Gość: Frodo Północ IP: *.bsk.vectranet.pl 10.09.07, 23:59 Idzie Niebo ciemną nocą Ciekawe, czy i dziś wygram?? Ach, brak Ediego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Idzie Niebo ciemną nocą IP: *.bsk.vectranet.pl 10.09.07, 23:59 Red TV w fartuszku ma Idzie, idzie w stronę Shire By nagrodę Frodo dać Idzie Niebo ciemną nocą Red TV w fartuszku ma Piękna korbka tak dygocze Że Boży wyjrzał zchatki swej Jak wyjrzał i zobaczył To już nie mógł dłużej spać I zapytał nocki ciemnej Czy mu może Reda dac. Ten Red nie jest dla Bożego (nie zasłużył on na niego) Lecz do Shire niosę go Mały hobbit weźmie Reda A ty Boży zmykaj spać :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Edi, Edi brak nam Ciebie IP: *.bsk.vectranet.pl 10.09.07, 23:59 Ciekawe, kto dziś wygrał Reda?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 1978 IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 00:02 - 16 października - Polska alpinistka Wanda Rutkiewicz jako trzecia kobieta na świecie oraz pierwsza Europejka i pierwsza osoba z Polski weszła z międzynarodową wyprawą alpinistyczną na Mount Everest. - 16 października - Polski kardynał Karol Wojtyła został obrany papieżem i przyjął imię Jana Pawła II. Urodzili się: - 29 stycznia - Martin Schmitt, niemiecki skoczek narciarski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 1980 - gest Kozakiewicza IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 00:11 Ech, znów wpadka z numerem... 1980 - wydarzenia: 19 lipca - 3 sierpnia - XXII Letnie Igrzyska Olimpijskie w Moskwie, (jedne z bardziej znanych - niestety nie pamiętam ich) Igrzyska zostały zbojkotowane przez wiele krajów zachodnich. . Jednym z najbardziej znanych był konkurs skoku o tyczce, który wygrał Władysław Kozakiewicz, a miejsce drugie zajął Tadeusz Ślusarski. Mimo nieprzychylnego nastawienia publiczności oraz najzwyklejszych oszustw (otwieranie i zamykanie wrót stadionu powodowało zmianę kierunku wiatru) Polacy zwyciężyli faworyta, Konstantina Wołkowa. Kozakiewicz po oddaniu zwycięskiego skoku pokazał publiczności słynny gest, który został nazwany jego nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 28 stycznia1981 - Elijah Wood, (FRODO) IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 00:15 Wydarzenia: - 12 grudnia - Rada Państwa podjęła uchwałę o wprowadzeniu stanu wojennego w Polsce. - 13 grudnia - Wojskowa Rada Ocalenia Narodowego (WRON) wprowadziła na terytorium Polski stan wojenny. URODZIŁ SIĘ: Elijah Jordan Wood (ur. 28 stycznia 1981 w Cedar Rapids w stanie Iowa) - amerykański aktor :d Grał w filmach już jako dziecko - pierwszą epizodyczną rolę w filmie Powrót do przyszłości II zagrał jako 8-latek. Doceniony przez krytyków, szybko zaczął otrzymywać propozycje ról pierwszoplanowych (Radio Flyer, The War). Światową sławę przyniosła mu jednak dopiero rola dzielnego HOBBITA FRODA w filmowej superprodukcji Władca Pierścieni. Odpowiedz Link Zgłoś
bozy_wojownik rankiem 11.09.07, 08:29 miło spojrzeć na red pięknego, frodo wczoraj ci się poszczęściło:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Witam Cię w Shire IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 10:42 Pewnie zawitałeś tam i wlazłeś do mojej nory podczas, gdy ja byłam na zakupach. Szkoda, że nie zaczekałeś. Ale teraz widzisz, jak pięknie wygląda Red TV :D Rozumiem, że nie zaczekałeś, bo musiałeś ochłonąć z wrażenia, wszak zobaczyłeś Red TV... Odpowiedz Link Zgłoś
bozy_wojownik Re: Witam Cię w Shire 11.09.07, 12:54 nie, nie byłem tam ale może jak się dorobię kupy forsy to wynajmę ochronę w celu zabezpieczenia mojego reda i może wybiorę się w objazdowa wycieczkę, kto wie, może zawitam też do ciebie abyś mogła choć popatrzeć z bliska na moje cudo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Re: Witam Cię w Shire IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 15:28 Wycieczka to dobry pomysł. Tylko lepiej nie zabieraj ze soba tej czerwonej atrapy, która stoi u Ciebie w domu. I nie wiem, czy ochrona będzie miała ochotę zajmować sie pilnowaniem fałszywego Red'a. Odpowiedz Link Zgłoś
bozy_wojownik Re: Witam Cię w Shire 11.09.07, 20:04 na ten objazd wezmę jeszcze przyczepkę, bo te certyfikaty jakości, oryginalności i niepowtarzalności zajmują bardzo dużo miejsca:) a ty lepiej zawczasu swoją fałszywkę przenieś do innej norki bo będzie wstyd na całą shire Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Re: Witam Cię w Shire IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 20:40 Boży, za lewe dokumenty grozi kara. Lepiej je zniszcz. A fałszywego Reda nikomu lepiej nie pokazuj. Wynieś je lepiej na strych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo wieczorem IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 22:02 Dziś też mi się poszczęści... W końcu Frodo ma Pierścień Władzy. Frodo - Władca Red TV... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 1984 IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 10:48 Wydarzenia na świecie: - 28 lipca – 12 sierpnia – Letnie Igrzyska Olimpijskie w Los Angeles zbojkotowane przez większość państw socjalistycznych, Ze względów politycznych, w ramach retorsji za nieobecność USA podczas Letnich Igrzysk Olimpijskich 1980 z udziału wycofała się reprezentacja ZSRR. W ślad za nią Bułgaria, NRD, Wietnam, Mongolia, Czechosłowacja, Laos i Afganistan. Później podobną decyzję narzucono sportowcom pozostałych krajów RWPG: Polski, Kuby, Etiopii, Korei Północnej, Węgier, Jemenu Południowego. Kraje te zorganizowały własny cykl zawodów sportowych pod nazwą "Przyjaźń- 84". - 6 listopada – Ronald Reagan zwyciężył w wyborach prezydenckich w USA. - 7-19 lutego – Zimowe Igrzyska Olimpijskie w Sarajewie, Urodzili się: - 9 stycznia – Weronika Rosati, polska aktorka - 15 lutego – Dorota Rabczewska, polska piosenkarka - 15 września – Książę Harry - 7 grudnia – Robert Kubica, polski kierowca wyścigowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 1989 IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 20:45 W tym roku zburzono mur berliński 23 lipca urodził się Daniel Radcliffe, brytyjski aktor (Harry Potter) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Dziś smutna rocznica... IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 21:00 11 września 2001. Atak na WTC... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 21:21 IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 21:21 I podwójne oczko moje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Re: Ostatni wpis wygrywa!!! kontynuacja IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 21:44 Słońce już zaszło Nastał nocy czas Księżyc już świeci ale mocniej Błyska gwiazdki blask W Shire cisza i spokój. Słychać terkot korbki pięknego Red TV... Odpowiedz Link Zgłoś
bozy_wojownik Re: Ostatni wpis wygrywa!!! kontynuacja 11.09.07, 21:47 oj słychać, słychać tylko u mnie a do ciebie dociera tylko jego echo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Raz, dwa, trzy IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 21:49 dzisiaj wygram Red TV.... Boży będzie bardzo zły... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_1985 Re: Raz, dwa, trzy 11.09.07, 22:06 miło być zwycięzcą, nawet na chwilę :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo W Shire sobie siedzą IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 22:07 Malutkie Hobbity W domu U Frodo podziwiają Red TV... Dotykają korbki, podziwiają Red'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Zwycięstwo IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 22:09 będzie moje :D I mój będzie Red TV... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 1999 IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 22:11 I trzy dziewiatki moje, mam nadzieję... Wydarzenia w Polsce: - 1 stycznia - wprowadzono nowy podział administracyjny państwa. Tego dnia utworzono 16 województw o nazwach nawiązujących do nazw regionów, a w obrębie województw przywrócono powiaty. Zgodnie z tradycją historyczną na czele województwa stoi wojewoda, a na czele powiatu starosta. - 23 lutego - premier Jerzy Buzek podpisał akt ratyfikacyjny o wejściu Polski do NATO. - 26 lutego - prezydent Aleksander Kwaśniewski podpisał akt ratyfikacyjny o wejściu Polski do NATO. - 12 marca - przyjęcie Polski do NATO. Wydarzenia na świecie: - 1 stycznia - wprowadzono wspólną walutę w Unii Europejskiej - euro. - 31 grudnia - Borys Jelcyn zrzekł się urzędu Prezydenta Federacji Rosyjskiej. Pełniącym obowiązki został Władimir Putin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 2000 wpis, czyj jest?? IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 22:11 Ostatni rok XX wieku. Na rok 2000 ogłoszono: - Wielki Jubileusz Roku 2000 Wydarzenia w Polsce: - 25 marca - Andrzej Wajda otrzymał Oscara za całokształt twórczości - 15 sierpnia - Oficjalnie uruchomiono pierwszy polski komunikator internetowy - Gadu-Gadu - 8 października - W wyborach prezydenckich wygrał ponownie Aleksander Kwaśniewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 2001 IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 22:18 I znów kolejny tysiąc jest mój :D 2001 - wydarzenia: - 6 stycznia - Adam Małysz wygrał 49.Turniej Czterech Skoczni - 18 marca - Adam Małysz zdobył kryształową kulę za zwycięstwo w Pucharze Świata w skokach narciarskich w sezonie 2000/2001 jako pierwszy Polak w historii -1 września - polscy piłkarze po 16 latach przerwy awansowali do Mistrzostw Świata w Piłce Nożnej Korea-Japonia 2002, wygrywając w meczu z Norwegami 3:0 - 26 września - zapoczątkowana została polska Wikipedia, wolna encyklopedia internetowa - 24 stycznia - w hali Olivia w Gdańsku miała miejsce manifestacja poparcia dla powstającej nowej partii politycznej - Platformy Obywatelskiej RP. Datę tę przyjmuję się za datę założenia Platformy Obywatelskiej. - 22 marca - w Białymstoku powstał pierwszy Komitet Prawo i Sprawiedliwość. Wydarzenia na świecie: - 11 września - zamach terrorystyczny na World Trade Center w Nowym Jorku i Pentagon w Waszyngtonie, w którym zginęły 2752 osoby. - 7 października - początek interwencji amerykańskiej w Afganistanie, w celu obalenia rządów talibów i schwytania bin Ladena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 2002 IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 23:37 Czyżbym była sama?? 2002 Jeszcze nie wiadomo, kto znany się urodził... ------------------------------------ A w tym roku wydarzyło się... ------------------------------------ - 31 maja - 30 czerwca - XVII Mistrzostwa Świata w piłce nożnej w Korei Południowej i Japonii. Pierwsze w historii mistrzostwa organizowane wspólnie przez dwa państwa. Mistrzem świata została reprezentacja Brazylii (po raz piąty w historii) - 16-19 sierpnia - VIII (i za razem ostatnia)pielgrzymka papieża Jana Pawła II do Polski. - 13 grudnia - na szczycie w Kopenhadze zakończone zostały negocjacje o przyjęcie Polski do Unii Europejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 2003 IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 23:41 Władca Pierścieni zgarnia rekordową liczbę Oscarów. 11 Oscarów, we wszystkich kategoriach, w których go nominowano: najlepszy film fabularny, reżyseria, muzyka filmowa, piosenka filmowa (Into the West śpiewana przez Annie Lennox), scenariusz adaptowany, kierownictwo artystyczne, kostiumy, montaż, charakteryzacja, dźwięk oraz efekty wizualne. Film otrzymał również 2 MTV Movie Awards w kategoriach Najlepszy Film i Najlepsza Scena Akcji (bitwa o Pelennor). Niestety, mnie nie docenili. Nawet nominacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Re: 2004 IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 23:54 Ech, wpadka z numerem znowu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Rok 2005 IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 23:46 ogłoszono: - Międzynarodowym Rokiem Sportu i Wychowania Fizycznego (ONZ) - Międzynarodowym Rokiem Mikrokredytu (ONZ) - Międzynarodowym Rokiem Hansa Christiana Andersena (Duński Instytut Kultury) - Europejskim Rokiem Edukacji Obywatelskiej (Rada Europy) - Rokiem Mikołaja Reja (Sejm RP) - Rokiem Stanisława Staszica (PAN) - Międzynarodowym Rokiem Fizyki (ONZ) Wydarzenia na świecie: - 2 kwietnia – Jan Paweł II Wielki, (Karol Wojtyła), polski duchowny katolicki, arcybiskup krakowski, kardynał, papież (ur. 1920) - 7 lipca – Co najmniej 52 osoby zginęły, a 700 kolejnych zostało rannych w wyniku zamachu terrorystycznego w Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 23:59 IP: *.bsk.vectranet.pl 11.09.07, 23:59 Ostatnia, czy nie?? Ech, zmykam spać... Odpowiedz Link Zgłoś
bozy_wojownik 2007 12.09.07, 10:54 ogłoszono: -w tym roku zwycięzcą został bozy!!! nagroda (red tv) zostanie wręczona niebawem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 2008 IP: *.bsk.vectranet.pl 12.09.07, 17:12 Jurry decyzję zmieniło I Reed TV do Shire wróciło... Rok 2008 został ogłoszony: - Rokiem Zbigniewa Herberta Spodziewane wydarzenia w Polsce: - Zakończenie budowy I linii i rozpoczęcie budowy II linii warszawskiego metra. - Wprowadzenie do użytku w Polsce samolotów Boeing 787. - 1 stycznia - stary dowód osobisty traci ważność - 1 stycznia - Polska wraz z 9 innymi krajami wchodzi do strefy Schengen - 25 stycznia - polska premiera siódmej i ostatniej części przygód Harry'ego Pottera - 25 czerwca - upływ kadencji Prezesa Trybunału Konstytucyjnego, Jerzego Stępnia Spodziewane wydarzenia na świecie: - 9 marca - wybory prezydenckie w Rosji. - 7 maja - koniec kadencji prezydenta Rosji Władimira Putina. - 22 maja - półfinał Konkursu Piosenki Eurowizji 2008 w Belgradzie. - 24 maja - finał Konkursu Piosenki Eurowizji 2008 w Belgradzie. - 15-17 lipca - Światowe Dni Młodzieży w Sydney w Australii pod przewodnictwem papieża Benedykta XVI. - 4 listopada - wybory prezydenckie w Stanach Zjednoczonych. Spodziewane wydarzenia sportowe: - 7 czerwca - Bazylea - inauguracyjny mecz Mistrzostw Europy w piłce nożnej w Austrii i Szwajcarii. - 29 czerwca - Wiedeń – mecz finałowy Mistrzostw Europy w piłce nożnej. - 8-24 sierpnia – XXIX Letnie Igrzyska Olimpijskie w Pekinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 2010 IP: *.bsk.vectranet.pl 12.09.07, 20:15 Moje informacje są bardzo świeże, niczym poranne, ciepłe bułeczki :) Rok 2010 ~~~~~~~~~~ Spodziewane wydarzenia w Polsce ------------------------------------ - 2 - 23 października - XVI Międzynarodowy Konkurs im. Fryderyka Chopina - Warszawa, Filharmonia Narodowa. - 23 grudnia - koniec 5-letniej kadencji Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego. - 700-lecie miasta Szczecinek. - Wybory prezydenckie Spodziewane wydarzenia na świecie ----------------------------------- - 12 - 28 lutego - XXI Zimowe Igrzyska Olimpijskie w Vancouver (Kanada). - 1 czerwca - 11 lipca - Mistrzostwa Świata w piłce nożnej (Republika Południowej Afryki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 2011 IP: *.bsk.vectranet.pl 12.09.07, 20:22 Dwie jedynki moje :) W 2011 roku: ------------------- - 1 lipca - Polska obejmuje prezydencję w Unii Europejskiej Zdarzenia astronomiczne: -------------------------- - 25 listopada – całkowite zaćmienie Słońca - 15 czerwca – zaćmienie Księżyca 10 grudnia – zaćmienie Księżyca Odpowiedz Link Zgłoś