Dodaj do ulubionych

najdziwniejsze potrawy jakie lubicie?

• Gość: viki Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.metronet.pl 01.03.07, 21:57
      koleżanka w dzieciństwie zajadała się kanapkami z chleba z koncentratem
      pomidorowym
      • Gość: yunan2 Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 22:07
        Dzisiaj na obiad jadłem zupeę ogórkową przegryzając piernikami w czekoladzie.
        Super !
        • Gość: Alicja PXM Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 22:49
          swego czasu codziennie jadłam (przez około miesiąc) zupkę chińską z
          koncentratem pomidor (słoiczek cały) i pół opak ramy cremefine czy jak się to
          pisze.
          oprócz tego moją ulubioną potrawą jest bułka z masłem i z herbatą earl grey.

a z dzieciństwa pamiętam szczaw z ogródka i plasterek szynki zawinięte coś
          a'la naleśnik ..pycha...
        • Gość: seir Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.chello.pl 12.03.07, 14:20
          A ja właśnie zjadłem knorrzupke amore pomidore, zagryzajac biszkoptami z dżemem.

I zupka była smaczniejsza niz biszkopty. Nawet nie bede probowal się domyślać
          czemu te biszkopty tak dziwnie smakowały....
    • Gość: ag Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.icpnet.pl 01.03.07, 22:32
      1. świeże letnie ogórki prosto z ogródka + miód.
      2. w święta posmakowały mi śledzie z ananasem i rodzynkami - polecam!
      • jf66 Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 01.03.07, 22:41
        Moje dzieci uwielbiają kanapki z chipsami
      • Gość: gosc Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.range86-132.btcentralplus.com 01.03.07, 22:44
        plaster bialego sera z miodem(ale prawdziwym,zadne tam podrobki) oraz placki
        ziemniaczane posypane cukrem;)))
        • Gość: agnesia Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.crowley.pl 02.03.07, 11:51
          o tak - placki ziemniaczane z cukrem i smietana!!pycha! tylko tak jadam placki
          ziemniaczane, nigdy z cebula i na slono brrr...
      • Gość: Kama Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.chello.pl 01.03.07, 22:58
        Mój tata jada ogórkową przegryzając ją naleśnikami z serem na słodko :-)
        ja bardzo lubie makaron z zupek chińskich, chleb z truskawkami, połączenie
        keczupu z majonezem, frytki z sosem słodko-kwaśnym, bułke tartą podsmażoną na
        masełku - i wcale nie uważam to za dziwne mimo ze niektórzy krewni i znajomi
        twierdzą że raczej podziekują za takie danie - niech załują ;-)
        pozdrawiam
        • malypieniadz Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 01.03.07, 23:01
          a ja uwielbiam bułkę z masłem takim śmietankowym i musztardą..w sumie nie jest
          to mega dziwne ale za to jakie pyszne...
    • Gość: Bozka Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 23:02
      Ja lubię połączenie słodkiego z pikantnym, i tak np.
      1) natarte czosnkiem kurze skrzydełka smażone na patelni w miodzie - pyszne
      2) do różnych pikantnych sałatek warzywnych zawierajacych składniki ostre, jak
      np.oliwki,ogórek kiszony, szczypior utd. dodaję garść rodzynek dla kontrastu.

Poza tym mam pewną fobię polegającą na tym, że nie znoszę ,gdy różne części
      dania o różnej konsystencji i ciepłocie dotykały do siebie na talerzu -
      buraczki nie mogą dotknąć ziemniaków, a sos z mięsa absolutnie nie może
      nawodnić ziemniaków. Wszystkich bardzo to dziwi.
      • Gość: legro Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.t.pppool.de 01.03.07, 23:22
        1.pierogi ruskie na ostro, polane smietana i posypane cukrem
        2.paluszki solone jedzone rownoczesnie z czekolada mleczna
        3.salami z dzemem truskawkowym
        4.musli z jogurtem, owocami i miodem a do tego kanapka z kielbasa (najlepiej
        sucha krakowska) i z musztarda
        PYCHOTA :-)
        • Gość: olki najdziwniejsze potrawy jakie lubicie - swistak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 23:26
          A ja kiedys zjadlam swistaka i do dzis sie tego wstydze, bo byl przepyszny.
          • Gość: alexia Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie - swista IP: 212.87.232.* 02.03.07, 13:12
            cudowny jest ser żółty z jogurtem truskawkowym na kawałku chrupkiego chlebka, mniam
            • slmako Najlepszy to jest katolicki befsztyk 02.03.07, 13:38
              po tatarsku
          • eluch_a Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie - swista 03.03.07, 16:58
            No, to ja wydrę...
            Była dobra, ale więcej nie zjem. Powody ideologiczne.
        • ozyr Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 02.03.07, 13:44
          filety sledziowe w sosie pomidorowym i paczki
      • Gość: lusia Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.maine.res.rr.com 01.03.07, 23:46
        moja dziecko tez tak ma, ze sobie musi wszystko poodgradzac :-) no to juz nie
        jest jedyna...

no napisalam o tej bulce czy chlebie z maslem i sola albo cukrem bo dla
        niektorych to jest dziwne, dla mnie chyba zadne polaczenie nie jest dziwne,
        jesli nikomu nie szkodzi...
      • nuova do Bozka 02.03.07, 02:23
        cztyałam o tym odgradzaniu na dżółmonster :P:P:P:P:P
      • Gość: kocikoci Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 14:02
        Moja dziewczyna za to wszystko miesza w jednolita papkę, inaczej nie zje :)
        Zgroza, nie??? :D
        A moje dziwne potrawy: świeżutka kajzerka gruuubo posmarowana prawdziwym masłem,
        z żółtym serem i do tego koniecznie bardzo słodkie kakao; jabłka zagryzane
        czekoladą; wszelki drób koniecznie pieczony z jabłkami, z chrzanem; wściekle
        ostre flaki :)
    • tolech Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 01.03.07, 23:24
      A jadł ktoś bigos z jajkiem? Do podgrzewanego bigosu wbija sie jajka i
      miesza...pycha!!
      • Gość: Xaver Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.chello.pl 02.03.07, 00:08
        W wejvodinie jadałem szpinak na gęsto zmieszany z topionym salcesonem,
        gdybym nie widział składników i przygotowania "sleny" bo tak się to danie nazywa,
        nigdy nie zgadłbym po smaku, z jakich składników składa się to danie.
        • Gość: jjjj Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.mcon.pl 02.03.07, 01:33
          To jeszcze cos mojego, nie wiem czy juz było ale biały ser z chipasami-pycha!
    • discipline Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 02.03.07, 02:38
      Polecam kuchnię kaukaską. Totalny odjazd, ale chyba oczu nie jedzą...
    • nuova Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 02.03.07, 03:02
      CZytając te posty, to od rana chyba nic do ust nie włożę..... ;)
      • sittae Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 02.03.07, 07:19
        Najdziwniejsza potrawa jaka jadlem, to chyba w pewnej restauracji: Lody
        grzybowe w cieście francuskim na gorąco. Właśnie tak. Pyszne to było, ale
        kucharz to musiał się wykazać mistrzostwem świata.
    • Gość: mmm Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 07:36
      pierogi ruskie z ketchupem :)
      • Gość: anka Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.07, 08:13
        hmmmmm
        moj maz -jajecznica z bialym serem - jeszcze mnie nie przekonal :P
        ja - czarnina (zupa z kaczej krwi) mojej Babci - pychota ale juz mi jej wiecej
        nie ugotuje :(
        - podroby z karpia - wigilia bez tego sie nie liczy
        - glowa karpia
        moj tata - udka z kurczaka z kisielem
        moj tesc - baranie oczy (chyba w Azerbejdzanie)

jak sobie cos jeszcze przypomne to dopisze
    • widz666 Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 02.03.07, 08:11
      Sam nie mam takich fantazji kulinarnych, ale pamiętam jak mój dziadek jadał
      kanapki złożone z chleba posmarowanego prawdziwym smalcem, na to kładł plastry
      pomidora i posypywał cukrem...
    • aniaczarna7 Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 02.03.07, 08:28
      jak byłam mała to babcia dawałam i bułkę kajzerke posmarowaną masłei i cukrem.
      Bułeczkę się odwracało i cukier przyklejał sie do buły. Z drinków - coca cola z
      mlekiem pół na pół - przepis z książki barmańskiej.
    • Gość: żabs Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.eranet.pl 02.03.07, 08:43
      Jak byłam mała, uwielbiałam połączenie: kiszony ogórek maczany w oranżadzie w
      proszku. Mama straszyła mnie wrzodami, ale jakoś nic mi sie nie stało. :)
      • Gość: ~bolek Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.przemysl.wios.rzeszow.pl 02.03.07, 09:54
        mój znajomy "wyniósł" z domu jedzenie chleba z masłem i to posypane cukrem !!!
        • Gość: a Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.07, 11:10
          pycha !!!!!!
    • Gość: bam a pasta z białego sera, śledzi z puszki i ketchupu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 08:44
      zjadłbyś coś takiego, ha?
      a ja lubię.
      • Gość: anka Re: a pasta z białego sera, śledzi z puszki i ket IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.07, 08:49
        czemu nie :)
        calkiem niezle, jadlam u znajomych i nawet sie nie zdziwilam - ot kolejna pasta
        do kanapek...
    • Gość: gość Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 09:33
      Kanapka z razowego chleba, dość grubo świeżego masła, powidła śliwkowe
      (najlepiej domowe bez dodatku cukru) i na to banan w plasterkach. Rewelka, ale
      jak ktoś widzi, to się dziwi. A ja uwielbiam to połączenie. Pierwszy raz jadłam
      to w niezwykle miłych okolicznościach przyrody, i jeszcze Ktoś zrobił mi tę
      kanapkę...Sentyment zagwarantowany do konca życia.
      • Gość: izunia.m Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.um.warszawa.pl 02.03.07, 10:16
        warzxywa z paczki (np. leczo ortika ) albo szpinak
        p[ół na pół z otrębami pszennymi. wcześniej je trzeba rozmoczyć ale swietnie
        zagęszczają, zwiększają objętość i mi smakują. Mój nie może na to patrzeć.

paluszki słone lubz sezamem zanurzane w śmietanie ido buzi :)
        buraki czerwone robione jak frytki - z frytownicy, nie z patelni.
    • Gość: ola chleb z maslem, plastrami jablka i musztarda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 10:12
      jw. polecam. pycha! najlepiej z sarepską!
    • Gość: almahler Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.aster.pl 02.03.07, 10:16
      a ja sobie wszytsko podgrzewam. a poniewaz nie mam jeszcze kuchni, ani nie
      potrafie gotowac, do do mikroweli idzie jak leci: slatka jatrzynowa , sledzie w
      smietanie od mamy, wszelkiego rodzaju salatki z owocow morza, ryb, jarzynowe, te
      z majonezem tez. kiedys kiedy mkialam kuchnie, ale brak czasu robilam wszytsko
      na patelni, co mkilam. np. troche bigosu mieszalam z cwikla, do tego wbijalam
      jajko i mieszlam. facet nie migl na to patrzec, a dla mnie nic lepszego nie ma!
    • Gość: scrhlf Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.supermedia.pl 02.03.07, 10:27
      A ja lubie makaron w sosie serowym. proste i niesamowicie smaczne. Na 2-3 osoby
      kupujemy 300 gram sera Lazur, 300 gram boczku. Podsmazamy boczek dorzucamy na
      patelnie ser i jak sie rozpusci zalewamy smietanka do sosow. lejemy to na
      makaron i gotowe bez zbednych dodatkowych przypraw na prawde smacznie iw 7
      minut :))))
      • Gość: julcinska Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: 71.194.5.* 02.03.07, 15:40
        w usa taki makaron to jest bardziej popularny niz zieminiaki w polsce. juz to
        wczesniej ktos napisal, ze co dziwne dla jednego, dla drugiego wydaje sie
        zupelnie normalne. wczesniej cos bylo na temat rekina, tez osiscie nie widze w
        tym nic dziwnego, chociaz do smacznych ryb bym go nie zaliczyla. od aligatora
        wole zabie udka, zajadam sie tatarem z tunczyka, pomijam fakt, ze inny tunczyk
        jak surowy nie jest dla mnie jadalny. calamary w calosci z grilla faszerowane
        feta i szpinakiem, gotowana osmiornica, ostrygi w kazdej ilosci...jednym slowem
        wszystko co z morza i to niekoniecznie z patelni nadaje sie na moj stol. czy to
        dziwne? przeciz tysiace ludzi tak jada na calym swiecie, to samo tyczy sie
        bulek z cukrami, mies z owocami, a nawet sledzi z dzemem. o, o jajecznicy tez
        byla mowa, za jajecznica nie przepadam, ale swietny na kaca jest omlet z
        pieczrkami, zoltym serem i paryka jalapenio, moglabym jeszcze dlugo, ale
        naprawde nie sadze zeby to mialo jakis sens, pewnie nastepne 10 osob po mnie
        powie, ze o to nic dziwnego, a nastepnemu 10 zrobi sie niedobrze.
        jezeli mialabym cokolwiek o dziwactwach napisac to musilalabym i kims innym.
        kojarzy ktos takiego czlowieka jak anthony bourdain? nie? polecam goraco
        travel.discovery.com/fansites/bourdain/bourdain-season3.html
        a tutaj cos odnosnie dziwactw w jego wydaniu:
        www.youtube.com/watch?v=8d8EymQPiqk
        mnie szokuje, ale pewnie dla eskimosa to chleb poszedni :)
    • Gość: ania Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 10:40
      mój brat wcina surowe ciatso drozdzowe - uwilbia i zawsze jest w domu awantura:)
      a ja z dzieicństwa pamietam narty i czekolade lub prince polo jedzone tylko
      ze...śniegiem:) super:)
    • Gość: pawelek Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.range86-145.btcentralplus.com 02.03.07, 10:49
      zielony groszek prosto z puszki, mniam :) no i oczywiscie marmite (czyt.
      marmajt) ;->
      • Gość: anka Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.07, 11:16
        przypomnialam sobie jeszzce cos :)

wprawdzie to nie potrawa, ale dzieciak mial iscie francuski gust :P
        syn sasiadow zjadal na surowo takie fajne brazowe slimaki bez skorupki, a jak
        widzial ze mama biegnie zabrac mu ten "przysmak" to polykal tak szybko ze mu
        prawie oczy na wierzch wychodzily... robil tak chyba do 5 roku zycia (teraz juz
        studiuje)
        acha i jeszcze biedronki wcinal :P
        nie ma co...
        smacznego :)
    • Gość: XY Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.uznam.net.pl 02.03.07, 11:21
      ostatnie odkrycie-ozory w sosie chrzanowym,po prostu pyszne
    • Gość: gość Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: 195.205.42.* 02.03.07, 11:28
      sos z ketchupu, majonezu i musztardy sarepskiej np. do żółtego sera;
      pastylki miętowe w czekoladzie z paluszkami słonymi.
    • krzysiek133 Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 02.03.07, 11:34
      a może jąderka baranie z rusztu? :):) to jest dopiero żarcie nie na żarty....
      że o herbacie z mlekiem i krwią nie wspomnę :)
      przygody-krzysia.blog.onet.pl/1,AR1_2007-02-08,index.html
    • Gość: aamg Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 11:42
      Paluszki słone z Nutellą.

Nauczyłam się tego po lekturze forum.gazeta.pl parę lat temu, ale nie pamiętam,
      gdzie był ten wątek :( Pozdrawiam osobę, która to zapodała :)
    • Gość: dyzio Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 11:46
      Tajine z soli. Mniam i eleganckie
    • Gość: _Nadszyszkownik_Ci Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: 62.29.138.* 02.03.07, 11:50
      Oczywiscie mucha na dziko.
      • Gość: obiezyswiat Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: 62.29.138.* 02.03.07, 12:09
        Zdaje sie, ze na forum pojawilo sie mnostwo watkow pobocznych, ktore nalezaloby
        raczej podczepic pod watek: najdziwniesze potrawy jakie jedliscie. Odnoszac sie
        jednak bezposrednio do prosby autora tego watku: zupa zolwiowa. Ilekroc tylko
        mam okazje obidam sie nia do nieprzytomnosci i na zapas.
    • titta Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 02.03.07, 12:00
      Troche mieszkam tu i tam, mam znajomych z roznych czesci swiata, z roznymi ludzmi gotowalam itp.I
      dochodze do wniosku, ze najdziwniejsza rzecza ktora jadlam jest...bigos. Nie dosc, ze sfermentowana
      kapusta to jeszcze na cieplo i z tlustym miesem (bleee ;)
    • Gość: gość i tyle Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? IP: *.devs.futuro.pl 02.03.07, 12:04
      Ja uwielbiam wodzionkę szczególnie wieczorem przed snem.
      • julkabiznes Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 02.03.07, 12:13
        A co to ta wodzionka?
        • carpedijem Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 03.03.07, 00:07
          zupa pochodząca z Górnego śląska robiona z wody z dodatkiem suchego chleba
          wzór chemiczny H2O + KROMKA = WODZIONKA
          • nadia_m Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 03.03.07, 13:51
            carpedijem, nadajesz sie do zycia w Italii

tu wodzionka, znana jest pod nazwa Acqua cotta (chleb, woda, lyzka koncentratu
            pomidorowego lub szklanka przecieru, lub kilka swiezych, olej, cebula, sol
            pieprz)
            • carpedijem Re: najdziwniejsze potrawy jakie lubicie? 04.03.07, 23:49
              uzupełnię wzór chemiczny: kostka bulionowa,
              włoską pewnie wypróbuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka