Gość: dave Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.net.autocom.pl 15.07.05, 11:19 NIECH COCA COLA SIĘ OD-PEPSI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna_madou Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.eia.pl 15.07.05, 11:45 pepsi ma pepsynę co jest prztydatne jak jest komuś niedobrze[choroba lokomocyjna np. ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.rzeczpospolita.pl 15.07.05, 11:46 Moim zdaniem pepsi jest mniej słodka, ale może to wrażenie spowodowane faktem, że jest bardziej nagazowana, cola jest mało wyrazista w smaku, tak mdła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreska Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.gl.digi.pl 15.07.05, 12:50 przecież to jedno i to samo świństwo. przeczytajcie skład...heheehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hkas Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.tele2.pl 15.07.05, 13:00 Jest roznica i to wielka, cola jest super a pepsi fuj. a powaznie, to na prawde czuc roznice w smaku, szczegolnie jak sie pije duzo coli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 57.66.193.* 15.07.05, 13:20 Guzik prawda, na zajęciach na uni robiliśmy test podobny do tego opisanego wyżej- wlaliśmy po 10 szklanek pepsi i po 10 coli i kilkanaście osób próbowało ustalić która jest która (każdy miał 5 szklaneczek do obskoczenia). Nikt nie odgadł prawidłowo. Ogólnie chodziło o udowodnienie nam, że reklama jest dżwignią handlu :) Co ciekawe- piłem Colę i Pepsi również w USA i tam różnica jest bardzo duża- wydaje się, że tamta cola ma rzeczywiście więcej ekstraktu i mocniejszy smak. Tam zdecydowanie wolałem kupować pepsi ze względu na to, iż smak coli mnie "przytłaczał". W Polsce, jeżeli już w ogóle piję to to co jest w promocji w markecie- różnic nie wyczuwam. PS. Spróbujcie zrobić sobie ten sam test porównując ogólnodostępne siuśki, zwane piwem, najpopluraniejszych marek: Lech, Tyskie i Warka (jasne pełne). Z moich obserwacji wynika, że wyzwanie to jest cięższe niż odróżnienie coli od pepsi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Smak Coli w Australii!!! IP: *.for.dialup.connect.net.au 15.07.05, 13:08 Dla mnie cola smakuje tak samo jak cola a pepsi jak pepsi.Innych roznic nie zauwazylem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:11 Zdecydowanie roznia sie smakiem. Coca-cola jest duzo slodsza, a pepsi jest bardziej "kwaskowa", przez co lubie pepsi, a coca-cola mi nie smakuje. Po drugie pepsi ma wiecej extraktu co jest do przeczytania na opakowaniu, przez co jest teoreycznie lepszym napojem typu cola :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iw Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:17 Dla mnie pepsi jest słodsza i "bardziej lepka" ale nie wiem czy bym poczuła różnicę z zawiązanymi oczami :-) Generalnie wybieram Coca-colę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maj Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:23 lubie pepsi bo jest smaczniejsza- cocacola jest jalowa, taka drewniana. Ci ktorzy pisza ze nie czuja smaku niech sprawdza pijac zimna pepsi i coca cole- jestem pewien ze poczuja roznice- chyba ze sa przezarci przez parierochy, alkohol itp. nie kupuje duzych butelek pepsi (1l, 2l) wole mniejsze aby miec zawsze swiezy smak. pepsi jest naprawde smaczna. ps. one pepsi please ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.wan.ibm.com / *.de.ibm.com 15.07.05, 13:39 wiadomo ze pepsi jest lepsza od cc, tak samo jak mirinda od fanty (mirinda zawsze byla slodka, a nie kwasna jak fanta i bardziej pomaranczowa, nawet 20 lat temu, w szklanych butelkach.. mniam...) Ale rzeczywiscie w obu przypadkach szybciej uciekaja babelki -trzeba kupowac tylko 1l. Albo w malych butelkach -sa jeszcze lepsze. Za to cc ma dobre wisniowe i waniliowe -waniliowa to prawie taki hardcore jak dr pepper (ciekawe dlaczego obu nie ma w polsce..)(pewnie dlatego ze przecietny konsument i tak woli jakąś shity hoop colę czy jak to sie tam nazywa.....) Odpowiedz Link Zgłoś
pkownacki Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 23:50 w zyciu...dr pepper to najgorsza rzecz jaka dane mi bylo sprobowac.. da sie to kupic w sasiedniej slowacji...ojojojo tragiedia a w temacie...wole CC a juz w malych buteleczkach zwlaszcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.INTERCABLE.net 16.07.05, 23:15 No, Dr. Pepper nie za dobre. A prubowaliscie Root Beer? Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 17.07.05, 01:27 ja pier... le wszystkie cole. Cztery piwka prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mc Gyver Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 17:32 JA TAM WOLE POLO COKTĘ. POLECAM, NAWET WRZODY NA ŻOŁĄDKU LIKWIDUJE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary22@gazeta.pl Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.pil.vectranet.pl / 213.17.223.* 15.07.05, 13:32 Coca-Cola jest słodsza od Pepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:40 Jeżeli chodzi o moje gusta to tylko Coca-Cola:-) Pepsi jest zbyt słodka,ogólnie w smaku gorsza. A co do rozpoznania smaku-zawsze wiem czy nalano mi coca-cole czy pepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
nachujmitokonto Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 13:38 Wole cocacole:), pepsi jakies takie jakby za slodkie jest. I pije te kokakole do obiadu i kolacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrów A ja wole Krople Beskidu :d IP: *.promax.media.pl 15.07.05, 13:55 no i Coca Cole oczywiscie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotecek Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:55 pepsi lepsza, a pepsi twist to juz wogole:) naret ciepla i rozgazowana ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 148.81.187.* 15.07.05, 14:04 Coca Cola jest napojem bardziej szlachetnym. Została wymyslona jako pierwsza a poza tym po barwie napoju mozna poznac z jakiego stoku byly zrywane listki koli - czy była to wystawa wschodnia, pólnocna albo jeszcze inna, a po aromacie rozpoznam rocznik i rozlewnie z ktorej pochodzi(bez czytania na puszce...) ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
rekmare CC o smaku Vanilia i Lemon jest dostepna w... 15.07.05, 14:01 ...w W-wie, w Centrum Klif, przy ul. Okopowej. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salceson Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.tkchopin.pl 15.07.05, 14:26 daaaaaawno nie pilem. ale z tego co pamietam, to coca wydawala mi sie jakas bardziej rozwodniona... - to oczywiscie tylko moje zdanie Teraz wale same kefiry!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara_87 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.csk.pl 15.07.05, 14:35 nie wiem, czym się różnią, ponieważ nie piajm zbyt często, ale podobno obydwie są znakomite na lamblie (albo lambrie- nie znam dokładnej pisowni, w każdym razie chodzi mi o te robaczki, które czsto łapią małe dzieci). zona znajomego taty, pielęgniarka twierdzi, że szklanka dziennie skutecznie wspomaga leczene tychże pasożytów Odpowiedz Link Zgłoś
vanity Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 15:26 skoro sobie tak dobrze radzą z rdzą to dlaczego nie miałyby sobie poradzić z jakimiś robaczkami... Odpowiedz Link Zgłoś
rumcajs75 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 14:46 Cole mozna pic nawet ciepłą a pepsi już nie ( smakuje jak woda z rdzą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.tkchopin.pl 15.07.05, 17:24 A sjąd wiesz jak smakuje woda z rdzą?? :> :> :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abx Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:17 Pepsi jest lepsza. Ma lepszy smak i już. Nie dam się przekonać na colę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.biol.uw.edu.pl 15.07.05, 15:23 Różnica jest i to duża - jestem w stanie to udowodnić "slepa proba" Coca Cola vs Pepsi Cola. Nie mam jakiegos szczegolnie wyrobionego smaku, ale odrozniam bez problemu. Pepsi jest slodsza i jak dla mnie bardziej wodnista, Coca Cola jakby bardziej "stezona". W czasie upalu i tak najlepsza jest woda ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeMo COCA-COLA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:31 Pepsi jest po prostszu slodsze i nie jest (chyba)az tak mocno gazowane:).To wszystko.Cola jest po prostszu lepsza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aviviah Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 15:27 Taka różnica prawie historyczna. Otóż w czasach realnego socjalizmu Coca-Cola była w Polsce zakazana (związki z kapitalistycznym zachodem itp.), powstawały nawet wiersze na temat tego jaka ta CC jest straszna i okropna (np. Piosenka o Coca-Cola A. Ważyka). Natomiast Pepsi od roku '56 była dopuszczona i uważana za tzw. mniejsze zło. Chyba :P A jak dla mnie to jeden odrdzewiacz do gwozdźi tylko w innym opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 20.07.05, 13:15 obie - i pepsi, i cola, pojawiły się w polsce na początku lat '70 wraz z wybudowaniem rozlewni, więc twa teoria o mniejszym złu jest nietrafna;) ale pasowała do sytuacji w zsrr - tam właśnie tak uważano i tak jak pepsi pojawiła się tam w latach '70, tak coca-cola dopiero za późnej pierestrojki:) btw, ciekawosta - wraz z pepsi w latach '70 w polsce pojawiła się na stałe mirinda, bywał też 7up. natomiast sprite'a i fanty nie było aż do upadku prl - no, chyba że w pewexie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Pepsi smacznejsza, ale nie ma z lodówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 15:35 Niestety wolę pepsi, ale bardzo mało sklepów ma lodówki do pepsi. Dlatego w taki upał piję schłodzoną Colę, żałując, że to nie Pepsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.range217-43.btcentralplus.com 15.07.05, 16:11 Cola jest bardziej slodka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miau Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:15 Podobnie generują oponki ( jak piwo ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coca koala Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.chello.pl 15.07.05, 16:31 pepsi jest dużo słodsza :) i dlatego wolę coca-colę :P Odpowiedz Link Zgłoś
mln.zlotych Zimna orzeźwia, 15.07.05, 16:52 Ciepła wqur..ia I to zarówno Pepsi jaki Coke. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tester Re: Zimna orzeźwia, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:37 coca col jest do bani. za bardzo trąci karmelem. Syf jednym słowem. Pepsiawka jest lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr G Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.lara.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 19:05 Absolutnie PEPSI wygrywa! O ile smak zwykłej PEPSI i Coca-coli jest niemal identyczny... To różnica Między PEPSI Light a Coca-Colą Light jest ogromna! PEPSI ma mocny i wyrażny smak, a C-C Light smakuje jak rozwodniona, myślisz że dlaczego Coca-Colę Light pakują w nieprzezroczyste butelki? (pomijam 2 litrowe, bo są zbyt cieńkie aby je barwić) Po prostu jeśli ją postawić na półcem obok PEPSI Light , wyrażnie widać że jest C-C jaśniejsza, czyli bardziej rozwodniona... I nie chodzi tu o barwniki tylko o smak! Naprawde nie można wyczuć że PEPSI to light... Więc wpadłem na pomysł: Jeśli chcesz dużo Coca-Coli light za dobrą cenę, kup 2 litry PEPSI, dolej do niej litr wody mineralnej, i masz 3 litry Coca-Coli! Proste i tanie... Odpowiedz Link Zgłoś
canon_g2 A kto umie odróżnić Pepsi Light od Pepsi Max? 15.07.05, 19:14 i dlaczego prawie nigdzie nie ma pepsi max, a kiedyś reklamował ją sam Jacko? Tak na prawdę, to jest najlepszy gazowany napój bez cukru. W Austrii mają nap. Fantę pomarańczową Light, żeby było śmieszniej produkowaną w Czechach, a u nas co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: A kto umie odróżnić Pepsi Light od Pepsi Max? IP: *.arcor-ip.net 15.07.05, 19:50 A najlepsza jest Tęcza Cola z Biedrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jules Cola a Pulp Fiction IP: *.amer.csc.com 15.07.05, 19:57 Nie wiem czy pamietacie film Pulp Fiction, ale wlasnie tam Jules mowiac o Bogu, powiedzial ze Ten potrafi zmienic Pepsi w Cole... wiec skoro do tego potrzeba Boga, roznica musi byc ogromna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: A kto umie odróżnić Pepsi Light od Pepsi Max? 20.07.05, 13:22 no to co, w niemczech kupowałem dr peppera, mezo-mix (coś jak zmiksowana fanta z colą), fantę limonkową i o smaku owoców leśnych, wszystkie napoje produkowane w polsce:) wyszło im w badaniach, że my wolimy smak owoców egzotycznych i gejpfruta, dlatego mamy te do niczego nie nadające się fanty:) a ta z owoców leśnych to najlepszy gazowaniec jaki piłem kiedykolwiek. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychusa Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 16.07.05, 15:17 A kto pije napoje typu light?Znajduje się w tysiącach produktów dietetycznych, napojach, gumach do żucia. Aspartam - jeden z najczęściej używanych słodzików, jest zdaniem włoskich naukowców rakotwórczy. Badania przeprowadzone w Bolońskim Centrum Badań Nad Rakiem wskazują, że substancja którą miliony ludzi codziennnie słodzi poranną kawę może powodować białaczkę i nowotwory węzłów chłonnych. Zanim wypijesz zastanow sie...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaarda Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 21:07 wg mnie pepsi mniej slodka od coli a pepsi light bardziej slodka od coli light :) Odpowiedz Link Zgłoś
westinek Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 21:17 COCA COLA! xD Bo była pierwsza, poza tym ma bardziej "colowy" smak, Pepsi wydaje mi się taka nijaka - woda z karmelem i bąbelkami. Poza tym CC nadaje się do tępienia mrówek faraona xD Wypróbowane! (na Pepsi mrówki nie reagowały :P) Odpowiedz Link Zgłoś
justinehh różnica 15.07.05, 21:38 obejrzałam kiedyś etykiety,któraś ma więcej jakiegoś tam ekstraktu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... ROZNICA JEST DUZA... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 15.07.05, 21:40 ...coca jest o niebo lepsza od pepsi...zreszta coca byla pierwsza ...reszta to podroby...cenie coce nad mleko...co za smak co za szum gdy sie otwiera puszke prosto z lodowki w taki upalny dzien jak dzisiaj... ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor trochę historii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 21:42 źródło: pl.wikipedia.org/wiki/Kokaina#Historia "Napój Coca-cola wszedł na rynek w 1886 jako mieszanka ekstraktów krzewu koka i nasion drzewa kola. Reklamowano ją jako "wartościowy napój pobudzający umysł i leczący wszystkie nerwowe przypadłości". Do 1903, typowe opakowanie zawierało około 60 mg kokainy. Dzisiejsza Coca-cola nadal zawiera ekstrakt z liści koki - The Coca-Cola Company importuje obecnie ok. 8 ton liści rocznie. Jednak zabieg ten skutkuje jedynie w walorach smakowych, gdyż narkotyk jest usuwany." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... ciekawostki... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 15.07.05, 22:26 ...receptura coca coli do dnia dzisiejszego jest pilnie chroniona...na 10 litrow coca cola 8,5 l to woda... Odpowiedz Link Zgłoś