Dodaj do ulubionych

Dragostea din tei- proszę o pomoc!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:26
Potrzebuję tekst piosenki O- zone Dragostea din tei, albo link do tekstu,
najlepiej byloby z tłupaczeniem, ale nie musi być.
Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • szafa.bojowa Re: Dragostea din tei- proszę o pomoc! 18.04.05, 19:33
      o zesz ty...toz to prawdziwy hardkor zadac takich rzeczy!! A po co ci? zeby sobie podspiewywac?:>
      • hauabaua Re: Dragostea din tei- proszę o pomoc! 18.04.05, 19:35
        Zrozpaczona jest. Chce popełnić samobójstwo przez zasłuchanie.
        .
    • Gość: chcesztomasz Re: Dragostea din tei- proszę o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:38
      x4
      Ma-I-A Hi, Ma-I-A Hu
      Ma-I-A Ho, Ma-I-A Ha-Ha
      Alo, Salut...
      Sunt Eu Un.....Haiduc
      Si Te Rog, Iubirea Mea
      Primeste Fericirea
      Alo.....Alo.....
      Sunt Eu, Picasso
      Ti-Am Dat Beep
      Si Sunt Voinic
      Dar Sa Stii, Nu-Ti Cer Nimic

Vrei Sa Pleci
      Dar Nu Ma, Nu Ma Iei
      Nu Ma, Nu Ma Iei
      Nu Ma, Nu Ma, Nu Ma Iei

Chipul Tau Si Dragostea Din Tei,
      Imi Amintesc De Ochii Tai

Vrei Sa Pleci
      Dar Nu Ma, Nu Ma Iei
      Nu Ma, Nu Ma Iei
      Nu Ma, Nu Ma, Nu Ma Iei

Te Sun....Sa-Ti Spun......
      Ce Simt Acum

Alo, Iubirea Mea
      Sunt Eu, Fericirea

Alo......Alo......
      Sunt Iarasi Eu......Picasso

Ti-Am Dat Beep
      Si Sunt Voinic
      Dar Sa Stii, Nu-Ti Cer Nimic

Vrei Sa Pleci
      Dar Nu Ma, Nu Ma Iei
      Nu Ma, Nu Ma Iei
      Nu Ma, Nu Ma, Nu Ma Iei

Vrei Sa Pleci
      Dar Nu Ma, Nu Ma Iei
      Nu Ma, Nu Ma Iei
      Nu Ma, Nu Ma, Nu Ma Iei

x4
      Ma-I-A Hi, Ma-I-A Hu
      Ma-I-A Ho, Ma-I-A Ha-Ha

Vrei Sa Pleci
      Dar Nu Ma, Nu Ma Iei
      Nu Ma, Nu Ma Iei
      Nu Ma, Nu Ma, Nu Ma Iei

Vrei Sa Pleci
      Dar Nu Ma, Nu Ma Iei
      Nu Ma, Nu Ma Iei
      Nu Ma, Nu Ma, Nu Ma Iei

• hauabaua Re: Dragostea din tei- proszę o pomoc! 18.04.05, 19:40
        A tłumaczenie? ;)
        .
        • Gość: no_login Re: Dragostea din tei- proszę o pomoc! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:48
          > A tłumaczenie? ;)
          Jakie tłumaczenie? :-)
          Zrozpaczona prosiła o "tłupaczenie" :-)
          • hauabaua Re: Dragostea din tei- proszę o pomoc! 18.04.05, 19:54
            Fakt. :) No więc ja chcę tłumaczenie dla siebie, a dla wątkotwórczyni poszukajmy
            tłupacza.
            .
            • Gość: no_login Re: Dragostea din tei- proszę o pomoc! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 20:08
              Nie wiem czy Cię to zadowoli :-))))))

Mama - JA - OD Cześć! , Mama - JA - OD Hu Mama - JA - OD Ho , Mama - JA - OD Ha
              Ha Alo , Zbawienny. Opalenizna Mi An. Haiduc Si Sam Róg , Przyjaciel Mea Liczby
              pierwsze Zadowolony Alo. Alo. Opalenizna Mi , Zanurzać się Ti - Jestem Dat
              Brzęczyk ostrzegający, że rozmowa telefoniczna jest nagrywana Si Opalenizna
              Voinic Oprócz Jego Stii , Nie Ti Niebo Nimic Ty potrzeba co Jego Odlot Oprócz
              Nie Mama , Nie Mama Iei Nie Mama , Nie Mama Iei Nie Mama , Nie Mama , Nie Mama
              Iei Przystojny Tau Si Miłość Pod kątem Lipa drzewo , Imi Pamiątka Z Podejrzliwie
              śledzić Tai Ty potrzeba co Jego Odlot Oprócz Nie Mama , Nie Mama Iei Nie Mama ,
              Nie Mama Iei Nie Mama , Nie Mama , Nie Mama Iei Przystojny Tau Si Miłość Pod
              kątem Lipa drzewo , Imi Pamiątka Z Podejrzliwie śledzić Tai Sam Słońce. Jego Ti
              Uprzedzony. Co Simt Teraz Alo , Przyjaciel Mea Opalenizna Mi , Zadowolony Alo.
              Alo. Opalenizna Iarasi Mi. Zanurzać się Ti - Jestem Dat Brzęczyk ostrzegający,
              że rozmowa telefoniczna jest nagrywana Si Opalenizna Voinic Oprócz Jego Stii ,
              Nie Ti Niebo Nimic Ty potrzeba co Jego Odlot Oprócz Nie Mama , Nie Mama Iei Nie
              Mama , Nie Mama Iei Nie Mama , Nie Mama , Nie Mama Iei Przystojny Tau Si Miłość
              Pod kątem Lipa drzewo , Imi Pamiątka Z Podejrzliwie śledzić Tai Ty potrzeba co
              Jego Odlot Oprócz Nie Mama , Nie Mama Iei Nie Mama , Nie Mama Iei Nie Mama , Nie
              Mama , Nie Mama Iei Przystojny Tau Si Miłość Pod kątem Lipa drzewo , Imi
              Pamiątka Z Podejrzliwie śledzić Tai x4 Mama - JA - OD Cześć! , Mama - JA - OD Hu
              Mama - JA - OD Ho , Mama - JA - OD Ha Ha Ty potrzeba co Jego Odlot Oprócz Nie
              Mama , Nie Mama Iei Nie Mama , Nie Mama Iei Nie Mama , Nie Mama , Nie Mama Iei
              Przystojny Tau Si Miłość Pod kątem Lipa drzewo , Imi Pamiątka Z Podejrzliwie
              śledzić Tai Ty potrzeba co Jego Odlot Oprócz Nie Mama , Nie Mama Iei Nie Mama ,
              Nie Mama Iei Nie Mama , Nie Mama , Nie Mama Iei Przystojny Tau Si Miłość Pod
              kątem Lipa drzewo , Imi Pamiątka Z Podejrzliwie śledzić Tai

Tłupaczenia za pomocą :www.tranexp.com:2000/InterTran
              • hauabaua Re: Dragostea din tei- proszę o pomoc! 18.04.05, 20:15
                > kątem Lipa drzewo , Imi Pamiątka Z Podejrzliwie śledzić Tai Sam Słońce. Jego Ti

Chyba powinno być "(...) Imć Pamiątka (...)"?
                Ale może ja się mylę... ;)))
                .
                • Gość: no_login Re: Dragostea din tei- proszę o pomoc! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 20:28
                  Przyjmij moje wyrazy uznania za tak dogłębne
                  zapoznanie się z tym tłupaczeniem.
                  Mnie też Twoja wersja bardziej pasuje,
                  ale co powiesz na to:
                  >Brzęczyk ostrzegający, że rozmowa telefoniczna jest nagrywana
              • marlene.mortelle :)))))))))) 22.04.05, 12:41
                ZAJEBISTE TŁUMACZENIE, HARDCORE!! :))))
    • Gość: yabol428 Re: Dragostea din tei- proszę o pomoc! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 23:47
      Jest ich trzech. Dan Balan: - czarne okulary, rozpięta, granatowa koszula w paski;
      Arsenie Toderas, blond wlosy, biale spodnie, czarna koszula oraz Radu Sarbu, żółto-zielona koszula, charakterystyczny głosik.

Wiem, wiem, O-Zone, rumuński zespół z Mołdawi, to straszny kicz i chała, a ich pieśń "duma duma jej" zwana też "juma juma gej" albo "wlej se wlej" to wielki prymityw z gatunku disco-polo... Ale jak już raz wpadnie w uchu to słucha się tego diabelnie przyjemnie. Na szczęście nie śpiewają po polsku...

Dragostea din tei

x5
      Ma-ia-hii
      Ma-ia-huu
      Ma-ia-hoo
      Ma-ia-haa

(Tego na pewno nie trzeba tłumaczyć – we wszystkich językach świata będzie brzmiało jednakowo, no może wyjątkiem jest język japoński, czy chński. ;-) )

Alo, Salut, sunt eu, un haiduc,
      Si te rog, iubirea mea, primeste fericirea.

Halo, cześć, To ja – hajduk.
      I błagam, moja miłości, wziąć szczęście w ramiona.

(Nie wiem, czy w języku polskim znajdzie się odpowiednik słówka „hajduk”, ale to byli tacy weseli chłopcy, co to napadali na bogatych, a rozdawali biednym. Każdy miał swoją księżniczkę, która go ogromnie kochała i czekała na niego w mrocznym zamczysku. Zwykle miała na imię Ilana Kosynziana. Jednym słowem - taka wersja rumuńska legendy o Robin Hoodzie. Zresztą Niemcy i Anglicy w swoich tłumaczeniach odwołują się też do tej legendy.)

Alo, alo, sunt eu Picasso,
      Ti-am dat beep, si sunt voinic,
      Dar sa stii nu-ti cer nimic.

Halo, haalo, To ja – Pikasso.

(Dlaczego Pikasso? W ZSRR był rozpowszechniony w swoim czasie zwyczaj, by, gdy chłopak już zdobędzie numer telefonu dziewczyny, która mu się podoba, zadzwonić i przedstawiając się czymś w rodzaju nicku, romantycznie wybadać, czy przypadkiem nie ma innego chłopaka, czy nie jest zajęta. Ech, romantyczne czasy.)

Dałem ci sygnał i jestem porządnym facetem,
      Ale wiedz o tym, że nie proszę cię o nic.

Vrei sa pleci dar nu ma, nu ma iei,
      Nu ma, nu ma iei, nu ma, nu ma, nu ma iei.
      Chipul tau si dragostea din tei,
      Mi-amintesc de ochii tai.

Chcesz odejść, ale nie zabierzesz mnie ze sobą.
      Nie zabierzesz, nie zabierzesz, nie zabierzesz.
      Twoja twarz i miłość pod lipą

(I tu trudna kwestia. Tytułowa „dragostea din tei” w dosłownym tłumaczeniu oznacza „miłość pod lipą”. Mianowicie chodzi o rumuński folklor. Szanujący się hajduk ze swoją bandą zawsze spotykał się pod dębem. Tam weseli chłopcy knuli i spiskowali. Natomiast ze swoją księżniczką hajduk zawsze spotykał się pod lipą: tam ją zobaczył pierwszy raz, zapoznał się, pocałował. Prawdopodobnie kochali się też pod lipą, a gdyby nie fakt, że pod koniec legendy zły bogacz zabija hajduka, to zapewne ślub też odbyłby się pod lipą. ;-)

Przypominają mi o twoich oczach.

Te sun, sa-ti spun, ce simt acum,
      Alo, iubirea mea, sunt eu, fericirea.

Dzwonię do Ciebie, by powiedzieć o tym, co czuję teraz.
      Halo, moje kochanie, to ja, szczęście.

Alo, alo, sunt iarasi eu, Picasso,
      Ti-am dat beep, si sunt voinic,
      Dar sa stii nu-ti cer nimic.

Halo, halo, to znów ja – Pikasso,
      Dałem ci sygnał i jestem porządnym facetem,
      Ale wiedz o tym, że nie proszę cię o nic.

Źródło: www.joemonster.org
      • Gość: Y_Sam Re: Dragostea din tei- proszę o pomoc! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 10:10
        Źródło JoeMonster?? Mi wygląda na to, że maczał w tym palce sam Wojciech Mann ;-)
    • Gość: zedd Re: Dragostea din tei- proszę o pomoc! IP: 193.29.207.* 19.04.05, 11:46
      To szło jakoś tak:

hejka sklejka doba doba nej

Plus wygibasy trzech maksymalnych pedziów.
    • Gość: jo Re: Dragostea din tei- proszę o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 16:37
      wszyscy niestety jestescie w błędzie.
      przeciez to leci tak:
      wlej se wlej
      dupa dupa hej
      wlej se wlej
      itd
      • Gość: Bruseczek Re: Dragostea din tei- proszę o pomoc! IP: 193.109.212.* 21.04.05, 09:33
        Wlej se wreszcie
        nie ma nie ma jej

albo w olnym tłumaczeniu

Poszła wreszcie
        nie ma nie ma jej
        • kkatie Re: Dragostea din tei- proszę o pomoc! 21.04.05, 09:50
          juz wystarczy!!! bo sikam ze smiechu :)))))))
    • Gość: nova Re: Dragostea din tei- proszę o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 09:25
      a tak powazniej to zajrzyj na vvv.teksty.pl na pewno znajdziej i oryginał i
      tłumaczenie:)
      • irenka82 Re: Dragostea din tei- proszę o pomoc! 13.05.05, 09:55
        moja siostra pracuje z rumunka,i ta jej powiedziala,ze to nie ma zadnej
        tresci,tylko bezsensownie dobrane slowa,i nic to nie znaczy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka