Dodaj do ulubionych

TYLKO TOBIE...!!

11.12.06, 13:07
Moje serce krwawi, a smutek jest nie do określenia ukochany TATO!!
To TY uczyłeś mnie wszystkiego! a miałem NAJWSPANIALSZE dzieciństwo pod
słońcem!
To TY biegłeś zdyszany za moim "bobo" na Bałtyckiej,uczyłeś mnie grać
godzinami w badmintona i siatkówkę przed domem i na sali Gwardii!!
To TY naszyłeś mi na kąpielówkach naszywkę"umiem pływac" w O.W. "Cesarka"
k/Łodzi .TO TY,To TY....!!! A ja przekazuję to Twoim wnuczkom!
To Ty wkońcu wybiłeś mi z głowy ( po przez tyłek)papierosy "Warta" podpalane
na cmentarzu w Barczewie i rozwalanie stogów siana w pobliskim PGR-e.(tego
nie przekazuję)
Dzień 4 i 5 grudnia były jednymi z najgorszych jakie mozna sobie wyobrazić!!
Jechałem na "swoje" tereny nie z radością w sercu,że zobaczę za chwilkę Tatę
a następnego dnia ratusz i jez.Wulpińskie .Tatulku ...jak to pięknie
brzmiało!!!

Przepraszam! ale musiałem i chciałem podzielić się z Wami swoim bólem
Obserwuj wątek
    • gajowy555 Re: TYLKO TOBIE...!! 11.12.06, 15:01
      "Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą..."

Życie człowieka – czym ono jest? Jest jak pochodnia, która zapala się, jakiś
      czas płonie i zgaśnie. Jedne pochodnie zaledwie się tlą, aby wreszcie zgasnąć na
      zawsze... i po nich szybko zanika ślad, inne natomiast palą się jasnym
      płomieniem, dają światło i ciepło, wskazując drogę idącym za nią...

Tauron, łączymy się z Tobą i Twoją rodziną, po stracie ukochanego Taty.

Forum Warnija

• fedar Re: TYLKO TOBIE...!! 11.12.06, 15:58
        Po tym co napisał Gajowy nie potrafię już nic dodać. Może tylko to, że rozumiem Twój ból i szczerze Ci współczuję.
        • tralala33 Re: TYLKO TOBIE...!! 11.12.06, 16:41
          Ci, których kochamy zostają w naszych sercach, w pamięci, przychodzą we
          snach. "Trzeba odejść żeby nie przeminąć" (też ksiądz Jan Twardowski, choć
          mniej znany). Tauron, już nigdy nie będzie tak, jak kiedyś, ale jeszcze może
          być dobrze i pięknie, trzeba przeboleć ten ból. Córki na pewno Ci w tym pomogą.
          • rita100 Re: TYLKO TOBIE...!! 11.12.06, 20:09
            Dziekujmy za to że chtoś taki był.

Tauron, aleś noju (nas) zaskoczył. Czam mym zsłużyli na taki psiankny wpsis.
            'TYLKO TOBIE' - jinaczej 'TOBZIE TLO' - Łojcu, o łojculku ta łopozieść, ta
            wspomninki. Tatulek, jinsze godajó Warnijacy. Takie je zycie. Godaj
            ziencej, noju struny syrca tak świergotajó z cikawości. Pozidz ziencej ło
            łojczulku. Nie mniarkuje (rozumie) w czam rzecz z jyziorem Wulpińskim. Co sia
            stało, że tak zakóńczyłeś łopozieść ? Bandziem czkać na wyjaśnienie, bo tlo Ty
            to mniarkujesz (rozumiesz), a reszta musim sia domyślać. Ale czy aby dobrze
            myślim ?
            Ziesz co łu noju życie toczy sia dalej.....i zawdy staramy sia aby drugiego
            pocieszyć.
            Ale Cie rzucało z Bałtyckiej, przez Barczewo do jeziora Wulpińskiego i eszcze
            dzieś Łódź - toć kawał pięknej krainy zapoznał.
            Dzianakujem za wpsis.
            Chcesz cosik na stres ?
            Mowamy taki czarowny mazurski napój, to je 'Jałowcówka ze śliwką'.
            Przepis znajdziesz w kóntku śliwowicy z płomyckiem smile
            Zaro bande psisać. Nie trapś sia.

Dobrze co masz takie fejn wspomnienia, jo, takich ni mom, nic nie mom coby miło
            wspominac łojczulka, doprawdy nic - mojego łojculka wódka zabziła. Zapsił sia
            na sniarć.
            • rita100 Re: TYLKO TOBIE...!! 11.12.06, 22:27
              Tlo ni zabocz (nie zapomnij) ło noju
              • tauron10 Re: TYLKO TOBIE...!! 12.12.06, 12:04
                Zapewne!jest różnica między jałowcówką ze śliwką a śliwowicą z jagodą jałowca!!
                • gietpe Re: TYLKO TOBIE...!! 12.12.06, 18:24
                  Wyrazy współczucia dla Ciebie i Twoich bliskich.
                  ...zostały słowa których się nie zdążyło powiedzieć i wspomnienia.
                  W takich chwilach dobrze mieć oparcie w Rodzinie.
                  Pozdrawiam
                • rita100 Re: TYLKO TOBIE...!! 12.12.06, 19:44
                  tauron10 napisał:

> Zapewne!jest różnica między jałowcówką ze śliwką a śliwowicą z jagodą
                  jałowca!!

Trza bandzie to wyjaśnić co je lepsze smile
            • tauron10 Re: TYLKO TOBIE...!! 12.12.06, 11:58
              rita100 napisała:

> Dziekujmy za to że chtoś taki był.
              >
              > Tauron, aleś noju (nas) zaskoczył. Czam mym zsłużyli na taki psiankny wpsis.
              > 'TYLKO TOBIE' - jinaczej 'TOBZIE TLO' - Łojcu, o łojculku ta łopozieść, ta
              > wspomninki. Tatulek, jinsze godajó Warnijacy. Takie je zycie. Godaj
              > ziencej, noju struny syrca tak świergotajó z cikawości. Pozidz ziencej ło
              > łojczulku. Nie mniarkuje (rozumie) w czam rzecz z jyziorem Wulpińskim. Co sia
              > stało, że tak zakóńczyłeś łopozieść ? Bandziem czkać na wyjaśnienie, bo tlo
              Ty
              > to mniarkujesz (rozumiesz), a reszta musim sia domyślać. Ale czy aby dobrze
              > myślim ?
              > Ziesz co łu noju życie toczy sia dalej.....i zawdy staramy sia aby drugiego
              > pocieszyć.
              > Ale Cie rzucało z Bałtyckiej, przez Barczewo do jeziora Wulpińskiego i eszcze
              > dzieś Łódź - toć kawał pięknej krainy zapoznał.
              > Dzianakujem za wpsis.
              > Chcesz cosik na stres ?
              > Mowamy taki czarowny mazurski napój, to je 'Jałowcówka ze śliwką'.
              > Przepis znajdziesz w kóntku śliwowicy z płomyckiem smile
              > Zaro bande psisać. Nie trapś sia.
              >
              > Dobrze co masz takie fejn wspomnienia, jo, takich ni mom, nic nie mom coby
              miło
              >
              > wspominac łojczulka, doprawdy nic - mojego łojculka wódka zabziła. Zapsił sia
              > na sniarć.

Rito! tak tylko wylalem nad klawiaturką swój żal!!
              Trudno tutaj o jakąś logikę! A jezioro Wulpińskie? tam spędzałem z rodzinką
              prawie każdy lipiec od 20 lat, czy jeszcze będę nie wiem?
              Co do Twojego Łojculka, to faktycznie bardzo smutne,że nie dał rady zmorze!!ale
              biorąc pod uwagę szaro-niebieską "instytucję" na którą spoglądał z okna Waszego
              mieszkania w Łolstynie...?! może jest to jeden z powodów!?
    • tauron10 Re: TYLKO TOBIE...!! 12.12.06, 11:39
      Dziękuję pięknie Wam wszystkim!!!!!!!!!!!

Marucha,Ksieżniczko,Krakowianko i Fedarze!!!Faktycznie, dla tych kogo mamy
      śpieszmy sie!
      Co do sliwowicy Rito,to jeszcze nie czas!(chociaż,czemu nie!)

• rita100 Re: TYLKO TOBIE...!! 12.12.06, 20:51
        Cuje Tauron co lejdujesz (lubisz) godać ło splytkach (opowieściach). Pewno ,só
        momenty godatliwe i mniej godatliwe. Só (są) momenty smutne i wesolutkie.
        Dzieś wycytałam żeś ze Szczecina. To prowda ?
        Cy mosz eszcze do kogo przyjeźdzać na Warnije ?
        Jek to sia stało że w Szecinie łostał sia ?
        To dużo ziesz ło mnie. Zgodza sia co domek mój na cztyry strony śwata. Z jydnej
        milicyja, z drugiej buło dawno pogotowie ratunkowe, z trzeciej Dworzec
        autobusowy, a z czwortej magazyny poniemieckie z maliutkim łokienkami do
        których sia z procy strzelało. Tak zianc dzie sie ni łobrucisz to wszandy sia
        cosik działo. Ale jek mózió: nociemniej pod latarnió.
        Zidzisz można psić wódke, bo to no ludzi je. Ale ludzie jinaczej reagują po
        wypsiciu. Jedni zasypsiajó, só łagodni, a w drugich diobeł wstampuje i sia
        awanturiją.
        A ło tam łuż ni bande mózić, bo to strasznie przykre, zidzieć łojca na dnie
        kałuży ulicy Warmińskiej. Bzidak ni doszedł doma na własnych nogach. Koleżanka
        mozi: łobacz cy to ni twoj łojciec ? Nie, to nie je mój łojciec -
        łodpoziadałam. Zwady myślałam co nigdy ni wyjde za móż za łożyryka (pijaka) i
        rychtycznie tak je, mom męża abstynenta, bzierze lekarstwa i ani łyka z
        gorzałeczki ni moze, ani psiwa. Długo by godać co ma przkazał łojciec. Na swoim
        życiu pokazał jek nie należy żyć. Pokazał prawie wszystko co je szpetne w życiu.
        Teraz ziesz jak bardzo trza cenić ludzi takich jek Twoj Łojciec.
        Nie jestem przeciwnikiem picia, wręcz przeciwnie , nie wyobrażam sobie imprezy
        bez gorzałeczki która rozwiązuje jayzyki, gdzie śpsiewa sia i raduje, dzie
        ludziska łunoszą sia humorem a ni dręczą drugiego. I dzie ludziska czkają na
        następną taką fejn impreze.
        hehe, patrze, alem sia rozpsisała, ło jenu.....stop, stop, stop...pozdrawiam.
        Dobrze godam Warnijacy ?

Na wszystko je cias póki żyjem.
        • rita100 Re: TYLKO TOBIE...!! 12.12.06, 21:40
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,36169748,36169748,0,2.html?v=2
          Łobaczcie , tu só linki na psiankne łobrazecki z jyziora Wulpińskiego.
          Warto przeglądnąc zdjęcia - sliczne.
          • tauron10 Re: TYLKO TOBIE...!! 14.12.06, 11:16
            Rito! oczywistym jest,ze podziwiałem prace Fredka juz wcześniej!!a na tym
            mosteczku też kija moczyłem(ale bez mytowej karty).
            Co do Szczecina? to przyspawała mnie do tego miasta moja Pani z plemienia
            Wkszanów!! i kapitalna praca!! robiłem to co lubiłem i jeszcze mi za to
            płcili,fajno nie??! ale o tym sza!przez 00.
        • tauron10 Re: TYLKO TOBIE...!! 14.12.06, 11:32
          A co do gorzałki to nomen omen absolutnie się z Toba zgadzam!
          Mój pierwszy alkohol to baryłeczki ze "słodkiej dziurki"pod ratuszem (pycha),a
          następnie w mieszkaniu na xx-lecia(os.Kormoran)dorwałem się z rureczką do
          Tatusiowego gąsiorka z winkiem porzeczekowym,o raju!! a za 2 godziny graliśmy
          oficjalny mecz piłki kopanej z S.P Nr.15 i.."chuba???smile" było w plecy!!
          No ale tam połowa z nich trenowała w trampkarzach KS Warmia
          • rita100 Re: TYLKO TOBIE...!! 14.12.06, 19:38
            Nad jeziorem, nad wodami
            Siadł Warnijak na kamieniu,
            Rzucił wzrok wkoło ze łzami,
            I tak milczał w zadumaniu.

Smucił się i cieszył razem,
            Puscił myśli w wolnym toku
            Nad cudownym krajobrazem,
            Który się przedstawiał oku.

Tauron, myśle , ze cudowny wierszyk znalazłam na zakończenie kóntka, napisany w
            1874 przez Andrzeja Samulowskiego. To właśnie jego nazwiskiem ulica jest mi
            najbardziej ukochana. I kto by to pomyślał, że dziś recytuje jego wiersze.
            Rodzicom w niebzie chyba punkty zbieram wink))))
            Tauron puszczaj myśli w wolnym toku smile

A łu noju i zjysz i wypsijesz ze smakam !
            "Wzieła głoske i mówi: " Wypijem z przyjacielem - i trąciła - nie dobrze by
            było nie wypić". Jek wypsiła, zaroz padła." wink)) to z takej bajecki

Właśnie czkamy, aż gąsiorek Gajowego skónczy robzić bul, bul, bul bo bandziem
            degustowac i klarować. To z zisienek je zino. (zi = wi)
            • tauron10 Re: TYLKO TOBIE...!! 15.12.06, 10:20
              Rito naprawde ładny!dzieki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka