Dodaj do ulubionych

Robot koszący -polećcie cos

08.06.24, 15:54
Chcialabym taki bez druta . Wlasnoe skonczylam koszenie zwyklą kosiarka i mam moxme postanowiwnie kupna
Macie? Polecacie jakoegos producenta? Model i cena zaleza od poqiwrzchni. A moze jakiejs bardzo odradzacie ? Martwi mnie ze teren zachwaszczony i nie bardzo równy ale nie chce zrywqx i klasc z rolki
Obserwuj wątek
    • pani.asma Re: Robot koszący -polećcie cos 08.06.24, 16:55
      Daj spokój nie żyjemy w latach osiemdziesiątych gdzie się wchodziło trawę teraz
      dajesz albo kamienie i skwerki albo zamiast przystrzyżoną trawę prawdziwą łąkę i to jest modne

Postać po prostu tam kwiatki a nie będziesz wydawać na bezsensownego robota sprzed 30 lat
      • abasia0 Re: Robot koszący -polećcie cos 08.06.24, 18:02
        Za poleceniem Hecy z tego forum kupiłam Ambrogio / bez drutów/ i kosi jak złoto. Jestem baaardzo zadowolona z tego nabytku.
        • pepsi.only Re: Robot koszący -polećcie cos 08.06.24, 18:04
          Ja też polecam Ambrogio. Mam od kilku lat.
        • lati7 Re: Robot koszący -polećcie cos 08.06.24, 22:49
          A możesz napisać jaki typ kosiarki Ambrogio posiadasz i na jaki teren? Jestem po kolejnym wielogodzinnym koszeniu i już mam dosyć sad
    • heca7 Re: Robot koszący -polećcie cos 08.06.24, 19:28
      Ambrogio, jak powiedziały forumki wcześniej smile Oczywiście jeśli są chwasty po kolana to trzeba je skosić zwykłą kosiarką/ usunąć. Potem już automatyczna nie da niczemu wyrosnąć tak wysoko tongue_out Dodatkowo część chwastów nie trawi przycinania codziennego i po prostu się wyniesie. Trawa się sama nawiezie i zacznie rozrastać na boki nie dając miejsca innym roślinom (choć u mnie stokrotki polne polubiły się z kosiarką ). Grunt nie musi być równy jak stół. Może mieć górki i dołki byle łagodne i kosiarka dała radę z tego wyjechać. Może też kosić kilka obszarów. Czyli jak masz trawnik z dwóch stron utwardzonej ścieżki to kosiarka sobie przejedzie i skosi oba. Możesz też zaprogramować aby jednego obszaru nie kosiła bo coś tam robisz i nie chcesz aby się akurat wtedy pałętała pod nogami wink
      • heca7 Re: Robot koszący -polećcie cos 08.06.24, 19:35
        Trawnik po kosiarce. Nic więcej z nim nie robimy.
        Zdjęcia akurat z kaczuszką bo takie akurat mam pod ręką wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka