Gość: brooklyn44 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 23:23 Kiedyś wracamy pociągiem z wycieczki szkolnej do teatru, w przedziale sami mężczyźni, więc w ramach rozrywki propozycja zabawy - podajemy inicjały sławnych piłkarzy, można zadać trzy pytania (odpowiedź jedynie "tak" lub "nie") i kto z obecnych zgadnie ma punkt. Dochodzi nagle do pata - kolega podał namiar R.A., pytania nic nie wyjaśniły (Europejczyk, napastnik, gra we Włoszech lub Hiszpanii), a kolega utrzymuje, że to ktoś bardzo, bardzo znany. Wpadłem w końcu na ideę, by powiedział mi o kogo chodzi "na ucho", bo może to jednak zaściankowa postać. Poirytowany "myśliciel" nachylił się, dłonią zasłonił usta i wyszeptał mi poważnie: "Ron Aldo"! Autentyk, duszę się z tego do dziś, nie muszę chyba też pisać jaki pseudonim nosi on od tego feralnego powrotu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 15:36 A Ron Aldo :) to nie jest Brazylijczykiem? Ale i tak nic nie przebije tego: - Co robią koty? - Skakają. Piękne :))). Odpowiedz Link Zgłoś
laurra Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 28.01.05, 16:17 Najsłabsze ogniwo: -Dokończ: Ślimak, ślmimak wystaw rożki... tam Ci WEłNY na: -pierożki (prawidłowa odp. pończoszki) Odpowiada studentka Medycyny -Co to znaczy primum non nocere?? -yyyy nie wiem buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luukasz4 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 01.02.05, 12:59 w zyciu nie slyszalem o tej welnie na ponczoszki, o serze na pierozki owszem. nigdy bym tego nie odgadl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.crowley.pl 28.01.05, 22:04 Niemiecka wersja "Najsłabszego ogniwa" Pytanie: Jaką wspólną nazwę noszą: popularny batonik i rzymski bóg wojny? Odpowiedź po krótkim namyśle: Snickers pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.cnb.com.pl 02.09.08, 14:25 Aha, akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francuzeczka Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 18:07 1 z 10 : Sznuk: W jakiej epoce tworzyli Mickiewicz, Slowacki, Krasinski? Gracz: W renesansie! umarlysmy z mama ze smiechu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazz Nie tylko dla kibiców... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:59 Najsłabsze ogniwo: -Kogo pokonali Grecy w finale Euro2004? -Nikogo. Wygrali. później się kobieta tłumaczyła: ja się tak ucieszyłam, że dostałam to pytanie, że aż zgłupiałam! albo: -jaki jest symbol ołowiu? -On? Kazimiera później: "On" to chyba ognniwo najsłabsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next radiozet IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.01.05, 13:04 "tylko wielkie wygrane": P. W jakiej temperaturze zamarza woda? O. (po dłuższym milczeniu) Tak gdzieś... 15 stopni Ludzie, ja wtedy prowadziłem samochód, ja wypadek mogłem spowodować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptomp Re: radiozet IP: *.crowley.pl 01.02.05, 16:32 sonda uliczna chyba w radiu zet nt. dni płodnych u kobiety: - yyy...eee... tak gdzieś między kwietniem a czerwcem? Odpowiedz Link Zgłoś
memole Inteligencja 01.02.05, 21:32 Propo gry w inteligencje - moja znajoma w podstawówce: zespół na literę D - ona dumnie "De bitels" . Myślałam że spadne z krzesła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francuzeczka Re: Inteligencja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:03 1 z 10: pytanie: jakim lisciem Adam i Ewa zakryli swoja nagosc? dopowiedz: lisciem laurowym :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejt Re: Inteligencja IP: *.gprs.plus.pl 26.03.09, 00:26 memole napisała: > Propo gry w inteligencje - moja znajoma w podstawówce: zespół na literę D - ona > > dumnie "De bitels" . Myślałam że spadne z krzesła. moja koleżanka w liceum, jako zwierzę na literę P napisała prosiaczek Odpowiedz Link Zgłoś
the.ctphr Re: Inteligencja 13.09.10, 23:07 Gość portalu: kejt napisał(a): > moja koleżanka w liceum, jako zwierzę na literę P napisała prosiaczek Ja, będąc dzieckiem co prawda ale też kreatywnie, jako zwierzę na "Z" napisałam: zarazek. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejt Re: radiozet IP: *.gprs.plus.pl 26.03.09, 00:24 to był program "Europa da się lubić" (albo przynajmniej coś w tym stylu), w każdym razie tematem przewodnim programu była rosja. Jakiś typ z tego programu chodził po ulicy i pytał przechodniów o różne pojęcia związane z rosją (czy słyszeli to słowo kiedyś, czy wiedzą co oznacza itp.) rozmowa z jednym starszym panem: - czy wie pan co to jest Ural? - no pewnie! Ural, neptun, pluton... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spain Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:43 sytuacja w najsłabszym ogniwie. uczestniczka(mloda, zaraz po liceum) chcac popisac sie swoim zasobem słownictwa, zamiast po prostu powiedziec ze nie pamieta, wypalila: "miałam chwilową AMNESTIĘ".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:53 W Najsłabszym Ogniwie: Grupa uzbierała całkiem sporo kasy i babka dostaje pytanie. I zamiast powiedzieć bank to mówi pass A Szczuka na to: Jak pass to pass. Za to innym razem pani tak była zdenerwowana, że cały czas bankowała, czasami 100 zł, najczęściej nic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazz 1 z 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 11:10 Sznuk: Jaka jest najsłynniejsza budowla w Australii? Na co zawodnik wykonuje gest jakby wodził palcem po linii horyzontu w górach (albo po dachu opery w Sydney) i woła: TAKIE! w tym samym odcinku: -w jakiej organizacji dobroczynnej działa Janina Ochojska? -jest to... organizacja... charytatywna... Janiny Ochojskiej... pod nazwą... cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 07.02.05, 13:03 nigredo3 19.05.2004 17:41 + odpowiedz Familiada, decydujący moment. Pytanie: na czym można siedzieć?(Odpowiedzi na tablicy: na kanapie, na krześle) Głowa rodziny: na FOSIE Niestety przegrali. A wiecie - teraz sobie to przeczytałam i myślę, że może ktoś z tej rodziny rzucił "NA FORSIE", a reszta źle usłyszała i stąd ta fosa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peen.doll Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:17 A może głowa rodziny chciał powiedzieć "NA SOFIE", ale mu się literki przestawiły??? :P Odpowiedz Link Zgłoś
oluncia Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 10.02.05, 18:44 Autentyk pialam ze smiechu! Radio chyba Zetka. Konkurs - chodzilo o to zejedno z malzonkow dzwonilo i mowilo co robilo rano za szczegolami a prowadzacy dzwonil do drugiego z zaskoczenia i pytal o to samo. Facet powiedzial , ze zjadl snaidanie, wypil kawe i kochal sie z zona w kuchni. Prowadzacy dzwoni do zony - witam sa do wygrania pieniazki ( tlumaczy kobiecie zasady konkursu) kobiecina mowi, ze jedli snaidanie, pili kawe i kochali sie. Prowadzacy - gdzie? Kobieta milczy Prowadzacy - no niech sie pani nie wstydzi malzonek juz powiedzial ( chodzilo o to ze w kuchni) Kobieta - eee w tylek facet mijajacy mnie w samochodzie musial sluchac tego samego bo pial dokladnie jak ja:) ...a w radiu zero komentarza odrazu puscili muzyczke:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: 195.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:22 Jeden z dziesięciu: Sznuk: Kiedy w Czechosłowacji rozpoczęła się tzw. Aksamitna Rewolucja? Uczestnik: w 1973... Brawo, Czesi jako pierwsi pokonali komunizm, jeszcze za Breżniewa i wtedy kiedy w Polsce Gierek rozpuszczał Coca colą naród:) A świat o tym zapomniał:) Odpowiedz Link Zgłoś
vobi Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 10.02.05, 20:35 czasem widze w tv zajawke jakiegos teleturnieju (sorry, nie mam zielonego pojecia ani co to za teleturniej, ani nawet w ktorej stacji :( w kazdym razie w tejze zajawce na ekranie widac haslo w ktorym brakuje kilku liter. Uczestniczka mysli, mysli (zylaki wychodza na czolo) az wreszcie z ulga krzyczy: ZALOTNICA! Prowadzacy (ze sporym zdziwieniem): niestety, chodzilo o ZAKONNICĘ. Nie wiem, jakie bylo pytanie, ale zeby pomylic zakonnice z zalotnica trzeba miec spora inwencje tworcza ;)) Chyba. NB, jesli ktos wie, jakie bylo pytanie, z gory dziekuje za uswiadomienie. Odpowiedz Link Zgłoś
mar2la Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 10.02.05, 20:31 Nie pamiętam już jaki to był teleturniej,bo dawno to było,w każdym razie gracze byli "telefoniczni".Dodzwoniła się jakaś kobieta. Pokazują jej fragment serialu "Komisarz Rex", widać zarówno tytułowego bohatera,bodajże owczarka niemieckiego,jak i jego pana. Pada pytanie:"Kim jest tytułowy bohater serialu Komisarz Rex?" A kobieta: "Eeeee...yyy...Strasburger?" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mar2la Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 10.02.05, 21:03 ojej, ale was okłamałam, przepraszam:P Piesek przypominał tej pani Stockingera, a nie Strasburgera:P moja pomyłka pewnie stąd,że tak często ten drugi jest tu wspominany;) Odpowiedz Link Zgłoś
ag.n Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 12.02.05, 15:21 Najshabsze ohniwo, wszystko w jednym odcinku: Kazia: Dlaczego ... ma odejść? Zawodnik: Sam nie wiem. Nie znajduję na to prostego wytłumaczenia. K: Wielkości fizyczne: co nam hośnie w naczyniach khwionośnych, gdy (coś tam)? Z: Napięcie. K: Jaką litehę przypominają krzywe nogi? Z: L. (potem tłumaczył "można sobie tak złamać") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 02:13 aaaa ratunku!!!! "można sobie tak złamać"!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi dzisiejsza Familiada 12.02.05, 19:53 Pytanie: "Co ma jajko?" Typowe odpowiedzi: kura, cholesterol, skorupka, białko, żółtko Odpowiedź jednego geniusza: "Nasieniowód!" Komentarz Karola: "Aaa! O takim jajku pomyślałeś!" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilgor Re: dzisiejsza Familiada IP: *.chello.pl 12.02.05, 22:55 "MILIONERZY" : zawodnik - zawodowy trep w stopniu plutonowego . przez pierwsze pytanie przebrnał z kołem. drugie brzmiało : co to jest wirus komputerowy . odpowiedź trepa : rodzaj zarazka :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: dzisiejsza Familiada IP: *.chello.pl 16.02.05, 14:35 I jeszcze cos z dawnych czasow Familiady: - Podaj tytul jednego z dziel Szekspira. - yyyyyy...yyy... no bede strzelal: "Zbrodnia i kara" ! Odpowiedz Link Zgłoś
anula001 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 13.02.05, 12:55 pytanie: jakiego koloru jest sroka?? odp: czerwono-zółta :-))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 14.02.05, 13:01 Przedwczoraj Oko za oko: pytanie: jak nazywamy ośmioosobowy zespół muzyczny? odpowiedź: będę strzelał. Orkiestra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zedd Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: 193.29.207.* 15.02.05, 15:15 Dzieciaki z klasą (uwaga: bełkot porwadzącej Martynki W. a nie dzieciaków) O języku angielskim to ona chyba tylko słyszała że istnieje. "Kto był wrogiem marynarza POPEJE?" (Popeye), czyt. coś jak "popaj" "W jakim kraju znajdują się korty FLUSING MIDOŁS?" (Flushing Meadows) (czyt. mniej więcej "flaszing medołz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.02.05, 00:12 Dokładnie nie przytoczę, bo nie pamiętam, w każdym razie Kazia Sz. zapytała dziś faceta o bodajże gromadę w ssakach (?), a facet na to: owady? To jeszcze z trudem, ale przełknęłam, ale jak mój chłopak zapytał, czy w związku z tym widziałam kiedy, jak mucha karmi młode, dodając sugestywny tego opis, umarłam ze śmiechu:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tojajurek Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 19:14 Przed chwilą w teleturnieju 1 z 10 na pytanie "Jak się nazywa płat skóry z włosami, zdzierany przez Indian z głów wrogów?" - facet odpowiedział "skalpel"! Odpowiedz Link Zgłoś
irenka82 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 16.02.05, 21:52 nieoceniona familiada karolu:wymien twarde pieczywo gosc:czerstwe bulki Odpowiedz Link Zgłoś
irenka82 Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 17.02.05, 09:11 no tak,spalilam,sorki popawnie mialo byc: karolu:wymien CHRUPKIE pieczywo gosc:czerstwe bulki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmyjka Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.metronet.pl / *.metronet.pl 17.02.05, 16:56 a gość w 1z10 na pytanie ile wazy cm3 powiedział ze LITR! Odpowiedz Link Zgłoś
ag.n Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 18.02.05, 15:50 yyy o co chodzi? cm3 to jednostka objętości, jak może cokolwiek ważyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss.didi Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.netcity.pl 22.02.05, 23:23 cm3 wody:) tez to ogladalam:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.crowley.pl 23.02.05, 13:31 Kazimiera wczoraj, w zadumie: siekawe, ze jak ktossj nie umie odpowiezieś, to mówi ze nie dosłysał... kto jej kiedyś powie, że logopeda się za nią stęsknił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:41 a może ona cierpi na alalię i nie jest w stanie i nigdy nie będzie w stanie lepiej wymawiać, yomo? "logopeda się za nią stęsknił", bardzo śmieszne... :\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: 83.141.66.* 01.06.07, 16:50 Moze sobie cierpiec na co chce. Ja tez mam wade wymowy, dlatego nie pcham sie tam, gdzie trzeba mowic. Ludzi z wada wymowy i dupi...a dykcja nie powinni wpuszczac na antene i takie jest moje zdanie. Wystarczy posluchac Antyradia (nie robie reklamy). Uwielbiam to radio, ale tam od razu slychac, kto jest po skzole dziennikarskiej i nauczyli go mowic do mikrofonu, a kogo przyjeli ze wzgledu na osobowosc. I ci z osobowoscia, mimo, ze rzeczywiscie do radia sie nadaja, to do logopedy powinni chodzic, albo przynajmniej na jakies warsztaty, przeciez tego sluchac nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eden Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.crowley.pl 18.04.05, 15:04 Uśmiałam się jak norka ... jeszcze, jeszcze...!! e. Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_paprotka Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 15.07.06, 15:41 ja myślę, że może i to najprawdopodobniej 1 gram ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazz Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 15:33 Gość portalu: zmyjka napisał(a): > a gość w 1z10 na pytanie ile wazy cm3 powiedział ze LITR! Tak? A ile waży cm3? Odpowiedz Link Zgłoś
8-e Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 12.03.05, 04:48 1litr wody waży ok. 1kg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Memole Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.chello.pl 12.03.05, 12:34 NO: Kazia: Bryły. Jakiego kształtu jest piłka nożna? Zawodniczka: yy...yy... owalu! Kazia: Twarz. Co opada przy zdziwieniu? Zawodnik: warga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazz Najslabsze Ogniffko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 15:49 Kazia: -Czym swieci ktos, kyo tlumaczy sie za przyjaciela? Uczestnik: -Przykladem. Odpowiedz Link Zgłoś
weronkaka Re: Najslabsze Ogniffko 17.02.05, 18:51 stare, radiowe pytanie o to dzielo kinematografii z madonną w roli głównej odpodwiadający- duma i hmmma - prowadzący- podrzuca hasło pomocnicze- tak samo jak nazwa jeden z wód mineralnych - odpowiadający; bonaqua!!! jeszcze coś tam było z brutusem, na które to pytanie nie był w stanie odpowiedzieć student historii, chodziło o przetłumaczenie z łaciny na polski tego słynnego " e tu brute contra me..." a jeśli chodzi o kurtyny w teatrze, to moja znajoma będąc wtedy w wieku lat 18-19, przez kilka miesięcy wierzyła, że kurtynę w teatrze odsłania kurtyzana.... a agatka baaardzo długo się dziwiła, dlaczego lekarzem, który nie może ożenić się ze swoją pacjentką, bądź wyjść za mąż- lekarka, to weterynarz.... a co do kwiatków w styl Ron Aldo- hasło z kalamburów- kto pod kim kołki dopie ten sam się wkopuje... Odpowiedz Link Zgłoś
weronkaka 1 z 10, z dnia 17 lutego 2005 17.02.05, 19:24 ja rozumiem, że można nie wiedzieć, że żona shreka to fiona, ale świątynia grecka to nie PANTENON tylko PANTEON i jak można NIE wiedzieć że czterej ewangeliści to nie jednocześnie 4 apostołowie- tylko 2 apostołów i 2 uczniów apostolskich... a prawnik nie umie nazwać nauki o właściwym postępowaniu, i itd. etyką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhahaha Re: 1 z 10, z dnia 17 lutego 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 22:06 BUHAHAHAHHAHA! z ciebie taki PANTEON!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb Re: 1 z 10, z dnia 17 lutego 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 19:22 > a prawnik nie umie nazwać nauki o właściwym postępowaniu, i itd. etyką... No, to akurat wcale nie jest dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: 1 z 10, z dnia 17 lutego 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:44 :P Odpowiedz Link Zgłoś
frigg Re: 1 z 10, z dnia 17 lutego 2005 19.02.05, 11:59 weronkaka napisała: > ja rozumiem, że można nie wiedzieć, że żona shreka to fiona, > > ale świątynia grecka to nie PANTENON tylko PANTEON > > i jak można NIE wiedzieć że czterej ewangeliści to nie jednocześnie 4 > apostołowie- tylko 2 apostołów i 2 uczniów apostolskich... > > a prawnik nie umie nazwać nauki o właściwym postępowaniu, i itd. etyką... Oj, weronkaka... doucz się słonko zanim palniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: 1 z 10, z dnia 17 lutego 2005 24.02.05, 12:38 weronkaka napisała: > ale świątynia grecka to nie PANTENON tylko PANTEON > Oświeciłaś mnie, dzięki! Za jednym zamachem skorygowałaś moje dwa błędne przekonania, które tkwiły we mnie jeszcze od czasów szkoły podstawowej. Teraz już wiem: po pierwsze jakie jest PRAWDZIWE znaczenie słowa panteon, po drugie jak NAPRAWDĘ nazywa się ta świątynia na Akropolu Muuuuuszę to sobie kilka razy powtórzyć to lepiej zapamiętam <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ke? Re: 1 z 10, z dnia 17 lutego 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 15:54 wyjasnijcie łaskawie o co sie czepiacie; panteon - w starożytnej Grecji i Rzymie: świątynia, w której czczono wszystkie bóstwa; tak jest przynajmniej w slowniku j.polskiego i wyrazow obcych PWN; dalej, pewnie wiesz jak NAPRAWDE nazywa sie ta swiatynia na Akropolu, ale tu o Akropolu nikt nie wspominal Odpowiedz Link Zgłoś
anna.scott Re: 1 z 10, z dnia 17 lutego 2005 20.11.06, 10:37 > Teraz już wiem: po pierwsze jakie > jest PRAWDZIWE znaczenie słowa panteon, po drugie jak NAPRAWDĘ nazywa się ta > świątynia na Akropolu A to nie jest PARTENON???? Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: 1 z 10, z dnia 17 lutego 2005 29.01.09, 18:33 Oczywiście, ze Partenon jest w Grecji, od Ateny Partenos. a Panteon, w Rzymie (Nazwa pochodzi od tego, że jest to świątynia wszystkich bogów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japko ech.. Familiada :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 15:16 Z ostatniej chwili: Finał. Wszystkim udzielają się emocje.. 3 sekundy do końca.. Pytanie: Potrawa z warzyw? Odpowiedz: Kalafior. odpadłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 15:28 Kiedyś w Njsłabszym Ogniwie koleś tłumaczył Kazi, że stosuje słowną PERWERSJĘ. Kazia, wielce zdziwiona, drążyła temat, a koleś się w ogóle nie połapał, że coś jest nie tak :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.retsat1.com.pl 19.02.05, 17:45 Familiada niedawno: Co ma jajko? Odpowiedzi: żółtko, białko itd. Facet powiedział: jajowód!!!! Ale to ni ekoniec bo ktoś na to pytanie ospowiedział: kura. I dostali kilka punktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.02.05, 00:15 Jeden z dziesięciu: jaki narząd mieści się w worku osierdziowym? Odpowiedź: wątroba!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keisub Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: 195.101.219.* 25.02.05, 05:45 Znacie to? familiada, przejecie pytania. wymien sporty motorowe po kolei wszyscy wymieniaja, formula 1, zuzel itp. ale glowa rodziny chial byc bystry i powiedzial AUTOMOBILIZM myslalem ze padne, facet byl oficerem wojskowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unidox Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:05 hm.. jest taki program na TVN siedem. chyba "nerwy na wodzy". ludzie dzwonią, mają odgadywać proste wyrazy.. kategoria: sport podpowiedź: zawody podpowiedź 2: sprzęt wyraz na pięć literek... czyli mniej więcej coś takiego ..... piętnaście osób zadzwoniło i żadna nie skojarzyła tego z wędką, piłką czy czymś podobnym... więkoszość odpowiadała "skoki, zjazd, biegi, hokej, żuzel" jednak najbardziej rozbrajającą odpowiedzią było "judo".. durny naród Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 08:25 To moglo byc "dżudo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sIK Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 11:35 Gość portalu: jaija napisał(a): > Jeden z dziesięciu: jaki narząd mieści się w worku osierdziowym? Odpowiedź: > wątroba!!!!!!!!!!!!! Dobra, przyznaje się jestem głupi, co to jest ten worek osierdziowy ? (i co w nim się mieści) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cor Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 12:54 serce Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 27.02.05, 13:51 jak sama nazwa wskazuje- serce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.toya.net.pl 25.02.05, 13:08 wczorajsza powtorka najsłabszego ogniwa... zabijcie mnie, nie mam pojęcia, jak była kategoria :( ale: Kazia pyta: "z czym można puścić zrujnowanego bankiera" Pani odpowiada: "z dymem......." :D Odpowiedz Link Zgłoś
jahreshka Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 25.02.05, 14:51 Dawno temu w Familiadzie: Padło pytanie: Jeśli nie jedno zwierzę, to...? Grająca 1: Owca? Bu, nie ma takiej odpowiedzi. No do odpowiada Grająca 2: Lama? ... Dodam, że poprzednie pytanie dotyczyło Górali, czy Tatr (już dokładnie nie pamiętam), więc ostatecznie można by tę "owcę" usprawiedliwić, ale "lama"... Chodziło oczywiście o "parę", "stado" i inne takie. Nawet dobrą okazała się odpowiedź "dwa". :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:46 ha ha ha ha ha ha ha!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:47 przepraszam bardzo, śmiałam się z: "z czym można puścić zrujnowanego bankiera" Pani odpowiada: "z dymem......." :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 14:43 OKO ZA OKO: prowadzacy: co kupisz za wygrane pieniądze? dziewczyna: "kupiem" sobie samochód p: jakis samochód? d: fajny p: a co to znaczy fajny? d: taki, żeby mi sie podobał p: hmm a wolisz męzczyzn czy samochody? d: samochody p: dlaczego? d: bo "som lepsi" od mężczyzn:) Odpowiedz Link Zgłoś
halszka_m Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 26.02.05, 23:23 niedawno u Kazi: kategoria: "pasożyty ludzkie" pytanie: Co wyrośnie z gnidy? (albo coś w tym stylu) odpowiedź: WSZA! Spadłam z kanapy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubissimo Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.chello.pl 26.02.05, 23:33 kiedys w Familiadzie zapytano o mieszkancow Stumilowego Lasu dwie odpowiedzi, ktore zapamietalem: - sarenka - swinka Piggy :) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach 27.02.05, 09:01 nie rozumiem konceptu :( przeciez z gnid wyrastaja wszy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
agulha WESZ 27.02.05, 10:00 To zwierzątko nazywa się wesz, a nie wsza. Na tym polega koncept :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: ahaaa IP: *.9-1.cable.virginmedia.com 18.07.11, 00:31 SJP PWN: *wsza* obraźl. «o kimś odrażającym moralnie» Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazz Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 15:35 > niedawno u Kazi: > kategoria: "pasożyty ludzkie" > pytanie: Co wyrośnie z gnidy? (albo coś w tym stylu) > odpowiedź: WSZA! > > Spadłam z kanapy. To jest nic! Ja zadałem to samo pytanie cioci, coby się też z biedaka pośmiała, a ciocia jak najpoważniej: WSZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: Idiotyczne wypowiedzi w teleturniejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 15:45 A co ciekawe, odpowiedź została zaliczona ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś