desty2001 06.04.09, 07:45 Szukam krewnych z Waszego regionu o nazwisku WIERGAN.Ktoś słyszał może???Będę wdzięczna za jakiekolwiek info.Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Nazwisko Wiergan 06.04.09, 20:13 Nie, nie trasiułam am. Ale fejn co sia pytosz. Damy pozor na to mniano. Powiedz nam, czy Twoi krewni to przyjezdni, po wojnie, czy coś innego. Jesli możesz, oczywiście. Dlaczego szukasz na Warmii ? Masz jakieś konkrety ? Odpowiedz Link
desty2001 Re: Nazwisko Wiergan 07.04.09, 07:47 Dziękuję za odpowiedź. Dziadek mój pochodził z Waszych okolic.Osiedlili się chyba jeszcze przed wojną. Nie mam szczegółowych danych, niestety Odpowiedz Link
rita100 Re: Nazwisko Wiergan 07.04.09, 17:54 A sprawdziłaś , czy czasem po wojnie lub przed wojną nie zmienił lub nie przekręcili nazwiska - to się często zdarzało. Napotkałam nazwisko chyba Wargan, ale jeszcze sprawdze. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Nazwisko Wiergan 08.04.09, 13:29 Jó, jekby jekieś bliższe namiary, choćby skónd buł ? Jekó mniejscowość? Jek na imie mnioł ? W którym roku łurodzóny ? Bandziewa sznupać do pospołu Odpowiedz Link
gietpe Re: Nazwisko Wiergan 08.04.09, 22:59 Zitojta pozdrawziam Wszystkich. Jo desty poziem Tobzie co Polsce mnieszko 20 Wierganów dwunastu w Legnicy i powiecie, psianciu w Olecku,dwóch we Gnieźnie i jedyn w Kołobrzegu to może posznupaj na bliższych forach .Pozdrwziam Odpowiedz Link
rita100 Re: Nazwisko Wiergan 09.04.09, 17:51 Gietpe, fejn rachujesz. Może sia rozłazi ło tych Wierganów z Olecka. Tam można by poszukać w ksiójżce tylefonicznej. pozdraziam i smacznygo jojka winszuja Odpowiedz Link
desty2001 Re: Nazwisko Wiergan 10.04.09, 07:54 Z Legnicy ja jestem - tu znam wszystkich Wierganów. W Kołobrzegu mieszkał mój brat, lecz utonął 10 lat temu. Wiem, że mojego dziadka tata miał na imię Adam, a mama - Tekla. A dziadek Stanisław. Był wychowywany przez ciotkę, jak powiadał"koło Augustowa". Bardzo Wam kochani dziękuję za zainteresowanie, jestem bardzo wdzięczna. Kasia Salecka(Wiergan) Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Nazwisko Wiergan 10.04.09, 18:46 No jó, tak Kasiu to łuż só kónkretne ziadomości. Mowam przijaciół ze Augustowa, tak po Zielgónocy, jek tlo cias zwoló, posznupam Waju Wiergana. Tlo chtórygo sznupać : Stanisława, czy Adama ? A teroz to łuż Wesołygo Alleluja i smacznygo jojka a i dyngusa mokrygo Waju winszujewa Odpowiedz Link
rita100 Re: Nazwisko Wiergan 10.04.09, 21:49 No jó ! Wiara to fejn rzecz No jó, to życza Woma tedy na ta Zielgónoc gwołt zdrozio, smakozitych jojków i noszygo zdrowygo warnijskygo smaganio. Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Nazwisko Wiergan 21.04.09, 10:39 Jó, pytoł am znajomych, tlo żoden ło Wierganach nie słyszoł. Żol, co Waju pomóc ni moga, jano escze łoddo napsisać na augustowskie linki. Może tamój co ziedzó ? www.augustow24.pl/ pozdraziom Odpowiedz Link
desty2001 Re: Nazwisko Wiergan 24.04.09, 08:14 Bardzo serdecznie Wam dziękuję i pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link
rita100 Re: Nazwisko Wiergan 24.04.09, 22:44 Nie mo za co dziankować. Przyjemność je po noju stronie. Przyjmnij łod noju piesni warnijskie w nowych aranżacjach. Powstoł taki nowy zespół HOBOUD czyli po warnijku to je kłobuk, taki diobełek co robzi figle i juz robzi, bo to je psiyrsza kapela co gro w noju gwarze. Joł. Zadedykujem to woju całej familiji pozdraziam www.myspace.com/hoboud Odpowiedz Link
centauer Re: Nazwisko Wiergan 19.02.18, 21:24 Dzien dobry Pani Kasiu!!!! Nazywam sie Elzbieta Bielecka,jestem wnuczka Wladyslawa Wiergana i zbieram informacje o rodzinie Wierganow,bo chce utworzyc drzewo genaologiczne,moj dziadek mial brata Adama,ktory zmarl przed 2 wojna swiatowa,a jego synowie Jan i Stanislaw mieszkali po wojnie w domu mojego dziadka,pozniej wyjechali do Legnicy.bardzo prosze o informacje o rodzinie Wierganow,ja posiadam troche informacji o rodzinie mojego dziadka.Serdecznie pozdrawiam Elzbieta Odpowiedz Link
warnija Re: Nazwisko Wiergan 20.02.18, 18:30 Psianknie zitom Póni Elżbieto! Nie wiem, czy Kasia jeszcze tutaj zagląda. Proponuję napisać do Niej na priva (jeżeli się logowała do gazety.pl to może mieć takąż pocztę). Niestety nie mamy kontaktu. Dziękuję za Pani wpis, miejmy nadzieję, że Kasia się odezwie i wspólnie znajdziecie swoje korzenie. Psianknie pozdroziom i zapraszom na Warnijo Odpowiedz Link
gajowy555 Re: Nazwisko Wiergan 20.02.18, 18:43 Próbowałem napisać do Kasi na pocztę gazetową. Niestety przychodzi wiadomość zwrotna o błędzie połączenia, czyli że Kasia już nie korzysta z tej poczty. Nadzieja, że być może zagląda czasami na forum Warnija i zobaczy wpis pani Elżbiety. Serdecznie pozdrawiam obie Panie gajowy555 Odpowiedz Link