margit35 21.08.08, 18:23 witam i mam pytanie planuję wyjazd do Syrii,czy można przekraczać bez przeszkód granicę z Izraelem,jakie dokumenty są wymagane? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dana33 Re: Z Syrii do Izraela 21.08.08, 22:00 ujjjj...... lepiej sprawdz najpierw w ambasadzie israela w polsce... zdaje mi sie, ze nie mozna przekraczac granicy..... Odpowiedz Link
piotr1020 Re: Z Syrii do Izraela 22.02.09, 09:38 zaimuję sie tym tematem już troche czasu i z informacji z netu, opisów wypraw, można spokojnie przekraczać granicę, syria,jordania,izrael.Z powrotem jest problem! A grudniowej relacji wiem , ze jordanczycy jak i izraelczycy nie steplują paszportów aby nie było potem problemy z wjazdem do takich krajów jak Syria, Libia i Iran. Trzeba tylko o to poprosic na granicy. Dają karteczki do paszportu z pieczatką wjazdowa. Teraz sie upewniam czy tak jest zawsze?! Odpowiedz Link
anula36 Re: Z Syrii do Izraela 22.02.09, 11:52 podobno nie jest tez tak latwo wjechac do Izraela z pieczatka syryjska,przepytywanie na maxa. Odpowiedz Link
tanger_soto Re: Z Syrii do Izraela 26.02.09, 14:44 mi Izraelczycy zabrali paszport do sprawdzenia i zwrocili juz z pieczatka, wiec dyskusji nie bylo. mialam stemple z Syrii i zapytali tylko po co tam bylam. gorzej bylo z wyjazdem - temat Syrii powrocil z mocno spotegowana sila i wydaje mi sie, ze przez to mialam odrebna, bardzo szczegolowa kontrole granica Syria - Izrael zamknieta (panstwa caly czas w formalnym stanie wojny) Odpowiedz Link