Dodaj do ulubionych

Co panowie noszą w kieszeniach?

30.06.06, 16:20
Niedawno był wątek o tym, co kobiety noszą w torebkach. Od tego czasu udało
mi się poczynić pewną obserwację. Wszyscy kumple, a jestem w wieku
późnostudenckim, więc to nie tacy całkiem smarkacze, noszą w kieszeniach od
spodni mnóstwo dobytku (jak mi któryś wytłumaczł, z braku torebek właśnie).

Przychodzi taki, siada, stwierdza, ze mu niewygodnie, wstaje i wykłada z
kieszeni: cuda niewidy. Portfel, klucze (im większy pęk, tym lepiej), komórka
to standard, ale często zdarza sie też: indeks, chusteczki, śrubokręt, kilka
smyczy, prezerwatywy (z reguły chowane w popłochu), fajki, zapalniczki,
ulotki, guma do zucia...

Proszę, pochwalcie sie, co wy (do panów), albo wasi mężczyźni (do pań.. i
panów też, iech będzie;) potrafią udźwignąć w kieszeni spodni:)
Obserwuj wątek
    • wredna.suka Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 30.06.06, 16:22
      Chyba wszystko zostało wymienione.
      Mój były kiedyś nosił izolację i jakiś kabel.
      Czasem diody lub bezpieczniki.
      • Gość: dziewczyna Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 16:28
        o jeshu! to wszystko sie zgadza!
        mój były miał wszystkie kieszenie wypchane:P z przodu, z tyłu bez róznicy...
        centymetr, bez tego nie wychodził z domu... ehh

Chyba Ci więcej dziewczyn odpowie bo faceci się do takich rzeczy nie przyznają...
        Pozdrawiam
        M
        • kszynka Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 02.07.06, 18:15
          to badzo dziwne co tu czytam!
          ja w kieszeniach mam: klucze, kasę i husteczki higeniczne
          nigdy nic więcej, bo nie lubię wypchanych kieszeni :-)
          • Gość: qaaaa Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.motorola.com 03.07.06, 08:56
            Ja też nie lubię wypchanych.
            1) klucze (tylko te niezbędne)
            2) drobne
            3) telefon (obecnie nokia 6100 bo mały)
            I jak gdzieś jadę to:
            4) portfel (a w nim m.in. dowód, prawko, papierki od auta, kasa, karty...)
            • jimmyjazz Wszystko daje żonie do torebki :-) 03.07.06, 11:35
              bo jakoś nie lubie wypchanych kieszeni.

Kluczyki do auta na szyi na smyczy, a klucze do domu zawsze zostawiam w aucie.

W kieszeni tylko komórka - czasem portfel, ale portfel i tak mi przeszkadza.
              • Gość: Tom Pieniadze dla niej to kilka kieszeni. IP: *.centertel.pl 03.07.06, 16:05
                Kilka portfeli - bo zona jednego wieczora potrafi naprawde wiele wydac. Nosze
                tez zapasowe baterie do zegarka, bo zona wiele godzin moze byc w galeriach
                handlowych..
              • Gość: Ailuj biedne kieszenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 18:16
                mój chłopak nosi jedynie portfel wypchany do granic możliwości setką kart
                płatniczych, bilonem i rzadko kiedy banknotami ;))

klucze, telefon, chusteczek nie bo to podobno mało męskie ;))
          • xarte a ja nosze torbe 03.07.06, 18:24
            choc jestem facetem niemal zawsze nosze torbe. w kieszeniach zostawiam jedynie
            portfel, telefon, fajki, zapalniczke i gumy do rzucia a w torbie - hoho:) czego
            tam nie ma - (stan na teraz) opakowanie po antybiotyku, woreczek z lizakami (2
            miesiace temu probowalem rzucic palenie), papierki po lizakach:), antybiotyk,
            dlugopis czarny, "przykrywka" od perfumow, obudowa po dlugopisie, woreczek
            nieznanego pochodzenia, papierek po twixie, bletki, jakies potwierdzenie wplaty,
            sciaga z racjonalnego uzytkowania paliw i energii, kopia umowy z bankiem o
            zrealizowanie czeku aviso, program 3. nocy kulturalnej, (teraz duza komora)
            nastepna sciaga z RUPIE, kartka z jakims zadaniem nieznanej tresci, opakowanie
            po no-spie, folia z papierosow, nospa:), papierek po lizaku, perfumy,
            dezodorant, majtki mojej dziewczyny (a nosze nawt nie wiem czemu:) dwie paczki
            fajek - jedna pusta, dlugopis, szczoteczka do zebow i prezerwatywy, indeks,
            futeral po telefonie ktorego nie mam od roku, czekoladka merci - 1 sztuka,
            flakownik ketonalu, dyskietka, pusta paczka po prezetwatywach, kara za pociag
            (niepodbita legitymacja:(), kilka pofragmentowanych dlugopisow i innych blizej
            nieokreslony rzeczy, na dnie torby troche roznokolorowych smieci niewiadomego
            pochodzenia.

chce zaznaczyc ze jestem facetem i nie nie sprzatam w swojej torbie chyba ze
            musze ja wyprac (a to rzadko sie zdaza)
            • Gość: Stefan Re: a ja nosze torbe IP: *.range81-156.btcentralplus.com 03.07.06, 19:01
              widzę, że kolega z Częstochowy, albo tam bywa (poznaję po 3NK)
              • xarte Re: a ja nosze torbe 03.07.06, 19:37
                ano z czestochowy:)
            • Gość: Ciekawa Re: a ja nosze torbe IP: *.chello.pl 03.07.06, 22:47
              Czy jesteś farmaceutą ,że masz tyle lekarstw ? Masz jakieś boleści ? ( No -
              spa ,ketonal ) a może jesteś lekomanem ?
              • xarte Re: a ja nosze torbe 04.07.06, 19:50
                ketonal dosalem od dentysty jak zatruwal mi zeba i nosze go do dzis bo czasem
                bola mnie zatoki a zadne ibupromy czy apapy mi nie pomagaja. no-spe natomiast
                kupilem ostatnio bo mialem problemy ze skurczami zaladka.
                nie jestem lekomanem. poza tym to chyba nie jest duzo lekarstw, ot takie
                podstawowe. (ok, ketonal taki podstawowy nie jest ale skoro go mam...)
      • Gość: Karol Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 03.07.06, 19:05
        2 browary-mocne oczywiście, 0,7 Bollsa i 0,5-przepitka-cola
    • Gość: bazz Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 16:43
      czyli ja jestem standardowy: portfel klucze komórka. i czasem chusteczki
      higieniczne. i bilety jak mi się ich nie chce do portfela włożyć. sporadycznie
      przeżutą gumę.
    • kicior99 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 30.06.06, 17:05
      oto co mam w tej chwili:
      klucze
      komorke
      portfel
      kilka funtow drobnymi
      jakies niepotrzebne rachunki z ASDY
      zaapalniczke
      tyton
      bibulki
      kupe plastiku (kart bankowych, dyskontowych, lojalnosciowych itp.)
      dlugopis
      lyzke (bo zapomnialem wyjac)
      i to wszystko...
      • wredna.suka Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 30.06.06, 18:36
        Pojemne masz te kieszenie.
        • kicior99 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 01.07.06, 15:13
          a reszte - zestaw McGyvera, chusteczki higieniczne, notes, notes elektroniczny,
          lupe, nici i igle itp. - w bocznej kieszeni torby.
      • Gość: melmire Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.fbx.proxad.net 01.07.06, 14:02
        Kicior99 :
        "oto co mam w tej chwili w kieszeni
        lyzke (bo zapomnialem wyjac)"
        Ze zapomniales wyjac to ci wierze, ale po co wkladales??
        • kicior99 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 01.07.06, 15:11
          bo wychodzac do pracy w ostatniej chwili przypomnialem sobie ze nie mam czym
          zjesc lanczu...
          • Gość: melmire Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.fbx.proxad.net 01.07.06, 16:05
            Szacuneczek :)
            Kup sobie zestaw kempingowy lyzka-noz-widelec :)
          • Gość: Moto Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 23:56
            Rachunki z ASDY- wstyd - sklep dla biedakow!
            • stefek77 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 03.07.06, 00:28
              Sam sie wstydz. Ja nie kupuje w Asdzie a w Sainsbury's tylko bo mam nie po
              drodze, jednak zdarza mi sie tam pojechac i widze jacy "biedacy" kupuja i jakie
              "biedne" auta na parkingu stoja. Jakbym mial pod domem Lidla, M&S czy Metro to
              bym tam kupowal.
              Kupuje sie tam gdzie blisko, milo i wygodnie a nie gdzie jakis ciec powie, ze
              mozna...
              • kicior99 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 03.07.06, 11:02
                Lidl i M&S to tak jak kaszanka i kawior =)
              • callafior Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 03.07.06, 16:53
                > Sam sie wstydz. Ja nie kupuje w Asdzie a w Sainsbury's tylko bo mam nie po
                > drodze, jednak zdarza mi sie tam pojechac i widze jacy "biedacy" kupuja i jakie
                > "biedne" auta na parkingu stoja.
                Dokładnie, do lidla we Wrocławiu podjechał raz gość w A8 :)
              • Gość: Moto Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 22:20
                Jakbym mial pod domem Lidla, M&S czy Metro to
                > bym tam kupowal.
                > Kupuje sie tam gdzie blisko, milo i wygodnie a nie gdzie jakis ciec powie, ze
                > mozna...
                Tak tak Stefek wierzymy Ci- tylko czemu odpowiedz zdradza poklady frustracji-
                uderz stól a nozyce sie odezwa?Ta bieda az tak sie daje we znaki?
                • Gość: Stefek77 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: 194.150.201.* 03.07.06, 23:15
                  Zapewniam cie, ze twoja wypowiedz mnie nie sfrustrowala lecz po prostu
                  rozdraznila. Dlaczego? Bo z racji tego, ze jestem Polakiem na emigracji dosyc
                  czesto zagladam (jednak sie nie udzielam) na fora polonijne i nigdzie nie widze
                  takiego nasycenia agresji jak wlasnie tam. Forum humorum natomiast jest forum
                  wolnym od tego i poprostu zlosc mnie bierze, ze nawet tutaj znajdzie sie
                  madrala piszaca z Polski, ktora lepiej zna realia brytyjskie i smie innym
                  wytykac, gdzie jest wstyd a gdzie nie kupowac.
                  Owszem sklepy roznia sie jakoscia i przyciagaja tez odpowiednio sytuowanych
                  klientow, jednak wytykanie komus, ze Asda to sklep dla biedoty to objaw
                  zwyklego buractwa. Jak ktos slusznie zauwazyl - wstyd jest krasc. Ja jeszcze
                  dodam, ze smarowac glupoty (to do ciebie, jesli nie pojmiesz aluzji)...
                  • toop.toop Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 10.07.06, 11:16
                    nawiązując do Waszej kłótni: dlaczego gościa stać na Audi A8?? Bo robi zakupy w
                    tanich sklepach. Każdy mądry robi zakupy w tanich sklepach, bo wszędzie jest
                    ten sam produkt, tyle, że w innym opakowaniu. Nie polemizujcie mi tu bo sama
                    tak często czynię np. Knorry kupuje w Plusie po 2,69 a w innych marketach są po
                    3,09 np. ten sam produkt a cena nie taka sama. Bogaty- często znaczy oszczędny
                    • kicior99 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 10.07.06, 11:55
                      =)))) nic dodac nic ujac
                • kicior99 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 04.07.06, 13:42
                  wracaj na forum angielskie...
            • kicior99 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 03.07.06, 11:00
              wstyd to kupowac w LIDL-u./ Ja kupuje w ASDA bo
              - mam najblizej
              - nie cierpie marketow a tam wiem co jest
              - nie prowadze rozpasanej konsumpcji, wole sobei kupic winyla za 20 funtow niz
              kolejne zarcie
              • Gość: dziabong Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: 62.48.159.* 03.07.06, 15:20
                wstyd to krasc a nie kupowac za swoje.
              • Gość: Stefan Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 03.07.06, 18:23
                a ja kupuje na rogu u turka, ktory ma polskie zarcie: chleb, wendliny, ogórki
                kiszone, kubusia, zywca, lecha, zubrowke itp
            • Gość: marcu Moto, ty baranie, sklep jak sklep, nie ma Geantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 13:02
              i Carrefourów to jest ASDA.
              • kicior99 Re: Moto, ty baranie, sklep jak sklep, nie ma Gea 03.07.06, 13:35
                raczej TESCO. W porownaniu z nim ASDA me towar lepszej jakosci przy
                porownywalnych cenach.
            • himhith Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 03.07.06, 14:10
              Ty chyba jakis inny jestes. Jak ktos jest bogaty to przeciez nie pracuje w
              Anglii tylko mieszka na Ibizie i polpija drinki. Jak nie zrozumiesz tej prostej
              prawdy i bedziesz sie snobowac na kupowanie w "bogatych" sklepach to do konca
              zycia bedziesz pracowac w Anglii gdzies na zmywaku. :>
              • kicior99 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 04.07.06, 13:41
                Dzieki za troske, jakos daje sobie rade =))) nie pracuje na zmywaku a w calkiem
                przyzwoitym biurze, no i placa sensownie. Ja po prostu bronie ASDY bo to
                zupelnie sensowny sklep. We Francji kupuje w sieci CORA i tez nie zamienie na
                zadne leklerki, kerfury czy inne ru..y. Po prostu kwestia przywiazania do
                marki, u mnie to dziala.
    • moniska01 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 30.06.06, 19:05
      mój mąż jak się gdzieś zgubi to zawsze sobie poradzi. Wszystko ma kieszeniach
      jak MacGyver.
      • ab_extra U mnie prócz standardowego zestawu jeszcze ZAWSZE 04.07.06, 11:23
        koniecznie aparat fotograficzny mjuII, bez którego nigdzie się nie ruszam :)
    • Gość: metey Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.elpos.net 01.07.06, 11:12
      No a scyzoryk...
      O scyzoryku to zapomniałyscie?
      Im bardziej wypasiony (grubszy) tym lepszy.
      • clod Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 01.07.06, 13:54
        Ja mam w kieszeniach:
        - pieniądze
        - karty bankomatowe
        - karty ze stacji paliw (wszystkie, bo różnie tankuję)
        - pęk kluczy domowych
        - pęk kluczy z firmy
        - klucze do samochodu
        - komórkę prywatną
        - komórk służbową
        - długopis
        - chustkę do nosa
        - nitkę dentystyczną
        - zapalniczkę (chociaż nie palę)
        - szwajcarski scyzoryk (malutki, tylko 11 najpotrzebniejszych funkcji)
        - kilka wizytówek
        - kilka zapisanych kartek z notesu

Żona mówi, że głupio wyglądają takie wypchane kieszenie, ale lubię mieć
        najpotrzebniejsze rzeczy przy sobie i jak czegoś nie mam w kieszeni to źle się
        czuję. Nadmienię jeszcze, iż każda z rzeczy leży zawsze w tej samej kieszeni
        niezależnie od spodni, tak, że jeżeli coś mi jest potrzebne, to nie zastanawiam
        się gdzie to jest, tylko od razu odruchowo wyciagam.
        • Gość: ona Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 14:12
          To kieszenie sięgają Ci chyba do kolan.
          Pozdrawiam.
        • wredna.suka Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 01.07.06, 19:14
          No niezły zestawik... a jakbyś to wszystko w reklamówkę zapakował? ;>
          • Gość: marcu Reklamówka źle się komponuje z klapkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 13:04
            (na nogach). Zwlaszcza na kolei.
      • rudy_jez Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 03.07.06, 13:22
        Scyzoryk kolega małżonek nosi bez szczególnych bajerów (nie ma np. dłubaczki do
        wyciągania kamieni z kopyt końskich, nie wiem dlaczego), oczywiście SAK (Swiss
        army knife, taki czerwony), duże ostrze złamane i wyszczerbione, małe ostrze
        tylko wyszczerbione, wykałaczka zginęła przed laty, śrubokręt tępy jak
        posiedzenie komisji sejmowej.
        Na pytanie "po co to barachło" powołuje się na brak moich możliwości
        zrozumienia z uwagi na odmienny garnitur chromosomów...
        • Gość: Monter Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 20:58
          Przepraszam, ale przyczepię się do tego śrubokręta. Śrubokręt musi być tępy, bo
          tylko takim można sprawnie odkręcać śruby. Ostre bywają dłuta.
    • Gość: onnieon Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.smstv.pl 01.07.06, 17:38
      Od tych bibelocików mam dość pojemną saszetkę stanowiącą, że tak to ujmę męską
      torebkę, w zamian za to parę łusek się po kieszeniach ze strzelnicy zawierusza.
    • marianna125 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 01.07.06, 17:50
      Mój jedenastoletni chyba juz nalezy do męskiego rodu:) bo dzis biorąc jego
      spodnie do prania wyjełam z nich:
      1. komórka
      2. klucze na smyczy.
      3. Smycz... od nie wiem czego.
      4. Pudełko po zapałkach wypełnione śrubkami.
      5. Pudełko z kulkami do pistoletu
      6. Pęk drutu
      7. Kamień a nawet dwa, drugi malutki.
      8. Kilka nakrętek.
      9. Scyzoryk
      10. W bocznej kieszeni był śrubokręt i klucz 10-tka
      11. Bezpieczniki samochodowe szt. 3(my nie mamy samochodu)
      12. Paragon
      12. Papierek po cukierku...
      13. Blaszka niewiadomego pochodzenia
      14. Kawałekl plastiku niewiadomego pochodzenia
      15. Kapsel od Tymbarka...
      I tyle heheh, nie mam pojecia jak on to robi, ale ubrał spodenki i widze ze
      kieszenie ma znowy pełne. Nie wiem czego tym razem, bo cały skarbiec wydobyty
      nadal lezy na kupce. Pewnie za chwilę zniknie to w czeluściach jego kieszeni:)
      • wredna.suka Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 01.07.06, 19:25
        Pozdrów synka ;)
        Dzielny chłopak.
    • Gość: byczek fernando Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.pronet.lublin.pl 01.07.06, 19:22
      no to ja lajtowo przy niektórych wychodze, ale i tak każda kieszeń czymś zajęta:
      tylna lewa: chusteczki i gumy do żucia
      tylna prawa: klucze
      przednia lewa: komórka
      przednia prawa: portfel
      (choć nie zawsze, zdarza się portfel z komórką miejscami zamienić, ale fakt
      faktem, że bez tego wszystkiego z domu nie wyjde)
      • ibulka Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 01.07.06, 19:36
        A mój małżon ma w kieszeniach tylko portfel, komórkę, klucze, scyzoryk, gumę do
        życia i chusteczki :))
      • Gość: Adaś Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 08:24
        ja mam tak samo tylko w innych miejscach:P
        tylna lewa: portfel
        tylna prawa: chusteczki higieniczne
        przednia lewa: klucze
        przednia prawa: telefon, czasem jeszcze gumy do zucia
        ale nie mniej bez wypełnionych kieszeni to ja sie nie ruszam. nie odbiegam od
        standardu zbytnio, ale chusteczki nosić musze bo mam wieczny katar:( ale jaki w
        portfelu mm burdel to juz nie powiem:P
        • ol.chuck Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 03.07.06, 08:47
          no,no,no......parę ton już w kieszeniach przeniosłem, ale scyzoryk ? Otwarty
          scyzyk w jadnym karmanie i prezerwatywa po przejściach (nie zawiązana) w drugim
          i człowiek nie ma co z rękoma zrobić !!! :)
    • megasceptyk Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 01.07.06, 20:34
      Tylko drobne pieniądze, kieszeń w spodniach to idealne miejsce na monety.
      Wypchane kieszenie wyglądają fatalnie i nie można usiąść.
    • nikczemny_i_zly Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 01.07.06, 20:55
      Hmm, otchłań kieszeni moich spodni zwykle zawiera:
      -telefon,
      -portfel (wypchany dobrami wszelakiej maści),
      -jabłkowy plejer,
      -gumę do żucia,
      -chusteczki,
      -klucze na gustownej, różowej (:P) smyczy.
      • Gość: 1pastel Ojcowska rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 23:51
        To było w jakimś amerykańskim filmie. Bohater wspominał ojca, który radził mu:
        - Pamiętaj synu, zawsze miej w kieszeni zapałki, sznurek i prezerwatywę. To
        pewnie dobra rada, ale w moich kieszeniach na codzień znajduje się: tylna -
        portfel z pieniędzmi, dokumentami i kartami bankomatowymi, prawa przednia:
        klucze od domu i samochodu, przednia lewa: rzeczy przydatne lub niezbędne -
        metrówka, pudełeczko po filmie do aparatu z zawieszkami do obrazów (które
        maluję), chustka do nosa, klucze do pracowni. Scyzoryk z jednym ostrzem jest w
        tej malutkiej kieszonce, w której na reklamie jeansów chłopak córki aptekarza
        nosił prezerwatywę. That's all.
        • support.agent Re: Ojcowska rada ????? 02.07.06, 21:14
          Kto ogladal Donniego Brasco wie doskonale ze wise guys nie nosza kasy w tylnej
          kieszni, nie nosza w portfelu tylko zrolowane i spiete...naturalnie o ile jest
          co spinac..

Powaznie nosicie w tylnej kieszeni? Mozna przeciez kupic mniejszy portfel,
          polecam www.bodenschatz-bags-and-more.de/flash/ , mam taki maly
          portfel..miesci wszystkie karty, mam tego kolo 10-12 i kase...karty z
          biblioteki i tak dalej. Nosze zawsze z frontu, nie moze byc inaczej.

Goscie z wypchanymi kieszeniami wygladaja smiesznie ;)

Pzdr!
          SA
    • Gość: piachoo Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.lodz.msk.pl 02.07.06, 02:41
      to ja mam:
      - telefon
      - klucze (jak wychodze z domu, w domu nigdy)
      - malusi szwajcarski scyzoryk (ostrze, pili, nozycznki)
      - drobne
      - chusteczki
      - gumke do wlosow
      - ostatnio kulke od myszy
      - rownei ostatnio portfel
      - chusteczki nawilzane, bo cos cieplo ostanio
      - i, ekhm, lateksowe rekawiczki...

pozdr
      piachoo
      • inez69 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 02.07.06, 07:18
        a po co mój facet nosi w kieszeniach paragony, wydruki ze stacji paliw, z
        bankomatu, banku, ze sklepu, tysiące kuponów lotka, bilety z okresu jakiegos
        roku? i mówi ze mu to wszystko potrzebne:)
        • ira22 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 02.07.06, 08:32
          A ja nie jestem panem, jestem "panią", i też chciałabym nosić najpotrzebniejsze
          rzeczy w kieszeniach:(
          Niestety, "nie wypada". Nienawidzę noszenia torebek, jednak noszę.
          Ten temat po raz kolejny pokazuje, że panowie mają łatwiej... .
          • Gość: kafar Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.greennet.org.pl 02.07.06, 11:08
            Niesłuznie zazdrościsz. Kieszenie są mniej pojemne niż trebka, a po "wypchaniu"
            niewygodne.
            Ja z kolei zazdroszczę kobietom noszenia torebek.
            W porównaniu z dotychczas opisanymi, to raczej skromnie.
            Sezon letni:
            - lewa: monety, portfel
            - prawa: chusteczka, klucze do samochodu, klucze do mieszkania
            Sezon jeśienno-zimowo-wiosenny:
            - lewa: monety
            - prawa: chusteczka, klucze do samochodu
            - portfel i klucze do mieszkania obciążają kieszenie kurtki.
    • Gość: piotrek Poznań Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 14:20
      Ja tylko grzebień :) . Reszta w teczce lub (gdy tej pierwszej nie mam przy
      sobie) w saszetce (męska wersja torebki :) ) ...
      W kieszeni strasznie niewygodnie jest nosić duże ilości dobytku, ponadto
      dziwacznie wygladaja takie wypchane kieszonki.... Pozdrawiam
    • jetbang Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 02.07.06, 14:38
      hmmmm od czego by tu zacząć ;-)))

-portfel a w nim karty, dokumenty moje i samochodu, wizytówki hmm ale pieniedzy
      w nim niema ;-)
      -klucze do mieszkań
      -klucz do auta
      -jeden lub dwa telefony komórkowe
      -drobniaki i grubsze
      -wydruki z bankomatów itp
      -papierosy + zapalniczka
      -jakis kamyk
      -gumy do żucia
      -pen drive
      -panel do radia do samochodu (taki mały, że sie mieści)
      -czasem klucze od garażu ojca ...

ciekawe ile to wszystko waży hehehe
      pozdrawiam
      • Gość: ola Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.sm-rozstaje.pl 02.07.06, 14:51
        Kurcze - to moj mazlozenk to jakis ewenement jest... On nie lubi nic nosic w
        kieszeniach oprocz kluczy. Portfel mu sie nie zmiesci...
        Ja zwykle nosze spodnie w kieszeniach ktorych mozna znalezc sporo papierkow po
        cukierkach i, paragony ze sklepu i zuzyte chusteczki higieniczne... A reszte
        nosze w torebce :)))))
    • Gość: henryk kwiatek prawie nic nie mam w kieszeni IP: *.chello.pl 02.07.06, 14:51
      1-2 klucze, karta kredytowa, prawo jazdy.
      • Gość: hehe Re: prawie nic nie mam w kieszeni IP: *.tvcablenet.be 02.07.06, 18:01
        no to z kartą kredytową chyba nie musisz prosić świętego z obrazu o pożyczkę? :-
        ))
        • Gość: henryk kwiatek Re: prawie nic nie mam w kieszeni IP: *.chello.pl 02.07.06, 19:38
          to Świety mi pozyczył tą karte ...
    • Gość: ciemna Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.icpnet.pl 02.07.06, 15:05
      Taaa, diody i tranzystory (tudzież inne tam oporniki), śrubokręt, scyzoryk,
      klucze, portfel (z mnóstwem rzeczt w środku), odtwarzacz mp3. znam takiego, co
      specjalnie kupuje spodnie z b. dużymi kieszeniami, żeby nosić piwo. hehe.
      nie ma to jak plecak.
      • Gość: Michal Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.korbank.pl 02.07.06, 15:10
        Jak mozna w ogole nosic portfel w kieszeni od spodni, wiesniackie troche.
        Portfel to sie nosi w marynarce, odpowiednio cienki. Ja nosze w spodniach, pare
        wykalaczek, pieniadze papierowe, gume do zycia. W portfelu w gornej czesci
        odziezy, troche monet i dokumenty, komorka jest lekka to na smyczy wisi. I
        tyle.

Michal
        • mic_mar Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 02.07.06, 15:50
          hmm...
          lewa kieszen komorka
          prawa pieniażki, zapalniczka i czasem fajki
          tylna prawa składany nóż (1 ostrze przeróżnego przeznaczenia)
          reszta w torbie kurierskiej(chyba akos tak to nazywali jak kupowalem;)
          pozdrawiam

ps zdarza sie ze nosze bojówki, wtedy nawet nie pytajcie, czasem sam sie dziwie
          ich zawartości
          :D
          • Gość: celtic888 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 18:51
            JEZU!!! Jakie wy macie kieszenie:) Mi sie miesci portfel (prawa przednia)
            telefon klucze (lewa przednia)i z tylu gumy:)
            Pozdo
        • Gość: karol Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 03.07.06, 19:07
          gajerek i komórka na smyczy - boże ale burak
    • braineater Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 02.07.06, 19:41
      Nic
      Nienawidzę niczego nosic w kieszeniach, jedynie latem wkładam tam plajera, bo
      jak wrzucam do torby to mi sie kabel placze ze wszystkim.
      Za to zawartościa torby doprowadzam do wybuchu zazdrości wszystkie kobiety,
      którym dane było ja kiedykolwiek ujrzeć w trakcie wypakowywania. Warstwa smieci
      grzebalnych na dnie tejże aktualnie siega jakis 5-8 centymetrów:)

P:)
      • kubelec Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 02.07.06, 20:19
        a ja do tradycyjnego zestawu (wymienianego tu wielokrotnie) dorzuce cos ze
        swoich kieszeni czyli cazki do paznokci. Mam taka wade ze obskubuje palce, wiec
        cazki sa do wyrownywania ubytkow
    • Gość: Piotr Natomiast ja: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 20:26
      - prawa: komórka, gumka do włosów (mam długie :)), chusteczki
      - lewa: papierosy (paczka), zapalniczki, klucze
      - lewa tylna: portfel, dokumenty
      - prawa tylna: pieniądze (banknoty w portfelu).
      Czasami jeszcze znajdzie się miejsce na scyzoryk, jakieś bilety, karteczki,
      guma do żucia, kostki do gry na gitarze...

Pozdr!!
    • Gość: misio Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 20:44
      w kieszeni noszę:
      -klucze
      -komórkę
      -pieniądze
      -zmiętą ulotkę
      -gumę do żucia
      -bilet do kina

natomiast w moim plecaku można znaleźć:
      -indeks
      -walacjące się torebki foliowe
      -starą bułeczkę
      -ziarenka z sezamu które odpadły od starej bułeczki
      -skarpety
      -rachunek ze szkoły językowej
      -opakowanie tiktaków
      -płytę CD
      -wodę mineralną
      -pompkę do roweru
      -długopis
      -szyszkę
      -kawałek drucika
      -ulotki które miały to szczęscie, że nie dokończyły żywota w koszu na śmieci

:)
      • Gość: diabbe Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:15
        sluszie. szyszka odgania zle pytania:)
    • svarte_sjel Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 02.07.06, 20:44
      Zależy jakie spodnie :^)

Wersja maksimum:
      - dokumenty + karty + itp.
      - palmtop
      - coś do pisania
      - okulary
      - komórka (odkąd się jej klips połamał...)
      - klucze (spooory pęk)
      - chusteczka
      - identyfikator z firmy
      - sporadycznie portmonetka z drobnymi

Wersja minimum:
      - klucze
      - chusteczka
    • t-800 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 02.07.06, 20:56
      Klucze, komórka, pendrive, pieniądze, chusteczka, czasem portfel.
    • gayboy Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 02.07.06, 21:48
      Ech - jak mozna nosic tyle w kieszeniach? :) Ja to mam najwyzej telefon i gume
      do zucia. Wszystko wrzucam do plecaka - oj i tam sie dzieje :-) a jak nie mam
      plecaka to nie biore portfela - tylko wrzucam jedna karte i drobne do kieszeni -
      no i klucze... Ale zeby nosic tyle drobiazgow? Przeciez jak sie przeviera
      spodnie to trzeba wszystko poprzerzucac... a tak - wszystko w jednym miejscu... :-))
    • Gość: pan meble Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 21:50
      ja to ostatnio mięso miałem, na kotleta.
    • Gość: lcx Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.autocom.pl 02.07.06, 22:03
      Klucze do domu
      klucze do firmy
      komórka
      portfel
      pendrive
      chusteczki higieniczne
      mały scyzoryk
    • maciek-k Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 02.07.06, 22:43
      ja najczesciej nosze tak:
      komorke, klucze, pieniadze luzem (bez portfela, chusteczki
      czesto mam w kieszeni rozne smieci bo jak nie ma kosza w zasiegu wzroku to do
      kieszeni i najczesciej wieczorem dopiero wyjmuje
      zadziej nosze rozne pierdoly typu dlugopisy, olowki, kostki do gry na gitarze
      zdarza mi sie jeszcze wracajac ze sklepu z jedne dwoma rzeczami powiedzmy do
      rozmiarow pollitrowej butelki lub sredniego sloika kawy itp tez w kieszeni nosic
      bo szkoda mi na takie rzeczy foliowek
      • Gość: vex Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 22:47
        a ja nosze w przedniej kieszeni fortepian a w tylniej sejf a w tej małej
        kieszonce z przodu rolke papieru toaletowego.........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka