Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 10:10 nie cierpię słowa "pieniążki" a wyyy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: shey Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.torun.mm.pl 01.11.06, 10:25 a mnie irytuje słowo "jakby", np "to jest takie...jakby ciekawe", "to jest jakby...nowe" Odpowiedz Link Zgłoś
amstel0 Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 10:50 Proszę ja ciebie Proszę was Posłuchaj, ... i dany osobnik powtarza to i jeszcze cie klepie... rozumiesz? A potemznowu po raz dziesiąty...rozumiesz? Jakby chcial sie przekonac że osoba rozumie albo ewentualnie jest debilem i nic nie czai. Ale najbardziej to "dokładnie". Jest to głupio używany amerykanizm.Bo Amerykanie nonstop mówią "exatcly".Normalnie to oznacza dokładnie, ale w tym znaczeniu oznacza "właśnie". Ale że Polacy naród ciemny i ledwo znający angielski na siłę muszą udawać jak dobrze mówią po angielsku, przejęli amerykańskie exactly jako "dokładnie" i co rusz słyszę jak ktoś gada"dokładnie". Jak mnie to wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano nima Re: słowa,które was wkurzaja IP: 194.75.128.* 01.11.06, 11:52 "masakra" - nie ma bardziej wkurzajacego slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lenchen Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 12:14 Mieszkam w Poznaniu. Denerwują mnie tutaj tego typu słowa (powszechnie używane) jak: ten perfum ten winogron dżaźni (wielu ludzi wymawia tak słowo "drażni"!!) czymie (czyli "trzyma"),np. Jak długo czymie się ten tatuaż z henny??? Wrrrrrr. Najgorszy jest zdecydowanie ten perfum :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 14:33 Ale z czego to wynika? to jakieś regionalizmy są? Odpowiedz Link Zgłoś
lenchen Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 15:00 Raczej regionalizmy. Z czego to wynika? Z nieznajomości języka polskiego lub niedouczenia lub braku słownika w domu, w którym można sprawdzić, że słynny perfum nie jest rodzaju męskiego ani liczby pojedynczej. Odpowiedz Link Zgłoś
anksunamoon Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 19:51 U nas też mówią DŻAŹNI, nienawidzę! Aaa... Nie lubię słowa EWENTUALNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
lenchen Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 21:10 Zazwyczaj jak ktoś mówi DŻAŹNI, to mówi również ŹRE, np. on dużo źre (czyli: żre). To dżaźni moje uszy :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.smstv.pl 01.11.06, 21:29 lenchen napisała: > Zazwyczaj jak ktoś mówi DŻAŹNI, to mówi również ŹRE, np. on dużo źre (czyli: > żre). To dżaźni moje uszy :)))))))) A może "chla" zamiast "chleje"?:) Regionalizmy i gwarowe określenia są kulturową specyfiką lokalną i tym dajmy spokój, nawet wiejskiego pochodzenia: ino wziełem piniondze, pincet kosztuje, wieze wyngiel itp. są wybaczalne, ot taka ich natura. Gorsze to wywyższanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
lenchen Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 22:04 Temat: słowa, które nas wkurzają. Więc piszę, że np. ten perfum mnie wkurza. Nie zwracam kolegom/koleżankom uwagi, ale napisać co o tym myślę, mogę :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.smstv.pl 01.11.06, 22:13 lenchen napisała: > Temat: słowa, które nas wkurzają. Więc piszę, że np. ten perfum mnie wkurza. > Nie zwracam kolegom/koleżankom uwagi, ale napisać co o tym myślę, mogę :-)) Mogiesz:) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.06, 14:38 Generalnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 16:10 epatować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadet Re: słowa,które was wkurzaja IP: 208.40.29.* 01.11.06, 16:19 „Duszpasterska troska”, nadużywana we wszystkich określeniach co do aktualnej działalności Kościoła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shey Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.torun.mm.pl 01.11.06, 16:22 "pochylenie się nad sprawą..." Odpowiedz Link Zgłoś
skrzynkajagi Re: słowa,które was wkurzaja 10.11.06, 22:26 kiedy zobaczylam "duszpasterska troska", natychmiast pomyslalam o "pochyleniu sie nad sprawa" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 16:29 notabene ... i wszystkie typu: Boshe... o so chosi..itp itd.. bleeeeeeee!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 17:00 aha i jeszcze wkurza mnie jak małe dziewczynki mówią na królika kjujićek albo kjujik błeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edka Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.os1.kn.pl 01.11.06, 17:07 ..aczkolwiek... niektórym się wydaje, że jak w głupie zdanie wcisną "aczkolwiek", to się one innym od razu mądre wyda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedlaaczkolwiek Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.smstv.pl 01.11.06, 21:04 Gość portalu: edka napisał(a): > ..aczkolwiek... niektórym się wydaje, że jak w głupie zdanie wcisną > "aczkolwiek", to się one innym od razu mądre wyda... W istocie takowoż jest, a to wina pewnie Big Brothera, byle słodka różowiutka idiotka waliła aczkolwiekami 13 razy na minutę:) Parę lat temu tego nie było, takich wkrętek jest co prawda mnóstwo, kiedyś było to "bynajmniej", jest "generalnie", "ogólnie rzecz biorąc", "tudzież" i "w sumie", ale chyba najbardziej denerwujące to te ACZKOLWIEK i nie miałbym nic przeciwko, gdyby było używane chociaż (li:) tylko w rozumieniu jako "jednakże" / "jednakowoż", ale nie, trza walić, ile wlezie.. ;) Skecze o języku: www.youtube.com/watch?v=KAX5meixyX4 www.youtube.com/watch?v=hq2QDUw1LG0 Odpowiedz Link Zgłoś
marianna125 Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 17:59 Od niedawna mieszkam w wielkopolsce i prawie do płaczu doprowadza mnie powiedzienie :"nie idzie tego zrobić, nie idzie odkręcić, nie idzie napisać, nie idzie iść!!!!!!!!!!!! i drugie słowo :"wiara" w znaczeniu ludzie, paczka przyjaciół, grupa osób. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marbor1 Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.npgo.pl 01.11.06, 18:03 "Proszę panią" Odpowiedz Link Zgłoś
skrzynkajagi Re: słowa,które was wkurzaja 10.11.06, 22:29 Ach, Wielkopolska to kopalnia wkurzajacych slow... Ale po kilku latach samamu sie tych slow uzywa. Ja tez juz mowie "tej", bilety "odbijam", a kazde zdanie koncze "nieeee" lub "taaaaak???" Ech, co ten Poznan z ludzi robi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: słowa,które was wkurzaja IP: 83.238.145.* 01.11.06, 19:04 "dzień doberek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.chello.pl 01.11.06, 19:08 GENERALNIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hilda1007 Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 19:43 Pozdrówki, uchachać się. Poza tym wkurza mnie, jak ludzie idący do kościoła na mszę św. mówią potem, że byli na eucharystii i wysłuchali homilii. Takie dęte słowa w normalnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 22:41 hilda1007 napisała: > Pozdrówki, uchachać się. Poza tym wkurza mnie, jak ludzie idący do kościoła na > mszę św. mówią potem, że byli na eucharystii i wysłuchali homilii. Takie dęte > słowa w normalnej sytuacji. Bo to JEST EUCHARYSTIA, a komentarz do liturgii słowa to homilia. Kazanie to zupełnie coś innego. Kiedy np. proboszcz stwierdzi, że za mało ludzi przystępuje do komunii i mówi czym i po co jest komunia - to jest to kazanie. Bo mówi o z j a w i s k u, a nie o tym, co usłyszeliśmy w czytaniach. To żadne wielkie słowa i każdy praktykujący katolik o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
berata8 Re: słowa,które was wkurzaja 07.11.06, 19:47 mnie denerwują medialne słowa "tak naprawdę" gęsiej skórki dostaję. Odpowiedz Link Zgłoś
anatomia_prawidlowa_czlowieka Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 21:42 "Pokarm" zamiast po prostu: żarcie!!!!!!!!:D Lub "pieczywo" zamiast chlebek (tudzież bułki:)):D. To są normalne słowa ale zawsze działaja mi na nerwy:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 21:49 Białej gorączki idzie dostać słysząc jak nasi polytycy mówią o: -"porażających" faktach -"porażających" widomościach -"porażających" czynach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeee Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 21:56 a mój 9=letni syn przyszedłszy niedawno ze szkoły oznajmił, że jest o wiele bardziej szczęśliwy niż dnia poprzedniego, gdyz jego pani nauczycielka zamiast powiedzieć: źle zrobiłeś to zadanie - odpowiedziała krótko: porrażka Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 21:59 o ludzie ale sie usmialam!!!! dzieki , ze 2 lata wiecej pozyje :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 22:36 SZAMAJ-czyli nie wiem po jakiem "jedz" INO-tylko KAJ-gdzie JA-tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 22:46 "nie pogadasz",masakra,był taki motyw,ubogacić ,baron paliwowy czy mafijny ,niom,cio,zajefajny,lovkac kogoś Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 22:55 Hehe, przypomniałas mi o proboszcczu mojej parafii, który desperacko upodobał se słowo 'ubogacać' i uzywał go w każdym niemal kazaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 22:50 Kochani, jak oduczyć się mówić "w sumie"? Zdarza mi się nadużywać ;) Ja nie lubię pieczywa, aczkolwieków, tudzieżów i większości tych, które tu wpisaliście. Aaa, jeszcze siurów. To też zalezne jest od osoby, która wypowiada te słowa, niektórzy potrafia ich użyć tak że nie gryzie w uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.06, 23:29 komisja sledcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToJa Mam swoja godnosc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.11.06, 23:32 "Mam swoja godnosc" to chyba najglupsze powiedzenie jakie znam: z przdu "godnosc" a z tylu gla dupa Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 23:32 Internetowe, pisane słowa: "boshhhh", "yesooo" i podobne. To jak żywcem wyciąnięte z forum Kozmo Gerls. Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 23:36 No no, mnie to tez irytuje - te wszystkie niomy i ciomy.Nasz piekny polski język się zubaża i zasmieca taka bylejakościa, nie mozna tak !:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Water Proof Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.icpnet.pl 01.11.06, 23:37 Wyrażenie: "jestem na nie" bądź ewentualnie "na tak" wrrr chyba Wojewódzki tak zaczął? I zrobiło się modne :/ "Bynajmniej" używane zamiast "przynajmniej" - dostaję białej gorączki :/ "singielek" - matko moja jedyna! ... i wszytskie używane teraz przez nastolatki wyrażonka typu "niom", "zajefajnie" (to już wolę po prostu "zajebiś...", BYNAJMNIEJ :p nie udaje czegoś, czym nie jest), jush itd., itp. ... Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: słowa,które was wkurzaja 02.11.06, 11:11 "bynamniej" stosowane zamiast "przynajmniej" ten teges proszę ciebie/was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora2 supcio, cmoczki... IP: *.zicom.pl 02.11.06, 11:41 ...moja współpracownica, pani po 60 w rozmowach telefonicznych: rewelka !!! supcio, supcio !!!, i oczywiście przesyła wszystkim cmoczki, cmoki, mówi też do mnie rano "sie ma" .... jest między nami tylko 10 lat różnicy, takie odmładzanie na siłę doprowadza mnie do białej gorączki Odpowiedz Link Zgłoś
zytka08 Re: słowa,które was wkurzaja 02.11.06, 12:17 raczej zwrot-PROSZE JA CIEBIE, jak to słysze to wrrrrrrrrrr, no i słowo NIESNASKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadaam Re: słowa,które was wkurzaja IP: 62.233.144.* 02.11.06, 12:33 ja nie mogę słuchać wypowiedzi w stylu: "ja nie jestem osoba, która lubi" zamiast "ja lubię" albo 'czy ty coś masz do mojej osoby?" zamiast "czy ty cos do mnie masz?" Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: słowa,które was wkurzaja 10.11.06, 23:14 Buchachacha, w ogole ta "moja osoba" jest okropna! plus: polytycy ynteligenci (niby z przekasem) Odpowiedz Link Zgłoś
dusieczka Re: słowa,które was wkurzaja 02.11.06, 13:53 najbardzie wkurza mnie gdy ktoś mówi i jednocześnie pokazuje palcami w górze niby cudzysłow,do szało mnie to doprowadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfrhe Re: słowa,które was wkurzaja IP: 213.17.171.* 02.11.06, 14:01 Jak ktoś mówi JA zamiast TAk MAm ochote rozpruć go nożem....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europa-europa Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.smstv.pl 02.11.06, 14:11 Gość portalu: sfrhe napisał(a): > Jak ktoś mówi JA > zamiast TAk > MAm ochote rozpruć go nożem....... To Ślązaków, Szwedów, Niemców i Holendrów nienawidzisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: słowa,które was wkurzaja 02.11.06, 14:05 "bynajmniej" a już zwłaszcza gdy jest mylnie używane zamiast "przynajmniej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: słowa,które was wkurzaja IP: 82.160.116.* 02.11.06, 15:46 "Tylko i wyłącznie" co 2 minuty w TV to slychać, co jest bzdurą, bo albo "tylko" albo "wyłącznie". Jeszcze gorzej mnie wkurza używane przez większość polityków i sporą grupę dziennikarzy ( akurat oni powinni wiedzieć jak to się czyta ) formy np. dwu tysieczny drugi rok zamiast poprawnej formy dwa tysiace drugi rok. Ciekawe jakby przeczytali 1010r, moze tysięczny dziesiąty? czy raczej tysiąc dziesiąty. O zgrozooo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 16:20 a i jeszcze przypomniało mi się: LENI SIĘ zamiast LINIEJE (o zwierzęciu), doprowadza mnie to do szału;) pozdrawiam wszystkich;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzurna Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.28.90.241.coditel.net 02.11.06, 20:33 o zgrozooo - nienawidze :(( Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: słowa,które was wkurzaja 03.11.06, 00:55 Długa ta lista :): - Proszę PANIA, - Ta perfuma, ten perfum (może jeszcze ta spodnia zaczną mówić) - jakby nie wiadomo po co i w jakim kontekscie - smycza, zamiast smycz - schizofeMik - weznę !!!! - niesamowicie wpieprzające "co nie?" - na dworzu, zamiast na dworze - kłaniam się na koniec rozmowy przez tel. podobnie jak rozpoczynanie rozmowy od słow "Nowak się kłania" - zwsze mam ochote zapytac i co z tego? jest jeszcze kilka, ale teraz nie umiem sobie przypomnieć :) - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:10 weźniemy, lubialam, ewentualnie semantyczne nadużycie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.aster.pl 03.11.06, 16:01 uzywanie słowa bynajmniej zamiast przynajmniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trish Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.dialog.net.pl 10.11.06, 22:51 Jeszcze: "trzym" zamiast "trzymaj" "zara" "tera" "nara" "ziom" "trochu" "aczkolwiek" (juz bylo) "wiesz" w co drugim zdaniu w wywiadzie - niby taki luzik, "spoko ziom" (bleee) no nieee, to okropne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maprin Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.Red-80-38-117.staticIP.rima-tde.net 03.11.06, 17:08 Formy a la "Chycilam go, a potem koplam" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.gdynia.mm.pl 03.11.06, 18:52 "miziać się" fuuuuuuuuuuuuuuuuuj!!! Już się nikt w tym kraju nie przytula, nie pieści tylko się wszyscy "miziają", ską to przylazło- paskudne wkurzające słówko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKaro Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.aster.pl 03.11.06, 20:12 A jakbyś usłyszała "migdalić się"? To jest jeszcze ohydniejsze. Albo - Kochane "pieniążki" przyślijcie rodzice. Nienawidzę też jak ktoś między słowami wtrąca yyyyyy, jak by chciał a nie mógł. Ale prawdziwą skarbnicę stanowi mój jeden znajomy spod Skierniewic - (Lipce).On mówi np.filtrować zamiast flirtować, ostatnio zamiast Stuhr powiedział Szczur, pójść w szowont (?), podśmichujki. Jak sobie przypomnę to jeszcze napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 przepraszam :), ale protestuję !!! 07.11.06, 00:49 Mój kot się właśnie mizia! To slowo doskonale oddaje to wspaniałe ociranie sie o czlowieka :) Nawet mówi sie o nim, ze jest "mizziawny", czyli skłonny do miźnieć :) Co do homo sapiens, przyznam sie nie słyszalam takiego okreslenia, ale też nie znam nikogo, kto sie tak ociera mrucząc:) Odpowiedz Link Zgłoś