Gość: Wojtek IP: proxy / *.radio.com.pl 20.01.03, 23:37 Akumulator 3-fazowy, pompka do nart.... znacie jeszcze jakieś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dzidka Re: Abstrakcyjne przedmioty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.03, 13:22 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Akumulator 3-fazowy, > pompka do nart.... znacie jeszcze jakieś? W Szwecji mają okreslenie na rzeczy nie tyle abstrakcyjne, ile nie wiadomo do czego służące i nie wiadomo, po co istniejące: trzepaczka do szampana :) Poza tym kiedyś słyszałam historyjkę, z dawnych lat, ze kobieta nie wiedziała, co kupić na imieniny znajomej. Poprosiła o pomoc kolegów: że ma być tanie, dla kobiety i "niepotrzebne" (w sensie takim, ze nic praktycznego typu flanelowe majtki). Odpowiedź padła: "Tanie? niepotrzebne? dla kobiety? Mydło do golenia" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Abstrakcyjne przedmioty IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 20:35 dwuczłapowy bulbulator wodny kiedyś lubiłam pytać sprzedawców w sklepach (z różnym asortymentem): Czy są przyczłapy do bulbulatora? na pytanie "do czego?" odpowiadałam oczywiście pełną nazwą przedmiotu. Dodam tylko, że nie udało mi się ich kupić.... a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
aga_11 Re: Abstrakcyjne przedmioty 22.01.03, 15:50 Jechalismy z NRDówka. Mama (po raz pierwszy za granica) zapytana co wiezie, odpowiedziala: - maszin do kafe, hartroknera i rajbrota (zapytana byla po polsku zreszta:)) na co moj 6 letni brat: - i jeszcze muszelki i tunel No to dodalam papeterie w fiołki:)) Celnik wymiekl i nawet nas nie sprawdzal Kolega podpowiezial: trzeba bylo jeszcze zadeklarowac korki do bulgotnicy i 2 kilo sprężystości PS. mam wiozła młynek do kawy, suszarke do włosów i maszynke do krojenia warzyw Odpowiedz Link Zgłoś
ignacja1 Re: Abstrakcyjne przedmioty 01.02.03, 13:25 A propos bulgotnicy: znajomi uparcie kupowali grzdyl do bulgotnicy. Pani w sklepie okazywała świętą cierpliwość ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W0jtek Re: Abstrakcyjne przedmioty IP: 95.160.231.* 06.07.18, 20:10 Zapewne chodziłać do słabo zaopatrzonych sklepów. Byłaś w Liroju Merlinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt_wazny Re: Abstrakcyjne przedmioty IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 13:37 zarówka z gwintem goliatowskim do latarki na baterie Odpowiedz Link Zgłoś
mrzagi01 Re: Abstrakcyjne przedmioty 29.01.03, 14:10 hamulce do latawca sprezarka do miodu szwajcarski krazownik wanna z drzwiczkami nocny sklep meblowy zasilacz to dachowek sporty: skok przez kilo cukru w stroju regionalnym origami full contact brydz akrobatyczny Odpowiedz Link Zgłoś
mrzagi01 Re: Abstrakcyjne przedmioty 29.01.03, 14:16 ...i jeszcze szampon dla gluchoniemych Odpowiedz Link Zgłoś
mrzagi01 he..to jeszcze raz ja 29.01.03, 14:37 bo mi sie przypomnialy sporty... wyscigi parkometrow szachy na orientacje no i pozyteczny przedmiot: krawat głębinowy Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Abstrakcyjne przedmioty 29.01.03, 14:41 Pamiętam jak kolega opowiadał mi, że w dziedziństwie zatruwał życie kioskarzom usiłując kupić asymptoty do hiperboli. A'propos wymienionej wcześniej trzepaczki do szampana; idea tego przedmiotu pochodzi z Muminków - poza tym były jeszcze: tramwaj z morskiej pianki, zakonserowane kółko dymu... Do sportów dorzucę: szachy przełajowe bierki energetyczne ping-pong podwodny piłkę nożną na orientację oraz jak najbardziej realne Mistrzostwa Świata w Rzucie Młotkiem do Telewizora Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: Abstrakcyjne przedmioty 29.01.03, 15:20 Test dla "młodych" budowlańców - starzy wysyłają ich do magazynu po: - farbę w paski - szklane gwoździe - wiaderko pary - kilogram napięcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szeliga Re: Abstrakcyjne przedmioty IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.01.03, 02:00 Jeden z moich kolegow w wojsku (daaawno temu), pochodzacy ze wsi, naciagal rodzicow na przyslanie gotowki tlumaczac, ze musi zaplacic za: a - zgubiona transzeje b - zlamana linie strzalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mielonka z mielonk Re: Abstrakcyjne przedmioty IP: *.netburg.pl 01.02.03, 01:15 a co z migaczami do wanny i wycieraczkami do trumny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: May Re: Abstrakcyjne przedmioty IP: *.acn.waw.pl 01.02.03, 16:16 Ciiiii. Słyszycie? To chyba tęcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art1510 Re: Abstrakcyjne przedmioty IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.14, 19:43 Przed I wojną w armii austro-węgierskiej były powszechne pocztówki z napisem "Kochani rodzice! Przyślijcie 25 koron, bo zgubiłem "Visirlinie". Wasz syn..." Ta "Visirlinie" wg regulaminu c.k.wojaków to nic innego jak "linia łącząca oko strzelca z przyrządami celowniczymi"... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dla_zasady Re: Abstrakcyjne przedmioty 04.02.14, 16:44 Młotek z celownikiem optycznym i wiaderko fazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W0jtek Re: Abstrakcyjne przedmioty IP: 95.160.231.* 06.07.18, 20:09 Były już o bulbulatorach. Trochę więcej z techniki, zwłaszcza motoryzacyjnej: - bulgotnica, jak bulgotnica to też cyngulator, bo występują razem. - teraz jest dużo agulgulatorów jeszcze. Jak agulgulator to jeszcze cycykator. Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: Abstrakcyjne przedmioty 07.11.18, 18:38 dorzucam dzwonki gazowe, lampę naftowa na prąd i książkę z regałem (na razie tylko z jednym). -- A: Mushroom? P: Nie, nie mam rumu. Odpowiedz Link Zgłoś
elde23 Re: Abstrakcyjne przedmioty 08.11.18, 19:46 Jeszcze latarka z ogniwem słonecznym. Odpowiedz Link Zgłoś