Gość: ranking Misia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 10:51 Ktoś powiedział Polska kabaretem stoi więc wybierzmy the best from the best from the best itd kabaret z kabaretów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: apsik Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! IP: *.ols.vectranet.pl 06.02.06, 12:28 Nieistniejący juz niestety POTEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martenika P O T E M IP: 81.144.230.* 06.02.06, 13:05 zgadzam sie!!! POTEM jeden jedyny i niepowtarzalny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.J.L. oczywiście POTEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 10:30 Doskonałe współbrzmienie formy i treści. Dobrze, że są płytki DVD. Nutka nostalgii powraca, gdy ogląda się Aśkę i Kamola w Hrabim, który to kabaret nieźle sobie daje radę (ale róźnica klasy tej dwójki wobec ich kolegów jest porażająca, zwłaszcza, gdy człowiek doszukuje się tej potemowskiej formy ekspresji). Potemowcy wszystkich krajów łączcie się ! Pozdrawiam A.J.L. Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! 06.02.06, 12:49 Ani Mru Mru :) Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! 06.02.06, 12:53 Latajacy Parlament Demokracji Polskiej- zdecydowanie najlepsza scena kaberotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Moralnego Niepokoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 21:50 Potem i Mumio Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Grupa MoCarta, Potem, Hrabi, KMN... 06.02.06, 13:30 ...najlepsze i tak były te stare kabarety:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pabloski aktualnie Moralny Niepokój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 13:54 Odpowiedz Link Zgłoś
szakal35 Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! 06.02.06, 18:08 1.Kabaret Starszych Panów 2.Mumio 3.Dudek 4.Potem Zielony Balonik 6.Kabaret Moralnego Niepokoju 7.Salon Niezależnych 8.Grupa Rafała Kmity 9.Hrabi Odpowiedz Link Zgłoś
szakal35 Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! 06.02.06, 21:06 szakal35 napisał: > 1.Kabaret Starszych Panów > 2.Mumio > 3.Dudek > 4.Potem > Zielony Balonik > 6.Kabaret Moralnego Niepokoju > 7.Salon Niezależnych > 8.Grupa Rafała Kmity > 9.Hrabi PS.Kabarety Potem i Hrabi klasyfikuję oddzielnie,bo mimo podobnego składu personalnego(acz nie tego samego),poziom obu kabaretów wydaję mi się być różny.Potem był zwyczajnie lepszy.To już nie te czasy monologów człowieka rozstrzygającego problemy egzystencjalno-filozoficzne wespół z policjantem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szakal35 Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! 06.02.06, 21:28 szakal35 napisał: > 2.Mumio Hmm...właściwie to mam wątpliwości,czy Mumio można uznać za kabaret.Sami siebie tak nie definiują. Odpowiedz Link Zgłoś
bejbe_bejbe20 Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! 06.02.06, 23:09 ja jestem jak najbardziej za mumio:):):):) skecz z butem, opowieść o aurelii, piosenka "muszę chwilę zostać sama, żeby jakoś się pozbierać", czy "wiadro i łopatka" no i wiele, wiele innych... KONKRETY!!!!:D a po za tym kabaret potem (już nie istnieje, ale zajebisty:) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 18:21 A co z Janem Pietrzakiem? Nie smiesza was juz dowcipy o Brezniewie? Dziwni jestescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! IP: *.sympatico.ca 06.02.06, 20:01 Pietrzak sie skonczyl jak skonczyla sie cenzura - zrobil sie zbyt chamski.Jak trzeba bylo dopatrywac sie sensu dowcipu miedzy linijkami to byl w tym prawie "miszczem". A co powiecie na monologi i listy do Hrabiego kolegi Krzysia Daukszewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nan Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! IP: *.chello.pl 06.02.06, 18:50 dla mnie to TEY- nawet puszczane w tv na okraglo dalej mnie smieszy+ ani mru mru- apolityczny i kabaret moralnego niepokoju.. czyli typowo, ale mnie sie podoba.;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nan Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! IP: *.chello.pl 06.02.06, 18:51 o wlasnie ktos napisal POTEM- tez byl niezly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Koń Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 18:54 chociaż jestem ze Słupska Odpowiedz Link Zgłoś
mariola.plotkara Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! 06.02.06, 19:21 łowcy.b hrabi k.m.n. Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! 06.02.06, 20:04 Nieustająco Kabaret Starszych Panów Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! 06.02.06, 20:07 No i oczywiście STS oraz Dudek )))) Odpowiedz Link Zgłoś
shellie Re: Potem zdecydowanie ! 06.02.06, 21:06 POTEM!!!!!! potem dlugo dlugo nic.... i Tey. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowicz Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:17 Łowcy.B absolutnie rewelacyjni aktualnie Odpowiedz Link Zgłoś
grenzik Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! 07.02.06, 08:47 Na dwóch biegunach absurdu ;) - POTEM i MUMIO (zwł. program "Lutownica") Odpowiedz Link Zgłoś
komnen Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! 07.02.06, 08:51 Potem, Mumio uber alles! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halama Re: KSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:09 halama jak najbardziej, ale tez młody Sztur ma kilka niezłych monologów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks igrek zet Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 17:30 Kabaret Moralnego Niepokoju, a jako najlepszy kabareciarz -Grzegorz Halama oczywiście :D poza tym za najśmieszniejsze "coś" (bo ja już ktoś napisał oni siebie nie nazywają kabaretem) uważam Mumio! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzarufka Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 18:34 Halama to pajacyk - każdy głupek potrafi wbić się w żółty sweterek i chrzanić o kurczakach. POTEM - super skeczyk/scenka z potrąceniem dziewczyny! To jak partnerzy demonstrują "jak to boli" Kabaret Moralnego Niepokoju - kocham skecze o fabryce ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radovan Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! IP: 80.53.75.* 07.02.06, 21:22 Jachim Presents Jachimek po prostu wymiata Odpowiedz Link Zgłoś
hirpi Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! 21.05.06, 19:15 kocham jachima !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
byla.sobie.kozia Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! 07.02.06, 21:45 A ja się całym sercem podpisuję pod Ani Mru Mru, choć może już nie są tak bardzo na topie, ale za całokształt ich KOCHAM po prostu!!! :) Poza tym absolutnie popieram też zwolenników Kabaretu Moralnego Niepokoju i Grzegorza Halamy. No i Mumio oczywiście! (jak widać - śmieszą mnie różne rodzaje humoru, ale to chyba dobrze...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 08:45 Aniu Mru Mru, Kabaret Moralnego Niepokoju i Noł Nejm:) Odpowiedz Link Zgłoś
baba45 Re: POTEM 14.02.06, 06:37 1. Kabaret Starszych Panów 2. Kabarecik Olgi Lipińskiej 3. Studio 202 4. Salon Niezależnych 5. Elita z lat siedemdziesiątych Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: POTEM 14.02.06, 10:09 Tadeusz Drozda żartowalam:)))jak dla mnie Łowcy.B, Mumio a kiedyś POTEM Odpowiedz Link Zgłoś
decitos Re: Najlepszy Polski Kabaret-wybieramy!!! 14.02.06, 10:21 1. POTEM (jedyny, niepowtarzalny, fenomenalny) 2. Mumio 3. Łowcy.B 4. Kabaret Moralnego Niepokoju 5. Tey 6. Ireneusz Krosny 7. Kabaret Starszych Panów 8. Pazura a z zagranicznych uwielbiam Monty Pythona oraz "Carrottkę z puszki" :) Odpowiedz Link Zgłoś