drzejms-buond 28.04.10, 13:15 trochę ich nazbierałem. fotoforum.gazeta.pl/a/30858,0.html większość została naprawiona ale wczoraj, przechadzając się po Key West natknąłem się na takie coś przyznam,że nie mam pojęcia czemu zamazano twarz jegomościa Ktoś ma jakąś wizję? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monalajza Re: googlowe goopoty 28.04.10, 13:19 pewnie sobie nie zyczy zdjęcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: googlowe goopoty 28.04.10, 13:58 no ale przecież to darmowa reklama dla autora rzeźby? chyba, że przedstawia się tam facjatę np Busha? Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: googlowe goopoty 28.04.10, 14:18 wstydliwy jakis Pan widocznie:) zamazana twarz w reklamie nie przeszkadza:) tak myslę i nie inaczej!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek do glowy Re: googlowe goopoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.10, 14:35 przeciez to jest posąg to mu duma nie pozwala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: googlowe goopoty IP: *.cable.smsnet.pl 28.04.10, 15:01 Synu, odstaw te masońskie rozrywki. Stadiony buduj bumelancie jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: googlowe goopoty 30.04.10, 10:20 wskazuję za VOKERE'em... wpiszcie w google hasło "zrobiłam to" ;] Odpowiedz Link Zgłoś
aardwolf Re: googlowe goopoty 30.04.10, 16:48 jak dla mnie wytłumaczenie jest oczywiste: zamazywaniem twarzy zajmuje się program który błędnie zakwalifikował rzeźbę do ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: googlowe goopoty 30.04.10, 17:19 Albo po prostu uwzględnił fakt, że ktoś stale ma kamienną twarz:) No bo przecież ciepłoty ciała nie mierzy? Mierzy? A co, jeśli ktoś jest oziębły i ma kamienną twarz? Straszne problemy z tym googlem:) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: googlowe goopoty 04.05.10, 09:33 no dobra, to czemu nie zamazał kobiecej ćwarzy? a co to kobieta, to nie ludź? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: googlowe goopoty 04.05.10, 09:37 Osobista wysłanniczka z Florydy, w jęzku ponglish doniosła dziś mejlowo, zagadnieta przeze mnie w powyższym temacie, cytuję: "Pamietam ze ta para pomnikow stoi przed takim museum pirackim a w srodku tego museum jest sklepik gdzie sprzedaja rozne bizuterie zrobione z lupow pirackich sprzed lat." ładne, nie? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cb Re: googlowe goopoty IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 04.05.10, 11:03 ta sama rzeźba stoi w Chicago niedaleko budynku Chicago Tribune; nazywa się "American Gothic" (o ile pamiętam) i jest nawiązaniem do jednego z najsłynniejszych amerykańskich obrazów. www.chicagotribune.com/entertainment/arts/chi-publicart-080501-gallery,0,7905996.photogallery Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: googlowe goopoty 04.05.10, 11:16 O! nie podobny do Busha! wiec to nie to... kolejną głupotę znalazłem. wpiszcie w google maps "stachura" i powiększcie obraz! CZARNO WIDZĘ! próbuję wkleić link ale siakoś nie idzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
uccello milusia twarzyczka 04.05.10, 11:46 Tu się możesz Dżejmsie nasycić: www.andrewgrahamdixon.com/archive/readArticle/51 Odpowiedz Link Zgłoś
majowa_kotka Re: googlowe goopoty 04.05.10, 12:36 I dokładnie tak jest :-) Rozpoznawaniem i zamazywaniem twarzy (a także tablic rejestracyjnych pojazdów) zajmują się specjalne algorytmy. Ustawia się odpowiednią czułość, zostawia algorytm sam na sam z obrazami i po pewnym czasie odbiera wynik. Problem w tej "odpowiedniej" czułości - jeśli jest zbyt niska, może kogoś pominąć (i wtedy Google może mieć kłopoty ;-)), jeśli zbyt wysoka - widać na załączonym obrazku. O podobnym kwiatku usłyszałam zresztą na wykładzie (z którego dowiedziałam się o powyższym) - algorytm rozmył mordkę pandy na plakacie reklamującym "Kung-fu pandę". Niestety, nie udało nam się tego zobaczyć :-) Odpowiedz Link Zgłoś