Dodaj do ulubionych

problemy rasowe

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.11, 09:32
Nie odróżniam malamuta od husky

no w googlach ,tak! ale na żywca nie wiem na którego patrzę...

to po pierwsze primo
po drugie ...primo ( a jakże!)
sąsiad ma starego psa , którego nazwał w burzliwych czasach per Murzyn
Czy w związku z poprawnością polityczną powinien zmienić nazwę na Afrykańczyk?

Obserwuj wątek
    • Gość: Dż Re: problemy rasowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.11, 09:34
      p.s.

czy jedzenie ciasta pt murzynek nie jest przejawem rasizmu ?
      • misiania Re: problemy rasowe 24.05.11, 11:34
        yhy. i kanibalizmu też :)
    • mnop2 Re: problemy rasowe 24.05.11, 15:26
      stylowsze będzie Cygan ;P
    • maitresse.d.un.francais Re: problemy rasowe 24.05.11, 15:35
      malamut jest duże i kudłate, ręka zapada ci się w sierść

husky jest mniejsze i ma dziwne oczy
      • Gość: Dż Re: problemy rasowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 09:30
        Ta... dziwne oczy...kiedyś podszedłem do takiego żeby mu oczy sprawdzić
        a znalazłem tylko jedno... bo to był tył!
        * * *
        No właśnie, a co z Cyganami? Dziś prawdziwych Cyganów już nie ma!
        Bo ponoć są Romowie. Czy w związku z tym trzeba zmienić tekst piosenki?

* * *
        Czy jeśli Obama mówi , że ma pra pra pra dziadka z Irlandii, to należy mówić o nim
        Afro-Amerykanin?
        • maitresse.d.un.francais Re: problemy rasowe 25.05.11, 21:25
          kiedyś podszedłem do takiego żeby mu oczy sprawdzić
          a znalazłem tylko jedno... bo to był tył!

To był malamut. ;-)
    • cotbus76 Poprawność polityczna obowiązuje wszystkich :) 25.05.11, 10:35
      Nie wiem czy wszystkim już wiadomo, że Komisja Europejska ( jak wszyscy wiemy z kontaktów z polskimi urzędami ów mityczny brukselski urząd odpowiedzialny jest właściwie za wszystko w naszym kraju od dziur w jezdniach, na które świnie jedne nie chcą dać kasy po odmowę wydania zgody na coś bo nie wolno tego czegoś robić w taki sposób jak my chcemy ze względu na przepisy unijne, które urzędnik załatwiający naszą sprawę oczywiście zna,ale nie poda nam namiarów na nie, bo skoro jesteśmy w UE to każdy ma obowiązek je znać a jak nie zna to jego problem) już niedługo zmusi Radę Języka Polskiego do usunięcia z języka polskiego niepoprawnych politycznie słów, związków frazeologicznych i przysłów.
      Oto kilka propozycji :
      1) Kowal zawinił a powiesili członka uczciwej inaczej mniejszości narodowej.
      2) Człowiek biały inaczej zrobił swoje, człowiek biały inaczej może odejść
      3) Film produkcji południowego sąsiada Polski
      4) Zapłacił jak członek uczciwej inaczej mniejszości narodowej za matkę,
      5) ciasto człowiek biały inaczej
      6) margaryna palma z steoretypowym wizerunkiem mieszkańca afryki,
      7) Biały inaczej Bambo
      8) pierogi określone przymiotnikiem wskazującym historyczną nazwę miejsca z jakiego mają pochodzić według etymologii ludowej,
      Ma ktoś ciekawsze propozycje. Albo przynajmniej łatwiejsze w codziennym użyciu ?
      A może coś mi umknęło ?
      • Gość: Dż Re: Poprawność polityczna obowiązuje wszystkich : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 13:44
        umknęło!
        ot chociażby określenie "nie cygań"

• maitresse.d.un.francais Re: Poprawność polityczna obowiązuje wszystkich : 25.05.11, 21:27
          "Nie zachowuj się jak niesłusznie dyskryminowany członek mniejszości etnicznej"
          • kicior99 Re: Poprawność polityczna obowiązuje wszystkich : 26.05.11, 08:31
            chcesz mnie oromić?
            • artjomka Re: Poprawność polityczna obowiązuje wszystkich : 26.05.11, 10:14
              szescioramieno-piecioramienni gwiazdowcy (Zydokomuna)?
              • cotbus76 A może po prostu cykliści ? 26.05.11, 14:08
                To piękne rzadko używane słowo w pełni oddające charakter niepoprawnego politycznie sformułowania Żydokomuna.
                Łatwo będzie je wprowadzić ze względu na znaną i lubianą frazę określającą głównych stereotypowych winnych każdemu naszemu polskiemu idiotyzmowi, do którego nie mamy odwagi się przyznać czyli :
                Kto jest ( tu wstawiamy odpowiednio przedmiot naszego dochodzenia) winny ?
                Wiadomo : Masoni, żydzi i cykliści.
                Teraz za odpowiedź wystarczą ci ostatni. Jaka oszczędność przy pisaniu postów na forum.
                Nie jestem cyklistką ani sierotą po cyklistach w nowym politycznie poprawnym znaczeniu :)
      • hek_sa Re: Poprawność polityczna obowiązuje wszystkich : 26.05.11, 10:19
        To tytuł przedwojennego filmu powinien brzmieć "Biały człowiek biały inaczej" czy "Biały stereotypowy mieszkaniec Afryki" ????
        • cotbus76 O kurczę aleś zabiła ćwieka ? 26.05.11, 14:01
          Z tego co pamiętam to tytuł ma związek z porównaniem kogoś do murzyna w rozumieniu niewolnika, więc może
          Biały przymusowy pracownik plantacyjny ;)
          • artjomka Re: O kurczę aleś zabiła ćwieka ? 26.05.11, 20:00
            Ja ze wsi - wiec mam pytanie:
            Czy to politycznie poprawnie?

Napychacze wlasnych kieszeni z wiejskiej = parlamentarzysci

Pazdrawljaju!
            • maitresse.d.un.francais Re: O kurczę aleś zabiła ćwieka ? 26.05.11, 23:14
              artjomka napisał:

> Ja ze wsi - wiec mam pytanie:
              > Czy to politycznie poprawnie?
              >
              > Napychacze wlasnych kieszeni z wiejskiej = parlamentarzysci

"Parlamentarzysta" jak na razie nie jest słowem obraźliwym.

A "napychacz" brzmi głupio.
              • cotbus76 Według mnie bardziej prawdziwe, politycznie 27.05.11, 00:04
                poprawne byłoby
                Profesjonalni inaczej sztukmistrze z Wiejskiej.
                • artjomka Re: Według mnie bardziej prawdziwe, politycznie 27.05.11, 04:34
                  cotbus76 napisała:

> poprawne byłoby
                  > Profesjonalni inaczej sztukmistrze z Wiejskiej.

O! Brzmi bardzo uczenie - musze chlopakom w klubokawiarni powiedziec, bo mi - jak na razie - rzeczy po imieniu nazywajo! A to politycznie nieladnie.
                  Pozdrowka!
                  PS: Widze, ze musze we wsi szkolenie przeprowadzic, bo ludnosc slowek uzywa, ze uszy bolo! Tylko ja nie bardzo z to mesko-damsko anatomio - a i jak cjlopaki w kazdym zdaniu dwa razy ...dziewka lubiezna...powiedzo, to bedo caly czas japo mielac, zamiast Platonka popijac.
                  • cotbus76 No to do staropolszczyzny wróćcie kumie :) 27.05.11, 12:55
                    Korzyści dwie. Poprawność polityczna zachowana będzie a jak was etnografowie przebadają to może nawet wasza wieś jakimś skansenem zostanie i dotacyji jakiś z Warszawy się doczeka :)
                    Zamiast dziewiek nieobyczajnych zwykła dziewka dawniej zamiast owego brzydkiego słowa używana wystarczy lub może zakrętka dla lepiej wykształconych ( ku... w kilku językach europejskich w jakich lepiej jesteśmy kształceni w ostatnich czasach znaczy zakręt w związku z tym zakrętka powinna się po pewnym treningu przyjąć) . Z męskim organem to już gorzej. Korzeń, choć szacowny i przez przodków wypróbowany to jednak może prowadzić do niepotrzebnych sensacji w sklepach zielarskich i nazwach herbatek. Pan w przypadku osób dobrze wychowanych może prowadzić do chaosu informacyjnego bo weźmy na ten przykład "Czy mógłby Pana zapiąć guzik bo moje dziecko widzi jak u pana pan dynda". Kutas raczej już nikomu się z frędzlem nie kojarzy. Frędzel znowu rani męskie ego. Podobnie chwost. Pałka vel pała mogłaby by być, lecz co to za frajda wrzeszczeć do kogoś ty łysa pało jak jakiś przedszkolak do kolegi po niezbyt szczęśliwym spotkaniem z domową maszynką do włosów. Laska jest już używana w pewnym niepoprawnym politycznie zwrocie, więc odpada. Swoją drogą zrób mi frędzla brzmi słodziej niż wersja pierwotna a i z fizjologią męską jest bardziej zgodna. Koniec końców zostanie nam wyłącznie zewnętrzny wspomagany hydraulicznie organ płciowy w odróżnieniu od zewnętrznego samoobsługowego organu płciowego. Bo z damską fizjologią też ci u nas niewesoło będzie. Kuciapka rustykalna jest i środkiem na mole językowe zalatuje z daleka. Kiep trudno będzie w naszym lubiącym narzekać narodzie przywrócić, bo zwykłe biadolenie zamieniłoby się w świntuszenie do kwadratu. Wszelkie sekretne ogródki, źródełka, muszelki, gaiki, jaskinie podobnie jak ww. pan mogą powodować istny komunikacyjny Armagedon.
                    Oj ciężko będzie, ciężko :)
                    • maitresse.d.un.francais Re: No to do staropolszczyzny wróćcie kumie :) 27.05.11, 15:59
                      cotbus76 napisała:

> Korzyści dwie. Poprawność polityczna zachowana będzie a jak was etnografowie pr
                      > zebadają to może nawet wasza wieś jakimś skansenem zostanie i dotacyji jakiś z
                      > Warszawy się doczeka :)

A nawet z samej Unii, panie!

Wykład językowy - PRZEŚLICZNY!
                      • cotbus76 Dziękuję :) 27.05.11, 17:00
                        • artjomka Re: Dziękuję :) 28.05.11, 06:16
                          No tom uspokojon. Bo na klubokawiarnie dotacja jaka by sie przydala - czy to z Warsiawy czy z Unii - wsio rawno. Byleby byla duza. Bo to by agencje towarzysko zalozyc by mozna (o - tu przyklad poprawnosci - bo burdel, to raczej salonowe slowo, okreslajace realia Polski).
                          A krzywa - to jak zauwyzyles - tez jaos nie pasuje, bo yksperci od gieldy krzywymi rozwoju wskaznikow na codzien . nawet przy nieletnich - rzucajo!
                          Mysle, ze tu jakiego moralnego autorytetu do porady trza. Moze Epidiaskopu? Ale i tam niektorzy o nieumytych prawio, a przyklnoc tez lubio.
                          Pozdrawiam ja ze wsi!
                          • cotbus76 A może wy ze wsi kumie wspomoglibyście projekt 29.05.11, 23:18
                            naszego Stowarzyszenia Rozwoju Obywateli Miejskich pod nazwą "SROM na bezpieczeństwo w naszym mieście" ? Przedmiotem projektu mającego duże szanse na pieniądze z Unii Europejskiej w ramach Programu Inspiracji Zawodowej Dorosłych Absolwentów jest wspieranie i pielęgnacja wśród młodzieży kończącej prestiżowe powiatowe filie uczelni wyższych pięknej tradycji samoobrony czynnej przed osobami godzącymi w dobro wyższe jakim jest mała ojczyzna czyli rodzinna wieś lub miasteczko. Głównym problemem jest to, że owe incydenty dzieją się miejscach publicznych w trakcie różnorakich imprez integracyjnych mieszkańców powiatu tudzież gminy. A, że jak wiadomo polski chłop żywemu nie przepuści dochodzi do scen gorszących i demoralizujących gdy młodzi patrioci lokalni stosują różne w głupawych filmidłach amerykańskich podpatrzone techniki sprowadzania owych niecnot na ich miejsce czyli do parteru ewentualnie na najbliższy oddział reanimacyjny. W trakcie przygotowania projektu eksperci w SROM`ie stwierdzili, że umiera w młodym pokoleniu piękna polska tradycja walki na kłonice, sztachety tudzież własnoręcznie wykonane tulipany. Dlatego też w ramach projektu chcemy przeprowadzić kurs tych tradycyjnych technik samoobrony połączony z warsztatami praktycznymi w trakcie wesel tudzież innych imprez zgłoszonych przez uczestników jako wymagające poprawy bezpieczeństwa oraz kilku wizyt studyjnych w trakcie meczy wyjazdowych naszej powiatowej drużyny piłkarskiej. Niestety brak nam trenerów. Czy Ty i Twoi kumple z klubokawiarni nie znacie jakiegoś. Co do wynagrodzenia to się dogadamy. Prezes z SROM`u proponuje połowę rocznych składek członkowskich i gotów jest dorzucić jeszcze swoją całkiem jeszcze dobrą, choć wielokrotnie używaną nie tylko zresztą przez niego małżonkę.
                            • artjomka Re: Do Cotbusa76 - Pomozemy! 30.05.11, 04:46
                              Drogi Cotbusie!
                              w osobie zaangazowanego dzialacza i poniekad motoru - zreszto czterosuwoego - Rady Naukowej fundacji Popierania Ekspansji Nauki I Sztuki (PENIS), przy Kole Gospodyn Wiejskich naszego prisiolka, z uwaga przeczytalem Twoj statement.
                              Problemy przez Ciebie tu poruszane dotykaja nie tylko twojego SROM'a, ale i wprowadzaja w zaniepokojenie - ze nie powiem - w podniecenie, PENIS'a.
                              Na nastepnym posiedzeniu Rady Naukowej podjeta bedzie uchwala o powolaniu podkomiscji Rady, ktorej zadaniem bedzie opracowanie projektu uchwaly o przeprowadzeniu rekrutacji do komisji ankietowej, ktorej zadaniem bedzie przeprowadzenie rozmow kwalifikacyjnych dla kandydatow o odpowiednim przygotowaniu teoretyczno-praktycznym, by wyciagnac do Was pomocna dlon.
                              Ze wzgledu na intensywne przygotowania do przypadajacego w czwartek swieta - sala klubokawiarni nie posiada w tym tygodniu wolnych terminow. Codziennie w godzinach popoludniowych grupa dziewek niepokalanych odbywa proby sypania platkow kwiatowych przed baldachimem, a osilki miejscowe cwicza pod kierownictwem ksiedza plebana spiewy z dniem tym zwiazane.
                              Mam jednak nadzieje, ze juz w najblizszym czasie, po zreanimowaniu ofiar poczestunku swiatecznego, planowanego na piatek "po tem", poziom krwi w alkoholu uczestnikow skromnej zabawy pozwoli na podjecie prac przygotowawczych.
                              Tak ze, drogi kolego Cotbus, nie traccie nadziei.
                              Pomozemy!
                              • cotbus76 SROM`y i PENIS`y wszystkich powiatów łączcie się ! 30.05.11, 09:02
                                I dzięki takim jak Wy, coście solą tej ziemi, duch w naszym narodzie nie zginie :)
                                • maitresse.d.un.francais Cotbus, SROM SROM-em 30.05.11, 16:05
                                  ale ten seksizm ( z dorzucaniem małżonki, jakby to była rzecz, i podkreślaniem, że jest wielokrotnie używana - też jak rzecz) to daj sobie spokój, dobra?
                                  • maitresse.d.un.francais Re: Cotbus, SROM SROM-em 30.05.11, 16:06
                                    maitresse.d.un.francais napisała:

> ale ten seksizm ( z dorzucaniem małżonki, jakby to była rzecz, i podkreślaniem,
                                    > że jest wielokrotnie używana - też jak rzecz) to daj sobie spokój, dobr
                                    > a?

no ta

tak to jest, jak na początku zdania myślisz o jednym zwrocie, a na końcu o innym

ten seksizm to sobie daruj - miało być
                                    • cotbus76 To nie seksizm tylko nawiązanie do wielowiekowej 30.05.11, 21:39
                                      tradycji. Pamiętasz, co obiecywał standardowo król za rozwiązanie swoich problemów :)
                                      • maitresse.d.un.francais Re: To nie seksizm tylko nawiązanie do wielowieko 30.05.11, 22:14
                                        cotbus76 napisała:

> tradycji. Pamiętasz, co obiecywał standardowo król za rozwiązanie swoich proble
                                        > mów :)

Pozycję następcy tronu, a nie własną żonę "do użycia".

• cotbus76 Pół królestwa i rękę księżniczki, ale ja mam 30.05.11, 23:07
                                          z lekka czarne poczucie humoru zwłaszcza, że żyję w kraju gdzie księżniczek brak cnotliwych coraz bardziej daje się we znaki.
                                          Przykro mi, ale jakoś nie potrafię się wyzwolić ze swojego patriarchalnego poczucia humoru ;)
                                          Feministyczne nawiązania kulturowe przychodzą mi tak łatwo jak odchudzanie czyli kiepsko :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka