Dodaj do ulubionych

Czy skarpetki musza byc zawsze do pary?

07.06.05, 23:14
czy moze byc jedna inna a druga podobna?
Obserwuj wątek
    • Gość: Sajko Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 07.06.05, 23:15
      Jedna z wystającym palcem, druga pietą
    • Gość: pietnacha40 Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? IP: *.tsi.tychy.pl / 80.55.186.* 07.06.05, 23:35
      Lepiej wziąć tę trzecią co jest bardziej.
      • folkatka Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 07.06.05, 23:42

Bardzo czesto mi sie to zdarza, ze nie mam skjarpetrek do pary, bo bez przerwy
        je gubię Ale zawsze dobieram je tak, by do siebie pasowały kolorystycznie - np.
        jedna czerwona, to druga zielona:)))
        • Gość: Sajko Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 07.06.05, 23:44
          ja czasem chodzę w jednej
        • Gość: elomen Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 09:00
          Heh...tak szczerze to ja sporadycznie mam skarpetki do pary=)Mam wielką
          tendencję do gubienia i rwania skarpetek.Jeśli wybieram sie na większe wyjśćie
          to jasne ze mam dwie takie same(bądź podobne).pozdrowki dla reszty
          niedoparowanych skrpetek ;p
          • Gość: takijeden moje wszystkie skarpetki są czarne.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:51
            moje wszystkie skarpetki są czarne, półfrote. Nigdy ich nie łącze w pary. i tak jest dobrze.
          • Gość: tokslo para szkodzi skarpetkom IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.06, 13:07
            Szczególnie para wysokoprężna
    • Gość: zzz Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? IP: *.isb.com.pl 08.06.05, 00:08
      nie mogą być do trójkąta!:P
      • pietnacha40 Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 08.06.05, 00:55
        Nie, do trójkąta,nie.Do trójkąta muszą być do pary.Do
        buta,szuflady,pralki,kieszeni,stanika i siatki nie muszą.
    • stary.prochazka Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 08.06.05, 00:09
      mogą być ale nie kolorowe bo w takich chodzą pedały
      posłanka tak mówiła w telewizji, sam słyszałem
      • tupotek Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 08.06.05, 08:26
        Ja lubię kontrasty, np. jak jedna jest czarna to druga biała, tylko należy
        pamiętać, że do tej białej nie można wkładać czarnego buta. pozdrawiam
        • Gość: marta Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 17.02.06, 10:29
          ale czy do bialej skarpetki czerwony but bedzie juz pasowal? bo wtedy do
          czarnej zostalby mi zielony... no chyba ze na odwrot... prosze o rade!
    • apja Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 08.06.05, 08:45
      Wcale nie zakladaj. Będzie ci kopytko wystawać. :)
      • pan-cerfaust Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 05.11.05, 17:51
        skarpetki nie musza byc do pary, mogą być od pary.
    • vobi Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 05.11.05, 22:28
      a propos skarpetek, przypomnial mi sie tekst ktory kiedys podeslal mi jakis
      znajomek:
      "Jednym z moich problemów życiowych są skarpety. Problem dziur w
      skarpetach, singli walających sie po szufladzie, multikolorowości itd.
      Dość, powiedziałem. Komunizm jest rozwiązaniem. Wyrzuciłem stare
      zróżnicowane społeczeństwo skarpeciane i wprowadziłem nowe na jego
      miejsce. Kupiłem 10 par identycznych czarnych skarpet. Dziura, ok,
      jedna leci do kosza zastępuje ją druga. Brak pary, no problem, wszystkie są
      biseksualne, mogą być lewymi i prawymi. Nie było już starych panien,
      dziurawych wyrzutków bez przyszłości w szufladzie. A gó.., powiedziały
      skarpety i wyszły z pralki w różnych odcieniach czerni i porozciągane z różną
      intensywnością. O ku.. mać, powiedziałem ja, gdy zobaczyłem to już wysuszone
      towarzystwo. Zasrani hipisi. Ale się władowałem. Faszyzm, tak faszyzm będzie
      wyjściem. Ten sam kolor, lepsza jakość i różne serie takich samych skarpet.
      Było lepiej. Do czasu. Zawsze z tej pieprzonej pralki wychodziły
      zdekompletowane. I zawsze w liczbie nieparzystej. Było nieźle dopóki nie
      zostało po jednej z każdej serii. Czy one są kanibalami? A może mi spieprzają
      oknem? Piszę ten tekst, bo znowu ku.. siedzę w dwóch różnych skarpetach"
    • omat_koboska Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 06.11.05, 09:06
      Nie mam siły odnajdywać wśród moich 40 czarnych lub czarnawych skarpetek akurat
      tych 2 od pary. Biorę pierwsze lepsze byle odcień mniej więcej się zgadzał
      • Gość: rumcajs Re: Gdzie giną skarpetki? IP: *.chello.pl 09.11.05, 23:19
        Co się dzieje z zagubionymi skarpetkami? Czy trafiają one do jakiegoś innego
        wymiaru? Ich zaginięcia są bardzo tajemnicze i ta zagadka wymaga wyjaśnienia
        • Gość: złośnic@ Zagubione skarpetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 10:30
          Uwaga!!!!
          Zaginely mi skarpetki. Para. Fioletowe, lekko sprane, ale kochane. Nie ma ich
          już 3 miesiace:( Ostatni raz widziane prawdopodobnie po powrocie z obozu pod
          koniec lipca. Szczęsliwego znalazcę proszę o kontakt:)
          Na zagubioną pare czeka szuflada pełna rodziny i ukochana para stóp.

-Aśka-złośnic@-
          • qba39 Re: Zagubione skarpetki 22.11.05, 13:55
            W pracy używam skarpetek właśnie różnych, które się nie nadają do chodzenia
            przy ludziach, a i tak ich nie widać. Poza tym nie ma problemu z decydowaniem,
            która lewa, a która prawa. Różnią się przecież, jak nie kolorem to wzorkiem. I
            tego się będę trzymał.
            • kot_z_cheshire Re: Zagubione skarpetki 22.11.05, 14:23
              Bo jak giną skarpetki to znaczy, że w domu grasują gaciowe gnomy. Ta śmiałą
              teorię przedstawiono w którymś z odcinków South Park:P I ja sie z nią
              zgadzam.....
              • deana Re: Zagubione skarpetki 22.11.05, 14:33
                Tak tak,pamiętam ten odcinek.Biedny Tweek codziennie wieczór przeżywał najazd
                gnomów kradnących mu gatki.W tym przypadku mamy do czynienia z gnomami
                skarpetkowymi,zgoła inny gatunek.
        • Gość: doral2 Re: Gdzie giną skarpetki? IP: 213.241.35.* 17.02.06, 09:06
          nie wiesz??? pożera je pralka!!
        • Gość: takijeden zadzwoń do Wassermana...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:58
          zadzwoń do Wassermana! On już zadzwoni gdzie trzeba, zmobilizuje odpowiednie służby i wszystko się wyjaśni!!!
        • Gość: kula Re: Gdzie giną skarpetki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 15:42
          tak! one musza miec jakas swoja sekretna szuflandie !
      • Gość: doral2 Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? IP: 213.241.35.* 17.02.06, 09:05
        poprostu trzeba kupować zawsze takie same, a wtedy nie ma problemu do pary czy
        nie.
      • Gość: TomKs Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? IP: 212.191.172.* 17.02.06, 09:16
        Ja kupuję zawsze czarne skarpetki bo uważam, że wtedy pasują do wszystkiego. A żeby można je było sparować to wybieram takie z małym wzorkiem - jakiś znaczek, szlaczek, coś w tym stylu.
      • Gość: Piotr Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? IP: 5.5R6D* / *.nokia.com 17.02.06, 12:59
        Mam ten sam problem - rankiem trace 2 minuty (3 bez okularow) bo ganiam po
        kaloryferach i szukam podobnych skarpetek. Workaround jest taki, ze trzeba
        kupowac skarpetki wyrozniajace sie...
    • kapukap Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 22.11.05, 21:52
      x.xx131 napisał:

> czy moze byc jedna inna a druga podobna?

- oczywiście, że może być.
      tylko pamiętaj, żeby buty zakładać pod kolor skarpetek ;)

• Gość: pijawka Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? IP: *.net.pl 11.02.06, 16:48
      www.skarpeta.kurde.pl/
      • Gość: j a Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? IP: *.ser.netvision.net.il 12.02.06, 13:21
        nie, nie musza... Fajnie wygladaja nie do pary... :)
    • alex-alexander Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 17.02.06, 07:25
      x.xx131 napisał:

> czy moze byc jedna inna a druga podobna?

OT, TYPOWE POLSKIE PROBLEMY I TO W KRAJU GDZIE POWOLI WALI SIE DEMOKRACJA
    • adomas Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 17.02.06, 08:29
      Musi to na Rusi a w Polsce jak kto chce.
    • Gość: doral2 Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? IP: 213.241.35.* 17.02.06, 09:10
      zależy jaka masz pracę. Jesli pracujesz w gumiakach w polu - to kolor skarpetek
      nie ma znaczenia, jeżeli chodzisz po domu w nich i twój partner/ka ma obniżone
      poczucie estetyki lub jego/jej nie posiadasz - kolor nie ma znaczenia.
      Jeżeli jednak tak nie jest to kolor niestety ma znaczenie. Chyba że wolisz
      wyglądać jak wieśniak :)
    • mikka07 Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 17.02.06, 09:37
      Jeżeli buty nie muszą byc do pary to i skarpetki.
    • Gość: k2 Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? IP: *.aster.pl 17.02.06, 09:48
      Prawie nigdy nie mam skarpetek do pary, często są w różnych kolorach. Wywołuje
      to czasem osłupienie porównywalne tylko ze skostnieniem umysłu zadziwionych.
    • pampolion Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 17.02.06, 10:41
      Prościej z onucami, jak duże to ostatecznie możesz z jednej zrobić dwie i
      bedzie do pary.
    • Gość: agillka Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? IP: *.chello.pl 17.02.06, 12:02
      ja zawsze kupuję 10 par jednakowych skarpetek,służą naprawde bardzo długo i nie
      gubia się ani nie niszczą....
    • Gość: toksol To zależy ile masz nóg IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.06, 13:05
      moja znajoma stonoga jak okulała nosi tylko 99 skarpet (i to każda inna)
      • Gość: doral2 Re: To zależy ile masz nóg IP: 213.241.35.* 17.02.06, 13:45
        bo to są wszystkie te zgubione skarpety :)
    • Gość: tove Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? IP: 10.203.52.* 17.02.06, 14:42
      tylko gdy wpadnie mi do glowy ze bede gdzies "w gosciach" gdzie bede musial
      zdjac buty to staram sie zeby byly skarpety podobne (idealnie jest jak sa takie
      same). czasem chodze nawet teraz jak jest zimno wogole bez skarpet. zastanawiam
      sie ile czasu w zyciu oszczedzam nie myslac specjalnie o tym co na siebie
      zakladam? jak to policzyc? czy specyfikowac np. tak ze na nie mysleniu, nie
      szukaniu skarpet oszczedzam miesiecznie czas na przeczytanie jednej ksiazki?
      pozdrawiam,
      t.
      ps. ja sam natomiast mam pare, troche w innym kolorze niz ja i sama sie
      znalazla...
    • maggi9 Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 17.02.06, 15:41
      Czasem nosze dwie różne jeżeli ich nie widać.A co najśmieszniejsze nie zgubiłam nigdy skarpetki natomiast notorycznie gubie skarpety mojego faceta przy praniu.To chyba tylko męskie mają tendencje do gubienia sie:)
      • aramisek moj maz 17.02.06, 22:49
        bardzo czesto chodzi w skarpetkach nie do pary, ba ! nawet wymiarowo sa inne!
        i w naszym domu zapanowala moda chodzenia w skarpetkach nie do pary!

a jak to zaoszczedza czas:)
        SKARPETKOWI ODMIENCY LACZMY SIE !
        pees. moda juz obiega inne miasta niez moje:0
        • zlotoslanos Re: moj maz 18.02.06, 13:14
          Każdy ma ten sam problem. Faceci największy. Najgorsze jednak jest to, że już
          te malutkie skarpetki trzylatka też gdzieś spieprzają a tu dopiero problem
          dobrać bo raz kolor a dwa albo misie, albo kwiatki lub inne serduszka, a pani w
          przedszkolu ma bystre oko i w mig zauważy. To może być odebrane jako
          niechlujstwo, niedbałość a nie rozpaczliwe poszukiwanie pary.
    • diastema Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 18.02.06, 13:14
      wedlug mojej drugiej polowy wystarczy jak sa podobne co doprowadza mnie do
      smiechu zazwyczaj :)
    • agab21 Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 18.02.06, 23:09
      och, bez przesady, z resztą na lewej stronie od razu stają się do siebie
      bardziej podobne
    • drambui Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 18.02.06, 23:16
      Ja nienawidzę sortowania skarpetek po praniu, dlatego od lat kupuję stale takie
      same skarpetki, zawsze kupuję 20 - 30 identycznych par skarpetek, co wystarcza
      na conajmniej kilkanaście miesięcy. Nie zastanawiam się nad tym, czy są do pary,
      po protu biorę z koszyka pierwsze dwie, które się nawiną. Na pewno są do pary.
      Jeśli w którejś skarpetce zrobi się dziura, po prostu ją wyrzucam, i tak drugą
      wykorzystam.
      • margo.pf Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 18.02.06, 23:44
        Chyba Pisasso stwierdzil, ze "symetria jest estetyka idiotow" :))
        Nie musza.
    • wuj_truj Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? 19.02.06, 12:07
      Oczywiście, nie muszą !
      Najlepiej nosić je w takim zestawieniu:
      Lewa stopa: taka: www.soxo.pl/index.php?
      main_page=product_info&products_id=228

Prawa zaś - taka:
      www.soxo.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=15&products_id=217
    • Gość: agg Re: Czy skarpetki musza byc zawsze do pary? IP: *.bulldogdsl.com 19.02.06, 22:23
      Jestem w Anglii i pracuje w fabryce zywnosci - do pracy musimy zmieniac obuwie w
      szatni - przynajmniej trzy osoby (Anglikow i Angielke) widzialam w roznych
      skarpetkach i nie to ze kolory byly podobne a z dwoch oryginalnych par w rozne
      wzorki.. W sytuacji krytycznego braku jednej pary skarpetek autentycznie mniej
      bym sie zastanawiala nad spolecznym odbiorem dwoch roznych skarpetek na nogach.. ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka