gross-on 31.05.07, 22:15 we wrocku i okolicach. Czy szlag czlowieka trafič nie može ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaija Re: Likwiduja nocne monopole IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.05.07, 22:45 Świetnie! Mogliby tak w innych miastach, do tego też zakazać sprzedaży alkoholu na stacjach benzynowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Zakaz oddychania 22-6, godzina milicyjna:)) IP: *.smstv.pl 31.05.07, 23:16 Ale ja nie widzę związku sprzedaży z faktem spożycia, są tacy, którzy sami sobie alkohol robią, po melinach siwuchę lub z przemytu kupują. Na świecie a tym bardziej i w naszym kraju prohibicja przynosi odwrotny skutek od zamierzonego, szara strefa ma mniejszy obrót gdy coś jest legalne i w miarę tanie, a że ktoś ma problem bo nie umie nie pić a jak pije to rozrabia, niech się zaszyje:) Nie dot. narkotyków w żadnej postaci. Akcyza z alkoholu i papierosów jeszcze jakoś ten budżet łata a najśmieszniejsze jest to, że niepalący i niepijący uważają, że dopłacają na zdrowie tych pierwszych, choć ci składki na NFZ płacą w sumie wyższe. Liczy się umiarkowanie, ja piję mało, palę raz na miesiąc choć rzuciłem i tylko, gdy mam zadumę i chęć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki-oki Re: Likwiduja nocne monopole IP: *.tpca-cz.com 31.05.07, 23:33 g prawda, tylko zminiaja asortyment na prorzadowy, czyli nalewki na kaczych nozkach Odpowiedz Link Zgłoś
okka Re: Likwiduja nocne monopole 01.06.07, 01:26 Oooooo, to straszne! tu, gdzie teraz mieszkam, monopole w soboty na przykład zamyka się o 14 (czy 15..?). Dzień przed świętem państwowym zamknięte toto na głucho. A ceny - wyć się chce! A obywatele radzą sobie faktycznie we własnym zakresie. Jak? Ano tak, że jeżdzą do kraju ościennego i robią solidne zapasy. Albo pędzą winko. Albo - najnowsze doniesienie - korzystają z rdzennie polskiego wynalazku, czyli mety. Rzecz jasna, prowadzonej przez naszego rodaka. Ratujmy polskie monopole!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOCNY ROMAN Re: Likwiduja nocne monopole IP: *.tpca-cz.com 01.06.07, 02:02 ratujmy nocne monopole Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Likwiduja nocne monopole 01.06.07, 17:20 Gość portalu: jaija napisał(a): > Świetnie! Mogliby tak w innych miastach, do tego też zakazać sprzedaży alkoholu > > na stacjach benzynowych. Ty tak na poważnie, czy w celach prowokacyjnych? Bo jeśli na poważnie, to polecałbym znalezienie sobie jakiegoś kraju, gdzie panuje prohibicja (np. jakiś kraj islamski). A tu jest Polska - tu się pije! Polak nie kaktus - pić musi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Likwiduja nocne monopole IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.06.07, 00:21 Nie rozumiem powszechnego miauczenia i biadolenia w tym wątku - przecież można sobie przed nocą odpowiednią ilość kupić i spożyć. Nikt nie zamyka monopolowych w ogóle! Nie jestem za jakąś głupią prohibicją. Nawiasem mówiąc, dawno się tak nie urżnęłam, jak wtedy, gdy przymusowo zakazano sprzedaży alkoholu podczas wizyty papieża śp. Jana Pawła II w Elblągu. To dopiero był idiotyzm, bo przekładało się to na całe dawne województwo! Oczywiście, miałam wtyki w sklepie :] Odpowiedz Link Zgłoś
gross-on Re: Likwiduja nocne monopole 02.06.07, 03:58 Gość portalu: jaija napisał(a): > Nie rozumiem,bo jestem za jakąś głupią prohibicją. Nawiasem mówiąc, się tak > urżnęłam, ze miałam wtyki w sklepie :] GRATULACJE. Odpowiedz Link Zgłoś
gross-on Re: Likwiduja nocne monopole 02.06.07, 03:59 i dobrze, že nie slyszalaš glosow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Likwiduja nocne monopole IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.06.07, 14:55 Nie ma jak poprzestawiac coś w czyjejś wypowiedzi, by się dobrze bawić, prawda? Zatem życzę miłej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Likwiduja nocne monopole IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.06.07, 14:56 I nie pij tyle, bo Ci palce z klawiatury spadają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
777jacek Re: Likwiduja nocne monopole 02.06.07, 15:22 u mnie na pomorzu tez zlikwidowali ale na szczescie tylko jeden - najbliżej mojego house'u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Likwiduja nocne monopole IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.06.07, 15:26 Zazdroszczę - nie masz zatem pod domem pielgrzymek niedopitych, głośnych indywiduów w różnym wieku, którzy lecą po kolejną flachę o 3 w nocy, kiedy człowiek wstaje o 5:30 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
777jacek Re: Likwiduja nocne monopole 02.06.07, 15:28 ale nie mam tez pod domem sklepu w którym mogę po udanym wieczorze z kobietą kupić piwko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Likwiduja nocne monopole IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.06.07, 16:02 Kup wcześniej i schłodź dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Likwiduja nocne monopole 02.06.07, 18:15 Gość portalu: jaija napisał(a): > Nie rozumiem powszechnego miauczenia i biadolenia w tym wątku - przecież można > sobie przed nocą odpowiednią ilość kupić i spożyć. Nikt nie zamyka monopolowych > > w ogóle! Ale ogranicza się w ten sposób wolność. Każde ograniczenie wolności jest złe - od kilku lat zakaz picia w plenerze, teraz administracyjne ograniczanie godzin otwarcia sklepów. Do czego jeszcze ta władza się posunie? > Nie jestem za jakąś głupią prohibicją. Nawiasem mówiąc, dawno się tak nie > urżnęłam, jak wtedy, gdy przymusowo zakazano sprzedaży alkoholu podczas wizyty > papieża śp. Jana Pawła II w Elblągu. To dopiero był idiotyzm, bo przekładało > się to na całe dawne województwo! Oczywiście, miałam wtyki w sklepie :] A to popieram! Pamiętam, jak w Krakowie papieską prohibicję w 2002 roku wprowadzono wcześniej niż zapowiadano. Tak się wtedy wściekłem, że z miejsca wsiadłem w autobus do Wieliczki, gdzie nie było prohibicji, i pojechałem tam kupić całą reklamówkę piwa. Właściciel sklepu monopolowego w Wieliczce wręcz zacierał ręce, tylu "pielgrzymów" z Krakowa do niego wtedy przyjechało. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta111 Re: Likwiduja nocne monopole 02.06.07, 22:20 Się przejmujesz. Zapraszamy do Łodzi, u nas nie likwidują, póki co :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okka Re: Likwiduja nocne monopole IP: 85.252.65.* 02.06.07, 22:36 przyznaję się - mieszkając jeszcze w PL każdą prohibicję w mazowieckiem celebrowałam chlejąc jak dziki prosiak. ot tak, w ramach obywatelskiego protestu. niestety, im bardziej mi się zabrania, tym większe mam ssanie. Hehe, chyba cecha narodowa... ratujmy polskie monopole! Odpowiedz Link Zgłoś