rydzyna1213 25.03.18, 18:39 czy ktoś z obecnych był na tej wycieczce? Mam kilka pytań. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3nd Re: Magia Izraela 18.07.18, 11:03 Magia Izraela istnieje w kazdej wycieczce do Izraela . Ona powoduje ze czesto podroznik staje sie uzalezniony i wraca tam niejeden raz . Jest to choroba nieuleczalna :-) . A najlepsze wycieczki to sa samodzielne . Co najmniej 7 dni . 3-4 dni tylko na Jerozolime i okolice (MM i Bejtlechem). 3 dni T-A . Jesli chcecie dodac Ejlat i polnoc Izraela to dodajcie dni albo dodatkowy przyjazd . A najwazniejsze brac to lekko i bez napiecia. Polecam wejscie na FB "Wakacje w Izraelu " . Wiele sie mozna tam dowiedziec . Odpowiedz Link
tamsin Re: Magia Izraela 23.05.19, 18:00 Wrocilam z Izraela i potwierdzam magie Izraela :-) Jest po prostu przpepiekny. Moje spostrzezenia z mojej wycieczki: - nie zauwazylam jakiegos nadmiernego wypytywania przy przejsciu przez granice (przylecialam liniami El-Al) -nie bylo miejsca ani dnia abym poczula sie nieswojo, kraj jest bardzo przyjazny dla turystow -Jerozolima jest niesamowita, urok i magia tego miasta moze troche przycmic umysl a trzeba uwazac na sprzet (mi jakis smarkacz probowali wyrwac gopro z kijka na bazarze) -hotele sa wygodne, ale niektore troche zaniedbane ale wszyscy sa mili i pomocni -w Eilat na poczatku maja jest niesamowicie goraco, plaza nie ma ladnego piasku tylko kamyki, po ktorych gola stopa nie da sie chodzic -w calym Izraelu slychac jezyk rosyjski na kazdym kroku, kto zna ten jezyk latwo sie dogada, oprocz tego prawie wszyscy mowia po angielsku -Tel Aviv to naprawde miasto ktore nigdy nie spi, na plazy caly czas cos sie dzieje i trzeba uwazac aby sie nie stuknac z hulanogami, bo ludzie nimi jezdza po chodnikach i gdzie im sie podoba -spedzilam dwa tygodnie i to w/g mnie za malo -Izrael jest drogi Odpowiedz Link