Dodaj do ulubionych

Co panowie noszą w kieszeniach?

• Gość: bolo co nosimy ?proste! IP: 213.25.87.* 02.07.06, 22:49
      pieniądze, dokumenty, chusteczki, klucze w ilościach ogromnych, a dodatkowo:
      - prezerwatywy
      - klucz oczkowy 10
      - komórka
      - kupony i paragony
      - karteczki z telefonami
      • lekarzzewsi Chyba przesadzacie z tymi prezerwatywami... 03.07.06, 11:12
        Nie wierzę, żeby aż tylu facetów dupczyło co popadnie nie znając dnia ani
        godziny. No, chyba, że macie silnych "innych" kolegów i nosicie je dla własnego
        bezpieczeństwa... :)
        • jimmyjazz Re: Chyba przesadzacie z tymi prezerwatywami... 03.07.06, 12:44
          lekarzzewsi napisał:

> Nie wierzę, żeby aż tylu facetów dupczyło co popadnie nie znając dnia ani
          > godziny. No, chyba, że macie silnych "innych" kolegów i nosicie je dla
          własnego bezpieczeństwa... :)

Ci co używają to nie noszą bo właśnie zużyli. A ci co nie używają to noszą bo
          nie ma kiedy użyć :-)))
      • Gość: ylemai do czego prezerwatywy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 18:08
        wielofunkcyjny scyzoryk.
        klucze.
        pieniądze.
        zapalniczka z minilatarką.
        telefon.
        nóż
        mocny sznurek.
        taśma klejąca.
        flamaster.

wszystkie te rzeczy naprawdę niesamowicie się przydają.
    • Gość: Lehoo Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.globalconnect.pl 03.07.06, 06:30
      Klucze,długopis,scyzoryk,portfel,telefon
    • Gość: Ergiel Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.acn.waw.pl 03.07.06, 09:57
      Zapalniczka, parę monet, prezerwatywa, listek gumy do żucia. Resztę trzymam w
      teczce, bo wypchane kieszenie, delikatnie mówiąc, wyglądają nieestetycznie. A
      jak idę na imprezę, to mam drugi, cieńki i mały portfel do którego wkładam
      dowód, kartę i kasę (tylko z papierosami jest problem, ale i temu można
      zazwyczaj zaradzić). Nie wiedzieć czemu, ale gość z wypchanymi kieszeniami
      kojarzy mi się z jakąś koszulą flanelową, informatykiem, albo podobnymi
      motywami. Sorry, Panowie, ale dbajcie o to jak wyglądacie i o to jak się na Was
      spodnie układają. Nie można chodzić jak flejtuch
      • mireczek8 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 03.07.06, 12:19
        > [...] gość z wypchanymi kieszeniami
        > kojarzy mi się z jakąś koszulą flanelową, informatykiem [...]

Nie rozumiem czemu z informatykiem :D
        • Gość: jaija Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.07.06, 12:26
          Co złego w koszuli flanelowej? I jaki ma związek z higieną danego osobnika?
          Ach, zapomniałam - w takim ubraniu nie wpuszczają do metroseksualnych klabów,
          tja...
          Aha, nie pisze się "cieńki", tylko "cienki", Panie Eleganciku ;)
    • ecto Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 03.07.06, 10:26
      wykorzystane 4 kieszenie z 6'ciu (nie lubie nosic niczego w tylnich):

przod-lewa-dolna:
      ksiazka (obecnie 1 tom wheel of time)

przod-lewa-gorna:
      portfel

przod-prawa-dolna:
      klucze, jakies papiery, kable, komorka

przod-prawa-gorna:
      mp3 player, slochawki jak nic nie slucham
    • Gość: ja Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 10:48
      Zawsze:
      - 11cm scyzoryk szwajcarski
      - 1 lub 2 tel. komórkowe
      - portfel
      - dokumenty
      - latarka mała (2xR6)
      - klucze

Dodatkowo latem:
      - okulary przeciwsłoneczne

Czasem gdy musze wyjść w niebezpieczne miejsca w nocy w mieście:
      - nóż ze stałym 14cm ostrzem

Dodatkowo na wypady za miasto:
      - zapałki/zapalniczka
      - dodatkowa latarka (2xR20)
      - zapasowe baterie (po 2szt. R6 i R20)
      - woda (butelka 1,5l) (naprawdę wchodzi mi do kieszeni kurtki lub bluzy wojkowej)
      - chusta maskująca
      - nóż o stałym ostrzu (14cm)
      - mała lustzanka 35mm (czasem z dodatkowym obiektywem)
      • Gość: ja Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 10:58
        Zapomniałem dodać, że nie noszę tego wszystkiego w spodniach
        Zimą/jesienią/wiosną i w chłodne letnie dni noszę dodatkowo kurtkę wojskową (mam ich kilka więc nie musi być w plamki, może być zielona, czarna, granatowa, szara)
        Latem w upały kurtka nie zdaje egzaminu - genialny ktoś (na 100% facet) wymyślił kamizelkę (kolory podobnie jak kurtki dostepne od białego do czarnego oraz w dziesiątki odmian maskujących)
        Gdy trzeba się elegancko ubrać "niezbędne rzeczy" noszę w torbie (takiej na laptop), a gdy na sportowo to w jednym z kilku posiadanych plecaków sportowych) a czasem w torbie obok sprzetu fotograficznego.
    • Gość: Pablo Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.bazapartner.pl 03.07.06, 11:15
      Ja noszę w kieszeniach: śrubokręt, kombinerki, telefon, kasę, portfel z legitymacją, 5 dużych kluczy, piasek, gumę do żucia, zapalniczkę, warstwę śmieci, empetrójkę (słuchawki w plecaku), dwa długopisy, notes i to chyba wszystko...
    • Gość: bungo24 nóż IP: *.aster.pl 03.07.06, 12:49
    • Gość: spooky Ja noszę torebkę :-) IP: *.ae.poznan.pl 03.07.06, 13:08
      Znaczy torbę, chociaż nie jaką wielką, tylko taką raczej średniej wielkości, ze
      skóry (Zara). I jest super, bo w kieszeniach nienawidzę nic nosić (jedynie
      chusteczki higieniczne, ewentualnie pieniądze, jeśli idę na imprezę, bo wtedy
      nie muszę brać portfela). A jak nie ma upału to mam kurteczkę z kieszonkami, w
      których wszystko można pomieścić :-)
    • johanna_haase Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 03.07.06, 14:57
      Mój mąż nosi w kieszeniach:
      - portfel (zwykle bez kasy, ale z dokumentami, kartami, wizytówkami itd.)
      - chusteczkę (zwykłą, nie papierowe, bo tak jest bardziej elegancko)
      - scyzoryk szwajcarski
      - klucze domowe
      - telefon
      - iPoda wideo i słuchawki
      - kluczyki do samochodu
      - kartę parkingową
      - kawałki bułek, paluszków, chrupek itp. rzeczy, które wcześniej jadł nasz syn i się rozmyślił
      - smoczek (powód jw.)

Ostatnio zdarzyło mu się też nosić w kieszeniach marynarki pieluszkę, koszulkę syna oraz autko na
      resorach.

Poza tym zawsze przy sobie ma w jakimś magicznym miejscu moduł bluetooth do komputera (nie
      wiem, po co, bo w komputerze ma już taki jeden), pendrajwa (nie wiem, po co, bo używa iPoda do
      przenoszenia plików), czyste płyty CD, kwity z bankomatów za ostatni kwartał, garść drobnych (średnio
      po 20 zł w monetach od 1 gr do 2 zł), zapalniczkę (kilka), papierosy, gumę do żucia, a ostatnio do tego
      doszła jeszcze krótkofalówka.
      • Gość: jaija Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.07.06, 15:16
        Po paru wypowiedziach wywnioskowałam, że reklamodawcy mogą być z siebie
        dumni... za reklamy dziękują: Zara, MacIntosh, itd...
      • Gość: aaa Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:24
        a moj facet nosi ze soba
        klucze
        komorke
        plyty CD
        zapalniczke
        papierosy
        portfel/lub kase bez portfela
        czasem cos jeszcze
    • Gość: Jacek Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.pools.arcor-ip.net 03.07.06, 15:19
      1.-chusteczki higieniczne
      2.-obcinacz do paznokci (-OBOWIAZKOWO ze scyzorykiem i otwieraczem do butelek!)
      3.-jakies rachunki z supermarketow
      4- serwetka z restauracji (-mam taki nawyk ze w restauracjach i bakietach
      prawie zawsze "zwijam" serwetke do kieszeni, JESLI OCZYWISCIE NIE JEST ZA
      BARDZO USYFIONA ;-)...!).
      5. -NAJWAZNIEJSZA RZECZ, OD PARU LADNYCH LAT W MOJEJ KIESZENI TO - MOJE KOCHANE
      I NIEROZLACZNE....,-KOMBOLOI !!!!!!!!!!!!
      -bez niego nie wychodze z domu i basta ;-) ...!!!!

-pozrawiam Was...!- Jacek
    • Gość: :) fiuta ot co IP: *.wizja.net 03.07.06, 16:19
    • earlyyears Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 03.07.06, 16:56
      kulki i je mieszam.
      • Gość: ewa Re: Co panowie noszą w kieszeniach? nie ilosc ale IP: *.d4.club-internet.fr 03.07.06, 17:04
        jakosc! moj w jednej kieszeni spodni ma drobne,
        a w drugiej, uwaga nikt tego nie wymienil, latarke!.
        Malutka, fikusna i firmowa.
        Zas w kieszeni koszuli nosi wlasnorecznie wykonane pudelko
        na papierosy(z nimi w srodku) i zapalniczke.
        • xarte Re: Co panowie noszą w kieszeniach? nie ilosc ale 03.07.06, 18:25
          choc jestem facetem niemal zawsze nosze torbe. w kieszeniach zostawiam jedynie
          portfel, telefon, fajki, zapalniczke i gumy do rzucia a w torbie - hoho:) czego
          tam nie ma - (stan na teraz) opakowanie po antybiotyku, woreczek z lizakami (2
          miesiace temu probowalem rzucic palenie), papierki po lizakach:), antybiotyk,
          dlugopis czarny, "przykrywka" od perfumow, obudowa po dlugopisie, woreczek
          nieznanego pochodzenia, papierek po twixie, bletki, jakies potwierdzenie wplaty,
          sciaga z racjonalnego uzytkowania paliw i energii, kopia umowy z bankiem o
          zrealizowanie czeku aviso, program 3. nocy kulturalnej, (teraz duza komora)
          nastepna sciaga z RUPIE, kartka z jakims zadaniem nieznanej tresci, opakowanie
          po no-spie, folia z papierosow, nospa:), papierek po lizaku, perfumy,
          dezodorant, majtki mojej dziewczyny (a nosze nawt nie wiem czemu:) dwie paczki
          fajek - jedna pusta, dlugopis, szczoteczka do zebow i prezerwatywy, indeks,
          futeral po telefonie ktorego nie mam od roku, czekoladka merci - 1 sztuka,
          flakownik ketonalu, dyskietka, pusta paczka po prezetwatywach, kara za pociag
          (niepodbita legitymacja:(), kilka pofragmentowanych dlugopisow i innych blizej
          nieokreslony rzeczy, na dnie torby troche roznokolorowych smieci niewiadomego
          pochodzenia.

chce zaznaczyc ze jestem facetem i nie nie sprzatam w swojej torbie chyba ze
          musze ja wyprac (a to rzadko sie zdaza)
          • braineater Torba revisited::) 05.07.06, 11:45

Książka
            druga książka
            trzecia książka (mała, bo to opowiadania Borgesa:)
            portfel
            opakowanie po gumach orbit, aktualnie służące za zastepcze opakowanie do
            pudelka z z waniliową tabaką
            paczka papierosów
            druga paczka papierosów
            pusta paczka po papierosach
            druga pusta paczka po papierosach
            trzecia pusta paczka po paierosach
            czwarta pusta paczka po papierosach
            historia konta
            kupon z totolotka za rok 2003, sierpień
            nurofen forte
            puste opakowanie po nurofenie
            puste opakowanie po dużym nurofenie extra
            paragon fiskalny nr 1 Saturn
            metka 'strój kąpielowy damski bee dees'
            paragon fiskalny nr 2 Matras
            zasady uzywania obuwia ccc - chyba metka:)
            zapałki nr 1
            telefon
            dowód
            paragon fiskalny nr 3 ccc
            umowa kredytowa (kredyt juz zdążyłem spłacić:)
            potwierdzenie wypłaty bankowej
            potwierdzenie przelewu (r. 2002)
            mandat za jazde bez biletu komunikacja miejską
            kwit opłaty za sluzowanie obiektu pływającego (????)
            plastkowe etui na mini cd (w zyciu nie uzywałem mini cd:)zapałki nr 2
            okładka dowodu osobistego
            długopis
            zapałki nr 2
            zapałki nr 3
            zapałki luzem:)
            zapalniczka zielona
            zapalniczka zielona ale inna
            klej kropelka
            zapałki nr 4
            cukierek, mieszanka krakowska (chyba nie powinien byc biały i twardy?)
            paragon - księgarnia językowa
            drugi cukierek z mieszanki
            zapalniczka niebieska
            zapalniczka czarna
            zapalniczka niebieska ale inna
            zapalniczka różowa
            zapalniczka biała
            zapalniczka niebieska ale inna niz niebieska i inna niebieska
            zapalniczka niebieska, całkiem inna od pozostałych niebieskich
            bateryjka do mp3 plejera
            zapałki nr 5
            wyciag z bankomatu
            3 cukierek z mieszanki
            złamany papieros
            kupon totolotka z zapisanym numerem niejakiej Eli (???)
            50 lipa - znaczy cos zostało z wakacji w Chorwacji 3 lata temu
            jakas tabletka luzem - chyba ibuprom
            kilka nieidentyfikowalnych smieci - folie i sreberka z papierosów
            jakieś ziarenka.

I juz widac dno:)

P:)
            • kobietek Re: Torba revisited::) 11.07.06, 00:33
              Wow! Zawyżyłeś poziom. Szkoda, ze nie w kieszeniach jednak... :)
        • Gość: marq Re: Co panowie noszą w kieszeniach? nie ilosc ale IP: *.crowley.pl 04.07.06, 16:41
          Nie znoszę mieć wypchanych kieszeni. Zawsze w kieszeni noszę tylko telefon.

Natomiast w plecaku
          - portfel
          - karty (płatnicze, biblioteczne itp)
          - dokumenty
          - scyzoryk
          - chusteczki
          - kalkulator
          - gumę do żucia
          - klucze do domu
          - kilka długopisów
          • Gość: marq Re: Co panowie noszą w kieszeniach? nie ilosc ale IP: *.crowley.pl 04.07.06, 16:42
            o fajkach i zapalniczce zapomniałem
      • Gość: Kasiunia Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: 153.19.98.* 05.07.06, 08:09
        mój facet nosi stare listy zakupów i zawsze kupi coś z dawnej,[no, hm. prawie
        zawsze]- nie z aktualnej i zdziwiony pyta : "no jak to? zapisałaś tu przecież?'
        i tym sposobem mam zapas ryżu dla wioski w Chinach, ale nie mam mąki, na
        przykład ;)
    • western_ligab Nigdy nic nie nosze w kieszeniach... 03.07.06, 21:02
      Wszystko oddaje ... niech inni nosza ten caly zlom :)

• avroml Re: Nigdy nic nie nosze w kieszeniach... 03.07.06, 21:49
        poka yest' v karmanie pachka sigaret
        znachit' shto nie tak uzh ploha na sevodnyashchiy dhen'
        i bilet na samolyot s seryebristim krilyom
        shto vzletaya ostavlyayet vyes' svyet..
    • Gość: xyzzer Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: 86.40.134.* 04.07.06, 00:59
      Jak to, a nikt nigdy nie nosi magnesików? :>
    • nancy_callahan Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 04.07.06, 15:51
      Ja mojego oduczyłam bo nie dość, że zrzędził, że mu źle z tymi wypchanymi
      kieszeniami to jeszcze jak wiadomo nie wyglądały zbyt pięknie.
      Wobec tego teraz wszystko oddaje do mojej torebki (o ile wychodzimi razem), a
      ponieważ jest tego sporo (portfel - wypchany, bo w nim dodatkowo wszystkie
      dokumenty, telefon, klucze od domu, kluczyki od samochodu, zapalniczka - ma ją
      zawsze przy sobie, aby mógł mi papierosy odpalać i czasami ze dwa cygara)
      niestety sama na siebie ukręciłam bicz, bo już nie dla mnie zgrabne małe
      torebeczki.
      Faktem jednak jest, że kieszenie jego wyglądały uprzednio zjawiskowo i ten
      motyw ze wstawaniem natychmiast po tym jak usiadł coby z dobytku kieszenie
      opróżnić:)
    • mdk001 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 04.07.06, 19:36
      Zastanawiam się gdzie się im to wszytko mieści, ale te kieszenie to studnia bez dna tak tak drogie panie - pozdrówka - Michał - (chcesz mieć dobrze: www.stop12.com/index.php )
      • Gość: j26 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 20:47
        tak dokładnie to nie wiem co mój kochanek nosi w kieszeniach, ale jak mu
        wczoraj wyleciało to był jednen wielki huk;)nie widziałam dokładnie bo było
        ciemno;)ale to co mi po nim zostało rano - to guma do żucia w wykładzinie,
        jakieś metalowe małe cienkie igiełki? (co to do cholery jest?) troche drobnych,
        reszte pozbierał heheheh, ale było tego dużo więcej...
    • ilekobietamalat Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 04.07.06, 21:04
      moj niemaz w kieszeniach nosi:
      pieniadze(wszystkie mu wypadaja;)), bielty, legitymacje, nozyk, smieci, klucz
      do roweru, klucze do domu, olowek z ikei, czasami tez kawalek papierka z ikei
      na ktorym rysuje;)), przewaznie jeszcze moj portfel, moje klucze i to chyba
      wsio.. ale nie wiem, bo wiecznie mowi ze cos zgubil w kanapie ale nigdy nie
      wiadomo co;>
      • ilekobietamalat Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 04.07.06, 21:05
        oczywiscie zapomnialam o jego gigantycznym telefonie z antenka, i moim z reszta
        tez;) on ma na tyle duzo kieszeni ze ja nie musze brac torebki;)
    • Gość: stefan Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.cust.telepacific.net 04.07.06, 21:42
      prezerwatywy
    • huskyman Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 04.07.06, 22:54
      Komorke, noz sprezynowy, dokumenty ,prawko ,legitymacje, karte bank. , karta do biblioteki, rozne wizytowki. Najczesciej gume Winterfresh ;) Odtwarzacz mp3.
    • yabol428 Re: Co panowie noszą w kieszeniach? 05.07.06, 11:00
      No to ja będę nietypowy bo ja prawie nic nie noszę.
      W lewej chusteczka, w prawej portfel i dokumenty, klucze przyczepione do paska, komórka w futerale na pasku (ewentualnie, jesienią i zimą, w kieszeni kurtki). I tyle. Nie mam potrzeby nosić niczego więcej.
      Owszem, do pracy chodzę z teczką, w której jest zawsze mnóstwo jedzenia. Ale pracuję po 12 godzin, więc jestem usprawiedliwiony ;-)
    • watanabe.miharu standard 05.07.06, 19:38
      Jestem kobietą, ale i tak napiszę, co noszę w kieszeniach:) Torebki nie używam,
      bo ryzykowna (mogą ją wyrwać, ukraść) i niewygodna (wielkie, ciężkie i trzeba
      nosić w ręce)

No więc:

- pieniądze
      - komórka
      - scyzoryk
      - chusteczki higieniczne
      - bilet autobusowy
      w zależności od potrzeby czasem:
      - notesik
      - długopis

Nienawidzę wypchanych kieszeni, ale nie ma innego wyjścia - kieszenie albo..
      torba.. :/
    • Gość: Kasia Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 06.07.06, 03:31
      Mój mąż nosi w kieszeniach spodni: kluczyki od auta i portfel a w portfelu
      oprócz gotówki klucze od domu. Wszystko co istotne i bez zbednych pierdół
      • Gość: Robson Re: Co panowie noszą w kieszeniach? IP: *.chello.pl 20.07.06, 00:07
        Nie wiem po co faceci noszą w kieszeniach tyle bzdur i śmieci. Ja wprawdzie
        chodze w zwykłych jeansach, a nie żadnych bojówkach z mnóstwem kieszeni, ale
        noszę tylko klucze od domu i kluczyki od samochodu. Komórki też nie nosze w
        kieszeniach, bo nie chcę napromieniowywać moich klejnotów i najlepszego
        przyjaciela każdego faceta. Dziwie się ludziom noszącym tyle róznego badziewia
        po kieszeniach, a w sumie jak cos jest i tak mocno potrzebne to okazuje sie ze
        jest w kieszeni tych spodni których akurat na tyłku nie mamy. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka