Dodaj do ulubionych

MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieście

• Gość: semi Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 18:25
      - smycze z komórkami, kluczami, plakietkami
      - torebusie najdziwniejsze, świecące, rózowe
      - bransoletki silikonowe typu "live strong" za jednego dolca
      - plastry antykoncepcyjne, koniecznie na przedramieniu
      • blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 11.08.05, 19:01
        e tam, bransoletki są ql:)) a plastry można nalepiać tylko w kilku miejscach na
        ciele - tam gdzie najlepiej wchłania sie zawartość i nie grożą powikłania, do
        tego miejsce to z plastra na plaster trzeba zmieniać. wiedząc to, plastry
        przestały mnie irytować:)
        • Gość: gosc Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.aster.pl 12.08.05, 11:03
          to wszystko to nic
          przebojem tego lata na nad bałtyckich plazach
          sa kabiety w strojach plazowych dwu lub jedno czesciowych
          no i faceci w krotkich spodenkach zwłaszcza podczas upałow
          no coment
          • noico Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 12.08.05, 11:06
            Żartujesz?
            czego to ludzie nie wymyślą,zeby być oryginalnym
          • Gość: Stefan Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 13:03
            o ja, nie wierze...
        • Gość: będąc młodą lekark Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 20:38
          sprytne te plastry i takie taktowne :D Wiedząc, jakie masz o nich zdanie,
          przestały Cię irytować :P
          • blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 13.08.05, 21:41
            i za to je lubię.
            :)
        • Gość: Sineira Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 08:33
          > wiedząc to, plastry przestały mnie irytować:)
          To bardzo uprzejmie ze strony plastrów:)))

(Przepraszam, blinski, bardzo Cie przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać,
          to jest mój ulubiony błąd składniowy:)))
          • blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 14.08.05, 11:53
            często tak mówię i jeszcze się nie zdarzyło, by ktoś w tym zauważył błąd - bo
            tak naprawdę to wcale nie powinien być błąd, tylko 2 możliwe rozumienia:)
            a poza tym wcale się nie obrażam za poprawianie.
            :)
    • Gość: lukaszeq Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 14:11
      ja tez z krakowa i mam takie spostrzezenia
      kobiety
      - waskie wytarte dzinsy podwiniente w okolice kolan, z niskim stanem
      - staniki z przezroczystymi ramiczkami
      - japonki
      - wlosy blond z watsrtwa czarnych farbowanych pod spodem (nie wiem jak tyo sie
      nazwywa, fe), chociaz coraz wiecej panienek farbuje sie na modny czarny mniaaam

faceci
      - waskie koszule z krotkim rekawem siegajace niewiele dalej niz do pepka, takie
      tez tshirty
      - waskie spodnie z szerokimi koncami nogawek
      - rybaczki
      - ogolnie meska moda w krk to dramat, ale na jesieni wszystkie firmy
      wypuszczaja szersze dzinsy (nie dzwony jak teraz) dzieki bogu
      • blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 13.08.05, 21:44
        męskie spodnie 2/3 albo 3/4 z wysokim stanem nazywają się capri, nie rybaczki:)
        poza tym z tym, że koszulki i koszule do pępką to nie przesadzaj, po prostu
        bardziej przylegające do ciała; gdy ktoś jest dobrze (lub, powiedzmy,
        poprawnie;) zbudowany, to wygląda to dużó lepiej niż jakieś wory w rozmiarze xl
        czy xxl.
    • Gość: nueve Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 17:47
      Nie wiem czy to juz było, nie czytałam całego wątku, ale musze zapytać: o co
      chodzi z takimi plastikowymi (podejrzewam że lekko gumowymi), kolorowymi
      bransoletkami? Byłam w tym roku w Niemczech, w Kiel i tam dosłownie na
      każdym "straganie" na każdym depataku były takie w sprzedaży. Mało, ze w
      sprzedazy, zaobswrwowałam, ze KAŻDY (młodzi, starzy) nosili takie bransoletki
      na przegubach. Ani to ładne, ani gustowne więc podejrzewam, ze noszenie tego
      musi miec jakies głębsze "przesłanie"...?
      • Gość: lukaszeq Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 18:56
        nie kazdy musi miec bransoletke od cartiera zeby czuc sie dobrze widocznie.. mi
        sie podobaja u kobiet szczegolnie jak sa pod kolor czegos z garderoby
      • blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 13.08.05, 21:49
        oryginalne mają 'przesłanie', np. symbolizują wspieranie kampanii przeciw
        rasizmowi, żal po śmierci jp II czy walkę z rakiem jąder (hyh). a na straganach
        można kupić podróbki - podróbkę zresztą sam bym sobie kupił, bo mi się akurat
        rzeczone opaski podobają, a wspierać szczytny cel mogę w inny sposób. tyle że u
        nas podróbek nie widziałem (uwierzy w to ktoś?:), więc zamówiłem sobie oryginał
        z allegro (czy to na pewno oryginał, przekonam sie gdy zobaczę; a jak nie to
        cóż:)
    • Gość: jaja Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: 83.168.96.* 14.08.05, 10:39
      no u mnie w miescie tez nosi sie torebki z bambusowa raczka z rynku za 30
      zloty.porazka...i klapki reszta normalnie jak co roku a teraz juz wchodzi moda
      jesienna czli cyganskei kiecki:)
    • Gość: ,,, Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 10:56
      no jasne u mnie to samo
    • Gość: andrzej Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 11:44
      mi to najbardziej sie podoba taki styl zarosniety bo ma szybki samochud i pelno
      asy bo ma wszystko w dupie
    • Gość: aniaaaaaaaaaaaa ANGLIA IP: *.in-addr.btopenworld.com 14.08.05, 12:01
      W zeszlym roku w Londynie (nie wiem jak teraz bo juz mieszkam w innej czesci
      Anglii) japonki owszem, pojawialy sie, ale nie tak czesto jak cos co
      przypominalo kapcie. Cos jak hinduskie kapcie z zakrytymi palcami i odkryta
      pieta, przewaznie swiecace kolory z duza iloscia cekinow - to dopiero byl szal.
      Co ciekawe nie tylko w Londku ale i calej anglii jest moda na biodrowki i
      przykrotkie bluzeczki A CO NAJWAZNIEJSZE --->>> NIE MA OBSESYJNEJ MODY
      PLASKIEGO BRZUCHA tak wiec wiekszosc dziewczyn odslania (czasem bardzo
      duuuuuuzy) okragly brzuszek. Nie wiem czy mowimy tylko o modzie letniej ale
      tutaj WSZYSTKIE nastolatki (chlopcy rowniez) w zimie nosza kurtki z futrem przy
      kapturze - niewazny fason, kolor, dlugosc itd. wazne zeby bylo FUTERKO!!!
      Pozdrawiam
    • Gość: ikki Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.baligrod.sdi.tpnet.pl 14.08.05, 12:42
      U mnie w Bieszczadach również nosi się japonki, ja osobiście ubieram atenki:P
      Jedak częsciej mozna spotkać buty trekingowe niźli japonki, chodziaz miejscowe
      dziewczynki mają duzo takich butków. Jesli chodzi o torebki z babbusowymi
      rączkami...hmmm...zadko kto je ma:P
    • Gość: dj os Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 14.08.05, 13:51
      W moim mieście czyli Wejherowie wszystkie dziwczy zacżły nosić klapki japonki i
      sandały.
    • Gość: OTB Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.bytom.compnet.com.pl 14.08.05, 14:29
      O kurcze... po przeczytaniu tych Waszych wszystkich wypowidzi ciesze się ,że
      ten artykół jest zamieszczony na formum humorum... :D

Tematem było "MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieście" no właśnie! a
      nie pogaduszki o śmierdzących skarpetach do sandałków ,które są częścią naszej
      bielizny, którą powinniśmy jaknajbardziej ukrywać, czy też o japonkach i niby
      tandetnych torbach z cekinami, o kolorzr różowym,który jest modny(?) ale
      niektórzy pacząc mogą na niego zwymiotować,bądź o tym czy modne(?) są wystające
      stringi z pod biodrówek kobitek z wałkami tłuszczu na brzuszku i boczkach:/
      oraz wiele innych...... :P
      A ja powiem tak: Każdy ubiera się jak mu sie podoba, jak mu wygodnie, ulegając
      przy tym modzie (czasem faktycznie tandetnej.. np w czym się zgodze te okropne
      buty baletko- podobne:D) Ale to ,jak się ktoś ubierze to jest jego sprawa i
      kwestia GUSTU! A jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje :P =)
      POzdrawiam:) =D
      • blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 16.08.05, 13:36
        > A ja powiem tak: Każdy ubiera się jak mu sie podoba, jak mu wygodnie, ulegając
        >
        > przy tym modzie (czasem faktycznie tandetnej.. np w czym się zgodze te
        okropne
        > buty baletko- podobne:D) Ale to ,jak się ktoś ubierze to jest jego sprawa i
        > kwestia GUSTU! A jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje :P =)
        > POzdrawiam:) =D

ej, ale ten komentarz ani trochę nie nadaje się na forum humorum! w ten sposób
        można by dobić każdy wątek, np. o spalonych dowcipach: 'każdy ma prawo spalić
        dowcip, nikt nie jest doskonały' czy o śmiesznych rzeczach w mieszkaniach
        znajomych - 'każdy ma prawo mieszkać jak chce'. no jasne, to prawda, ale co to
        kogo tu obchodzi - tu się bezceremonialnie wyśmiewa, a nie moralizuje;)
    • Gość: Manji Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 15:01
      Drobny wtręt nt. Japonki + skarpety...W Japoni noszą takie specjalne(białe),
      ale tylko do tych ozdobnych... Może i u nas wymyślą taki z 1 palcemXDDD
    • Gość: efka Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 15:52
      mówi się (i pisze) - rybaczek, to a'propos jakiejkolwiek poprawności,
      oczywiście nikt nie jest doskonały, ale język to też forma ubrania, swoją drogą
      może urządzić ranking najczęściej powtarzanych, "obciachowych" powiedzonek?
      • blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 16.08.05, 13:48
        to jest dobra myśl, z tymi powiedzonkami:) zaraz założę taki wątek:)
    • Gość: rzarufka Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 16:02
      UPS... trochę się zapędziliście.. Pisałam przecież, że chodzi o raport: co się
      u Was nosi, jaka bzdura chwyciła na całej linii od morza do Tatr? Narazie
      wygrywają : japonki !!!
      Ranking tandety jest jak wiadomo subiektywny.
      Dobrze, że przynajmniej blinski skończył wojnę skarpeciano-sandałową.
      POZDRAWIAM, dzięki za wpisy.
      Acha, nie wiecie kto nadaje bieg takiemu umiłowaniu różu, kto projektuje "hity
      lata" ?
    • Gość: Aga Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: 193.29.205.* 14.08.05, 16:22
      Calkowicie sie zgadzam w tym temacie ze "specjalistami". Sa granice dobrego
      smaku. Super wyglada dziewczyna w krotkiej koszulce i biodrowkach, ale jak
      komus wisi bebech, to powinien go przykryc, bo wyglada to obrzydliwie! Luster
      nie macie, czy co?
    • Gość: ^_^ Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.softel.elblag.pl 14.08.05, 16:39
      Szczytem kiczu i wieśniactwa jest jak dla mnie panienka ubrana w bluzke lub
      spodnie z ogromną ilością cekinow lub napisami typu: D&G, Dior itp.
    • Gość: :D Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.icpnet.pl 15.08.05, 00:26
      Poznań:
      - balerinki (bleeeeeeee)
      - wszystko co ma cekiny
      - japonki
      - włosy farbowane na pół czarno, pół blond
      • blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 16.08.05, 13:46
        kurczę, lubię balerinki - zauważyłem, że mozan do nich przyprawić niewiadomo
        ile badziewia w postaci cekinów, koralików, itp. a i tak nie będą wyglądały jak
        paździerz - co najwyżej doda im to awangardy:)
        • Gość: Buzka Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 13:56
          kicz to pojecie wzgledne dla kazdego moze oznaczac cos innego, ogolnie powinno
          byc sie ubranym ,a nie jak niektorzy przebranym.Czasami mam wrazenie ,ze
          niektorzy jesli chodzi o bizuterie lub dobor stroju kieruja sie
          zasada/wlozylem/am wszystko com mial/a/ To nie o to chodzi zeby chwalic sie ze
          mam np.nowy zegarek Gucci lecz zeby zalozyc wtedy gdy bedzie pasowal.-
    • magi_27 hamburg 18.08.05, 22:39
      dzis znowu widzialam jak pewna dziewuszka miala zalozony rozaniec na
      szyje....widzialam to juz kilka razy i zawsze mnie to zniesmaczalo. Zreszta ja
      bylam uczona, ze to grzech...ale moze dla nich jest to demostracja
      wiary...Dodam tylko, ze stroj tych panienek skromny nie jest,sa bardzo cool
      ubrane...no ale moze teraz roznaniec jest trendy....dziwne to wszystko
      • xxx131 Re: hamburg 18.08.05, 22:43

> dzis znowu widzialam jak pewna dziewuszka miala zalozony rozaniec na
        > szyje...

To byl na pewno rozaniec? Moze jakisz naszyjnik? Bo rozaniec jest raczej do modlitwy niz do "noszenia"...
        • magi_27 Re: hamburg 19.08.05, 08:17
          100% byl to rozaniec, daje sobie nawer reke uciac:)
          tylko, ze moze one nie maja swiadomosci, co zakladaja na szyje....znalazly moze
          jakis koraliki w szufladzie u babci, a ze koraliki sa w modzie, to od razu na
          glowe i na ulice....:)
          • blinski Re: hamburg 19.08.05, 10:12
            bez przesady, niemcy to jednak nie amerykanie:)
      • blinski Re: hamburg 18.08.05, 22:44
        no, w c&a w centrum widziałem bransoletki wzorowane na różańcu i takie zrobione
        z podłużnych elementów z wizerunkami świętych:) jak dla mnie całkiem niezły
        pomysł, nie widziałem wcześniej czegoś podobnego jako elementu stroju
        codziennego. tylko potrzeba ciutkę luzu, który w polsce często odbierany jest
        jako nietakt czy nawet grzech.
    • karrverde Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 28.09.13, 23:46
      Legginsy/spodnie w pionowe biało-czarne pasy.
      Tenisówki.
      Wielkie hipsterskie okulary.
      Doczepiane włosy.
      • bromba11 Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 30.09.13, 11:00
        Czapa typu skarpeta noszona z tyłu głowy niezależnie od pory roku, nawet przy +30.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka