Dodaj do ulubionych

Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie?

• Gość: Kuba Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 13:13
      Wkurzam się jak mi ktoś mówi Kubeczku ; )
      • Gość: Dyzio Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 22:38
        Dyziu
    • ivva1 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 14.10.06, 23:33
      Nie nawidzę jak ktoś mówi do mnie Iwka, Iwcia,Iwonsja!!! FUJ!!!
      Wolę normalnie-Iwona i tyle
      • Gość: Anka Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 20:36
        Iwonsia???? rzeczywiście beznadziejne
    • Gość: valarka Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 22:31
      Mój mąż cierpi jak go matka nazywa Artek - to ma być zdrobnienie od Artur - jemu
      się to kojarzy z durną czytanką o obozie pionierów (język rosyjski).
      • Gość: T Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.torun.mm.pl 01.11.06, 00:14
        Nie znoszę mojego imienia.A zwłaszcza jego zdrobnień: Terenia, Tereska, Tesia, Renia
      • Gość: mimi Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.blue-net.com.pl 17.05.07, 22:34
        hihi pamiętam, w łagierie Artiekie pieli piesni i pajali u kastra ;)
    • mister1 holenderskie 01.11.06, 08:05
      holenderskie:
      od Cornelis - Cock ;-))))
      • Gość: Joanna Re: holenderskie IP: *.olsztyn.mm.pl 01.11.06, 12:58
        strasznie mnie drażni Pati/Patka- Patrycja
        Mati-Mateusz
        Łuki-Łukasz
        Aga- Agnieszka- to moja siostra, którą sama nazwałam Agnieszką, nie Agą
        i Zuza bądź Zuzka dla Zuzanny
        • Gość: Dana Re: holenderskie IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.06, 14:08
          Nie cierpie jak ktos mowi do mnie Danka!!!
          Tylko moj malzonek i mama moga mowic do mnie Danusia. Dla reszty jestem Dana.
          Moj slubny Bogdan zostal przechrzczony na Bodo albo Bodek. A na synusia
          (doroslego zreszta) mowie Piotrula :) Na corcie Baska.
          • hilda1007 Re: holenderskie 01.11.06, 19:39
            Mati i Miki- czyli Mateusz i Mikołaj. Niestety bardzo popularne. Słyszałam też
            o zdrobnieniu Łukalek- niby Łukasz.
            • Gość: jotka Re:Sąsiadka do dziecka co ma na imię Olimpia - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 20:01
              OLIMPASIA - piękne nieprawdaż !
              • Gość: tutu Re:Sąsiadka do dziecka co ma na imię Olimpia - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 20:27
                Doceniajcie mozliwosc zdrobnien!

Niemiecka wizja zdrobnienia imienia Anna (zapis fonetyczny, mniej wiecej):
                Analajnsien. brrrr to juz Andzia lepsza
                Podobnie z Aleksadra (Aleksandralajnsien, straszne), a wytlumaczenie, ze Ola i
                Aleksandra to jedna osoba to zadanie dla wprawnego korepetytora.

Rosyjska wizja zdrobnienia Zuzanna: Zuzanka (w zwiazku z zakazem zaintersowanej
                mowienia do niej Zuża, bo tak im z Zuzi sie robilo.)
                Choc i tak jezyki slowianskie sa duzo poreczniejsze w tworzeniu zdrobnien.
      • Gość: anglizda Re: holenderskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 16:09
        Chyba wymyśliłeś - niemożliwe żeby oni tak serio : D
    • kajka29 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 01.11.06, 20:59
      Denerwuje mnnie Natka (od pięknego _ Natalia) i Roksia ( od Roksany), Madzia od
      Magdaleny, Marcia od Marty. Moja Babcia była Cecylia- mówili do niej Celina
      (?), Znam Lucyne na którą mówią Lutka (?). Oczywiscie , że jest pełno dziwnych
      zdrobnień ale wszystko ok dopóki osoba , której to dotyczy nie ma nic
      przeciwko. Zwracanie się pełnymi imionami dla mnie jest męczące ( znam jedną
      osobę która mówi do dzieci Julianno,Zuzanno , Marianno i MagdalenO ehhhhhh)ale
      oczywiście nie należy przesadzac w żadną stronę. Ja jestem Kaśka i nie toleruje
      Katarzyny ale Kajke tak. Każdy lubi co innego....;-)
      • Gość: vifxen Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.wroclaw.mm.pl 03.11.06, 15:03
        a ja kiedys będąc w parku słyszałam babke która wołała na swoje dziecko
        LOdzia :D od jakiego to imienia? pzdr
        • Gość: grubasek Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.limes.com.pl 03.11.06, 17:09
          Leokadia ;-)
          • mallard Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 03.11.06, 18:55
            A na moją babcię Karolinę mówili Lotka! Niech ktoś zgadnie dlaczego?
            • Gość: Lotka Lotka od Karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 13:41
              CharLOTTA
    • yabol428 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 03.11.06, 19:02
      Ja mam na imię Jakub i nienawidzę zdrobnienia Kubuś. Po prostu
      grrrrrrrrrrrrrrr.....
      Mogę być dla innych Jakub, Kuba, ale Kubusia nienawidzę. I przenoszę to uczucie
      na wszystkie produkty, firmy o tej nazwie, zwierzęta noszące takie imię itp.
      • the.ctphr Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 03.11.06, 20:45
        Coś Ty, dla mnie imię Jakub jest najpiękniejszym męskim imieniem na świecie i
        to właśnie w absolutnie wszystkich formach i zdrobnieniach! (co się nieczęsto
        zdarza, bo jestem dosyć "wybredna" jeśli chodzi o imiona...) Mój pierwszy męski
        potomek musi zostać Kubą! ;)

A co do mojego imienia i jego zdrobnień, to NIENAWIDZĘ Karolci, nie przepadam
        za Karolą, Karol, Karolkiem czy Karą i jedyne dopuszczalne opcje to Karolinka
        albo Karcia. Tylko że tak naprawdę to po prostu nie lubię swojego imienia w
        żadnej postaci :P I dlatego dziękuję ludziom, którzy wymyślają ksywki :)
        • Gość: folkatka Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 20:56

Ojciec mojej qmpeli ma na imię Kazimierz, i jego żona mówi na niego ni mniej ni
          więcej tylko per Miziu....porażka
          • Gość: Idka Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.marsoft.net 03.11.06, 21:51
            ja mam na imie Ida i nienawidze, gdy ktos zwraca sie do mnie
            per. 'Iduniu', 'Idusiu', 'Dusiu' czy 'Idziu'. a juz szczytem wszystkiego
            jest 'Idulka' mojej mamy ;\

wole'Idka' lub po prostu 'Ida'.

jak mozna tak kaleczyc imiona?
        • yabol428 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 04.11.06, 13:01
          the.ctphr napisała:

> Coś Ty, dla mnie imię Jakub jest najpiękniejszym męskim imieniem na świecie

Bardzo mi miło z tego powodu :)
          Ale zdania o pewnym zdrobnieniu nie zmienię
        • Gość: jakub Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.icpnet.pl 12.05.07, 18:50
          a ja mam na imie jakub i lubie mowic tak o sobie, natomiast kubus, kubulek, i
          wszelkie inne mi nie przeszkadzaja, natomiast jestem zly straszliwie i uczulam
          na to cale otoczenie byle tylko nie nazywac mnie Kuba.

nie cierpie tego zdrobnienie, jest ohydne i zenujace.
          • lexee Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 15.05.07, 00:07
            Ziutek od Józefa, niach niach niach :)
    • Gość: Justyna Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 21:53
      Iwona- Iwosia.
      • thereason Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 04.11.06, 13:57
        Małgorztka-Małgonia-Gonia jak ktoś tak do mnie mówi to czuję się jak
        niepełnosprawna. Najbardziej lubię Małgo i po prostu Gośka.
        Mateusz-Matyś bleee
    • soczek_bez_gazu Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 04.11.06, 14:47
      Na swoja siostre moja babcia od zawsze mowi Wieśka - mimo ze ta na imię miała Wiktoria
    • kwitnaca.wisnia Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 04.11.06, 15:27
      Jeden kolega nazwał mnie 'Moninią' ble! inn koleżanka 'Mona Lisą' fuj!
      Zdecydowanie wolę Moniczkę:)
      • Gość: marek Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:37
        gniewko - od gniewomira
        • folkatka Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 04.11.06, 22:01
          Gniewko syn rybaka :DDD
          ======================
          yidl mitn fidl, arye mitn baz, dos lebn
          iz a lidl, to vos she sayn in kas ? Hey,
          yidl, fidl, shmidl, hey, dos lebn iz a shpaz.
    • skarolina Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 04.11.06, 22:31
      Kacpuś od Kacpra, brrrrrr
      Seba od Sebastiana tyż okropne jest.
    • christina.milian profesor Miodek o zdrobnieniach 04.11.06, 23:07
      kiedyś profesor Miodek zrobił ciekawy program o zdrobnieniach. Z nienawistnym
      wzrokiem mówił o garnuszku i muszę mu przyznać rację, mnie zdrobnienia również
      doprowadzają do białości...
      • doris316 Re: profesor Miodek o zdrobnieniach 20.03.07, 17:03
        Mati , Matei od Mateusza
      • kompacusia Re: profesor Miodek o zdrobnieniach 26.05.15, 00:45
        A wszysko dlatego, ze profesora nazwisko brzmi Miodek a nie Miód
    • Gość: adenozyna Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 23:06
      Moją kuzynkę doprowadza do rozpaczy szef, który na nią woła "pani Guniu".
      Twierdzi ,że jej się to kojarzy ze słowem "gun" ; )
      Normalnie wszyscy mówią do niej Bogunia i ona to akceptuje.
      • Gość: booboo Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.chello.pl 08.11.06, 23:43
        Jednej mojej znajomej pani zostało od rodziny Jadźka, choć na imię ma Agnieszka.
        Prześledziłem proces, oto wynik: Agnieszka- Aga- Jaga- Jadźka. Proste?
    • Gość: piotrek a Piotr?? blee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 00:54
      Nienawidzę jak się tak do mnie mówi!! Pół biedy jak to mówi obcy, ale znajomym
      najpierw zwracam uwagę, a potem gryzę!! jest tyle fajnych zdrobnień czy odmian
      tego imienia
      Szczególne nasilenie jest w ostatnim czasie po emisji "Magdy.M". Temu co im
      dialogi pisał powinno się jakąś specjalną nagrodę przyznać za "PIOTRA". No ba
      jak można do ukochanego, czy o ukochanym powiedzieć:"KOCHAM PIOTRA", "CHCĘ BYĆ Z
      PIOTREM" - okropieństwo!!!!
      Ja już w podstawówce wszystkie kartkówki i inne zeszyty podpisywałem Piotrek. O!!
    • kora3 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 09.11.06, 09:35
      Okropne to:
      Monisia - jak ktos mi tak mówi po prosyu mnie rozwala. Monia - jest dla mnie do
      przyjecia :) Ale najbardziej lubię "zdrobnienie" któregop wobec mnie używa sie
      od bardzo dawna - Moni:)
      Gracek - od Gracjana
      GRACKA - na Gracjannę
      Hubeczek - na Huberta (brzmi jak "kubeczek")
      Linka - na Ewelinę (chociaż znam Ewelinę, która tak sie przedstawia)
      Pola - na przepiękne imię Paulina :(
      Elek - na Eligiusza (koszmarrrrr)
      Natka - na Natalię
      Oliwka - na Oliwię

Na studiach mialam kolegę Emanuela :) Mówiliśmy doń Emi :)
      • Gość: omlecik Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 16:20
        ja nie znosze jak się do mnie mówi Martusia, jeszcze kiedy powie to mama raz na
        jakiś czas, to przezyję, ale nie za często i tylko wybrani, a juz wołania do
        mnie Tusia bądź Tunia nie zniosę. Tak smao Martunia, bądź, o zgrozo, Martyna
        (przecież to całkiem inne imię). Z kolei lubię kiedy się do mnie mówi po prostu
        Marta albo Marcik.
        Głupie zdrobnienia to:
        Ludzik-Ludwik
        Kala, Klaudynka-Klaudia
        Maruś-Marek
        straszne jest Mela od Melania
        i Mania od Manuela
        Nati - Natalia
        Lesiu - Leszek
        lubie za to zdrobnienia:
        Aga, Aguś - Agnieszka
        Misiek - Michał
        Gościu i Gosiołek - Małgorzata (tylko ja tak mówie do mojej siostry)
        Adaś - Adam

moja ciotka jest nazywana przez wszystkich Hanka, a ma na imię Joanna...
        • kalimera6 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 21.11.06, 18:34
          Uwaga!
          ja mam sąsiada o imieniu Mateusz.
          Matka do niego woła: "Matoł!" a swoją drogą to takie nomen omen :D

czasem mój Tatusiek do mnie mówi "Janina", koleżanka "Jasia", a jestem Joanna
          a zwykle mówią Aśka, Asia, Joanna,
          następnie Joasia (3 osoby, jakoś dziwnie to znoszę), Asinek (to babcia), Asinder, Asiunia -> moja reakcja jest rózna, w zależności kto mówi
          a w podstawówce mówili aśika :))
          a! jeszcze acha kiełbacha! to moja mama :D
      • Gość: eszi Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.06, 16:10
        Na mnie - Olusia. Morduje,,,

Z obrzydliwszych
        na Urszule - Usia (w mojej rodzinie, w spadlam z krzesla, ze moja kuzynka Usia
        ma na imie Urszula ;)
        na Natalie - Tala
        na Sebastiana - Sebek
        na Stanislawa - Stanik (!)
        • Gość: eszi Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.06, 16:12
          acha, na moja mame, ktora ma na imie Otylia (piekne imie) w rodzinie
          nienawistnie i z dzika satysfakcja wolaja Tilka...
    • Gość: Rollo Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 19:24
      mam kuzynke o imieniu Celina - jej starzy dobijają ją wołaniem na nią Cinka : )))
      • Gość: zuzu Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.aster.pl 21.11.06, 20:05
        ja jestem zuzia i to jest imie od którego praktycznie nie ma głupich zdrobnień
        • loszust Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 21.11.06, 20:55
          dla mnie mistrzostwem świata było w wołanie na dziecko Kondziu. Rozumiem że to
          maly Konrad. Mnie Kondziu skojarzyło się z kondomem
          • Gość: marcysia Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:03
            znam perwną Martę, na którą wołają Tunia (od Martunia). Gdy nazwałam swoją
            córkę Agata powiedziała, że to cudownie, bo tego imienia nie da się przekręcić.
            A może się da?
          • cilla77 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 02.12.06, 23:06
            a co powiecie na to: mój wujek ma na imię Jerzy, a cała rodzina mówi o nim
            Jerzol...
          • ananke_76 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 09.06.07, 23:55
            Moi znajomi poszli krok dalej i swego syna Konrada nazywają Kondziołek.
            • Gość: Ala Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 11:18
              Fuj - mi się to kojarzy z kądziołkami przędnymi od jakiegoś ohydnego pająka BLEEE
              • adenozyna Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 10.08.07, 11:27
                rzeczywiście to jakieś takie "owadzie"... : /
    • Gość: titta Troche of topic a troche w temacie... IP: *.botany.gu.se 21.11.06, 23:35
      Lubienie i nielubienie wiekszasci imion-zdrobnien zalezy od prywatnego gustu,
      przezyc (i troche tez oczytania). Wiekszasc jest OK, no chyba, ze jakos
      strasznie jezykowi polskiemu uragaja...
      Ciekawe jak reagowali postronni obserwatorzy jak (cale wieki temu;) dwie lekko
      nieletnie dziewczyny wydzieraly sie wieczorami na cale gardlo:
      -Guniu, Guniaczku!!!
      -Tusiu!!! Tusienku!!!
      Wolaly psy (ktore dosc regularnie prubowaly nawiac). Guniu to od Agenta,
      Tusiu - od Hektora. Psy byly gabarytowe, a wlascicielki ubrane normalnie (tj. w
      czarne ciuchy, glany i podarte dzinsy) a nie rozowe bluzeczki z puszkiem i
      cekinami ;)
      • gladka8 Re: Troche of topic a troche w temacie... 21.05.07, 21:50
        Hehe, to mój brat wielki metal jest, a do naszego kota woła Simbuś (zdrobnienie
        od Simba) :)
    • titta Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 21.11.06, 23:43
      I jeszcze sie swoim "zdrobnieniem" pochwale. Jest ktos, komu zdaza sie
      powiedziec do mnie "Gadzia". I wolno tylko temu komus, jak ktos inny sie
      przylaczy to zamorduje (w starodawny sposob - sciagajac pasy...;). A Gadzia to
      od "Gallina"), na ktora pewien wstretny latynos zmienil pseudolitewska
      Grazyne...
      • hanka_79 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 21.11.06, 23:56
        Śmieszy mnie jak babcia woła na placu zabaw na wnuczkę: Dareeeeeeeenia!
        Darenia=Daria.
        • rozmowy_kontrolowane Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 22.11.06, 07:47
          Saturka- od Saturnina.

Paradka- od Paradiza.
          • Gość: marian Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: 213.199.251.* 22.11.06, 10:46
            Facet nazywa się Kupag
            Jego żona-Kupagowa
            A jego córka panienka-Kupagówna ?
            jak by nie kombinować to tak wychodzi
            • Gość: hmmm Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.generacja.pl 03.12.06, 17:26
              Kupażanka...
      • Gość: lati Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.blue-net.com.pl 17.05.07, 22:40
        haha no to zostałaś niechcący kurką ;)

mnie pewien Latynos przerobił z Katarzyna na Katiuska (Katiuszka)
    • Gość: eda-od edyty Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.core.lanet.net.pl 22.11.06, 15:03
      ostatnio byłam w towarzystwie pani której córka ma na imię Roksana-
      beznadziejna ,pretensjonalna kobieta która cały czas na swoją comrkę wołała ROKSI ,
      cały czas rozgladałam się za jakimś psem ;|
    • Gość: Lilla Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 14:52
      Jest kilka ktore mnie rozwalają:
      Patka, Patuś - od Patrycji (kojarzy mi sie z łopatką)
      Robcio - od Roberta
      Sebcio, Bastuś itp - od Sebastiana
      najdebilniejsze (i własne niestety :-/ wiec często słyszane) Sysia (to niby od Sylwii) - bleeeeeeeeeeeeeeeeee
    • Gość: nusadua Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:37
      TUŚKA od Marty
    • Gość: shfagierka Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 14:32
      Moja bratowa nienawidzi jak ją wołają: Daniu! Ma na imię Danka i mówi, że jak to
      jeszcze raz usłyszy, to wołającego utopi w serku danio: )
    • uhu_an Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 28.11.06, 15:23
      mnie wkurza zdrobnienie uzywane przez mojego ojca . mowi do mnie :niusia lub
      nusia. nieznosze, ale ten typ tak ma.
    • dzidzia54 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 29.11.06, 09:10
      też mam żonę Małgorzatę i służbowo zwracam sie doniej pełnym imieniem,a
      prywatnie Gosia
      • Gość: hornbag Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: 203.190.199.* 29.11.06, 10:44
        Mam na imie Monika i niecierpie Monisi, Moni, Moniczki, Misi.
        Mieszkam w kraju anglojezycznym i niektorzy probowali mnie przechrzcic na
        Monique- nie cierpie! Jedyne zdrobnienie ktore znosze to Mon.
        • Gość: EDI Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.c31.msk.pl 29.11.06, 11:20
          każde zdrobnienie jest do strawienia,można na nie,nie reagować,aż się nauczą
          mówić poprawnie,dramat zaczyna się gdy trzeba wyrobić dowód i wtedy okazuje
          się,że zamiast"Jola - Kasia -Marek"- mamy na imię "Joanna-Barbara-Jacek".
          • bezsilna5 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 29.11.06, 12:34
            piszecie o znanych zdrobnieniech a jak zdrobnić imię obecnej dziewczyny mojego
            znajomego Bibiana? bibka-cipka:)biana leje ci sie piana?hihihihi bianka
            znalazła sobie janka:)janka skrzywiła ci się firanka:)hahaha nie mam siły co to
            za imie? boże jak rodzice ją skrzywdzili
            • quba Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 01.12.06, 16:49
              zdrobnienie od Bibianna to Bianka
              Ladnie, prawda?
            • quba Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 01.12.06, 16:50
              piszecie o znanych zdrobnieniech a jak zdrobnić imię obecnej dziewczyny mojego
              > znajomego Bibiana? bibka-cipka:)biana leje ci sie piana?hihihihi bianka
              > znalazła sobie janka:)janka skrzywiła ci się firanka:)hahaha nie mam siły co
              to
              >
              > za imie? boże jak rodzice ją skrzywdzili
              no a za to Ciebie Pan Bóg bo Ci odebrał rozum
    • Gość: Mary z pakamery Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? IP: *.net-serwis.pl 30.11.06, 10:55
      Mój facet gdy był młodszy, mieszkał na osiedlu, gdzie codziennie na podwórku
      pewna babcia wołała swojego wnuczka:
      - Seeelwuuś!

Rzeczony Selwuś to Sylwester :))
      • lumja Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 30.11.06, 12:51
        zasłyszane u znajomych i obcych:
        teresa - Terka
        Agnieszka - Nesia, Neska
        Marian - Manolo
        Patrycja - Pacia
        Natalia - Tunia, Nastusia
        Wiktoria - Wikta
        Emilia - Milka
        Bernadetta - Deta
        Otylia - Otka
        Zuzanna - Zozol
    • korngirl79 Re: Beznadziejne zdrobnienia imion - znacie? 30.11.06, 13:12
      Znajomi mają syna Maksymiliana. i zwracaja siedo niego Masi wrrrrr okropność
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka