Gość: Asiunia IP: *.kalisz.mm.pl 22.02.08, 20:56 Oglądałam ostatnio film "Smaki miłości"i jak zaczęłam płakac w połowie filmu tak do końca nie mogłam się opanowac.Zawsze płaczę jakl czytam "Rozważną i romantyczną".Czy ze mną jest coś nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naprawdetrzezwy Zazwyczaj płaczę na 22.02.08, 23:17 Rambo - pierwsza krew. I na Martwicy Mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wylogowana Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? IP: *.hsd1.ma.comcast.net 23.02.08, 00:06 sciaga.interia.pl/id/bryk/www/art/art2?kat_id=617&art_id=10958&pk=1 Kiedy pierwszy raz czytalam <Anielke> po tym kawalku tydzien plakalam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nana Jaki film,książka wzrusza was do łez? IP: *.merinet.pl 23.02.08, 04:02 A Walk to Remember - Szkoła Uczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azorek Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.08, 11:41 Wczoraj mnie Zielona mila wzruszyła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.08, 13:07 To właśnie miałam napisać. Kilka lat temu, mój pełnoletni juz chrześniak zaproponował mi obejrzenie tego filmu. Kilka razy wychodził z pokoju. Miał łzy w oczach. Sama nie wiem, co bardziej mnie wzrusza: sam film, czy płaczący na filmie facet? Odpowiedz Link Zgłoś
clooney_g Książka wzrusza mnie do łez nosi 23.02.08, 13:05 tytul : "Wspomnienia bedacych u bezgranicznej wladzy dzieki bezgranicznej glupocie wyborcow spisane po odejsciu ze sluzby panstwowej - bez szans na powrot" autorstwa J. i L. Kaczynskich. No wiem, ze antycypuje (?), ale taka pozycja ukaze sie jesienia tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Książka wzrusza mnie do łez nosi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.08, 13:08 głupiś i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
clooney_g Re: Książka wzrusza mnie do łez nosi 23.02.08, 13:22 Gość portalu: zdenerwowana, fanatyczna wielbicielka PiS-u Julka napisała: > głupiś i tyle! Odpowiem : - Niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Książka wzrusza mnie do łez nosi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.08, 13:30 Oj!!! Naprawdę, głupiś:))) Odpowiedz Link Zgłoś
clooney_g Re: Książka wzrusza mnie do łez nosi 23.02.08, 16:31 Gość portalu: Julka, znowu napisała: > Oj!!! Naprawdę, głupiś:))) - A czy sie zale albo lamentuje ? Byc moze dobrze mi z tym... Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? 23.02.08, 13:17 W dzieciństwie wzruszały mnie "Lassie wróć" i "O psie, który jeździł koleją". Był też taki film Kutza o Śląsku, nie pamiętam tytułu, ale w pod koniec filmu jest pogrzeb głównego bohatera, górnika, w pełnej górniczej gali. No i w ostatniej scenie filmu przybiega na cmentarz piesek i kładzie się na grobie swojego pana. Ta scena zawsze mnie wzrusza. Taki już jestem - wzruszają mnie tylko zwierzątka. W stosunku do ludzi jestem zimny drań. Odpowiedz Link Zgłoś
laenia Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? 23.02.08, 16:12 To "Paciorki jednego różańca". Ja ryczałam jak bóbr na "Nieznośnej lekkości bytu" (filmie), gdy Tomasz i Teresa usypiali swojego boskiego psiaka. A na marginesie - czy bobry ryczą? Odpowiedz Link Zgłoś
martola80 Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? 26.02.08, 14:43 Nie wiem czy bobry ryczą, ale ja ryczałam jak bobr czytając "Konrada Walenroda" i "Pana Tadeusza", oraz zawsze na takiem programie "podaj łapę". Pokazywali tam pieski w schroniskach dla zwierząt, robili taki miks, mordki piesków za kratami, ich smutne oczy i taka żewna muzyka..ti titit ti tititi... Odpowiedz Link Zgłoś
martola80 Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? 26.02.08, 14:49 a nie, sory, to leciało tak: titi titi tittiti... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? IP: *.chello.pl 26.02.08, 20:22 Film "podaj dalej" z Helen Hunt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m1 Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? IP: *.pronet.lublin.pl 27.02.08, 00:09 ja lubie ksiazke coelho: "Weronika postanawia umrzeć" przy czytaniu jej człowiek sie zastanawia nad tym swoim zyciem no i ta refleksja najbardziej wzrusza tu jest krotki jej opis: paulo-coelho.kery.pl/paulo-coelho-weronika-postanawia-umrzec/ksiazki-paulo-coelho/weronika-postanawia-umrzec.html Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Asiunia! 27.02.08, 11:42 mnie też rozczuliły 'Smaki Miłości'! ;) oprócz tego 'Król Lew' [tak tak, animowany! :)], 'Szkoła Uczuć', 'Love Story', nie pamiętam co jeszcze, ale na pewno coś :) o, ckliwe sceny w filmach katastroficznych, np. pożegnanie córki z ojcem w 'Armageddonie' ;)) a książki? dawno dawno temu ryczałam przy 'Kamieniach na szaniec'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: Asiunia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 12:45 W dzieciństwie plakalam czytajac "O psie ,ktory jeździ koleją" ,dosc ciezka ksiazka dla 10-letniego dziecka,poza tym ostatni rozdział "Robin Hooda " ,kiedy Robin ginie ,jakies fragmenty w ksiazkach Montgomery i oczywiscie "Lassie wróć".Z filmow hmm "zielona mila" ,"za wszelką cenę" i chbya "Słodki listopad" ale nie pamietam za doobrze.Głównie rozklejam się przy ...smutnych historiach o zwierzetach. Odpowiedz Link Zgłoś
elza_lui Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? 28.02.08, 08:54 Ja zawsze chlipię gdy oglądam "Zieloną milę", "Miasto aniołów" i "Joe Black" z B.Pitem. Oglądałam te filmy kilka razy a i tak za każdym razem nie mogę powstrzymać ryczenia. Wszystkie są piękne. Jeśli chodzi o książki to ryczałam tak samo czytając "Bez mojej zgody" - polecam tę książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiunia Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? IP: *.kalisz.mm.pl 01.03.08, 20:31 elza_lui a kto napisał tą książkę?Przeczytałabym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paola Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? IP: 217.97.148.* 03.03.08, 08:32 Książkę "Bez mojej zgody" napisała Jodi Picoult. Naprawde warto przeczytać. Dawno tak nie płakałm nad książką. Odpowiedz Link Zgłoś
na_und Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? 29.02.08, 18:07 Ja myślałem o sobie, ze jestem nienormalny, bo autentycznie płakałem przy opisach przyrody w "Nad Niemnem" Orzeszkowej (jakieś 10 lat temu). Ci, którym o tym opowiedziałem, dziwnie teraz na mnie patrzą... Poza tym ostatnio na filmie "Buty nieboszczyka". Jak bóbr. Odpowiedz Link Zgłoś
clooney_g Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? 29.02.08, 20:39 Nie filmy, nie ksiazki -> LIMERYKI G.R. !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zacofana aaaaaaajjjjjjj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 21:10 biały bim czarne ucho/do dziś pamiętam jak płakałam czytając w tramwaju,niestety nie pamiętam który fragment........ Odpowiedz Link Zgłoś
zero_sum Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? 29.02.08, 21:32 Film "Requiem dla snu" - jedyny film, przy którym ryczę jak bóbr. Mój ulubiony, ale jakoś boję się go oglądać.. Jest taki prawdziwy i smutny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mex Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? IP: 195.90.102.* 29.02.08, 23:19 ostatnie sceny z "walecznego serca" i "Karol- czlowiek ktory zostal papiezem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memoi Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? IP: *.gizycko.mm.pl 01.03.08, 12:34 "wszystko o mojej matce" Odpowiedz Link Zgłoś
veroy >>> zielona mila <<< 01.03.08, 19:10 nie znam nikogo, komu by sie film nie podobal i chyba nikogo ,kto by na nim nie ryczal. absolutna rewelka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rewers Re: >>> zielona mila << IP: 195.90.102.* 05.03.08, 09:36 no to juz znasz. robaki przechodzace z czlowieka do czlowieka. gdzie tu miejsce na wzruszenie...bleeee Odpowiedz Link Zgłoś
taka_jedna_ona Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? 01.03.08, 19:38 "Pamiętnik"... na końcu tego filmu po prostu nie da sie nie płakać i jeszcze "podaj dalej"- chyba juz ktos wspomnial ten film ************ "Na poboczu Drogi Mlecznej, najbardziej nieważka, z nieważkich Będę chwytać okazję do sfer - z tych najwyższych - najwyższych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czukczuk Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? IP: *.chello.pl 01.03.08, 20:34 Przeważnie płaczę wtedy, gdy ktoś umiera. jeśli chodzi o filmy to 'Titanic', 'Zielona mila', 'Król lew' (wcale nie jak umiera Mufasa, tylko na pierwszej piosence!), Gdy oglądałam pierwszy raz 'Forresta Gumpa' to płakałam jak Jenny umarła. Jeśli chodzi o książki to płakałam na 'Chłopcach z placu broni" gdy umierał Nemeczek i na 'Harrym Potterze i księciu Półkrwi' jak umierał Dumbledore. Odpowiedz Link Zgłoś
longwoman Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? 04.03.08, 19:22 "Jak tu cicho o zmierzchu" Zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
m.nikla Re: Jaki film,książka wzrusza was do łez? 05.03.08, 15:28 "Zaklinacz Koni"- na końcu jak ona wyjeźdza i jak tańczą razem - wczesniejsza scena... "spóźnieni kochankowie"... Odpowiedz Link Zgłoś