rita100 22.03.06, 22:12 Wiem , ze wyjeźdzasz - zycze Ci przyjemnych wrażeń, udanego spotkania rodzinnego i dobrej zabawy. Gajowy, możesz wedle noju w tam Śląsku i bez tydziań łostać. A ło noju sia nie trapś. Bandziewam wachować. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Do Gajowego 31.03.06, 21:21 Cóś nam łobiecołeś - bandzie to sprawozdanie z familiji ? Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Do Gajowego 02.04.06, 13:38 Łoj bandzie, niezadługo ino teroz mom pilniejsze sprawy na głowzie... Jeszcze trocha cierpliwości. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Do Gajowego 06.04.06, 13:12 Łoj Rita, posłuchoj co am Ci moma do poziedzenia... Pamniantosz naszo godka ło przodkach i historyji naszych famelyji ? Wczora am mnioł tylefón łod mojiygo downo nie łoglóndanygo kuzyna z Warszawy. Łón tero mnieszka we Gdyni. Co łón noma nałopoziedoł historyji ło naszyj famelyji... I bandziewa mnieli drzywo genealogiczne łod 1770 roku i adresy wszyćkich żyjóncych kuzynów i kuzynek . Jek jo sia radujem . Nie trza tracić nadziyji, łuż czekom na list łod niygo. Łon noju poziedał jeno ważno rzecz : famelija mus trziymać sia razym, i co am nie jest som na tam swiycie. Toć i Ty nojdziesz swoje korzynie i bandziesz fest łuradowano, co Woju zy szczyrnygo serca winszujem ... Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Do Gajowego 06.04.06, 17:58 gajowy555 napisał: > Łon noju poziedał jeno ważno rzecz : famelija mus trziymać sia razym, i co am > nie jest som na tam swiycie. > Toć i Ty nojdziesz swoje korzynie i bandziesz fest łuradowano, co Woju zy > szczyrnygo serca winszujem ... Godajoom tysz ze ze familioom to sie nojlepi wyuazi ale na zdjynciu Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Do Gajowego 06.04.06, 20:42 Toc prazie mosz recht Hanys, tlo ze złom famelijom to i klisza panknie ... Odpowiedz Link
rita100 Re: Do Gajowego 06.04.06, 20:44 A jek nima łobrazka z famijijó to eszcze gorzej To znaczy co familiji nima Odpowiedz Link
rita100 Re: Do Gajowego 06.04.06, 21:10 Gajowy , jo dziankuje co je to forum warnijskie. Dla mnie to je wspomnienia łolstynskie. A pokazałeś nam , że z rodzina jest ważna, że takie spotkania i uczta to jest tradycja , to zwyczaj. Że pielęgnowanie zwyczajów łączy się tylko z rodziną. A potrafić się bawić z rodziną to sztuka w dzisiejszych czasach. Ja nie mam szans na poszukiwanie i nie mam na to warunków. Ale zawdy sia bande radować kedy Ty bandziesz łopowiadał ło swojej familiji I łbrazki pokazywoł Odpowiedz Link