Dodaj do ulubionych

czego nie możecie znaleźc w supermarkecie?

• internetauta Re: czego nie możecie znaleźc w supermarkecie? 08.04.07, 21:46
      Mojego ulubionego mleka acidofilnego, ukwaszonego. Np. w takim Trójmieście -
      owszem. A niech ktoś spróbuje trafić na jego ślad w Poznaniu. Ni kuku!
      Raz bodajże trafiłęm na jakąś imitację, której od jogurtu trudno odróżnić.
    • czester3000 Re: czego nie możecie znaleźc w supermarkecie? 09.04.07, 16:49
      obarwionego denaturatu też próżno szukać , he he he dobrze że nie potrzebuję
      • Gość: mmm Re: czego nie możecie znaleźc w supermarkecie? IP: *.eranet.pl 09.04.07, 23:28
        zgadzam się z tym denaturatem. Byłam kiedyś w potrzebie...tzn potrzebowałam
        denaturatu do mikropalnika spirytusowego i go musiałam kupić. Pochodze z małego
        miasteczka w każdym szanującym się spożywczym można kupić denaturat więc
        zaczęłam swoje poszukiwania od sklepów z alkoholem. Oczywiście nigdzie nie było
        a wszystkie ekspedientki patzyły na mnie krzywo bo wyglądam na 15 choć miałam
        wtedy lat 20 i dowód osobisty w kieszeni. Nikt mi denaturatu sprzedać nie
        chciał.W supermarkecie też nie było. Szukałam cały tydzień...W całej
        Warszawie brak denaturatu. Duże miasto a denaturatu brak. Prawdziwa zagadka!
        Znalazłam w sklepie z farbami. Pan sprzedawca zapytał się mnie czy na miejscu
        czy na wynos...był bardzo miły chciał dorzucić jeszcze swoją kanapkę...

PS.denaturat był bezbarwny! prawdziwa niespodzianka na koniec poszukiwań
        • Gość: 88 Re: czego nie możecie znaleźc w supermarkecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 18:37
          > zaczęłam swoje poszukiwania od sklepów z alkoholem.
          To mi przypomniało coś wręcz przeciwnego. Paręnaście lat temu szukałam
          denaturatu w GS-sie. Jak debilka spodziewałam się go "na chemii". A on stał na
          półce z winami. Jakim prawem, pytam? Toż moc całkiem nie ta ;))
    • nuova bułki tartej 10.04.07, 17:40
      przestałam robić (z tego powodu) zakupy w sklepach wielkopowierzchniowych

:P
    • ixtlilto Re: czego nie możecie znaleźc w supermarkecie? 10.04.07, 20:26
      - Marcepanu bez czekolady
      - dużego wyboru słodyczy bez czekolady :/
    • bromba_bez_glusia Zmywacz do paznokci 10.04.07, 21:34
      Szukanie zmywacza do paznokci za kazdym razem przyprawia mnie niemal o
      palpitacje serca:) Niewazne w jakim sklepie, "wielobranzowym" czy kosmetycznym
      np. Rossmanie.
      Stoja z reguly na najnizszych polkach, a to pod szamponami, a to pod kremami, a
      to cholera wie gdzie. Trzeba niemalze na kolanach obleciec caly sklep, zeby na
      koncu, po dorwaniu jakiejs panienki, dowiedziec sie ze dzis je dla odmiany
      postawili na gorze nad gabkami:)
    • Gość: Soulburn Re: czego nie możecie znaleźc w supermarkecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 14:11
      Nigdy nie wiem gdzie są filtry do kawy.
    • Gość: renatulka Re: czego nie możecie znaleźc w supermarkecie? IP: *.globalconnect.pl 12.04.07, 15:52
      herbaty malinowej.
      bo wszystkie są z dodatkami jakiegoś hibiskusa, jabłka, albo poprostu innych
      owoców leśnych
      a z samej maliny nie ma.
      • Gość: zuzka35 Re: czego nie możecie znaleźc w supermarkecie? IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.07, 22:48
        niebieskich płytej do łazienki. Cały dzisiejszy dzień przeznaczyłąm na szukanie. Matowe, ładne niebieskie płytki-nic prostszego. Sam brąz, krem, beż..
        Co do poruszanych wcześniej suszonych pomidorów to ostatnio w akcie desperacji kupiłam w ...zoologicznym i używam na spółkę z szynszylami :)
      • Gość: poszukująca herbata malinowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 11:05
        i nie znajdziesz herbaty malinowej. Od wielu lat nie ma. Kiedyś się "uparłam",
        na taką herbatę. Właśnie bez hibiskusa, bo moje dziecko jest uczulone wlaśnie na
        hibiskusa. Nawet panie magisterki w aptekach byly zadziwione, ze herbatka
        "malinowa" ma w składzie cos jeszcze. Prawdziwa malinowa, z suszonych malin nie
        ma tak pięknego koloru. Hibiskus dokłada się wszędzie, gdzie się da ze względu
        na kolor własnie. Po plamkach wokół ust na buzce dziecka poznawalam, gdzie
        dodano tego koloryzatora.
        • z-o-s-i-a Re: herbata malinowa 13.04.07, 13:56
          Gość portalu: poszukująca napisał(a):
          > i nie znajdziesz herbaty malinowej. Od wielu lat nie ma.

Być może nie wszędzie są dostępne, ale ja kupiłam taką:
          www.kawon.com.pl/oferta/owocowe/malinowa.html
          "Skład: Owoc mailny"

Skontaktuj się z nimi, może Ci powiedzą gdzie w Twojej okolicy jest ona w
          sprzedaży. Możesz również zamówić ją w ich sklepie-online:
          sklep.kawon.com.pl/
          sklep.kawon.com.pl/go/_info/?id=282
    • funny_game Odkupienia 12.04.07, 22:54
      nie mogę nigdy znaleźć.
      • Gość: Azorek Re: Odkupienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 11:13
        Ja nie mogę znaleźć niczego. Łażenie po wielkich sklepach nie jest moją ulubioną rozrywką, nie bywam codziennie, a teraz jest moda na przestawianie. Tam gdzie były puszki dla kotów są teraz proszki do prania...
        Też nie mogę znaleźć kompetentnego pracownika, który wie. Albo któryś nie jest ze sklepu, tylko od ustawiania towaru, albo nie ma żadnego...

To niebieskie mleko w proszku bardzo lubię, czasem pijałam i nie widziałam całe lata...

Za chińskiego boga nie mogę znaleźć takich różnych drobiazgów kuchennych. Szczotki do mycia, plastikowych miseczek, spryskiwacza, ogólnie tych rzeczy jakie można było znaleźć w 1001 drobiazgów.

Niektórych marynat...
        Niektórych przypraw...

I od kilku miesięcy nie mogę znaleźć dużego glinianego garnka do kiszenia ogórków. One bywaja tylko późnym latem, razem z ogórkami, liśćmi chrzanu, słoikami itp. Potem nigdzie nie ma.
        Używam takich garnków jako poidła dla psów. Nie chlapią, bo wysokie, nie przewrócą, bo ciężkie. Ale poprzedni pękł i następnego nie ma...Psy piją z emaliowanego garnka, ale to nie to samo. I gorzej wygląda...Jak ktoś ma pomysł, gdzie coś takiego kupić - dawajcie.
    • krowa_w_kropki Re: czego nie możecie znaleźc w supermarkecie? 13.04.07, 11:50
      Cytrynki w płynie. W końcu w Auchan wpadłam na nią przypadkiem koło keczupów
      Zmywacza do paznokci. Kupiłam w kiosku.
    • Gość: oxana drożdże są niewidzialne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:18
      też zawsze szukam drożdży, ogladam godzinami lodówki i jak mi si,ę znudzi to z
      nich rezygnuję ale jak bardzo potrzebuję to pytam kogoś z obsługi i zawsze się
      okazuje, że patrzyłam na nie ale... ale, no właśnie. :) potrafią się "zlewać" z
      otaczajacymi je produktami.
      • meme84 Re: drożdże są niewidzialne!!! 21.06.07, 23:24
        Pesto w carrefourze. Wscieklam sie i obeszlam doslownie calusienki, polka po
        polce. Nie ma. Kogos z obslugi - rowniez.
    • Gość: Giertych Roman Re: czego nie możecie znaleźc w supermarkecie? IP: *.tpca-cz.com 27.09.07, 13:11
      Chetnych do oplacania zaleglych skladek w LPR.
      • Gość: Fidel Re: czego nie możecie znaleźc w supermarkecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 14:06
        50% artykułów z informatora Lidl (sprzedaż od poniedziałku, w
        poniedziałek po 17:00 wiekszości już nie ma)
        • Gość: oioioi WYJASnienie zagadki IP: *.staffs.ac.uk 28.09.07, 15:08
          moja teoria jest taka: chowaja rozne drobiazgi w dziwnych miejscach
          zeby szukajac ich ktos spedzil wiecej czasu w sklepie i co za tym
          idzie dluzej byl narazony na pokuse wypelniania koszyka
          niepotrzebnymi, ale jakze milymi czlowiekowi bzdetami. a tak przy
          okazji to obecnie jestem w uk i pobliskim supermarkecie NIC nie moge
          znalezc. nie wiem dlaczego sol jest w dziale z olejami a nie z
          cukrami, makami itp-odobnymi ani dlaczego makaron mozna znalezc przy
          mrozonkach?
    • thorgal_aegirsson Re: czego nie możecie znaleźc w supermarkecie? 28.09.07, 20:38
      Kompetentnego pracownika. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka