Gość: amaranta Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet IP: *.acn.waw.pl 04.07.09, 20:21 ( ten) perfum Odpowiedz Link Zgłoś
petshopgirl Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 04.07.09, 20:50 ja osobiście masz problem - nie masz innych problemów - zazdroszczę ci problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciara Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 21:56 bosz, boshe, jesooo, normalnie zachłysnęłam się okruszkiem, uprzedź, że piszesz coś śmiesznego.OT. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 05.07.09, 00:19 OT, NT, IMO, IMHO, up to takie zwroty forumowe właśnie. Ich używanie aż tak mnie nie razi, jak cała reszta wymieniona tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
hottee także TAGŻE 04.07.09, 22:49 O także już było, ale nikt chyba nie wspomniał o TAGŻE, w znaczeniu (tak) więc: W Tunezji było zajefajnie, tagże polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hottee Re: na tym forum b. czesto pojawia sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 00:10 buhahahaha będę pisywać pod różnymi nickami LOL ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 04.07.09, 22:51 - "buehehe" - "buhahaha" - "witamy naganiacza" - "Gazeta judasza", "Gazeta koszerna", "GWno" - "rozkradli majątek narodowy" - "temu panu już dziękujemy" - "co za debile na tym forum" - "zajrzyj do słownika" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty "Gdzie najlepszy fryzjer... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 23:17 ...(tu nazwa miejscowości/miasta)?!" Odpowiedz Link Zgłoś
zielony.raj Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 05.07.09, 00:02 IMHO - wielu ludzi to używa i często nie wie co to wogóle oznacza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
margonka Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 05.07.09, 00:38 -Dziewczyny, mam pytanko.. -Pozdrowionka, względnie pozdrówka -Proszę skończyć z tą prywatną dyskusją! -To nie jest twoje prywatne forum.. Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 05.07.09, 02:26 zielony.raj napisała: > IMHO - wielu ludzi to używa i często nie wie co to wogóle oznacza ;) Masz rację, już widziałem: "IMHO zaraz wracam", uwierzysz? W angielskim handlowym mailowym, nie internetowym, od wieków funkcjonuje skrót ASAP(as soon as possible), może go powinni używać wymiennie z IMHO.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 05.07.09, 15:54 > Masz rację, już widziałem: "IMHO zaraz wracam" Co to ma niby oznaczać wg autora? Szczerze mówiąc zaraz wracam? Moim skromnym zdaniem zaraz wracam. A może IMHO to imię kogoś z listy na gg?;) Czy IMHO to może jako BTW? Zresztą jakby nie było i tak bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 05.07.09, 16:10 > Co to ma niby oznaczać wg autora? No właśnie :-) Pewnie używa IMHO i BTW bo wszyscy używają.. OMG zaraz wracam? Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 05.07.09, 11:55 IMHO - wielu ludzi to używa i często nie wie co to wogóle oznacza ;) dokladnie, szczegolnie gdy nastepuje pozniej tekst obrazajacy przedmowce Odpowiedz Link Zgłoś
count_zero Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 05.07.09, 00:56 A mnie nieodmiennie wzrusza, kiedy kogoś trafia "szlak". Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 05.07.09, 02:16 Przypomniało mi się fajne: -niech to trafi szlak.. Jaki niby, turystyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 05.07.09, 02:29 count_zero: A mnie nieodmiennie wzrusza, kiedy kogoś trafia "szlak". Jest noc, napisałem za szybko nie czytając Twojego.. Ale mieliśmy identyczne skojarzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psor mniodek mnie czy mi to kwestia akcentu IP: *.e8.5546.static.theplanet.com 05.07.09, 03:18 poradnia.pwn.pl/lista.php?id=5375 Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re: mnie czy mi to kwestia akcentu 05.07.09, 03:37 W tej chwili na stronie głównej GW: "Nie suchajmy Nelli Rokity" No to nie suchajmy.. Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re:do Tymon99 05.07.09, 11:23 Z tym sułaj człowieku jest super. Ale powiedz czy Twoja "stopka" jest prowokacją? Cytat:"she's got everything she needs, she's an artist, she don't look back " Oczywiście "she doesn't look back" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: więcejniepamiętam Re:do Tymon99 IP: *.cable.smsnet.pl 05.07.09, 14:45 Dylan i inne rednecki są zatem mniej amerykańscy niż polscy puryści:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojojoj Re:do Tymon99 IP: *.zabrze.net.pl 05.07.09, 15:09 To nie jest zaden blad ze strony Tymona, w piosenkach czesto pojawiaja sie takie "niegramatyczne" zwroty, np. she/he don't. Wszelkie pretensje nalezy kierowac w strone autorow tekstow -). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 66forka Re:do Tymon99 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 15:27 Tak, częste jest też pdowójne przeczenie, np.: (Pink Floyd) We don't neeed no education :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: więcejniepamiętam Re:do Tymon99 IP: *.cable.smsnet.pl 05.07.09, 16:06 Ain't No Sunshine:) Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re:do Tymon99 05.07.09, 16:22 OK, pojąłem.. Dlatego podejrzewałem, że to specjalnie.. Ale z ciekawości dodam, że np "I wish I were you"(szkoda, że nie jestem Tobą) to niezły wyjątek w angielskim i całkowicie poprawny.. No dobra, kto kuma "Ain't no sunshine" to i tak to wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re:do Tymon99 IP: *.ovz33.hc.ru 05.07.09, 16:50 www.google.pl/search?hl=pl&q=%22She+Don%27t+Know+She%27s+Beautiful%22&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&aq=f&oq= Btw (zlosliwie uzyje) komentowanie sygnaturek to lamanie netykiety - tez pasuje do forowych powiedzonek, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciara Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 09:33 taaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Life_methodology Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet IP: *.toya.net.pl 05.07.09, 10:14 Ja bardzo lubię to pełne wyższości: "Poczytaj sobie o ...." Odpowiedz Link Zgłoś
qwertura Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 05.07.09, 10:41 A ja mam komputer za (tu podana cena w złotówkach)i nie boję się wirusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel_19 Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet IP: *.catv.net.pl 05.07.09, 11:00 Miałem twoją starą. Opierała się na początku...o lodówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
qwertura Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 05.07.09, 11:31 Mówicie tak, bo zazdrościcie. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 05.07.09, 11:58 ktoś tu się podszywa.... qwertura napisała: > Mówicie tak, bo zazdrościcie. Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 05.07.09, 12:11 Fora forami, ale co powiecie na komentarze pod różnymi Plotkami czy Pudelkami? Zazwyczaj jest: "pierwsza", ""pierwszy" Jeśli temat traktuje o jakiejś tragedii pojawia się: "wpisujcie miasta, które współczują", albo "zapalmy świeczkę". Popularny jest też wpis:"a ja się pytam gdzie byli rodzice" Odpowiedz Link Zgłoś
efi-efi Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 05.07.09, 17:50 A mnie drażni wytykanie błędów ortograficznych . Nawet takich , które biją po oczch. Zazwyczaj jest to odbierane jako atak, po których następuje kontratak ,a następnie tworzy się off topic . Przecież niektóre byki są zajebiste. Octające uszy mnie powaliły na kolana :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ror Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 18:32 razem ze spudniczką w łukos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terry Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet IP: *.chello.pl 05.07.09, 16:04 - ubrałam sukienkę - ... i wtedy miałam ubrany sweterek - często ubieram takie buty Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 05.07.09, 17:00 Całkiem świeże: wyborcza.pl/1,100426,6787758,Proszek_do_zmywania_PRL.html Napisał Pan Piotr Pacewicz: "jeździłem na łepka maluchem".. No cóż, mógł napisać "malóhem", byłoby śmieszniej. No i czego wymagamy od forów internetowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwn Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet IP: 208.85.242.* 05.07.09, 20:18 sjp.pwn.pl/lista.php?co=%B3epek&od=&from=os masz poprawiaczu, widzisz, sam wpadles w dolek :P dlatego nie lubi sie purystow, sami robia bledy a pouczaja Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 05.07.09, 20:41 Gość portalu: pwn napisał(a): > sjp.pwn.pl/lista.php?co=%B3epek&od=&from=os > > masz poprawiaczu, widzisz, sam wpadles w dolek :P dlatego nie lubi sie purystow > , > sami robia bledy a pouczaja Ale w znaczeniu idiomatycznym ("jako nielegalny pasażer samochodu") to jednak zdecydowanie się używa formy z "b"... Tu dłuższy wywód językoznawcy na ten temat: poradnia.pwn.pl/lista.php?id=6074 Z drugiej strony, może dzisiaj młodzi ludzie już nie wiedzą o tym, co to było to "na łebka"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: więcejniepamiętam Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet IP: *.cable.smsnet.pl 05.07.09, 22:10 "Jednym z języków urzędowych na terenie Rejonu był język polski. Gramatykę, a zwłaszcza ortografię oczyszczono jednak z "burżuazyjnych naleciałości" wprowadzając zasadę – "Jak się mówi, tak się pisze" – czyli zapis fonetyczny – pozbawiony np. rozróżnień rz/ż, ch/h czy ó/u." Za: pl.wikipedia.org/wiki/Marchlewszczyzna "Chlep" był towarem deficytowym także w dzierżyńszczyznie. Wiwat proletaryat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majowa Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.09, 23:44 > sjp.pwn.pl/lista.php?co=%B3epek&od=&from=os > > masz poprawiaczu, widzisz, sam wpadles w dolek :P dlatego nie lubi sie purystow > , > sami robia bledy a pouczaja To taki żart, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 06.07.09, 02:43 "Czlowieku, o czym tym mowisz.. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.09, 07:56 To takie polskie - czytaj zaściankowe, małostkowe, itp. Spadaj trollu - nie szkodzi, że ów "troll" jest obecny na forach GW od kilku lat i ma na koncie kilka tysięcy postów. Dekold, bluzka na krótki rękaw, spódnica w kolano - wrrrrrrrr, wrrrrrr. Bynajmniej zamiast przynajmniej - niektórym się chyba wydaje, że to brzmi tak światowo i górnolotnie, a tak naprawdę to taka sama "elegancja" jak zadzieranie małego palca do góry podczas picia herbaty z filiżanki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościara Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 09:06 W kraju, w którym teraz mieszkam... U mnie takie coś się nie zdarza Na szczęście nie mieszkam już w polsce > Dekold, bluzka na krótki rękaw, spódnica w kolano na ręce branzoletka, a na szyi perfum lub perfuma. No i o mężu czy też partnerze nie można inaczej pisać jak: małż lub chłop. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 07.07.09, 21:35 > > Dekold, bluzka na krótki rękaw, spódnica w kolano > > na ręce branzoletka, a na szyi perfum lub perfuma. A na nóżce koturno! Odpowiedz Link Zgłoś
hottee Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 07.07.09, 23:36 A zwłaszcza TA KOTURNA. Wczoraj założyłam na F.Moda wątek pt.Nowa perfuma. W tym watku ogłosiłam TĄ KOTURNĘ nową PERFUMĄ, ponieważ TA KOTURNA, podobnie jak TA PERFUMA nie istnieje i brzwmi równie obciachowo. Dalej było kilka przykładów oraz uprzejmy apel o nierozprzestrzenianie tego chwastu jezykowego. I co? I nic, wątek wyleciał po kwadransie, gdyz jakoby offtopowy, jak uprzejmie mi wyjasniono (napisałam do administracji Forum Gazeta). Chyba se to dam do sygnaturki. Mianownik: ten koturn Dopełniacz: tego koturnu/tego koturna Nie istnieje forma "ta koturna",tak jak nie istnieje "ta perfuma" Odpowiedz Link Zgłoś
amourpropre Re: Najczęściej używane zwroty na forach internet 06.07.09, 19:03 "Bo jak się słucha tylko badziewia takiego jak Feel/Rubik/Doda/disco-polo*, to..." itede, itepe. Można się spotkać z tym stwierdzeniem na forach muzycznych, najczęściej w odpowiedzi na krytykę jakiegoś wykonawcy. *kolejność dowolna Odpowiedz Link Zgłoś