Dodaj do ulubionych

Nazwisko Wiergan

06.04.09, 07:45
Szukam krewnych z Waszego regionu o nazwisku WIERGAN.Ktoś
słyszał może???Będę wdzięczna za jakiekolwiek info.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • rita100 Re: Nazwisko Wiergan 06.04.09, 20:13
      Nie, nie trasiułam am. Ale fejn co sia pytosz. Damy pozor na to mniano.

Powiedz nam, czy Twoi krewni to przyjezdni, po wojnie, czy coś innego. Jesli
      możesz, oczywiście.
      Dlaczego szukasz na Warmii ? Masz jakieś konkrety ?
      • desty2001 Re: Nazwisko Wiergan 07.04.09, 07:47
        Dziękuję za odpowiedź. Dziadek mój pochodził z Waszych
        okolic.Osiedlili się chyba jeszcze przed wojną. Nie mam
        szczegółowych danych, niestetysad
        • rita100 Re: Nazwisko Wiergan 07.04.09, 17:54
          A sprawdziłaś , czy czasem po wojnie lub przed wojną nie zmienił lub nie
          przekręcili nazwiska - to się często zdarzało. Napotkałam nazwisko chyba Wargan,
          ale jeszcze sprawdze.
          • gajowy555 Re: Nazwisko Wiergan 08.04.09, 13:29
            Jó, jekby jekieś bliższe namiary, choćby skónd buł ? Jekó mniejscowość? Jek na
            imie mnioł ? W którym roku łurodzóny ?
            Bandziewa sznupać do pospołu smile
            • gietpe Re: Nazwisko Wiergan 08.04.09, 22:59
              Zitojta pozdrawziam Wszystkich. Jo desty poziem Tobzie co Polsce
              mnieszko 20 Wierganów smile dwunastu w Legnicy i powiecie, psianciu w
              Olecku,dwóch we Gnieźnie i jedyn w Kołobrzegu to może posznupaj na
              bliższych forach .Pozdrwziam
              • rita100 Re: Nazwisko Wiergan 09.04.09, 17:51
                Gietpe, fejn rachujesz. Może sia rozłazi ło tych Wierganów z Olecka. Tam można
                by poszukać w ksiójżce tylefonicznej.

pozdraziam i smacznygo jojka winszuja

https://img34.picoodle.com/img/img34/5/12/28/f_paques19m_e85fc0a.gif
                • desty2001 Re: Nazwisko Wiergan 10.04.09, 07:54
                  Z Legnicy ja jestem - tu znam wszystkich Wierganów. W Kołobrzegu
                  mieszkał mój brat, lecz utonął 10 lat temu. Wiem, że mojego dziadka
                  tata miał na imię Adam, a mama - Tekla. A dziadek Stanisław. Był
                  wychowywany przez ciotkę, jak powiadał"koło Augustowa". Bardzo Wam
                  kochani dziękuję za zainteresowanie, jestem bardzo wdzięczna.
                  Kasia Salecka(Wiergan)
                  • gajowy555 Re: Nazwisko Wiergan 10.04.09, 18:46
                    No jó, tak Kasiu to łuż só kónkretne ziadomości. Mowam przijaciół ze Augustowa, tak po Zielgónocy, jek tlo cias zwoló, posznupam Waju Wiergana. Tlo chtórygo sznupać : Stanisława, czy Adama ?

A teroz to łuż Wesołygo Alleluja i smacznygo jojka a i dyngusa mokrygo Waju winszujewa smile

https://szablonyallegro.net/zdjecia/wielkanoc.jpg
                    • rita100 Re: Nazwisko Wiergan 10.04.09, 21:49
                      No jó ! Wiara to fejn rzecz smile

No jó, to życza Woma tedy na ta Zielgónoc gwołt zdrozio, smakozitych jojków
                      i noszygo zdrowygo warnijskygo smaganio.
                      • gajowy555 Re: Nazwisko Wiergan 21.04.09, 10:39
                        Jó, pytoł am znajomych, tlo żoden ło Wierganach nie słyszoł.
                        Żol, co Waju pomóc ni moga, jano escze łoddo napsisać na augustowskie linki. Może tamój co ziedzó ?

www.augustow24.pl/
                        pozdraziom smile
                        • desty2001 Re: Nazwisko Wiergan 24.04.09, 08:14
                          Bardzo serdecznie Wam dziękuję i pozdrawiam serdecznie!!!
                          • rita100 Re: Nazwisko Wiergan 24.04.09, 22:44
                            Nie mo za co dziankować. Przyjemność je po noju stronie. Przyjmnij łod noju
                            piesni warnijskie w nowych aranżacjach. Powstoł taki nowy zespół HOBOUD czyli po
                            warnijku to je kłobuk, taki diobełek co robzi figle i juz robzi, bo to je
                            psiyrsza kapela co gro w noju gwarze. Joł.
                            Zadedykujem to woju całej familiji smile
                            pozdraziam

www.myspace.com/hoboud
                  • centauer Re: Nazwisko Wiergan 19.02.18, 21:24
                    Dzien dobry Pani Kasiu!!!!
                    Nazywam sie Elzbieta Bielecka,jestem wnuczka Wladyslawa Wiergana i zbieram informacje o rodzinie Wierganow,bo chce utworzyc drzewo genaologiczne,moj dziadek mial brata Adama,ktory zmarl przed 2 wojna swiatowa,a jego synowie Jan i Stanislaw mieszkali po wojnie w domu mojego dziadka,pozniej wyjechali do Legnicy.bardzo prosze o informacje o rodzinie Wierganow,ja posiadam troche informacji o rodzinie mojego dziadka.Serdecznie pozdrawiam
                    Elzbieta
                    • warnija Re: Nazwisko Wiergan 20.02.18, 18:30
                      Psianknie zitom Póni Elżbieto!

Nie wiem, czy Kasia jeszcze tutaj zagląda. Proponuję napisać do Niej na priva (jeżeli się logowała do gazety.pl to może mieć takąż pocztę).
                      Niestety nie mamy kontaktu.
                      Dziękuję za Pani wpis, miejmy nadzieję, że Kasia się odezwie i wspólnie znajdziecie swoje korzenie.

Psianknie pozdroziom i zapraszom na Warnijo smile
                      • gajowy555 Re: Nazwisko Wiergan 20.02.18, 18:43
                        Próbowałem napisać do Kasi na pocztę gazetową. Niestety przychodzi wiadomość zwrotna o błędzie połączenia, czyli że Kasia już nie korzysta z tej poczty.
                        Nadzieja, że być może zagląda czasami na forum Warnija i zobaczy wpis pani Elżbiety.
                        Serdecznie pozdrawiam obie Panie smile
                        gajowy555

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka