Dodaj do ulubionych

Moc muzeów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.11, 12:57
kolega sąsiad zaprasza na noc muzeów.
dziękuję uprzejmięł gdyż albowiem jednakowóż muzea warszawskie znam
a po nocy stać w kolejkach - żadna przyjemność.
-cóż te muzea mogą mi pokazać nowego , czego jeszcze nie widziałem? -mówię
koledze- sąsiadowi
i udaję się w kierunku ściany frontowej budynku mego w celu oskrobania i zagruntowania podłoża pode-fasadee-farbeee we kolorze ekriiii.
Kolega-sąsiad dopowraca w niedzielę i opowiada o cudach, które dane mu było zoczyć.
Myliłem się. Było jednak coś czego nie widziałem
Koledze najbardziej podobała się rzeźba " jakiejś Adonis"
?
-Kolego szanowny - mówię- albo ona nie nazywała się Adonis albo chłopu jaja urwało.
Adonis , to ucieleśnienie piękna męskiego. Nie wiem na co patrzyłeś ale jeśli był to samiec
to razem pod namiot już nie pojedziemy...

pytanie.
na co patrzył kolega-sąsiad?
Obserwuj wątek
    • maitresse.d.un.francais Re: Moc muzeów 16.05.11, 14:56
      tjaaaa

jak mówi moja Przyjaciółka "kulturą w lud"

z mojego punktu widzenia - całkowicie chybiona impreza
      • mnop2 Re: Moc muzeów 16.05.11, 18:40
        łoj! dlaczegoż tak krytycznie, tak sadystycznie wręcz? przecież to pożyteczne przedsięwzięcie, niektórzy dowiadują się, że są takie przybytki jak muzea na tym swiecie, a wtedy częściej chadzają, a wtedy otwierają więcej muzeów, wzbogacają zbiory, a wtedy ja się bardzo cieszę,
        bo ja bym mogła godzinami: w tę i z powrotem, i nazad, i od środka, i w kółeczko oglądać, podziwiać, kątęplować te Adoniski domowego ogniska ;)))
        • maitresse.d.un.francais Re: Moc muzeów 16.05.11, 20:00
          niektórzy dowiadują się, że są takie przybytki jak muzea na tym
          > swiecie, a wtedy częściej chadzają

ci co się dowiadują, że muzea istnieją, to raczej do nich nie chodzą
          • misiania Re: Moc muzeów 16.05.11, 20:53
            Nawet jeśli raz w życiu poszli dla szpanu, to im chyba nie zaszkodziło, prawda? ja jestem za, nawet nie z racji tego, że za darmo obrazki można pooglądać, ale że tyle ludzi grupkami sobie łazi po mieście. tak się socjalizują. to miłe.
            • nessie-jp Re: Moc muzeów 16.05.11, 21:09
              Ulala, jak to się ostatnio zrobiło modno i dżezi, skrytykować Noc Muzeów. No bo jak inaczej błysnąć, że się do muzeum chodzi, jeśli nie przy okazji Nocy Muzeów
              • maitresse.d.un.francais Re: Moc muzeów 16.05.11, 21:23
                nessie-jp napisała:

> Ulala, jak to się ostatnio zrobiło modno i dżezi, skrytykować Noc Muzeów.

Naprawdę? Pojęcia nie miałam. Przykro mi, ja niezależnie. Do muzeów akurat rzadko chadzam.

> Tych, co nie wiedzą, co może zaoferować Noc Muzeów, gorąco zachęcam do wybrania
                > się raz w życiu
                • nessie-jp Re: Moc muzeów 16.05.11, 21:41
                  > Naprawdę? Pojęcia nie miałam. Przykro mi, ja niezależnie. Do muzeów akurat rzad
                  > ko chadzam.

No to faktycznie
                  • maitresse.d.un.francais Re: Moc muzeów 16.05.11, 21:49

> No to faktycznie
                  • maitresse.d.un.francais Re: Moc muzeów 16.05.11, 21:49
                    nessie-jp napisała:

> > Naprawdę? Pojęcia nie miałam. Przykro mi, ja niezależnie. Do muzeów akura
                    > t rzad
                    > > ko chadzam.
                    >
                    > No to faktycznie
            • maitresse.d.un.francais Re: Moc muzeów 16.05.11, 21:24
              misiania napisała:

> Nawet jeśli raz w życiu poszli dla szpanu, to im chyba nie zaszkodziło, prawda?

A co mnie to obchodzi, , że im nie zaszkodziło?

Mam prawo do swojej opinii.
              • Gość: Dż Re: Moc muzeów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 09:54
                A kto mówi że impreza jest chybiona?
                To mój sąsiad jest chybiony!
                Bo ze wszystkich miejsc dostępnych tej nocy on wybrał Muzeum EROTYKI!
                a mimo to, to co widział było czym innym niż to co zapamiętał...

więc jak się perłę przed wieprzem położy , to pomyśli- pyra!- i zeźre!
                • Gość: jakaja Re: Moc muzeów IP: *.centertel.pl 17.05.11, 10:05
                  Ja osobiście uwielbiam NM, za fajny klimat podoba mi się zwiedzanie nocą, to że można wejść do wielu miejsc niedostępnych na codzień. Już któryś rok z rzędu biorę w tym udział a jak kogoś to nie interesuje to nie korzysta i już ale sama impreza wg mnie jest warta pochwały. W tym roku Filtry zostały zdobyte :-).
                • dzidzia_bojowa Re: Moc muzeów 17.05.11, 10:49
                  Cześć Dżejmsiu:)) Remoncik?
                  • Gość: Dż Re: Moc muzeów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 13:38
                    ciiiiiiiiiiiiiiiiiiii! ja tu jezdem ingognito! bezlogowo bo wypuscili u mnie w firmie szpiegów logarytmicznych....tak że...wiesz...nikomu nie mów ze ja to ja...

się pozdrawia agencko i ucieka...czy "LONDON nadal CALLING"?
                    • maitresse.d.un.francais Re: Moc muzeów 17.05.11, 15:12
                      Gość portalu: Dż napisał(a):

> ciiiiiiiiiiiiiiiiiiii! ja tu jezdem ingognito! bezlogowo bo wypuscili u mnie w
                      > firmie szpiegów logarytmicznych....tak że...wiesz...nikomu nie mów ze ja to ja.

dżejmsiu po stylu ślepy cię pozna
                      • mnop2 Re: Moc muzeów 17.05.11, 17:40
                        maitresse.d.un.francais napisała:

>
                        > dżejmsiu po stylu ślepy cię pozna
                        haha! no, agięt sniewo!
                        • Gość: Dż Re: Moc muzeów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.11, 09:36
                          ja mam styl???????????
                          8-x)
                          dżizas! czemu nikt nie mówił?
                          ponoć jak coś ma styl, to można to sprzedać!
                          pójdę w milionery, mówię wam! norrrrrrrmalnie wezmę i pójdę!

• mnop2 Re: Moc muzeów 20.05.11, 20:59
                            a w krakale kolejki dzisiaj. ja wymiętkam i nie stojam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka