Gość: damian IP: *.net / *.crowley.pl 15.12.04, 16:37 Gdzie go znaleźć w sieci????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2paco Re: Hymn w wykananiu Edyty G. 15.12.04, 16:56 napisz mi mejla na 2paco@gazeta.pl - podeślę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Hymn w wykananiu Edyty G. IP: 80.240.166.* 15.12.04, 17:02 na www.fun.from.hell.pl Odpowiedz Link Zgłoś
just_blue Re: Hymn w wykananiu Edyty G. 16.12.04, 21:17 a tak serio, to o co było tyle szumu z tym hymnem? pewnie mnie zaraz ktoś zjedzie, ale ja go słyszałam i mi się podobał; no dobra, może Edyta trochę go zmieniła, ale uważam, że fajnie jej wyszedł; a może jestem jakoś mało wrażliwa na te sprawy?? Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Hymn w wykananiu Edyty G. 16.12.04, 23:21 to oczywiście kwestia gustu, ale po pierwsze przerobiła (nie tylko moim zdaniem) nasz hymn na kolędę, a po drugie Stany są chyba jedynym krajem na świecie, który ma tradycję i doświadczenie interpretowania hymnu przez wykonawcę - słyszałem przeróżne wersje Gwieździstego Sztandaru i niektóre przeszywały mnie na wylot, tak były piękne, inne zaś były kompletnym badziewiem. może niektórzy z Was pamiętają, jak podczas jednego z meczów Francuzów, gdy juz byli mistrzami świata, spiewak operowy przerobił Marsyliankę w taki sposób, że piłkarze francuscu stali w szeregu i parskali smiechem. pewnych utworów po prostu sie nie rusza, a już nasz hymn nie jest specjalnie dobrym materiałem do obróbki:) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
just_blue Re: Hymn w wykananiu Edyty G. 17.12.04, 14:40 2paco napisał: > przerobiła (nie tylko moim zdaniem) nasz hymn na kolędę Na kolędę? To może ja coś innego słyszałam... Bo toto to raczej nie przypominało kolędy. Ale to był hymn i chyba śpiewała go Edyta Górniak... Hmmm. Aaa i nie piłam nawet:> :) Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Hymn w wykananiu Edyty G. 17.12.04, 15:29 na kolende, to prawda, a mozna zwalic wine na koreanczykow bo oni to gwizdali wczasie hymnu i stracila inwecje. To tez wina Kwasniewskiego, ktorej zabujal w glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Hymn w wykananiu Edyty G. 16.12.04, 23:21 przyznaj się, żę jesteś pod wpływem narkotyków. Bo mi po pijaku podoba sie disco polo Odpowiedz Link Zgłoś