Gość: Annade IP: *.klc.vectranet.pl 08.06.08, 21:49 Mój kolega z podstawówki na sprawdzianie z geografii/chyba w 4 klasie/napisał"Horyzont jest to czapka z daszkiem". A pewna studentka geografii zdefiniowała:Skala jest to stosunek na mapie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sikam.z.sila.wodospadu Re: Zabawne definicje 08.06.08, 21:51 "potrzeba" to jest cos. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Zabawne definicje 09.06.08, 11:47 "łuków u nas nie ma . Łuk jest prosty!" albo Rycerz: "Rycerz składa sie ze ze zbroi, szabli i konia, który staje na każde jego zawołanie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: Zabawne definicje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 12:46 Jasne i proste są definicje wojskowe: Z czego sklada się łyżka? Łyżka sklada się z drążka prowadzącego i komory zupnej Kałuża - akwen wodny bez znaczenia strategicznego, do którego przebycia wojsko nie potrzebuje sprzętu zmechanizowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annade Re: Zabawne definicje IP: *.klc.vectranet.pl 09.06.08, 12:53 Dalszy ciąg definicji wojskowych. Chlebak,jak sama nazwa wskazuje,służy do noszenia granatów. Odpowiedz Link Zgłoś
serbska.ksiezniczka co to jest kot? 09.06.08, 14:35 Kot to przedziwny stwór antypieski, składający się z kota właściwego, modułu mruczącego, obroży, kagańca i smyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mandryk Re: co to jest kot? 09.06.08, 15:32 W wojsku popisałem się kiedyś twórczą definicją: „Żołnierz jest to przestrzeń wewnątrz munduru, wypełniona siłą żywą”. Major prowadzący zajęcia wysłuchał z kamienną miną i... przytaknął. Zdębiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: co to jest kot? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 17:21 Po przeczytaniu: "stwór antypapieski" z niezwykle życzliwym zainteresowaniem przeczytałam dalszą część definicji, po czym zawiedziona odczytałam jeszcze raz... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: co to jest kot? 10.06.08, 15:20 Antypapieskie bywają wyłącznie koty czarne. Moje koty nie są czarne, a jeden jest nawet bardziej papieski od papieża (kremówki rąbie, aż okruchy lecą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowita771 Re: co to jest kot? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 07:20 Ja też przeczytałam "antypapieski" i pomyslałam, że już wiem, skąd moja miłość do kotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tessi Re: Zabawne definicje IP: *.crowley.pl 10.06.08, 01:01 -no bo te granaty w nim się chlebocą... Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Zabawne definicje 09.06.08, 21:26 Co to jest atak? Ogół czynności następujących po okrzyku "Hurra". Odpowiedz Link Zgłoś
mandryk Re: Zabawne definicje 10.06.08, 12:49 Także w wojsku, na egzaminie z budowy AKM, wyrecytowałem jednym tchem odpowiedź na pytanie majora „A to co jest?” (pokazał palcem jakiś dziwaczny kawałeczek żelaznego bebecha broni): - Ząb występu zaczepu przesuwu sprężyny blokady prowadnicy przełącznika uchwytu gniazda zaworu komory zamkowej! I zdałem. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Zabawne definicje 10.06.08, 13:04 osztykarol! Ząb występu zaczepu przesuwu sprężyny blokady prowadnicy przełącznika uchwytu gniazda zaworu komory zamkowej! czytam po raz piąty i nie potrafię powtórzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
mandryk Re: Zabawne definicje 10.06.08, 13:34 w AKM jest mnóstwo takich nazw - „ząb zaczepu występu sprężyny suwadła” na przykład. Wszystkiego trzeba się było wykuć na pamięć. Oczywiście to wszystko chrzaniło się w głowie, ale w egzaminacyjnym stresie człowiek z prędkością tegoż AKM-u strzela zbitkami słownymi, które w desperacji przychodzą mu na myśl. Teraz też bym tego nie powtórzył. Prostsza była „część twarzowa” maski p-gaz, co zawsze doprowadzało mnie do dzikiej uciechy. Część twarzowa! Jedno jest w wojsku pojęcie, którego żaden trep-oficer czy podoficer - nie umiał i pewnie do dziś nie umie zdefiniować: to „rubież”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubaszny Re: Zabawne definicje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 13:51 > Jedno jest w wojsku pojęcie, którego żaden trep-oficer czy > podoficer - nie umiał i pewnie do dziś nie umie zdefiniować: > to „rubież”. to proste, choć powinno być "rubierz". część terytorium Polski zagrabiona przez ruskich. myślę że wiedzieli ale bali się powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
trusiaa Re: Zabawne definicje 10.06.08, 18:42 Rubież to pas przygranicznej ziemi. W terminologii wojskowej rubież oznacza pas terenu o znaczeniu taktycznym, bądź strategicznym na którym odbywają się operacje wojenne. Najbardziej wysunięta do przodu rubież to front. "Bęęędąc młodą lekarką. Na rubieży. Wszedł raz do mnie pacjent." Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Zabawne definicje 10.06.08, 15:22 > Prostsza była „część twarzowa” maski p-gaz, co zawsze doprowadzało > mnie do dzikiej uciechy. Część twarzowa! Hihi, a występuje część dupna? Z dawnych "notatników nauczyciela" pamiętam definicję: "Sterylizacja jest to wyparzanie narządów lekarzy i dentystów." Odpowiedz Link Zgłoś
mandryk Re: Zabawne definicje 10.06.08, 16:13 Części dupnej maska nie ma, jako że służy do ochrony tych otworów, którymi gaz wchodzi do organizmu, a nie wychodzi zeń. Też na jakimś egzaminie wojskowym zagadałem egzaminatora, że co do części twarzowej mam niejakie wątpliwości. Bo też w LITERATURZE NAUKOWEJ przeczytałem, że niektórzy NAUKOWCY nazywają to „hełmem”. Tu egzaminujący porucznik zaczął dywagować, że jednakowoż lepiej nie używać określenia hełm, bo hełm jest stalowy na głowie, a nie gumowy na mordzie, więc MNIEJ INTELIGENTNYM szeregowcom mogłoby się mylić. Definicje wojskowe monotonne są. Klasyczny wykład wyglądał tak: „Wycior to przyrząd do czyszczenia lufy. Lufa to przyrząd do wyprowadzania pocisku poza broń i nadania mu kierunku lotu w momencie oddania strzału po wycelowaniu przy pomocy celownika. Celownik to przyrząd do celowania przed oddaniem strzału przy pomocy pociągnięcia za język spustowy. Język spustowy to przyrząd do uruchomienia urządzenia spustowego”. I tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: Zabawne definicje IP: *.50.akron.net.pl 11.06.08, 13:12 znalezione w sygnaturce na GW: "kot składa się z futra, kota właściwego i podzespołu mruczącego" definicja przynajmniej nie powoduje dywagacji papieskich;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Zabawne definicje IP: *.aster.pl 11.06.08, 17:58 z czego składa się dzida bojowa? dzida bojowa składa się z przeddzidzia dzidy bojowej, śróddzidzia dzidy bojowej i zadzidzia dzidy bojowej. przeddzidzie dzidy bojowej składa się z przedprzeddzidzia dzidy bojowej, śródprzeddzidzia dzidy bojowej i zaprzeddzidzia dzidy bojowej. śróddzidzie dzidy bojowej składa sie z przedśróddzidzia dzidy bojowej, ... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza co to jest dyplomata? 11.06.08, 18:24 to człowiek, który potrafi powiedzieć "sp...aj" tak, że poczujesz dreszczyk emocji na myśl o czekającej cię wyprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snow Re: Zabawne definicje IP: *.pgd.pl 12.06.08, 15:33 Pamiętam definicje Ziemniaka z podstawówki :) tak chyba leciało : Ziemniak - bulwiasty ustrój wielonasienny z rozczłonkowaniami pierzasto-zielnymi :) I bądź tu mądrzejszy od dziecka z podstawówki Odpowiedz Link Zgłoś
winky2 Re: Zabawne definicje 12.06.08, 20:11 Gwiazda to osoba, która całe życie pracuje aby stać się sławną a potem nosi okulary aby nikt nie mógł jej rozpoznać. Nudziarz to osoba która mówi o sobie, podczas gdy ty chciałbyś porozmawiać o sobie. Przyjaciel to ktoś kto nie lubi tych samych ludzi co ty. Przyjaciel to ktoś kto bardzo dobrze cię zna ale i tak cię lubi. Bank to miejsce w którym możesz pożyczyć pieniądze tylko wtedy gdy udowodnisz, że ich nie potrzebujesz. Mózg to coś co zaczyna pracować gdy wstajesz i przestaje pracować gdy docierasz do szkoły lub pracy. Popołudnie to pora dnia kiedy martwimy się tym czego nie zrobiliśmy rano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagna Re: Zabawne definicje IP: *.radom.pilicka.pl 13.06.08, 08:17 Człowiek dobrze wychowany to taki, który kota nazywa kotem nawet jak niechcący wejdzie na niego po ciemku. Dżentelmen to mężczyzna, który potrafi opisać kobietę bez użycia rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
ibelin26 Re: Zabawne definicje 13.06.08, 08:22 młotek - impulsownik kinetyczny z naprowadzaczem trzonkowym Odpowiedz Link Zgłoś
clooney_g Re: Zabawne definicje 25.06.08, 02:43 List Murzyna Drogi biały kolego: Powinieneś zrozumieć kilka rzeczy: Kiedy się rodzę - jestem czarny. Kiedy dorosnę - jestem czarny. Kiedy praży mnie słońce - jestem czarny. Kiedy jest mi zimno - jestem czarny. Kiedy jestem przerażony - jestem czarny. Kiedy jestem chory - jestem czarny. Kiedy umieram - jestem czarny. Ty, biały kolego: Kiedy się rodzisz - jesteś różowy. Kiedy dorośniesz - jesteś biały. Kiedy praży Cię słońce - jesteś czerwony. Kiedy jest Ci zimno - jesteś fioletowy. Kiedy jesteś przerażony - jesteś zielony. Kiedy jesteś chory - jesteś żółty. Kiedy umierasz - jesteś szary. I Ty, masz czelność nazywać mnie kolorowym? Odpowiedz Link Zgłoś
malaczarna81 Re: Zabawne definicje 25.06.08, 14:33 Kawaler - mężczyzna, któremu udało się nie znaleźć żony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Zabawne definicje IP: *.tpca-cz.com 26.06.08, 12:07 # A świstak siedzi, bo przymarzł # A świstak siedzi i bzyka muchomorka # A świstak siedzi, bo za.. sreberka # a świstak siedzi i wali się młotkiem mówiąc wiedziałem, że kradzione były # A świstak zdechł, bo go szlak trafił ;] # A Sreberka Plotki Roznoszą :P # A świstak siedzi i płacze, bo komornik mu zabrał sreberka... # A świstak Siedzi, Bo Sreberka Były Z Przemytu # a świstak siedzi, bo go nogi bolą # A świstak to siedzi przez aferę Orlenu :D :) # a świstak siedzi bolą go kości ma reumatyzm # i świstak zdechł....A wszystko przez te sreberka =] # A świstak to stoi w psychiatryku, bo każdy chce go posadzic.... # A ¦świstak Siedzi, Bo Wiewiórka Była Nieletnia =]] # A świstak siedział i siedział aż w końcu wstał, bo go dupa bolała !!!! # a świstak się turla, bo denaturat był w promocji # ..::A świstak Sierdzi i Pie.. Wiewiórkę!::.. # a świstak siedzi, bo mu dupa przymarzła # A świstakowi znudziły się kradzione sreberka:))) # Mówi świstak do Lindy, Co ty wiesz o zawijaniu?? # szaleje za tobą jak świstak za sreberkiem # A świstak siedzi, bo Milka była konfidentem:) # ``a świstak siedzi, bo wrąbał całą czekoladę`` # a co ty myślisz, że świstak to tylko zawija w te srebery??:D:D:D # a świstak siedzi, bo nie dawał żonie wypłaty... # a świstak siedzi, bo sreberka nie spełniały norm Unii Europejskiej # >>> świstak siedzi - bo się schlał i ustać nie może <<< # A świstak siedzi, bo spie..ł ze sreberkami i go złapali # A świstak siedzi i pierdzi w stołek, bo zabrakło sreberek # Ja mam 20 lat ty masz 20 lat a świstak dożywocie # a łyzka siedzi i zawija świstaki w sreberka......... # a świstak siedzi i bije dzieci:) # tak naprawdę to świstak siedzi, bo alimentów nie płacił # świstaku!! Co ty kurde wiesz o zawijaniu?? # "A świstak siedzi i zawija je w te sreberka.." :D # A świstak siedzi, bo sreberka były kradzione # a świstak siedzi za kratkami, bo mu sreberka za..i...:) # a świstak siedzi, bo go krowa zakapowała # a świstak siedzi, bo sreberka były kradzione, a krowa kapnęła!! =] # a świstak siedzi za te sreberka # Czyżby to był czyżyk?? Nie, to świstak zawija w sreberka :P # a świstak siedzi i ...Ma wszystko w dupie # A świstak ze sreberek przerzucił się na złotka;)))))))) # A świstak siedzi, bo mu się należało!! # A świstak siedzi, bo nie stoi :D # A świstak siedzi, bo babka wzięła okulary # A świstak siedzi, bo robił szpilką dziurki w kondonach... # A świstak siedzi, bo sreberka były nieletnie # A świstak siedzi, bo kradł sreberka... # A świstak siedzi, bo skonfiskowali mu paczkę sreberek # a świstak siedzi, bo te sreberka, to wcale nie były sreberka # A krowa muuu...Powiedział świstak i zawinął ją w sreberko :D # A świstak siedzi i ubija te truskawki:) # świstak siedzi, bo truskawki były z importu # A świstak leży, bo go bolą korzonki. # A świstak siedzi, bo przypalał sreberko # a świstak zdechł...Bo, pracował w szkodliwych warunkach...++ # A świstaka wypuścili... Przyszła dostawa sreberek! # A świstak leży, bo mu konkurencja nogi połamała... # a świstak siedzi, bo nie dawał żonie wypłaty... # a świstak siedzi, bo sreberka nie spełniały norm Unii Europejskiej # A świstak siedzi, bo za.. sreberka # >>> świstak siedzi - bo się schlał i ustać nie może <<< # a świstak mówi do Bogusia Lindy-"Co ty wiesz o zawijaniu?":D # a świstak siedzi i wali się młotkiem mówiąc wiedziałem kradzione były # a świstak siedzi i bije dzieci:) # tak naprawdę to świstak siedzi, bo alimentów nie płacił. # A świstak siedzi, bo przymarzł ........ :) # A świstak siedzi, bo spie..ł ze sreberkami i go złapali # świstaku!! Co ty kurde wiesz o zawijaniu?? # A świstak siedzi i zawija je w te sreberka..”:D # A świstak siedzi i pierdzi w stołek, bo zabrakło sreberek # a świstak siedzi, bo Mu Dupa przymarzła, hyhy # A świstak siedzi, bo sreberka były kradzione # a świstak siedzi za kratkami, bo mu sreberka za..i...:) # a świstak siedzi i trzepie konia # tak tak a świstak siedzi, bo mu sreberka za..i # Ja mam 20 lat ty masz 20 lat a świstak dożywocie. # a świstak siedzi, bo go krowa zakapowała # a świstak siedzi, bo sreberka były kradzione a krowa kapnęła!! =] # a świstak siedzi za te sreberka # A świstakowi znudziły się kradzione sreberka:))) # ...A świstak siedzi, bo komornik sreberka za...... :) # A świstak siedzi, bo Milka była konfidentem:) # a świstak siedzi, bo go nogi bolą(ma reumatyzm) # a świstak siedzi i...Ma wszystko w dupie # A świstak siedzi, bo mu się należało!! # Czyżby to był czyżyk?? Nie, to świstak zawija w sreberka :P # a co ty myślisz, że świstak to tylko zawija w te srebery??:D:D:D # a świstak siedzi, bo mu dupa przymarzła # A świstak Sierdzi, Bo Wiewiórka ByŁa NiEleTnIa =]] # A świstak siedziel i siedziel az w koncu wstal bo go dupa bolala !!!! # a świstak się turla, bo denaturat był w promocji # A świstak to stoi w psychiatryku, bo każdy chce go posadzic.... # A świstak siedzi bo walił gruchę do głównego zbiornika :> # A świstak siedzi bo nie stoi :D # a swistak siedzi bolo go kosci ma reumatyzm # A świstak Siedzi, Bo Sreberka Były Z Przemtu # A świstak siedzi i płacze bo komornik mu zabrał sreberka... # a świstak siedzi i pierdzi w pozłotka:) # A świstak siedzi, bo Milka splajtowała :) # A świstak siedzi bo pił podczas zawijania i go Pały złapały !! # A świstak siedzi, bo sreberka były kradzione . :( # A świstak siedzi bo ktoś go przykleił do krzesła :D # A ŚWISTAK SIEDZI, BO MU SIĘ STAĆ NIE CHCIAŁO:D:D # A sreberka nie ruszone bo, świstak był kradziony :) # a tak na prawdę to nie był świstak:) # a świstak siedzi bo w sreberkach była wódka ;] # Odczepcie się od świstaka! Jest na urlopie! ;D # a świstak siedzi, bo czekolady brakło # Mówi świstak do Lindy, co ty wiesz o zawijaniu ! # A świstakowi znudziły się kradzione sreberka :))) # A świstak siedzi i płacze-Bo sreberka były kradzione # A świstak siedzi, bo sreberka mu się znudziły!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Zabawne definicje 27.04.20, 15:00 Według mojego kolegi z czasów licealnych "pianista" to miłośnik piwa :) Odpowiedz Link Zgłoś