Gość: Lukas IP: *.multi-play.net.pl 25.08.08, 21:27 Moja wspólnota poszukuje nowego zarządcy nieruchomości. Możecie kogoś polecić? Przed kimś przestrzegacie? Chcemy wybrać rzetelną firmę. Będę wdzięczny za opinie. Lukas Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krakuska.pl Re: Jaki zarządca nieruchomości? 25.08.08, 23:40 Nie wybierajcie przypadkiem "Domator" . Siedziba Wzgórza Krzesławickie. Jakiekolwiek monity wspólnoty pozostają bez realizacji. Jest przytakiwanie i .....cisza. Albo wogóle nie odpowiadają na zadawane pytania, bądź zgłaszane problemy. Biorą nasze pieniądze, a traktują nas jak niepotrzebnych intruzów. Panie niby bardzo miłe, ale to wcale nie przekłada się na efekty. Zaczynamy żałować tego wyboru. A są u nas prawie 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
mainstreem Re: Jaki zarządca nieruchomości? 27.08.08, 13:42 Ten www.multum.krakow.pl/pages/ nie jest najgorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby211 Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: 81.21.196.* 08.10.08, 16:39 Jan Łastowiecki - tel. 608658274, jest niezły, nie było z nim żadnych kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: 195.46.43.* 30.12.08, 14:20 Bardzo dobra jest firma Jamróz (siedziba - Bronowice stare) - rzetelna. Polecam, zarządzają nami już 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lapi Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: 80.53.178.* 07.01.09, 23:55 polecam tego pana mam do niego email: msikora@interia.eu. z nami jest od 6 lat i jest oki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.eranet.pl 11.01.09, 09:06 Ja poleciłabym firmę Jamróz - naszą wspólnotą zarządza od roku ( przy ul. Radzikowskiego ) i bardzo się starają, wszystko jest tak jak powinno. Podaję maila: biuro@zarzad-jamroz.krakow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 11:10 zdecydowanie ODRADZAM firmę "zarządca" - od dwóch tygodni nie poradzili sobie z usnięciem śniegu z parkingu na naszej wspólnocie - koleiny takie że auta szorują podwoziami po śniegu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: 82.177.125.* 19.02.09, 17:24 aiz, siedziba na Urzędniczej, Klimowicz Piotr 603577583 - sprawdzony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.02.09, 21:01 Gościu na naszej wspólnocie jest tak samo tylko że u nas odśnieżający są raz na tydzień o garażach nie wspomnę ale nic nie jest odśnieżone - jak to tylko garaże to i tak nieźle. Zresztą takiej zimy to już od kilku lat nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko@dagnez.com Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.10.0.193.ipv4.supernova.orange.pl 22.02.22, 17:23 Ńaslal na gabinet sanepid,straż pożarną,policję bez efektu w budynku który zamieszkujePsy mu nie przeszkadzają lecz dwa koty które uważa za hodowlę. Wysterylizowane zaszczepione pracujące z pacjentami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 09:12 ja moge z czystym sumieniem polecic faceta który zajmuje sie naszym blokiem, niedośc że zajmuje sie kompleksowo to jeszcze wszystko klarowne i przejrzyste finansowo jest bez przekretów. w razie czego moge udostepnić email do niego msikora@interia.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: 77.255.252.* 16.05.09, 20:02 jesi poszukujesz w Warszawie firma godna polecenia w której jestesmy od lat zarządzanie nieruhomościami ul.Widok 14 tel.603-860-567 w przestrzegam przed arkaną zarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.09, 20:30 > jesi poszukujesz w Warszawie Forum -> Regionalne -> Małopolskie -> Kraków Tak. Osoba która wybrała właśnie takie umiejscowienie pytania na pewno szuka kogoś z Warszawy. W sumie co za problem - to tylko jedna stacja od nas ... Odpowiedz Link Zgłoś
boldak Re: Jaki zarządca nieruchomości? 16.05.09, 22:43 Mysle, ze nie ma gorszego zarzadcy niz JAMROZ. moja wspolna' Wilenska" wlsnie sie go pozwyla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.05.09, 19:18 A ja słyszałam z kilku źródeł że jest bardzo dobry i zna się na rzeczy. Wspólnocie mojego brata rozwiązał wiele problemów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: 80.53.178.* 20.05.09, 02:49 hej jeśli mogę pomóc to polecam gościa który zarządza u nas od dłuższego czasu i wyprowadził nas z bagna jakie gmina karków nam zafundowała.Podam do niego email jeśli na coś się wam przyda msikora@interia.eu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.su.krakow.pl 19.06.09, 10:05 Ma ktoś jakieś informacje o Nawigatorze Sodo&Sokół? Odpowiedz Link Zgłoś
kakadu_1 Re: Jaki zarządca nieruchomości? 19.06.09, 17:46 Nie polecam Nawigatora. Od 5 lat zarządza u nas, początek był niezły, ale budynek nowiutki. Obecnie ogromne trudności w wykonaniu zaplanowanych remontów, a szczytem jest zbieranie głosów pod uchwałami od marca (zebranie) do chwili obecnej. Brak podjętych uchwał na bieżący rok w tym wysokości zaliczek i rozliczenie roku ubiegłego - tragedia. Zaznaczę, że mamy 19 lokali i tylko dwa wynajmowane, tak więc taka sytuacja nie wynika z niemożności zastania właścicieli. Taka sytuacja niestety dotyczy większości dużych firm zarządzających nieruchomościami. Szukaj we wspólnotach mieszkaniowych, które mają stare budynki. Jeżeli przeszli z zarządcą duże remonty i są zadowoleni to najlepszy sprawdzian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.su.krakow.pl 25.06.09, 10:43 Niestety związaliśmy się z nimi od kwietnia, szkoda że wcześniej nie zapytałam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: 195.46.43.* 25.06.09, 13:04 U nas tez zarządzają , ale niezbyt dobrze im to wychodzi :( Trudno się o coś doprosić, brak profesjonalistów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.su.krakow.pl 26.06.09, 13:51 Słyszałam ze na Białopradnickiej tez niezbyt ich chwalą a już utrzymanie zieleni to podobno tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiek Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: 195.46.43.* 26.06.09, 14:11 U nas na Opolskiej też musieliśmy z nich zrezygnować! radzę to samo! Odpowiedz Link Zgłoś
marcinsodo Re: Jaki zarządca nieruchomości? 03.03.10, 18:16 Witam Uprzejmie informuję, że nasza firma nigdy nie zarządzała żadną nieruchomością przy ul. Opolskiej. Z poważaniem Marcin Sodo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: 195.150.162.* 31.05.10, 18:26 Odradzam zdecydowanie firmę Nawigator. W przeciągu paru ostatnich lat zdecydowanie spadł poziom świadczonych przez nich usług. Do tego dochodzą niejasności w rozliczeniach i coraz to nowsze "oferty specialne" za które trzeba słono płacić. Mam nadzieję, że uda się ich wymienić.(Kraków; 2 Pułku Lotniczego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: 195.46.43.* 02.06.10, 11:55 Witam serdecznie, Czy można Państwu w takim razie wręczyć nasza ofertę na kompleksową obsługę nieruchomości, tak aby mogli się z nią Państwo szczegółowow z nią zapoznać. W jaki sposób można się z Państwem skontaktować? pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
marcinsodo Re: Jaki zarządca nieruchomości? 03.03.10, 18:19 Witam Nic mi nie wiadomo na temat uwag do utrzymania zieleni na Białoprądnickiej. Zajmujemy się powyższą nieruchomością od wielu lat i o ile nam wiadomo ciszymy się tam dobrą opinią. A zieleni tam prawie nie ma. Jeżeli może Pani doprecyzować swoje uwagi będę bardzo wdzięczny. Z poważaniem Marcin Sodo Odpowiedz Link Zgłoś
marcinsodo Re: Jaki zarządca nieruchomości? 03.03.10, 18:15 Czy może Pani powiedzieć o którą Wspólnotę chodzi? Chętnie poznam Pani konkretne uwagi i ustosunkuję się do Pani opinii. Z góry dziękuję. Marcin Sodo Gość portalu: kaśka napisał(a): > U nas tez zarządzają , ale niezbyt dobrze im to wychodzi :( Trudno się o coś > doprosić, brak profesjonalistów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lester Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.dynamic.mm.pl 02.02.15, 17:20 Czy ktoś mógłby mi polecić zarządcę z Krakowa, z którym byłby stały kontakt online? Niestety ale obecny zarządca, z którym wspólpracujemy oferuje dyżury raz w tygodniu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdvlvehr Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.21, 08:10 Omijać z daleka. Od lipca próbuję załatwić prostą sprawę, która ciągnie się już siedem miesięcy. Filozofia tej firmy i ludzi z którymi współpracują to "ignorować aż się odczepią". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 11:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislawjamroz Re: Jaki zarządca nieruchomości? 06.08.09, 12:29 Gość portalu: Kaśka napisał(a): > jeśli mogę dorzucić swoje trzy grosze to polecam Pana Tomasza Greń. Na Fieldorf > a > udało mu się odzyskać pieniądze mieszkańców, które Jamróz z nas ściągał... Pani Kaśko, to, co pani pisze delikatnie mówiąc mija się z prawdą i jest to albo Pani nieznajomość przepisów prawa albo też świadome działanie i z premedytacją stawia Pani moja osobę w złym świetle, gloryfikując Grenia. Tak czy owak, działa Pani na moją niekorzyść z zamiarem uzyskania korzyści przez Grenia. Greń nigdy nie był stroną w sporze miedzy mną a wspólnotą mieszkaniową. Ta sprawa o sygn. akt I C 724/07/K w pierwszej instancji zakończyła się moją wygraną, stąd Wspólnota reprezentowana przez pana mecenasa Chrobakiewicza a nie przez Grenia ( a pan Greń jako świadek i tak nic merytorycznego do sprawy nie wniósł ) złożyła apelację do sądu okręgowego od wyroku pierwszej instancji i sprawa ta o sygnaturze akt IICa 1173/08 postanowieniem sądu wróciła do ponownego rozpatrzenia przez sąd rejonowy. Sąd rejonowy nadał tej sprawie sygnaturę C 1220/08/K i wydał w niej postanowienie dnia 9 kwietnia 2009r. w którym to w punkcie I postanowił umorzyć postępowanie i tylko taka jest oficjalna wersja zakończenia sporu między Wspólnotą Mieszkaniową a moją osobą. Jeśli ten spór został zakończony takim postanowieniem i obie strony z takiego postanowienia są zadowolone to nikomu nie wolno wydawać innych wersji postanowienia sądu powszechnego jak ta uprawomocniona. Jeśli zaś chce Pani komuś przypisać zasługę co do takiego zakończenia sporu to tak naprawdę należy się ona mecenasowi Chrobakiewiczowi a nie Greniowi. Tym sposobem niech splendory z tytułu reklamy, którą chce Pani komuś zrobić, zbiera ten kto na nie zasłużył a nie ten kogo Pani lubi. Mec. Chrobakiewicz to wysokiej kultury fachowiec. Informuję Panią że zawiadamiam administratora gazety.pl Forum że zamieszczony przez Panią post o tej treści narusza moje dobra osobiste choćby dlatego że zamieściła Pani w nim informację niezgodną z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
degren.golada Re: Jaki zarządca nieruchomości? 06.08.09, 14:35 Jakby każdy chciał usuwać posty niezgodne z prawdą to zniknęłoby 90 % całego forum! Każdego zarządcę oczerniają, opowiadają różne historie mniej lub bardziej prawdziwe...a skoro w tym przypadku sprawa zakończyła się w sądzie to znaczy, że coś było na rzeczy... Jeśli Pan się już tak tłumaczy, a właściwie wręcz atakuje, to proszę nam wszystkim napisać jak to było naprawdę?Co takiego się stało, że sprawa wylądowała w sądzie? Proszę nie podawać sygnatur, ani innych tego typu rzeczy, których przeciętny zjadacz chleba i tak nie zrozumie, tylko proszę napisać co zostało postanowione? Czy faktycznie bezprawnie pobierał Pan od mieszkańców pieniądze? Czy teraz ma je Pan zwrócić? Czy nadal Pan zarządza tam? Nie jestem żadną ze stron, ale jakoś tak mnie zainteresowała ta sprawa w momencie gdy przeczytałam taki wywód! Tak więc czekamy na wyjaśnienia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ze-n7 Re: Jaki zarządca nieruchomości? 06.11.09, 12:54 Ja też bym chętnie się dowiedział jak ta sprawa znalazła się w sądzie. Irytuje mnie gdy ktoś krytykuje innych mimo iż sam nie jest bez skazy. Może i Greń nie był super aktywny, ale nie miał żadnej sprawy w sądzie! Z żoną jesteśmy zadowoleni z jego administrowania. Teraz niewiele trzeba. Wystarczy by nic złego się nie działo i jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.net.autocom.pl 06.12.09, 22:43 no jednak ze-n7 szykuje się sprawa w sądzie. Tyle, że to Greń będzie próbował walczyć o pieniądze swoich klientów ze wspólnoty mieszkaniowej gdzieś na Fierdolfa Nila. I to jest zarządca z jajami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.chello.pl 07.03.10, 00:57 Miałam nadzieję że w naszej wspólnocie Nawigator wyprostuje kilka spraw np. zbieranie funduszu remontowego od lokalu, a nie od udziału, niezgodne z UWL(metraże mieszkań 40-120m2!), ale boją się stracić klienta, więc siedzą cicho,bo w zarządzie sami właściciele 100 m2,więc bezprawie trwa.W mojej poprzedniej wspólnocie na Zabińcu zarządca jasno mówił co jest zgodne z prawem a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinsodo Re: Jaki zarządca nieruchomości? 12.04.10, 15:12 Uchwały, które Pani krytykuje, w Pani Wspólnocie zostały podjęte zanim Nawigator został administratorem Państwa Wspólnoty. Ani Pani ani żaden inny członek Wspólnoty ich nie zaskarżył. Pierwsze zebranie z udziałem firmy Nawigator odbyło się 29 marca 2010 roku. Na zebraniu rekomendowaliśmy sposób naliczania zaliczek (w tym opłaty na fundusz remontowy) od metra kwadratowego, ponieważ taki system już w Państwa Wspólnocie funkcjonuje. Pani opinia na temat naszej firmy jest niesprawiedliwa. Z poważaniem Marcin Sodo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gloria victis Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.multi-play.net.pl 13.04.10, 07:26 NIE polecam Navigator'a. amatorszczyzna, notoryczne problemy z naliczaniem opłat. gorszy jest tylko Waśko (z CMS).a do wiadomości właścicieli Navigator'a-szykują się zmiany ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.chello.pl 31.08.10, 18:21 Na licencjonowanego zarzadcę można złożyc skargę do Ministra Infrastruktury Departament Gospodarki Nieruchomościami tel.226212447 fax 226212447 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.interia.pl 01.09.10, 14:38 My tez zrezygnowalismy wlasnie z Nawigatora, pomimo ze byli z nami tylko 8 miesiecy, to min narobili strasznego balaganu w papierach, nie chca tego wyjasnic, mowia ze nie maja dla nas juz czasu, generalnie pala mosty za soba i wokol siebie. No i oczywiscie byli drodzy, u konkurencji placimy ok 20% za administracje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MA Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.nandu.com.pl 24.03.11, 08:58 Jeśli chcą Państwo być zarządzani niezgodnie z UWL oraz standardami profesjonalnego traktowania wszystkich mieszkańcow to Nawigator nadaje się do tego znakomicie, jesli chcą Państwo profesjonalnego zarządcy respektującego standardy zawodowe i UWL to radzę poszukać innej firmy, takie jest moje zdanie po 2 latach współpracy z tą firmą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda44 Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.20, 12:39 Dlatego i ja również nie polecam tak wielkich firm. Mają na tyle wspólnot, że nie bardzo ogarniają wszystkich, nie ma jednej osoby, która dopilnuje wszystkiego. Nieduże firmy starają się o klientów, dbają o nich, łatwiej o kontakt i zalatwianie spraw, bez dziwnych tłumaczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Jaki zarządca nieruchomości? IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.21, 22:23 Erwin jak mogę się z Tobą skontaktować? Odpowiedz Link Zgłoś