jeszcze o "Hydrozagadce".
          Czyzby ktos z Was jeszcze nie znal? :)))

Serdecznosci

Ratam
    • martttin Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 01.03.04, 12:26
      Wiesz co, odstaw DVD na polke, wlacz sobie TVP 3 i zacznij ogladac obrady
      sejmu, to jest dopiero komedia ;). Na dodatek ciagnie sie to od tylu lat ;)
    • xsero_z_kota Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 01.03.04, 13:24
      "Co Pan mi tu z tymi włosami to jest kiosk ruchu ja tu mięso mam"- oczywiście MIŚ
    • Gość: Lilly Re: Najlepsza komedia świata według was to...? IP: *.ds.uni.wroc.pl 01.03.04, 14:07
      Moim zdaniem najlepsza komedią jest "Dyktator" Charliego Chaplina. REWELACJA!!
      Polecam - ja go znam na pamiec.
      • Gość: MK1 Re: Najlepsza komedia świata według was to...? IP: 62.17.253.* 01.03.04, 15:51
        Juz wiele klasykow padlo ale chyba jeszcze nikt nie wpisal tutaj

South Part - the movie i kazdy z odcinkow osobno

Simpsons ( kazda czesc jest rozbrajajaca - nie wyobrazam sobie powrotu z pracy
        do domu i niemoznosc ogladania tego codziennie - nie wiem czy w Polsce to
        wogole leci - ale naprawde warto to sobie sciagnac z internetu)

Grumpy old men (dwie czesci)

Jak rozpetalem II wojne swiatowa

Rejs

Chicken Run

Pulp Fiction

Cztery pokoje

Zandarmi z Saint Tropes (wszystkie czesci)

• miziek Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 01.03.04, 16:37
          Wszystko z Louis de Funesem :))))))))))))))))))
          I 'Hotel Zacisze' z Johnem Cleesem- zajebiste :D
          • anikl Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 01.03.04, 19:15
            A jak Ci się przeje humor anglosaski, zobacz "Goście, goście" z Jeanem Reno(ale
            pierwszą część). Zawsze płaczę oglądając - tak bardzo się śmieję.
            • ivvcia Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 02.03.04, 21:14
              numer jeden niezaprzeczalny i genialny REJS, ogladalam go niedawno po raz enty
              i plakalam ze smiechu, tuz za nim MIŚ (ogladalam tez nascie albo i wiecej razy)
              dalej Monty Python: sens zycia, swiety gral i jaberwoky (nie wiem jak sie to
              pisze) jakis czas temu niezle usmialam sie na bad boys 2.
              generalnie to ja uwielbiam stare polskie komedie, z zagramanicznych nic jakos
              mi nie zostalo w pamieci.to dodam jeszcze Wniebowzietych i Poszukiwany-
              poszukiwana tez super obie :) ahh no i sexmisja.
    • Gość: Wallenberg Re: Najlepsza komedia świata według was to...? IP: *.bredband.comhem.se 02.03.04, 21:33
      A ja dorzuce film z plytki ktora kupilem 2 dni temu: Clockwise. Mr. Stimpson
      (John Cleese) udaje sie na narade rektorow do Norwich. I wszystko idzie na
      prawo zamiast na lewo.. albo odwrotnie;)
    • Gość: goddess w glanach Re: Najlepsza komedia świata według was to...? IP: *.visp.energis.pl 02.03.04, 21:34
      "Ściągany" i "Szklanką po łapkach"

• Gość: ruda Re: Najlepsza komedia świata według was to...? IP: 212.244.24.* 04.03.04, 13:49
      Pozdrowienia dla wszystkich fanów Misia. W ogóle polskie komedie są genialne:
      Nic śmiesznego, chłopaki nie płaczą, dzień świra itd. to z tych nowych, a ze
      starszych Rejs, Rozmowy kontrolowane.
      Można też zobaczyć taxi wszystkie częsci. Oglądałam kiedyś taki rosyjski film
      tylko nie wiem czy dobrze zapamiętałam tytuł - "Na ryby" genialne, podobno też
      jest druga część.
      Pozdrawiam
      • fassolka Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 07.03.04, 19:23
        Zaraz zaraz, a Depresja Gangstera? A Tootsie? A Robin Hood-Faceci w Rajtuzach?
    • Gość: barejaBAJERA BRUNET WIECZOROWA PORA,hehehehehehehehe!!!!!!! IP: 80.48.19.* 07.03.04, 20:42
      BRUNET WIECZOROWA PORA-po prostu majstersztyk ,nic dodac nic ujac,smiech od
      poczatku do konca i ten klimat komunistyczny!!!socreal,groza i chumor!!!
    • Gość: zrozpaczony Tragikomedią sa rządy L. Millera. IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.04, 23:44
      ...
      • Gość: ultra75 Re: Rozowa Pantera! IP: 207.159.92.* 08.03.04, 16:51
        Uwielbiam Dzien Swistaka, filmy G. Richie, "Chlopaki nie placza" i wszystkie
        polskie komedie z lat '70-'80, ktore juz zostaly wymienione.

Z jeszcze nie wspomnianych polecilabym prawie wszystkie czesci "Rozowej
        Pantery"! Miodzio. Tylko raczej na pewno nie sa niestety dostepne na DVD :-(.
    • konyou Re: Najlepsza komedia świata według was to...? 09.03.04, 22:55
      heh... Misia nic nie przebije...
      ale widzieliscie Segment 76? ponoc jest swietny :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka