Gość: patro IP: *.acn.waw.pl 04.05.07, 00:40 Ja mam dwie ulubione: Kapuśniak i ogórkową :) za to najbardziej nie lubię krupniku, często mam po nim odruchy wymiotne... Jakie są wasze ulubione (bądź znienawidzone) zupy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nielubięzupżadnych Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.dsl.swic.bdi.inetia.pl 04.05.07, 08:08 Zup nie lubię. Chyba, że to jest krupnik, mniammm :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuna Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.pools.arcor-ip.net 04.05.07, 10:07 Rosol z makaronem . Odpowiedz Link Zgłoś
meli5 Re: Wasza ulubiona zupa! 04.05.07, 10:16 1 miejsce-pomidorowa 2 miejsce-ogorkowa 3 miejsce -szczawiowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lupus Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.31.radom.pilicka.pl 04.05.07, 14:07 Pomidorowa z ryżem Ogórkowa Owocowa Rosół Krupnik Szczawiowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeczka Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:17 żadna chyba nie jest na 1 miejscu;) a lubię: krupnik i pomidorową z ryżem mojej babci, grochówkę i kwaśnicę drugiej babci-góralki;) rosół obie robią dobry;) a jak głodna jestem to wszystko zjem:D Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Wasza ulubiona zupa! 04.05.07, 14:42 minestrone, soczewicowa z warzywkami, szczawiowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona21 Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 04.05.07, 14:45 Pomidorówka z ryżem i ogórowa :) Oraz sczawiowa koniecznie z jajkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Wasza ulubiona zupa! 04.05.07, 14:47 Pomidorowa, rosół, barszcz czerwony, żurek. I tyle lubię. Wszelkie zupy z pływającymi zwłokami warzyw mi nie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
be_lata1 Re: Wasza ulubiona zupa! 04.05.07, 15:07 Kapuśniak i żurek z kiełbaską i jajeczkiem mniam, mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vp Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.rzeszow.mm.pl 04.05.07, 18:19 Ulubiona: Mleczna z wszystkim płatko- i kaszopodobnym co pod rękę wpadnie (gotowanym oczywiście), im gęstsza mamałyga tym lepiej, obowiązkowo na słodko! Pycha Znienawidzona: Rosół obojętnie jaki i z czym, żółte to jak siki, fuj... Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: Wasza ulubiona zupa! 04.05.07, 19:47 zdecydowanie chmielowa!!!! a z gorących to pomidorowa i barszcz czerwony - można wsypać całe opakowanie pieprzu i jest pysznie :) od kiedy jednak nie mieszkam z rodzicami i nie ma dostepu do pomidorowej mamci dobra jest każda zupka "chińska" z ketchupem, pieprzem, oregano i curry, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pav Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.nott.cable.ntl.com 04.05.07, 19:50 Zupa z trupa Odpowiedz Link Zgłoś
martuha Re: Wasza ulubiona zupa! 04.05.07, 19:52 pomidorowa rosol szczawiowa ogrokowa i kilka z serii goracy kubek, choc wiem, ze to porazka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja nie Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 10:31 Gość portalu: vp napisał(a): > Ulubiona: > Mleczna z wszystkim płatko- i kaszopodobnym co pod rękę wpadnie (gotowanym > oczywiście), im gęstsza mamałyga tym lepiej, obowiązkowo na słodko! Pycha Błeeee.... Wygląda to jak sperma buhaja! Jak możesz brać to do ust? Odpowiedz Link Zgłoś
emarcki Re: Wasza ulubiona zupa! 04.05.07, 22:54 Grochowej, grochowej nie lubi nikt? Niezły jest też krupniczek, ze świeży chlebek . A świeży chlebek do zupek temat innej natury-jedni są przeciwnikami, inni bez sobie nie wyobrażają. Zupki gorący kubek to porażka Mr.Knorra i innych Winiar; jeżdżą po podniebiebniu chemiczną tarką aż się wszystko cofa, jak w skeczu KMN panu Górskiemu. Mleczne-jako np kluseczki mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.05.07, 23:09 Pomidorowa z ryżem - zdecydowanie na pierwszym miejscu Rosół Zupa jarzynowa w wykonaniu mojej mamy Zupy mleczne (z ryżem, makaronem) - koniecznie na słodko! Żurek - niestety, już nie mogę go jeść, ze względów zdrowotnych, nad czym ubolewam Grochówka też OK Gulaszowa też (z kiszoną kapustą) A tak w ogóle to b. rzadko jadam zupy! Odpowiedz Link Zgłoś
tunczyk7 Re: Wasza ulubiona zupa! 05.05.07, 00:11 rosół, jarzynowa, grochówka i grzybowa z suszonych prawdziwkow :))))))))))) i kapusniak z prazokami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tunczyk7 Re: Wasza ulubiona zupa! 05.05.07, 00:12 aha - nie lubie zup mlecznych, owocowych, nigdy nie probowalem caarniny i chyba nie sprobuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.CNet.Gawex.PL 05.05.07, 07:36 ŻUR! Prawdziwy śląski ŻUR, taki na zakwasie od baby! Ach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.aster.pl 05.05.07, 07:56 nienawidze burakowej fuj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka a ja owszem, a ja tak IP: *.filg.uj.edu.pl 11.05.07, 09:53 barszczyk z młodej botwinki w pięknym kolorze kwitnącej piwonii, z pływającymi "farfoclami" i masą koperku zakwaszony delikatnie octem winnym plus jajeczko na twardo, albo i bez...oraz zalewajka z ziemniakami i przysmażoną cebulką szczawiowa ze świeżych liści plus ryż pomidorowa z makaronem i bazylią brokułowa fasolowa z majerankiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.chello.pl 05.05.07, 10:28 pierwsze miejsce to dla mnie szpinakowa, potem zupa curry grzybowa, czasem czosnkowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick777md Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 10:32 Zalewajka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kinga296 Re: Wasza ulubiona zupa! 05.05.07, 10:46 A ja lubię naprawdę każdą zupę.I zjadam je zawsze z wielkim apetytem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Oj...trudne pytanie... IP: 85.112.196.* 05.05.07, 11:16 Nie nawidzę zup mlecznych (przekleństwo dzieciństwa!!!) a na widok zup owocowych mam odruch wymiotny!!! Ogólnie nie przepadam za zupami a jeśli już to gulaszowa albo jakas dobra jarzynowa ale bez podprawki...może jeszcze szczawiowa z jajkiem i do tego młode ziemniaki ze smażoną cebulką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: Oj...trudne pytanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 14:35 cebulowa! ,pomidorowa ,barszcz biały czyli żurek i koperkowa Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Wasza ulubiona zupa! 05.05.07, 14:52 Gość portalu: zenotka napisał(a): > barszcz biały czyli żurek Barszcz biały i żurek to dwie różne zupy. Ja lubię grzybową. Nie znoszę pomidorowej z ryżem, jarzynowych z pływającymi farfoclami, kapuśniaku, krupniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 15:00 > Barszcz biały i żurek to dwie różne zupy. > u mnie w domu to to samo ,zalezy chyba od regionu Polski Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Oj...trudne pytanie... 05.05.07, 18:26 zupcia mleczna mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijonka Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 14:56 occhh....pora na obiad wlasnie...ide zaszamac pyszny gesty krupnik na ostro :)))))) a na mojej goracej liscie: krupnik, rosolek, bardzo kwasna ogorkowa z ryzem, pomidorowa z makaronem, barszcz zabielany z ogromna iloscia tluczonych ziemniakow..... mmm.... uwielbiam zupy :D Odpowiedz Link Zgłoś
renatulka Re: Wasza ulubiona zupa! 05.05.07, 16:15 chińska;) kocham grochówkę, pomidorową z ryżem, krupnik i rosół nienawidzę owocowej, kapuśniaku bleee Odpowiedz Link Zgłoś
kinga296 Re: Wasza ulubiona zupa! 05.05.07, 17:54 Jak już pisałam bardzo lubię wszystkie zupy. Ktoś pisał, że nie lubi czerniny.Ja ją uwielbiam choć wiem, że niektórych to obrzydza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aann Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.rybnet.pl 05.05.07, 19:50 Najlepsza zupa to..... sami zobaczcie: youtube.com/watch?v=xBTmAT8kL5A Odpowiedz Link Zgłoś
kelly1981 Re: Wasza ulubiona zupa! 05.05.07, 20:05 Ulubione: -pomidorowa z makaronem -kapuśniak -fasolówka Znienawidzona: -grzybowa Odpowiedz Link Zgłoś
mtv_fan Re: Wasza ulubiona zupa! 05.05.07, 20:35 jarznowa,rosół,pomidorowa,ogórkowa,kapuśniak oooj, dużo by się tego znalazło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzybowa Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 20:44 pieczarkowa z makaronem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 20:48 pomidorowa z grubymi kluseczkami, żurek (własnej roboty), zalewajka (Taty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strachulec Re: mleczna :))) IP: *.satbit.pl 05.05.07, 21:22 O tak mleczna mniam mniam!i cebulowa!krem z cebuli!!a szczawiową pamietam z dzieciństwa..skreca mnie jak sobie przypomne;):D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: pomidorowa i z botwinki :) IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.05.07, 23:44 O właśnie, przypomniałaś mi mój koszmar z dzieciństwa - botwinka+koper - BŁEEEEEEEEEEEE!!! Za nic więcej tego nie zjem, choćbym miała z głodu się skręcić! No i czerniny, rzecz jasna - jadłam jeden i ostatni raz w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Wasza ulubiona zupa! 05.05.07, 23:20 Kapuśniak, krupnik, żurek, barszcz.... Odpowiedz Link Zgłoś
tekisk Re: Wasza ulubiona zupa! 06.05.07, 11:40 rosół , grzybowa z suszonych grzybów , pomidorowa z makaronem , kapuśniak , krupnik , pieczarkowa , zalewajka z prawdziwego zakwasu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strachulec Re: Wasza ulubiona zupa! IP: 81.219.208.* 06.05.07, 12:05 oo tak tak, tekisk przypomniała mi o grzybowej,która tak dobrze smakuje tylko w święta!!i o takiej zwykłej pieczarkowej...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mala-izunia Re: Wasza ulubiona zupa! 07.05.07, 17:09 Nikt nie lubi flaczkow? A co z zupa chili? Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Wasza ulubiona zupa! 07.05.07, 17:50 mala-izunia napisała: > Nikt nie lubi flaczkow? Na samą myśl robi mi się słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
metalwrona Re: Wasza ulubiona zupa! 07.05.07, 19:24 Ulubiona- pomidorowa i grzybowa :). Za to od samego zapachu żurku zbiera mi się na wymioty :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedzosław Re: Wasza ulubiona zupa! IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.05.07, 21:29 pomidorowa, ogórkowa, rosół, flaczki, grzybowa, gulaszowa, krupnik, jarzynowa, barsz czysty, barszcz ukraiński, barszcz biały, żurek, szczawiowa, kapuśniak, grochówka, chłodnik litewski... więcej zup nie pamiętam, za wszystkie zupy serdecznie dziękuję i proszę o jeszcze. Aha... po mlecznej z makaronem i ziemniakami na słono zdarzyło mi się puścić pawia przy rodzinnym stole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baga Re: Wasza ulubiona zupa! IP: 80.54.171.* 08.05.07, 10:13 Selerowa z grzankami, pycha!!!- Pamiętam ją z dzieciństwa, gotowała ją znajoma mamy. Potem przeprowadziliśmy się do innego miasta, znajoma zmarła i przepis razem z nią. Szkoda.Może ktoś z forumowiczów zna tę zupę i przepis? Odpowiedz Link Zgłoś
gunia_86 Re: Wasza ulubiona zupa! 11.05.07, 11:22 ogorkowa z ryzem, barszcz czerwony z uszkami:) Odpowiedz Link Zgłoś