IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.04, 16:56
Czy ktoś z Was wyszedl może z Crimson albo Viridian Room? Jak to zrobiliście?
www.fasco-csc.com/index_e.html
Obserwuj wątek
    • czaroffnica24 Re: gry 17.09.04, 19:20
      No niech ktos pomoże ja z tej pierwszej wyjść nie mogę.
      Mam trzy klucze, baterię, pudełko na c-d, cos tam naskrobane, to czerwone
      pudełeczko (a w nim już dwie obręcze), no i co dalej ???
      • pauli7 Re: gry 17.09.04, 19:53
        na lozki, u wezglowia, jakby miedzy posciela a wezglowiem jest metalowy patyk -
        pasuje do czerwonego pudelka...
      • Gość: nikiii Re: gry IP: *.euronet.net.pl 17.09.04, 19:54
        Juz w to gralismy :) Prosze bardzo linki:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=12720427&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=14068996&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=10784882&v=2&s=0
      • Gość: tamarise Re: gry IP: *.pl / *.enterpol.pl 17.09.04, 19:57
        do otworzenia pudełeczka potrzebny jest jeszcze taki patyczek (za łóżkiem z
        drugiej strony - nie zawsze sie "wklika" za pierwszym razem)
        a film trzeba koniecznie obejrzeć do końca :-) to naskrobane na kartce też się
        przyda :-)
        • czaroffnica24 Re: gry 17.09.04, 20:22
          Dobra nawet sejf znalazłam, ale jaki kod ??? Wchodzę na tamtą stonę, a tam:
          strona w przebudowie, i co teraz ??? Szlag mnie zaraz trafi i pozabijam
          wszystkich którzy podają linki do takich stron. :)
      • diastema Re: gry 27.09.04, 11:24
        a baterie skad masz??
      • garunio_ck Re: gry 05.10.04, 20:52
        a jak w crismon sie da wyjsc
        i gdzie cos tam woguje jest
    • czaroffnica24 od du& #35; y strony 17.09.04, 20:51
      www.ebaumsworld.com/crimsonroom.html
      W starej wersji kod jest 1994 uff...
    • Gość: anma Re: gry IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.04, 00:05
      Teraz dostępny jest także Blue Chamber. Gracie?
      • Gość: blue chamber Re: gry IP: *.pl / *.enterpol.pl 18.09.04, 13:04
        udało się już komuś wyjść?
        • czaroffnica24 Re: gry 18.09.04, 13:16
          nie :)

A stamtąd da się wyjść ? :-/
          • Gość: tamarise Re: gry IP: *.pl / *.enterpol.pl 18.09.04, 13:22
            też powoli tracę nadzieję

swoją drogą zaczynam się zastanawiać, czy to ciągłe przebywanie w różnych
            zamkniętych pomieszczeniach przypadkiem nie odbije się na mojej psychice ;-)
            • czaroffnica24 Re: gry 18.09.04, 13:25
              Dobra, kartka z napisem "help me" wysłana, dostałam czachę z powrotem i co
              dalej ???!!!! Może ktoś chodź krok dalej poszedł ? Ja się musze obiadem zająć a
              nie pierdołami ;).
              • czaroffnica24 Re: gry 18.09.04, 13:32
                Forsę z za obrazu też mam :-/
                I nic...
                • Gość: tamarise no dobra, wyszłam IP: *.pl / *.enterpol.pl 18.09.04, 13:44
                  wystarczyło skorzystać z dwóch telefonów, tego w pokoju i własnego :-)
                  • czaroffnica24 Re: no dobra, wyszłam 18.09.04, 13:46
                    To ja mam telefon ? :-/
                    Możesz rozszerzyć myśl, bo ja już qrwicy dostaję...
                    • Gość: tamarise Re: no dobra, wyszłam IP: *.pl / *.enterpol.pl 18.09.04, 13:48
                      e, no w domu pewnie jakiś masz, najlepiej taki z literkami ;-)
                      • czaroffnica24 Re: no dobra, wyszłam 18.09.04, 13:50
                        Mój mózg pracuję na zwolnionych obrotach ;)
                        Wpisywałam różne kombinacje słów i jakoś mi nie działa :(
                        • czaroffnica24 Re: no dobra, wyszłam 18.09.04, 13:53
                          Kurde o gwiazdce nie pomyślałam
                          Ufff... skończyłam
                          I nie podawać więcej adresów do takich gierek :)
                        • Gość: tamarise Re: no dobra, wyszłam IP: *.pl / *.enterpol.pl 18.09.04, 13:55
                          spróbuj ten numer ze zwróconej kartki - 4 litery, czacha, 2 litery = numer z 7
                          znaków
                          czy mam Ci już całkiem zepsuć przyjemność? ;-)
                          • czaroffnica24 Re: no dobra, wyszłam 18.09.04, 13:59
                            Zabawę ?!?!?! :) kurde fajna mi to zabawa, nerwy szarga gorzej niż rodzina ;)
                            • Gość: elf. ale gdzie jest ta druga obręcz?! IP: *.chello.pl 18.09.04, 16:12
                              wiem, jestem trchę opóżniona :D ale ja za nic nie mogę dostać się do drygiej
                              obręczy w pierwszym z pokoi :/ gdzie to jest i jak tam wleźć?! :D
                              • czaroffnica24 Re: ale gdzie jest ta druga obręcz?! 18.09.04, 18:28
                                Bawisz się zasłonką, aż w końcu obręcz upada.
                                • Gość: garunio Re: ale gdzie jest ta druga obręcz?! IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 06.10.04, 16:52
                                  dobra
                                  a potem?
                                  juz to pudelko
                                  w tych niby sladaj jakkies meski striptiz i co?
      • Gość: nikiii Re: gry IP: *.euronet.net.pl 18.09.04, 16:38
        Eeeej bez sensu - moja gra jest popsuta ;( Mam kartke z napisem i badziewny
        dlugopis ale nic nie moge zrobic :((
        • nikiii Re: gry 18.09.04, 17:35
          No dobra juz wiem :) A teraz kto bedzie tak kochany i mi poda nr telefonu? =)
          juz mi sie pomysly koncza
          • czaroffnica24 Re: gry 18.09.04, 18:29
            Wpisz help*me - tak jak masz na klawiaturze swojego telefonu :)
            (nie zapomnij o gwiazdce - ja się męczyłam bo na to nie wpadłam)
            • pauli7 Re: gry 19.09.04, 13:21
              wpisalam help*me, glos odpowiedzial 'ok' i co? i nic:(
              wiecie moze o co chodzi z przekrzywiajacym sie obrazem? (pytam o czywiscie o
              pokoj niebieski:))
              • blinski Re: gry 19.09.04, 13:52
                pauli, podpowiem ci tak - głos powiedział 'ok', więc coś musiało się zmienić.
                nie tylko drzwi są w pokoju, ale jeszcze coś.. (dodam, że nie chodzi o obraz;
                choć jego też da się zdjąć i coś za nim jest:)
                • pauli7 Re: gry 19.09.04, 13:57
                  o witaj blinski, wspoltowarzyszu gier:)) ehhh te twoje podpowiedzi, trzeba
                  samemu do konca kombinowac:DDD
                  ale dzieki, wracam do pokoju sprawdzic:)
                  (chociaz nie wiem jak obraz mozna zdjac, ostatnio pastwilam sie nad nim chyba
                  kwadrans;))
                  • blinski Re: gry 19.09.04, 14:02
                    witaj, pauli:)
                    wiesz, ja daję takie podpowiedzi jakie sam najchętniej bym słyszał - czyli
                    takie, żeby właśnie wyrwać się z momentu 'wymóżdżenia', ale dalej już
                    kombinować samemu:)
                    ale co do obrazu to powiem ci jak ja go zdjąłem - kliknąłem najpierw w jeden
                    róg, potem w drugi (by obraz przekrzywił się 2 razy), a potem zaklikałem go na
                    śmierć:) (no i przez to w końcu nie pamiętam dokładnie, w które miejsce trzeba
                    kliknąć by spadł).
                    • pauli7 Re: gry 19.09.04, 14:07
                      juz sobie poradzilam:))) ale i tak dziekuje....
                      wyszlam:)
                      do zobaczenia w jakims nastepnym pokoju:D
                      • blinski Re: gry 19.09.04, 14:11
                        no właśnie, a rozwaliłaś lactę? bo ja się zatrzymałem przed zebrą i nie
                        wiedziałem jak przejść, bo mi się pokazywał z góry nasilający się ruch uliczny:)
                        dałem sobie wtedy siana. ty próbowałaś w ogóle to przejść?
                        • pauli7 Re: gry 19.09.04, 14:21
                          lacte? tzn trulove?no przeszlam, chociaz szczerze mowiac im dalej w las tym
                          trudniejsza jest:))
                          a co do ulicy, kurde, slabo pamietam...
                          hihi poczkaj, to zajrze, to mi sie przypomni moze:))
                          ale musisz zdobyc znak 'stop' to na pewno... nie wiem tylko gdzie jest... aha i
                          musisz sklep zoologiczny zaliczyc...
                          • blinski Re: gry 19.09.04, 14:23
                            hm.. byłem z zoologicznym, ale sie zniechęciłem bo nie hcciałomi się myśłeć co
                            ja mam tam zrobić:) zapewne jakoś wykraść papugę, ale nie wiedziałem jak:)
                            • pauli7 Re: gry 19.09.04, 14:37
                              tak, papuge musisz wykrasc .... musisz ja najpierw nakarmic (gdzies tak chyba
                              jest karma albo moze lacta,, nie pamietam...) a potem przeciac jej sznurek (tem
                              co ma do nozki uwiazany)
                              kurcze, musze wyjsc, teraz nie sprawdze jak to bylo.... nie pamietam gdzie ten
                              znak stopu byl... aha, i biuro podrozy musisz odwiedzic i zdobyc parasol:)
                              • blinski Re: gry 19.09.04, 19:27
                                hm.. widzę nóż do papieru za ladą mr. george'a (oprócz klucza i kaczuszki),
                                domyślam się że by zabrać te żeczy stamtąd, pana george'a trzeba stamtąd jakoś
                                wykurzyć albo zdekoncentrować:)
                                zastanawiałem się nad tym ale nic mi do głowy nie przyszło:)
                                • Gość: nikiii Re: gry IP: *.euronet.net.pl 19.09.04, 19:41
                                  w co gracie?? podzielcie sie linkiem :)
                                  • blinski Re: gry 19.09.04, 20:01
                                    ależ proszę bardzo:

www.emphaze.com/sites/truelove/
                                    • blinski Re: gry 19.09.04, 20:02
                                      hm.. teraz działający:) :

www.emphaze.com/sites/truelove/
                                      • Gość: Pauli Re: gry IP: *.chello.pl 19.09.04, 20:05
                                        i co, jakies postepy?
                                        jesli nie, to sprobuje pomoc:)
                                        • blinski Re: gry 19.09.04, 20:06
                                          nie odłożyłem na bok i ponawiam ostatnie pytanie:)
                                          • Gość: Pauli Re: gry IP: *.chello.pl 19.09.04, 21:07
                                            zeby pana Georga wkurzyc, musisz wylac kawe na schody... ale nie tak
                                            bezposrednio z dzbanka...:)
                                            • blinski Re: gry 19.09.04, 21:56
                                              no wiem, od razu w kuchni nalałem sobie do kubeczka:)
                                              w mordę, schody to jedyne miejsce na które nie próbowałem wylewać kawy:)
                                              bróbowałem na dżordża, na podłogę, na windę.. a na schody nie:) dzięki:)
                                              • Gość: Pauli Re: gry IP: *.chello.pl 19.09.04, 21:59
                                                hahahaha...nie wpadlam na to, zeby na niego wylewac:DDD
                                                • blinski Re: gry 19.09.04, 22:08
                                                  no dobra, papuga uwolniona, ale gdy chciałem na nią zagwizdać to mi pisze że
                                                  nie teraz.
                                                  powiedz mi w końcu, jak przejść przez ulicę, bo znak jest po drugiej stronie, a
                                                  ja próbowałem i liny używać, i papugę wzywać by mnie przeniosła:)..
                                                  • pauli7 Re: gry 19.09.04, 22:20
                                                    musialam sama zagrac poczatek, zeby mi sie przypomnialo:))
                                                    na papuge nie musisz gwizdac, ona sama wyfrunie ze sklepu jak wyjdziesz
                                                    a po znak i inne rzeczy musisz wrocic do domu - przeciez tam sa jeszcze schody
                                                    na .... no sam sobie zgadnij:)
                                                  • blinski Re: gry 19.09.04, 22:34
                                                    ok, dzięki:) zapomniałem zupełnie o tym kluczu do drzwi na dole..
                                                    ale ta papuga wcale nie chciała wyfrunąć:) i nie wyfrunęła:)
                                                  • pauli7 Re: gry 19.09.04, 22:43
                                                    musi wyfrunac!
                                                    na pewno odciales jej sznurek i nakarmiles?
                                                  • blinski Re: gry 19.09.04, 22:46
                                                    na pewno:) dałem jej lactę.
                                                  • pauli7 Re: gry 19.09.04, 22:46
                                                    papugi nie jedza czekolady tylko ziarno!:)))
                                                  • blinski Re: gry 19.09.04, 22:51
                                                    e tam, w tej grze wczyscy wpierniczają czekoladę, to czemu nie papugi:)
                                                    ale dałęm jej już ziarna, już za mną leci:)
                                                    teraz zastanawiam się, jakby zrobić deszcz albo przynajmniej poudawać, by
                                                    dostać parasolkę:)
                                                  • pauli7 Re: gry 19.09.04, 22:52
                                                    dobrze myslisz - zrob cos, zeby woda leciala...
                                                  • blinski Re: gry 19.09.04, 23:08
                                                    no tak, klucz..:)
                                                    mam parasol, mam jakieś kwiaciaste podstawki z baru, a jutro pokombinuję z
                                                    metrem, które zwiewa cały czas:)
                                                    dobranoc;)
                                                  • pauli7 Re: gry 19.09.04, 23:10
                                                    a wiesz, przyjrzyj sie parasolce:)ona ma taka haczykowata raczke:)))
                                                    a poza tym to jeszcze do klubu musisz isc, do metra potem!
                                                    dobranoc:)
                                                  • blinski Re: gry 19.09.04, 23:22
                                                    w klubie byłem, stamtąd mam jakieś podstawki:)
                                                    dobranoc raz jeszcze:)
                                                  • Gość: nikiii Re: gry IP: *.euronet.net.pl 19.09.04, 23:43
                                                    eej nie idzcie jeszcze spac, no co wy. jeszcze cala gra przed nami :) ale sie
                                                    wciagnelam ło! ;) dojdźcie lepiej do muzeum i mi powiedzcie dlaczego jest
                                                    zamkniete :(
                                                  • blinski Re: gry 20.09.04, 12:11
                                                    najpierw niech mi ktoś podpowie co z tym metrem, bo mi się myśleć nie chce:)
                                                  • pauli7 Re: gry 20.09.04, 15:29
                                                    jak wchodzisz na stacje a ono zaczyna uciekac, to zlap je parasolka:))
                                                    potem musisz sie wdrapac na dach wagonu:)
                                                    powodzenia
                                                  • blinski Re: gry 20.09.04, 15:46
                                                    kurcze, od razu mi to przyszło do głowy ale po kilku nieudanych próbach olałem..
                                                    spróbuję z większym refleksem, dzięki:)
                                                  • pauli7 Re: gry 20.09.04, 15:51
                                                    musisz sie refleksem wykazac:)
                                                    od samej bramki machaj ta parasolka:)))
                                                  • pauli7 Re: gry 22.09.04, 00:23
                                                    blinski, nie grasz juz?
                                                    czy tak ci dobrze idzie ze ci podpowiedzi nie potrzebne;))

pozdrowionka
                                                    Pauli
                                                  • blinski Re: gry 22.09.04, 07:52
                                                    nie, cały dzień prawie mnie nie było wczoraj i nie grałem przez to.
                                                    gre skończyłem ostatnio na zastanawianiu się jak się dostać do portu i co z
                                                    robić z tym kotem w metrze:)
                                                  • pauli7 Re: gry 22.09.04, 12:34
                                                    koty, wiesz, psow nie lubia:)
                                                    nie masz jakiegos psa pod reka?
            • Gość: garunio Re: gry IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 06.10.04, 16:57
              czyli nr?
    • blinski Re: gry 22.09.04, 13:18
      wiem o co ci chodzi:) próbowałem już, ale widać nie tak jak trzeba.. będę
      musiał znowu przechodzić od początku bo to sejwowanie jakieś głupie:)
    • Gość: znerwicowana Re: gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 13:49
      zaraz mnie normalnie qur... rafi wrrrrrrrrrrrr kurde nie moge za rzadne skarby
      trfic w ten krzyzyk na filmiku
      aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
      • blinski Re: gry 22.09.04, 14:05
        bo tego się nie robi na filmiku:) filmik się tylko ogląda:)
        • Gość: znerwicowana Re: gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 14:32
          kurde teraz jestem w tym pokoju z kosciotrupem no i wszystko znalazlam i morduje
          sie z ulozenim kostki wrrrrrrrrrrrr jak to trzeba poskladac :-))))) ratunku, pomocy
          • blinski Re: gry 23.09.04, 15:06
            kurcze, o jaką kostkę chodzi..? zapomniałem:)
          • pauli7 Re: gry 23.09.04, 15:19
            a masz juz ten zielony 'szablon' kostki? z kocyka?
            jak masz, to musisz znalezc, ktora liczba odpowiada ktorej chinskiej literce
            (podpowiadam - wlosy sa latwopalne) :))
            jak nadal ci sie nie uda, to podpowiem jasniej:)

blinski, a tobie jak idzie?
            • Gość: znerwicowana Re: gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:21
              mam ta zielona podkladek wlosy rowniez podpalilam i rowniez staral sie dopasowac
              te japonskie znaczki do tej kartki ze spalonymi wlosami ale za cholere nie moge
              wrrrrrrr :-(((( nawet na kartce rozrysowalam ale jakos mi nic do niczego nie
              pasujeeeeeeeeee BLAGAM podpowiedz
            • blinski Re: gry 23.09.04, 15:47
              to chyba ty pauli mówiłąs o truelove, że im dalej w las tym trudniej? nic dodać
              nic ująć:)
              po tym jak opanowałem swoją osobą port, zaciąłem się:)
              wiem, że coś trza zrobić w sklepie muzycznym, coś z tymi płytami.. ale po paru
              próbach które wydawały mi się sensowne, zniechęciłem się..
              wydaje mi się, że w astrze wszystko zrobione, temu dzieciakowi już nic nie
              dawać? jak do niego podchodzę to pyta się mnie tylko czy nie chcę by mi wsadził
              kubełek na głowę:)
              • pauli7 Re: gry 23.09.04, 19:01
                hehe, nie dzieciaka juz zostaw w spokoju, wogole te czesc miasta;
                port to na koncu, teraz muzeum musisz zaliczyc:))
                w sklepie muzycznym zdobywasz plyte (ale nie masz kasy, wiec musisz cos w
                zamian najpierw zdobyc...podpowiem, ze od zaby), musisz tez dwie albo trzy
                rzeczy ze sklepu obok zabrac;
                i wrocic do muzeum (dziwne, bo pamietam ze ja sie nie moglam dostac, bo bylo
                zamkniete... przejechalam sie chyba metrem w kolko i rozne rzeczy robilam zeby
                sie otworzylo:))
                • blinski Re: gry 23.09.04, 19:32
                  no w mordę, byłem pewien że tej przekupie muzycznej próbowałem wręczyć
                  pierścionek:)
                  a poza tym wszystko o czym napisałaś zrobiłem:)
                • blinski Re: gry 24.09.04, 11:24
                  hm.. z tym muzeum - robiłaś różne rzeczy żeby je otworzyć, tzn. trzeba coś
                  takiego zrobić, czy po prostu próbowałaś bez rezultatu?
                  pojeździłem sobie w kółko tym metrem, ale muzeum nadal zamknięte - można
                  stracić cierpliwość:)
                  • pauli7 Re: gry 24.09.04, 13:46
                    wiesz co, nie wiem co poskutkowalo...
                    za drugim razem jak gralam to bylo od razu otwarte...
                    moze musi wlasciwa godzina wybic i tyle:))
                    wrocialm do miasta, przebieglam sie znowu po sklepach, pogadalam z zaba ze
                    stawu... no i sie otworzylo w koncu...
                    i nie wiem czy w koncu zdobyles plyte czy nie?
                    • blinski Re: gry 24.09.04, 13:58
                      zdobyłem, zdobyłem. teraz, jeśli mówisz żę w tej astrze już nic nie ma do
                      zrobienia, to zostało mi tylko to muzeum.. o ile w porcie, jak patrzysz przez
                      ten bulaj na samego siebie, nie trzeba nic zrobić?
                      • Gość: nikiii Re: gry IP: *.euronet.net.pl 24.09.04, 15:00
                        Ha! Ja wiem czemu muzeum jest zamkniete. Tez mialam ten problem - musisz sie
                        wrocic do domu i przeczytac gazete przez akwarium. Tzn. uzyc akwarium jako
                        lupy... :D
                        • pauli7 Re: gry 24.09.04, 15:04
                          w porcie niewiele, tulko musisz dotrzec do okretu...
                          ale zeby docieranie mialo sens, trzeba zaliczyc muzeum:)
                          • blinski Re: gry 24.09.04, 15:54
                            no więc tak też mi się wydawało, pauli:)
                            a do nikiii - wielkie dzięki, co ja bym bez was kobity zrobił, ostatnio umysł
                            mój zacina się coraz częściej:)
                            • pauli7 Re: gry 24.09.04, 16:07
                              nawet tak nie mysl:)
                              to gra jest trudna po prostu:)
                              • blinski Re: gry 24.09.04, 18:01
                                heheh, teraz zastanawiam się co muszę jeszcze zrobić z gablotą w okół której
                                zawiązałem linę i przerzuciłem przywązując do jakiegoś wózka. pisze mi że jak
                                teraz popchnę wózek to lina się ześliźnie..
                                • Gość: nikiii Re: gry IP: *.euronet.net.pl 24.09.04, 18:59
                                  bo to trzeba bylo czyms wysmarowac. juz nie pamietam czym... masz tam jakis
                                  spray czy cos takiego?
                                  • blinski Re: gry 24.09.04, 19:07
                                    hm.. no, jest złoty sprej, ale nie działa:) gips też nie:)
                                    • Gość: nikiii Re: gry IP: *.euronet.net.pl 24.09.04, 19:22
                                      aaaa juz wiem! potrzebny Ci spray ze sklepu ze zwierzetami, psikasz linke
                                      sprayem pozniej laczysz ja z pistoletem, idziesz do holu i strzelasz w te
                                      flagi. pozniej wracasz do gablotki, zawiazujesz linke, psikasz sprayem i
                                      voila!!! Gotowe!
                                      (yyy no chyba ze znowu cos pokrecilam ;))
                                      • blinski Re: gry 24.09.04, 19:25
                                        hm.. ja już wcześniej połączyłem linkę z pistoletem, przewiazałem gablotę i
                                        przerzuciłem.. gdyby potrzeba było psikać najpierw sprayem, to chyba by się nie
                                        dało zrobić tego wszystkiego co już zrobiłem najpierw:)
                                        • Gość: nikiii Re: gry IP: *.euronet.net.pl 24.09.04, 19:31
                                          pfff... no fakt! ale teraz to zablyslam ;) no coz pociszajac sama siebie dodam
                                          ze mi dzialalo ;)
                                          • blinski Re: gry 24.09.04, 19:37
                                            mimo wszystko dzięki za dobre chęci, nikii;)
                                            a gdzież się podziewa pauli:)?
                                            • pauli7 Re: gry 24.09.04, 20:27
                                              jestem jestem:) i jakby co, to podpowiem:)
                                              ten spray to spray na pchly (heh, jakos nie widze w tym logiki)i trzeba nim
                                              popsikac zawiazana juz na gablocie linke
                                              • blinski Re: gry 24.09.04, 20:38
                                                no za ch...iny nie chce mi się popsikać:(
                                                już próbowałem parę razy - i z widoku z góry, i normalnie, i nie chce mi się
                                                ten spraj na lince podświetlić na czerwono, jak powinien..
                                                pauli, pamiętasz dokładnie jak to robiłaś?
                                                • pauli7 Re: gry 24.09.04, 20:55
                                                  niestety nie:(
                                                  na pewno spray masz dobry? ten na pchly??
                                                  a moze ulep sobie najpierw zastepstwo dla kradzionej figurki a podswietli ci
                                                  sie dopiero po tym, jak zobaczysz, ze nie mozesz podniesc gabloty bo cos tam
                                                  kurcze, poszlabym sprawdzic, ale musialabym cala gre przejsc a nie bardzo moge
                                                  teraz...:(
                                                  • blinski Re: gry 24.09.04, 21:26
                                                    na pchły? mam jedynie złoty, ze sklepu z farbami. na pchły - domyślam się że
                                                    szukać powinienem w sklepie ze zwierzętami, ale tam nie widzę coś..
                                                  • pauli7 Re: gry 24.09.04, 21:36
                                                    podpowiem, bo tez go znalezc nie moglam:)
                                                    stoi na polce (tej z lewej strony) jakby za akwarium, musisz dobrze poszukac,
                                                    bo sie chowa za rybami:))

Pauli
                                                  • blinski Re: gry 24.09.04, 22:04
                                                    ok.
                                                    chyba czegoś mi brakuje, bo by ulepić zastępczą figurkę z gipsu, trzeba by go
                                                    czymś rozmiękczyć, nie..?
                                                  • pauli7 Re: gry 24.09.04, 22:07
                                                    no, woda na przyklad....:)
                                                    masz chyba sporo przed wejsciem:)))

Pauli
                                                  • blinski Re: gry 24.09.04, 22:13
                                                    kurcze, wychodzi cały czas na to, że tylko potwiedrdzasz tylko to o czym
                                                    myślałem, tylko nieprawidłowo się do tego zabierałem i przez to zniechęcałem:)
                                                  • blinski Re: gry 24.09.04, 22:16
                                                    ale ja cię tu wymęczę:)
                                                    a nie potrzeba do tego jakiejś miski czy co? bo mi się za nic nie chce tak w
                                                    wodzie ten gips umoczyć.. próbowałem użyć patelni, ale się nie dało:)
                                                  • blinski Re: gry 24.09.04, 22:28
                                                    kubeczek!
                                                    ok, już wszystko wiem:)
                                                  • pauli7 Re: gry 24.09.04, 22:32
                                                    no prosze, jak to czasem niewiele do szczescia potrzeba:)) niektorym wystarczy
                                                    kubeczek:DDD

Pauli
                                                  • blinski Re: gry 24.09.04, 22:34
                                                    rozumiem, że na terenie stacji muzeum już wsio zrobione? i na astrze też..
                                                    to zostaje port. no i kolejna zacinka:)
                                                  • pauli7 Re: gry 24.09.04, 22:36
                                                    w porcie musisz tylko dojsc do okretu, nawet nie musisz sie na niego ladowac:))
                                                    wiec powinno byc juz z gorki:)
                                                    ale najtrudniejsze juz masz z glowu, ja sie nabiedzilam w muzeum najbardziej:))

Pauli
                                                  • blinski Re: gry 24.09.04, 22:41
                                                    no, gdyby nie ten zakichany spray na pchły to sam bym zrobił wszystko - no
                                                    chyba nikt nie ma wątpliwości??;))
                                                    eh.. tylko co ja mam w tym porcie zrobić, włóczę się niczym włóczęga i nic nie
                                                    działam:)
                                                  • pauli7 Re: gry 24.09.04, 22:44
                                                    tzn juz odeslales w diably policjanta pilnujacego przejscie?
                                                  • blinski Re: gry 24.09.04, 22:49
                                                    już laaata temu:)
                                                  • pauli7 Re: gry 24.09.04, 22:58
                                                    hehehe no to tu jest bardzo podchwytliwy moment, poniewaz

...

...

to jest juz koniec tego etapu:))
                                                    jak sie mozesz spokojnie po porcie platac i obejsc statek w kolko, to znaczy ze
                                                    najwyzsza pora udac sie na wycieczke do czesci drugiej:)
                                                    nie ma przejscia z portu, kliknij na poczatkowej stronie na epizod drugi:)
                                                    i plyn do cieplych krajow:)
                                                  • blinski Re: gry 24.09.04, 23:02
                                                    no co ty mówisz.. to po co ten cały port w ogóle robili, skoro nic tu nie
                                                    trzeba robić? po co mi patelnia, statuetka z muzeum, latarka, piłka..?
                                                    e, niemożliwe:)
    • Gość: gwiaazdka Re: gry IP: 81.219.8.* 24.09.04, 23:00
      Witam to znowu ja :-))
      Pauli, tak dawno temu grałyśmy w tą grę, że podziwiam Cię że cokolwiek
      pamiętasz. Jakby co to wrzucam link do czegoś nowego
      www.os-net.de/spiele/spiel2/preview3/adv_games2.htmlPozdrawiam
      • Gość: gwiaazdka Re: gry IP: 81.219.8.* 24.09.04, 23:02
        Oczywiście miało być:
        www.os-net.de/spiele/spiel2/preview3/adv_games2.html
        • pauli7 Re: gry 24.09.04, 23:04
          witaj gwiazdka:))
          jestes wielka, ale niepotrzebnie dalas ten link, bo zaraz zaczne grac, a mam
          kupe roboty na jutro:))))))

blinski, to wszystko co masz jest ci do drugiej czesci potrzebne!
          nie wyrzucaj nic do morza po drodze:DDDDD

Pauli
          • blinski Re: gry 25.09.04, 13:51
            ok, pauli moja droga:)
            czas pomóc koledze i w drugiej części:)
            mowiedz mi - przewiązałem wielbłąda ze słupka do kamulca, rozumiem że po to,
            bym zrobił coś ze słupkiem - ale co?
            no i czy tego pilota co stoi przy samolocie pozbywać się teraz, by wziąc te
            rzeczy co leżą na samolocie, czy najpierw trzeba coś zrobić?
            • pauli7 Re: gry 25.09.04, 19:39
              hej:)
              no wiec wielblad, jak sama nazwa wskazuje, jest zwierzeciem pociagowym, wiec ma
              cos pociagnac:) troszke go trezba zachecic:)) (wiesz, wielblady muzykalne
              bardzo sa;))
              a co do pilota - to nie pamieta, go wogole, chyba nic sie z nim nie robilo,
              moze gadalo tylko... bo chyba dalo sie wszystko pozbierac i on nie utrudnial
              • blinski Re: gry 25.09.04, 20:56
                dzięki pauli, jesteś niezawodna:)
                a pilotowi trzeba zabrać dwie rzeczy, które leżą obok niego na samolocie, tylko
                opkazuje się napis że nie mogę ich wziąć, bo on stoi obok. moze sobie
                przypomnisz teraz:)?
                • Gość: Pauli Re: gry IP: *.chello.pl 25.09.04, 21:55
                  kurcze, nie wiem naprawde... a pogadales z nim? moze najpierw trzeba go zabawic
                  rozmowa:)
                  • Gość: Pauli Re: gry IP: *.chello.pl 25.09.04, 22:04
                    wiesz co mi sie udalo odkopac?
                    ha! instrukcje obslugi do gry:))))
                    jak sie bedziesz bardzo upierac, to ci dam, ale uprzedzam, ze wtedy sie
                    strasznie idzie na latwizne:DDDD
                    ale kawalek ci przekopuje, moze ci pomoze z tym pilotem...

"Stage 1: Egypt
                    Above the Valley
                    Click on the red sled. You will slide down the dune into the valley.

Beside the Sphinx
                    Get:
                    ALL FOUR red-and-white umbrellas
                    the ancient stone (at the bottom of the steps, in the corner)

Take the upper-left arrow to go to the camel.

Camel Parking
                    Get:
                    the chisel from the bowl
                    two gray stones from the ground

Tie the camel's rein (string) to the stone nearby.
                    Drag the minidisc player to the camel and turn it on to get her moving.
                    The stone will be pulled away, revealing a crevice.
                    Get:
                    the blank papyrus
                    2 diamonds
                    Head up and left again to the airport screen.

Airport
                    Get:
                    the sticks (by the overturned barrel)
                    the paint and lubricant (by the nose of the plane)
                    the rope (just inside the hangar on the left)
                    the hammer (on the ground, below the rudder of the plane)
                    Talk to the pilot to confirm he's a jerk, then go back down to the Sphinx"

z tego wniosek, ze mialam racje, pilot nie jest ci do szczescia potrzebny:)
                    powodzenia
                    • blinski Re: gry 25.09.04, 22:43
                      dobra, to wszystko zrobiłem, a na dodatek na takim kwadratowym kamulcu
                      umieściłem na razie 3 symbole - wodę, ogień, no i ten ancient stone. pamiętasz
                      co było czwarte? bo próbowałem już wiele rzeczy (na logikę to powietrze by się
                      przydało, ale jak to niby miałoby wyglądać:)?)
                      • Gość: Pauli Re: gry IP: *.chello.pl 26.09.04, 00:41
                        The pedestal depicts four elements: Fire, Nutrition, Water, and Earth. Put the
                        sticks on the Fire corner, then use the stones on the sticks. (DO NOT PUT THE
                        STICKS DOWN IF YOU DO NOT HAVE THE STONES! YOU MUST BE ABLE TO LIGHT THEM AS
                        SOON AS YOU PUT THEM DOWN! If not, they'll vanish next time you mess with the
                        pedestal. This is a known game bug.)
                        Put the water on the Water corner.
                        Put the wheat on the Nutrition corner.
                        Put the ancient stone on the Earth corner.
                        Put one of your two diamonds (only one of them fits) in the center of the
                        pedestal.

tlumaczyc mi sie nie chce:)))
                        • blinski Re: gry 26.09.04, 10:30
                          dzięki za dobre chęci pauli, ale ja to wszystko już zrobiłem, i właśnie
                          zastanawiam się, co z tym dalej:) o to mi chodziło.
                          • pauli7 Re: gry 26.09.04, 18:39
                            i co, wiesz juz co dalej?
                            czy znowu beze mnie sobie nie poradzisz?:))))

Pauli
                            • blinski Re: gry 26.09.04, 18:48
                              nawet nie zapuszczałem gry, ale powiedzmy, że sobie nie poradzę:)
                              • Gość: mm Re: gry IP: *.crowley.pl 28.09.04, 13:47

Czy ktoś w to gra? Jak zdobyć ID? Bo na prawo jazdy wina nie sprzedają.
                                • blinski Re: gry 28.09.04, 13:53
                                  daj aktywny link (na początku adresu musisz dać ''), bo mi się nie
                                  będzie chciało za każdym razem robić cut&paste:)
                                  • blinski Re: gry 28.09.04, 13:55
                                    hehe, sam sobie zrobię:) tylko nie przeszedłem jeszcze truelove, to nie
                                    chciałem sie zajmować czymś nowym.

• Gość: gwiaazdka Re: gry IP: *.geobis / *.acn.waw.pl 28.09.04, 15:16
                                  Ja gram. Ale wyszłam przed budynek, jestem przy przystanku i nie wiem co dalej.
                                  Pomocy!!!
                            • Gość: nikiii Re: gry IP: 212.160.102.* 28.09.04, 14:10
                              ej co jest z ta gra? przeszlam Egipt, juz mam wsiadac do samolotu, klikam na
                              niego a tu mi sie pokazuje ze mam sie zarejestrowac i nie moge przejsc do
                              kolejnego epizodu. dajcie linka do Peru czy gdzie tam trzeba leciec -
                              pliiisss :(
                              • blinski Re: gry 28.09.04, 15:17
                                ty mi nikii najpierw powiedz, co ja mam temu pilotowi zrobić żeby on sobie
                                poszedł:)
                                • Gość: nikiii Re: gry IP: *.euronet.net.pl 28.09.04, 15:32
                                  jak juz wszystko zrobisz i Egipt zamieni sie w uroczy zakatek pelen zieleni i
                                  takich tam dupereli to kolo parasolek spotkasz Profesora, pogadaj z nim i daj
                                  mu telefon, pozniej przejdz do innej planszy a jak wrocisz to obok niego bedzie
                                  stal pilot - wtedy masz droge wolna do samolotu. lecisz do Peru a mi dajesz
                                  linka :))
                                  gud lak
                                  • Gość: nikiii Re: gry IP: 212.160.102.* 28.09.04, 15:34
                                    ach i nie zapomnij odebrac telefonu od Profesora coby sie nie przyzwyczajal
                                    zbytnio do cudzych rzeczy ;)
                                    • Gość: mm Re: gry IP: *.crowley.pl 28.09.04, 20:45
                                      Jak się wszystko obejrzy, również te przedmoity u siebie to na pewno można
                                      odjechać. Ale tak dokładnie to nie wiem co trzeba obejrzeć. Chyba gazete
                                      przeczytać i zainteresować się zniszczeniem pomnika.
                                      • Gość: mm Re: gry IP: *.crowley.pl 28.09.04, 20:49
                                        MOrmoni dali mi stówe na wino a ja go kupić nie mogę bo dowodu nie mam.
                                        Podejrzewam, że jakoś trzeba zabrać lekarzowi kośc dla psa ale w jaki sposób
                                        nie wiem.
                                        • megi.1 Re: gry 01.10.04, 11:36
                                          no to ja jestem juz dalej ale nie wiem co mam robic. powinnam zlaezc przywodce
                                          i przekluc go ta tyczka:) ale nie wiem jak go odnalezc. Hindu nie chce nic
                                          powiedziec, sa jakies lagodne srodki perswazji ktore powinnam zastosowac w
                                          stosunku do niego? Pomozcie !!!:)
                                      • kawa.kawowa Re: gry 04.10.04, 12:16
                                        obejrzałam wszystko, próbowałam rozmawiać nawet ze skarpetkami:-) i nic...
                                        stoję od dłuższego czasu na tym przystanku jak debil. Mam gazetę, skarpetki,
                                        prawo jazdy, bombę, kartkę z ogłoszeniem i kurz... co dalej? help...
                                        • megi.1 Re: gry 04.10.04, 13:08
                                          Z tego co pamietam trzeba poogladac sobie mape na przystanku a potem juz mozna
                                          ruszac w swiat:) powodzenia:)!!!
                                        • megi.1 Re: gry 04.10.04, 13:26
                                          Pomylka, trzeba sobie poogladac yellow pages:)
                                          • kawa.kawowa Re: gry 04.10.04, 13:32
                                            Meeegii!!!! Jesteś Wielka!!! Dziękuję po stokroć!!!
                                            uff... ale zeszło napięcie:-)) nareszcie:-)))
                                            Ile emocji może wywołać jedna głupia gierka :-)))
                                            • megi.1 Re: gry 04.10.04, 13:37
                                              No nie przyznam sie ile ja juz dan nia spedzilam:) utknelam w jednym miejscu i
                                              dalej ani rusz, ale do tego czasu moge sluzyc jako help do gry:)
                                              • Gość: mm Re: gry IP: *.crowley.pl 04.10.04, 13:44
                                                A mogła byś mi pomóc bo ja nawet tego głupiego wina kupić nie mogę.
                                                • megi.1 Re: gry 04.10.04, 13:55
                                                  Mniemam ze pienizaki masz:) no to potrzebujesz zdjecia od goscia do ktorego
                                                  wchodzi sie z lewej strony budynku w ktorym jest sklep. To zdjecie sklejasz tym
                                                  co bylo w umywalce razem z prawem jazdy znalezionym w platkach:) moze dla
                                                  potrzebujacych;) moj gg to: 4474112
                                                  • Gość: mm Re: gry IP: *.crowley.pl 04.10.04, 14:14
                                                    Dzieki za pomoc. Teraz popróbuje sobie talej kombinować.
                                                  • kawa.kawowa Re: gry 04.10.04, 15:51
                                                    Megi, ja też wielkie dzięki, gdyby nie Ty, tkwiłabym na tym głupim przystanku
                                                    dalej:-) A tak męczę się gdzie indziej:-)
                                                  • Gość: madusiak Re: gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 15:11
                                                    no dobra jktos to przeszedl? bo mnie szlag tu trafi zaraz...biegam jak kot z
                                                    pecherzem po grze i nie wiem co dalej...jak zaplacic np kolesiowi w budce w
                                                    parku? zebralam kupe rzeczy juz, wysadzilam kibel u muzulman, ukradlam teczke
                                                    mormonom, ksiazke hindusow , otepilam lekarza i zabilam psa smierdzaca skarpeta
                                                    (hihi) CO ROBIC???
                                                  • Gość: mm Re: gry IP: *.crowley.pl 07.10.04, 22:35
                                                    Też tu utknęłam.
                                                  • Gość: madusiak Re: gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 13:07
                                                    ej ej HELP
                                                  • megi.1 Re: gry 08.10.04, 15:33
                                                    No niestety ja tez w tamtym miejscu utknelam i nie wiem co dalej. Z checia bym
                                                    przeszla ta gre w calosci:) wiec jak ktos pojdzie dalej to czekam na
                                                    wskazowki :).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka