xxx131 03.11.04, 15:45 jakie macie glupie lub najbardziej absurdalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
n.joanna Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 15:48 Nie znałam wcześniej tego przesądu, ale wczoraj zadzwoniła męża babcia i kazała "siedzieć w domu, bo dzisiaj dusze chodzą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz_kluczyk Re: najbardziej glupie przesady.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 15:56 mam jeden... taki ze madrzejszy zawsze ustepuje pierwszy w sporach... ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 16:01 polecam cytowanego już przez mnie wcześniej Kazika - debil nie wie ze jest debil, a mądry to wie. Ty kluczyk chrzanisz w kółko to samo, więc najlepiej się wycofać. i nie traktuj tego postu jako próby nawiązania jakiegoś kontaktu, bo od tego mam ludzi na poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz_kluczyk Re: najbardziej glupie przesady.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 16:12 "...i nie traktuj tego postu jako próby nawiązania jakiegoś kontaktu, bo od tego mam ludzi na poziomie..." cale mnostwo: gixere,xxx... gixere... Odpowiedz Link Zgłoś
wstendny.podszywacz Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 16:18 upierdliwosc kluczyka gorsza od faszyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 16:21 infantylność niektórych stworzeń jest po prostu powalająca. jakby Gixerę spotkał, to bym pewnie nie wiedział nawet jak zdanie sklecić, nie mówiąc już o powiedzeniu czegokolwiek interesującego. pewnie by zaraz zaczął najeżdżać jak to nieśmieszne jest FH albo coś w tym stylu. biedny emocjonalnie człowiek musi być - brak przyjaciół rekompensuje sobie na forum, bo tu się jest anonimowym i nie grozi oberwanie w zęby za totalne impertynenctwo. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 16:22 i taki watek mi zniszczyc.... a kolczyk mowil ze nie czyta watkow rzekomej grupy trzech. Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 16:26 od początku pisałem, ze hipokryta z kluczyka :D pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 16:27 jak II palec stopy jest dluzszy od pierwszego to sie zostanie wdowa. to mi moja pani pedikurzystka powiedziala Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 16:32 moja babcia zawsze mi to mówiła, gdy widziała moje stopy:D mama za to co rusz mnie załamuje, gdy kichnę w piątek na czczo - podobno to na mur znaczy, że się wkrótce człowiek dowie o czyjejś śmierci. no tak, bo jakby nie kichnął, to by się nie dowiedział... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: najbardziej glupie przesady.... IP: *.crowley.pl 03.11.04, 16:48 Urocze z tym kichaniem! Co do długości palców, to podobno jest to jedna z różnic międzypłciowych - zdaje się, że przeważnie mężczyźni mają dłuższy palec wskazujący od serdecznego, a kobiety odwrotnie... Albo może własnie odwrotnie? Cholera, zapomniałam! I jest masa wyjątków do reguły :D Cholera, to ja jestem wyjątek czy norma? No nie! Nie czytajcie tego, co napisałam :D Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 18:41 z tego co u ludzi zauważyłem (kiedyś przejmowałem się tym, co babcia mówi:D), to faceci chyba zawsze mają drugi palec dłuzszy od pierwszego, a przecież statystycznie to kobiety dłuzej żyją, więc cały przesąd rozbija się w pył:D pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 18:39 kolezanka przyniesla do domu bukiecior, w ktorym miedzy innymi badylami byly wrzosy. Jej mama wywalila go do smieci bo ponoc wrzos smierc zapowiada.. Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 18:43 to tak jak z czarnym kotem - biedne zwierzaki nie powinny w ogóle się przemieszczać, bo zawsze komus trzeba drogę przeciąć :D no ale i tak daleko nam do średniowiecza, kiedy to prawie wybito w europie koty (no bo przecież wysłannicy szatana czy jakoś tam :D). Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 19:34 i spalono kilkaset kobiet na stosach bo ponoc byly wiedzmami... Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 19:37 kilkaset to chyba tygodniowo palili:) Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 19:49 kilkaset rzucilam ot tak bo nie chcialo mi sie kopac za dokladnymi danymi ;) ale swoja droga to jest dobry pzyklad na zmiany kulturowo-obyczajowe. Kiedys palili kobiety a teraz pali sie Marlboro... Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 19:50 a kobiety aż się palą, jak widzą mena z malborasem w kąciku ust ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 19:53 to jakas sprawdzona metoda? ni znaju .... za to obserwowalam zapal "kobiet" na widok palenia gum w bmw ;) Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 19:55 co do palenia gum, to jeszcze w innych sytuacjach można ;D Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 19:55 kobiety wtedy też się zapalają ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 20:01 oplulam sie ;)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 20:02 no i o to chodzi! kobieta jak się zapali to chlapie na prawo i lewo ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 20:04 to ja sobie zapale.... Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 20:06 racja, trzeba płuca dotlenić:D Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: najbardziej glupie przesady.... 05.11.04, 23:06 A ja niedawno zobaczylam czarnego kota. Zatrzymal sie na moj widok i... zszedl mi z drogi. Musi jakis przesadny... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: najbardziej glupie przesady.... 03.11.04, 20:11 ja od kilku lat codziennie wstaję lewą nogą (tak mam wyrko ustawione) i jakoś przez te kilka lat nie zauważyłem, żeby się moje szczęście (względnie pech) zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
mock Re: najbardziej glupie przesady.... 04.11.04, 15:08 Kiedys moj kolega na studiach jakims wielkim fuksem zdal bardzo ciezki egzamin, wiec przy kazdym kolejnym egzaminie powtarzal czynnosci ktore wykonal dzień przed tym niezwykle szczesliwym egzaminem, zeby przynioslo mu to szczescie. Czyli: ubieral koszulke w której się wtedy uczył, oblewał się herbatą, drapal sie do krwi po nodze, skakal po lozku i rzucal poduszką w sasiada w pokoju w akademiku. Robil tak, az w koncu za ktoryms razem nie zdal i uznal, ze to jednak nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: najbardziej glupie przesady.... IP: *.crowley.pl 04.11.04, 15:20 Ha ha :) To było tak z gołebiami, przy warunkowaniu. Normalnie jak gołąb kliknął na guzik, to dostawał ziarenko. Ale raz wykombinowali, że będą dawac ziarenka losowo, niezaleznie od tego, co gołąb zrobi. Okazało się, ze jak się raz coś takiego zrobiło, gołąb zaczynał powtarzać te czynności, które robił w danym momencie. Po jakims czasie można było zobaczyć, jak gołąb robi na przykład dwa obroty w prawo, drapie się pod skrzydłem, dziobie w ścianke i czeka... czeka... czeka... na ziarenko. To chyba nazywa sie warunkowanie czy uczenie się magiczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: najbardziej glupie przesady.... 04.11.04, 15:56 się śmiejecie, ale w życiu to już trochę przykre - jakiś rok temu oglądałem program na discovery o nawykach, i mówili o niespełnionej gwieździe kobiecego tenisa (nie pamiętam nazwiska, chyba pod koniec 80ych lat zaczęła odnosić sukcesy). jak raz wygrała duży turniej, to zaczęła powtarzać czynności, które przed wygraną wykonała - dwa razy robiła kólko samochodem na parkingu, drapała się pod kolanem w ucho czy jakoś tak - w każdym razie dziewczyna sfiksowała nie na żarty i skończyła karierę, by móc się wyleczyć w zakładzie. zero ściemy (tych nawyków miała od groma, podobno jej dziennie nieraz godzina albo i więcej na nie schodziło). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: najbardziej glupie przesady.... IP: *.crowley.pl 04.11.04, 16:02 Ja się nie śmieję! No, może troszkę :) Myśle, że kazdy tak chyba ma... choćby troszkę :) Na przykład - na rozmowe o prackę zawsze trzeba się ładnie i czysto ubrać ;) Albo na przykład bierze się maskotkę "na szczęście", albo jakiś tam szczęśliwy pierścionek czy coś takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: najbardziej glupie przesady.... 04.11.04, 16:03 no dobra, ale chyba nie kręcisz się w kółko po parkingu przed interwju? :D ja mam nadzieję;) śmiać się owszem, gorzej jak już jest tak xle, że śmiać się nie wypada... :D pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: najbardziej glupie przesady.... IP: *.crowley.pl 04.11.04, 16:19 W kółko na parkingu się nie kręcę, ale włosy tak - to taki magiczny sposób - ubzdurałam sobie, że z podkręconymi ładniej wyglądam :D Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: najbardziej glupie przesady.... 04.11.04, 15:35 najglupsze przesady to te dotyczce bab w ciazy: nie kupowac ubranek, nie farbowac wlosow, nie lapac sie gwaltownie za rozne czesci ciala bo dziecko bedzie mialo plamy, nie patrzec na nic brzydkiego bo sie baba zapatrzy i urodiz takie samo brzydkie albo czarne!, nie chodzic na pogrzeby, nie przechodzic pod sznurkami, nie uprawic seksu bo dziecko bedzie mialo dziure w glowie no i potem po urodzeniu - wieszac czerwona wstazeczke przy wozku przeciw urokom wrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
mock Re: najbardziej glupie przesady.... 04.11.04, 22:22 a czy to prawda ze nie wolno dawac kobiecie perel bo perly to lzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosl Re: najbardziej glupie przesady.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 22:42 im głupszy przesąd tym bardziej popularny.! W kwiaciarni nie dziękują za ładną wiązankę - bo zwiędnie . Za życzenia szczęścia nie dziękują , bo się nie spełnią.absurd goni absurd.! Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: najbardziej glupie przesady.... 05.11.04, 00:28 ja ostatnio zacząłem dziękować, jak mi ktoś powodzenia życzy - jaka komedia: NIE DZIĘKUJ, BO ZAPESZYSZ!!! I tak każdy... podobnie jak ze wstawaniem lewą nogą, nie zauważyłem zwiększonego pecha:D Odpowiedz Link Zgłoś
kiddo5 Re: najbardziej glupie przesady.... 05.11.04, 00:25 mama mi zawsze zabraniała przymierzania swojej obrączki bo nigdy nie wyjdę za mąż, nie można było oblizywać wałku do ciasta bo bo by się miało łysego męża. Wszyscy doświadczeni i lepiej wiedzący mówią że mój szczeniak pędzie agresywny bo... ma ciemne podniebienie Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: najbardziej glupie przesady.... 05.11.04, 18:53 wyrzuć szczeniaka! jak mur bedzie agresywny, i pewnie sie będzie ślinił na widok małych dziewczynek! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efcia Re: najbardziej glupie przesady.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 21:53 A co powiecie na to- nie można patrzeć przez wizjer jak się jest w ciąży, bo... dziecko będzie mialo zeza...;-) No, rewelka jak dla mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: najbardziej glupie przesady.... 05.11.04, 18:48 co powiecie na to: siedziałem dziś w barku i sobie szamałem obiadek. za plecami usłyszałem rozmowę klienta z ekspedientką, którą klient zakończył słowami: - no to miłego weekendu życzę! a ekspedientka: - nie dziękuję, nie dziękuję, żeby nie zapeszyć! zwątpiłem, czy jest sens dalej żyć... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajota Re: najbardziej glupie przesady.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 22:02 nie stawiać torebki (damskiej) na podłodze, bo pieniądze uciekną Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Ciąża... 06.11.04, 02:19 Ciąza to chyba najbardziej przesądogenne zjawisko, no może jeszcze opieka nad niemowlęciem, kolekcjonuje toto i kiedyś przedstawię jako piekna stronę, a na razie dwa działy: Przywileje ciężarnej: 1. Po pierwsze, najważniejsze, i jedyne, niestety - kto się ciężarnej sprzeciwia i jej odmawia, temu się w domu myszy zalęgną !!! Wróżby 1. Chłopiec w brzuchu dodaje Przyszłej Matce urody, zaś dziewczynka - odbiera. 2. Apetyt Przyszłej Matki na potrawy ostre i kwaśne wróży narodziny chłopca, natomiast na potrawy słodkie i mdłe - dziewczynkę. 3. Kształt brzucha w zaawansowanej ciąży również wróży, ale zdania są podzielone, jaki wróży jaką płeć. 4. Kiedy Przyszła Matka jest już kilka dni przed porodem i - co się z tym wiąże - ma duży brzuch, sadza się ją na podłodze. Jeżeli wstając, podeprze się lewą ręką - urodzi chłopca, jeżeli prawą - dziewczynkę. 5. Niecierpliwi nie muszą czekać aż do dziewiątego miesiąca, bo pierwsze ruchy dziecka też wróżą - jeśli Przyszła Matka odczuje je po prawej stronie, to znak, że urodzi się dziewczynka, jeśli po lewej - to chłopiec. 6. Jeśli Przyszła Matka ma w ciąży zgagę, to dziecko urodzi się z długimi włosami. Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Ciąża... 06.11.04, 02:23 no to gdybym ja był kobietą, to bym tylko dziewczynki rodził (zawsze podpieram się prawą ręką, no chyba że mam coś z nią nie tak:D). a to ze zgagą to mnie powaliło na kolana i skłoniło do odbycia na nich pielgrzymki do Lourdes :D pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efcia Re: Ciąża... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 17:04 Nieee, no mika, chyba Cię poniosło i trochę nazmyślałaś na poczekaniu;-))) Naprawdę ludzie wierzą w takie bzdury?!??! Uśmaiałam się na maksa! Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Ciąża... 06.11.04, 17:13 ludzie wierzą, że jak nie odpukasz w niemalowane drewno, to się stanie nieszczęście... w takim razie jak coś złego powiesz w samolocie, to masz jak w banku, że nie dolecisz do celu :D Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.psotka Re: najbardziej glupie przesady.... 06.11.04, 18:58 niektórzy wkładają łuski z wigilijnego karpia do portfela, żeby pieniędzy nie zabrakło a w ostatnie święta usłyszałam, że nie wolno tego robić, bo pieniądze z portfela wypłyną i bądź tu mądry... Odpowiedz Link Zgłoś