Dodaj do ulubionych

Napisalem maila do Baracka Obamy

15.05.11, 19:09
Wczoraj w serwisie News w mojej regionalnej TVw Czikago byl Obama i mnie zbulwersowal tak ze napisalem do niego majla po Inglisz jako ze tu przebywajo niewyksztlceni people to przetlumacze go wam na Polski

Szanowny Panie Prezydencie
Oglodalem dzisiaj wiadomosci i uwazam ze ma pan krew nienaroszonych dzieci na renkach ponadto prosze mnji i Polonii z Czikago udowodnic ze urosdzil sie pan w The UsA a nie w Kenii Ponadto uwazam pana za najgorszego prezydenta The USA w historii a troche juz na tem swiecie zyje bo 58 lat a moja mam az 87 i my nie pamietamy aby ktos tak niszczyl The USA. Prosze sie ustasunkowac do mojich zazutow
Z powazanie
John Smith
Obserwuj wątek
    • you-know-who Re: Napisalem maila do Baracka Obamy 17.05.11, 04:18
      no to nie ma juz zadnych szans na zniesienie wiz, wkurzyles go tylko. co odpowiedzial?
      • janzczikago Re: Napisalem maila do Baracka Obamy 19.05.11, 19:58
        On sie boi mi odpowiadac bo wie ze za mno stoi prawda!
        • zofiakatoliczka Re: Napisalem maila do Baracka Obamy 20.05.11, 20:02
          Mojim zdaniem to nassi przywudcy sie troche tam wzorujo bo wiem ze TUSK Elzbieta II Gromkiewicz nie odpisali tez mojemy synkowi na jego merytoryczne zazuty
          • wsk175 Re: Napisalem maila do Baracka Obamy 24.05.11, 14:21
            A może twój synek jest po prostu GŁUPI ?
            I dlatego nikt mu nie odpisuje, bo i po co?
            A MAILA WYSŁAŁ ? wiesz , głupki często nie wysyłają....
            • janzczikago Re: Napisalem maila do Baracka Obamy 24.05.11, 14:56
              O to jest wasza paltformowa elegancja!
              • wsk175 Re: Napisalem maila do Baracka Obamy 24.05.11, 19:22
                To Jasiek odpowiedz:
                -wysłałeś te maile , czy nie?
                -co w Warszawie ktoś niszczy ?
                -czy ty w ogóle wiesz gdzie leży Polska?
                -kto cie karmi głupotami na temat Polski?
                -dlaczego ciebie wszyscy olewają? (nie odpowiadają na maile)
                Wypisujesz takie głupoty, że nawet Pisowcy się zastanawiają , czy to nie żart !
                • janzczikago Re: Napisalem maila do Baracka Obamy 25.05.11, 09:40
                  1. Wyslalem
                  2. Gromkiewicz niszczy wszystko co sie da
                  • wsk175 Re: Napisalem maila do Baracka Obamy 25.05.11, 17:36
                    >
                    • janzczikago Re: Napisalem maila do Baracka Obamy 26.05.11, 10:17
                      Sikawki niedawno otwarla i nikt tam nie chodzi

A trase WZ niszcyla podczas remontu i so tam teraz korki
              • maitresse.d.un.francais W jakim języku? 24.05.11, 22:28
                • janzczikago Re: W jakim języku? 25.05.11, 09:40
                  Inglish
    • cotbus76 Kurcze gdyby nie to, że to forum humorum to nic 25.05.11, 10:09
      tylko usiąść i zapłakać nad ludzką głupotą.
      Przyznać jednak trzeba, że to Twoje tłumaczenie z angielskiego to rewelacyjny tekst satyryczny pokazujący jak wygląda prawda na temat pielęgnacji polskości przez większość amerykańskiej polonii. Zrozumiałe, że ludzie tam urodzeni mówią z akcentem i mają kłopoty z słownictwem przebywając w anglo- czy hiszpańsko - języcznym otoczeniu. Żałosne jest jednak gdy ludzie wychowani w Polsce przybyli tam kilka,kilkanaście lub nawet kilkadziesiat lat temu do Ameryki mówią i piszą tym polskim pidżimem.
      • Gość: andy_pandy Re: Kurcze gdyby nie to, że to forum humorum to n IP: *.cable.net-inotel.pl 25.05.11, 11:00
        Żadna tam pielęgnacja...
        Podam przykład.
        Siedzę sobie w pubie,przychodzi znajoma ze znajomym(jej).Rozmawiamy no i on pyta czy postawić nam to...no...jak to się nazywa????A ja piwooo??Nooooo yeah beer!!!!
        Pytam ile tam siędzisz za granicą.On mi na to 6mcy.
        Cycki i ręce mi opadły.I tacy sa polacy.Posiedzą rok i udają,że nie pamietają po polsku mówić.A i tak przebywają TYLKO w poslkich towarzystwach.
      • janzczikago Re: Kurcze gdyby nie to, że to forum humorum to n 26.05.11, 10:18
        Ale ja opuscil Poland jak mialem 3 lata
        • Gość: makso Re: Kurcze gdyby nie to, że to forum humorum to n IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 26.05.11, 16:19
          A kiedy rozum ciebie opuścił ?
          • janzczikago Re: Kurcze gdyby nie to, że to forum humorum to n 26.05.11, 17:20
            O! I to jest kultura wyborcow PO
            • cotbus76 Nie każdy kto się z Tobą nie zgadza to wyborca PO. 26.05.11, 18:17
              Po prostu dla wielu ludzi w tym dla mnie ten fanatyczny kult przedstawicieli amerykańskiej Polonii w Prawo i Sprawiedliwość jest całkowicie niezrozumiała a szczególnie fanatyczna nie dopuszczająca żadnych racjonalnych argumentów przeciwnych kreowanej przez tą partię i jej zwolenników wizję Polski, która dla ludzi w kraju wcale nie jest tak jednoznacznie czarno-biała jak wam się wydaje. Dlatego wiele osób mieszkających w Polsce reaguje nerwowo i negatywnie na wypowiedzi takie jak Twoje świadczące o niewielkiej wiedzy o tym co dla nas w kraju jest naprawdę ważnym problemem. Nie usprawiedliwia to oczywiście chamskiego wyśmiewania się z Twoich poglądów.
              Prawdziwa wolnośc polega na sformułowanej przez jakiegoś mądrego człowieka zasadzie, że człowiek ją ceniący może nienawidzić poglądów swojego przeciwnika, ale jest gotów umrzeć by ten mógł je swobodnie głosić. Niestety wielu ludzi o tym nie chce pamiętać.
              • janzczikago Re: Nie każdy kto się z Tobą nie zgadza to wyborc 26.05.11, 19:27
                Lwia czesc Polonii popiera Pana Premiera Jaroslawa Kaczynskiego
                • cotbus76 A ja jako osoba mieszkająca na stałe w Polsce i na 26.05.11, 22:37
                  bieżąco obserwująca co się u nas dzieje nie mam pojęcia dlaczego. Niestety to nie jest temat na dyskusję na tym forum.
                  • janzczikago Re: A ja jako osoba mieszkająca na stałe w Polsce 27.05.11, 13:32
                    CO?
                    • cotbus76 Zależy o co pytasz ? 27.05.11, 14:17
                      Jeśli o to dlaczego to nie jest dyskusja na to forum to tematy poruszane przez Ciebie nie mają charakteru humorystycznego ani śmiesznego tylko jak najbardziej poważny. Prezentujesz w nich swoją wizję świata zgodną z poglądami popieranego przez Ciebie Jarosława Kaczyńskiego. Jeśli Twoje posty na tym forum są zgrywą to jesteś naprawdę utalentowanym satyrykiem, bo dałam się nabrać. Jeśli natomiast przedstawiasz swoje realne podejście do różnych spraw w Polsce i Ameryce to narażasz się na ośmieszenie prezentując je społeczności skupionej głównie satyrycznym komentowaniu otaczającej ich rzeczywistości.
                      Jeżeli pytasz dlaczego nie rozumiem zachwytu Polonii nad panem Kaczyńskim i jego poglądami o moim kraju to powiedzmy sobie szczerze nie ma sposobu byśmy ustalili jakiś konsensus w tym temacie. Na przykład dla mnie sprawa smoleńska to wielka tragedia, ale o wiele bardziej niepokoi mnie niewydolność polskiego systemu emerytalnego oraz agresja i chamstwo w życiu publicznym w Polsce. Dla mnie patriota to ten kto szanuje swój kraj i jego demokratycznie wybrane władze nawet jeśli z ich poglądami i postępowaniem się nie zgadza, płaci podatki i swoją pracą nieważne czy zawodową, czy domową czy też naukową przyczynia się do tego, żeby przyszłość była lepsza. Patriotą nie jest ten kto jedynie siedzi i skamle nad tym co się stało i kto temu jest winny. A już szczególnie ten kto zamiast pilnować rządzących i patrzyć im na ręce w ramach demokratycznych procedur skupia się zupełnie niepotrzebnych pełnych patosu gestach, które nic go nie kosztują a przyciągają uwagę obcokrajowców swoją "egzotycznością". Krytykowanie bez jasnej, logicznej a przede wszystkim wykonalnej propozycji zmian to zwykłe polskie jołczenie i biadolenie stanowiące w Polsce wręcz jedynaste przykazanie. Od tego, że z rany przegonimy najedzone już muchy sytuacja się nie zmieni gdy ich miejsce zajmą nowe głodne. Przed przegonieniem much trzeba wiedzieć czym zakryjemy ranę. Tego niestety żaden polski polityk nie potrafi. Każde wybory są po prostu wyborem mniejszego zła czyli wyborem tej opcji politycznej, która mnie będzie robić nerwowych ruchów. Pan Kaczyńscy i jego zwolennicy pokazali już, że kochają takie pokazówki i odmienianie Polski i polskości przez wszystkie przypadki. Patos i koturnowy patriotyzm połączony z grzebaniem się w przeszłości i polowaniu na winnych obecnej mizerii naszego kraju do niczego nie zaprowadził nas wtedy a i teraz niczego dobrego nie zapowiada. Programu nie ma ani pan Kaczyński ani pan Tusk, lecz z punktu widzenia mojego codziennego życia na jakim takim poziomie bardziej korzystny jest wybór PO lub SLD. I tak myśli wielu ludzi w kraju. Dla mnie i naprawdę dużej grupy naszych rodaków niezrozumiałe jest dlaczego Polonia nawet nie próbuje udawać, że jest obiektywna i sprawdzić co się naprawdę kryje za sprzedawaną im przez pana Kaczyńskiego i jego ludzi wizją naszego kraju.
            • totorotot Re: Kurcze gdyby nie to, że to forum humorum to n 27.05.11, 13:54
              Janku- Twój list przedni, ale niestety nie umywa się do komentarzy tych ohydnych Popaprańców ;DDD

• cotbus76 No dobra a co jest wspaniałego w tym liście ? 27.05.11, 15:38
                Dlaczego on ma być dla mnie Polaka zabawny ?
                Czyżby w ten sposób, że niezależnie gdzie Polak nie wyląduje to zawsze jest na NIE ?
                A może, że Polak jak ta Polska - Chrystus narodu musi zawsze odgrywać rolę jedynego sprawiedliwego co to słomkę widzi w oku brata swego a we własnym nie widzi kłody ?
                Rozumiem, że popraniec to według Ciebie każdy kto myśli inaczej niż TY. A w związku z tym zwolennik Platformy Obywatelskiej na zasadzie znanej z pewnej komedii :
                To złodziej jest ! I pijak ! Bo każdy pijak to złodziej !
                Fajnie jest żyć w takim czarno-białym świecie.
                • janzczikago Re: No dobra a co jest wspaniałego w tym liście ? 28.05.11, 08:34
                  Tylko oligarchowie i ci ktorzy majo cos na sumieniu bojo sie powrotu PiS do wladzy
                  • Gość: olka Re: No dobra a co jest wspaniałego w tym liście ? IP: *.0.fullrate.dk 28.05.11, 09:21
                    cotbus76 - Twoje slowa powiny byc wydrukowane w w milionach egzemplarzy i rozdawane na ulicy. Proste prawdy, o ktorych wszyscy zapominaja, zanurzajac sie w polityczno-medialno-celebryckiej papce.
                    • hek_sa Re: No dobra a co jest wspaniałego w tym liście ? 28.05.11, 11:22
                      Chociaż FH to nie bardzo dobre miejsce na tego typu wypowiedzi, też uważam że cotbus76 ma słuszność.
                      A janzczikago, no cóż, jeżeli on jest rzeczywiście z "czikago" to może nie bardzo wie na jakim forum pisuje ?O.o
                  • Gość: pipipi Re: No dobra a co jest wspaniałego w tym liście ? IP: 89.243.117.* 28.05.11, 14:16
                    szanowne delivery,
                    ja jako ja, mam taka prosbe by uzywac jawy do introduction, a nie prezydentow.
                    z gory dziekuje i bardzo prosze o Twoj forward.
                  • cotbus76 Jacy oligarchowie ? Tobie się czasem Polska z 28.05.11, 14:46
                    Rosją nie myli ? W USA oczywiście najbogatsi nie biorą udziału w życiu politycznym kraju i nie próbują przeforsowywać prawa korzystnego dla siebie ?
                    Nie bądźmy naiwni tam jest tak samo jak wszędzie na świecie. Ktoś kto opowiada, że to zmieni jak dojdzie do władzy to hipokryta lub kłamca.
                    A jeśli drogi Janie chcesz wiedzieć to powrotu rządów PIS boją się właśnie Ci, którzy nie mają niczego na sumieniu. Bo cała prawda o prowadzeniu polityki na zasadach rodem z Młota na czarownice polega na tym, że ofiarami padają zawsze niewinni i płotki podczas gdy ludzie-rekiny zawsze umieją się ustawić. Jak niezbyt elegancko mówił mój świętej pamięci dziadek. Gówno zawsze wypłynie i przyklei się do okrętu postępu, sprawiedliwości czy jakiej tam nie wymyślisz idei z radosnym "Kapitanie płyniemy" :(
                    Jednak demokracja to piękna idea zgodnie, z którą masz prawo do swoich złudzeń.
                    • Gość: pipipi Re: Jacy oligarchowie ? Tobie się czasem Polska z IP: 89.243.117.* 28.05.11, 16:29
                      Toba zgodzic nalezaloby,
                      gdyby nie fakt, ze w efekcie szanwny cottbusie, porownujac gowno z polityka sam przyklejasz balast do okretu.
                      wiec jak to jest - wlasciwie- traktowac pojedynczo zartobliwie siebie i wlasne umiejetnosci, czy seryjnie balastujac wspolna linie?
                      • cotbus76 Ty o mnie czy koło mnie ? 28.05.11, 22:39
                        Przykro mi, ale choć posługujemy się tym samym językiem nie mam pojęcia o czym piszesz w poście.
                        Prawdą jest tylko to, że jedynie żartobliwy dystans i duże poczucie zazwyczaj czarnego humoru umożliwia mi życie we współczesnym świecie i Polsce bez trwałych uszczerbków na umyśle :)
                        • Gość: pipipi Re: Ty o mnie czy koło ? IP: 2.98.123.* 29.05.11, 02:29
                          no tak, rzeczywiscie "ten okret" nie nabierze sensu jesli sie go nie zestawi i porowna z ciezarem tak wlasnej polityki jak gowna.. ale zdaje sie, ze to za daleko ( granice przywoitosci) wybiegajace skojarzenia.
                          ja tez lubie czarny humor; jak widac po Twojej reakcji w poscie, nie znalazlam jego black suspensu. za to jednak, ze zaznaczyles jako swoja prawde moj zartobliwy dystans- dzieki
                          :)
                          • Gość: Burak o Barak Re: Ty o mnie czy koło ? IP: *.versanet.de 29.05.11, 08:05
                            ...A mnie toto mi loto!

Burak o Barak
                    • janzczikago Re: Jacy oligarchowie ? Tobie się czasem Polska z 04.06.11, 16:41
                      Za rzadow PiS kazdy kto byl aresztowany mial powazne zazuty za dzialanlnosc antyludzko
                      • verte34 :D 04.06.11, 22:16
                        Janiezczikago, gratuluję rozkosznego poczucia humoru i świetnej podpuchy <owacje>
                        (Bo chyba niemożliwe żeby ktoś był aż tak groteskowy?)
                        • janzczikago Re: :D 05.06.11, 09:56
                          To nie jest prowokancja to wy mnie i nas prowokujecie swojem rzenujoncem zachowaniem!!!!!
                          • verte34 Re: :D 05.06.11, 20:35
                            > To nie jest prowokancja to wy mnie i nas prowokujecie swojem rzenujoncem zachow
                            > aniem!!!!!

Wybatrz, nie wieżem :D
                        • hek_sa Re: :D 05.06.11, 13:00
                          cytując wielkiego Alberta E. ''Wszechświat i głupota ludzka nie mają granic, co do wszechświata nie mam pewności"
                          • janzczikago Re: :D 07.06.11, 16:12
                            Aistein byl bezmyslnym ateisto ktorego niepotwierdzone tezy sie systematycznie i latwo obala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka