speedy13 Re: źle przeczytałam 12.12.17, 00:07 W ramach obowiązków zawodowych, przeglądając listę wyrobów spożywczych natrafiłem na pozycję "Prezerwy rybne" (to coś jak konserwy tylko o znacznie krótszej trwałości). Ale oczywiście w pierwszej chwili przeczytałem Prezerwatywy rybne W sumie wiem, że już od dawna istnieją prezerwatywy o aromacie np. truskawkowym, bananowym czy czekoladowym. Może więc czas już rozszerzyć ofertę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: źle przeczytałam IP: *.dynamic-ra-08.vectranet.pl 14.01.18, 15:32 Przeglądam katalog charmsów Pandory i widzę "Wesoła Mongolia" (???). Było "Wesoła Magnolia"... Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 15.01.18, 16:46 demotywatory.pl/4825630/Kiedy-sa-tylko-dwa-typy-lasek-a-ty-jestes-obiema przeczytałem: "Kiedy są tylko dwa typy lasek, a ty jesteś obleśna", tylko do zdjęcia mi nie pasowało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I'd rather post as Re: źle przeczytałam IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.18, 18:50 "Operacja bezigłowa" - > "operacja bezgłowia"... :D Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 08.04.18, 14:49 W saloniku prasowym mój wzrok padł na tytuł czasopisma "ELLE DECORATION", który odczytałem jako.. "ELLE DEFLORATION" :) Zresztą nie zdziwiłbym się zbytnio, gdyby w dzisiejszych czasach istniało czasopismo poświęcone defloracji... Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 10.04.18, 18:31 No to ja ostatnio miałem dwa takie przypadki: 1) Wielki bilboard reklamujący sobotnie zakupy i promocje w jednej z popularnych sieci handlowych przeczytałem w pierwszej chwili jako Sobota w kiblu 2) W spamie jaki dostaję na swoje skrzynki trafiła się informacja o tym jak popularna piosenkarka schudła po narodzinach swego dziecka. Wielki tytuł głosił "Sylwia Grzeszczak niesamowicie szybko straciła wagę po urodzeniu dziecka" Mi zaś po szybkim zerknięciu wyszła wiadomość jak z horroru: Sylwia Grzeszczak niesamowicie szybko straciła nogę po urodzeniu dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: źle przeczytałam 28.04.18, 03:42 Ja przed chwila zamiast: Kurczak pieczony na butelce piwa. Miękkie, soczyste mięso, chrupiąca, aromatyczna skórka przeczytalam Kurczak pieczony W butelce piwa. Miękkie, soczyste mięso, chrupiąca, aromatyczna skórka .. i sie zastanawialam co to byla za butelka i jak-oni-tego-kurczaka-tam-wsadzili?? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 22.12.18, 00:33 Koleżanka, która interesuje się projektowaniem i budową domów (właśnie niedawno ukończyła swój), wystrojem wnętrz, ogrodów itp. poprosiła mnie abym w związku z jej wyjazdem za granicę, nagrywał jej ulubiony serial dokumentalny "Domy z potencjałem" na taki właśnie temat. Przeglądam więc program TV w poszukiwaniu informacji, kiedy będzie następny odcinek i czytam: Damy z potencją To jednak prawda, że my faceci myślimy tylko o jednym... Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 19.01.19, 20:51 Kolega w pracy miał książkę pt. "Pogrzebany olbrzym". Rzuciłem okiem na okładkę i przeczytałem: "Pojebany olbrzym" :) Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 24.01.19, 14:36 Czytając notatkę o postępach budowy II linii metra natrafiłem na fragment "Równolegle do prac wykończeniowych stacji trwa montaż okablowania" - a wyszło mi z tego Równolegle do prac wykończeniowych stacji trwa montaż okiblowania No i w sumie wszystko by się zgadzało, przecież na każdej z tych stacji muszą być toalety i to nawet po kilka... Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 29.03.19, 21:35 Tytuł piosenki Enej "Latyna" przeczytałem - jakżeby inaczej - "Latryna" :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 29.06.19, 22:30 W markecie hasło "MELONY PEŁNE SŁOŃCA" przeczytałem jako... "MIELONE PEŁNE SŁOŃCA" :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 30.07.19, 19:52 Przeczytałem WYPOŻYCZALNIA LOKATORÓW i nawet zacząłem się zastanawiać, co to za nowa forma wynajmu :) W rzeczywistości była to WYPOŻYCZALNIA LAKTATORÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 30.07.19, 22:04 Na Dw. Wschodnim w jednym z zejść z peronów mignęła mi reklama piwa o nazwie "Pilsovar". A ja oczywiście w przelocie przeczytałem: Pisuar W sumie od piwa do pisuaru droga zwykle niedaleka... Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 24.01.20, 10:13 Gdy po raz pierwszy przeczytałem o Marszu Tysiąca Tóg, odczytałem jego nazwę jako "Marsz Tysiąca Nóg" i nawet pomyślałem, że organizuje go Z. Stonoga z rodziną :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 07.03.20, 13:50 W tytule artykułu "Bezbłędna Kayah" przeczytałem jako "Bezzębna Kayah" :) Nawet pasuje - ona już tak wyje, jakby była w wieku, w którym traci się zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 09.09.20, 18:07 Hasło reklamowe pewnego krakowskiego centrum handlowego przeczytałem: OBSRAJ I WYGRAJ :) W rzeczywistości było tam: OBRYSUJ I WYGRAJ. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 12.10.20, 18:48 Znajoma udostępniła na FB sentencję: "NIE BÓJ SIĘ IŚĆ POWOLI, OBAWIAJ SIĘ JEDYNIE STANIA W MIEJSCU". Przeczytałem: "NIE BÓJ SIĘ JEŚĆ POWOLI, OBAWIAJ SIĘ JEDYNIE SRANIA W MIEJSCU" :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 02.02.21, 14:59 Nazwę tabletek do zmywarki "SOMAT" przeczytałem "SOMSIAT" :) Chyba za dużo memów :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 07.03.21, 22:48 Na butelce wody mineralnej przeczytałem: "JÓZEF STALIN". W rzeczywistości była tam nazwa ujęcia: "JÓZEF STANISŁAW". Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 18.05.21, 22:45 Nazwę SALONY KANCLERZ przeczytałem jako SZALONY KANCLERZ. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 25.05.21, 22:27 Hotelik dla kotów "KOCI KŁACZEK" przeczytałem jako "hotelik dla kotów i kaczek" :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 10.11.21, 20:14 Hasło reklamowe gadżetów sportowych DEAR BODY przeczytałem, jakżeby inaczej, jako DEAD BODY :) Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 28.02.22, 15:54 Czasy mamy niewesołe, za wschodnią granicą krwawa wojna, niemniej dla rozluźnienia postanowiłem napisać, co źle przeczytałem: Artykuł na Onecie mówi o tym, że Szwajcaria przyłączyła się do unijnych sankcji finansowych wobec Rosji. Pada tam zdanie: " Efektem tej decyzji będzie uderzenie w majątki rosyjskich oligarchów". A co ja w pośpiechu przeczytałem? Efektem tej decyzji będzie uderzenie w majtki rosyjskich oligarchów. I bardzo słusznie. Jak oligarchowie zostaną bez majtek, z gołą d*, to może im coś trafi do rozumu i przestaną popierać politykę Kremla. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 26.05.22, 22:43 demotywatory.pl/5137864 W podpisie tego demota zamiast "50 pensów" przeczytałem "50 penisów". A może to nie był przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 09.06.22, 14:51 To jednak prawda, że facetom tylko jedno w głowie... Jedna z clickbajtowych historyjek na serwisie Microsoft News opowiada o przyjaciółkach, które przez całe życie robiły sobie co roku takie samo grupowe zdjęcie. Tytuł "4 przyjaciółki przez 40 lat robiły sobie takie same zdjęcia" (skrócony przez system o ostatni wyraz) przeczytałem jednak w pośpiechu jako: 4 przyjaciółki przez 40 lat robiły sobie same... Ech, szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś