Gość: bolo co nosimy ?proste! IP: 213.25.87.* 02.07.06, 22:49 pieniądze, dokumenty, chusteczki, klucze w ilościach ogromnych, a dodatkowo: - prezerwatywy - klucz oczkowy 10 - komórka - kupony i paragony - karteczki z telefonami Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzzewsi Chyba przesadzacie z tymi prezerwatywami... 03.07.06, 11:12 Nie wierzę, żeby aż tylu facetów dupczyło co popadnie nie znając dnia ani godziny. No, chyba, że macie silnych "innych" kolegów i nosicie je dla własnego bezpieczeństwa... :) Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Chyba przesadzacie z tymi prezerwatywami... 03.07.06, 12:44 lekarzzewsi napisał: > Nie wierzę, żeby aż tylu facetów dupczyło co popadnie nie znając dnia ani > godziny. No, chyba, że macie silnych "innych" kolegów i nosicie je dla własnego bezpieczeństwa... :) Ci co używają to nie noszą bo właśnie zużyli. A ci co nie używają to noszą bo nie ma kiedy użyć :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ylemai do czego prezerwatywy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 18:08 wielofunkcyjny scyzoryk. klucze. pieniądze. zapalniczka z minilatarką. telefon. nóż mocny sznurek. taśma klejąca. flamaster. wszystkie te rzeczy naprawdę niesamowicie się przydają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehoo Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.globalconnect.pl 03.07.06, 06:30 Klucze,długopis,scyzoryk,portfel,telefon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ergiel Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 09:57 Zapalniczka, parę monet, prezerwatywa, listek gumy do żucia. Resztę trzymam w teczce, bo wypchane kieszenie, delikatnie mówiąc, wyglądają nieestetycznie. A jak idę na imprezę, to mam drugi, cieńki i mały portfel do którego wkładam dowód, kartę i kasę (tylko z papierosami jest problem, ale i temu można zazwyczaj zaradzić). Nie wiedzieć czemu, ale gość z wypchanymi kieszeniami kojarzy mi się z jakąś koszulą flanelową, informatykiem, albo podobnymi motywami. Sorry, Panowie, ale dbajcie o to jak wyglądacie i o to jak się na Was spodnie układają. Nie można chodzić jak flejtuch Odpowiedz Link Zgłoś
mireczek8 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 03.07.06, 12:19 > [...] gość z wypchanymi kieszeniami > kojarzy mi się z jakąś koszulą flanelową, informatykiem [...] Nie rozumiem czemu z informatykiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.07.06, 12:26 Co złego w koszuli flanelowej? I jaki ma związek z higieną danego osobnika? Ach, zapomniałam - w takim ubraniu nie wpuszczają do metroseksualnych klabów, tja... Aha, nie pisze się "cieńki", tylko "cienki", Panie Eleganciku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ecto Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 03.07.06, 10:26 wykorzystane 4 kieszenie z 6'ciu (nie lubie nosic niczego w tylnich): przod-lewa-dolna: ksiazka (obecnie 1 tom wheel of time) przod-lewa-gorna: portfel przod-prawa-dolna: klucze, jakies papiery, kable, komorka przod-prawa-gorna: mp3 player, slochawki jak nic nie slucham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 10:48 Zawsze: - 11cm scyzoryk szwajcarski - 1 lub 2 tel. komórkowe - portfel - dokumenty - latarka mała (2xR6) - klucze Dodatkowo latem: - okulary przeciwsłoneczne Czasem gdy musze wyjść w niebezpieczne miejsca w nocy w mieście: - nóż ze stałym 14cm ostrzem Dodatkowo na wypady za miasto: - zapałki/zapalniczka - dodatkowa latarka (2xR20) - zapasowe baterie (po 2szt. R6 i R20) - woda (butelka 1,5l) (naprawdę wchodzi mi do kieszeni kurtki lub bluzy wojkowej) - chusta maskująca - nóż o stałym ostrzu (14cm) - mała lustzanka 35mm (czasem z dodatkowym obiektywem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 10:58 Zapomniałem dodać, że nie noszę tego wszystkiego w spodniach Zimą/jesienią/wiosną i w chłodne letnie dni noszę dodatkowo kurtkę wojskową (mam ich kilka więc nie musi być w plamki, może być zielona, czarna, granatowa, szara) Latem w upały kurtka nie zdaje egzaminu - genialny ktoś (na 100% facet) wymyślił kamizelkę (kolory podobnie jak kurtki dostepne od białego do czarnego oraz w dziesiątki odmian maskujących) Gdy trzeba się elegancko ubrać "niezbędne rzeczy" noszę w torbie (takiej na laptop), a gdy na sportowo to w jednym z kilku posiadanych plecaków sportowych) a czasem w torbie obok sprzetu fotograficznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.bazapartner.pl 03.07.06, 11:15 Ja noszę w kieszeniach: śrubokręt, kombinerki, telefon, kasę, portfel z legitymacją, 5 dużych kluczy, piasek, gumę do żucia, zapalniczkę, warstwę śmieci, empetrójkę (słuchawki w plecaku), dwa długopisy, notes i to chyba wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spooky Ja noszę torebkę :-) IP: *.ae.poznan.pl 03.07.06, 13:08 Znaczy torbę, chociaż nie jaką wielką, tylko taką raczej średniej wielkości, ze skóry (Zara). I jest super, bo w kieszeniach nienawidzę nic nosić (jedynie chusteczki higieniczne, ewentualnie pieniądze, jeśli idę na imprezę, bo wtedy nie muszę brać portfela). A jak nie ma upału to mam kurteczkę z kieszonkami, w których wszystko można pomieścić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
johanna_haase Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 03.07.06, 14:57 Mój mąż nosi w kieszeniach: - portfel (zwykle bez kasy, ale z dokumentami, kartami, wizytówkami itd.) - chusteczkę (zwykłą, nie papierowe, bo tak jest bardziej elegancko) - scyzoryk szwajcarski - klucze domowe - telefon - iPoda wideo i słuchawki - kluczyki do samochodu - kartę parkingową - kawałki bułek, paluszków, chrupek itp. rzeczy, które wcześniej jadł nasz syn i się rozmyślił - smoczek (powód jw.) Ostatnio zdarzyło mu się też nosić w kieszeniach marynarki pieluszkę, koszulkę syna oraz autko na resorach. Poza tym zawsze przy sobie ma w jakimś magicznym miejscu moduł bluetooth do komputera (nie wiem, po co, bo w komputerze ma już taki jeden), pendrajwa (nie wiem, po co, bo używa iPoda do przenoszenia plików), czyste płyty CD, kwity z bankomatów za ostatni kwartał, garść drobnych (średnio po 20 zł w monetach od 1 gr do 2 zł), zapalniczkę (kilka), papierosy, gumę do żucia, a ostatnio do tego doszła jeszcze krótkofalówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.07.06, 15:16 Po paru wypowiedziach wywnioskowałam, że reklamodawcy mogą być z siebie dumni... za reklamy dziękują: Zara, MacIntosh, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:24 a moj facet nosi ze soba klucze komorke plyty CD zapalniczke papierosy portfel/lub kase bez portfela czasem cos jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.pools.arcor-ip.net 03.07.06, 15:19 1.-chusteczki higieniczne 2.-obcinacz do paznokci (-OBOWIAZKOWO ze scyzorykiem i otwieraczem do butelek!) 3.-jakies rachunki z supermarketow 4- serwetka z restauracji (-mam taki nawyk ze w restauracjach i bakietach prawie zawsze "zwijam" serwetke do kieszeni, JESLI OCZYWISCIE NIE JEST ZA BARDZO USYFIONA ;-)...!). 5. -NAJWAZNIEJSZA RZECZ, OD PARU LADNYCH LAT W MOJEJ KIESZENI TO - MOJE KOCHANE I NIEROZLACZNE....,-KOMBOLOI !!!!!!!!!!!! -bez niego nie wychodze z domu i basta ;-) ...!!!! -pozrawiam Was...!- Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
earlyyears Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 03.07.06, 16:56 kulki i je mieszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Co panowie noszą w kieszeniach? nie ilosc ale IP: *.d4.club-internet.fr 03.07.06, 17:04 jakosc! moj w jednej kieszeni spodni ma drobne, a w drugiej, uwaga nikt tego nie wymienil, latarke!. Malutka, fikusna i firmowa. Zas w kieszeni koszuli nosi wlasnorecznie wykonane pudelko na papierosy(z nimi w srodku) i zapalniczke. Odpowiedz Link Zgłoś
xarte Re: Co panowie noszą w kieszeniach? nie ilosc ale 03.07.06, 18:25 choc jestem facetem niemal zawsze nosze torbe. w kieszeniach zostawiam jedynie portfel, telefon, fajki, zapalniczke i gumy do rzucia a w torbie - hoho:) czego tam nie ma - (stan na teraz) opakowanie po antybiotyku, woreczek z lizakami (2 miesiace temu probowalem rzucic palenie), papierki po lizakach:), antybiotyk, dlugopis czarny, "przykrywka" od perfumow, obudowa po dlugopisie, woreczek nieznanego pochodzenia, papierek po twixie, bletki, jakies potwierdzenie wplaty, sciaga z racjonalnego uzytkowania paliw i energii, kopia umowy z bankiem o zrealizowanie czeku aviso, program 3. nocy kulturalnej, (teraz duza komora) nastepna sciaga z RUPIE, kartka z jakims zadaniem nieznanej tresci, opakowanie po no-spie, folia z papierosow, nospa:), papierek po lizaku, perfumy, dezodorant, majtki mojej dziewczyny (a nosze nawt nie wiem czemu:) dwie paczki fajek - jedna pusta, dlugopis, szczoteczka do zebow i prezerwatywy, indeks, futeral po telefonie ktorego nie mam od roku, czekoladka merci - 1 sztuka, flakownik ketonalu, dyskietka, pusta paczka po prezetwatywach, kara za pociag (niepodbita legitymacja:(), kilka pofragmentowanych dlugopisow i innych blizej nieokreslony rzeczy, na dnie torby troche roznokolorowych smieci niewiadomego pochodzenia. chce zaznaczyc ze jestem facetem i nie nie sprzatam w swojej torbie chyba ze musze ja wyprac (a to rzadko sie zdaza) Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Torba revisited::) 05.07.06, 11:45 Książka druga książka trzecia książka (mała, bo to opowiadania Borgesa:) portfel opakowanie po gumach orbit, aktualnie służące za zastepcze opakowanie do pudelka z z waniliową tabaką paczka papierosów druga paczka papierosów pusta paczka po papierosach druga pusta paczka po papierosach trzecia pusta paczka po paierosach czwarta pusta paczka po papierosach historia konta kupon z totolotka za rok 2003, sierpień nurofen forte puste opakowanie po nurofenie puste opakowanie po dużym nurofenie extra paragon fiskalny nr 1 Saturn metka 'strój kąpielowy damski bee dees' paragon fiskalny nr 2 Matras zasady uzywania obuwia ccc - chyba metka:) zapałki nr 1 telefon dowód paragon fiskalny nr 3 ccc umowa kredytowa (kredyt juz zdążyłem spłacić:) potwierdzenie wypłaty bankowej potwierdzenie przelewu (r. 2002) mandat za jazde bez biletu komunikacja miejską kwit opłaty za sluzowanie obiektu pływającego (????) plastkowe etui na mini cd (w zyciu nie uzywałem mini cd:)zapałki nr 2 okładka dowodu osobistego długopis zapałki nr 2 zapałki nr 3 zapałki luzem:) zapalniczka zielona zapalniczka zielona ale inna klej kropelka zapałki nr 4 cukierek, mieszanka krakowska (chyba nie powinien byc biały i twardy?) paragon - księgarnia językowa drugi cukierek z mieszanki zapalniczka niebieska zapalniczka czarna zapalniczka niebieska ale inna zapalniczka różowa zapalniczka biała zapalniczka niebieska ale inna niz niebieska i inna niebieska zapalniczka niebieska, całkiem inna od pozostałych niebieskich bateryjka do mp3 plejera zapałki nr 5 wyciag z bankomatu 3 cukierek z mieszanki złamany papieros kupon totolotka z zapisanym numerem niejakiej Eli (???) 50 lipa - znaczy cos zostało z wakacji w Chorwacji 3 lata temu jakas tabletka luzem - chyba ibuprom kilka nieidentyfikowalnych smieci - folie i sreberka z papierosów jakieś ziarenka. I juz widac dno:) P:) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietek Re: Torba revisited::) 11.07.06, 00:33 Wow! Zawyżyłeś poziom. Szkoda, ze nie w kieszeniach jednak... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marq Re: Co panowie noszą w kieszeniach? nie ilosc ale IP: *.crowley.pl 04.07.06, 16:41 Nie znoszę mieć wypchanych kieszeni. Zawsze w kieszeni noszę tylko telefon. Natomiast w plecaku - portfel - karty (płatnicze, biblioteczne itp) - dokumenty - scyzoryk - chusteczki - kalkulator - gumę do żucia - klucze do domu - kilka długopisów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marq Re: Co panowie noszą w kieszeniach? nie ilosc ale IP: *.crowley.pl 04.07.06, 16:42 o fajkach i zapalniczce zapomniałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiunia Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: 153.19.98.* 05.07.06, 08:09 mój facet nosi stare listy zakupów i zawsze kupi coś z dawnej,[no, hm. prawie zawsze]- nie z aktualnej i zdziwiony pyta : "no jak to? zapisałaś tu przecież?' i tym sposobem mam zapas ryżu dla wioski w Chinach, ale nie mam mąki, na przykład ;) Odpowiedz Link Zgłoś
western_ligab Nigdy nic nie nosze w kieszeniach... 03.07.06, 21:02 Wszystko oddaje ... niech inni nosza ten caly zlom :) Odpowiedz Link Zgłoś
avroml Re: Nigdy nic nie nosze w kieszeniach... 03.07.06, 21:49 poka yest' v karmanie pachka sigaret znachit' shto nie tak uzh ploha na sevodnyashchiy dhen' i bilet na samolyot s seryebristim krilyom shto vzletaya ostavlyayet vyes' svyet.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyzzer Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: 86.40.134.* 04.07.06, 00:59 Jak to, a nikt nigdy nie nosi magnesików? :> Odpowiedz Link Zgłoś
nancy_callahan Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 04.07.06, 15:51 Ja mojego oduczyłam bo nie dość, że zrzędził, że mu źle z tymi wypchanymi kieszeniami to jeszcze jak wiadomo nie wyglądały zbyt pięknie. Wobec tego teraz wszystko oddaje do mojej torebki (o ile wychodzimi razem), a ponieważ jest tego sporo (portfel - wypchany, bo w nim dodatkowo wszystkie dokumenty, telefon, klucze od domu, kluczyki od samochodu, zapalniczka - ma ją zawsze przy sobie, aby mógł mi papierosy odpalać i czasami ze dwa cygara) niestety sama na siebie ukręciłam bicz, bo już nie dla mnie zgrabne małe torebeczki. Faktem jednak jest, że kieszenie jego wyglądały uprzednio zjawiskowo i ten motyw ze wstawaniem natychmiast po tym jak usiadł coby z dobytku kieszenie opróżnić:) Odpowiedz Link Zgłoś
mdk001 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 04.07.06, 19:36 Zastanawiam się gdzie się im to wszytko mieści, ale te kieszenie to studnia bez dna tak tak drogie panie - pozdrówka - Michał - (chcesz mieć dobrze: www.stop12.com/index.php ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j26 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 20:47 tak dokładnie to nie wiem co mój kochanek nosi w kieszeniach, ale jak mu wczoraj wyleciało to był jednen wielki huk;)nie widziałam dokładnie bo było ciemno;)ale to co mi po nim zostało rano - to guma do żucia w wykładzinie, jakieś metalowe małe cienkie igiełki? (co to do cholery jest?) troche drobnych, reszte pozbierał heheheh, ale było tego dużo więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 04.07.06, 21:04 moj niemaz w kieszeniach nosi: pieniadze(wszystkie mu wypadaja;)), bielty, legitymacje, nozyk, smieci, klucz do roweru, klucze do domu, olowek z ikei, czasami tez kawalek papierka z ikei na ktorym rysuje;)), przewaznie jeszcze moj portfel, moje klucze i to chyba wsio.. ale nie wiem, bo wiecznie mowi ze cos zgubil w kanapie ale nigdy nie wiadomo co;> Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 04.07.06, 21:05 oczywiscie zapomnialam o jego gigantycznym telefonie z antenka, i moim z reszta tez;) on ma na tyle duzo kieszeni ze ja nie musze brac torebki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.cust.telepacific.net 04.07.06, 21:42 prezerwatywy Odpowiedz Link Zgłoś
huskyman Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 04.07.06, 22:54 Komorke, noz sprezynowy, dokumenty ,prawko ,legitymacje, karte bank. , karta do biblioteki, rozne wizytowki. Najczesciej gume Winterfresh ;) Odtwarzacz mp3. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 05.07.06, 11:00 No to ja będę nietypowy bo ja prawie nic nie noszę. W lewej chusteczka, w prawej portfel i dokumenty, klucze przyczepione do paska, komórka w futerale na pasku (ewentualnie, jesienią i zimą, w kieszeni kurtki). I tyle. Nie mam potrzeby nosić niczego więcej. Owszem, do pracy chodzę z teczką, w której jest zawsze mnóstwo jedzenia. Ale pracuję po 12 godzin, więc jestem usprawiedliwiony ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
watanabe.miharu standard 05.07.06, 19:38 Jestem kobietą, ale i tak napiszę, co noszę w kieszeniach:) Torebki nie używam, bo ryzykowna (mogą ją wyrwać, ukraść) i niewygodna (wielkie, ciężkie i trzeba nosić w ręce) No więc: - pieniądze - komórka - scyzoryk - chusteczki higieniczne - bilet autobusowy w zależności od potrzeby czasem: - notesik - długopis Nienawidzę wypchanych kieszeni, ale nie ma innego wyjścia - kieszenie albo.. torba.. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 06.07.06, 03:31 Mój mąż nosi w kieszeniach spodni: kluczyki od auta i portfel a w portfelu oprócz gotówki klucze od domu. Wszystko co istotne i bez zbednych pierdół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.chello.pl 20.07.06, 00:07 Nie wiem po co faceci noszą w kieszeniach tyle bzdur i śmieci. Ja wprawdzie chodze w zwykłych jeansach, a nie żadnych bojówkach z mnóstwem kieszeni, ale noszę tylko klucze od domu i kluczyki od samochodu. Komórki też nie nosze w kieszeniach, bo nie chcę napromieniowywać moich klejnotów i najlepszego przyjaciela każdego faceta. Dziwie się ludziom noszącym tyle róznego badziewia po kieszeniach, a w sumie jak cos jest i tak mocno potrzebne to okazuje sie ze jest w kieszeni tych spodni których akurat na tyłku nie mamy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś