Dodaj do ulubionych

Czego robić nie należy... ?

• Gość: karina Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 01:58
      Z ostatniej chwili:

-jesli sie mieszka w centrum miasta, jechać w odwiedziny po 21 na peryferie
      miasta, nie upewniając sie wcześniej, czy i jak można stamtąd wrócić do centrum
      -ciemną noca podpalać papierosa niezbyt dobrze działającą zapalniczką,
      skupiając przy tym całą uwagę i wzrok na owej czynności (grozi zdarciem kolan i
      dłoni, krótko mówoiać bolesnym upadkiem w w yniku potkniecia się o wystającą
      płytę chodnikową)

A w dzieciństwie:
      -bawić się w królewnę przy użyciu nowiutkiej sukienki kupionej na pierwsza
      komunię oraz nowej, czerwonej szminki mamy
      • Gość: Paszczak Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.tahoe.pl 31.08.04, 11:08
        Nie należy dla zabawy palić papierosa odkurzaczem (tj. przytykać papierosa do
        rury i uszczelniać tak, żeby odkurzacz wciągał tylko powietrze przez
        papierosa). Papieros radośnie spala się w ciągu 0,3 sekundy i zostaje fajny
        długi popiół, ale powietrze wydostające się z odkurzacza śmierdzi minumum 11
        lat (tj. odkąd to będąc jeszcze w liceum zrobiłem odkurzaczem rodziców do
        dzisiaj).

P.
        • Gość: naiwna Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 18:41
          Rekord długofalowości skutków eksperymentu należy bezapelacyjnie do ciebie,
          Paszczaku. :D
    • Gość: Kaja Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 13:33
      -nie nalezy zmywac makijazu nie upewniajac sie, ze na waciku nie ma tonika do
      demakijazu, a... zmywacz do paznokcie
      i uwaga
      -nie nalezy tez pic plynu do plukania myslac ze to kefir..
    • Gość: esoc Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.bielsko.msk.pl 31.08.04, 13:43
      Nie należy być przekonanym, że samo studiowanie chemii uchroni przed żrącymi
      oparami "Kreta" w granulkach - użytego (delikatnie mówiąc: w nadmiarze) do
      przetkania kuchennego zlewu. Stanowczo odradzam nachylanie się nad
      zlewozmywakiem w celu sprawdzenia, czy "Kret" działa... p.s.: ...chociaż kataru
      siennego pozbyłem się na tydzień ;)
      • schaetzchen Re: Czego robić nie należy... ? 20.02.05, 21:18
        Brrrrr też tak zrobiłam.... kret malowniczo, w pięknych gejzerach wzbił się w
        powietrze, niestety napotkał na przeszkodę w postaci mojej twarzy...

PS nie studiowałam chemii ;-)
      • Gość: naazir Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.szczecin.mm.pl 07.03.05, 09:52
        Potwierdzam katar znika po oparach z "kreta" ;-)
        • Gość: RaTT Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 02:13
          Oprócz kataru znika także część dywanika a podłoga zmienia kolor, jeżeli(całego)
          kreta użyje się do muszli i zaleje 1.5L wrzącej wody (kret efektownie wydobywa
          się z w/w)zamknięcie klapy nie pomaga!!!
    • Gość: Lelaina Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 13:48
      Nie nalezy rowniez w ramach pomocy wlasnej rodzicielce myc okapu kuchennego
      zracym srodkiem, bo farba biala z tegoz okapu zejdzie lub bedzie smetnie zwisac
      i zmobilizuje to rodzicow do kupna npwego okapu tym razem typu 'metalic'.

Pozdrawiam
    • Gość: Kubus fatalista Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.08.04, 14:40
      nie nalezy:
      -hustac sie na stoliku, trzymajac sie go zebami (wiek-4 lata, straty-dwie
      mleczne jedynki)
      - jezdzic na workach z sianem na slabo zamarznietym jeziorku (chyba ze nalezysz
      do klubu morsow)
      - wkladac rodzynek do ucha lub fasoli do nosa- do wyjecia moze byc potrzebny
      laryngolog i specjalistyczny sprzet
      - smarowac dziecku ran na twarzy tzw. "fioletem"- rany pieknie sie goja, kolor
      schodzi dlugo...zbyt dlugo...
      - zmieniac garderoby stojac na kajaku na srodku jeziora
      - podlewac kwiatow w domu, swiezym, naturalnym nawozem (mozna odchorowac efekty
      zapachowe)
      - przypinac firanek stojac na fotelu komputerowym na kolkach

narazie tyle... ale pewnie jeszcze cos sobie przypomne :)
      • Gość: xyz Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 05:30
        - przypinac firanek stojac na fotelu komputerowym na kolkach

W takiej pozycji nie należy również podlewać kwiatków wiszących na ścianie
        • Gość: duende Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.gdynia.mm.pl 12.09.04, 23:29
          do tego dodam, że nie należy sprzątać pajęczyn
          w łazience (świąteczne porządki) stając na klapie
          od muszli klozetowej. przypuszczam, że z jak
          dobrego materialu by byla nie wytrzyma...
          nawet wagi piórkowej:P.
          • Gość: Vp Re: Czego robić nie należy... ? IP: 195.117.30.* 15.09.04, 17:35
            > do tego dodam, że nie należy sprzątać pajęczyn
            > w łazience (świąteczne porządki) stając na klapie
            > od muszli klozetowej. przypuszczam, że z jak
            > dobrego materialu by byla nie wytrzyma...
            > nawet wagi piórkowej:P.

Ja ZAWSZE staję na klapie, nie tylko przy sprzątaniu, ale i malowaniu, i
            naprawianiu spłuczki. Ja to może jestem wagi piórkowej, ale pan hydraulik,
            który rzeczoną spłuczkę naprawiał, należał raczej do ciężkiej... NIGDY nic się
            nie stało. Może tajemnica tkwi w tym, że mój kibelek z klapą jest wytworem
            przemysłu PRL-owskiego, niewykluczone że na radzieckiej licencji :-))), ma już
            ponad 35 lat, nie wygląda pięknie, ale zapewne wytrzymałby trzęsienie ziemi,
            toteż nie zamierzam go wymieniać. Po przeczytaniu Twojego postu utwierdziłam
            się w tym zamiarze.
            • hermann4 Re: Czego robić nie należy... ? 16.09.04, 14:15
              - Nie ubieraj nowych spodni kupionych przez rodziców za ciężko zarobione dolary
              w PEWEX-ie bo chcesz się nimi pochwalić przed kolegami, bo na pewno w czasie
              różnych wygłupów spadniesz z huśtawki i rozerwiesz nogawkę oraz w kroku (kolega)
              - Nie pożyczaj motoru marki Honda od kolegi na chwilę, bo obudzi się w tobie
              demon prędkości, a potem... ty się obudzisz w karetce ze wstrząśnieniem mózgu,
              a za rozbitą Hondę duuużo trzeba zapłacić... (kolega)
              - na szczęście minęły czasy gdy odwiedzali nas handlarze zza wschodniej
              granicy, którzy sprzedawali u nas "wszystko i nic". My z kolegami kupiliśmy raz
              w pociągu czekoladę. Odbijało nam się nią dwa tygodnie...
            • Gość: inga Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 16:58
              a propos muszli... Nie nalezy tez w trakcie remontu zostawiac postawnego meza
              wraz z rownie postawnym hydraulikiem w domu, z prosba o zamontowanie nowej
              muszli klozetowej. Widok swoich stop, wiszacych 10 cm nad podloga jest dosyc
              przykry...
          • Gość: dobrze_caluje Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 22:37
            Ja zawsze staję na sedesie, żeby sięgnąć po jakieś rzeczy stojące na szafkach.
            Dopiero ostatnio (po latach regularnego stawania) czuję, że sedes się chybocze :D
        • Gość: jarek Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 11:10
          > - przypinac firanek stojac na fotelu komputerowym na kolkach
          >
          > W takiej pozycji nie należy również podlewać kwiatków wiszących na ścianie

To ja jeszcze dorzuce ze nie nalezy tego robic z obraczka bo mozna stracic
          palec (sasiadka)

• Gość: olek Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.chello.pl 15.01.05, 17:06
          tak i nie nalezy jeszcze pomagac kuzynowi przy zdejmowaniu gornej czesci
          wielkiej szafy stojac na fotelu od komputera
        • Gość: Bia Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.akademik.ds.pw.edu.pl 02.02.05, 02:32
          jak rowniez nie nalezy podlewac kwiatkow stojacyh na zawieszonej polce stojac na
          fotelu obrotowym z kolkami.. ach jakze spontanicznie chwycilam sie tej polki..

w kwestii foteli obrotowych na kolkach: nie nalezy na korytarzu w akademiku
          urzadzac po pijaku z nudow wyscigow na takowych fotelach. zderzenie z
          rzeczywistoscia (tu: podloga pokryta petami, dywanem z puszek i butelek -
          weekendowa impreza) nie bylo przyjemne;P
        • kaja86 Re: Czego robić nie należy... ? 31.10.05, 23:48
          ani sciągac niczego z szafy ;)
      • Gość: duende Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.gdynia.mm.pl 12.09.04, 23:56
        wciskanie do nosa nadmiernej ilosci
        papierowych kulek równiez kończy się
        wizyta u laryngologa (brat, ok. 3 lat)
      • Gość: Anima Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.devs.futuro.pl 22.10.04, 13:10
        -podlewac kwiatow w domu, swiezym, naturalnym nawozem (mozna odchorowac efekty...

Kwiatów nie należy również podlewać płynem używanym do czyszczenia szyb, nawet jeśli znajduje się w identycznej butelce i podobnym miejscu co "odstana" woda. Tym razem odchorują kwiaty. Mój wieloletni, wielki bluszcz niestety tego nie przeżył...
      • Gość: jacrol Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:47
        nie należy również używając wyżej wymienionego fotela wkładać czegokolwiek do
        górnej szafki w biurze. jazda na fotelu nie należy do przyjemnych a karton w
        ręku w tym nie pomaga.
    • Gość: Wlodar Re: Czego robić nie należy... ? IP: 80.53.169.* 31.08.04, 16:17
      nie nalezy...
      w wieku 9-10 lat z bratem, na wakacjach u babci, robic sobie "groty" w strychu
      wypelnionym sianem.
      a jesli juz sie zrobi, to nie nalezy sobie w srodku zapalac swieczek.
    • Gość: PTee Podczas malowania farbą olejną.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.08.04, 17:12
      ..nie należy sięgać nad zapalony palnik kuchenki gazowej, mając nadgarstek
      obwinięty gazą mokrą od benzyny i farby ( do wycierania pędzla )oraz pochlapane
      farbą piersi. To mój rodzic przed laty. Malowanie kuchni, przerwa na kawkę,
      sięgnięcie po czajnik na palniku. Efekt - poparzenia ręki, klaty piersiowej,
      miesiąc cierpień i psikania się panthenolem w sprayu. Cudem nie wypierd... w
      powietrze pięciolitrowego kanisterka ( otwartego ) z resztą benzynki...
      • magdzik666 Re: Podczas malowania farbą olejną.... 31.08.04, 17:44
        Stanowczo nie nalezy (nie znajac jezyka niemieckiego) zakladac, ze ta ladna buteleczke z paczki od cioci z "Efu", na ktorej pisze haare-costam zawiera super odzywke do wlosow:) Wielka niespodzianke sprawi nam nalozenie na cale wlosy (na 15 min.) balsamu do depilacji;D
        • Gość: naiwna Re: Podczas malowania farbą olejną.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 18:39
          ROFL!!! Tym, Magdzik666, to pobiłaś nawet Anię z Zielonego Wzgórza i jej
          farbowanie włosów na zielono! :P
        • Gość: bimbalimba Re: Podczas malowania farbą olejną.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 19:17
          magdzik666 napisała:

> Stanowczo nie nalezy (nie znajac jezyka niemieckiego) zakladac, ze ta ladna
          but
          > eleczke z paczki od cioci z "Efu", na ktorej pisze haare-costam zawiera super
          o
          > dzywke do wlosow:) Wielka niespodzianke sprawi nam nalozenie na cale wlosy
          (na
          > 15 min.) balsamu do depilacji;D

ajajaj

• fdj Re: Czego robić nie należy... ? 31.08.04, 18:08
      Założywszy się z kumplami, że się osiągnie 100 km/h na jakimś motorze-
      gruchocie, próbować to robić, wpatrując się intensywnie tylko w prędkościomierz
      i całkowicie zapominając o murku na końcu prostej...
      Jeżeli już, to po osiągnięciu 100 km/h należy natychmiast podnieść głowę i
      położyć motor bokiem...
      • Gość: koloko Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:54
        STANOWCZO NIE NALERZY odpalać petardy w szkole nie upewniwszy się wcześniej czy
        okno sie napewno otwiera... ale i tak miałem wzorowe :)
        • Gość: olinek Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.chello.pl 15.01.05, 17:15
          Z czasów liceum:
          stanowczo nie nalezy zapalonej petardy wrzucac do kibelka, bo widok toalety
          moze przyprawic o zawał pana dyrektora bursy...
          w sumie to niewiele zostalo do ogladania ;)
    • Gość: Tod Hunter Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.teleton.pl 01.09.04, 07:54
      Nie należy zaglądać do otworu w którym widać płomyczek w piecyku gazowym żeby
      sprawdzić czemu od tego płomyczka nie odpaliły się palniki i jednocześnie
      próbować jeszcze raz zapalić piecyk. Smród palonych brwi i niezapomniane
      wrażenia przed lustrem.
      Do pieca węglowego na rozpalone palenisko łopatą wrzucać trocin. Piecyk
      wszystko w postaci lekko nadpalonej wypluje na zewnątrz.
      (Z własnego doświadczenia.)
    • Gość: szmerek Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 08:45
      ...czytać kryminałów pod szkolną ławką, gdy ma sie katar. Po kichnięciu
      i "strzale" czołem w ławkę pozostaje opuchlizna na pół czoła, która potem
      zamienia się w śliczną fioletową pręgę.Grzywka nie rosnie tak szybko jak guz...
    • lowca.masek Re: Czego robić nie należy... ? 01.09.04, 09:44
      Nie radzę:
      - piec kurczaka w piekarniku, którego wcześniej nie chciało się umyć
      - jeżeli już resztki starego tłuszczu się zapalą to za Chiny Ludowe nie włączać
      termoobiegu w nadziei, że zdmuchnie płomień
      - nie gasić płonących grzałek elektrycznych zimną wodą...
      (Czy ja naprawdę jestem pełnoletni?)

I jeszcze moje branżowe - jeżeli stoisz na przystanku, pada solidny deszcz i
      widzisz nadjeżdżający tramwaj to lepiej odsuń się od zwrotnicy (dla laików - to
      takie miejsce gdzie rozgałęziają się szyny). Fontanna wody ze smarem tryskająca
      z rozjazdu podczas jego zdalnego przestawiania przez tramwaj pozostawia
      nieusuwalne ślady na ubraniu i trudnousuwalne na twarzy...
      • Gość: Samezrp Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 01.09.04, 09:56
        nie należy też obcinać włosów siedzącej na nocniku siostrze. Czarne frędzle
        obcięte z kapy od tapczanu nawet przyklejone taśmą klejącą nie wyglądają
        naturalnie.
        • Gość: Samezrp Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 01.09.04, 10:03
          >5. rozczulanie się nad kurczątkami w wieku lat 4 czyli branie ich do
          >niewinnych
          >dziecięcych rączek "o, jakie śliczne!" - powoduje śmierć kurczątek

moja siostra mówiła: ciociu, zobacz jak one ładnie śpią...
    • fdj Re: Czego robić nie należy... ? 01.09.04, 10:15
      He he, coś mi się przypomniało.

Nie należy wsypywać proszku do pieczenia do słoika musztardy w trakcie jakiejś
      tam lekcji w LO. Nie chcą tam razem przebywać ;-)
      • Gość: naiwna Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 22:45
        ten patent zamierzam jeszcze dzisiaj wypróbować! :P może jednak powinnam użyć
        plastikowego pojemnika? hmmm???
      • sygitka21 Re: Czego robić nie należy... ? 25.03.09, 21:08
        Szatańsko kusi mnie żeby to wypróbować...
    • brunosch Re: Czego robić nie należy... ? 01.09.04, 11:02
      Nie należy sprawdzać temperatury wody gotującej się w elektrycznym czajniku
      wsadzając palec do środka. A jeśli nawet już się to stało, to po chwilowej
      amnezji (kurcze, dlaczego rąbnęło mną o ścianę???) nie badać temperatury
      powtórnie, stosując tę samą metodę. Pewne odruchy mogą się utrwalić.
    • Gość: Marko Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.magma / *.magma-net.pl 01.09.04, 11:12
      Nie należy ładować baterii od zegarka prądem z gniazdka (nawet krótkotrwale).
      Po takim wyczynie ciężko sie odrywa resztki baterii z sufitu i ze ścian.
    • Gość: deser Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.bytom.compnet.com.pl 01.09.04, 11:35
      - łudzić się, że przy 40 km/h rower jest już na tyle stabilny, że można
      skrzyżować ręce na kierownicy (JA)
      - macać siedmioletnią rączką, czy ta lampa nie świeci, bo tam nie ma żarówki
      (JA)
      - suszyć włosów opalarką do farby (SIOSTRA)
      - otwierać maski, spod której po zapaleniu silnika rozlega się wrzask kota
      (niewdzięczne bydlę) (JA)
      - palić malutkiego ogniska w trzymetrowej wysokości szałasie, tj. ramie grubo
      pokrytej paprociami, które zdążyły wyschnąć (JA)
      - stawiać na chwilkę otwartej butelki Coli na chybotliwym stosie kompaktów tak,
      że otwierająca się szuflada na CD wywali 2 litry płynu na ważne papiery (SZEFU)

Na razie tyle.
      • shroeder1970 Re: Czego robić nie należy... ? 31.05.09, 23:18
        Nie należy dzwonić do drzwi (w tym przypadku własnych), po ciemku na klatce schodowej, bo może się okazać, że rodzony ojciec zdjął przycisk "w celu naprawy" i inteligentnie pozostawił niezabezpiecozne końcówki o napięciu 220V. Po naciśnięciu włącznika palcem do drzwi "zadzwoniłem" ja, całym sobą.
    • Gość: tunia Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 01.09.04, 14:22
      nie należy też karmić ryżem małych żółtych kurczaczków (ja i kuzynka,
      kurczaczki nie przeżyły)
      ani nie dawać koledze ukochanej gitary - bo ją pomaluje niezmywalnym pisakiem,
      a zmywacz do paznokkci zmyje głównie lakier z gitary (pasukdnie)
      nie jest też dobrze smażyć ziemnaki na starym smalcu (to ja, a śmierdzi i
      pryszcze jaknie wiem co, pomijając poparzony palec
      a kot niekoniecznie musi lubieć wode, nawet jeśli sam wszedł do zlewu...
      nie należy kupować sobie za małego biustonosza w nadziei uzyskania efektu push-
      up.... (a to koleżanka)
      a bieganie na bosaka po trawie w celu unikniecia szkieł i kamieni, które są na
      dróżce owocuje rozcięciem sobie stopy za pomocą korzenia i roczne problemy :/
      samodzielna reperacja kanapy kończy się fatalnie
      a cilit i stal nierdzewna śmierdzą strasznie...
      strasznie też śmierdzą wybuchnięte jajka na twardo i spalone czajniki
      a płyty gramofonowe w ilości powyej 20 są za cięzkie do noszenia przez jedną
      kobietę..

a źrebaki lubią gryźć mocno w pupę, gdy się człowiek pochyla...szkoda, że nad
      głową była górna część boksu zamknięta na sztywno :D
      • Gość: anda Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 23:13
        > ani nie dawać koledze ukochanej gitary - bo ją pomaluje niezmywalnym pisakiem,

Czy on to przeżył? Ja bym zamordowała.
        • Gość: tunia Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 02.09.04, 10:31
          zamordowalam webalnie ;D

pozdrawiam
    • Gość: krulu Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 15:09
      ...jednego wieczoru wypijać 10-ciu mocnych piw puszkowych, poprzedzonych
      wypiciem puszki piwa jasnego pełnego, a już na pewno nie należy później idąc z
      kumplem wymieniać pod nosem (tak się w każdym razie wydawało) uwag typu "coś tu
      śmierdzi gejem" na widok sześciu sportowców (no bo takie same spodnie dresowe,
      świecące buty sportowe i te krótkie fryzury) wyłaniających się z mroku. Zęby
      może i całe, ale w głowie szumi potem przez miesiąc. Przy okazji, nie należy
      kopać leżącego!
    • Gość: o_kufa Re: Czego robić nie należy... ? IP: 195.136.47.* 01.09.04, 15:22
      - mowic duzym kolegom z silowni 'wy chyba jacys lewi jestescie'
      - mowic 'kolegom' z pragi to samo
      - wstrzasac kefiru po otwarciu
      - sadzac kolegi w szafce bez otwierania szklanych drzwiczek
      - wchodzic przez zamkniete szklane drzwi (nie, to nie byl teleporter)
      - isc po zakupy w pizamie (gumka w spodenkach jez stara byla)
      - zakladac ze smola juz jest sucha i chciec przez nnia przebiec
      - przyjmowac 'dopiero_co_kupiona' kole od zabawnych kumpli (wstrzasnieta a nie
      zmieszana)
      - wysylac mail do kumpla z obelgami na szefa i pomylic adresy
      - wysylac tego maila jakkolwiek gdzie korespondencja jest czytana
    • Gość: kukold jazda samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 15:36
      Nie należy jeździć samochodem 120km/h po chodniku bo stwarza sie zagrożenie dla
      innych prowadzących
    • Gość: Ag. Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.net.pl 01.09.04, 16:07
      - wkladac do mikrofali pomidora lub slodyczy znanych jako "piankowe marynarzyki"
      - kochac sie w samochodzie mamy na bagnistym brzegu jeziora w rezerwacie
    • morela7 Re: Czego robić nie należy... ? 01.09.04, 16:10
      Nie nalezy:
      -sprzatac rozlanej na podlodze wody odkurzaczem (chociaz wydawaloby sie to
      calkiem wygodne)
      -czyscic pumeksem atramentowych plam na obrusie (obrus moze sie podziurawic)
      -wyduszac resztek kremu z tuby za pomoca zebow (mozna sie niechcacy najesc)
      -rozdzielac scisle zlaczonych klockow za pomoca zebow - zwlaszcza, gdy mleczne,
      bo mozna ktorys latwo stracic
      -tymczasowo umieszczac chomika w klatce dla ptakow, chocby pustej (moze sie
      przecisnac miedzy pretami, a potem zlosliwie schowac sie za ogromna i scisle
      wypelniona dobrami szafa)

Swietny watek :)
      • hermann4 Re: Czego robić nie należy... ? 01.09.04, 17:49
        - nie pijać U-bootów ( kieliszek z wódką w kuflu z piwem ) szczególnie 6
        grudnia. Na pewno spodoba się się wam dziewczyna w czapce Mikołaja przy stoliku
        obok i zaczniecie go podrywać, nie widząc, że siedzi ona na kolanach cwojego
        duuużego chłopaka. Zaliczycie każdy stopień schodów przed knajpą
        - nie zapalać forda escorta z silnikem diesla "na popych", ani na holu, bo całą
        zimę można tak robić i będzie dobrze, a ajk zrobi się już cieplej to urwie się
        wam pasek rozrządu
        - nosisz okulary - nie pij alkoholu. Zawsze można wejść w ciemnościach w
        ścianę, albo spaść ze schodów, zapomnieć, że w drzwiach własnej klatki
        schodowej jest domofon i klamką otworzyć się ich nie da
        - nie pić w ogóle alkoholu jeżeli mieszkasz na ostatnim piętrze w bloku (sąsiad.
        To co zjadł wcześniej zostawił dokładnie na całej drodze od drzwi wejściowych
        do swego mieszkania
        - nie robić kawałów innym w czasie imprezy typu "taras party" kiedy nie znasz
        reszty towarzystwa. Nikt cię nie polubi
        - nie jeździć samochodem po alkoholu, to wiadomo. Szczególnie jeśli pracujecie
        za granicą, na czarno, nie macie przy sobie żadnych dokumentów i jedziecie jako
        pasażer, a za kierownicą siedzi wasz kolega Austriak, który nie był w stanie
        wsiąść za kierownicę, ale ty mu pomagasz wsiąść, po czym pilnujesz, żeby jechał
        w miarę po asfalcie. Pomagaj mu w pokonywaniu zakrętów, bo na prostej sobie
        radzi.
        Aha, nie zasypaijcie razem w czasie jazdy, bo na sto metrów przed domem
        traficie do rowu
        - nie śpiewać w czsie imprezy z niemcami piosenek Elektrycznych Gitar.
        Refrenem "ajwohl, jawohl ich liebe alkohol" nie wystawiacie sobie najlepszego
        świadectwa
    • Gość: Szaman Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.09.04, 18:15
      -Stanowczo nie nalezy stac z uprzednio podniesionym w nieokreslonym celu kijem
      pod drzwiami _jeszcze_ nie otwartego kiosku we Wloszech. (po fajki - ma sie
      wtedy taka spieta mine od braku tytoniu, co moze zostac zinterpretowane zgola
      inaczej przez mila pania kioskarke, ktora uprzejmie pozdrawiam)
      -Zdecydowanie odradzam skakanie przez plot rozjezdni warszawskiego metra -
      usprawiedliwienie ze pada a tam jest taki ladny daszek moze nie wystarczyc..
      -Smiem poddac w watpliwosc cel wychodzenia z imprezy oddalonej od domu o 30
      kilometrow okolo 2 w nocy w stanie wskazujacym - najblizsza stacja benzynowa
      moze byc pare godzin drogi od punktu startu
      -Obsciskiwac w sylwestra jedyne mlode damy na slowackiej wsi, gdzie sie bawia
      wraz ze sporym gronem szacownych braci slowian
      -Zazarcie klocic sie o kwestie prawne, jesli nie ma sie o nich pojecia, z
      panami policjantami

Swietny watek :-)
      • wiercistopka Re: Czego robić nie należy... ? 01.09.04, 19:16
        Z tymi małymi kurczaczkami, to faktycznie nie należy brać ich w swoje małe
        dziecięce łapki. Jakoś te kurczaczki, nie wiedzieć czemu, szybko umierają... A
        potem trauma na pół dzieciństwa, że się jest morderczynią;)

Nie należy wierzyć, że w lany poniedziałek nikt nie zauważy dwóch dziewczynek
        budujących szałas obok bloku. Tak mokra w lany poniedziałek nigdy już nie
        byłam ;)

Nie należy przeskakiwać sobie z murku na murek (tzn. z dwóch murków położonych
        niedaleko od siebie równolegle), bo można skacząc z jednego niedokładnie trafić
        w ten drugi... tzn trafić dokładnie, ale piszczelem. Wizyta na pogotowiu
        gwarantowana... Żeby było jeszcze "śmieszniej" pani na pogotowiu polała mi ten
        obdarty piszczel wodą utlenioną z chochli! ;)

Nie należy uciekać przed siostrą do swojego pokoju i zamykać jej drzwi przed
        nosem. Bardzo prawdopodobne, że rozpędzona siostra "trafi" na szybę w drzwiach,
        a szyba się rozbije... (na szczęście plakaty poprzyklejane do
        szyby "zamortyzowały" stłuczkę i moja siostra ma rękę całą do dziś) ;)

Nie należy spieszyć się ścierając ziemniaki na tarce. Placki ziemniaczane
        z "mięsną wkładką" nie należą do najpyszniejszych dań świata ;)

Nie należy w panice przed klasówką z matematyki (podstawówka) usiłować sobie
        złamać ręki, bijąc nią o framugę. Ręki nie udało się złamać. Ale obtłuczona
        była nieźle... A bolałooo... ;)

Nie jest dobrze wyskoczyć z psem "na siku" przed blok w "domowym ubraniu".
        Spotkanie tych wszystkich, których w tym momencie nie chcesz spotkać -
        gwarantowane. Kompromitacja na 100 % ;))

• fdj Re: Czego robić nie należy... ?___________________ 02.09.04, 12:03
          wiercistopka napisała:

> Nie należy w panice przed klasówką z matematyki (podstawówka) usiłować sobie
          > złamać ręki, bijąc nią o framugę. Ręki nie udało się złamać.

Jesssssssuuuuu, jaki hardkor ;-)
        • steinbock Re: Czego robić nie należy... ? 08.09.04, 01:09
          Nie jest dobrze wyskoczyć z psem "na siku" przed blok w "domowym ubraniu".
          Spotkanie tych wszystkich, których w tym momencie nie chcesz spotkać -
          gwarantowane. Kompromitacja na 100 % ;))

......a najlepiej, jak czlowiek rozczochrany, spod plaszcza wystaje koszula
          nocna -a obok sunie kawalkada sąsiadów do kościola (i jeszcze nauczyciele).
          • Gość: titta Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.botany.gu.se 02.02.07, 19:16
            Podobnie nie nalezy wychodzic z psem boso i w koszuli nocnej (pod najblizszy krzaczek). Pies wtedy na
            pewno wyrwie sie za jakims spoznionym pijaczkiem, a jazgot i wrzaski obudza wszystkich na ulicy.
            Poza tym drobne kamienie rownie trudno usuwaja sie ze stop co kawalki szkla...
          • ewaggg Re: Czego robić nie należy... ? 21.09.07, 23:18
            nie należy również wychodzić rano z psem nie sprawdziwszy wcześniej, że nie ma
            się papilotów na głowie
        • Gość: SimonMat Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 27.09.04, 15:15
          > Nie należy uciekać przed siostrą do swojego pokoju i zamykać jej drzwi przed
          > nosem.
          A już na pewno nie należy ich blokować nogami, siadając na podłodze.
          Skutek: brat - szwy pod pachą, ja - klamry na kolanach. Blizny do dziś.

SimonMat
          • Gość: Andwathien Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 14:46
            i stanowczo nie należy, po kłótni ze starszym, wyładowywać złości na tychże
            drzwiach. Szybka z pewnościa się ugnie pod naszą rączką. Później nie należy
            trzepać koca na balkonie z resztek zdradzieckiej szybki gdy nie jesteśmy pewni
            czy okno w kuchni jest zamknięte, na pewno nie jest! I lepiej nie stawiać
            wcześniej na parapecie pod tym oknem mis szkalnych i napoju gazowanego, bo z
            pewnością okienko zepchnie je na podłogę gdy bedzie sie otwierać i na pewno na
            resztki szklanych misek trafi lecący z parapetu napój i ozdobi kuchnię w
            fantastyczne wzorki, a zupa gotująca się na kuchence bedzie miała sładkowy
            posmak!!
      • Gość: Kwiatus Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.icpnet.pl 01.09.04, 19:21
        Nie należy:
        - sprawdzać czy da radę ścisnąć wodę w szkalnej butelce gumowym korkiem (mały
        fizyk) - butelka się wyśliźnie z ręki i zbije umywalkę
        - skakać z dachu stodoły na stóg siana nie sprawdzając wcześniej czy nie ma tam
        ustawionych na sztorc widełek - wbita na widły pięta baaardzo boli (mama w
        dzieciństwie)
        - gnać bez koszulki, z górki, na rowerze po polnej drodze, na której są dziury
        mieszczące całe przednie koło - porysowana od żwiru i kamieni klatka piersiowa
        baardzo boli... podobnie jak głowa, w którą się oberwało siodełkiem... poza tym
        trudno się potem wraca do domu przez 15km prowadząc rower z pogiętą ramą
        - walczyć w pełnym biegu do upadłego (i to dosłownie) o piłkę na asfaltowym
        boisku do koszykówki - kolega, który potknął się o moje nogi stracił na godzinę
        przytomność, na chwilę ustała mu akcja serca, ale "na szczęście" nic nie
        pamiętał z tego feralnego dnia jak się ocknął w szpitalu....
        - próbować po nocy sylwestrowej odpalić Poloneza (szczególnie gdy nie jest on
        nasz) na pych z górki, a potem podczas toczenia się z dość dużą prędkością nie
        patrzeć na droge próbując wrzucić bieg - drzzewa stoją zazwyczaj strasznie
        blisko drogi
        • hafanana Re: Czego robić nie należy... ? 01.09.04, 19:40
          Stanowczo nie nalezy:

-wrzucac musującej tabletki do swieżootwartej butelki gazowanej wody
          mineralnej, wstrząsać i otwierać. Zwłaszcza w pełnym ludzi sklepie. Efekt
          powala na kolana. (to nie ja)

-mierzyć temperatury świeżo zaparzonej herbaty termometrem lekarskim. Rtęć
          baardzo szybko znajduje wyjście z rurki, a Babcia jest wściekła.

-celem zwrócenia na siebie uwagi otoczenia ciągnąć za obrus na którym już czeka
          kolacja. Aż zanadto skuteczne; zrobiłam to raz w życiu i starczy.
          • Gość: Maria Re: Czego robić nie należy... ? IP: 213.199.253.* 01.09.04, 20:34
            Nie należy - nastawiać wina [zwłaszcza z czarnej porzeczki] nie mając korka z
            rurką fermentacyjną i dziwić sie następnego dnia rano, że w kuchni jest jakoś
            ciemno i czarno. Moszcz fermentując wypchnął z impetem korek i cała zawartość
            balonu wylądowała na suficie, ścianach, oknie i wszystkich meblach.
            Jeden dzień na sprzątanie [zmywanie] i malowanie kuchni to stanowczo za mało.
            Ale tego niedoszłego wina z czarnych porzeczek szczególnie żal.
            Maria
          • Gość: xyz Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 06:15
            > -mierzyć temperatury świeżo zaparzonej herbaty termometrem lekarskim. Rtęć
            > baardzo szybko znajduje wyjście z rurki

Nie należy też wkładać termometru do herbaty w celu nabicia sobie trochę
            gorączki, kiedy jest sie juz prawie zdrowym i w zasadzie powinno się już iść do
            szkoły. A jeszcze mama krzyczy czemu nie zażyłam lekarstw, przecież przyniosła
            mi po to herbatę, której nie wypiłam i wystygła...
          • Gość: Brat Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.chello.pl 15.01.06, 12:28
            > -wrzucac musującej tabletki do swieżootwartej butelki gazowanej wody
            > mineralnej, wstrząsać i otwierać. Zwłaszcza w pełnym ludzi sklepie. Efekt
            > powala na kolana. (to nie ja)

Natomiast mozna te tabletki musujace rozpuszczac bezposrednio w ustach :)
            Ale pod zadnym pozorem, nawet gdy juz prawie sie rozpuscily, nie mozna ich
            lykac :) Nawet najdrobniejszy nierozpuszczony kawalek straszliwie bulgocze w
            brzuchu, powoduje czeste bekanie i ogolnie jest to malo przyjemne uczucie :)
        • Gość: znany i lubiany Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.alles-elektro.de 09.09.04, 23:46
          -próbować wypchnąć auta, które ugrzęzło w błocie poprzez pchanie go. Jeśli jest napędzane na przednią oś, we dwie osoby. Jeśli nie zmieścimy się za tylnią szybą cali to możemy być takim błotem ochlapani.
          -zostawiać kluczyków w stacyjce wraz z pilotem do centalnego zamka w aucie przy zamkniętych oknach, złośliwość rzeczy martwych może spowodować, że zamek się zamknie a my nie wejdziemy do auta
        • Gość: XYZ Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 01:05
          Stanowczo nie należy wyjętych właśnie z piekarnika gorących szklanych słoików z
          przetworami wstawiać wprost do zimnego metalowego zlewu, żeby wystygły. Życie
          mojej mamy uratowało to, że natychmiast schyliła się po następne, ale kuchnia
          wyglądała jak po szlachtowaniu bydła (to był zdaje się sok z malin albo jakichś
          innych czerwonych owoców).
        • Gość: KAnusia Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.farm.amwaw.edu.pl 21.09.04, 14:20
          - zjeżdżać ulicą ze stromej górki na rowerze, bedąc ubraną w bluzke na guziczki
          i nie mając pod spodem stanika. kolezance pęd powietrza rozpiął bluzeczkę, a
          kierowcy mieli ubaw;)
          - wkładac palców między rurki lezaka, bo na pewno sie złoży, a ty wylądujesz w
          gipsie (to ja)
          - palic skretow z wyschnietych skorek od banana - bol glowy gwarantowany
          (kolezanka)
        • Gość: karolla Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:18
          > - skakać z dachu stodoły na stóg siana nie sprawdzając wcześniej czy nie ma
          tam
          >
          > ustawionych na sztorc widełek - wbita na widły pięta baaardzo boli (mama w
          > dzieciństwie)

nadziałam się kolanem na takie widły ;] do dziś mam dwie kropki :P
          • uccello Re: Czego robić nie należy... ? 29.07.07, 01:11
            Siostrzyco, jakie piękne opowieści!
            Pozdrowienia dla Rodziny!

Nie należy przed wyjazdem 7 letniej córci na kolonie, kupować jej w pośpiechu 2
            paczek majtek, bo może się ( już na wyjeździe) okazać,że są to stringi, i
            dziecko męczy się przez dwa tygodnie nosząc je tyłem do przodu.
            ( koleżanka artystka)
            • Gość: kszych Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.09, 22:27
              hahahaha, biedne dziecko :))))

majac 6 lat nie nalezy wsadzac gleboko do nosa kotkow z bazi. Potem,
              gdy nie uda sie ich wydostac wszelkimi sposobami, nie nalezy isc
              spac, ze strachu nie mowiac o tym rodzicom i w nadziei, ze rano ich
              juz w nosie nie bedzie. Rano będą tam nadal, z tym, ze nos w srodku
              bedzie juz nieco opuchniety. Poza tym ciezko oddychac przez usta
              cala noc....
    • mamadwojga Re: Czego robić nie należy... ? 01.09.04, 20:48
      Stanowczo nie należy gotować jajek w mikrofali.

Kremować pupy niemowlęcia a potem jeszcze posypywać jej pudrem dla lepszego
      efektu.

Zostawiać bardzo małoletniego synka samego na balkonie bo na mur wyrzuci za
      barierkę wszystko co na owym balkonie znajdzie (konewka, mała doniczka, nawóz
      do kwiatów i drabinka do pnączy oraz kilkanaście metrów kabla do anteny)
      • Gość: szmerek Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.09.04, 07:55
        1. Suszyć plastikowych sandałow opierając o wystające z ogniska polano. Rano
        może się okazać,że polano się spaliło do końca, a sandały sa o dwa numery
        mniejsze.
        2. Wchodzić zalanym w pestkę nocą do jeziora tak głęboko aż woda sięgnie brody,
        by wypłukać usta po myciu zębów.Kolega może nie zdąrzyć dopłynąć do nas, gdy
        nagle usiądziemy zmęczeni i znajdziemy się 1 metr pod wodą. ( Wtedy na
        szczęście dopłynął na czas).
        3. Ucząc Chorwata gry w "tysiąca" używać nadmiernie słów na q... . Pierwsza
        odzywka po rozdaniu (gramy na poważnie) może brzmieć "Qwa karta!!!"
      • Gość: szmerek Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.09.04, 08:10
        A!
        4. Biec barzdo szybko do autobusu odjeżdżającego właśnie z przystanku mając na
        sobie bluzkę z b.dużym dekoltem, stanik bardotkę rozmiar D (jak DUŻY:-))).
        Kiedy sie dobiega z biustem na wierzchu wszyscy pasażerowie chcą ,abyś wsiadła,
        a Ty już nie....
        • truscaveczka Re: Czego robić nie należy... ? 05.08.09, 15:04
          A od kiedy to D jest duże? Nawet moje G nie jest duże niestety :/
    • Gość: Chomik Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.chomiczowka.net.pl 01.09.04, 21:16
      Nie należy również jeździć samochodem na rezerwie. Tankując codziennie za 20 zł
      i mówić że oszczędza się pieniądze.
      Pchanie samochodu o 4 nad ranem 2 km. do domu to jeszcze nic w porównaniu z
      parkowaniem go ręcznie (wpychając w miejsce parkingowe) prostopadle tyłem na
      parkingu pełnym samochodów. Z otwartymi drzwiami. Rachunek za wyłamane drzwi
      znacznie przekracza koszty zatankowania pełnego baku. Dobrze że inne samochody
      na parkingu miały mocne zderzaki. (Doświadczenia własne)
    • Gość: AniaS Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 21:56
      - Zdecydowanie nie należy podczas wakacji w słonecznej Chorwacji kupować (w
      zamierzeniu) kilograma boczku nie znając języka, bo może się okazać, że słowo
      (w wymowie) BOKA oznacza tak naprawdę wołowinę i trzeba będzie, po kłótni z
      mężem, wracać z płaczem do sklepu mięsnego i błagać na migi o przyjęcie mięcha
      z powrotem;) /koleżanka/
      - Pod żadnym pozorem nie należy w trakcie prowadzenia samochodu sprawdzać czy
      leżący na tylnym siedzeniu sernik nie opada, bo może się okazać, że ów samochód
      wraz z kierowcą i sernikiem owinął się wokół słupa po przeciwnej stronie
      jezdni /ta sama koleżanka:)/
      • lowca.masek Re: Czego robić nie należy... ? 01.09.04, 22:09
        Widzę, że sporo wpisów tutaj dotyczy prowadzenia samochodu, więc może zacytuję
        takie przysłowie - radę obowiązujące w moim miejscu pracy:
        NIE PATRZ NA D... W CZASIE JAZDY BO WALNIESZ W SŁUP I ZOBACZYSZ GWIAZDY
        Tak kiedyś podsumowała mojego kolege pewna pasażerka (blond, mini itd.), dzięki
        urodzie której tramwaj prowadzony przez owego kolegę zatrzymał się na innym
        stojącym na przystanku (bez ofiar w ludziach, zaznaczam).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka