Dodaj do ulubionych

Bezpłatna e-książka: "1001 Dowcipów"

17.01.03, 09:55
Witam Wszystkich Grupowiczów!
Zapraszam do pobrania bezpłatnej e-książki "1001 Dowcipów" znajdującej się na
stronie www.obywatel.com (w dziale "GRATIS"). Większość z nich pewnie
już znacie, ale mam nadzieję, że znajdziecie w nim przynajmniej kilka, które
wywołają szczery uśmiech na Waszych twarzach - czego Wam serdecznie życzę :-
). E-book'a polecam szczególnie "modemowcom" którzy ze względu na koszty
połaczeń, nie mogą sobie pozwolić na zbyt częste odwiedziny różnych świetnych
stron z dowcipami.
Pozdrawiam
Piotr Słotwiński
www.obywatel.com
Obserwuj wątek
    • Gość: Witryna Bezpłatna e-książka z HAKIEM ????? IP: wox:* / 170.205.213.* 17.01.03, 15:11
      Do wyboru sa dwie wersje "sciagniecia" tej ksiazki
      1. jako .exe
      2. jako .zip

UWAGA; w wersji ZIP jest spakowana rowniez .EXE
      Czyli robienie w BALONA !

Z zasady nie otwieram ( nie uruchamiam) ZADNYCH programow .EXE niewiadomego
      pochodzenia !!!!
      I radze to tez innym.(wirusy , konie Trojanskie)
      Wlascicielowi strony dziwie sie ze nie dal do dyspozycji formatu .pdf
      lub innego.
      • Gość: ela Dzieki za ostrzezenie IP: 132.198.175.* 17.01.03, 15:13
      • Gość: kazik Re: Bezpłatna e-książka z HAKIEM ????? IP: *.kra.cdp.pl / *.crowley.pl 17.01.03, 17:15
        Gość portalu: Witryna napisał(a):

> Do wyboru sa dwie wersje "sciagniecia" tej ksiazki
        > 1. jako .exe
        > 2. jako .zip
        >
        > UWAGA; w wersji ZIP jest spakowana rowniez .EXE
        > Czyli robienie w BALONA !
        >
        > Z zasady nie otwieram ( nie uruchamiam) ZADNYCH programow .EXE niewiadomego
        > pochodzenia !!!!
        > I radze to tez innym.(wirusy , konie Trojanskie)
        > Wlascicielowi strony dziwie sie ze nie dal do dyspozycji formatu .pdf
        > lub innego.

Ten plik nie ma żadnych wirusów. Ściągnąłem, przeskanowałem 2 antywirami i
        wszystko jest o.k. Po co straszysz ludzi. Ech, polskie piekiełko. Facet się
        postarał, dał coś za free, ale zawsze jakiś głąb musi wiedzieć lepiej. Nie
        każdy ma przeglądarkę do plików pdf. A ta aplikacja jest b. fajna. Większość
        ebooków w sieci jest w formacie exe (zobacz idiotko np. na www.e-book.com.pl )
        Co za k... naród.
        A do autora witryny: nie dawaj wiecej nic hołocie za darmo: i tak nie docenią a
        jeszcze będą ci mieli za złe...
        • ignatz Re: Bezpłatna e-książka z HAKIEM ????? 17.01.03, 18:59
          uspokój się i zachowuj jak trzeba.
          • dz Re: Bezpłatna e-książka z HAKIEM ????? 17.01.03, 21:23
            ignatz napisał:

> uspokój się i zachowuj jak trzeba.

no własnie, a jak trzeba ?
            • ignatz Re: Bezpłatna e-książka z HAKIEM ????? 18.01.03, 00:45
              nie wolno mówić brzydko na innych
              • dz Re: Bezpłatna e-książka z HAKIEM ????? 18.01.03, 03:59
                ignatz napisał:

> nie wolno mówić brzydko na innych

achaaaaa.......no popatrz, popatrz...

rozumiem, postaram się zastosować w praktyce
                • ignatz Re: Bezpłatna e-książka z HAKIEM ????? 18.01.03, 10:44
                  to bardzo miłe z Twojej strony
      • obywatel Re: Bezpłatna e-książka z HAKIEM ????? 17.01.03, 21:42

> Czyli robienie w BALONA !
        >
        > Wlascicielowi strony dziwie sie ze nie dal do dyspozycji formatu .pdf
        > lub innego.

Witam Wszystkich Forumowiczów!
        Taaak... jestem pod wrażeniem. Internet to wspaniała rzecz: można np. zupełnie
        anonimowo rzucić na kogoś podejrzenia i później, śmiejąc się w kułak,
        obserwować ze swojej strony monitorku jak "ofiara" tłumaczy że nie jest
        wielbłądem...
        Oczywiście - plik NIE ZAWIERA żadnych wirusów, co zresztą przeciętnie
        doświadczony użytkownik jest w stanie b. szybko sprawdzić. Ale po co sobie
        zadawać trud, jak można kogoś od razu obrzucić błotem... Nie wiem, od kiedy to
        pdf jest obowiązującym standardem? Adobe lansuje swój format, Mikrosoft swój,
        itp. A co z użytkownikami, którzy np. nie posiadają przeglądarki plików pdf, bo
        uznali, że nie jest im do szczęścia potrzebna? Dlatego coraz więcej ebook'ów
        robi się właśnie jako exe. I tyle.
        Napiszę tak: udostępniając bezpłatnie ebook nie oczekiwałem na "dziękuję".
        Podobnie teraz, nie oczekują na "przepraszam" - chociaż miło by było.
        Dodam, że ja mam na tyle cywilnej odwagi, aby podać tutaj swoje imię i
        nazwisko, a na stronie dodatkowo: adres, telefon, ba - zdjątko nawet.
        Przypominam, że strona nie jest w domenie "prv", itp. - więc łatwo sprawdzić,
        kto jest dysponentem domeny. Chciałbym, aby ludzie którzy mają czelność
        zarzucać innym jakieś niecne działania, też mieli na tyle odwagi. A innym
        użytkownikom życzę, aby potrafili myśleć samodzielnie, a nie kierowali się
        jedynie uwagami "przewodników stada".
        Pozdrawiam
        Piotr Słotwiński
        www.obywatel.com
        p.s. Pan (i) Witryna zapomiał (a) chyba dopisać, że tak naprawdę najgroźniejsze
        (bo najpopularniejsze) są pliki Worda, Excela, itp, gdzie b. łatwo jest
        umieścić wirusa, z czego większość użytkowników nie do końca zdaje sobie sprawę.
        • kiryllov ech... 18.01.03, 12:36
          Obywatelu, wirus wirusem, ale iMac .exe nie otworzy, a .pdf tak.

pozdrowienia jednako wielkie, bo strony Twoje bardzo przyjazna osobe
          ukazuja;-)
          • obywatel Re: ech... 18.01.03, 16:50
            kiryllov napisał:

> Obywatelu, wirus wirusem, ale iMac .exe nie otworzy, a .pdf tak.
            >
            > pozdrowienia jednako wielkie, bo strony Twoje bardzo przyjazna osobe
            > ukazuja;-)

Witam,
            dziękuję i pragnę napisać, że również myślę o Tobie to, co Ty o mnie myśli :-))
            Co do użytkowników iMac - ponieważ jest to forum poświęcone humorowi, pozwolę
            sobie zacytować Państwu ustęp z Najnowszego Testamentu (v2.5), który został
            spisany przez autorów natchnionych i znających życie Billa...

Uzdrowienie opętanego
            Bill wraz z uczniami przebywał w gościnie u bogatego kupca. Natenczas
            przyprowadzili do Niego człowieka szalonego. Toczył on pianę z ust i złorzeczył
            przeciwko Microsoftowi: "Billu Gatesie, nie boję się Ciebie. Linux jest lepszy
            od NT-ka, sprawniejszy, stabilniejszy, bardziej wygodny, tańszy..." Lecz Bill
            tylko rzekł: "Zły duchu, zostaw tego usera" I zły duch odszedł, a człowiek
            śmiał się i tańczył wraz z rodziną, chwaląc Windowsa i jego twórcę. Użytkownicy
            Macintosha zaś, widząc to pytali się: "Kim On jest, że ma moc wypędzania złych
            duchów", lecz uczniowie Jego mówili: "Czyż nie widzicie w Jego słowach kodu
            źródłowego?" Lecz oni nie widzieli, gdyż znali tylko Apple'a i byli ślepi na
            świętą naukę."

Pozdrawiam :-)
            Piotr Słotwiński
            www.obywatel.com
            p.s. tak na poważnie - to co Pan napisał, to faktycznie ważny argument. Pewnie
            się w takim razie zastosuję, chociaż mam do .pdf dziwną awersję - sam nie wiem
            dlaczego...
            • Gość: Digi Re: ech... IP: *.telia.com 18.01.03, 21:16
              To bylo naprawde SUPER:))))))
              • obywatel Na zakończenie... 19.01.03, 22:56
                Witam Wszystkich Forumowiczów!
                Tutułem zakończenia tego wątku: umieściłem ebook "1001 Dowcipów" w formie
                zzipowanego pliku pdf (zostawiłem też możliwość pobrania pliku w formie exe).
                Tych z Państwa, którzy mieli obawy przed pobraniem pliku w formie exe -
                ponownie serdecznie zapraszam na stronę www.obywatel.com (do działu
                GRATIS). Jak znajdę chwilę, to przekonwertuję pozostałe. Mam jeszcze prośbę -
                ponieważ tego pdf zrobiłem w jakimś darmowym programiku który dzisiaj
                ściągnąłem z sieci - zerknijcie proszę czy wszystko jest o.k. (czy się otwiera
                normalnie, itp. U mnie niby wszystko o.k., ale lepiej się upewnić).

Na zakończenie pozwolę sobie przytoczyć jeszcze jeden fragment z Najnowszego
                Testamentu (v2.5), który został spisany przez autorów natchnionych i znających
                życie Billa.

Przypowieść o miłosiernym userze.
                Pytali się uczniowie Billa: "Mistrzu, czy to prawda, że ludzie z szybszymi
                komputerami są lepsi?" Wtenczas Bill zebrał ich koło siebie i
                powiedział: "Pewien człowiek wyrzucił przez okno symulację golfa z 94 roku, bo
                mu się znów zawiesiła. Przypadkiem szedł tym chodnikiem użytkownik PIII 1,5 Ghz
                + 256 Mb RAMu + GeForce II + dysk 60 Gb. Spojrzał na grę i poszedł dalej. Szedł
                tędy również właściciel Athlona 1,2 Ghz + 128Mb RAMu + TNT2 Ultra + dysk 20 Gb.
                Podniósł ją, obejrzał i ponownie wyrzucił. Przypadkiem jednak przechodził
                tamtędy użytkownik P200 MMX + 32 Mb RAMu + VooDoo1 + dysk 3,2 Gb. Zabrał grę do
                domu, wyczyścił, wsadził w ładne pudełko i tego samego dnia opchnął na aukcji
                internetowej jako nowy dodatek do Diablo II. Który z nich zasługuje na wejście
                do Doliny Krzemowej?" Uczniowie zaś odpowiedzieli zgodnie: "Ten trzeci".

Pozdrawiam :-)
                Piotr Słotwiński
                www.obywatel.com
                • Gość: obywatel Re: Na zakończenie... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 12:02
                  obywatel napisał:

Mam jeszcze prośbę -
                  > ponieważ tego pdf zrobiłem w jakimś darmowym programiku który dzisiaj
                  > ściągnąłem z sieci - zerknijcie proszę czy wszystko jest o.k. (czy się
                  otwiera
                  > normalnie, itp. U mnie niby wszystko o.k., ale lepiej się upewnić).

Sorry że zawracam głowę - ale nikt mi nie napisze czy ściągnął i czy plik
                  normalnie się u niego otwiera? Przepraszam za pytanie, ale to mój pierwszy plik
                  stworzony w pdf...
                  Pozdrawiam
                  Piotr Słotwiński
                  www.obywatel.com
                  • ignatz Re: Na zakończenie... 21.01.03, 00:53
                    i ściąga się normalnie, i otwiera poprawnie, i nawet hyperlinki w samym dokumencie działają bez zarzutu. Jest ok. :-)
                    • Gość: obywatel.com Re: Na zakończenie... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 11:56
                      ignatz napisał:

> i ściąga się normalnie, i otwiera poprawnie, i nawet hyperlinki w samym
                      dokumen
                      > cie działają bez zarzutu. Jest ok. :-)

Witam,
                      dzięki, odetchnąłem z ulgą :-)

No to na zakończenie:

Bill Gates urodził się i nauczał w wieku XX. Był to czas znaków mrocznych i
                      klęsk straszliwych zapowiadających koniec świata. Oto ustępy z Najnowszego
                      Testamentu (v2.5), które zostały spisane przez autorów natchnionych i znających
                      życie Billa.

Uwięzienie Billa
                      Wtenczas uwięziono Billa za praktyki monopolistyczne. Było z Nim w celi dwóch
                      skazańców. Jeden zawołał pełen pychy: "Jeśli jesteś władcą Microsoftu, panem
                      Doliny Krzemowej to czemu nie rozkażesz swoim prawnikom nas uwolnić?" Lecz
                      drugi odrzekł mu: "Cicho głupcze, Ten tutaj nic nie uczynił, a my słusznie
                      cierpimy za hackowanie rządowych serwerów." I rzekł do Billa: "Panie, gdy już
                      stąd wyjdziesz, wspomóż sędziów przysięgłych małą zapomogą w moim imieniu."
                      Lecz On odrzekł mu: "Zaprawdę, zaprawdę powiadam ci. Jeszcze w tym tygodniu
                      będziesz siedział koło Mnie w zarządzie"
        • Gość: skobi Re: Bezpłatna e-książka z HAKIEM ????? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 20:40
          To miłe. Sciągnąłem. Dzieki !!
      • Gość: elf Re: Bezpłatna e-książka z HAKIEM ????? IP: *.sympatico.ca 23.01.03, 13:37

> ...
        > Z zasady nie otwieram ( nie uruchamiam) ZADNYCH
        programow >.EXE niewiadomego pochodzenia !!!!
        > I radze to tez innym.(wirusy , konie Trojanskie)
        > Wlascicielowi strony dziwie sie ze nie dal do dyspozycji
        > formatu .pdf lub innego.

Takie armaty to mozna wytaczac jak sie przeskanuje i cos
        znajdzie. A tak to nie w porzadku!
        Autor strony (pozdrawiam) mogl dac jeszcze w innych
        formatach (chociazby HTML), ale mozna przeciez mu to
        uprzejmie zasugerowac a nie "dziwic sie"
        Po prostu brak Ci zwyczajnej oglady. O netykiecie nie ma
        co wspominac.
    • kiryllov Re: Bezp?atna e-ksia˛z˙ka: '1001 Dowcipów' 20.01.03, 21:00
      Moj drogi,

rzecz nielatwa - po procesie download'owania oto pojawia mi sie
      nieznana ikonka, z .zip, i mimo sprawnej przegladarki pdf nijak nie moge
      otworzyc.
      ale tym razem to moja moze byc wina, ale co mam zrobic?

obywatelu, dziekuje bardzo za najnowszy testament, za wysilek, i za
      obywatelska postawe. ale, niestety, nic nei moge przeczytac...;-)

a dzis akurat zdaje sie potrzbowalbym kilku malutkich zarcikow...

klaniam sie uprzejmie

kiryllov
      • Gość: obywatel.com Re: Bezp?atna e-ksia˛z˙ka: '1001 Dowcipów' IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 23:30
        kiryllov napisał:

> rzecz nielatwa - po procesie download'owania oto pojawia mi sie
        > nieznana ikonka, z .zip,

No, bo jest spakowany w zipie. Rozpakowałeś wcześniej, mam nadzieję?
        Pozdrawiam
        Piotr Słotwiński
        www.obywatel.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka