Gość: misiaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 19:11 Już się pogubiłem. Czy może mi ktoś powiedzieć, które imię, a które nazwisko Barak Obama Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: które imię ? IP: 94.72.116.* 21.01.09, 13:18 Nie mówisz poważnie, prawda? :D Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: które imię ? 21.01.09, 14:25 któraż matka nie chciałby dac synuuu swemu na imię Barak... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: które imię ? 21.01.09, 16:17 Ja miałem kiedyś nauczycielkę angielskiego, która nazywała się Heather Neil. Na początku byłem przekonany, że ma na imię Neil, dopiero po pewnym czasie dotarło do mnie, że Neil to jest imię męskie, a jej imię to Heather czyli wrzos. W ogóle anglosaskie imiona i nazwiska mają w sobie takie pułapki. Np. w takim przypadku jak Rahm Emanuel (bliski współpracownik nowego prezydenta) - które to jest imię, a które nazwisko? Odpowiedź jest sprzeczna z tym, co nam się wydaje na pierwszy rzut oka. Podobnych przypadków jest więcej, np. Warren Christopher, Elton John... Odpowiedz Link Zgłoś
albalonga Re: które imię ? 21.01.09, 18:54 A jak mozna mieć na imię Dick? :) :) tam to jest wolna amerykanka. A Bill Clinton, to jak nasz Radek Sikorski. U nas tez jest moda, ze stare baby przestawią sie jako Kasia Iksińska - litości! A co ma zrobic Dobrochna, co ma siwe kłaki na glowie, a ma na imię jak małe dziecko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś