Dodaj do ulubionych

Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie istnie

29.05.10, 19:50
ją...

Pilota do ściszania wk...ących ludzi.

Oni sobie piszczą, bluzgają,wrzeszczą, skrzeczą - a ja przyciskam "MUTE" i
delektuję się błogą ciszą.

Oni oczywiście nadal radośnie wrzeszczą, jeśli jest im to niezbędne do
egzystencji, i słyszą samych siebie, ale już tego nie słyszę.
Obserwuj wątek
    • wei.wu.wei To akurat istnieje 29.05.10, 20:08
      nazywa się duża posiadłość z ochroną. W gratisie dodają stadko potakujących
      osobników płci dowolnej.
      • arnika77 Re: To akurat istnieje 29.05.10, 20:14
        Coś do szybkiego przyswajania wiedzy w głowie. O! Taki np.
        microchip. Pozdrawiam wszystkich kujących do egzaminów!
        • wei.wu.wei Re: To akurat istnieje 29.05.10, 20:24
          To też istnieje. Nazywa się uroczy weekend w dużej posiadłości z gronem
          potakiwaczy płci odpowiedniej dla osoby egzaminującej :)
      • maitresse.d.un.francais Re: To akurat istnieje 29.05.10, 20:17
        wei.wu.wei napisał:

> nazywa się duża posiadłość z ochroną.

Bardzo upierdliwe w obsłudze.

W gratisie dodają stadko potakujących
        > osobników płci dowolnej.

Misiaczku, odróżniasz potakiwanie od niewrzeszczenia?
        • wei.wu.wei Re: To akurat istnieje 29.05.10, 20:26
          > Bardzo upierdliwe w obsłudze.
          >

A skąd. Konrada z Niani nie widziałaś? A to byłą raptem mała posiadłość.

Myszeczko, czy potakiwacz będzie na Ciebie wrzeszczeć?
          Dobra rada: logika first, ironia then.
          • maitresse.d.un.francais Re: To akurat istnieje 29.05.10, 21:25
            wei.wu.wei napisał:

> > Bardzo upierdliwe w obsłudze.
            > >
            >
            > A skąd. Konrada z Niani nie widziałaś?

Nie.

>
            > Myszeczko, czy potakiwacz będzie na Ciebie wrzeszczeć?

Nie musi na mnie, może sam sobie.

Nie mówiłam o wrzeszczeniu NA MNIE. Mówiłam o wrzeszczeniu z braku wychowania. O
            informowaniu całego autobusu, że Bartek nam się podoba, hihihihihiihi (hihihi w
            rejestrze gwizdkowym).
            • wei.wu.wei Re: To akurat istnieje 29.05.10, 21:32
              Chyba faktycznie nie widziałaś potakiwaczy wokół posiadacza posiadłości. Hihihi.
              • maitresse.d.un.francais Re: To akurat istnieje 29.05.10, 21:36
                wei.wu.wei napisał:

> Chyba faktycznie nie widziałaś potakiwaczy wokół posiadacza posiadłości. Hihihi
                > .
                Jakiej posiadłości?

Nie oglądam "Niani", a z prywatnych posiadłości widuję głównie budkę na działce
                u znajomych. ;-)
                • wei.wu.wei Re: To akurat istnieje 29.05.10, 21:40
                  na przykład https://j.luxlux.pl/l925/7a3cc760001767df47571713/222435.jpg takiej

• maitresse.d.un.francais Re: To akurat istnieje 29.05.10, 21:46
                    wei.wu.wei napisał:

> na przykład [img]https://j.luxlux.pl/l925/7a3cc760001767df47571713/222435.jpg[/i
                    > mg] takiej
                    >
                    >
                    Ładne.

Gdzie potakiwacze? To to zielone wzdłuż drogi?
                    • wei.wu.wei Re: To akurat istnieje 29.05.10, 21:47
                      O tej porze? To raczej w sypialni.
                • frred Re: To akurat istnieje 05.06.10, 23:32
                  A urządzenie, o którym marzę, to "pamięć Robocopa" - kamerka nagrywająca
                  wszystko, co widzę, a zwłaszcza to, co mi się śni.
            • frred Re: To akurat istnieje 05.06.10, 23:29
              Kochanie solidaryzuję się z Tobą w 100%! Ja też "uwielbiam inaczej" dupcie w
              strojach mocno dyskotekowych oraz panów w strojach mocno bejsbolowych z cyklu
              "Urzekła mnie Twoja historia" - to znaczy cały autobus/tramwaj słucha historii,
              którą osobnik relacjonuje komuś obok lub przez komórkę, nierzadko ze szczegółami
              ginekologiczno-gastrologiczno-proktologicznymi.
              • maitresse.d.un.francais Re: To akurat istnieje 05.06.10, 23:49
                frred napisał:

> Kochanie solidaryzuję się z Tobą w 100%! Ja też "uwielbiam inaczej" dupcie

Dupcia to są takie 4 litery, jak w reklamie środka na hemoroidy, tylko bez nóżek
                i beretu.

Nie znoszę mówienia "dupa/dupcia" o kobiecie.
                • frred Re: To akurat istnieje 06.06.10, 18:17
                  Wiesz co mam na myśli. Akurat TE panie, o których myślę, to SĄ dupcie. I to nie
                  jest kwestia, że ja traktuję kobiety przedmiotowo. To TAKIE dziewczęta bardzo
                  często traktują wszystkich i wszystko jako zasoby do wykorzystania.

Jedna z nich się mnie kiedyś zupełnie serio zapytała, po co jest miłość, skoro
                  prościej jest dobrze się bawić.
                  • maitresse.d.un.francais Re: To akurat istnieje 06.06.10, 22:39
                    frred napisał:

> Wiesz co mam na myśli. Akurat TE panie, o których myślę, to SĄ dupcie.

Nie. Dupcia to mała dupa. A nazywanie kobiety nazwą części ciała (zastanów się
                    jakiej...) bardzo mi się nie podoba.

I to nie
                    > jest kwestia, że ja traktuję kobiety przedmiotowo. To TAKIE dziewczęta bardzo
                    > często traktują wszystkich i wszystko jako zasoby do wykorzystania.

Toteż należałoby dać im w łeb i zdrowo pogonić, ale nazywanie "dupciami" nie
                    jest OK.
                    >
                    > Jedna z nich się mnie kiedyś zupełnie serio zapytała, po co jest miłość, skoro
                    > prościej jest dobrze się bawić.

Też bym zapytała, nawiązując do naszej wymiany maili.

• Gość: belattrix Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.10, 20:15
      a ja jako dziecko bardzo, ale to bardzo chciałam mieć takiego małego ludka żeby
      mieszkał u mnie w kieszeni a ja dzieliłabym się z nim kanapkami :) po
      MATplanecie mi zostało...
      potem była jeszcze czapka niewidka i coś żebym umiała latac... i h_j , nie
      spełniło się
      • Gość: a co mi tam Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.05.10, 21:07
        Kabine do przemieszczania sie w czasie z predkoscia swiatla ;-)
        Teraz np w Paryzu a za 10 sekund w Monte Carlo ......
    • croolevna Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 29.05.10, 21:06
      Ja marzę o znikaczu służącym do robienia denerwujących ludzi "znikniętymi" -
      klikam sobie i nie ma ich tu gdzie byli... nie ma ich nigdzie... byłoby pięknie
    • nessie-jp Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 29.05.10, 23:35
      Uniwersalny wydłużacz i przenoszacz czasu.

Tak żeby można było, na przykład, absorbującą i pilną pracę przenieść sobie na
      nudne, deszczowe, nieciekawe dni, które były w zeszłym tygodniu, zamiast robić
      ją panicznie teraz, kiedy jest słońce, ciekawa książka i brak chęci do roboty.

No bo to jest bez sensu i niepraktyczne, żeby w zeszły czwartek padało i
      człowiek po ścianach chodził z nicnierobienia, a teraz nagle ma wyrobić 200%
      normy, kiedy pogoda iskrzy i rower aż piszczy, żeby go na spacer zabrać.
      • maitresse.d.un.francais Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 29.05.10, 23:46
        nessie-jp napisała:

> Uniwersalny wydłużacz i przenoszacz czasu.
        >
        O!
        • vanilla.an Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 30.05.10, 02:06

-Cofacz czasu

-
          www.allegro.pl/item1058894134_azurowy_dywanik_pod_kominek_i_nie_tylko_zobacz.html
          • Gość: dla mnie prosze Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i IP: 201.229.248.* 30.05.10, 04:33
            glosniki ciszy. znaczy inni wlaczaja glosniki i wala muze na calego
            a ja chce walic cisze. tak, ze w promieniu 200 metrow co najwyzej
            szept lub cichy pisk.
            lazienka jetsonow: wchodzisz i po 30 sekundach wychodzisz umyty,
            nabalsamowany, uczesany, z makijazem i ubraniem.
            • vifxen Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 30.05.10, 10:50
              głośniki ciszy! Albo chociaż plik z ciszą, wrzucasz sobie na mp3,
              wsiadasz do tramwaju i jeeedzieeeesz w tej cichości.
              I teleport. Malutki, składamy, ale niezawodny.
              • maitresse.d.un.francais Ha! Chętnych na ciszę jest więcej! 30.05.10, 18:12
            • Gość: ania Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i IP: *.plock.mm.pl 20.06.10, 20:39
              OOOOOOO!!! Ale bym wtedy dała czadu moim sąsiadom!!! Za wszystkie
              imprezy w nocy, za wszystkie brzdąkania na pianinie, za wszystkie
              ich kłótnie, wyzwiska, granie w piłkę w domu, wycie psa itp.
              Jakbym im tą ciszą walnęła!
      • croyance Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 30.05.10, 19:30
        Czytalam kiedys o takim pomysle, podobnym do Twojego: bank czasu.
        Siedzi czlowiek, czas marnuje, to sobie go do banku wstawi, i potem
        moze wykorzystac wlasnie np. przed jakims egzaminem.
    • sootball Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 30.05.10, 09:02
      Powiedzmy, że rozsypałam zapałki i przeklęłam szpetnie.
      Zamykam wtedy oczy, marszczę brwi i po chwili obok mnie w powietrzu
      materializuje się przycisk "wstecz", który ma zdolność cofnięcia kilku ostatnich
      operacji.
      Zapałki zostają w pudełeczku i nikt nie krzywi się na przekleństwo...
      • Gość: mac komputerowo IP: 74.3.160.* 30.05.10, 10:10
        sootball napisała:

> Powiedzmy, że rozsypałam zapałki i przeklęłam szpetnie.
        > Zamykam wtedy oczy, marszczę brwi i po chwili obok mnie w powietrzu
        > materializuje się przycisk "wstecz", który ma zdolność cofnięcia kilku ostatnic
        > h
        > operacji.
        > Zapałki zostają w pudełeczku i nikt nie krzywi się na przekleństwo...

ctrl+z do spieprzonych akcji i ctrl+s do uchwycenia dobrych momoentow coby je
        sobie wczytac gdy ctrl+z gowno da :)))))
      • Gość: Azorek Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i IP: *.chello.pl 30.05.10, 10:12
        Wehikuł czasu połączony z czapką niewidką. Przenoszę się wstecz i WIEM JAK BYŁO naprawdę...Parę faktów z historii chciałabym zobaczyć na własne oczy.

Niewidoczna siatka, nie wiem czy magnetyczna czy jakieś pole siłowe, obojętnie, coś, co w ułamku sekundy odgradza mnie od otoczenia...Mam na myśli sytuacje niebezpieczne, np. napastnika itp. Marzę o czymś takim od chwili, kiedy zostałam napadnięta.

Marzy mi się też jakiś czip dla kotów, żebym wiedziała, gdzie który jest, bo szukanie kota zajmuje dużą część mojego życia. Mogłaby też zaczipować wszystkie przedmioty, które posiadam, bo też się chowają przede mną.

• Gość: mac azorku... IP: 74.3.160.* 30.05.10, 10:19
          sa tacy ktorym marzy sie zaczipowanie niewolnikow z takich krajow jak nasz coby
          sie nie walesali bez sensu, tylko rzad swiatowy wiedzial jak to wykorzystac.

masz zapedy imperialistyczno-totalitarne, beware! :-)))))))
          • Gość: Azorek Re: azorku... IP: *.chello.pl 31.05.10, 09:12
            Gość portalu: mac napisał(a):

> sa tacy ktorym marzy sie zaczipowanie niewolnikow z takich krajow jak nasz coby
            > sie nie walesali bez sensu, tylko rzad swiatowy wiedzial jak to wykorzystac.
            >
            > masz zapedy imperialistyczno-totalitarne, beware! :-)))))))

NIEWOLNIKÓW???? Ja koty chciałabym czipować! Kot nie jest niewolnikiem, matko kochana...to ludź jest niewolnikiem kota - to jest fajne, jak mówią koty.
            :)
            Pzdr
        • Gość: Ola Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i IP: *.home.aster.pl 30.05.10, 10:50
          Transmiter myśli. Żeby wystarczyło o czymś pomyśleć, a to samo by się zapisało w
          komputerze/telefonie albo bez rozmawiania dotarło do drugiej osoby. Czasem np.
          podczas spaceru układa mi się w głowie e-mail, który powinien zostać wysłany
          tydzień temu. I wszystko w nim jest, co powinno i zdania takie zgrabne i treść
          błyskotliwa. A po powrocie do domu pustka w głowie i niechęć do pisania. Za
          pomocą transmitera można by pisać maile, artykuły, prace magisterskie,
          tłumaczenia, zdawać egzaminy! Tylko nie wiem jeszcze jak to w praktyce
          rozwiązać, czy to wymagałoby jakiegoś czipa w mózgu? Brrr..No ale pomarzyć
          zawsze można (a później zabrać się do pisania).
          • gdabski Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 30.05.10, 21:30
            O, zapisuję się na ten gadżet!

/Gdabski
            • Gość: london calling Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i IP: *.donhost.co.uk 30.05.10, 21:34
              przekaz mysli istnieje:)
        • maitresse.d.un.francais Azorku 30.05.10, 18:11
          a czy nie można by przymocować jakoś do kota takiego breloczka co reaguje na
          gwizdnięcie?

Tzn. kotu obrożę, do niej breloczek.
          • Gość: Azorek Re: Azorku IP: *.chello.pl 31.05.10, 09:14
            maitresse.d.un.francais napisała:

> a czy nie można by przymocować jakoś do kota takiego breloczka co reaguje na
            > gwizdnięcie?
            >
            > Tzn. kotu obrożę, do niej breloczek.

Można, ale czysto teoretycznie. Obawiam się, że to mogłoby zranić kocie uczucia...
    • Gość: kopytkowa Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 18:12
      Kwiatek siedniopłatek spełniający życzenia. był taki film. Wyrywało
      się płatek klepało formułkę i gotowe. Doraźne ale przydatne.
      Ochraniacze opon tłuszczowych. Działają na zasadzie ty sobie jesz,
      jesz, jesz co i ile chcesz, a one chronią przed przyrostem objętości
      i wagi.
      To samo z ochraniaczanmi uzębienia. Dentysta kosztuje.
      Zamykacze uszu, co by nie słyszeć wrzasku sąsiadki, kiedy zasypiam i
      odgłosów z kibelka sąsiada, gdy jestem w trakcie konsumpcji chleba z
      pasztetową.
      > Pilota do ściszania wk...ących ludzi.
      Tak matreso zamawiam. Pani Ela zamilknie dla mnie choć na chwilę
    • mumia_ramzesa Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 30.05.10, 18:24
      Generator antyhalasu, przede wszystkim znoszacy halas uliczny i krzyki sasiadki,
      ktora wrzuca mezowi w dziwnych porach (np po 23.00 i od 7 rano), w dodatku
      godzinami. Ma kobieta kondycje!
    • Gość: Marek Motywator IP: *.cust.tele2.de 30.05.10, 21:45
      Takie urządzenie co by sprawiało że mi się tak chce jak mi się nie chce...

Przede wszystkim w momencie kiedy nie ma konkretnej motywacji z zewnątrz.
      • vanilla.an Re: Motywator 30.05.10, 22:50

Kapsuła odchudzająca ...wchodzisz i po 15 minutach 2 kg mniej
    • p8 małe pudełeczko... 31.05.10, 18:03
      ...z czerwonym guziczkiem. Raz nacisnę i problemy znikną. Bezapelacyjnie i na
      zawsze ;) razem z kulą ziemską :D.

pzdr

-b-
    • e_vvika Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 31.05.10, 21:46
      Maszynę do teleportacji.
      • Gość: smierdziel Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i IP: *.range86-149.btcentralplus.com 01.06.10, 16:57
        1. urzadzenie do zbierania ciuchow, prania, wyjmowania z pralki,
        prasujace i wkladajace je do szafy
        2. urzadzenie przygotowywujace posilki
        3. urzadzenie do wyprowadzania psa
        4. samoodkurzajacy odkurzacz
        5. urzadzenie farbujace i myjace wlosy/ do fryzjera nienawidze
        chodzic/
    • pikku_myy16 Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 06.06.10, 00:48
      Ja też kombinowałabym z czasem. Taki zatrzymywacz, żeby móc się
      podelektować życiem, a nie ciągle śpieszyć. I wreszcie bym mogła
      zrobić sobie dłuższą przerwę w zakuwaniu. Też pozdrawiam wszystkich
      ryjków, co to klną na czerwiec i sesję.
    • mumia_ramzesa Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 06.06.10, 18:25
      Szklana kule, ktora by mi pokazala, czy z wlozonej pracy bede cos miala, czy
      znow sie narobie i wszystko pojdzie na marne. Wtedy bedzie mi sie chcialo tak,
      jak teraz mi sie nie chce.
      • mamabuly Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 08.06.10, 13:40
        Ja się podpisuję, też potzrebuję takiego przewidywacza efektów mojej
        harówki bez tego czasem idzie zwariować.
        • ibelin26 Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 08.06.10, 14:19
          1) Łóżko, które samo się ściele i samo chowa pościel (nie mam
          sypialni i nie zanosi się, żebym miała)

2) Urządzenie do robienia manicure - wkładam palce, czekam kilka
          minut i wyjmuję - paznokcie obcięte i pomalowane, skórki usuniete
          • Gość: tipsiarka Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i IP: *.sarmacka.net 09.06.10, 10:10
            2) Urządzenie do robienia manicure - wkładam palce, czekam kilka
            minut i wyjmuję - paznokcie obcięte i pomalowane, skórki usuniete

takie automaty mają w Japonii...
    • zezem_prosto_w_oczy Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 08.06.10, 22:24
      1. Czapke niewidke i siedmiomilowe buty
      2. Maszyne do wytwarzania wymarzonych perfum (razem z wbudowanym
      designerem butelki);)
      3. Zautomatyzowanego Gina w Butelce
      • Gość: dla mnie prosze Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i IP: 201.229.248.* 13.06.10, 22:46
        ja jeszcze chetnie zapodalabym sobie taka strefe ochronna rodem z
        filmow SF, ale wokol wlasnego ciala. taka bariera mialaby,
        powiedzmy, kilka milimetrow grubosci. uderzy w ciebie samochod:
        wychodzisz z tego bez szwanku, oblejesz sie wrzatkiem - nie ma po
        tym sladu.
        • ibelin26 Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 14.06.10, 11:45
          Nagrywacz snów.
      • Gość: porfiry Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i IP: 195.116.30.* 15.06.10, 16:06
        "Rincewind podejrzliwie obejrzał buty. Przypomniał sobie, jakie kłopoty na Niewidocznym Uniwersytecie sprawił prototyp Butów Siedmiomilowych. Obuwie, które stara się zmusić użytkownika, by stawiał kroki długości siedmiu mil, wywołuje poważne naprężenia pachwinowe."

Tak mi się przypomniało...
    • mumia_ramzesa Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 14.06.10, 11:56
      Plaszcz powietrzny o optymalnej temp. izolujacy od powietrza atmosferycznego.
    • zwykly_kierowca Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 14.06.10, 12:20
      Podobnie - wygłuszacz szczekania psów, o zasięgu powiedzmy 100 m. Tzn. one sobie
      dalej ujadają do zawścieknięcia, ale na milcząco, jezeli są w odległości do 100
      m od urządzenia to ich nie słychać.

• tygrysgreen Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 14.06.10, 12:34
        hi hi,ja to bym musiała chyba sobie nagrać ich szczekanie i wozić ze sobą. tak
        się przyzwyczaiłam do zasypiania przy tym jazgocie że jak śpię poza domem to mi
        za cicho :)
    • beataj1 Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 14.06.10, 22:35
      Jako wielbicielka Star Steka chciałabym mieć:

Holokabine - która mogła by stworzyć wspaniałe światy i ludzi do interakcji - na bank skołowała bym sobie romans z Clarkiem Gable.

Replikator - wpisuje co chce a on generuje to z atomów które latają w powietrzu.

I na koniec transporter - korki w drodze do pracy przestałyby być problemem.
      • beataj1 Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 14.06.10, 22:37
        Star Treka miało być
        • kinky5 Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 15.06.10, 21:02
          magiczny olowek.
    • wielki_szuwarek Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i 20.06.10, 19:45
      zegarek ktorym mozna zatrzymac czas.
    • Gość: aamg Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 10:48
      Ocieplacz na nos, umożliwiający swobodne oddychanie i mówienie. Przy
      większych mrozach - ocieplacz na całą twarz. Od lat mnie zadziwia,
      że w epoce lotów kosmicznych...
    • Gość: ryża małpa Re: Przedmioty, które chcielibyście mieć, a nie i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 11:09
      Ogrzewaną myszkę na długie, zimowe wieczory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka