Dodaj do ulubionych

co wam ukradli?

IP: *.flashnet.pl 31.08.06, 21:48
mojej psiapsiole fotel z wystawy sklepowej!!! czy znacie podobne przypadki??
absurdalne itp.?
Obserwuj wątek
    • Gość: ksanta Re: co wam ukradli? IP: 217.97.193.* 31.08.06, 21:50
      mojej znajomej,która prowadziła zakład fryzjerski,przyszedł gośći ukradł
      drzwi wejściowe.Trwało to moment
    • tymon99 gąbki od słuchawek!! 31.08.06, 21:57
      zostawiłem na wierzchu i gąbeczki ktoś ściągnął..
      • Gość: panienkazokienka Re: gąbki od słuchawek!! IP: *.flashnet.pl 31.08.06, 22:00
        to prawie tak dobre, jak przypadek,gdy zginąl stand z logo firmy...
        • spinelli Biblie!:)))) 31.08.06, 22:08

• Gość: polonus Re: Biblie!:)))) IP: 208.40.29.* 01.09.06, 17:11
            To juz nawet na Ronceswolce kradna????
    • wymiatator1 Re: co wam ukradli? 31.08.06, 23:09
      koła od kolażówki, lunetę i petardy.
    • Gość: teściowa Chucka N. Re: co wam ukradli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 23:45
      Moja siostra, jadąc autobusem, zorientowała się, że stojący obok facet wsadza
      jej rękę do kieszeni kurtki i wyciąga z niej foliową(nieprzezroczystą) torebkę.
      Zaskoczona i senna, nie zareagowała. Po chwili gościu wysiadł i nadal stojąc na
      przystanku począł oglądać swój łup, którym okazała się kupka (zużytych)
      chusteczek higienicznych. Musiał miećniezłą minę...
      • Gość: misia-arnisia Re: co wam ukradli? IP: 213.25.20.* 01.09.06, 07:03
        Mojej kolezance ukradli w tramwaju z torebli paczuszkę z pojemniczkem z hmm... -
        przepraszam - kupką dziecka, którą wiozła na badania.
    • Gość: Niuśka Re: co wam ukradli? IP: 217.153.76.* 01.09.06, 08:05
      Moim rodzicom - pranie z balkonu ( stare t-shirty i dżinsy )

Mojej teściowej - w tramwaju, z torebki: wizytownik :) Prawdopodobnie złodziej
      myślał, że wyciągnął portfel :)
      • Gość: Teem Re: co wam ukradli? IP: *.stg.pl 01.09.06, 09:48
        A myśmy ukradli, oczywiście przez przypadek:
        -szczotkę do włosów podobną do naszej
        -śliwki z hipermarketu (mama niosła siatkę w dłoni i nie zauważyła)
        -koszyk ze sklepu spożywczego (ale zwróciliśmy go potem)
        -no i górę pożyczonych długopisów za czasów szkolnych

A kiedyś, jak byłam mała i brakowało mi pieniędzy to szukałam po sklepach, czy
        ktoś nie zgubił.

Mi nic nigdy nie ukradziono.
    • elcynka Re: co wam ukradli? 01.09.06, 10:19
      moze nie ukradli, ale włamał się ktoś do domku na działce i wypił pół
      butelki... PRONTO do mebli. było w butelce po alkocholu:)
      • drzejms-buond Re: co wam ukradli? 01.09.06, 10:28
        :-D))

pronto! dobrze dzaidowi!

nam w pracy ukradli kamerę pilnującą złodziei.
    • Gość: zołza Re: co wam ukradli? IP: *.skranetcan.pl 01.09.06, 11:17
      Dawno temu, w mojej pierwszej pracy, portfel z całą wypłatą i kartkami
      żywnościowymi moimi, męża i dziecka oraz bonami obiadowymi na cały miesiąc.
      Wypłatę przebolałam, kartki jakieś zastępcze dostałam po zgłoszeniu kardzieży
      na milicji, obiady gotowałam (nie wiem z czego, chyba z gwoździa).
    • ewus73 Re: co wam ukradli? 01.09.06, 11:30
      Pracowałam kiedyś sezonowo w kawiarni, klienci kradli notorycznie łyżeczki ( a
      może to był tylko jeden jakiś zapalony kolekcjoner?), raz ktoś zwinął cukiernicę
      z cukrem, ale najbardziej mnie zdziwiło kiedy odkryłam, że ktoś ukradł szzczotę
      od kibelka :-0
      • Gość: miss.p Re: co wam ukradli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 11:40
        moja pracowla w pubie.zaraz przed swietami w grudniu ktos ukradl z lazienki
        suszarke do rak...na prezent??;-);-)
        • Gość: miss.p Re: co wam ukradli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 11:41
          moja kolezanka pracowala..milo byc.przepraszam za usterki.
    • Gość: mia Re: co wam ukradli? IP: *.crowley.pl 01.09.06, 13:12
      czapkę z głowy, taką z daszkiem do tyłu; podiegli , gwizdęli i zwiali ;(
    • piszkaaa Re: co wam ukradli? 01.09.06, 13:57
      kilka lat temu z parapetu <mieszkam na parterze> ktos ukradl jednego buta...
      mama polozyla by szybciej wyschly.... dluzsza czas sie zastanawialismy po co
      komu jeden but???
      co do mnie to notorycznie zabieram ludziom dlugopisy i zapalniczki nawet sama
      nie wiem kiedy.. tylko nastepuje zdziwiona mina jak pozniej szukajac czegos w
      torebce mam kilka egzemplarzy w/w przedmiotow
      • Gość: Dr Paj Hi Wo Re: co wam ukradli? IP: *.acn.waw.pl 01.09.06, 14:47
        cnotę mi skradziono :)
        • Gość: Maja Re: co wam ukradli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 15:57
          Kanapki schowane w szafce na żywność w Bibliotece Narodowej. Dwa razy!!!
    • ivva1 Re: co wam ukradli? 01.09.06, 15:58
      A mojemu teściowi firankę z okna-nowa była to się spodobała :)
      Myśleliśmy ,że ktoś zrobił sobie żart,ale niestety firanka nie wróciła...
      • malazoltakaczuszka Re: co wam ukradli? 01.09.06, 17:03
        Nam ukradli stare popękane, kafle takie co piece się z nich stawia podkreślam, że było to w zimie. To raz, dwa - mój wtedy jeszcze niemąż przywiózł sobie do mnie stare buty halowe co to aby czasem piłkę do mnie (we mnie ?) pokopać (buty były bardzo charakterystyczne, w Polsce raczej nie ma możliwości ot tak sobie kupienia butów z greckimi napisami {memż dostał w prezencie od kolegi}) buty były już podarte, baardzo zniszczone.Ze względu, że mieszkamy w domu jednorodzinnym, buty spoczywały sobie z tyłu domu na parapecie okna. Złodzieja przyłapaliśmy za kilka dni w owych butach jak grał w piłkę w parku :) i co lepsze dopiero wtedy uzmysłowiliśmy sobie, że chłopaczek jest w mego memża butach :D

Pozdrawiam wszystkich okradzionych !
    • Gość: polonus Re: co wam ukradli? IP: 208.40.29.* 01.09.06, 17:12
      Furtke z ogrodzenia!
    • Gość: Wrecekrzepki Re: co wam ukradli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 18:22
      Kilka lat temu bylem na sylwestra u jakiejs blizej mi nieznanej dziewczyny.
      Impreza odbywala sie w pomieszczeniach garazowych, krecilo sie duzo osob, mialem
      wrazenie ze czesciowo przypadkowych. Rano okazalo sie, ze... ktos zakosil drzwi
      od tego garazu. Nigdy sie nie znalazly.
    • xxx131 Re: co wam ukradli? 01.09.06, 18:26
      Mi ukrali Ksiezyc i Pluton! Mam jeszcze Marsa na stanie..
    • Gość: polonus Re: co wam ukradli? IP: 208.40.29.* 01.09.06, 18:38
      A mi w 1982 kolega Cezary S. z Wrocławia ukradł trzy płyty na imprezie: Pink
      Floyd „Dark Side of the Moon”, Deep Purple „Fireball” i Jean-Michel
      Jarre „Equinoxe”. Jak go kiedyś spotkam to mu zrobię z dupy jesień
      średniowiecza!!!
    • Gość: barnaba Re: co wam ukradli? IP: *.lodz.msk.pl 01.09.06, 20:36
      - z piwnicy: kłódkę (niestety bardzo porządną) i słoik kompotu pamiętający chyba
      rządy gen. Jaruzelskiego (chyba dla teściowej?)
      - w czasach studenckich jakiś desperat rąbnął mi z zewnętrznej kieszeni plecaka
      podarte szpitalne ochrniacze na buty
      - z zakładu pracy mojego znajomego- płyty eternitowe, z którymi w tym zakładzie
      nie mieli co zrobić (za utylizację zapłaciliby kolosalne sumy)
      - koledze- studentowi jednej z akademii medycznych- skradziono z samochodu
      reklamówkę z... ludzką czaszką. Chciałbym zobaczyć minę złodzieja gdy oglądał
      swój łup :)
    • Gość: ewa Re: co wam ukradli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 20:39
      męża
      • Gość: s Re: co wam ukradli? IP: *.aster.pl 01.09.06, 20:51
        to smiać się czy płakać?
        • Gość: polonus Re: co wam ukradli? IP: 208.40.29.* 01.09.06, 21:12
          Cieszyć! Nareszcie spokój!
    • salma75 Re: co wam ukradli? 01.09.06, 22:10
      Z suszarki z praniem JEDYNIE górę od dwuczęściowej piżamy.
      Piłkę dziecka wartości5-7zł.
      Stare sportowe buty mężą - zostały na dworze, burza je doszczętnie przemoczyła i
      tak sobie stały mokre kilka dni...Jakoś nie mogłam się zdobyć na poddanie ich
      procesowi suszenia w domu. Zdecydował się na to w końcu ktoś inny...;)))
      • Gość: ona Re: co wam ukradli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 23:11
        Ukradli nam furtkę od bramy, doniczkę z parapetu.
    • koloko2 Re: co wam ukradli? 01.09.06, 23:19
      - Rower (zielonego rometa) z wózkarni, pare dni po powodzi i wyobraźcie sobie
      że był to sąsiad z bloku obok, ale dostałem górala więc daliśmy sobie spokuj.
      - Światło rowerowe czerwone, stałem na światłach i ktoś mi buchnął.
      - Zgubiłem portfel, ale się znalazł... lżejszy o 40 zł.
      - Taka jedna serce, ale już oddała :/
    • Gość: iv Re: co wam ukradli? IP: *.chello.pl 01.09.06, 23:31
      Kiedys włamano sie do mojego auta i ukradziono napoczęty, lekko spleśniały jogurt i ochraniacze na nogi konia (!!!!) Założe sie ze złodziej nie wiedzial co to i zabrał dla zabawy. Kosztowały 300 zł i zbierałam na nie 3 miechy :(
      POza tym skradziono mi kota. Pewnego dnia wyszedł z domu kiedy nie zauwazylam i sasiadka wciagnela go do chaty. Doskonale wiedzialam ze kicius tam jest a 70-letnia, przygłucha babcia upierała sie ze nie widziala zadnego kota... Ehhh
      • Gość: kura Re: co wam ukradli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 13:11
        Parę słoików właśnie zaprawionych i zniesionych do piwnicy grzybków, zostawili
        tylko dwa (?), nazajutrz zanieśliśmy resztę, bo przecież nie przyjdą drugi raz
        po dwa słoiki a tu niespodzianka - przyszli! widać się rozsmakowali. A było
        dorzucić jakiegoś muchomora...
      • Gość: :) Re: co wam ukradli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 13:13
        Kiedyś jakiś dziadyga usiłował mi ukraść psa. Owczarka niemieckiego. Był jeszcze mały, miał jakieś 4 miesiące, zostawiłam na chwilę przed sklepem. Pies zaczął się drzeć, że go kradną, wybiegłam, jakiś facet ze mną, a cholerny dziadyga twierdził, że pies jest jego i już. I tu facet, ktory wybiegł ze mną, a pod sklepem czekał jeszcze na niego kolega okazał się rycerzem....Ja szarpałam smycz, dziad nie dawał, pies chciał na moje rączki, a facet strzelił dziadowi w globus, tak, że dziad się zakrył nogami. A było niebezpiecznie, bo to prawie na przystanku i już wsiadał z moim szczeniorem...pewnie sprzedałby go za pół litra na działki...

Za jakiś czas usiłowali mi ukraść małego, też młodziutkiego spanielka w parku. Podbiegł jakiś typ, psa na ręce i chciał wiać, ale nie spodziewał się, że biegający sobie wesoło owczarek też jest mój. Hubert (owczarek) miał uraz z dzieciństwa, spos tego sklepu i SWOJEGO spanielka nigdy nie pozowliłby ukraść. W sekundę znalazł się na złodzieju, uwolnił szczenika, powalił gnoja, szyja drania w zęby i tak sobie dobrą chwilę poleżeli. Facet na plecach z psem prawie w szyi (śladów zębów nie zostawił...) Do tego nie wraczał a charczał...Potwornie. powiem tylko tyle, że złodziej się posikał...Musiał się mocno przestraszyć.
        Hubert jeszcze raz obronił swoje mienie: zostawiłam go w aucie, on ma zwyczaj leżeć z tyłu na podłodze, więc nie od razu go widać. Na przednim siedzeniu leżała reklamówka (z chlebkiem, ale tego złodziej nie wiedział), reklamówka z Media Markt, może myślał, że jakiś mp3? Otworzył drzwi (widziałam to, kupowałam w kiosku gazetę, tuż przy aucie), schylił się, siegnął reką i tak został. Pies złapał go za rękę. Jak dobiegłam to gó..arz był siny. Miał puchową kurtkę, zęby psa jej nie przebiły, ale ręka był na 100% złamana, jak pies puścił to zwisała jakoś nienaturalnie, jakby miała dodatkowy staw...Gó..arz zwiał, jak tylko kazałam psu puścić. I dobrze. Pies chodził w glorii kilka dni, ważny jak nie wiem...
        • sum_tzw_olimpijczyk Re: co wam ukradli? 02.09.06, 13:38
          (...)Pies zaczął
          > się drzeć, że go kradną(...)

Co krzyczy pies, jak go kradną? :D :D :D
          • Gość: cav Re: co wam ukradli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 13:43
            w szatni ktos mi urkadl szalik i wyciagnal sciagacz z kurtki- taki kawalek gumki
            wart ok 15 groszy na moje oko.
          • Gość: :) Re: co wam ukradli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 16:25
            sum_tzw_olimpijczyk napisał:

> Co krzyczy pies, jak go kradną? :D :D :D

Nie wiem, co by krzyczał twój, ale mój krzyczał: "ratunku!!! Kradną Hubertusia!! Wyzwiozą! Zabiją! Ratować psa! Tuniu! Ratuj Psa!" :)
            Tunia to ja. Tak na mnie mówi mój pies.
            No to teraz już wiesz.
        • Gość: zenotka Re: co wam ukradli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 13:45
          zazdroszczę Ci psa;),moj jest tak bojowy ,że hmmm boi sie kota;),a z kradziezy:
          -kalkulator-nowiutki,Casio za gruba kasę wtedy ,na maturze z matematyki dzinie
          sie rozpłynąl
          -inna z kradziezy ,,siedze kiedys w kuchni ,nagle słysze skrzyp furtki i patrzę
          jak wchodzi jakaś starsza pani ,myślalam,że to jakas znajoma mojej babci ale po
          jakims czasie zorientowalam sie ,że nie slyszę dzwonka do drzwi ,ide wiec do
          ogrodu ,a tam w najlepsze owa pani rwie piękne tulipany mojej mamy ,wyrywa
          tuje ,a jej chyba wnuczka stoi na czatach ,myslalam,że padnę ,mialm wtedy
          jakies 14 lat wiec nie zareagowalam ,pani uciekla ,wrocilam do domu ,ale
          stwierdzilam ,ze jeszcze raz pojde sprawdzic czy kobiety nie ma na
          horyzoncie...hmmm ,pani w najlepsze rwala tulipany:),odzyskalam wtedy głos ,a
          moja babcia probowala ja gonic ,zlodziejka porzucila łup ale niestety częsc
          ogrodka zostala
          • Gość: zenotka Re: co wam ukradli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 13:47
            zniszczona bezpowrotnie
            • ira22 Re: co wam ukradli? 02.09.06, 15:02
              Dawno temu, po włamaniu do mieszkania, stwierdziliśmy brak:
              gotówki (niewiele tego było w domu), kilku książek (ktoś kierował się chyba
              grubością egzemplarza), kilku skórzanych ciuchów w szafie i paru duperel.
              A najbardziej rozwalająca strata to portki chłopa, które suszyły się w
              łazience. Portki były dość zużyte i wcale nie markowe. I dwie koserwy rybne z
              lodówki :(((
    • Gość: mary bombki choinkowe IP: 217.153.205.* 02.09.06, 16:08
      Sąsiad ubrał sobie choinkę przed domem. Powiesił na niej bombki-reklamówki z
      logo firmy. Wisiały dwie noce....

Sąsiadce ukradli majtki i biustoniosz z balkonu. Kobita ma 60 lat i nie sądzę,
      że zrobił to fetyszysta... no chyba że jakiś bardzo zboczony.
    • wiejska_baba Re: co wam ukradli? 02.09.06, 16:15
      chiałyśmy z koleżnką kupić jakieś chłodne picie w żabce, ale niestety wcześniej
      kupiłam gazetę, i nie chciałam tam wchodzić razem z nią(jeszcze mnie o kradzież
      posądzą, czy co), więc położyłam ją na parapecie przed sklepem.
      weszłyśmy do sklepu, wyciągnełyśmy picie z lodówki, płacimy, wychodzimy - gazety
      nie ma.

miałam też takie duuuże okulary, z lat jeszcze '80 :) na parkingu w Auchanie
      byli "strongmeni" na chwilę złożyłam okulary i przewiesiłam przez kieszeń. za
      moment patrzę - nie ma. oglądam się, myśląc, że może upadły - a patrzę - ok.
      5-letnie dziecko z rogalem na twarzy pokazuje swojej zapewne matce zdobycz.
      no i dziecku nie odebrałam.

a fajne były.
      no.
      • horpyna4 Re: co wam ukradli? 02.09.06, 17:27
        Ledwie zipiący telewizor (ubezpieczony), bardzo stary komputer (również
        ubezpieczony). I bardzo dobrze.
        • Gość: acia-chan Re: co wam ukradli? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.09.06, 22:53
          siodełko od roweru!!
    • Gość: luisa Re: co wam ukradli? IP: *.chello.pl 03.09.06, 08:22
      kosz na smieci, spod kontenera
    • mary.austin Re: co wam ukradli? 03.09.06, 09:27
      wiadro pełne gruzu
      • Gość: Jacek&Placek Nie NAM tylko MY IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.06, 09:40
        ksiezyc
        • ira22 Re: Nie NAM tylko MY 03.09.06, 10:17
          I Plutona!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka