Dodaj do ulubionych

sklepy itp.

06.07.06, 20:23
Witam z Emancypantek i pytam: gdzie robicie zakupy? Bo w sumie to posucha u nas z obiektami handlowymi. W pawilonach na Emancypantek jest Szczypiorek, ale kiedyś go już podsumowano jako "najdroższy sklep w Pruszkowie" (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=27915410&a=27915410), poza tym kiedyś mi sprzedali kapuste białą koloryzowaną buraczkami jako czerwoną... Przez chwilę był wspaniały sklep rybny, w którym oprócz ryb były np. naleśniki, pierogi i dobre wędliny, ale padł - chyba za rzadko w nim bywaliśmy. Zawsze można liczyć na pawilonowe delikatesy, ale całych zakupów tam się nie zrobi, podobnie jak w Lidlu (choć przyznaję, że kilka rzeczy czasem w Lidlu kupuję). W nieco oddalonym Dragonie jest może i wszystko, ale za to jakie ceny...

I jeszcze jest Piekarnia Cafe. Zawsze ich chwaliłem aż do momentu, w którym zamiast zamówionego tortu czekało na nas.. ciasto. Bo miła pani przyjmująca zamówienie zapomniała zapisać na kartce magiczne słowo "tort". Poprosiliśmy o zwrot zaliczki i pojechaliśmy kupić tort mrożony w hipermarkecie...
Obserwuj wątek
    • uasiczka Re: sklepy itp. 07.07.06, 07:47
      ja kupuję "w norce" czyli w delikatesach - ale głównie fajki i piwo
      resztę w "żanciaku" - ostatnio w "teskaczu" bo mają fajen arbuchy
      i to wszystko...
      • vidasov1 Re: sklepy itp. 07.07.06, 09:22
        Z naszego osiedla jest w miare blisko do ... Komorowa.
        A tam sa np. sklepy przy WKD: zabka, wedliny, drozsze ale za to dobre wedliny
        (u Babuni) ....
        • erleusortok Re: sklepy itp. 07.07.06, 11:33
          vidasov1 napisał:
          > Z naszego osiedla jest w miare blisko do ... Komorowa.
          No tak, ale to niestety potwierdza, że nasze osiedle to tylko blokowisko. Wprawdzie niewysokie, stosunkowo dobrze utrzymane i zamożne, ale jednak blokowisko, sypialnia. Sklepów nie ma, szkoły czy przedszkola też chyba nie, jesteśmy na końcu Pruszkowa...
    • slaweks14 Re: sklepy itp. 10.07.06, 00:31
      witam
      ja tam sie ciesze, że jest taki szczypiorek, ostatna deska ratunku.
      pieczywo staram sie kupowac jednak z reguły w piekarni na ul.kościelnej (moze
      ktos zna lepszą), a wawrzywka to jednak rynek.
      do lidla przyznam sie chodzic z musu, po masło albo cukier, obsługa mnie przeraża.
      • doska01 Re: sklepy itp. 12.07.06, 12:16
        Chyba nie da sie powiedziec nic odkrywczego w tym temacie bo i ilosc sklepow
        ograniczona.
        Kiedys najczesciej korzystalam z Geant. Obecnie raczej zakupy raz na tydzien w
        supermarkecie w Warszawie po drodze do domu.
        Jak czas pozwala to targ.
        Awaryjne sytuacje - Szczypiorek i ten sklep obok czynny chyba zawsze.
        Lidl - podobnie jak wyzej, czasem jak cos zabraknie, ser, salata, ale nie
        cierpie tego ze jest tam zwykle 2 kasy na dlugasnie kolejki.
        Dragon - bylby ok , gdyby nie ceny.
        Alberta nie lubie wiec nie chodze tam.
        Pieczywo czasem w piekarni osiedlowej
        Ciastka od Jezaka (niedaleko Dragona)
        I to tyle jesli chodzi o mnie.
        Czasem oczywiscie sklepy w centrum Pruszkowa.
        • mona12 Re: sklepy itp. 15.07.06, 20:34

Rewelacyjna jest Niespodzianka (w pawilonach)
          Często robię tak, że zaczynam zakupy od Lidla - prztestowałam już co można tam
          kupować ;) a to czego tam nie kupuję uzupełniam w Niespodziance albo w
          ostateczności w Dragonie (ceny po prostu z sufitu). Najgorzej jest jak kończą
          się Pampersy - nie można ich chyba nigdzie na naszym osiedlu kupić!
          • beta77 Re: sklepy itp. 27.07.06, 21:37
            cieny z lidla są lepsze od pampersów :)
            • ziulek5 Re: sklepy itp. 29.08.06, 18:42
              Dlaczego uważacie, że Szczypiorek jest drogi??? Ja tam chodzze juz od kilku lat
              i uważam, że zawsze maja wszystko (prawie) swieże i jak do tej pory sie nie
              zawiodłam. Wiadomo, że puszka groszku bedzie drozsza w takim osiedlowym sklepie
              niż w Geancie bo zalezy to od firmy. Jednak wolałabym dopłacic te kilka groszy w
              takim sklepie niz kupic groszek z robakami w Geanie (tak miała moja oszczedna
              ciotka).....
          • justa78 Re: sklepy itp. 22.08.06, 22:21
            pampersy tylko w Dragonie niestety:(, awaryjnie kupiłam jakieś czeskie z Lidla
            i była to porażka, jak zreszta większość zakupów z Lidla, poza papierem
            toaletowym i ręcznikami papierowymi. A w których pawilonach jest Niespodzianka?
            Osobiście zmuszona jestem do robienia zakupów w Szczypiorku, chociaż nie
            uśmiecha mi się wyskakiwanie z 50 zeta prawie codziennnie, dlatego
            alternatywnie raz w tyg robimy zakupy w Tesco...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka