speedy13
05.07.11, 15:49
Hej
Koleżanka poprosiła bym założył jej mamie konto klienta na stronie naszego wiodącego teleoperatora (sama jest w tej chwili odcięta od internetu). Można to zrobić online, podając nr telefonu i odpowiadając na serię pytań losowo wybieranych przez skrypt na stronie. Niestety działanie skryptu dalekie jest od ideału :) mówiąc eufemistycznie; gdyby to o mnie chodziło tobym się może wk***wił na maxa ale tak to się mogę pośmiać tylko.
To, że niezależnie, w jaki sposób wpiszę adres, jest komunikat "odpowiedź błędna", można jakoś przeboleć - chociaż na pewno wpisuję go poprawnie. Ale może TPSA sama wie nalepiej, gdzie kto mieszka :). To samo dzieje się po pytaniu o datę urodzenia, jest komunikat że błąd - pewnie TPSA wie lepiej, kiedy klientka się naprawdę urodziła. A może dyskretnie sygnalizuje w ten sposób, że kobiet o wiek się nie pyta :)
Ciekawsze że na pytanie "Czy zmieniał Pan/Pani dane osobiste w ciągu ostatniego miesiąca" niezależnie od wyboru "Tak/Nie" jest komunikat, że odpowiedź błędna :D To samo dzieje się po pytaniu "Proszę podać termin płatności ostatniej lub przedostatniej faktury" - niezależnie od podanej daty jest błąd (a to kolejna rzecz, przy której nie można się pomylić, wydrukowana jest jak byk na fakturze i zawsze jest to ten sam dzień miesiąca np. 20-go). Lepsze jest jednak pytanie o to "Jaką opcję Neostrady Pan/Pani posiada" - pojawia się rozwijane okienko odpowiedzi, którego ani nie da się rozwinąć, ani nic w nie wpisać :) oczywiście po zatwierdzeniu, jest komunikat że błąd.
A rekordem jest dla mnie pytanie: "Czy może Pan/Pani podać przybliżoną kwotę płatności z ostatniej faktury?" Wybieram "Tak" - i co? Komunikat, że odpowiedź błędna :) Najwyraźniej sama próba skontaktowania się z TPSA tą drogą, przez skrypt na ich stronie, automatycznie interpretowana jest jako dowód słabości umysłowej klienta, który wobec tego z pewnością nie jest w stanie zapamiętać kwoty z ostatniej faktury...