Gość: Onufry Re: Clerihew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 22:13 Arcymalarz Picasso Pablo dysponowal niezla "szabla", jego liczne akty i pewne portrety tylko troche to oddaja, niestety ! Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Clerihew 14.08.05, 21:03 Raz do Pabla rzekla Gillot Francoise,zresztą: - Pablo, ze swoich cullotte wyłaż i juz wiecej nie maż i pokaż, co tam masz.. nieregular straszny ale co tam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Clerihew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 09:00 Joao Jilberto i Antonio Carlos Jobim - tworcy Bossa Novy Rzecze Joao do A.C. Jobim: "Sluchaj, niespodzianke zrobim ! Zamiast tej megiery z Mragaowa, u nas zaspewa taka bosa i nowa ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Clerihew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 23:15 Chao-Chou i Hui Hai (mistrzowie Zen) Mistrz Zen Chao-Chou uczył nawet w czasie dżdżu, "Ta nauka - w to mi graj" - odparł mądrze sam Hui Hai. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Clerihew 01.09.05, 12:49 Raz Mao tse tung Spojrzal na Ciang Cing i spytał- ty bez string? W takim razie wole ja I cing Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Clerihew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 22:10 Duet Goethe-Schiller pisze szczery triller; tematem ich zażyłość, więc: "Intryga i miłość". Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Clerihew 04.09.05, 22:30 Pisal Goethe do pani van Meck - Ten Schiller to istny glupek. Nie cenie tez tego Hoffmana moja ukochana-To kawal grafomana. A ten Kleist to przeciez szajs. No a Herder skonczyl chyba tylko cheder. Jam tylko jest prawdziwym poetą, kobieto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Clerihew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 18:41 Grochola i Kalicka (autorki w serii Owocowej, Prószyński i S-ka) Oznajmia światu Grochola: "Mamy nowego idola - to Kalicka naszym Bogiem - ot, szczęście za progiem." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Clerihew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 20:59 B. Schulz i S.I. Witkiewicz Schulz i Witkacy - nasi dwaj rodacy. arcy-oryginalni, nijak niepodrabialni ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Clerihew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 20:27 Flip i Flap nie znali map - ale trafili wszędzie - tak jest i będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Clerihew 06.09.05, 21:33 Rzekl Marx Karol do Lenina- cos u ciebie smutna mina? -Sie dziwisz? musze ogladac Stalina.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Clerihew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 23:59 Do A.: nie moge wejsc na konto. - O. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Clerihew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 16:57 Bracia Marx Harpo, Chico, Zeppo i Groucho bawia nas wciaz (choc nie musza). Ale i zacny prof i z Pigalle dupa z smiechu rycza gdy "Kacza zupa"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Clerihew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 20:55 A. Osiecka i W. Młynarski W tej zwiewnej piosence mieszka cudowna poetka Agnieszka; tam zaś gdzie rytm bardziej dziarski, prym wiedzie Wojtek Młynarski. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Clerihew 19.09.05, 13:01 Raz Hoene rzekl do Wronskiego: teoria obsolutnie wszystkiego? To cos niedorzecznego!! Taka androna dobra dla Aronsona. Idz pan do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Clerihew 22.09.05, 07:26 MIESZKO Raz Mieszko rzekl do Dobrawy- Zgoda, jestem kaprawy i nie mam wprawy. Ale ze mnie książe!! Wiec siadz na mnie,siądzże!! BOLESLAW Boleslaw Chrobry dotarl do Odry. Patrzy - a tam bobry. Wiec rzekl-Dzien dobry bobry!! dotarlem do Odry!!! A na to bobry- Ale jestes chrobry!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tutaki1 Re: Clerihew 26.09.05, 17:56 Annabelle clerihewa wprowadzila i reguly ustalila teraz czasy sie zmienily limeryki clerihewy zastapily pozdrawiam cieplo t. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Clerihew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 20:20 R. Blechacz i K. Zimmerman (i naturalnie Fryderyk Chopin) Trudny ma Chopin orzech do zgryzienia ; problem dotyczy obecnego wcielenia ?!?! To Krystian czy Rafał - czy ktoś to wie ??? A może Frycek wcielił się w postacie dwie ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Clerihew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 23:07 Szedł Chopin i nagle Bach! Mon Dieu - nieszczęście - ach ! Lecz Happy End, bo Mendelsohn podal Fryckowi przyjazną dloń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Clerihew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 01:50 Górecki i Penderecki Penderecki wpadł w szewską pasję, że lud olewa jego świetną Pasję* - za to pasjami słucha III Symfonii tego Góreckiego co za sławą nie goni. * wg Św. Łukasza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Clerihew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 08:41 Kartezjusz i Spinoza Stwierdził był ów Kartezjusz: "Myślę więc jestem - i już !" Jego idee rozwinął Spinoza - potęga myśli - co za ! (Ostatni wers zapożyczony z uroczej piosenki "Mambo Spinoza" Przybory i Wasowskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onufry Re: Clerihew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:42 John Lennon & Paul McCartney w piosence "Let it be" Niech tak będzie, niech tak jest, w życia pędzie okaż gest! Tą piosenkę (w dur lub w moll) nam śpiewają John & Paul. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Clerihew 13.11.05, 10:46 Poetka, niejaka Konopnicka Maria. Obecne miejsce zamieszkania- literackie varia. Czy mogla budzic żadze? Wykrzykujemy-A skądże! Niemądrze. Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Clerihew 02.12.05, 09:02 Adam Mickiewicz byl naszym narodowym wieszczem, budzil wiec w paniach zlowieszcze dreszcze. Kochac sie z wieszczem, czyz mozna cos jeszcze? Wiec szeptaly - Piesc mnie wieszcze wreszcie! Jeszcze, jeszcze,jeszcze..... Odpowiedz Link Zgłoś
annabellee1 Re: Clerihew 02.12.05, 09:05 Ma 5 linijek,wiem.Ale jestem po lekturze Baranczaka mistrza cler. i on nie stosuje zadnych regul,co na dobre wychodzi wierszkom jego genialnym. Odpowiedz Link Zgłoś