Dodaj do ulubionych

słowa,które was wkurzaja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 10:10
nie cierpię słowa "pieniążki" a wyyy?
Obserwuj wątek
    • Gość: shey Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.torun.mm.pl 01.11.06, 10:25
      a mnie irytuje słowo "jakby", np "to jest takie...jakby ciekawe", "to jest
      jakby...nowe"
    • amstel0 Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 10:50
      Proszę ja ciebie
      Proszę was
      Posłuchaj, ... i dany osobnik powtarza to i jeszcze cie klepie... rozumiesz?
      A potemznowu po raz dziesiąty...rozumiesz?
      Jakby chcial sie przekonac że osoba rozumie albo ewentualnie jest debilem i nic nie czai.
      Ale najbardziej to "dokładnie". Jest to głupio używany amerykanizm.Bo Amerykanie nonstop
      mówią "exatcly".Normalnie to oznacza dokładnie, ale w tym znaczeniu oznacza "właśnie".
      Ale że Polacy naród ciemny i ledwo znający angielski na siłę muszą udawać jak dobrze mówią
      po angielsku, przejęli amerykańskie exactly jako "dokładnie" i co rusz słyszę jak ktoś gada"dokładnie".
      Jak mnie to wkurza.
    • Gość: ano nima Re: słowa,które was wkurzaja IP: 194.75.128.* 01.11.06, 11:52
      "masakra" - nie ma bardziej wkurzajacego slowa.
      • lenchen Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 12:14
        Mieszkam w Poznaniu. Denerwują mnie tutaj tego typu słowa (powszechnie używane)
        jak:
        ten perfum
        ten winogron
        dżaźni (wielu ludzi wymawia tak słowo "drażni"!!)
        czymie (czyli "trzyma"),np. Jak długo czymie się ten tatuaż z henny???

Wrrrrrr. Najgorszy jest zdecydowanie ten perfum :)))))
        • Gość: Hmm Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 14:33
          Ale z czego to wynika? to jakieś regionalizmy są?
          • lenchen Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 15:00
            Raczej regionalizmy. Z czego to wynika? Z nieznajomości języka polskiego lub
            niedouczenia lub braku słownika w domu, w którym można sprawdzić, że słynny
            perfum nie jest rodzaju męskiego ani liczby pojedynczej.
            • anksunamoon Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 19:51
              U nas też mówią DŻAŹNI, nienawidzę!
              Aaa... Nie lubię słowa EWENTUALNIE.
              • lenchen Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 21:10
                Zazwyczaj jak ktoś mówi DŻAŹNI, to mówi również ŹRE, np. on dużo źre (czyli:
                żre). To dżaźni moje uszy :))))))))
                • Gość: on Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.smstv.pl 01.11.06, 21:29
                  lenchen napisała:

> Zazwyczaj jak ktoś mówi DŻAŹNI, to mówi również ŹRE, np. on dużo źre (czyli:
                  > żre). To dżaźni moje uszy :))))))))

A może "chla" zamiast "chleje"?:)

Regionalizmy i gwarowe określenia są kulturową specyfiką lokalną i tym dajmy
                  spokój, nawet wiejskiego pochodzenia: ino wziełem piniondze, pincet kosztuje,
                  wieze wyngiel itp. są wybaczalne, ot taka ich natura. Gorsze to wywyższanie:)
                  • lenchen Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 22:04
                    Temat: słowa, które nas wkurzają. Więc piszę, że np. ten perfum mnie wkurza.
                    Nie zwracam kolegom/koleżankom uwagi, ale napisać co o tym myślę, mogę :-))
                    • Gość: on Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.smstv.pl 01.11.06, 22:13
                      lenchen napisała:

> Temat: słowa, które nas wkurzają. Więc piszę, że np. ten perfum mnie wkurza.
                      > Nie zwracam kolegom/koleżankom uwagi, ale napisać co o tym myślę, mogę :-))

Mogiesz:)

Pozdr.
      • irenka82 Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 12:24
        konsensus
        • Gość: Dana Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.06, 14:38
          Generalnie!!!!

• jelena86 Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 15:38
      singiel
    • Gość: lola Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 16:10
      epatować
      • strongwaz Re: słowa,które was wkurzaja 02.11.06, 13:56
        qcze ,co to jest?
    • Gość: kadet Re: słowa,które was wkurzaja IP: 208.40.29.* 01.11.06, 16:19
      „Duszpasterska troska”, nadużywana we wszystkich określeniach co do aktualnej
      działalności Kościoła!
    • Gość: shey Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.torun.mm.pl 01.11.06, 16:22
      "pochylenie się nad sprawą..."
      • skrzynkajagi Re: słowa,które was wkurzaja 10.11.06, 22:26
        kiedy zobaczylam "duszpasterska troska", natychmiast pomyslalam o "pochyleniu
        sie nad sprawa" ;-)
    • Gość: M Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 16:29
      notabene
      ... i wszystkie typu: Boshe... o so chosi..itp itd.. bleeeeeeee!!
      • Gość: ja Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 17:00
        aha i jeszcze wkurza mnie jak małe dziewczynki mówią na królika kjujićek albo kjujik błeee
    • Gość: edka Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.os1.kn.pl 01.11.06, 17:07
      ..aczkolwiek... niektórym się wydaje, że jak w głupie zdanie wcisną
      "aczkolwiek", to się one innym od razu mądre wyda...
      • Gość: niedlaaczkolwiek Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.smstv.pl 01.11.06, 21:04
        Gość portalu: edka napisał(a):

> ..aczkolwiek... niektórym się wydaje, że jak w głupie zdanie wcisną
        > "aczkolwiek", to się one innym od razu mądre wyda...

W istocie takowoż jest, a to wina pewnie Big Brothera, byle słodka różowiutka
        idiotka waliła aczkolwiekami 13 razy na minutę:)

Parę lat temu tego nie było, takich wkrętek jest co prawda mnóstwo, kiedyś było
        to "bynajmniej", jest "generalnie", "ogólnie rzecz biorąc", "tudzież" i "w
        sumie", ale chyba najbardziej denerwujące to te ACZKOLWIEK i nie miałbym nic
        przeciwko, gdyby było używane chociaż (li:) tylko w rozumieniu
        jako "jednakże" / "jednakowoż", ale nie, trza walić, ile wlezie.. ;)

Skecze o języku:

www.youtube.com/watch?v=KAX5meixyX4
        www.youtube.com/watch?v=hq2QDUw1LG0
    • marianna125 Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 17:59
      Od niedawna mieszkam w wielkopolsce i prawie do płaczu doprowadza mnie
      powiedzienie :"nie idzie tego zrobić, nie idzie odkręcić, nie idzie napisać,
      nie idzie iść!!!!!!!!!!!! i drugie słowo :"wiara" w znaczeniu ludzie, paczka
      przyjaciół, grupa osób.
      pozdrawiam
      • Gość: marbor1 Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.npgo.pl 01.11.06, 18:03
        "Proszę panią"
      • skrzynkajagi Re: słowa,które was wkurzaja 10.11.06, 22:29
        Ach, Wielkopolska to kopalnia wkurzajacych slow... Ale po kilku latach samamu
        sie tych slow uzywa. Ja tez juz mowie "tej", bilety "odbijam", a kazde zdanie
        koncze "nieeee" lub "taaaaak???" Ech, co ten Poznan z ludzi robi...
    • Gość: gocha Re: słowa,które was wkurzaja IP: 83.238.145.* 01.11.06, 19:04
      "dzień doberek"
      • Gość: ja Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.chello.pl 01.11.06, 19:08
        GENERALNIE!!!
        • hilda1007 Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 19:43
          Pozdrówki, uchachać się. Poza tym wkurza mnie, jak ludzie idący do kościoła na
          mszę św. mówią potem, że byli na eucharystii i wysłuchali homilii. Takie dęte
          słowa w normalnej sytuacji.
          • Gość: isia Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 22:41
            hilda1007 napisała:

> Pozdrówki, uchachać się. Poza tym wkurza mnie, jak ludzie idący do kościoła na
            > mszę św. mówią potem, że byli na eucharystii i wysłuchali homilii. Takie dęte
            > słowa w normalnej sytuacji.

Bo to JEST EUCHARYSTIA, a komentarz do liturgii słowa to homilia. Kazanie to zupełnie coś innego. Kiedy np. proboszcz stwierdzi, że za mało ludzi przystępuje do komunii i mówi czym i po co jest komunia - to jest to kazanie. Bo mówi o z j a w i s k u, a nie o tym, co usłyszeliśmy w czytaniach.
            To żadne wielkie słowa i każdy praktykujący katolik o tym wie.
        • berata8 Re: słowa,które was wkurzaja 07.11.06, 19:47
          mnie denerwują medialne słowa "tak naprawdę" gęsiej skórki dostaję.
    • anksunamoon Strykto... 01.11.06, 19:52
    • anatomia_prawidlowa_czlowieka Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 21:42
      "Pokarm" zamiast po prostu: żarcie!!!!!!!!:D
      Lub "pieczywo" zamiast chlebek (tudzież bułki:)):D.
      To są normalne słowa ale zawsze działaja mi na nerwy:).
      • Gość: Jojo Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 21:49
        Białej gorączki idzie dostać słysząc
        jak nasi polytycy mówią o:
        -"porażających" faktach
        -"porażających" widomościach
        -"porażających" czynach
        • Gość: eeeeee Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 21:56
          a mój 9=letni syn przyszedłszy niedawno ze szkoły oznajmił, że jest o wiele
          bardziej szczęśliwy niż dnia poprzedniego, gdyz jego pani nauczycielka zamiast
          powiedzieć: źle zrobiłeś to zadanie - odpowiedziała krótko: porrażka
        • dyzurna Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 21:59
          o ludzie ale sie usmialam!!!! dzieki , ze 2 lata wiecej pozyje :D
          • Gość: koala Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 22:36
            SZAMAJ-czyli nie wiem po jakiem "jedz"
            INO-tylko
            KAJ-gdzie
            JA-tak
            • Gość: zenotka Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 22:46
              "nie pogadasz",masakra,był taki motyw,ubogacić ,baron paliwowy czy mafijny
              ,niom,cio,zajefajny,lovkac kogoś
              • polla4 Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 22:55
                Hehe, przypomniałas mi o proboszcczu mojej parafii, który desperacko upodobał se
                słowo 'ubogacać' i uzywał go w każdym niemal kazaniu :)
            • polla4 Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 22:50
              Kochani, jak oduczyć się mówić "w sumie"? Zdarza mi się nadużywać ;)

Ja nie lubię pieczywa, aczkolwieków, tudzieżów i większości tych, które tu
              wpisaliście. Aaa, jeszcze siurów. To też zalezne jest od osoby, która wypowiada
              te słowa, niektórzy potrafia ich użyć tak że nie gryzie w uszy.
              • Gość: Rita Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.dip.t-dialin.net 01.11.06, 23:29
                komisja sledcza
                • Gość: ToJa Mam swoja godnosc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.11.06, 23:32
                  "Mam swoja godnosc"
                  to chyba najglupsze powiedzenie jakie znam: z przdu "godnosc" a z tylu gla dupa
    • markus.kembi Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 23:32
      Internetowe, pisane słowa: "boshhhh", "yesooo" i podobne. To jak żywcem
      wyciąnięte z forum Kozmo Gerls.
      • polla4 Re: słowa,które was wkurzaja 01.11.06, 23:36
        No no, mnie to tez irytuje - te wszystkie niomy i ciomy.Nasz piekny polski język
        się zubaża i zasmieca taka bylejakościa, nie mozna tak !:)
    • Gość: Water Proof Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.icpnet.pl 01.11.06, 23:37
      Wyrażenie: "jestem na nie" bądź ewentualnie "na tak" wrrr chyba Wojewódzki tak
      zaczął? I zrobiło się modne :/
      "Bynajmniej" używane zamiast "przynajmniej" - dostaję białej gorączki :/
      "singielek" - matko moja jedyna!
      ... i wszytskie używane teraz przez nastolatki wyrażonka typu "niom",
      "zajefajnie" (to już wolę po prostu "zajebiś...", BYNAJMNIEJ :p nie udaje
      czegoś, czym nie jest), jush itd., itp. ...
    • lilarose Re: słowa,które was wkurzaja 02.11.06, 11:11
      "bynamniej" stosowane zamiast "przynajmniej"
      ten teges
      proszę ciebie/was
    • Gość: kora2 supcio, cmoczki... IP: *.zicom.pl 02.11.06, 11:41
      ...moja współpracownica, pani po 60 w rozmowach telefonicznych: rewelka !!!
      supcio, supcio !!!, i oczywiście przesyła wszystkim cmoczki, cmoki, mówi też do
      mnie rano "sie ma" .... jest między nami tylko 10 lat różnicy, takie
      odmładzanie na siłę doprowadza mnie do białej gorączki
    • zytka08 Re: słowa,które was wkurzaja 02.11.06, 12:17
      raczej zwrot-PROSZE JA CIEBIE, jak to słysze to wrrrrrrrrrr, no i słowo NIESNASKI
    • Gość: tadaam Re: słowa,które was wkurzaja IP: 62.233.144.* 02.11.06, 12:33
      ja nie mogę słuchać wypowiedzi w stylu:
      "ja nie jestem osoba, która lubi" zamiast "ja lubię"
      albo
      'czy ty coś masz do mojej osoby?" zamiast "czy ty cos do mnie masz?"
      • croyance Re: słowa,które was wkurzaja 10.11.06, 23:14
        Buchachacha, w ogole ta "moja osoba" jest okropna!

plus:
        polytycy
        ynteligenci
        (niby z przekasem)

• dusieczka Re: słowa,które was wkurzaja 02.11.06, 13:53
      najbardzie wkurza mnie gdy ktoś mówi i jednocześnie pokazuje palcami w górze
      niby cudzysłow,do szało mnie to doprowadza
      • Gość: sfrhe Re: słowa,które was wkurzaja IP: 213.17.171.* 02.11.06, 14:01
        Jak ktoś mówi JA
        zamiast TAk
        MAm ochote rozpruć go nożem.......
        • Gość: europa-europa Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.smstv.pl 02.11.06, 14:11
          Gość portalu: sfrhe napisał(a):

> Jak ktoś mówi JA
          > zamiast TAk
          > MAm ochote rozpruć go nożem.......

To Ślązaków, Szwedów, Niemców i Holendrów nienawidzisz:)
    • tomash8 Re: słowa,które was wkurzaja 02.11.06, 14:05
      "bynajmniej" a już zwłaszcza gdy jest mylnie używane zamiast "przynajmniej"
      • Gość: Andrzej Re: słowa,które was wkurzaja IP: 82.160.116.* 02.11.06, 15:46
        "Tylko i wyłącznie" co 2 minuty w TV to slychać, co jest bzdurą, bo albo "tylko" albo "wyłącznie". Jeszcze gorzej mnie wkurza używane przez większość polityków i sporą grupę dziennikarzy ( akurat oni powinni wiedzieć jak to się czyta ) formy np. dwu tysieczny drugi rok zamiast poprawnej formy dwa tysiace drugi rok. Ciekawe jakby przeczytali 1010r, moze tysięczny dziesiąty? czy raczej tysiąc dziesiąty. O zgrozooo!!!
        • Gość: ja Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 16:20
          a i jeszcze przypomniało mi się: LENI SIĘ zamiast LINIEJE (o zwierzęciu), doprowadza mnie to do szału;)
          pozdrawiam wszystkich;)
          • Gość: dyzurna Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.28.90.241.coditel.net 02.11.06, 20:33
            o zgrozooo - nienawidze :((
    • kora3 Re: słowa,które was wkurzaja 03.11.06, 00:55
      Długa ta lista :):
      - Proszę PANIA,
      - Ta perfuma, ten perfum (może jeszcze ta spodnia zaczną mówić)
      - jakby nie wiadomo po co i w jakim kontekscie
      - smycza, zamiast smycz
      - schizofeMik
      - weznę !!!!
      - niesamowicie wpieprzające "co nie?"
      - na dworzu, zamiast na dworze
      - kłaniam się na koniec rozmowy przez tel. podobnie jak rozpoczynanie rozmowy od
      słow "Nowak się kłania" - zwsze mam ochote zapytac i co z tego?
      jest jeszcze kilka, ale teraz nie umiem sobie przypomnieć :)
      -
      • Gość: gość Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:10
        weźniemy, lubialam, ewentualnie semantyczne nadużycie ;)
        • Gość: gruby Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.aster.pl 03.11.06, 16:01
          uzywanie słowa bynajmniej zamiast przynajmniej
      • Gość: trish Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.dialog.net.pl 10.11.06, 22:51
        Jeszcze:
        "trzym" zamiast "trzymaj"
        "zara"
        "tera"
        "nara"
        "ziom"
        "trochu"

"aczkolwiek" (juz bylo)

"wiesz" w co drugim zdaniu w wywiadzie - niby taki luzik, "spoko ziom" (bleee)
        no nieee, to okropne
    • Gość: maprin Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.Red-80-38-117.staticIP.rima-tde.net 03.11.06, 17:08
      Formy a la "Chycilam go, a potem koplam"
    • Gość: to ja Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.gdynia.mm.pl 03.11.06, 18:52
      "miziać się" fuuuuuuuuuuuuuuuuuj!!!
      Już się nikt w tym kraju nie przytula, nie pieści tylko się wszyscy "miziają", ską to przylazło- paskudne wkurzające słówko.
      • Gość: KKaro Re: słowa,które was wkurzaja IP: *.aster.pl 03.11.06, 20:12
        A jakbyś usłyszała "migdalić się"? To jest jeszcze ohydniejsze.
        Albo - Kochane "pieniążki" przyślijcie rodzice. Nienawidzę też jak ktoś między
        słowami wtrąca yyyyyy, jak by chciał a nie mógł.
        Ale prawdziwą skarbnicę stanowi mój jeden znajomy spod Skierniewic - (Lipce).On
        mówi np.filtrować zamiast flirtować, ostatnio zamiast Stuhr powiedział Szczur,
        pójść w szowont (?), podśmichujki. Jak sobie przypomnę to jeszcze napiszę.
      • kora3 przepraszam :), ale protestuję !!! 07.11.06, 00:49
        Mój kot się właśnie mizia!
        To slowo doskonale oddaje to wspaniałe ociranie sie o czlowieka :) Nawet mówi
        sie o nim, ze jest "mizziawny", czyli skłonny do miźnieć :)
        Co do homo sapiens, przyznam sie nie słyszalam takiego okreslenia, ale też nie
        znam nikogo, kto sie tak ociera mrucząc:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka