Dodaj do ulubionych

Skandale-kto czytał?????

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.07, 13:59
Ja pamiętam artykuł o facecie co zabił na swoim polu konika polnego, który
miał 1,5m długości.No i coś co przez długo bylo moją traumą na okładce
kobieta bez twarzy tylko oczodoły i szczęka normalnie czaszka z wlosami a
podpis pod zdjęciem-"Kosmici zabrali jej twarz", ale sie bałam brrrr........
Obserwuj wątek
    • Gość: szalony neuron Re: Skandale-kto czytał????? IP: 80.48.225.* 07.05.07, 21:02
      Gość portalu: Juju napisał(a):
      > kobieta bez twarzy tylko oczodoły i szczęka normalnie czaszka z wlosami a
      > podpis pod zdjęciem-"Kosmici zabrali jej twarz", ale sie bałam brrrr........
      pamiętam ten artykuł, nie mogłam spać w nocy.
      • Gość: jaija Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.05.07, 22:58
        Moja ciocia to kupowała (chyba, ze miała od kogoś innego), więc u niej
        zasiadałam do lektury. Oto, co zostało mi w głowie:
        - cykl o gwałcicielkach z Mazur - nawet zdjęcia były, hahahaha! Czyli o gangu
        napalonych niewiast, porywających facetów, by ich na rozmaite sposoby używać
        seksualnie
        - tytuł (kobieta): "Miałam stosunek z Bogiem" i dalej w tym temacie, niestety,
        nie pamiętam, jak to się odbyło
        - artykuł o babie (?), która miała zestaw narządów damskich i męskich i, uwaga,
        sama się zapłodniła (nieświadomie), w wyniku czego na świat przyszła bodajże
        jej dokładna kopia, jako że niby dzieworództwo to było
        A najśmieszniejsze było w tym wszystkim to, że czasem faktycznie jakąś
        prawdziwą rzecz opisali, wobec czego człowiek (zwłaszcza młody) miał mętlik w
        głowie :D
        • ashton Re: Skandale-kto czytał????? 08.05.07, 09:36
          Ja pamiętam artykuł o bliźniakach - brat miał ponad dwa metry wzrostu, siostra
          karlica bodajże 70 cm...
        • yanoooosh Re: Skandale-kto czytał????? 08.05.07, 11:09
          Gość portalu: jaija napisał(a):

> - cykl o gwałcicielkach z Mazur - nawet zdjęcia były, hahahaha! Czyli o gangu
          > napalonych niewiast, porywających facetów, by ich na rozmaite sposoby używać
          > seksualnie

jade na mazury:)))) jedzie ktos??
          • Gość: nuna Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.pools.arcor-ip.net 09.05.07, 11:19
            Tez czytalam, pamietam jeden artykul o malzenstwie chyba chemikow, ktore to
            malzenstwo przez przypadek stworzylo masc na porost zebow, niestety nie
            zapamietali skladu tej masci, no, ale przynajmniej nowe zdrowe zeby im wyrosly.
            • drzejms-buond Re: Skandale-kto czytał????? 09.05.07, 11:57
              ażżż to była szmata.
              raz widziałem w kiosku okładkę z jakaś masakrą.
              do ręki nie brałem !!!
              • Gość: felo Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 20:46
                moja babcia prenumerowała Skandale, jak byłem dzieckiem. 2 historie zapadły mi
                w pamięć:
                1.o psie informatyka, który zaraził się wirusem komputerowym
                2.o kobiecie, którą zgwałcił w windzie robot

skandale rulez :)
            • Gość: Zo Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 16:10
              Ten numer z pasikonikiem to akurat pamietam dokladnie. Bylo nieco iaczej i
              bardziej dramatycznie. Otoz tytul tabloidowy grzmial: pasikonik wielkosci
              dobermana odgryzl noge plantatorowi kapusty. Reszta arukulu tez byla mila, bo
              plantator kapusty zobaczyl, ze cos zre mu kapuste na polu, wzial widly i
              poszedl przgonic intruza, ten jednak odgryzl mu noge (ciut ponizej kolana).
              Chetnie poczytalbym sobie teraz skandale...
              • Gość: hubert Numer z pasikonikiem IP: *.prokom.pl 11.05.07, 17:08
                To akurat była prawda!
              • Gość: Gogh Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.chello.pl 13.05.07, 23:34
                Z konikiem to troche zmyliliscie, chociaz moj konik pochodzi z 'rewelacji' a nie
                ze skandali. Byl zarloczny, ale nogi nikomu nie odgryzl, byl lagodny nie to co
                miesozerne kroniki, nie slusznie zginal :-)

www.republika.pl/gp2/konik.jpg
          • folkatka Re: Skandale-kto czytał????? 17.05.07, 21:57

A jak okaże się że one są tak mało pociagające i dlatego uciekają się do takich
            zabiegów...?
            • folkatka Re: Skandale-kto czytał????? 17.05.07, 22:00

chodziło m,i o te panie z Mazur, a mój post jest skierowany do tego kogoś kto
              chciałby sie tam wybrać
        • macarthur Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 02:11
          o tych gwałcicielkach sobie przypominam
        • Gość: Cytryna Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.cable.ubr08.croy.blueyonder.co.uk 11.05.07, 23:58
          Pamietam tekst o tych kobitkach - gwalcicielkach!!! W 8 klasie to namietnie
          czytywalismy na przerwach, alez bylo uciechy :)))
      • libra_a Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 12:37
        Pamiętam artykuł, w którym napisali, że John F. Kennedy przeżył zamach, ale ponieważ "za dużo wie", musi się ukrywać. Mieszka w podszczecińskiej wsi i pracuje jako rolnik.
        Do artykułu było dołączone zdjęcie. Przedstawiało krępego, niskiego faceta w drelichowym, znoszonym ubraniu i w "gumofilcach". Sylwetka tyłem, zamiast twarzy faceta wskanowana bez dbałości o szczegóły, twarz Kennedy'ego. Facet stał przy furmance zaprzężonej w jakiegoś ledwie żywego konia. Twórca tego montażu nawet nie posłużył się programem graficznym, tylko poleciał nożyczkami po jednej gazecie i wkleił w drugą :))) Cudo!
        • the_dzidka Re: Skandale-kto czytał????? 14.05.07, 22:01
          > Twórca tego montażu nawet
          > nie posłużył się programem graficznym, tylko poleciał nożyczkami po jednej
          gazecie i wkleił w drugą :)))

Trudno, żeby w tamtych czasach miał do dyspozycji jakiś program graficzny :-)
    • Gość: fuga Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.chello.pl 09.05.07, 15:31
      Pamiętam, że zrobił na mnie wrażenie artykuł o rodzinie, która w czasie obiadu
      zbiorowo utraciła pamięć.
      • Gość: mj Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.emrsn.co.uk 10.05.07, 09:51
        To skad pamietali, ze w trakcie obiadu ;)
      • Gość: Thar Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.netia.pl 11.05.07, 09:22
        To ja bym sie chciał dowiedzieć gdzie oni te grzyby na zupke zbierali :)
    • petar Re: Skandale-kto czytał????? 09.05.07, 16:05
      Pamiętam, że kiedy ten szmatławiec był wydawany byłem w okolicach przełomu
      podstawówko-ogólniakowego i na lekcjach wos (czy jak to się tam nazywało) był
      zwyczaj robienia prasówki z wydarzeń polityczno-społecznych.
      Kiedyś koleś zrobił prasówkę, której głównym wydarzeniem była historia jakiegoś
      faceta, który przeżył... przebicie głowy na wylot nożem! Oczywiście było to
      okraszone zdjęciem z pierwszej strony "Skandali".
      • Gość: maja Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 08:56
        nie smiej sie - znam faceta, ktoremu policja przestrzelila w czasie pościgu łeb
        na wylot. koleś zyje i ma sie dobrze.
      • gadery Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 12:59
        W TVP pokazywali kiedyś coś takiego. Jakiś bandyta wbił kobiecie w głowę nóż aż
        po rękojeść. Pokazywali zdjęcie rentgenowskie. o najważniejsze ona to przeżyła.
        • badjuk Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 20:36
          no a przypadek nacpanego kolesia - powbijal sobie w glowe chyba z szesc gwozdzi
          tackerem - oczywiscie przezyl.
          • gonzor Re: Skandale-kto czytał????? 14.05.07, 18:00
            wyszło na jaw po roku, bo już nie mógł znieść bólu głowy
    • Gość: gość Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.05.07, 16:12
      i co chwile ogłaszali koniec świata, taką ogromniastą czcionką - zawsze czekałam
      na ten 'koniec' i nic sie nie działo... Najlepsze jest to, że nabierałam sie za
      każdym razem, nie pamiętam skąd brałam te gazety - byłam całkiem mała, to
      musiało być koło 90 roku... Kto pamięta kiedy wydawali tą 'gazetę'?

s15.bitefight.pl/c.php?uid=46793
      Ciekawe...
      • kicior99 Re: Skandale-kto czytał????? 09.05.07, 16:15
        > musiało być koło 90 roku... Kto pamięta kiedy wydawali tą 'gazetę'?

89-91 o ile pamietam.
        • Gość: zosia Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.05.07, 18:55
          na pewno nie 89. lata 92-95
          • annajustyna Re: Skandale-kto czytał????? 12.05.07, 19:42
            Konczylam podstawowke w 91 roku, a czytywalismy ja w 8 klasie na przerwach,
            czyli zaczela sie ukzywac w 90 roku...A najlepsze, ze redaktorem naczelnym byl
            Aleksander Minkowski, ten pisarz...
        • mona817 Re: Skandale-kto czytał????? 13.05.07, 00:17
          Pierwszy numer tej perełki wyszedł jak Wałęsa i Tymiński byli przed druga turą.
          Pamiętam dokladnie, bo tylko o tych dwóch sprawach wszyscy mówili.
    • kicior99 Re: Skandale-kto czytał????? 09.05.07, 16:14
      w Anglii jest podobna szmata, nazywa sie The daily Sport, ale do polotu Skandali
      dużo jej brakuje...Ja pamiętam większość z tego o czym piszecie (m.in. cykl o
      gwałcicielkach z Mazur) a także artykuł o 80-letnim Hitlerze odnalezionym gdzieś
      w Wenezueli (nawet zdjęcie było:)
    • Gość: Jozek Re: Skandale-kto czytał????? IP: 128.221.197.* 09.05.07, 16:19
      Jasne ze czytalem. A teraz mieszkam na troche innym kontynencie i w sezonie
      urlopowym rytualnie zaczytuje sie w Weekly World News, czyli pierwowzorze
      Skandali (wiele artykulow a Skandalach bylo przedrukiem z WWN).
      Historie o kosmitach gwalcacych Harleye, BatBoy-u, kobiecie ktora sama zrobila
      sobie cesarke nozem do pizzy, chorobach wenerycznych przenoszonych przez
      seks-telefon czy instrukcja jak zachowac sie gdy spotkamy Jezusa gdy wroci (lada
      moment) na ziemie (podpowiedz: nie sciskaj za mocno reki na powitanie) to jest
      po prostu rewelacja. Nie ma nic lepszego do czytania przed namiotem o poranku :)
      • Gość: Z Re: Skandale-kto czytał????? IP: 62.140.211.* 09.05.07, 16:48
        ja w usa czytałem "news of the world"

pełno artykułów o kosmitach, stworach, nietoperzach z ludzkimi główkami.

najlepsze jednak były okładki - np "bill clinton przyłapał hillary z obcym" - i
        stosowna fotka w której kosmita obłapuje hillary clinton

albo: "czworonoga dziewczyna otwiera szkołę tańca" - i też odpowiednia fotka!!
      • Gość: fryderyk Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.pppoe-dynamic.nl.aliant.net 09.05.07, 16:51
        O matce ktora sama dokonala na sobie cesarki to akurat prawda. Kobiety w Ameryce
        Lacinskiej czasem sa zmuszone do podjecia takiego kroku bo do szpitala maja ze
        100 km a nie maja jak tam dojechac. Niestety jest tylko jeden udokumentowany
        przypadek gdzie i mama i dziecko przezyli:
        medtech.syrene.net/forum/archive/index.php?t-1842.html
      • Gość: klapka Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.ghnet.pl 09.05.07, 20:13
        Zapamiętałam ponurą historię (nie pomnę tytułu tej wyrafinowanej gazety, było
        to wiele juz lat temu w RPA) o kobiecie zdradzanej przez męża, która
        postanowiła odebrac sobie smierc skokiem przez okno. Skoczyła, przeżyła, bo
        spadła centralnie na niewiernego, który nie przeżył.
        P.S. Dla purystów językowych - "odebrac sobie śmierc" z upodobaniem stosował
        Hłasko Marek.
        • Gość: satia Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 20:33
          :-) a juz miałam się czepić :-)) (purystka)
      • Gość: gy Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 13:24
        zy instrukcja jak zachowac sie gdy spotkamy Jezusa gdy wroci (lad
        > a
        > moment) na ziemie (podpowiedz: nie sciskaj za mocno reki na powitanie)

W tym momencie mam browara na brodzie , spodniach i podłodze... Po prostu rewelacja.

Ja to pamiętam opowieści o seksualnych imprezach Urbana vel Urke. A propos czy
        Skandale ne były poprzednikiem NIE?
    • Gość: Wizard75 Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.aster.pl 09.05.07, 18:06
      Ja pamiętam artykuł o ciałach Amerykanów, które nie rozkładają się, bo w
      pożywieniu jest zbyt dużo konserwantów. Na okładce było zdjęcie otwartej trumny
      z wystającym truposzem. Samą prawdę pisali. To były czasy. Teraz gazety nie
      wiedzą co to prawdziwa prasa.

• Gość: snort Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 11:30
        To akurat też chyba nie do końca zmyślone było, bo na wykładzie z kryminalistyki
        wykładowca mówił, że czas rozkładu zwłok znacznie się wydłużył w ostatnich
        kilkudziesięciu latach, właśnie z powodu konserwantów w pożywieniu.
    • Gość: gocha Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 18:13
      mnie też jakoś ten wielki konik utkwił w pamięci, nawe pamiętam zdjęcie było
    • Gość: w_f Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.resetnet.pl 09.05.07, 18:27
      Jasne, że czytalismy! ja do dzis pamiętam historię o ponad metrowej, bezwłosej wszystkożernej myszy która uciekła naukowcom z labolatorium. I ta metrowa mysz była ponoc w ciązy!!! I pisano, ze juz za rok takie myszy, rozmnożone w szaleńczym tempie, pożrą cały świat i ludzie wyginą z głodu. Pamietam tez traumatyczny artykuł o lalkach - zabawkach którym z oczu wycieka KREW! WOW! (oczywiscie okraszone zdjeciem, to o myszy też). No i co kilka miesięcy ogłaszali superpewny koniec świata. Byłam dzieckiem moze 10 letnim i przejmowałam się dośc... Pamiętam, że jeden ogłosili na 15 marca 1993 roku - czekałam w napieciu na tą datę. Dzien nadszedł i oczywiscie nic się nie stało.
      "Skandale" to było coś... jak boga kocham jesli znów zaczęłyby wychodzic to bym kupiła bo usmiac się mozna było przy nich przednio.
      • svetomir Re: Skandale-kto czytał????? 14.05.07, 10:30
        A wiecie, ze w skandalach trafnie przewidzieli upadek sowietów. na podstawie
        nostradamusa u którego wyczytali, że drugi antychryst bedzie trwał 73 lata i 7
        mieięcy?
      • pankasztelan Re: Skandale-kto czytał????? 14.05.07, 20:45
        Eeeeee to jeszcze nic, moja ciotka ktora kupowala te gazete wierzyla we
        wszystko co tam bylo napisane, wiec co sie dziwic dziecku jakim ty bylas w
        tamtych latach :)
    • Gość: aleska Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.07, 18:29
      Ja natomiast pamiętam artykuł o ćmach-mutantach. Strasznie się bałam, że taka
      ćma nadleci i rozwali mój dom. Pamiętam jeszcze artykuły o kosmitach. To
      dopiero była trauma! Strach wobec kosmitów do dzisiaj mi pozostał;)
    • kasiaba1 Re: Skandale-kto czytał????? 09.05.07, 19:07
      :D
      Z tego co piszecie to szkoda że już ich nie ma, pamiętam tę gazetę, ale
      czytelniczką nie byłam.
      I z czego teraz Faceci w Czerni wiedzę u nas czerpią??
    • Gość: Inka Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 19:28
      Rany, jaki człowiek był głupi...wierzyłam we wszystko, co tam napisano.
      Najbardziej pamietam kawałek o chodzących drzewach-mutantach.
      Pomysłowośc ludzka nie zna granic
      • batutka Re: Skandale-kto czytał????? 09.05.07, 19:41
        kiedys tam przeczytalam, ze facet zrobil dziecko babce przez telefon - duzo
        rozmawiali :-)
        • Gość: Dzeq Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.aster.pl 09.05.07, 19:55
          Skandale to było cos. Ja pamientam artykół o odkryciu zycia na wenus.
      • Gość: dr Freud Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 23:55
        Pamiętam artykuł o tym,że w Polsce gdzieś na Wybrzeżu(z oczywistych względów nie
        była podana miejscowosc:) )u jakiegos rolnika żyje sobie najspokojniej w świecie
        Elvis Presley.To juz było przegięcie
    • Gość: kat Pamiętam to o koniku! IP: *.dembego6.waw.pl 09.05.07, 20:18
      jest to jedno z niewielu, co pamiętam. Poza tym konik ten przed śmiercia pożarł
      plantacje kapusty i chmielu.
    • kasia000001 Re: Skandale-kto czytał????? 09.05.07, 20:20
      Ja także pamiętam artykuł o nierozkładających się ludzkich zwłokach, a
      najbardziej utkwiła mi w pamięci mumia która ożyła. Bałam się pożniej nie
      wiedzieć czemu chodzić wieczorami sama. Tak jakby pod nasza szerokością
      geograficzną można było spotkac mumie ;)
      • Gość: Lopez_Bolo Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 09.05.07, 20:27
        Pamietam jak dzis: czarnobiale zdjecie i podpis na
        cala strone "W tym roku wybuchnie ksiezyc". Smieszne to,
        ale za kazdym razem jak widze ksiezyc w pelni przypomina
        mi sie ta pierwsza strona...zawsze!
      • Gość: psst Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 13:07
        kasia000001 napisała:

> Ja także pamiętam artykuł o nierozkładających się ludzkich zwłokach, a
        > najbardziej utkwiła mi w pamięci mumia która ożyła. Bałam się pożniej nie
        > wiedzieć czemu chodzić wieczorami sama. Tak jakby pod nasza szerokością
        > geograficzną można było spotkac mumie ;)

z tą mumia to było tak, że ona i owszem ożyła ale zaraz potem jeszcze zgwałciła
        panią archeolog która ją "wykopała". I ta rzeczona Pani archeolog później
        spodziewała się dziecka. Mumię po gwałcie znaleziono "ponownie" martwą
        kilkadziesiąt metrów dalej. Pamiętam jak dziś (choć wtedy dziecięciem byłem), że
        zastanawiałem się jak ona to dziecko w bandażach urodzi :)))))))))))
    • Gość: yzek Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 20:47
      Ja znam kogoś, kto tam pisywaj, czytaj: zmyślał (nota bene: pisarz
      science-fiction). Raz popełnił historię o tym, że Żydzi uchodzący przez
      prześladowaniami do Polski zabrali ze sobą posąg solny, w który zamieniła się
      żona Lota (bo się obejrzała, kiedy uciekali z Sodomy, historia biblijna) i
      schowali go... w kopalni w Wieliczce! Matka tego człowieka miała setny ubaw,
      kiedy jej psiapsiółka z przejęciem jej relacjonowała, co to też przeczytała
      ostatnio w gazecie :)

Żeby zaspokoić Waszą ciekawość: chodzi o Konrada T. Lewandowskiego.
      Doświadczenia z pracy w Skandalach wykorzystał potem w postaci redaktora
      Tomaszewskiego z gazety "Obleśne nowinki", który występuje w cyklu jego opowiadań.

Y.
      • croyance Re: Skandale-kto czytał????? 09.05.07, 23:02
        O moj Boze, jak ja bym chciala pracowac w takiej gazecie, toz to kreatywni
        ludzie byli, co tam pisywali :-D Dzisiaj mlodym sie juz zmyslac nie chce, a i
        pomysly nie te same ...
        (ja pamietam artykul o tym, jak ktos uwiecznil na zdjeciu aniola: oczywiscie,
        zdjecie tez bylo, hi hi)
        • Gość: skura Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.chello.pl 11.05.07, 12:10
          z aniolem to byl w ogole pierwszy numer-pamietam jak wujas z przejeciem go
          przyniosl na chate do nas i mowli-"patrzcie!" Co za moc!!!
      • ciociacesia obleśne nowinki 15.05.07, 16:09
        A ja naiwna myślałam ze Lewandowski te "obleśne nowinki" wymyślił całkiem sam.
    • Gość: mw1969 Ooo, cholera, ale atrakcje straciłem... IP: *.chello.pl 09.05.07, 20:52
      ... zazdroszczę Wam, ludziska - mieliście taaaaaki ubaw! Ja tylko jak przez
      mgłę pamietam, że toto kiedyś dawno temu zalegało w kioskach, ale nigdy nie
      miałem okazji poczytać...

• Gość: gość Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.brzesko143.tnp.pl 09.05.07, 21:13
      ja jak ta gazeta wychodziła byłam bardzo mała (jestem z rocznika 1988)i jak
      przez mgłę pamiętam tą gazete bo troche czytała mi starsza siostra. Pamiętam
      artykuł o nastolatku skazanym na kare śmierci - sytuacja możliwa. Chciałabym
      się na ten temat coś więcej dowiedzieć. Pamiętam że miał na imię Joseph, przy
      artykule było jego zdjęcie. Jeśli ktoś coś wie na ten temat to niech pisze-na
      pewno będę tu zaglądać:)
    • Gość: Pete Wymiatacz Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 21:54
      Ja to pamietam artukul o gosciu co mial sztuczna lale, co mu wypijala w nocy
      mleko z lodowki...masakra hehehe.
    • Gość: wcia Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 22:31
      Suuuper gazeta:)
      Pamiętam artykuł o babce, która miała coś ok. 14 cm w talii. Do tej pory jak
      sobie to przypomnę, mam przed oczami zdjęcie (chyba nawet na okładce) z
      babeczką z talią jak u osy - osiągnęła to dietą.
      Kupowałabym, gdyby teraz wydawali - ubaw po pachy!
      • Gość: minio Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 23:24
        ja z kolei pamietam historię o klasztorze w Hiszpani gdzie mnnisi złapali do
        skrzyni diabła i było nawet zdjecie tego diabła Podobny zupełnie do nikogo.
        Patrząc na Polskę myślę niedługo ktos wpadnie na pomysł, że jak Trybuna dla SLD
        tak Skandale nadadzą się na "organ" dla Samoobrony
        • larsen1 Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 00:10
          A ja pamietam jeszcze historie faceta, ktoremu obcielo obie nogi, ale nie
          przyjal tego do wiadomosci i chodzil na fantomach :)))
          Albo historia niezwyklej milosci - jakies bardzo kochajaca sie malzenstwo we
          Wloszech. Kiedy maz umieral, obiecal, ze powroci po smierci. I stalo sie.
          Pewnego dnia wdowa zwiedzala sobie zoo i rozpoznala meza wcielonego w zyrafe. On
          (to znaczy ta zyrafa, albo ten zyraf) tez ja rozpoznal, wiec wzieli slub. I zyli
          dlugo i szczesliwie ma sie rozumiec.
          • livja Re: Skandale-kto czytał????? 11.05.07, 08:53
            larsen1 - facet chodzący na fantomach to najlepsza historia ! Trzeba mieć
            talent, żeby wymyślić coś takiego :))))
        • annajustyna Re: Skandale-kto czytał????? 12.05.07, 19:49
          Czekalam, az ktos sobie o diable przypomni:)))). Podstepni mnisi inscenizowali
          czarna masze, a on naiwniaczek dal sie zlapac...Nawet przeanalizowalam prawo
          kanoniczne, czy mnisi taka czarna msza dla pozoru nie narazili sie na
          ekskomunike i znalazlam, ze w tym przypadku cel uswiecal srodki, czyli grzechu
          nie maja:)))).
      • mona817 Re: Skandale-kto czytał????? 13.05.07, 00:31
        No taka pani to akurat istnieje, pokazywali w TV :D
        Stosując gorsety nak się przewęziła dla męża, do tego preferuje stoje z lat 70 -
        czyli szerokie spódnice. Makabra.
        Tyle, że teraz bez gorsetu to już nie może nawet gdyby chciała... Ten sam
        mechanizm co przy obręczach na szyi. Może to ta sama :)
        • Gość: nemo Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.05.07, 13:47
          też widziałem, ale ona ma 11 cali a nie centymetrów w pasie. tak czy inaczej
          wygląda potwornie. Nie chcę wiedzieć, co się dzieje, gdy zdejmuje ten gorset -
          ryzyko złamania kręgosłupa jest pewnie ogromne (jak w przypadku tych długich
          szyj...)
    • Gość: Luk Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 23:49
      Ja pamietam dwa artykuly: o wsi, w ktorej wszyscy mieszkancy zostali zgwalceni
      przez stado rozszalalych królików oraz o miasteczku, ktorego 300 mieszkancow
      wyglada dokladnie tak samo - oczywiscie zdjecie tez bylo. Chetnie kupilbym te
      gazete gdyby znow pojawila sie na rynku:-)
      • Gość: kuba Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.icpnet.pl 09.05.07, 23:59
        bosz, kocham osobe ktora zalozyla ten watek...
        mialem swego czasu traume tez przez skandale, tak jak juzktos kto tu napisal,
        przez kobiete ktorej kosmici pozarli twarz, ale druga jeszcze wieksza byla
        przez jeden z kolejnych, o syrenie ktora wylowiono skads tam i ponoc miala byc
        ostatnia z syren, ale zalozyla rod syreni ktory cos tam cos tam... bylo jakies
        koszmarne zdjecie tej syreny tez... balem sie spac po nocach...
        a mialem jakies 9 lat wiec to calkiem uprawnione...
        a moze da sie skads zdobyc archiwalne numery skandali?
        • Gość: grubasek Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.zakoniczyn.net 10.05.07, 00:04
          tak mi sie kojarzy, ze chyba czytalam artykul o gwalcicielkach z Mazur, ta
          kobieta z pozarta czy porwana przez kosmitow twarza tez brzmi jakos znajomo.
          oj czytalo sie czytalo, jejku ale autorzy tych artykulow mieli wyobraznie!
        • Gość: yzek Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.cavern.pl 10.05.07, 15:15
          Archiwalne numery? Biblioteka Narodowa ma na pewno, może kilka innych (jest
          ustawowy obowiązek przesyłania egzemplarzy wszystkiego, co się ukazuje).

Y.
    • Gość: MC Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 00:04
      Miałem wtedy jakieś 8-9 lat i zbierałem wycinki ze Skandali- miałem całą grubą teczkę (szkoda ze dawno temu poszła z dymem)
      • Gość: 5.element Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.sysnet.pl 10.05.07, 00:54
        ojej pamiętam większosć z tego o czym piszecie: hitler mieszkający gdzieś w
        Chile, kobiety z Mazur, kobieta syrena, a na dodatek kobieta której kolana
        krwawiły tak że pojawiał się na nich wizerunek Jezusa...mocno działało to na
        moja wyobraźnię i wierzyłam w to wszystko niesamowicie....ku politowaniu mojej
        mamy, która karciła wzrokiem babcię kupującą ów szmatławiec, czekam na
        reedycję :)
        • Gość: kuba Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.icpnet.pl 10.05.07, 01:03
          ooo zgadza sie, kobieta z wizerunkiem jezusa na kolanach!!!!
          jezu niech ktos mi powie ze ma dawne numery!:D za kazda cene, kupie:D
          ten post wywolal we mnie dobre wpsomnienia!
          • Gość: banan Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.0-85.cust.bluewin.ch 10.05.07, 01:19
            Ja pamietam dwie historie. Jedna o kobiecie, ktora urodzila zamiast dziecka
            wielka galke oczna (byly nawet zdjecia), a druga o statku plywajacym pod
            nieznana bandera, ktory przyplyna do Nowego Jorku i, ktorego zaloge stanowily
            wilkolaki. Wilkolaki te potem sialy postrach w porcie zagryzajac niewinnych
            ludzi. Statek oczywiscie zdazyl odplynac zamim przybyla policja i wojsko...
            • rkpior Re: Skandale-kto czytał????? 15.05.07, 14:38
              Rozbawilo mnie to co napisal Banan. W wakacje 92 czytalem sobie z nudow
              Skandale i Dobry Humor. I w Dobrym Humorze byl dowcip, jak nic pasujacy do tego
              co bylo w Skandalach:
              - Fąfarze urodziło sie dzicko. Leci do szpitala. Lekarz mowi - jest problem
              panie Fąfara. Dziecko nie ma rączek. Ale to nic - to moj syn - musze go
              zobaczyc. Ale ono nie ma tez nozek. Ale to moj syn! Panie Fąfara - dziecko nie
              ma tulowia. Ale to przeciez moj syn - prosze mi go pokazac. No to polozna
              przynosi dzicko. Fąfara patrzy: rczek nie ma, nozek nie ma, tulownia nie ma,
              glowy nie ma - są tylko oczy polaczone zyłką. uradowany tata macha przed oczami
              krzyczac syn moj syn. A lekarz - niech pan tak nie macha - on i tak nie
              widzi....:)

Tyle z Dobrego humoru. Ze Skandali pamietam
              - faceta co mial jezyk chyba z pol metrowy
              - dziecko, ktore mialo wlosy na jezyku (matka mu zgolila, ale one odrosly)
              - akcje poszukiwania jakiegos goscia (kompletnie nieznanego) - nie pamietam
              nazwiska. W koncu znalezli go gdzies w Nowym Jorku.
              - fakt, ze kobieta zaszla w ciaze po rozmowie z facetem przez telefon.

W ogole Skandale wychodzily pod nazwami "Skandale bez kurtyny", a potem "Super
              Skandale", ale byly tez w kioskach "Skandale bez oslonek" - troche nie czaje
              roznic.

rkp
    • Gość: Ijonus Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.stk.vectranet.pl 10.05.07, 01:57
      "Człowiek zamienił się w psa!" - nigdy nie zapomnę.
      • Gość: Durny Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.polimex-mostostal.pl 11.05.07, 09:34
        Nie wiem czy to ten sam artykuł, ale pamiętam taki nagłówek:
        "To nie fotomontaż ten pies ma ręce!" I łeb psa wystający zza oparcia ławki
        oraz dłonie na tymże oparciu. Ale "The best of Skandale" dla mnie to był
        CZŁEKOŃ, koń z nałożoną głową jakiegoś faceta hehe, niezły pałer.
        Ktoś wspominał o drzewach mutantach, mogę tylko dodać, że zostały wyhodowane
        gdzieś w laboratorium w Ameryce Południowej a następnie uciekły w las. :)
    • Gość: kasia Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.tvk.torun.pl 10.05.07, 05:37
      ja pamietam artykul o Rosjaninie, ktory mial psa z glowa ludzka. i kobieta,
      ktorej wlosy krwawily jak sie je scinalo.
      • agulaszek Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 06:42
        Nie no, nie mogę odżałować, że tego nie czytałam :(
        Widzę, Ze "Fakt" to przy tym Cienki Bolek :)))
        • Gość: bakero Re: Skandale-kto czytał????? IP: 217.153.76.* 10.05.07, 08:19
          Bruce Lee był Polakiem :)
      • ashton Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 10:16
        Pamiętam te unerwione włosy! Miały być jakoś amputowane pod narkozą, ale
        kobieta się bała że się wykrwawi...
        • badjuk Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 20:40
          Ale schizy :)))))))))
      • Gość: Kejt Re: Skandale-kto czytał????? IP: 195.43.48.* 11.05.07, 12:22
        O krwawiacych wlosach pamietam jak dzis. To byla jakas 6 klasa podstawowki i
        wszyscy w to uwierzylismy:-D
      • wampuka Re: Skandale-kto czytał????? 03.06.07, 18:42
        O, pamiętam, pamietam te krwawiące włosy!
        I jeszcze pamiętam mężczyznę, na którym zemściła się jakaś chilijska mafia,
        wlewając mu płynne złoto w gardło (zginął). I kobietę, która poddała się
        operacji usunięcia defektu wargi, a lekarz jej opitolił obie wargi, tak, że
        wyglądała, jakby sie bez przerwy uśmiechała podwijając niejednokrotnie już
        rzeczone wargi :D
    • Gość: anotak Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.05.07, 08:38
      Fakt pisze dzisiaj dokładnie to samo, tylko trochę mniej - o latających
      chomikach, wielorybie w Wiśle, o UFO itp. I jest największą gazetą w Polsce.
      • buj_w_chutach Re: Skandale-kto czytał????? 10.05.07, 10:11
        I w tej samej kategorii : o sukcesach i fachowości PiS
      • pankasztelan Re: Skandale-kto czytał????? 14.05.07, 20:58
        A czytaliscie o rozwiazaniu zagadki Lessie z Lochness? Ze tak naprawde to byla
        traba slonia cyrkowego a nie glowa jakiegos potwora?:)
        • Gość: kogut Re: Skandale-kto czytał????? IP: *.bsk.vectranet.pl 15.05.07, 14:09
          Bo to jest prawda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka