Gość: s. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.06, 15:06 np. O cholewa!!! dobre też jest: Urwał Nać!! Jak zdarza się wam zakląć siarczyście kulturalnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juisy Re: Nie brzydkie przekleństwa 19.06.06, 15:44 kurna chata jasny gwint o w mordkę nietoperza spadaj dziadu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: Nie brzydkie przekleństwa 22.06.06, 08:05 wszystkie przekleństwa są brzydkie a nie brzydkie to dziecinada :-) Odpowiedz Link Zgłoś
get.up.stand.up Re: Nie brzydkie przekleństwa 22.06.06, 12:00 Ja zamieniam litery O churwa, co za kuj! Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Nie brzydkie przekleństwa (Sofcik) 22.06.06, 15:01 "Kurna bela" jest delikatne, i serialowe "w morde misia". "O cholera" też można zaliczyć do łagodniejszych. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrrrrrrrr Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 22:40 carrrramba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: 80.51.224.* 22.06.06, 16:47 Moje w stałym uzytku to: KURTKA NA WACIE A niech to gęs kopnie W mordę jeża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajenczycatekla Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.wozniaka.bytom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 22:38 Z którejs powiesci dziecinstwa przypominam sobie "a niech mnie kaczki zdepcza", ale to chyba teraz zakazane bedzie?! Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Re: Nie brzydkie przekleństwa 02.08.06, 19:59 Gość portalu: pajenczycatekla napisał(a): > Z którejs powiesci dziecinstwa przypominam sobie "a niech mnie kaczki zdepcza", > > ale to chyba teraz zakazane bedzie?! Nie,no cudna jestes! ;)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 22:33 A niech cię dunder świśnie.Mój synek będąc trzylatkiem podsłuchał i wyszedł mu z tego kupatasik co się u nas zadomowiło.Mnie osobiście wyszedł ciutas z połączenia dwóch określeń.Ponadto stosujemy min.:chorobo jasna,tyfusik,o matko i córko,kwak i odmiany kwaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 17:57 Z odmian "kwaka" stosuję w najcięższych przypadkach "kaczwa mać", a gdy chcę kogoś szczególnie uhonorować to pożyczam od znajomego budowlańca "ty tępy przecinaku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 23:30 buaha, pozdrów budowlańca! zarąbisty gość ;-DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
licealistka9 Re: Nie brzydkie przekleństwa 13.09.06, 22:59 mnie jakos doprowadza do smiechu " w ch*** pana" Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Motyla noga :) /nt 19.06.06, 16:15 orzeszwmorrrde kurnatwojachata i moje ulubione zawołanie: Dżizaaasss! Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Motyla noga :) /nt 19.06.06, 16:23 kurza melodia kurna Olek wiele takich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiek Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 16:27 niech to dunder świśnie!! do stu tysięcy czortów!! grzysi nadali!! niech mnie kule biją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiek Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 16:28 jeszcze jedno takie regionalne /gwara żywiecka: no ślak by trafił babcyne gęsi:) Odpowiedz Link Zgłoś
tow.szmaciak2 Re: Nie brzydkie przekleństwa 19.06.06, 16:38 fruwa jego marynara! kobyla noga w mordę jeża! o żesz ty w michę! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Nie brzydkie przekleństwa 19.06.06, 17:07 O! a najstarsze w Polsce przekleństwo to : Lelum Polelum ( to był taki pogański bożek) tak mi sie przypomło... Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_malgorzata Re: Nie brzydkie przekleństwa 20.06.06, 22:03 "O! a najstarsze w Polsce przekleństwo to : Lelum Polelum " by dzejms bound Faaajnie. Ja tak nazwałam bloga. W każdym razie znalazłam to w "kajko i kokosz", napewno znacie ten komiks. Tam jeden z bohaterów (może nie główny, ale) ciągle tak się odzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
joannka2 Re: Nie brzydkie przekleństwa 22.06.06, 09:24 Lelum i Polelum to słowiańskie bożki. Lelum Polelum to obecnie okreslenie flegmatyka i czlowieka bez ikry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.sianow.sdi.tpnet.pl 22.06.06, 15:04 Może i bożki - na pewno jest to tylko hipoteza, a w zasadzie gdybanie... Odpowiedz Link Zgłoś
weblank Re: Nie brzydkie przekleństwa 09.08.06, 22:51 Kastor i Polluks - odpowiednicy Odpowiedz Link Zgłoś
s7evin Re: Nie brzydkie przekleństwa 27.06.06, 21:25 siostra_malgorzata napisała: > "O! a najstarsze w Polsce przekleństwo to : Lelum Polelum " by dzejms bound > > Faaajnie. Ja tak nazwałam bloga. W każdym razie znalazłam to w "kajko i kokosz" > , > napewno znacie ten komiks. > Tam jeden z bohaterów (może nie główny, ale) ciągle tak się odzywa hehehe zboj lamignat tak mowil.. kajko i kokosz wymiataja :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiglostopy Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.dyn.optonline.net 11.08.06, 17:39 a dokladnie - lamignat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20.06.06, 10:18 może lekko obok tematu ale... co to są grzysi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girl Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 16:48 Kiedyś musiałąm oglądac z córką mojej siostry bajkę (ma 4 latka) - uwielbia Smerfy :)))) Tam słyszałam, że strasznie fajnie - nie obraźliwie "klnęła" smerfetka 14-latka Odpowiedz Link Zgłoś
offizier Re: Nie brzydkie przekleństwa 10.08.06, 19:52 przekleństwa sasetki: na bzyczące baki, na rozgniewane rozgwiazdy, na dumne pawie itp. można używać własnej inwencji twórczej;) przekleństwo sebastaiana z małej syrenki: for a jumping jelly fish osobiście używam: kwak, kwak, kwak, kwak (przeważnie w dużym nakładzie i potencjale emocjonalnym;) Odpowiedz Link Zgłoś
offizier Re: Nie brzydkie przekleństwa 10.08.06, 19:53 ps. przekleństwo kulturalne z kultowego misia: motyla noga;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 124 Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 23:32 > do stu tysięcy czortów!! do stu tysięcy członków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Nie brzydkie przekleństwa 19.06.06, 19:10 Ja mam dwa takie sformułowania: "To się zje...psuło" i "Pomerdoliło mi się" (na upartego, może to być od "pomerdało się" lub od francuskiego "merde"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbic Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.c31.msk.pl 22.06.06, 12:35 Może od włoskiego 'merda'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 18:02 We francuskim z powodzeniem funkcjonuje słówko "merde" o podobnym znaczeniu co włoskie "merda". Nic dziwnego, w końcu oba języki należą do grupy języków romańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
hildeth Re: Nie brzydkie przekleństwa 19.06.06, 19:17 jak mnie mój współlokator denerwuje to żeby nie było zbyt ostro nazywam go smoczym wypierdkiem, wypierdkiem mauta, włochatą penerą, synem jeża i szczerbatej kobry albo gwałcicielem afgańskiego żwiry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iskra Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.wroclaw.mm.pl 19.06.06, 19:40 kurdzi bąk :) używane nagminnie :P kurdi blaszka, w ostrzejszych przypadkach kurdi blacha UWAGA! używanie ich wchodzi w nałóg! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JD Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.man.polbox.pl 22.06.06, 14:05 Ja swoją współlokatorkę nazywam mułem pasiastym lub dzikiem bagiennym. Odpowiedz Link Zgłoś
maja9711 Re: Nie brzydkie przekleństwa 22.06.06, 14:42 dodaj mu jescze bubla genetycznego hildeth napisała: > jak mnie mój współlokator denerwuje to żeby nie było zbyt ostro nazywam go > smoczym wypierdkiem, wypierdkiem mauta, włochatą penerą, synem jeża i > szczerbatej kobry albo gwałcicielem afgańskiego żwiry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem synu kipa i pojary:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 20:26 hildeth napisała: > jak mnie mój współlokator denerwuje to żeby nie było zbyt ostro nazywam go > smoczym wypierdkiem, wypierdkiem mauta, włochatą penerą, synem jeża i > szczerbatej kobry albo gwałcicielem afgańskiego żwiry. dowal mu jeszcze jednym, rowniez z cyklu przeklenstw rodzinnych: synu kipa i pojary;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.06, 19:56 Z angielskiego: faken szitas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 20:20 psia kostka kurza stopa pieeerzina! Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Nie brzydkie przekleństwa 20.06.06, 10:13 o kurza twarz! o żesz ty w ku...ble maczany! o żesz ty w kó...łko golony! o kuźnia dziadek! o kurka wędka! Urban jego mać! kurcze pieczone w pysk! ja pierniczę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 20.06.06, 10:20 Ja lubię z "Kingsajz": Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:30 szlag by dupę rozerwał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudłaty Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.crowley.pl 20.06.06, 11:02 Motyla noga...kurcze pióro... Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada_z_orzechami Re: Nie brzydkie przekleństwa 20.06.06, 11:41 buehehe, dobre to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelka Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:35 kurtyna jasna dupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawka Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: 217.205.157.* 20.06.06, 11:47 Kurde w cytadele A odpimpaj sie ty ode mnie Jasny gwint Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Nie brzydkie przekleństwa 20.06.06, 12:16 cholera cholewa..było już? kurna kurka wodna kuźwa? to, nie wiem czy nie brzydkie? kurrrrrrna mutri, (to akurat moje) pies to trącał! sakrebla ( z franczeza) szajsa ( z niemiecka) kupa szitu ( z jakiegośtam) JEZUS MARIA! jezusie nazareński anieli pańscy i wszyscy święci! Chryste! a to nie wiem czy można zaliczyć do przekleństw..do... pomstw chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buffka Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 13:45 kur wacka podziobał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 18:45 Nie brzydkie przekleństwo to np. (kurde,zje....pomyliło).Albo "popie..ło"pomerdało. Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: Nie brzydkie przekleństwa 20.06.06, 17:25 motyla noga, kaczy kuper, w pyszczek jeża, orzeszku.(ew. o orzeszek);o).to ostatnie najrzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
panda32 Re: Nie brzydkie przekleństwa 20.06.06, 18:10 W mojej niedalekiej rodzinie, na wsi, mówi się zwykle: "A niech ci szczur do dupy wlezie!". Czasami w emocjach doda ktoś: "i z całą rodziną!". W ogóle tam mają ulubione powiedzonka. Np. rytunowe: "Gdzie ci koza zęby wypierdziała?", albo "Żal ci dupę ściska", czy: "wyglądasz jak pół dupy zza krzaka", i wiele innych. Jak ktoś ma kogoś dość, rzuca mu: "bujaj torebkę". Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Nie brzydkie przekleństwa 20.06.06, 18:32 A u mnie się mawia np. "pies go płakał" co oznacza "olać go". I też mawia się, że ktoś wygląda jak "dupek zza krzaka". Z takich soft-wulgaryzmów dodam jeszcze "kurde mól" i "kurde faja" ( to ostatnie to akurat słówko Ola z serialu "Bulionerzy") Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Nie brzydkie przekleństwa 20.06.06, 18:35 po to sa przeklenstwa aby byly brzydkie! Rozmawiacie o wodce bezalkoholowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.CNet2.Gawex.PL 20.06.06, 19:03 1. Diachli! 2. O,kurtka na wacie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 19:09 U mnie funkcjonuje "czep się tramwaja" >Jak ktoś ma kogoś dość, rzuca mu: "bujaj torebkę". Odpowiedz Link Zgłoś
murderdoll Ulubione przekleństwo mojego dziadka :) 22.06.06, 12:51 Kurde balans! Uwielbiam je :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Nie brzydkie przekleństwa 20.06.06, 20:10 KWA. Nb. u mnie w rodzinie nie mówi się "nie przeklinaj" tylko "nie kurdemoluj". Nikt nie wie, dlaczego akurat Kur Demol jest ulubionym przekleństwem rodzinnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azorek Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 09:46 Wkyrw! Ładne i i dobrze się mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy5 Re: Nie brzydkie przekleństwa 21.06.06, 10:52 1. w mordkę jeża 2. o jeżu kolczasty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz777 Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.chello.pl 21.06.06, 12:06 Chetnie stosowane : ty w dupe dziobaty! Natomiast o ludziach niskiegon wzrostu: kurdupel, wypierdek mamuta, gęsie kolano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 16:46 Holender :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.06, 17:02 Gość portalu: h napisał(a): > Holender :) :) O choroba, ja to wszystko hromole. Odpowiedz Link Zgłoś
takasobie_ja Re: Nie brzydkie przekleństwa 21.06.06, 21:11 "ja to chrzanię, ja chromolę...żabą polką zostac wole" no i tradycyjne w mojej rodzinie "w dupe kopane" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: 24.72.149.* 22.06.06, 02:59 1.Zajefajne 2.Faken JoJo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakubek Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 06:51 Kurtka marynarka! :-) tam do kata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdecikk Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 08:19 O żesz ku.... włoski(Orzeszku włoski) Rukwa ćma Kutwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościówa Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 08:38 Koledze z pracy wysmyka się czasem: " ożesz ty w du*ę lepszy"...ale to już nie jest takie ładne... Odpowiedz Link Zgłoś
joannna4 Re: Nie brzydkie przekleństwa 22.06.06, 08:45 O kimś, kto chce zachować sie nieelegancko: Nie bądź tym co koń pod brzuchem nosi Odpowiedz Link Zgłoś
silmarilia Re: Nie brzydkie przekleństwa 22.06.06, 08:47 w mordę jeża, w pysk ślimaka, w paszczę świni - trzeba powiedzieć na jednym tchu O ŻESZ!!! - to akurat z Pratchetta, jak Śmierć wywala się na motocyklu. Zawsze mi się podobało-krótkie a treściwe i można mówić przy dzieciach no i na koniec trochę nie na temat: najłagodniejszy okrzyk wojenny ze Świata Dysku brzmiał: Zacukrować łobuzów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumak Re: Nie brzydkie przekleństwa IP: 193.109.212.* 22.06.06, 08:57 lufa karabinowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EB Re: Motyla noga ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 14:58 uwielbiam "motylą nogę" :):) mówię też kurczę blade i kurka wodna (po ojcu) :):) Odpowiedz Link Zgłoś
mich1309 Na ludowo 22.06.06, 09:41 Mi się najbardziej podobają przekleństwa ludowe i archaiczne: psia jucha! do biesa! do kroćset! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajenczy Re: Na ludowo IP: *.wozniaka.bytom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 22:50 Odpowiedz Link Zgłoś
jot58ka Re: Nie brzydkie przekleństwa 22.06.06, 11:33 Do smerfa! Odsmerfuj się! W sytuacji krańcowej - Do smoka!!! Odpowiedz Link Zgłoś