kicior99 07.07.11, 14:41 Najpierw odebrał e-maile, zrobił e-zakupy, przeczytał fora ze szczególnym uwzględnieniem e-dziecka, rzucił okiem na najnowsze ebooki po czym zalogował się na e-randki podrywać e-dziwki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niezmiennick Re: eh, to e-życie... 07.07.11, 17:06 Przynajmniej e...trypra nie złapie. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: eh, to e-życie... 07.07.11, 19:27 E tam..westchnął, zaciągając się e-papierosem Odpowiedz Link Zgłoś
zona-ex Re: eTam... 08.07.11, 00:03 Najpierw e-randka, potem e-seks, a potem e-dziecko i e-tata. A potem.... e-alimenty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: eTam... IP: *.153.101.84.rev.sfr.net 08.07.11, 00:19 A e-wa to jak ma wlasciwie na imie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: eTam... IP: *.153.101.84.rev.sfr.net 08.07.11, 16:26 nie wiedzialam. wychodzi na to ze malpa sie koncze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: eTam... IP: *.153.101.84.rev.sfr.net 08.07.11, 19:37 odwrotna e-wolucja Odpowiedz Link Zgłoś
niezmiennick Re: eTam... 09.07.11, 11:22 W końcu zaczęło się od drzewa, myślę o tej od Adama, a na drz-ewach to przecież @@ bytują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: eh, to e-życie... IP: *.tktelekom.pl 08.07.11, 18:32 > kabar@ chyba... Taaa ?... rozwiń ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @wa Re: eh, to e-życie... IP: *.153.101.84.rev.sfr.net 08.07.11, 18:58 to sobie e-poczytaj od poczatku Odpowiedz Link Zgłoś
niezmiennick Re: eh, to e-życie... 09.07.11, 10:36 Gość portalu: Ania napisał(a): > > > kabar@ chyba... > > Taaa ?... rozwiń ten temat kabar@portal.pl No chyba, że nie wiesz jak się małpę prawidłowo czyta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: eh, to e-życie... IP: *.tktelekom.pl 09.07.11, 17:03 A jednak podróże kształcą :)gdyby nie fh to bym małpa czytała-ale obciach:) ET W RZECZY SAMEJ mersi i fenkju i bolszoje wam spasiba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: eh, to e-życie... IP: *.tktelekom.pl 09.07.11, 17:14 ciekawostka- po rosyjsku @ to "sabaka",Po hiszpańsku to "arroba" W języku polskim tak sie już przyjęło, by znaczek @ nazywać małpą Symbol @, tzw. małpkę bądź atkę (wykorzystywany m.in. w poczcie elektronicznej e-mail, angielskie at, czytaj et, ale się naumiałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolian Re: eh, to e-życie... IP: 88.155.103.* 10.07.11, 10:35 wydaje mi się, że sabaka po rosyjsku to pies, a nie małpa - jeszcze coś tam pamiętam ;) a odnośnie tematu to e-życie weszło już chyba w krew każdemu. osobiście bez internetu jest mi ciężko, lubię siedzieć na facebooku i czekać na konkursy. Ostatnio próbuję z tym www.facebook.com/tmobilepl?sk=app_126700924076749 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: eh, to e-życie... IP: *.tktelekom.pl 10.07.11, 11:02 Po rosyjsku małpa to nie sabaka:) chodzi o to, że w Rosji znak @ nazwano sabaka:) we Włoszech znak @ nazwano la chiocciola (ślimak) Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: eh, to e-życie... 10.07.11, 11:26 Aniu, prawie wszyscy to wiedzą tylko przedmówca znalazł okazję by umieścić treści reklamowe w swoim poście. Dla uzupełnienia dodam, że @ w różnych językach to: po niemiecku- małpie ucho( das Affenohr) po węgiersku- strucla, rogalik (bejgli) po szwedzku- ucho słonia (elefantora) po grecku- kaczątko (παπάκι) i inne źródło: pl.wikipedia.org/wiki/@#Znak_.40_w_r.C3.B3.C5.BCnych_j.C4.99zykach_.28alfabetycznie.29 Odpowiedz Link Zgłoś
niezmiennick Re: eh, to e-życie... 10.07.11, 13:05 O, jednogłośnie ogłaszam zwycięzcę: Włochy!! Nagroda: włochaty ślimak, chyba, że ktoś wymyśli coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 To jeszcze dorzucę wg nonsensopedii 11.07.11, 17:16 (sprawdzone bo sam to tam pisałem) jęz. francuski – arobase, także arrobase, arrobe, arobas, arrobas lub też a commercial (handlowe a) jęz. niemiecki – Affenklammer (małpi nawias) lub Affenschwanz (małpi ogon, albo, według słownika, chsłuchacz jedynego słusznego radia ocenzurował to niegodne słowo), także Schweinekringel (świński ogon) jęz. czeski – salamander albo zavináč (marynowany śledź) jęz. fiński – taksamerkki lub kissanhäntä (koci ogon) jęz. indonezyjski – a kura-kura (żółwie a) jęz. szwedzki – kattsvans (koci ogon)snabbela jęz. holenderski – wilde olifant albo olifant (dziki słoń) jęz. islandzki – innlendar kjúklingur albo fjandinn (kura) jęz. hiszpański – el punto en el círculo albo punto de la correa (litera w kółku albo litera w uwięzi) Odpowiedz Link Zgłoś
aaricia_szalona Re: To jeszcze dorzucę wg nonsensopedii 11.07.11, 18:22 Hmmm, wychodzi na to, że Francuzi i Hiszpanie nie mają poczucia humoru ;) Moi faworyci: kissanhäntä i a kura-kura. Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: To jeszcze dorzucę wg siebie 14.07.11, 23:49 Ja do tego wątku również pasuję:) e-urytk@, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ngora Re: To jeszcze dorzucę wg siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 13:24 eurytka napisała: > Ja do tego wątku również pasuję:) > e-urytk@, Ty może lepiej już s-pasuj. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: eh, to e-życie... 11.07.11, 17:12 > W języku polskim tak sie już przyjęło, by znaczek @ nazywać małpą podejrzewam że to z niemieckiego Affenklammer. Odpowiedz Link Zgłoś
niezmiennick Re: eh, to e-życie... 10.07.11, 13:03 > mersi i fenkju i bolszoje wam spasiba @am, nie trzeba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alf-ons Re: eh, to e-życie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.11, 23:53 Z jakiej rodziny pochodzi Marta Kaczyńska ? --------------------- Z rozbitej. Odpowiedz Link Zgłoś