misiania Re: Pomyłki 09.09.05, 11:34 zamiast Centrum Zabaw dla Dzieci przeczytałam Centrum Zabijania Dzieci (Warszawa, dojazd do Geanta od Puławskiej) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Pomyłki 09.09.05, 17:28 misiania napisała: > zamiast Centrum Zabaw dla Dzieci przeczytałam Centrum Zabijania Dzieci post miesiąca! Odpowiedz Link Zgłoś
jsolt Re: Pomyłki 09.09.05, 17:34 tekst na imprezie (a więc wytłumaczalne stanem spożycia:) - no przecież nie trzeba być od razu alfonsem i omegą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: Pomyłki IP: *.adsl.solnet.ch 10.09.05, 01:21 idac do pracy, czesto przechodzilam obok sklepu z ciuchami, nad ktorym widnial napis "dla pani i pana przy forsie". bylam przekonana, ze tam po prostu drogie ciuchy maja. dopiero o pewnym czasie zauwazylam, ze sklep nazywa sie: dla pani i pana "przy fosie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khas Re: Wielka........................... IP: *.internet.v.pl 10.09.05, 10:22 Wielka Orkiestra Świątecznej Przemocy. w sumie nie jest to smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy stardust Re: Pomyłki IP: *.range81-132.btcentralplus.com 10.09.05, 20:13 Byl kiedys taki film z Keanu Reevesem 'spacer w chmurach', ktory ja odczytalam jako 'spejser w chmurach', po angielsku, rzecz jasna, oraz w gazecie bylo ogloszenie: sprzedaz workow na smieci - sprzedaz wyrokow smierci :-( koszmarek Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Pomyłki 12.09.05, 17:39 sama się podrzucę dziś się przesłyszałam: sałatka z vinaigrette`m - sałatka z internetem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka Re: Pomyłki IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.09.05, 23:02 SKŁAD PREZENTÓW- SKŁAD PREZERWATYW czytaalm trzy raz az w kocu dobrze przecyztalam:P Odpowiedz Link Zgłoś
aureliana Re: Pomyłki 13.09.05, 10:18 ostatnio... jakas foremka ma w sygnaturce napis: 'mama wiktorka' przeczytalam MAMA WIBRATORKA kolezanka ma: " marta( zwiedzajaca)", przeczytalam : marta( zdradzajaca)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czes7 Re: Pomyłki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 14:25 lekcja PO w szkole średniej jedna z części maski pgaz to wkładki niepotniejące koleżanka przeczytała wkładki niepodniecające Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozia Re: Pomyłki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 19:07 Ostatnio - na olbrzymim plakacie: "Tynk akrylowy". Przeczytałam: "Tyłek akrylowy".... =P Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Pomyłki 15.09.05, 23:37 w notesie z adresami: Kowalski Witold - Kowalski Witch na okładce książki "Rozmowy z dyktatorami": Amin... - Admin Odpowiedz Link Zgłoś
azalea Re: Pomyłki 16.09.05, 11:09 Moje regularne przejęzyczenie: padliżonercy. Mimo usilnych starań - ZAWSZE wyjdzie mi to samo :((( Staram sie tego słowa nie uzywać :D Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: Pomyłki 16.09.05, 16:50 Jedna foremka ma nick Mary z pakamery. Jak sobie przeczytałam, to pomyślałam, że dziwnie bo bez rytmu. Powinno być Mary z pakamary. Hmmmm ja tłumaczką jestem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bętz Re: Pomyłki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 17:08 Kiedyś dostałam od chłopaka SMS-a o takiej treści: "No i się prawie poszczałem..." Okazało się, że mu się omsknął palec na klawiaturze, bo miał zamiar napisać "No i się prawie poryczałem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: varsói Re: Pomyłki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:27 wycieczka z klasą, idziemy ulicą w Piwnicznej, napis "Bar nad potokiem" przeczytałem ( na głos ) "Bar pod napletkiem" reklamę baru mlecznego "wejdź i zjedz" przeczytałem jako "wejdź i zejdź" Odpowiedz Link Zgłoś
aureliana Re: Pomyłki 05.10.05, 09:31 notorycznie: 'rondo zeslancow syberyjskim' czytam rondo ZASRANCOW... wiem, straszna jestem:-( a ostatnio na jakimsforum byl watek o 'skuteczne metody samozasypiania' czy cos takiego( chodzi o dziecko, ktore samo nie moze zasnac) a ja przeczytalam ' skuteczne metody samozaspokajania' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucy Re: Pomyłki IP: *.petrus.com.pl 05.10.05, 21:55 Ja w McDonald zamiast poprosic o "wieśmaca" poprosiłam o wieśniaka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka tam Re: Pomyłki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 15:14 Zawsze jak widzę napis Skok Stefczyka, to czytam Szok Szewczyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlopak Re: Pomyłki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.10.05, 11:16 sms do mojej dziewczyny - zamiast pytania "wyspalas sie?" napisalem "wysralas sie?". "P" i "R" sa pod jednym klawiszem, chyba za malo razy wcisnalem Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Pomyłki 17.10.05, 11:35 zapobieganie niepłodności-zapobieganie niepodległości juhas-hujas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agucha Re: Pomyłki IP: *.zdm.waw.pl / *.crowley.pl 03.11.05, 10:46 ooo! ten hujas to u mnie też byl. Poza tym moja babcia kiedyś przeczytała na jakiś kroplach na żołądek czy na trawienie przeczytała "przed u życiem wstrząsnąć flakami" zamiast flakonem, nawet jej się to wydawało logiczne tylko się zastanawiała jak to zrobić. A ja ostatnio zamiast "studnie wiercone" - studia wieczorowe. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Pomyłki 27.10.05, 01:08 Dziś, gdy stałem w kolejce do kasy w sklepie, zwrócił moją uwagę taki tytuł na okładce jakiegoś kolorowego czasopisma: "Lubię podrywać szesnastolatki". Przeczytałem go następująco: "Lubię pokrywać szesnastolatki". Odpowiedz Link Zgłoś
bo.tak Re: Pomyłki 27.10.05, 10:04 Koleś odpowiadając z polskiego: "Tak, więc widzimy, że zady i walety takiego podjeścia są następujące: ..." Kolezanka na półmetku: "Tak piękną okazję uczcijmy szmpką lampana" Oboje się nie pokapowali co mówią, a reszta... :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Pomyłki IP: 157.25.161.* 27.10.05, 13:31 napis na budowie "uwaga strefa rażenia" a ja czytam " ulica Stefana Żerania" Zapiekanka z pieczarką - zapieczarka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: Pomyłki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 16:55 a chasła pozytywistyczne: emancypacja kobiet i asymilacja żydów Zawsze wychodziło mi asymilacja kobiet:)) Odpowiedz Link Zgłoś
black.and.white Re: Pomyłki 27.10.05, 21:38 > Zapiekanka z pieczarką - zapieczarka Nie na temat-Microsoft Word mi poprawił na: zapiecz Arka Odpowiedz Link Zgłoś
e_kropka Re: Pomyłki 27.10.05, 23:08 moja mama dziś: hormonalna terapia przestępcza (miało być "zastępcza" oczywiście) :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Pomyłki 02.11.05, 22:13 Jako dziecko napisy na sztućcach "NIERDZEWNE" czytałem jako "NIEDRZEWNE" i dziwiłem się, po co piszą taką oczywistą rzecz, że metalowe sztućce nie są zrobione z drzewa :) Odpowiedz Link Zgłoś
froom Re: Pomyłki 03.11.05, 10:52 Do dziś mi się zdarza powiedzieć zamiast mikrofalówka=krótkofalówka."Wstawiam obiad do krótkofalówki":) Odpowiedz Link Zgłoś
emilama Re: Pomyłki 03.11.05, 12:33 No to i ja dołożę swoje: mamy rodzinęw miejscowości Uhnin, czyta się to tak jak się pisze, ale ja zwsze czytam z niemiecka ("H" nieme): Unin:) Raz chciałam powiedzieć do chłopaka: proszę cię misiaczku a wyszło mi : prosiaczku ( do prosiaczka wcale nie był podobny ). Autobus pełen ludzi, wielu rechotało, a ja spaliłam cegłę- dobrze że wysiadaliśmy na najbliższym przystanku:)E> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Pomyłki IP: 213.214.228.* 03.11.05, 15:56 Kolega prowadził kiedyś zajęcia terenowe z biologii dla uczniów (chyba z liceum, ale nie jestem pewna). Wybrał się z grupą do lasu i tam pokazywał im różne roślinki min. kwiatka, który nazywa się niecierpek. Pod koniec zajęć chciał sprawdzić ile młodzież zapamiętała z jego przyrodniczych wywodów, pokazuje na niecierpka i pyta się: a jak się nazywa ten kwiatek? Cisza... Aż tu nagle odzywa się jakaś dziewczyna: nieznośnik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sheaa Re: Pomyłki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 16:25 tytl filmu : winny i zabójca,zawsze czytam "Łini i zabójca" i rozkmin czemu łini :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puchatek Re: Pomyłki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.11.05, 18:28 > tytl filmu : winny i zabójca,zawsze czytam "Łini i zabójca" łini de puch? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Pomyłki 03.11.05, 18:54 ja dziś: astrologia dla początkujących - aborcja dla początkujących, o rany! Odpowiedz Link Zgłoś
miluszka Re: Pomyłki 03.11.05, 23:22 Jeden znajomy chciał powiedzieć: uczcijmy to minutą ciszy" a wyszło mu "uczicjmy to chwilutą piszy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciuwa Re: Pomyłki IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 04.11.05, 18:10 U mnie jest tego naprawde duzoooo jadac ogladam kruczace mowy, mokrowiec na paterac, i nokrowiec na pomiot, najbardziej podoba mi sie jak rozmawialam z anglikiem i moja mama, chodzilo o misia puchatka , wyszlo cos takiego: cos tam cos tam winnie the pooh, anglik zrozumial :cos tam cos tam we need a poo, i pyta sie czy zawsze razem chodzimy do toalety. Zostalam calkowicie zbita z tropu... pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
utunia Re: Pomyłki 04.11.05, 19:01 Kiedyś miałam totalne zaćmienie - MATKA KALKUTA Z TERESPOLA. Zasuńmy kurtynę miłośierdzia Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Pomyłki 17.11.05, 18:13 Ostatnio tytuł filmu "Legenda Zorro" odczytałem jako "Legenda Ziobro". Oj, chyba za dużo coś tej polityki ostatnio... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelo Re: Pomyłki IP: *.23.rev.vline.pl 17.11.05, 20:24 Kiedyś przy teściowej przejęzyczyłem się i zamiast "trzonek młotka" powiedziałem "członek młotka". Odpowiedz Link Zgłoś
ludowy_front_judei Re: Pomyłki 17.11.05, 21:46 zamiast kabel do zasilania - kabel do zasikania Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Pomyłki 17.11.05, 22:06 Na jakimsplakacie:SKS Lipiny Ja: SEKS w Lipinach :D Odpowiedz Link Zgłoś
aureliana Re: Pomyłki 18.11.05, 09:00 w hali na dworcu centralnym reklama coffee heaven to dla mnie zamiast 'kawa na droge': KOORWA NA DROGE Odpowiedz Link Zgłoś