Dodaj do ulubionych

Różnica między coca-colą a pepsi-colą

• Gość: dave Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.net.autocom.pl 15.07.05, 11:19
      NIECH COCA COLA SIĘ OD-PEPSI!
      • Gość: joanna_madou Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.eia.pl 15.07.05, 11:45
        pepsi ma pepsynę co jest prztydatne jak jest komuś niedobrze[choroba lokomocyjna
        np. ]
    • Gość: as Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.rzeczpospolita.pl 15.07.05, 11:46
      Moim zdaniem pepsi jest mniej słodka, ale może to wrażenie spowodowane faktem, że jest bardziej
      nagazowana, cola jest mało wyrazista w smaku, tak mdła
      • Gość: kreska Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.gl.digi.pl 15.07.05, 12:50
        przecież to jedno i to samo świństwo. przeczytajcie skład...heheehe.
    • Gość: hkas Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.tele2.pl 15.07.05, 13:00
      Jest roznica i to wielka, cola jest super a pepsi fuj.
      a powaznie, to na prawde czuc roznice w smaku, szczegolnie jak sie pije duzo
      coli.
      • Gość: M Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 57.66.193.* 15.07.05, 13:20
        Guzik prawda, na zajęciach na uni robiliśmy test podobny do tego opisanego
        wyżej- wlaliśmy po 10 szklanek pepsi i po 10 coli i kilkanaście osób próbowało
        ustalić która jest która (każdy miał 5 szklaneczek do obskoczenia). Nikt nie
        odgadł prawidłowo. Ogólnie chodziło o udowodnienie nam, że reklama jest
        dżwignią handlu :)
        Co ciekawe- piłem Colę i Pepsi również w USA i tam różnica jest bardzo duża-
        wydaje się, że tamta cola ma rzeczywiście więcej ekstraktu i mocniejszy smak.
        Tam zdecydowanie wolałem kupować pepsi ze względu na to, iż smak coli
        mnie "przytłaczał". W Polsce, jeżeli już w ogóle piję to to co jest w promocji
        w markecie- różnic nie wyczuwam.
        PS. Spróbujcie zrobić sobie ten sam test porównując ogólnodostępne siuśki,
        zwane piwem, najpopluraniejszych marek: Lech, Tyskie i Warka (jasne pełne). Z
        moich obserwacji wynika, że wyzwanie to jest cięższe niż odróżnienie coli od
        pepsi :D
    • Gość: Grzegorz Re: Smak Coli w Australii!!! IP: *.for.dialup.connect.net.au 15.07.05, 13:08
      Dla mnie cola smakuje tak samo jak cola a pepsi jak pepsi.Innych roznic nie
      zauwazylem.
    • Gość: Che Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:11
      Zdecydowanie roznia sie smakiem.
      Coca-cola jest duzo slodsza, a pepsi jest bardziej "kwaskowa", przez co lubie pepsi, a coca-cola mi nie smakuje.
      Po drugie pepsi ma wiecej extraktu co jest do przeczytania na opakowaniu, przez co jest teoreycznie lepszym napojem typu cola :)
    • Gość: Iw Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:17
      Dla mnie pepsi jest słodsza i "bardziej lepka" ale nie wiem czy bym poczuła
      różnicę z zawiązanymi oczami :-) Generalnie wybieram Coca-colę.
    • Gość: maj Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:23
      lubie pepsi bo jest smaczniejsza- cocacola jest jalowa, taka drewniana. Ci
      ktorzy pisza ze nie czuja smaku niech sprawdza pijac zimna pepsi i coca cole-
      jestem pewien ze poczuja roznice- chyba ze sa przezarci przez parierochy,
      alkohol itp.
      nie kupuje duzych butelek pepsi (1l, 2l) wole mniejsze aby miec zawsze swiezy
      smak.
      pepsi jest naprawde smaczna.
      ps.
      one pepsi please ! :)
      • Gość: mk Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.wan.ibm.com / *.de.ibm.com 15.07.05, 13:39
        wiadomo ze pepsi jest lepsza od cc, tak samo jak mirinda od fanty (mirinda
        zawsze byla slodka, a nie kwasna jak fanta i bardziej pomaranczowa, nawet 20
        lat temu, w szklanych butelkach.. mniam...)

Ale rzeczywiscie w obu przypadkach szybciej uciekaja babelki -trzeba kupowac
        tylko 1l. Albo w malych butelkach -sa jeszcze lepsze.

Za to cc ma dobre wisniowe i waniliowe -waniliowa to prawie taki hardcore jak
        dr pepper (ciekawe dlaczego obu nie ma w polsce..)(pewnie dlatego ze przecietny
        konsument i tak woli jakąś shity hoop colę czy jak to sie tam nazywa.....)
        • pkownacki Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 23:50
          w zyciu...dr pepper to najgorsza rzecz jaka dane mi bylo sprobowac.. da sie to
          kupic w sasiedniej slowacji...ojojojo tragiedia
          a w temacie...wole CC a juz w malych buteleczkach zwlaszcza
          • Gość: Sebastian Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.INTERCABLE.net 16.07.05, 23:15
            No, Dr. Pepper nie za dobre. A prubowaliscie Root Beer?
            • cover_wielki Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 17.07.05, 01:27
              ja pier... le wszystkie cole. Cztery piwka prosze.
          • Gość: Mc Gyver Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:32
            JA TAM WOLE POLO COKTĘ. POLECAM, NAWET WRZODY NA ŻOŁĄDKU LIKWIDUJE!
    • Gość: mary22@gazeta.pl Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.pil.vectranet.pl / 213.17.223.* 15.07.05, 13:32
      Coca-Cola jest słodsza od Pepsi.
      • Gość: TG Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:40
        Jeżeli chodzi o moje gusta to tylko Coca-Cola:-) Pepsi jest zbyt słodka,ogólnie
        w smaku gorsza.
        A co do rozpoznania smaku-zawsze wiem czy nalano mi coca-cole czy pepsi.
    • nachujmitokonto Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 13:38
      Wole cocacole:), pepsi jakies takie jakby za slodkie jest. I pije te kokakole do
      obiadu i kolacji...
      • Gość: ostrów A ja wole Krople Beskidu :d IP: *.promax.media.pl 15.07.05, 13:55
        no i Coca Cole oczywiscie ;P
    • Gość: kotecek Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:55
      pepsi lepsza, a pepsi twist to juz wogole:) naret ciepla i rozgazowana ;)
      • Gość: koneser Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 148.81.187.* 15.07.05, 14:04
        Coca Cola jest napojem bardziej szlachetnym. Została wymyslona jako pierwsza a
        poza tym po barwie napoju mozna poznac z jakiego stoku byly zrywane listki
        koli - czy była to wystawa wschodnia, pólnocna albo jeszcze inna, a po aromacie
        rozpoznam rocznik i rozlewnie z ktorej pochodzi(bez czytania na puszce...) ;))
    • rekmare CC o smaku Vanilia i Lemon jest dostepna w... 15.07.05, 14:01
      ...w W-wie, w Centrum Klif, przy ul. Okopowej. I tyle.
    • Gość: Salceson Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.tkchopin.pl 15.07.05, 14:26
      daaaaaawno nie pilem. ale z tego co pamietam, to coca wydawala mi sie jakas
      bardziej rozwodniona... - to oczywiscie tylko moje zdanie
      Teraz wale same kefiry!!!!!
      • Gość: sara_87 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.csk.pl 15.07.05, 14:35
        nie wiem, czym się różnią, ponieważ nie piajm zbyt często, ale podobno obydwie
        są znakomite na lamblie (albo lambrie- nie znam dokładnej pisowni, w każdym
        razie chodzi mi o te robaczki, które czsto łapią małe dzieci). zona znajomego
        taty, pielęgniarka twierdzi, że szklanka dziennie skutecznie wspomaga leczene
        tychże pasożytów
        • vanity Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 15:26
          skoro sobie tak dobrze radzą z rdzą to dlaczego nie miałyby sobie poradzić z
          jakimiś robaczkami...
    • rumcajs75 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 14:46
      Cole mozna pic nawet ciepłą a pepsi już nie ( smakuje jak woda z rdzą).
      • Gość: Justyna Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.tkchopin.pl 15.07.05, 17:24
        A sjąd wiesz jak smakuje woda z rdzą?? :> :> :>
        • Gość: abx Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:17
          Pepsi jest lepsza. Ma lepszy smak i już. Nie dam się przekonać na colę!
    • Gość: Kuba Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.biol.uw.edu.pl 15.07.05, 15:23
      Różnica jest i to duża - jestem w stanie to udowodnić "slepa proba" Coca Cola
      vs Pepsi Cola. Nie mam jakiegos szczegolnie wyrobionego smaku, ale odrozniam
      bez problemu. Pepsi jest slodsza i jak dla mnie bardziej wodnista, Coca Cola
      jakby bardziej "stezona". W czasie upalu i tak najlepsza jest woda ;).
      • Gość: przeMo COCA-COLA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:31
        Pepsi jest po prostszu slodsze i nie jest (chyba)az tak mocno gazowane:).To
        wszystko.Cola jest po prostszu lepsza!!!
    • aviviah Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 15:27
      Taka różnica prawie historyczna. Otóż w czasach realnego socjalizmu Coca-Cola
      była w Polsce zakazana (związki z kapitalistycznym zachodem itp.), powstawały
      nawet wiersze na temat tego jaka ta CC jest straszna i okropna (np. Piosenka o
      Coca-Cola A. Ważyka). Natomiast Pepsi od roku '56 była dopuszczona i uważana za
      tzw. mniejsze zło. Chyba :P
      A jak dla mnie to jeden odrdzewiacz do gwozdźi tylko w innym opakowaniu.
      • blinski Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 20.07.05, 13:15
        obie - i pepsi, i cola, pojawiły się w polsce na początku lat '70 wraz z
        wybudowaniem rozlewni, więc twa teoria o mniejszym złu jest nietrafna;) ale
        pasowała do sytuacji w zsrr - tam właśnie tak uważano i tak jak pepsi pojawiła
        się tam w latach '70, tak coca-cola dopiero za późnej pierestrojki:)
        btw, ciekawosta - wraz z pepsi w latach '70 w polsce pojawiła się na stałe
        mirinda, bywał też 7up. natomiast sprite'a i fanty nie było aż do upadku prl -
        no, chyba że w pewexie.
        :)
    • Gość: alfa Pepsi smacznejsza, ale nie ma z lodówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 15:35
      Niestety wolę pepsi, ale bardzo mało sklepów ma lodówki do pepsi. Dlatego w
      taki upał piję schłodzoną Colę, żałując, że to nie Pepsi
    • Gość: ktos Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.range217-43.btcentralplus.com 15.07.05, 16:11
      Cola jest bardziej slodka!
    • Gość: Miau Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:15
      Podobnie generują oponki ( jak piwo ).
    • Gość: coca koala Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.chello.pl 15.07.05, 16:31
      pepsi jest dużo słodsza :) i dlatego wolę coca-colę :P
    • mln.zlotych Zimna orzeźwia, 15.07.05, 16:52
      Ciepła wqur..ia

I to zarówno Pepsi jaki Coke.

Pozdrówka
      • Gość: tester Re: Zimna orzeźwia, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:37
        coca col jest do bani. za bardzo trąci karmelem. Syf jednym słowem. Pepsiawka
        jest lepsza.
    • Gość: Mr G Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.lara.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 19:05
      Absolutnie PEPSI wygrywa! O ile smak zwykłej PEPSI i Coca-coli jest niemal
      identyczny... To różnica Między PEPSI Light a Coca-Colą Light jest ogromna!
      PEPSI ma mocny i wyrażny smak, a C-C Light smakuje jak rozwodniona, myślisz że
      dlaczego Coca-Colę Light pakują w nieprzezroczyste butelki? (pomijam 2 litrowe,
      bo są zbyt cieńkie aby je barwić) Po prostu jeśli ją postawić na półcem obok
      PEPSI Light , wyrażnie widać że jest C-C jaśniejsza, czyli bardziej
      rozwodniona... I nie chodzi tu o barwniki tylko o smak! Naprawde nie można
      wyczuć że PEPSI to light... Więc wpadłem na pomysł: Jeśli chcesz dużo Coca-Coli
      light za dobrą cenę, kup 2 litry PEPSI, dolej do niej litr wody mineralnej, i
      masz 3 litry Coca-Coli! Proste i tanie...
      • canon_g2 A kto umie odróżnić Pepsi Light od Pepsi Max? 15.07.05, 19:14
        i dlaczego prawie nigdzie nie ma pepsi max, a kiedyś reklamował ją sam Jacko?
        Tak na prawdę, to jest najlepszy gazowany napój bez cukru.
        W Austrii mają nap. Fantę pomarańczową Light, żeby było śmieszniej produkowaną
        w Czechach, a u nas co?
        • Gość: x Re: A kto umie odróżnić Pepsi Light od Pepsi Max? IP: *.arcor-ip.net 15.07.05, 19:50
          A najlepsza jest Tęcza Cola z Biedrony.
          • Gość: Jules Cola a Pulp Fiction IP: *.amer.csc.com 15.07.05, 19:57
            Nie wiem czy pamietacie film Pulp Fiction, ale wlasnie tam Jules mowiac o Bogu,
            powiedzial ze Ten potrafi zmienic Pepsi w Cole... wiec skoro do tego potrzeba
            Boga, roznica musi byc ogromna ;-)
        • blinski Re: A kto umie odróżnić Pepsi Light od Pepsi Max? 20.07.05, 13:22
          no to co, w niemczech kupowałem dr peppera, mezo-mix (coś jak zmiksowana fanta
          z colą), fantę limonkową i o smaku owoców leśnych, wszystkie napoje produkowane
          w polsce:)
          wyszło im w badaniach, że my wolimy smak owoców egzotycznych i gejpfruta,
          dlatego mamy te do niczego nie nadające się fanty:) a ta z owoców leśnych to
          najlepszy gazowaniec jaki piłem kiedykolwiek. :)
      • Gość: rychusa Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 16.07.05, 15:17
        A kto pije napoje typu light?Znajduje się w tysiącach produktów dietetycznych,
        napojach, gumach do żucia. Aspartam - jeden z najczęściej używanych słodzików,
        jest zdaniem włoskich naukowców rakotwórczy. Badania przeprowadzone w Bolońskim
        Centrum Badań Nad Rakiem wskazują, że substancja którą miliony ludzi
        codziennnie słodzi poranną kawę może powodować białaczkę i nowotwory węzłów
        chłonnych.
        Zanim wypijesz zastanow sie...Pozdrawiam
    • Gość: vaarda Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 21:07
      wg mnie pepsi mniej slodka od coli a pepsi light bardziej slodka od coli
      light :)
      • westinek Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 21:17
        COCA COLA! xD
        Bo była pierwsza, poza tym ma bardziej "colowy" smak, Pepsi wydaje mi się taka
        nijaka - woda z karmelem i bąbelkami.

Poza tym CC nadaje się do tępienia mrówek faraona xD Wypróbowane! (na Pepsi
        mrówki nie reagowały :P)
    • justinehh różnica 15.07.05, 21:38
      obejrzałam kiedyś etykiety,któraś ma więcej jakiegoś tam ekstraktu
    • Gość: mee... ROZNICA JEST DUZA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 15.07.05, 21:40
      ...coca jest o niebo lepsza od pepsi...zreszta coca byla pierwsza ...reszta to
      podroby...cenie coce nad mleko...co za smak co za szum gdy sie otwiera puszke
      prosto z lodowki w taki upalny dzien jak dzisiaj... )))
    • Gość: Autor trochę historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 21:42
      źródło: pl.wikipedia.org/wiki/Kokaina#Historia

"Napój Coca-cola wszedł na rynek w 1886 jako mieszanka ekstraktów krzewu koka i
      nasion drzewa kola. Reklamowano ją jako "wartościowy napój pobudzający umysł i
      leczący wszystkie nerwowe przypadłości". Do 1903, typowe opakowanie zawierało
      około 60 mg kokainy. Dzisiejsza Coca-cola nadal zawiera ekstrakt z liści koki -
      The Coca-Cola Company importuje obecnie ok. 8 ton liści rocznie. Jednak zabieg
      ten skutkuje jedynie w walorach smakowych, gdyż narkotyk jest usuwany."
      • Gość: mee... ciekawostki... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 15.07.05, 22:26
        ...receptura coca coli do dnia dzisiejszego jest pilnie chroniona...na 10
        litrow coca cola 8,5 l to woda...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka