rita100 20.03.06, 19:30 Zitam Wylaźta no z tych psierzów bo ziosna jidzie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Zitam z ziosnom 20.03.06, 19:35 Czeka mnie praca dużo pracy , mam nowe zdjęcia , mam przeglądnąc ksiązki w antykwariacie, może coś dla nas ciekawego znajdę , mam też przygotowane nowe tematy i chce nawiązać do pozostałych tematów, a jeszcze kolacyjke musze zdobić. Więc do dzieła Warnija trzymaj sia Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 20.03.06, 20:47 Oj, trzymałam się jak długo mogłam, żeby tu żadnego Mazura nie wpuścić na to warnijskie gburstwo, ale to się nie uda. Zitaj ziosno mazurska, niech i cię przywita mazurski cieśla i poeta, Michał Kajka Już zabrzmiały wiosny dzwonki, Budzi się wsio z ukrycia, Zanuciły nam skowronki Przyjemną piosenkę życia. Dźwięk ich przyjemny, radosny Zwiastuje nam powrót wiosny. Wszystko co niby drzemało, Zimowym snem zmrożone, Z kryjówek swych powstało Na nowo orzeźwione I swobodę życia czuje, Nowa siła weń wstępuje. Jakoś szumi las wesoło, Co w zimowym mroku spał Wznosząc dumnie swoje czoło Jakby zasię zmartwychwstał. I wszelka przyroda wkoło Słynie życiem tak wesoło. To co nam zima zniszczyła Jakby w śmierci dolinie Przywróciła wiosny siła, Nowe życie zasłynie. Wiosna wszystko przysposobi, Wdzięczną szatą ziemię zdobi. A otucha w sercach ludu I moc wewnętrznej siły, Pomimo walk życia trudu W serca nam się wpoiły. Witaj ku nam wiosny zorze W tej wdzięcznej przyjemnej porze. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 20.03.06, 20:51 Zitom mazurskie gburstwo i poetę Michała Kajkę. Czy on był Mazurem czy Warmiakiem ? Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 20.03.06, 20:59 Rodowitym Mazurem, z powiatu ełckiego. Dla Warmijaków napisał taki wiersz Moi mili Warmijacy! Ja was wszystkich miewam w zacy, Ze za sobą wy stoicie I ojczystą mowę czcicie. Lecz niechaj się co chce stanie I Mazurom nie poganię. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 20.03.06, 21:02 Własnie myślałam o wątku twórcziści Kajki, takiego specjalnego. Musi mieć swoje miejsce łu noju. Tralala, tyle pracy przed nami Ni i wspaniałe wiersze , które mamy we folklorze. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 20.03.06, 21:04 tero na galerije łobocze, co tam sia dzieje Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 21.03.06, 19:14 Zitam, dziś będę króciutko , poniewaz córka bedzie bronić w kwietniu i kończy pracę , musze jej ustępować, więc zabiore sie szybciutko do pracy. Jak co to rano się też będę pojawiać. Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 21.03.06, 19:50 Bandziewam trzymać kciuki - niech się broni zwycięsko! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Zitam z ziosnom 21.03.06, 20:22 Piyknie sie melduja na tym piyknym forum ) Odpowiedz Link
ballest Re: Zitam z ziosnom 21.03.06, 20:34 No to jo tysz witom wszystkich na tym piyknym worminskim forum, wprowdzie jou po krwi to tysz Warmijok, czytej Olsztyniok, ale po warminsku nie umiam! ! Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 21.03.06, 21:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=38930761&a=38930761 No psianknie dziankuje za gościne. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 22.03.06, 10:32 Psianknie zitam z rena Kowku wypsiłam i łuż banda psisać. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 22.03.06, 20:45 Tralala,najpierw powkładam to co przygotowałam i przeglądnę resztę tematów. Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 23.03.06, 08:19 Zitajcie. Ktoś nam zmienił nazwę forum - zamiast 'pogodomy po naszamu' jest 'pogdomy'? Pogodoć moga, no pogdać spróbuje - kooo,ko,ko,ko, ko )) Da się to poprawić? Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Zitam z ziosnom 23.03.06, 08:38 Zitam, QQRQ , ko,ko,ko ... Ten ktoś był bardzo dowciapny, ale to mogłaś być tylko Ty lub ja. Chyba, że Hanys , ale jak, skoro tylko my mamy prawa opiekunów tego forum. Wot, zagadka ... Już zmieniłem na poprawną nazwę. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 23.03.06, 09:50 Zitam gę, gę , gę... Toc mym nie gańsi tyż swój janzyk mowam )) Bardzo cięzko wejśc na forum, pomalutki chodzi inetrnet. Też zaglądam czy już wisimy na podforum czy nie ? Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Zitam z ziosnom 23.03.06, 10:53 Pomalutku, aż do skutku. Niech sobie i pomału forum chodzi, bylebyśmy na nim byli . Prędzej mym bandziewa zisieć na forum, niż śnieg stopnieje ... gul, gul, gul... Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 23.03.06, 10:58 Miau miauo być podforum to i bandzie. Miau, miau. Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 23.03.06, 12:19 halo, halo - czy to widzicie? Już jesteśmy na forum - hip, hip huraaaa! Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 23.03.06, 12:49 Widzę , widzę Tralala i Gajowy. Nasze wysiłki nie poszły na marne. Teraz spokojniutko będziemy pracować ku chwale Warniji Hip, hib hura Hip, hip hura Hip, hip hura, hura, hura ! Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 23.03.06, 19:39 Tralala, czy my aby sia łodnajdziemy w tych wątkach ? Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 24.03.06, 07:03 Zitajcie - ziesna jeden dzień bliżej Odnajdziemy, a jakby co, to mamy miotłę. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 24.03.06, 10:07 Zitam ze słóncem Ptoki spsiywajó i mietła tyż sia przyda.Gwołt suchych liści na ziamni. Odpowiedz Link
gietpe Re: Zitam z ziosnom 24.03.06, 11:00 Zitom Ciebie rito100 ze słoneczny choć zimmny Warnijii.Czytom Was od jekygoś czasu tlo pisać to cianszko po naszamu.Dziekujewam za forum.Pozdraziam . Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 24.03.06, 12:26 gietpe To mym dziankujemy, coś wloz do noju. Teroz łobacz, keni temat Ci pasuje i pogodoj z niami. Możesz rozmawiać po polsku, jesli gwara sprawia Ci trudność. To są nasze początki i eszcze bandziemy szukać fejn tematów. Odpowiedz Link
gietpe Re: Zitam z ziosnom 24.03.06, 12:51 Tyla tych tymatów asz mnia sie we łbie pokreńciólo. We wczorajszym pisałyście z tralala o Naszym proboszczu ale teraz Go nie ma w Gietrzwaldzie.Wyjechał na rekolekcje. A gwary mógł nie słyszeć bo rychtycznych warnijoków wiele nie zostało. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 24.03.06, 13:35 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=708&w=38078609&v=2&s=0 Gietpe, i Ty mnie zaskakujesz wiadomoścami, klikam z pracy to nie mogę tak gwarzyć, ale musze Ci powiedzieć , że i Proboszcz Gietrzwałdu nauczy się poznawać ziemię warnijską po zapachu i ma szczajście co tamuj jest i jo mam szczajście, ze łón tam jest, bo mogę w galerii olsztyńskiej pokazywać Kraków tłumacząc , ze po tej ziemi chodził sobie kiedajś Proboszcz Gietrzwałdu i sławić Gietrzwałd. A swoją drogą, to tak byłam zaskoczona tą nowiną , że zaproponowałam wypicie szampana za taką wiadomość w kancelarii krakowskiej Parafii Bożego Ciała. Domyślacie sia jeka buła łodpowiedź - nie w poście A skąd jesteś ? Z usposobienia jestem wesoła, więc nie dziwcie się , że tak prosto z mostu mówię. No to do potam Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 24.03.06, 18:12 Zitam i ja. To mniło że ktoś nas czyta, eszcze mnilej jak po naszamu pogoda Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 25.03.06, 09:44 Dzisioj psianka sobóta. Kowki sobzie zrobziła i banda robzić robote )) Zitom Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 25.03.06, 11:39 Zitam - herbatkę popijam i zaraz do pracy idę. Do ziecierzy bandam robzić, łoj. Odpowiedz Link
gietpe Re: Zitam z ziosnom 25.03.06, 20:52 Zitam z wieczora.Am pół dnia snieg w pęczki wiózał i na słóńce wynosiuł coby sie ta ziosna nalazła,bo na noc em buł wc robocie to fest zimno buło.Pozdrawiam i czytam. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 25.03.06, 21:00 To samo w Krakowie, śniyg leży i tlo szufló trzeba rozbijać i łamać na kawałki. hehe, Gietpe - toc Ty fejn prazisz po warnijsku Poziydz coś ło sobzie. Jek yś łostał sia na Warniji ? Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 25.03.06, 21:09 Zitajcie - am sia dziesiej urobziła aż mi sia ślypsia klejo. Mam pomysł na nowy watek, ale to jutro - przy niedzieli będzie pasował. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 25.03.06, 21:11 Dobra, Tralala i nie zabocz nastowić zegorki co by dobra godzina buła. Odpowiedz Link
gietpe Re: Zitam z ziosnom 25.03.06, 21:14 Jo,a w Telekspresie poziedali co trza do drugi nie spać Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 26.03.06, 11:00 Zitom Łuż am na nogach i słóneczko fein grzeje. Bandzie dzisioj psiankny dziań. Odpowiedz Link
gietpe Re: Zitam z ziosnom 26.03.06, 13:01 Zitam Rita i Tralala.Jo rychtyk słoneczko fejn grzeje.A zegarka nie brak bo jusz dzwony psianknie grajom.Po remoncie same wziedzo kedy dzwunić. Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 26.03.06, 13:19 U noju w mnieście dzwony tyż grajom, tlo bez te ołta nie słychac. A dzień psiankny dzisiej - pójda ziesny szukać. Ziecorem sia wróca. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 26.03.06, 19:38 Wej, wej, zwony zwonią, zwony zwonią... (po mazursku) No nie dziwujta sia , toć to niydziala Mam prośbe , by przy przywitaniu napisać jaki jest dziań tygodnia dla utrwalenia Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 27.03.06, 14:31 Zitam z ziosnom Zmiana ciasu, niskie ciśnienie i ziosenne porzóndki - taki dzisioj dziań. Szpetnie ale ciepluchno. Alem am łumanczóno no do ziecierzo banda na chodzie ) Odpowiedz Link
gietpe Re: Zitam z ziosnom 27.03.06, 22:31 Zitam!z ziosnom choć jak psysed nazad do dom to ciamno.ale ziosna jidzie bo błoto do kolan Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 28.03.06, 10:57 Zitom Alem sia dzisioj zjadoziła i popłokoła. Łustyruj sia Rita, łustyruj sia. Świat się nie kończy, że coś nie wyszło. Nie dostała córka zezwolenie na ślub kościelny - przyczyna, bo rodzice nie przyjmują księdza po kolendzie. Pewnie jest to odpowiedzialność zbiorowa i przejdzie z pokolenia na pokolenie. Tera łobacze na niebo i marzy mi się ślub cygański taki przy pełni księzyca. Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 28.03.06, 11:31 Zitaj Rito i nie płocz. Kosciołów i ksianżów ziele. Ślub bandzie i tyle. Lat temu siuła córka naszych stojsiadów tysz mniała cianżko, bo rodzice rychtyczni komuniści, nawet jiej nie łochrzcili. A brutkan chciał ślubu kościelnego i ślub buł. No to do potam! Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 28.03.06, 11:54 A na weselu łu Ritowej córy zatancą Mazury: Kielisecek w ręku kadziołecka w pęku, mysy sie w nich koco, Mazurceki skaco. Mysy sie w nich koco, Mazurceki skaco. Tra - la - la! Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 28.03.06, 12:11 hehe, Tralala, łoj tralalala Nie ziym czy sia śnoć czy płokoć . Łustyruja sia i bandzie ok. W Gietrzwałdzie jest ma ksióndz , który by ma pomniarkował. No wyobraż sobie, mówię jednemu księdzu, że sama tez brałam chrzest jako dorosła osoba, a on na to , że jak rodzice woleli pieniądze od wiary to tak było w Olsztynie. Wiesz, to był dla mnie i dla córki szok. Te rozmowy w krakowskich kościołach, a było tych kościołów aż trzy, nie należały do przyjemności i w żaden sposób nie wyciągały do człowieka pomocną dłoń. Oprócz Bożego Ciała. Ten kościół nalezy do przyjaznych czlowiekowi. Zisz , Trala, umarł Lem, Wielki Człowiek i wiesz co on powiedział, pamiętam to zdanie: "świat ludzki to jedna wielka świnia i z tym się zgadzam w 100%" Czyż naprawdę nie można podchodzić do siebie po ludzku ? To uciekam do pracy, trochę się wygadałam i może jest już lżej na duszy. miłej pracy Odpowiedz Link
gietpe Re: Zitam z ziosnom 28.03.06, 17:38 Zitam Waju,i łod raz sie łodzituje bom wlazł do dom aby na chwiułka. widziołem dziś łosiem bocianów,to już wiosnaa!!! to tedy aż drugi roz. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 28.03.06, 19:30 Zitam ponownie. No, do zieciora wszystko jest jasne. Mamy łuż zezwolenie i to wydane ho, ho jek daleko Jo sia tak chcibko nie poddaje Bandzie wesele, bandzie w lecie. A tero do pracy . Pewno Gietpe łoglonda łosiem bocianów, a sile bandzie w lecie ? Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Zitam z ziosnom 28.03.06, 20:17 Witam wszystkich, wpadam na sekundę, bo mam w "nogach" 600 km, ale dla Rity obiecałem fotkę pierwszego wiosennego kwiatka. Oto zwiastun wiosny, który zawitał do mojego ogródka. schlesien.nwgw.de/foto/thumbnails.php?album=97 Jutro się odezwę i opowiem o śląskich wojażach. To tedy aż drugi roz... Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 28.03.06, 20:28 O reny, jaki fejn krokusik. Dziankuje , rychtyczno pamniantom o tym psiyrszym ksiotku. No łu noju eszcze nie ma. Zaro tyż pokaże łobrazek jek tlo zielone kikutki wychodzą z ziamni. Ale ziosna łuż cału parą. Tero desz'cz poda i badzie sia zielenić i wszystko badzie fest rosło. Tero to mym czkomy na łopowiadania po bezuchu No to do potam Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 28.03.06, 20:33 Myślę , ze lada dzień i u mnie będą kwiatki schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=65&pos=7 Już się zaczynaja porzadki w ogrodzie Odpowiedz Link
gietpe Re: Zitam z ziosnom 29.03.06, 08:12 Zitam z ziosnom.Jide łoglondać bociony znowuj do zieczora zeńdzie. Pozdrawiam was. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 29.03.06, 13:12 i jo zitam Dzisioj leje jak scebra , nawet pies z kulawą noga nie wyjdzie na pole, bo tak się łu noju mózi - mym tu jidziem na pole nie na dwór. Cytom sobzie spokojnie gawędy i przyszłam miłej pracy woma pozyczyć. A więc pożyczam i łuciekam Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 30.03.06, 13:14 Zitam z ziosnom i słónecznie i dolej cytom gawędy Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Zitam z ziosnom 30.03.06, 15:46 No jo, i łu noju słóneczko świyci, poziedam woju, sia nie topś Rita, pudziewam na pole i ksiotki bandziewam puchać i rola łorać i śpsiywnie śpsiewać... Zitom z ziosnom... Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 30.03.06, 19:14 Zitom , łuz dzisioj mam łogromne zmiany w ogrodzie, narobilismy sia. Chibko tera na ziecierzó, tlo tak abym sia kartofló nie łudoziouła. Odpowiedz Link
gietpe Re: Zitam z ziosnom 30.03.06, 21:37 Zitam na chwiółka przed odzitaniam bom sia dziś umęczół a reno znowuj trza sie z wyra wywlec.U noju wczoraj nie padało.Psiankna wziosna. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 30.03.06, 21:44 Bardzo to miłe, że choć na chwilkę Łoglondam stare łobrazki Warniji. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 31.03.06, 14:08 Zitam z ziosnom i zitam z ziotrem Chyba tak dzisiaj nalezy napisać , bo wieje tak strasznie , ze w porywach ziotr spsiywa jechołem , jechołem koło mi zbyrcało.... i ... tu sia coś łurwało dokończę wieczorkiem no chyba , ze po warmińsku dokończycie hej ! Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 31.03.06, 21:08 Bułam robzić łobraski nocne, bo kómuter buł zajenty. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 01.04.06, 18:46 Zitam , sobota, a w sobote po robocie niesie sia psieśń na warnijską zieś. A dwno , dawno tamu kapela Brekaut z Mirą Kubasińską tak śpsiewała: gdybym był wichrem, to jeszcze dziś gdybym był burzą, to jeszcze dziś porwałbym cię niby listek, by aż do nieba ciebie nieść. Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 02.04.06, 20:20 Zitajcie - dziś cały dzień am leżała jek rek pod mostem kiele Szelągowa, a robota nie zając - uciec nie chciała, to dużo i nie pogodam Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 02.04.06, 20:25 Pozietrze dzisioj psiankne buło i jo w łogrodzie bułam. W dómu tyż buło gwołt pracy, no ale teroz to za Łolstyn sia wezme i przeglądne wątki. Tralala, przyszłą niedzielę pojadę do Sukienic , porobzie łobrazki i pamnientam o smoku. Łobacze czy taki jest, który wspomniałaś. Musza kupsić gyszyfty do Kolobrzega. Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 02.04.06, 21:17 Jeszcze jedne powód, żeby się 'łusprzętowić' - mogłabym zrobić zdjęcie wawelskiego smoka. Strasznie wolno chodzi mi dziś forum, nietypowo łodwitam sia tutaj bo każdy wątek otwiera mi się parę minut. I przenoszenie bajek zostawię na jutro, bo dziś nie sposób. To tedy aż drugi roz. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Zitam z ziosnom 03.04.06, 09:15 Zitom i ło zdrozie pytom. Ziosna cołkom gambom. Kwietuszków gwołt i słoneczko przygrzewo... Ziamnia paruje i pucha ziosnom ... Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 03.04.06, 13:56 Zitam, zitam z ziosnom i zicie co , ja sia raduje na tan wątek 'zitam' , bo jo sia wyuczyła zitania po warnijsku. A eszcze tak niedowno, am nie mogła słowa poziedzieć po warnijsku, ani jydnygo, a tero , na psiorun morowy - jo godom Ziesna łu noju jest i desz'cz je, a po desz'czu bandzie zielóno jek w psiosence zielóno mi... pamnientocie ? Zitoj Gajowy Chto eszcze chce sia przyzito ? )) Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 03.04.06, 19:21 Łuż ziosna i wszandzie sia wciórko fejn zielóne robzi. Tak psiankny dziań buł. Zitam ponownie To tera sia do kómputera łusionde i banda ślypsiać na łobrazki i cytoć,a potam psisać. Odpowiedz Link
gietpe Re: Zitam z ziosnom 03.04.06, 22:08 Zitam Was z ziosnom.Psianknie sia zrobziło.Tyla żeśta napsisali,jo nie wzim kedy to wszysko przeczytom iłobejże. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Zitam z ziosnom 04.04.06, 09:17 Zitam, zitam z ziosnom, no dzisioj dysz'cz pada i je tek jesiennie, melancholijnie ... Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 04.04.06, 10:19 Zitajcie. A niech pada ten dysz'cz - zielono wnet bandzie. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 04.04.06, 14:29 Zitajcie Pozietrze łu noju takie ni jeke fest łumenczonam , bo w mnieście bułam , dowód łosobisty łodebrałam i ksiotki na sadzenia kupsiłam Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 04.04.06, 19:50 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=76&pos=17 Tylko spójrzcie , to dzisiejszy zachód słońca Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 04.04.06, 19:51 Jak nisko - nad samą ziemią, i jeszcze tak ślicznie zaświeciło. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 04.04.06, 20:03 Ludzie chodząc pod słońce nic nie widzą, a już jechać samochodem pod słońce to można oślepnąć Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Zitam z ziosnom 04.04.06, 20:04 No jó, psianknie, tlo czamu słoneczko za kratami ? nabroiło coś ? Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 04.04.06, 22:11 Łoj nie , tlo jo mniaszkam za kratkami jek kele keta Jo nie chcioła coby ludzie widzieli co tak robzie łobrazki. To tak z łukrycia . Łu noju teki łokres tego sóneczka , zachodzi wzdłuż szosyji i psiankny to widok. Potam bandzie zachodzić za domy i łuż takygo wrażenia nie robzi jek teroz. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Zitam z ziosnom 05.04.06, 12:19 Zitam z zimnom ziosnom. Słoneczko ino trocha przygrzewo, tlo fest ziamno je na polu... Łod rozu sia łodwituje, bo łu noju dzisioj gwołt roboty i solenizantka doma... To tedy aż drugi roz. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 05.04.06, 12:19 Zitam z desz'czem i śnygam Zimnyj dzisaj dziań Odpowiedz Link
gietpe Re: Zitam z ziosnom 05.04.06, 17:21 Zitom was i jok Gajowy łod raz sie łodwituje bo mnie znowuj wyloguje.Bułem sia pytać ło zjazd gyczwołdzki i łune puścili majla tlo cóś go trzasło bo nie doszedł.To jutro bande reklamować.Mom dwa ksiójżki Wiersze warmińskie- MZMalewskiej ji Kuba spod Gietrzwałdu gada to jaek oglendne to woma coś powstawiom. To tedy aż drugi roz. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 05.04.06, 19:49 >Mom dwa ksiójżki Wiersze warmińskie- >MZMalewskiej ji Kuba spod Gietrzwałdu gada to jaek oglendne to woma coś >powstawiom. Zitojta Łuz sia raduje na myśl ło ksiójżkach i tekstach Dzisioj pozietrze pod zdechłym Azorkiem jek mózió ludzieska - zimno i desc. Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 05.04.06, 22:24 Zanim sia odzitam, to tlo jeno poziem co na te godki Kuby spod Gietrzwałdu tyż czekam Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Zitam z ziosnom 06.04.06, 09:08 Zitam z ziosnom, choc na polu i zima tyz trocha szaleje. Ziamno jek w jekij Antarktydzie ? No to bandziem gwołt ksióżek do poczytanio mnieli na ta zimna ziosna... Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 06.04.06, 19:14 Zitam , zitam radośnie , bo jek gwołt pracy to dobrze. Paiankby gwołt pracy, bo to folklor , noju folklor. Łoj, jakam dzisioj łuradowana. Choć mi sie nalożyło jeszcze wiele innych prac i tak musiałam sią odrobić. Dzisioj bande szlóna Zitom Woju Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 06.04.06, 20:12 Zitajcie. Lepsi ze swojemi płakać, niż z cudzymi skakać. A nolepsi pogodać po naszamu! Odpowiedz Link
gietpe Re: Zitam z ziosnom 06.04.06, 21:11 Zitom Waju serdecznie i biera sia do roboty ,bande czytoł bo mom wiela zaległości Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Zitam z ziosnom 07.04.06, 12:34 A jo zitam z ziosnom, bandziewa mnieli sójsiada. Łuż niedługo bandzie kele naszy chaty sia budowoł... Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 07.04.06, 12:57 Zitam Łu noju tyż sia sójsiad remontuje , fest sia remontuje , ale to długa i smutna łopwieść ło sójsiedzie. Tro psisze łopowiadanie wielkanocne Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 07.04.06, 20:34 Łejery wiara, wy to ale żeście som. Ady kłobuk po naszym forum loto a wy fajemanów nie wołacie! Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 08.04.06, 20:29 Zitam Dzisioj zrobziłam sobzie wycieczke do Krakowa. Dopiero co wróciłam , własciwie to w tej chwili, tyle mam niespodzianek dla Was i 400 zdjęć zrobionych. Poprowadze Was po Krakowie - cudownie dzisiaj bylo , pogoda bez zarzutu, a Kraków jakby czekał na mnie - wspaniała wycieczka i zwiedzanie. Dziś chyba nie popisze, ale jutro poszaleje na Warniji , nic się nie martwicie, ze mnie teraz nie ma. Z mysla o was robiłam zdjecia. Teraz musze wracać do zajęć domowych. Zobaczycie fajnie będzie. Odpowiedz Link
tralala33 Re: Zitam z ziosnom 08.04.06, 21:00 Zitajcie psianknie. Rita wojażowała, a ja cały dzień pracowałam Łokropniem sia łumordowała i zaro ida w łoże. Eszcze wkleje 'jutrzejsze' godanie o łodpustowych mniejscach na Świantej Warmniji, bo jutro późno w domu bande. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 08.04.06, 21:37 Seteczka , czyli Tralala zakładasz nowy watek powitalny, nie ma co go ciagnąć dłuższy , bo cięzko bedzie wejsć. Na pocieszenie powiem , że zdjęcia perfekt , zobaczycie Kraków w słońcu i w księżycu. Odpowiedz Link
gietpe Re: Zitam z ziosnom 08.04.06, 21:58 Witam ,chętnie obejrzę zdjęcia bo literki słabo dziś widzę. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 08.04.06, 22:12 Będą zdjęcia tylko nie wiem kiedy , teraz je zmniejszam, a później do galerii wysłać , a to zawsze trwa, ale warto poczekać. Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 09.04.06, 20:00 Maja również, ale dużo czasu zajmuje mi wklejanie zdjęć. Będziecie mieć co oglądać Odpowiedz Link
rita100 Re: Zitam z ziosnom 09.04.06, 22:41 schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=99&pos=28 O, jek psianknie ma ksiotuszek ksitnie, a dopsiero co posadzony. Odpowiedz Link
rita100 Re: Przepraszam 09.04.06, 22:43 Pomylilam sobie watki z watkiem o wiośnie Wszytkich zapraszam do nowego powitalnego watku , założuny przez Tralala. Ale sia pomyliłam, ło jejku, ło jejku To chyba ta śliwowica 2000- sięczna tak zadziałała Odpowiedz Link