Dodaj do ulubionych

Kosiarka !!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:36
Nadchodzi sobota i znowu obudzi mnie sąsiad.Właściciel Kosiarki spalinowej którą uruchomi jak zwykle 7.45. Co z nim zrobić.Mam rózne myśli.Rozmowa z nim nie pomogła.Nienawidze kosiarek !
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: Kosiarka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 20:13
      w nocy wrzucić w trawę kamienie,zatnie się i cisza
      • Gość: bebe Re: Kosiarka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 22:13
        można umówić się z nim,że o 10.00 pozbiera mu się kamienie,żeby mógł spokojnie
        kosić
    • tunczyk7 Re: Kosiarka !! 28.06.07, 21:21
      Coz, trawe trzeba kosic... moj sasiad z gory urzadza sobie pranie, dzien w
      dzien od okolo 1 do 4 w nocy i krzyczy przez telefon albo do kobity przez całe
      mieszkanie. przez dziada jestem zmuszony wkładac stopery do uszu. polecam i
      Tobie!!! Bombardowanie by mnie w tych stoperach nie obudzilo. Kupisz w aptece.
      wydatek 2 zl, ale za to czlowiek jaki wyspany:)
      • obrobka_skrawaniem Re: Kosiarka !! 28.06.07, 21:38
        tunczyk7 napisał:

> Bombardowanie by mnie w tych stoperach nie obudzilo.

Jak będzie jakiś alarm to też się nie obudzisz.
      • glublak Re: Kosiarka !! 30.06.07, 11:07
        a próbowałeś wzywać straż miejską? kilka takich ich wizyt u sąsiadów sprawiających kłopoty w czasie
        ciszy nocnej może sprawę rozwiązać.
        a z sąsiadami to ja mam problem z takim uwielbiającym wiertarki.
        zaczął dziś wiercić o 8:30 czym mnie niesamowicie fq......ł. powiercił w żelbecie pól godziny i przestał.
        trafił na zbrojenie i wiertło se stępił.

stopery nie są najlepszym rozwiązaniem- uszy strasznie męczą.
    • yepestis Re: Kosiarka !! 28.06.07, 21:32
      Mnie kiedyś do pasji doprowadzał sąsiad tnący na podwórku drewno piłą
      spalinową. Gdyby moje klątwy miały moc wiążącą... Na szczęście na ogół
      wystarcza zamknięcie okna
      Aha, nie wiem czy to prawda, ale chyba nie nalezy kosić mokrej trawy. Przekonaj
      o tym sąsiada, a w nocy podlej mu jego trawnik. Albo zamów deszcz odpowiednim
      tańcem

www.mikroby.blox.pl
    • Gość: sprawiedliwy Re: Kosiarka !! IP: *.wroclaw.mm.pl 28.06.07, 21:42
      Daj ogłoszenie do gazety:
      "Mercedes c220, 2003 rok, full opcja, z powodu wyjazdu tanio sprzedam, 15 tys.
      zł, dodatkowo kosiarka do trawy gratis, dzwonić między 22:00 a 6:00 (wtedy
      jestem w domu), tel:. - i tu podaj telefon do sąsiada - ".

(myślę że po kilkuset pytaniach o kosiarkę do trawy zrozumie aluzję)

pozdrawiam i miłej zabawy.
    • kochanica-francuza Rozmontuj mu kosiarkę 28.06.07, 21:53
      wykręć jakąś śrubkę, albo coś

Tylko tak, żeby rozwaliło od razu, a nie w czasie koszenia. Inaczej możesz mieć
      sąsiada na sumieniu.
    • obrobka_skrawaniem Re: Kosiarka !! 28.06.07, 21:58
      A mnie budzą w każdą niedzielę śpiewy kościelne (o 7.30), które trwają przez
      cały dzień, więc siedzenie w domu w niedzielę jest wykluczone.
    • Gość: Matylda Re: Kosiarka !! IP: 85.112.196.* 29.06.07, 14:55
      Sąsiad moich znajomych (Świadek Jehowy)w Wigilię, w porze kolacji piłował sobie
      drewno do kominka a potem do póżnej nocy puszczał głośną muzykę (taką nie
      koniecznie okolicznościową). Wezwali Policję i dostał karę.
      Wszystko zależy od kultury człowieka.
    • czwarty.wymiar Re: Kosiarka !! 30.06.07, 12:34
      Gość portalu: terry napisał(a):

> Nadchodzi sobota i znowu obudzi mnie sąsiad.Właściciel Kosiarki spalinowej któr ą uruchomi jak zwykle 7.45. Co z nim zrobić.Mam rózne myśli.Rozmowa z nim nie p omogła.

Czyli to typowy betonowy człowieczek. "Uwielbiam" takich.
    • Gość: terry Re: Kosiarka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 15:59
      Dzisiaj, przegiął juz całkowicie.Kupił synkowi(11L.)taki mały motorek . Uruchamiali go od 7.00.Tym sposobem 7.45 pracowała kosiarka i mały szaleniec na motorku, ktory nie ma tłumików i dże się jak 2 kosiarki sprzegniete razem. A miałem spać przynajmniej do 10. Na moja uwagę, ze chałasują od rana i człowiek się nie może wyspać.Powiedział mi , że na starść się na pewno wyśpię. Jedyna nadzieja, że może im ktoś ukradnie te sprzęty?
      • Gość: jam-agru Re: Kosiarka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 19:04
        Opowiadano mi o gościu, który pożyczył odpowiednio silny sprzęt i przez tydzień
        puszczał Wagnera na full. Ponoć pomogło.
        • Gość: bebe Re: Kosiarka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 22:13
          więc jak moi sąsiedzi w akustycznym domu puszczali jakiś trash, to ja nastawia-
          łem na pełną moc taki jeden utwór G'n'R i wciskałem repeat i wyjeżdzałem na za-
          kupypo 6 godzinach wracałem, a w następne dni już było cicho w okolicy.
      • Gość: podly Re: Kosiarka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 20:12
        A ty nie masz kosiary. Odpalaj 6,05 i zobaczysz czy facio będzie taki szcześliwy.
        • Gość: jam-agru Re: Kosiarka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 20:54
          Co to jest 6,05?
          • Gość: mmm Re: Kosiarka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 22:46
            O Matko kolego 6,05 to szósta zero pięć, nie czepiaj sie już
            • Gość: jam-agru Re: Kosiarka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 23:03
              Coooooooo?
              Mam uprawiać walkę o szóstej rano i się nie czepiać sugeranta?
        • Gość: terry Re: Kosiarka !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 12:09
          Mam ,ale taką pszczółke elektryczną.Tym wielkiego chałasu nie narobię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka