Dodaj do ulubionych

Kto lubi reggae ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 21:44
Czasami miło sie słucha :)

pozdrowienia Studenci
Obserwuj wątek
    • Gość: esk Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 21:45
      I nietylko :)
      • Gość: Niki Re: Kto lubi reggae ? IP: *.i24.pl 27.07.06, 12:00
        Ja lubię :D
        • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 12:14
          Do tej słonecznej pogody pasuje Nightwish - "Crimson Tide and the Blue Sea"
          albo Manowar "Warriors Of The World"
          No ale to nie reggae :))

pozdrowienia
          • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:40
            albo "whiskey in the jar" Metallica ,no ale to też nie reggae;))
            • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:45
              A wieczorem relaksujące "Nothing Else Matter" :)), najlepiej w wersji
              koncertowej z San Fransisco :)
              • Gość: Niki Re: Kto lubi reggae ? IP: *.i24.pl 27.07.06, 15:10
                Fajnie masz
                Albo Lordi....
                :P
                joke
                • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:59
                  A dla wybrednych, do poduszki - Diabolical Masquerade :))

straszne piekło na zewnątrz jak i w ich wykonaniu
                  • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 16:04
                    Jednak w moim krakowskim świecie podczas domowego posiedzenia przed wstąpieniem
                    do jakiegoś klubu największą frajde robi Bolter i niezapomniane "Daj mi tę
                    noc". Niejedni już mdleli ;)

• Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 17:11
                      a kolo północy "Enter Sandman" ;)
                      • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 17:49
                        A dla strudzonych życiem, zagubionych w gąszczu czyhających pułapek - Metallica
                        i "One" :D -

Ciekawe jaka byłaby interpretacja :D

buuu
                        • Gość: ironique Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 18:57
                          Ja lubię reggae... ;)
                          ale nie tylko :)
                          pozdrawiam!
                          • Gość: Niki Re: Kto lubi reggae ? IP: *.i24.pl 27.07.06, 20:42
                            Gentleman - Superior!
                            Yeah!
                            • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:49
                              NOFX do samej poduszki :)
                              "Bob" :)

Oby komary zniknęły !
                              • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 13:18
                                a ,zeby było liryczniej to może "man who sold the world"-Nirvany;)))
                                • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 13:43
                                  Na polu/dworze/zewnątrz powiewa lekki wiaterek, słońce nie przeypieka jak
                                  wczoraj :) Enya - "Now We Are Free" - pasuje doskonale do pogody :)

Jednak oryginalnie do końcówki "Gladiatora" zdecydowanie bardziej :)
                                  • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:42
                                    a może by wywolac zmiane pogody .."it;s in the rain "?Enyi?
                                    • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:56
                                      Spróbuj :)

Jak się uda to w najbliższe południe po deszczu z moich głośników zabrzmi
                                      Queen, "We Are The Champions" naturalnie !

Oby jak najszybciej !
                                      • Gość: tlik Queen ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:36
                                        Przez 20 minut padał u mnie deszcz !
                                        Zgodnie z zapowiedzią - Oueen
          • Gość: ola Re: Kto lubi reggae ? IP: 195.150.163.* 29.08.06, 12:46
            w tym roku byłam w ostródzie na festiwalu reggae i sie zakochalam w tej muzyce :D
    • Gość: Czekolada Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:19
      ja :D
      peace everybody :)
      • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:02
        dobra włączmy cos starego Haddaway"What is love";DDD
        • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:39
          Genialny pomysł, dawno mi nie brzmiało :)

A na koniec dnia Klaus Badelt - "he's a pirate" :))))

• Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 00:52
            jak juz jesteśmy przy muzyce filmowej to tak klasycznie bardzo staro..."Moon
            river";)
            • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 08:27
              Rankiem coś spokojnego a zarazem z optymistyczną nutką, hmmm ...
              Vaya Condios "Puerto Rico" :)

miłego dnia
              • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:33
                niesamowite ,masz podobny gust jak ja;),no to może jak juz jesteśmy przy
                latynoskich rytmach hmmm "Conga" G.Estefan
                • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:13
                  A dla podtrzymania - Gloria E - "Wrapped" po czym A. Gabriel "La Reina" - uff,
                  brakuje tylko Tequili, cytryny i soli ;)

*hmm, teoretycznie pora troche wcześna a działnie tego złota czy sreberka
                  przecie takie piorunujące :)

• Gość: ... Taki sam gust bo pisze to ta sama osoba lol!!!! IP: *.i24.pl 29.07.06, 13:55
                    j.w.
                    • Gość: tlik WOW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 14:32
                      Bardzo mi przykro ale Twoje błyskotliwe spostrzeżenie nie znajduje pokrycia w
                      rzeczywistości.

Jestem jednocześnie wdzięczny, że istnieją osoby, które podsuwają każdemu z
                      nas coraz to nowe pomysły. Jeszcze nigdy nie przyszło mi do głowy aby pisać
                      cokolwiek na forum pod czyimś szyldem (bo to nieładne rzecz jasna). Być może po
                      wysunięciu Twojego wniosku odnajdą się osoby, którym takie zachowanie
                      odpowiada – czego oczywiście nie polecam.

Przykro mi, że się zawiodłeś/aś
                      Niemniej pozdrawiam
                      Adam
                      • Gość: tlik Gwoli ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 14:37
                        Na stronie głownej, gdzie znajdują się posty istnieje pewne miejsce, gdzie zaś
                        wpisując interesujące nas słowo, ów słowo zostaje wyszukane. Nie jest
                        problemem, aby ujrzeć autorem jakich postów jest np. x, a jakich y !
                        • Gość: ... To samo IP.... IP: *.i24.pl 30.07.06, 00:41
                          • Gość: fuksja Re: To samo IP.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:11
                            to samo IP?!!!,mamy co prawda jak widac neostradę ale zapewniam Cie ,że nie
                            jestem Adamem;) ( a Joanną;)) ,przykre ale nie tylko my korzystamy z uslug TPSA.
                            ps.no to wywolaliśmy deszcz,wiec dla ochlody
                            Sade:By my side;)
                            • Gość: tlik Woy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 23:40
                              Wczoraj wieczorem odwiedzili mnie znajomi z czasów licealnych, których prawie
                              rok nie widziałem. Noc była długa ... ;)

Mam wrażenie, że moja głowa jest wielkości dobrego, dojrzałego arbuza :)

W związku z tym lekkie brzmienie - Bob Marley "Buffalo Soldier"

Dobranoc :))
                              • Gość: fuksja Re: Woy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 00:51
                                eh ja po grillu jestem ,tez ze znajomymi starymi jak swiat;D
                                dlatego bedzie spokojnie:"Brain damage" pink floyd
                                • Gość: tlik Re: Woy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 09:07
                                  Van Halen - "Jump"

- to jest właśnie to, czego dzisiejszy ranek potrzebuje !

miłego dnia
                                  • Gość: fuksja Re: Woy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:37
                                    o nie znam ,musze posłuchać;) ,no to moze...Guns 'N'Roses
                                    "paradise city"-energetyczne
                                    • Gość: tlik Re: Woy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 16:32
                                      Krzykliwie - "Child in time" Deep Purple

* miało być tak gorąco i parno w ten weekend a w moich północnych stronach
                                      dzisiaj przez większość dnia deszcz i dużo chmur ...

pachnie mi tu hochsztaplerstwem ;)
                                      • Gość: fuksja Re: Woy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 20:46
                                        w Malopolsce tez ale nie narzekam zbytnio;)
                                        ale mam nadzieję ,ze po 20 lipca u naszych południowych sąsiadów zapanuje
                                        jeszcze lato bo jak nie ....
                                        lata 90-te....” Wonderwall „ Oasis
                                        • Gość: tlik Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:17
                                          ... "The House Jack Built"

- z chęcią wybrałbym się na koncert :)

Lech? Tyskie? Pilsner? Heineken? Warka? Żubr:)? Żywiec ? Harnaś :)? hmmmm ... ?

Jeśli chodzi o mnie to PILSNER !

• Gość: fuksja Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 21:58
                                            Cos letniego Bob Sinclar "rock this party now";)) ,na dokladkę"Come as you are"
                                            Nirvany

*Warkę;) ,ewentualnie Harnaś,ale ...wolę wino
                                            • Gość: tlik Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 22:44
                                              Dire Straits "Sultan of Swing" - po czym zabijam komary i robie dobry grunt
                                              pod spanie ;) !
                                              • Gość: fuksja Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 22:54
                                                no to ..Martika "Toy soldiers" ,milych snów;),mój kot zjada komary;p
                                                • Gość: tlik Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 23:20
                                                  Super ten kot - powiedz mu, że kot w butach do łapek mu nie dorasta !

Na zakończenie ...
                                                  Vaya Condios "What's a woman"

Dobrej nocy

• Gość: fuksja Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:57
                                                    powtorzyłam;),bardzo sie ucieszyła-kot to wszak arcydzielo sztuki jak ktos
                                                    kiedys powiedział;)

Red Hot Chili Pepers "under the bridge
                                                  • Gość: tlik Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 19:15
                                                    Już Garfield jest tego świetnym przykładem :D Hmmm, nie wspominam o Twoim kocie
                                                    przed tłustym miłośnikiem lasagny bo dojdzie do tego, że pewnego dnia zasiądzie
                                                    przed komputerem, zajrzy na forum, odnajdzie ten wątek i po chwili wnikliwego
                                                    czytania (zakładam, że jest w tym dobry) piorunująco wzrośnie mu ego i będzie
                                                    się czuł najważnieszy :D

Może heavy metal ...
                                                    Katatonia "Strained"
                                                  • Gość: fuksja Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 21:38
                                                    Obawiam sie ,że już sprawnie korzysta z internetu i niejedno forum czytała;),
                                                    ( o kurcze wlaśnie na mnie patrzy;) ,ma bardz diaboliczny wyglad ,czarna jak
                                                    smoła z bialą krawatka i zielonymi oczami,w dawnych czasach spalili by mnie już
                                                    na stosie ;)

trochę gotyku;)Nightwish -Sleeping Sun
                                                    dobranoc
                                                  • Gość: tlik Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 23:53
                                                    Ciekawe czy ma bardziej zielone niż ja :D

Podtrzymuje Nightwish - "Eclipse"

• Gość: fuksja Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:06
                                                    no ciekawe;D ale żeby się nie obraziła więc...ona ma najzieleńsze z zielonych;p
                                                    INXS "Suicide blonde"
                                                  • Gość: tlik Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:59
                                                    Mam dzisiaj znajomych z byłego liceum w domku ... :)))

Ma być wesoło oczywiście :)

W związku z tym Depress "Bo jo cie kochom" ...

Stojącemu obok mnie Harnasiowi zapewne to się podoba :)

pozdrawiam
                                                  • Gość: fuksja Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 00:41
                                                    hehhe coza zbieg okoliczności też spotkalam swoich przyjacioł z liceum ) eh
                                                    ale ten czas leci ,poczułam się staro...)
                                                    w zwiazku z tym będzie lirycznie i troche kiczoowato;)
                                                    Beverly Craven"Promise"
    • Gość: Jamajka Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 20:47
      hmm... Vavamuffin, Jamal... o tak - to jest to :D
    • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 02:33
      Cięzkie słowa, ciężkie myśli :))))

Manowar "I Belive"

brakuje mi sztandarowego hymnu Smirnoffa :D

ZSRR :D

nie zaszczycam :)
      • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 02:36
        it is for You !!

J ... :D
        • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 03:32
          Modern Talking "Cherry, Cherry Lady "

jakże pięknie !

miłego dnia :)))
          • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 10:26
            hmmm.no skoro juz przy hymnach jesteśmy ( mniej co prawda kontrowersyjnych) to
            mój ulubiony brzmieniowo "Marsylianka",
            a z lzejszych tonów to może Outcast"Hey Ya",pozdrawiam A;)
            • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 11:05
              Towarzystwem ciężkiego ranka niechaj będzie Dżem "Whisky" :)

Miłego dnia :)
              • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 15:42
                jak juz przy Dżemie jesteśmy to "outsider".....
                • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:22
                  no i oczywiście "Sen o Victorii" ...
                  • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 22:53
                    az za bardzo poszło nam wywolywanie tego deszczu;) ,leje i leje ( teraz
                    przestało dopiero )
                    Urszula "Konik na biegunach";D
                    • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 23:17
                      U mnie dzisiaj również cały dzień padało ...
                      Kolejny już raz obejrzałem "Krzyżaków" :)

Teraz Metallica "Mama Said" oraz Vangelis "Conquest Of Paradise"

po czym ZASYPIAM !

dobranoc :))
                      • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 10:27
                        Oglądałeś Krzyżaków? hmmm ,masochista z Ciebie;)ale jako jedna z nielicznych
                        lektur podobała mi się .Deszcz ustał tylko się troche chmurzy więc pewnie znowu
                        poleje
                        Nightwish"Wish had I angel";)
                        • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 11:37
                          Wczraj ogólnie był dla mnie cięzki dzień, poczynając od rannego bólu głowy,
                          który jednak szybko minął. Gdy wieczorem zobaczyłem co jest w TV i ujrzałem
                          recenzje filmu "Uciekinier" - to mi się niedobrze zrobiło - wystarczyło tylko,
                          że był napis - "rok 2015". Włączyłem "Krzyzaków" i tak oglądając - przysypiając
                          dotrwałem do końca dnia :)

Nech będzie ... również Nightwish - "Over the Hills and Far Away"

miłego dziona :D
                          • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 19:50
                            a to nie był jakis koszmar ze Szwarzenegerem?;p ,bo cos mi w programie
                            mignęło .Ja usilowałam oglądnąć film na kompie ale niestety po wielu bojach
                            zwiazanych zjego uruchomieniem nie udało się ;/,dzisiaj może włączę sobie
                            horrorek "Wzgorza mają oczy " -choć słyszalm ,ze taki średni raczej
                            no to może.....Gnarls Berkley "Crazy"( chyba nie było tego wczesniej??)miłego
                            wieczorka;)
                            • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 21:58
                              Tak, dobrze Ci mignęło w programie. Jakiś kosmiczno-sensacyjny film z Arnoldem.
                              Nie oglądąłem jeszcze horrorku o którym wspomniałaś, płytka z filmem siedzi w
                              Krakowie i czeka w kolejce. Ja dzisiaj oglądałem "Wesele". Ehhh, miałem dzisiaj
                              posprzątać cały dom i zakończyło się na kuchni :)

Napewno nie było "Macy's Day Parade" ... Green Day :))

Miłego wieczoru&snów
                              • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 23:49
                                W moim pokoju zdążył się zakurzyć regał i półki ,mam się za to wziąć ale
                                szczerze mówiąc mi się nie chce;),Wesele to ...ekranizacja czy ten film z
                                ostaniego roku bodajże?no nic dzisiaj wreszcie wolny tydzień się zaczyna bo
                                wczesniej to tyle różnych zajec...
                                skoro Green Day to "Wake me up when september ends" -puszczę pewnie po
                                egzaminie;)
                                • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 00:14
                                  Z 2004 r. m.in. z Dziędzielem i T Arciuch.

Kampania wrześnniowa - napewno przetrwasz bez problemu !

Jeśli dalej Green Day to teraz "Bouleard Of Broken Dreams"

Troche mobilizacji, zejście po schodach i wkońcu ide spać :)

Dobranoc
                                  • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 12:34
                                    słyszałam co nieco o tym filmie ,dosc dobijajcy ale niestety w wielu miejscach
                                    prawdziwy...,hmmm tez mam nadziej przetrwać kampanie wrześniowa;)hehhe,póki co
                                    mam zamiar wziać się za ksiązki nienaukowe;) ,
                                    skoro Green Day to "American Idiot" ,a dla odmiany Mattafix "Big city
                                    life",miłego popołudnia;))
                                    • Gość: tlik Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 12:49
                                      Skończyłem niedanwo czytać "Donos na Wojtyłę" - bardzo interesująca ...
                                      Tydzień temu miałem nadmiar słońca, którego teraz mi brakuje. Niebo cały czas
                                      zachmurzone, od czasu do czasu coś spadnie z góry, ogólnie jakaś taka dziwna
                                      atmosfera. Wychodze temu na przeciw - NOFX "Maron Brothers" !

• Gość: fuksja Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:59
                                        oj zgadza sie teraz znowu u mnie pada ( z ogniska nici;/),narazie leży u mnie
                                        na półce Kapusciński;) ale przerzuciłam sie na cos lzejszego ( no powiedzmy) na
                                        Kinga.
                                        no to może teraz Marylin Manson ( czega ja słucham!;)) ale akurat to wykonanie
                                        bardzo przypadło mi do gustu)"sweet dreams"
                                        • Gość: tlik Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:19
                                          Posprzątałem wkońcu cały dom, ciężko było ale jakoś się udało. Mój pies ogłosił
                                          strajk głodowy. Spowodowane to pewnie tym, że jego pani (tzn moja mama)
                                          wyjechała na wakacje, już dwa tygodnie jej nie ma a tu jeszcze kolejne dwa do
                                          jej powrotu. Trzeba będzie z nim jakoś popertraktować. Musi ustąpić -
                                          zwłaszcza, że jedzenie ma naprawde dobre ! Jeśli coś mocniejszego to ...
                                          Diabolical Masquerade "Rider on the Bonez"

Miłego wieczoru
                                          pozdrowienia z Kujawsko-pomorskiego
                                          • Gość: fuksja Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 22:41
                                            ale Ci dobrze;),u mnie niestety cała rodzina w komplecie;),posprzątam chyba
                                            jutro....,z grilla nici-pada,pada,pada;/,a synoptycy zapowiadali takie gorące
                                            lato ale prognoza sprawdziła im się tylko w polowie chyba,a ja jeszcze mam
                                            nadzieje wyjechać na spoznione wakacje...a co twoj pies ma az tak smacznego?
                                            mój kręci ostatnio nosem na wszystko z wyjatkiem gotowanego kurzego udka;)
                                            T-Rex "Children of the revolution",pozdrowienia z Małopolski....
                                            • Gość: tlik Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 00:11
                                              Na ogół w jego misce jest Chappi :) Raz na dzień wkładam mu coś innego. Np
                                              KOTLETA SCHABOWEGO - właśnie dzisiaj tego nie chciał jeść :/ Po konsultacji
                                              telefonicznej z mamą dowiedziałem się, że mam kupić surowe mięso - ponoć to
                                              będzie apetycznie wcinał :) Hmmm, w Krakowie przez rok polegać musiałem na tym
                                              co udało mi się pichcić lub ewentualnie na tym co współlokator zrobił.
                                              Myślałem, że jak wróce na wakacje to choć z tego będę wyręczony. A tu
                                              niespodzianka - "4 tygodnie polegaj na sobie synu" ! Jednakże najgorsze w tym
                                              to, że krótko po jej powrocie ja jade do Krakowa i przed rozpoczęciem kolejnego
                                              roku akademickiego nie wracam. Dzieli mnie wkońcu ok 600 km. Obejrzałem dziś II
                                              cz. "Napoleona" i jestem już pewien, że to koniec dzisiejszego dnia. Dire
                                              Straits "Brothers in Arms"

DOBRANOC
                                              • Gość: fuksja Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 12:29
                                                hehhe ,no ja też nie jestem nadzwyczajna kucharka ,coś tam umie zrobić ale
                                                jakims mistrzem nie jestem.Ja do Krakowa musze jechać jeszcze w tym tyg. ,na
                                                szczescie mam blisko ale jakoś tak zawsze mam ,że po długiej nieobecności w
                                                wielkim mieście boli mnie glowa;).Tez ogladałam Napoleona ,a potem jakiś serial
                                                o flisakach ,dzisiaj może zmęcze "XIII wojownika" o ile nie wyłączę po 10
                                                min.telewizora.Niezły masz kawałek do Krakowa,ja m.in.przez ta odległosc od
                                                paru lat nie moge sie wybrac nad morze;/.
                                                U2 ,temat z ktoregos Batmana"Hold me ,Thrill me ,Kill me",pozdrawiam deszczowo
                                                niestety...
                                                • Gość: tlik Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 12:47
                                                  U nas dzisiaj wreszcie słońce :) Nie jest tak nachalne jak tydzień temu ale
                                                  najważniejsze, że świeci ! Kupiłem pieskowi surowe mięcho i rzeczywiście
                                                  pierwszą porcję zjadł ze smakiem. Po moim przyjeździe do Krakowa w pierwszej
                                                  kolejności świętowanie dostania się znajomego na aplikację radcowską, potem
                                                  jakas imprezka urodzinowa i na początku września wyjazd do Sidziny - właśnie
                                                  tego wyjazdu w góry nie mogę się doczekać :) Zajmuje się powoli organizowaniem
                                                  podkładu muzycznego, ma być smiesznie i wesoło, dlatego już teraz włączyłem -
                                                  Mr. President "Mayorka" - ale odlot !!! Już widze skaczących do nieba
                                                  prawników ;) Miłego dnia
                                                  • Gość: fuksja Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 21:28
                                                    jakoś ciezko jest mi sobie wyobrazić skaczacych prawników;))) ,fajnym utworkiem
                                                    na taką impreze jest też Loft"Mallorca" czyli podobnie ;),w górach we wrzesniu
                                                    jest idealnie ,mało ludzi ,tańsze kwatery ,tylko ,że robi sie troche chlodniej
                                                    i trzeba wcześniej wychodzić na szlaki.Ja nie moge sie doczekać swojego
                                                    wyjazdu,narazie ze znajomymi wszystko zalatwiamy ,dzwonimi ale i tak pewnie
                                                    wszystko ostatecznie dopniemy na ostatni guzik na przyslowiowe 5
                                                    min.przed.Jeszcze muszę znależć czas na nauke do egzamu ;// ,a taaak mi sie nie
                                                    chceee.Milego wieczorka ,wlaczę sobie chyba zaraz jakiś mroczny thriller
                                                  • Gość: tlik Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 22:39
                                                    Ja sobie dzisiaj obejrzałem "Wszyscy Jesteśmy Chrystusami" i powoli zmykam do
                                                    spania. Mam nadzieje, że nie bede musiał walczyć z komarami- coś za dużo ich w
                                                    naszych stronach. A może i mało- tylko to własnie mnie wyjątkowo lubią :) Domek
                                                    w Sidzinie, w którym byliśmy w lipcu i do którego jedziemy we wrześniu jest
                                                    własnością znajomej, także o rezerwacje itd nie trzeba się martwić :) Jeśli
                                                    chodzi o skaczących prawników :) to naprawdę można ich spotkać. Trzeba tylko
                                                    trafić w odpowiednie miejsce o odpowiedniej porze :D

Brathanki "Siebie dam"

• Gość: fuksja Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:45
                                                    Dobrze miec znajomych z domkiem;),ja niestety nikogo takiego nie znam ,a
                                                    zreszta w tym roku obieram kierunek Wegry;),narazie wszystko zalatwiam ,może do
                                                    konca tyg.juz bedę wiedziec co i jak.W takim razie może jeszcze jedna piosenka
                                                    dla skaczacych prawników Las Ketchup "Asereje";)
                                                    Slońce wyszło....
                                                  • Gość: tlik Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 14:06
                                                    Postanowiłem odmienić dzisiejszy dzień :) Wstałem rano, zjadłem śniadanie,
                                                    wrzuciłem mięcho do miski owczarka niemieckiego i wziąłem w ręke wymagającą
                                                    intelektualnego wysiłku książke - William James "Pragmatyzm".Ciężka treść, ale
                                                    jakże miło czasami pomyśleć abstrakcyjnie ;) Za chwile bede wcinał obiad i
                                                    niechaj przygrywa Rammstein - "Du hast"

miłego dnia
                                                  • Gość: fuksja Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:13
                                                    Za cięzkie rzeczy się chwytasz;) ,ja ostatnio mialam cheć na literature
                                                    popularnonaukową ;) konkretnie "Zakazana Archeologia" ,dla niedoszlej
                                                    archeolożki w sam raz;).Słonce znowu znikneło ,wróci
                                                    podobno w piątek ;/.poki co jestesm po kolacji wiec może coś lżejszego...Sergio
                                                    Mendez "Mas que nada",milego wieczoru;)
                                                  • Gość: tlik Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 22:39
                                                    Archeologia ? Hmmm, jeszcze jako student arabistyki miałem W-F z archeologią a
                                                    było to w ubiegłym roku :) Jeśli jestes rocznik 86' to zapewne miałaś kiedyś
                                                    okazję mnie zobaczyć :) Oglądałem dzisiaj "Rodzinne grzechy" - naprawdę dobry.
                                                    Jeśli chodzi o studia to od października będzie prawo - zresztą to co zawsze
                                                    chciałem studiować. Na arabistyke trafiłem trochę przypadkowo - udało mi się
                                                    wygrać indeks no i stało się tak oto. Po roku nauki doszedłem do wniosku, ze to
                                                    nie jest jednak to i nie chciałem dalej brnąć nie tą drogą :) Mam w sobie jakąś
                                                    dziwną energię w związku z którą Manowar i "Brothers Of Metal" napewno się
                                                    sprawdzi :)

Pa

Dobranoc
                                                  • Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:50
                                                    Coz ja jestem niestety troszeczkę wyzszy rocznik;))ale pogadać zawsze
                                                    mozna;)).Arabistyka - oryginalny kierunek ,a i język chyba bardzo przydatny
                                                    obecnie? ja też kiedys marzyłam o prawie ,pod koniec liceum zaczytywałam się w
                                                    thillerach prawniczych ,Grishamach itd.,uczyłam sie pilnie historii , a
                                                    potem ..wyladowałam na AE na wydziale finansów-porażka ale dotrwam do końca;),
                                                    a w tym r.wziełam sobie 2 kier.na UJ ale chyba zrezygnuje ( albo oni ze mnie
                                                    jak nie zdam tego egzaminu;(() zreszta nie wiem czy nie pojdę jednak w strone
                                                    czegos innego jeszcze bardziej zgodnego z moimi zainteresowaniami.
                                                    Metallica "The memory remains" .miłego popołudnia ;)
                                                  • Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 13:13
                                                    Można było to wydedukować :) Owszem arabistyka ciekawa ale trzeba mieć do tego
                                                    naprawdę ogromne zamiłowanie. Mam znajomą w Warszawie, również studentkę tego
                                                    kierunku - jednak jej zaangażowanie w to co robi zdecydowanie przerasta to, co
                                                    można wśród studentów UJ zauważyć ! Zdecydowana większość (aczkolwiek wyjątki
                                                    istnieją) arabistykę studiuje "bo udało się podczas rekrutacji". Mając do
                                                    czynienia z tak hermetyczną dyscypliną wypadałoby jednak skrupulatnie dążyć do
                                                    doskonałości - no a bez sercowego podejścia nie osiągnie się pożądanego efektu.
                                                    Kiedyś wyczytałem mądre słowa " ... podążajmy za głosem swego serca ... " i za
                                                    frazesnigdy bym tego nie uznał :)

Manowar "I Belive"

pozdrawiam
                                                  • Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:11
                                                    To prawda ,przy każdej filologii liczy się jednak zamilowanie też do kultury
                                                    czy historii danego kraju,czasami jednak lepiej zainwestować w jakiś kurs
                                                    językowy.To teraz juz zrezygnowales ostatecznie z tego kierunku?
                                                    W tę maksymę ja też wierzę ,chociaż czasami jednak rozsądek musi
                                                    przeważyć,niestety,
                                                    REM "Loosing my religion",miłego wieczoru;)
                                                  • Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 00:06
                                                    Tak, zrezygnowałem ostatecznie i bardzo się z tego ciesze :)

Dla uroizmaicenia Zakopower "Siadoj z nami"

Miłego dnia
                                                  • Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 17:29
                                                    ufff zarezerwowałam wreszcie miejsca na wyjazd;)),slońce zaszło;// ,a ja
                                                    wreszcie wzielam sie za sprzatanie;)
                                                    Guns 'N' Roses "So Fine";)
                                                    miłego popoludnia
                                                  • Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 18:35
                                                    To świetnie, że miejsca zarezerwowane :) Ja dzisiaj troszkę sobie poczytałem,
                                                    zjadłem obiad i za chwilę wyruszam ze znajomymi na podbój Chełmna ;)

Manowar "Wariors of the World"

pa:)
                                                  • Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 23:11
                                                    a nie byłam jeszcze tam ,może sie wybiore;),poki co wrocilam z wieczornego
                                                    spaceru z psem,o takich dziwnych porach chce jej sie wychodzic;)
                                                    Sisters of Mercy"Lucretia my Reflektion"
                                                  • Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 00:23
                                                    Podczas wczorajszego spotkania się ze znajomymi, ktoś zaproponował aby
                                                    odwiedzić Władysławowo. Oczywiście każdy z uśmiechem na twarzy zaaprobował
                                                    propozycję. Dojechaliśmy na miejsce ok 22.30 i z zamiarem wypicia paru piwek
                                                    weszliśy do jakiehgoś klubiku z karaoke bez zamiaru śpiewania. Skończyło się
                                                    zupełnie inaczej - w czwórkę darliśmy się do mikrofonu - "bo jo cie kochom", na
                                                    szczęście nie miałem okazji tego słyszeć, aczkolwiek niektrzy twierdzili, że
                                                    wyszło nam całkiem porządnie :) W drugiek kolejności rozbicie namiotu na polu
                                                    namiotowym i wycieczka na plaże, którą chwiejnym krokiem opuścilismy ok 4 -
                                                    zachaczając w drodze powrotnej o domek znajomego celem śniadania :) Dzisiaj
                                                    jakiś taki zmęczony postanowiłem oglądać "Polowanie na ...". Hmmm, dziesięć
                                                    minut temu się obudziłem i nie wiem nawet w którym momencie filmu zasnąłem.
                                                    Może Green Day ... ? "Are We The Waiting"

miłego dnia :)
                                                  • Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 13:06
                                                    no to widze ,że dzień był udany;))) ,tez kiedyś miałam przygodę z
                                                    karaoke ,znajomi zarzekali się ,ze nie będą śpiewać ,a na następny dzień miałam
                                                    taką chrypkę ,że nie mogłam w ogóle mówić;)-no ale tak to jest jak się probuje
                                                    wyciągać piosenki Whitney Houston albo Queen.Dzisiaj słońce w pełnej krasie
                                                    wiec może grill sie tym razem uda.O-Zone"Dragostea din tei";))),pozdrawiam
                                                  • Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 23:14
                                                    Pogoda dzisiaj dopisuje, także grill u Ciebie pewnie udany :) Ja czekam na
                                                    poniedziałkowy powrót mamy i jakies zajęcia sobie odnajduje :) Tak naprawdę to
                                                    chciałbym być jak najszybciej w Krakowie.

Pozdrawiam

"Chłopcy" Myslovitz
                                                  • Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 12:28
                                                    udał się częsćiowo bo ..zaczęło padać ,a miało spadać tyle gwiazd ;/.Dzisiaj
                                                    pewnie rower o ile znowu nie nastapi jakies załamanie.Mnie sie tam do Krakowa
                                                    nie chce jechać;) ,choc pewnie bede musiala w zwiazku z jakimis załatwieniami
                                                    na uczelni.
                                                    Skoro Myslovitz to "wieczorem!"
                                                  • Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 16:38
                                                    Jak pogoda u Ciebie taka sama jak na Pomorzu to pewnie wypad na rowerku się nie
                                                    udał :D Cały dzień deszcz, deszcz, deszcz ... Może wieczorkiem jak przestanie
                                                    padać wybiore się nad jeziorko upolować jakiegoś szczupaka abo sandacza :D

A teraz Brathanki "Za wielkim morzem Ty"
                                                  • Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 21:57
                                                    Rowerek sie udał choć troche padało momentami,eh teraz mnie wszystko boli;)ale
                                                    zrobiłam niezłą trasę z pieknymi widokami .
                                                    przeszukalam mp3 i może Myslovitz" I nawet kiedy" ,zawsze gdy jest mi źle
                                                    wsłuchuje sie w tekst.
                                                  • Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 22:00
                                                    Ogólnie bardzo fajny dzień :) Słoneczko świeciło, humor dopisywał ... Na rybach
                                                    nie był, czasu jakoś było mało :> Jednak co sie odwlecze to przecie nie
                                                    uciecze ;) Dobrze, że jezioro jest blisko - wystarczy wsiąść na rower i w
                                                    przeciągu 15 minut jest sie na miejscu :)

Może System of a Down "Toxicity"

• Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 13:12
                                                    jakos nigdy nie miałam okazji wędkować ,trochę brzydze się zakladac robaka;)
                                                    ale może sie skuszę,dzisiaj chyba trochę siąde do nauki:D ale w sumie chyba na
                                                    obietnicach sie skończy;/,jesli system ... to "Lonely day" może
                                                  • Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 16:51
                                                    Jak egzamin masz to lepiej przykuć, co by potem było trochę łatwiej ;) Hmmm,
                                                    jeśli o łowieniu ryb mowa to jest to tak pasjonujące, że opisać ciężko.
                                                    Zwłaszcza jak czasami na przynętę pokusi się jakiś porządny okaz. Dwa lata
                                                    temu udało mi się złowić sandacza - trochę mu brakowało do 6 kg ! :)
                                                    Najcenniejsze trofeum jak narazie :) Mam nadzieje, że przytrafi się kiedyś
                                                    podobnej wagi szczupak:) Przyjemniej nauki życze :D

Czas na Black Label Society - She Deserves a Free Ride

btw, sandacz złowiony nie na robaka, a na twistera - taka gumowa atrapa małej
                                                    rybki koloru zielonego :))
                                                  • Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 23:55
                                                    jesli chodzi o wędkarstwo to chyba w poprzedniej epoce siedzę;) ,nie
                                                    wiedzialam,że teraz takie fajne przynety wymyslili;),słyszałam,że to bardzo
                                                    odpręża.Moj tata swego czasu trochę jeździł na ryby ,kiedyś nawet wspominał ,ze
                                                    łowił na Mazurach raki,a podobno wspaniale jest w Norwegii-czyste jeziora,mała
                                                    konkurencja ze strony miejscowych;),moze kiedys tez sie wybiorę nad
                                                    jezioro ,narazie nastawiam się na szukanie grzybów;).
                                                    Nightwish-"Wanderlust"
                                                  • Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 11:58
                                                    Kolejny, słoneczy dzień przede mną ! Śniadanie dawno zjedzone, był i spacer z
                                                    psem po lesie :) Teraz pytanie nasuwa się samo - co dalej ? Z wielu możliwości,
                                                    które przychodzą mi do głowy, najrozsądniejsze będzie posłuchanie muzyki :),
                                                    umycie samochodu mamy, wystawienie roweru z garażu i korzystanie z tego co za
                                                    oknem :)

W Norwegii jeszcze nie byłem ale mam nadzieje, że kiedyś dojdzie do wyjazdu ;)
                                                    Jeśli o wycieczkach mowa to na mnie największe wrażenie zrobiła Szwajcaria.
                                                    Zawsze wiedziałem, że to piękny kraj, jednak gdy sam doświadczałem spania w
                                                    alpejskiej wiosce, pełnej bajecznych krów z dzwonami, czułem jak ten wspaniały
                                                    czar spływa na mnie z każdym kolejnym dniem pobytu :)

Zacznijmy od Whitesnake - "Guilty of love"

Miłego dnia Asiu :)
                                                  • Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 20:43
                                                    W Norwegii tez nie byłam ale słyszałam ,ze jest piękna ,bylam za to w
                                                    Szwajcarii ,w Genewie ,zrobiła na mnie spore wrażenie,choc tak naprawde zawsze
                                                    chcialam mieszkac na południu Europy -Portugalia ,Hiszpania ;),świetny
                                                    klimat ,jedzenie ,mili ludzie,w okolicach emerytury się przeprowadzę;).Póki co
                                                    wybieram się w piątek na grzyby .W twoich okolicach są chyba swietne warunki
                                                    dla grzybiarzy?;),milego wieczorka;)
                                                    a skoro Whitesnake to może wygrzebana z czeluści komputera "love ain't no
                                                    stranger"
                                                  • Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 11:33
                                                    Hmmm, okolica mojego zamieszkania jest ogólnie bardzo dobrym miejscem dla
                                                    grzybiarzy, myśliwych, miłośników wody morskiej, wędkarzy... Bory Tucholskie
                                                    wręcz pod nosem, zjedzenie rybki prosto ze słonej wody, to kwestia godzinnej
                                                    jazdy samochodem. Jednak mi to odpowiada tylko z tego względu, że sporo jezior
                                                    dookoła:) Zdecydowanie bardziej lubię południowe strony Polski – dlatego
                                                    zresztą studiuje w Krakowie i właśnie tam chciałbym mieszkać. A w bardzo
                                                    dalekiej przyszłości … Największe marzenie to domek Szwajcarii. Oczywiście w
                                                    jakieś miłej, alpejskiej wiosce:)

Teraz mała opowiastka, która dotyczy właśnie alpejskiej wioski. Rok temu w
                                                    wakacje, kiedy już zostałem przyjęty na arabistykę, postanowiliśmy ze znajomym
                                                    z prawa, że wyruszymy sobie na wycieczkę po Europie. Zakładaliśmy jazdę tylko
                                                    autostopem. Okazało się jednak, że głównym środkiem transportu były pociągi :]
                                                    Nie wdając się w szczegóły, dotarliśmy do Szwajcarii, następnie kolejką górską
                                                    do Gimmelwald. Noc w stodole (koszt – 22 franki jedna osoba) z Amerykanami,
                                                    Węgrami i Kanadyjczykami – klimat ogólnie bardzo miły i przyjemny. Na drugi
                                                    dzień, gdy już wszyscy wyruszyli w swoją stronę, my oczywiście postanowiliśmy
                                                    się wpisać do księgi gości, która wrażenie robiła ogromne, z uwagi na fakt, że
                                                    wpisy wykonane były przez osoby przeróżnych narodowości. Ponadto okazało się,
                                                    że żaden Polak w stodole owej nie był – wpisu takiego brakowało :D Wzięliśmy
                                                    się zatem do dzieła. Kumpel narysował polskiego bace, trzymającego flagę
                                                    narodową, ja podpisałem „Byli tu Polacy, studenci Uniwersytetu
                                                    Jagiellońskiego” – nasze imiona i nazwiska. Przez ok. godzinę polerowaliśmy
                                                    nasz wpis, aby wyglądał jak najładniej. Opuściliśmy Gimmelwald z uśmiechem na
                                                    twarzach. Cały dzień schodziliśmy po górach i w Interlaken zauważyliśmy wiszące
                                                    flagi narodowe. W tym momencie zadaliśmy sobie pytanie „Czy ten nasz, polski
                                                    baca z księgi wpisów trzymał flagę z barwami o układzie kolorów czerwony na
                                                    dole, biały u góry, czy może na odwrót ?” Cholera, okazało się, że trzymał
                                                    flagę Monako ! [ to z przemęczenia ] :D

Miłego dnia
                                                    Monsterworks „Triumph”
                                                  • Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 12:55
                                                    Doszliśmy do setki widzę;),wczoraj zbierałam grzyby w lasach nieopodal
                                                    Wysowej ,spory zbiór z czterema wspaniałymi okazami prawdziwków.Planujemy z
                                                    rodziną powtorzyć to,już wkrótce,narazie w Malopolsce -piekna pogoda ,ciepło i
                                                    wieje lekki wietrzyk.Zazdroszcze ci tej podrózy do Szwajcarii ,ja byłam tam
                                                    tylko w przelocie na jakiejś kolonii i pamiętam,że wypatrywałam czy na zboczach
                                                    nie ma jakis lekko fioletowych ,pasących się krów;).Ostatnia przygoda związana
                                                    z wakacjami przydarzyła mi się jakis rok temu kiedy byłam w tatrach.Razem z
                                                    kolezanką postanowiłyśmy zdobyć czerwone wierchy,idąc od strony kasprowego ,a
                                                    potem robiąc taki "trójkąt" ,na mapie ładnie i prosto to wygladało...gorzej w
                                                    praktyce,momentami szłyśmy prawie na czworakach nad przepaścami,złapał nas też
                                                    deszcz i obawiałysmy ,że bedzie burza wiec maksymalnie szybko schodzilysmy ze
                                                    stoku ,potem troche pobladzilyśmy i pytalysmy o drogę takiego dziwnego
                                                    faceta ,który w pewnym momencie stwierdził ,ze niedaleko jest jakies schronisko
                                                    ( ktore nie było zaznaczone na mapie)i że chętnie nas tam
                                                    zaprowadzi,podziekowalyśmy i czym prędzej uciekłyśmy;), w koncu ledwie żywe
                                                    złapałyśmy autobus do centrum Zakopanego.Na następny dzień nie mogłysmy prawie
                                                    chodzić tak nas bolały wszystkie mieśnie ale wspomina sie potem miło;)
                                                    HIM"In Joy and sorrow",miłego dnia Adam;)
                                                  • Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 12:04
                                                    W Kujawko-pomorskim też od paru dni słoneczko świeci :) Pogoda doskonale wpływa
                                                    na samopoczucie, hmmm, przynajmniej u mnie :) Przed moim środowym wyjazdem do
                                                    Krakowa może uda się jeszcze odwiedzić Sopot albo Hel. Przydała by się jeszcze
                                                    nocna posiadówka na plaży ze starymi znajomymi ;)

No a w piątek imprezka urodzinowa koleżanki i kolegi. Urządzają łączone MEGA
                                                    dens parti :D Najpierw mieszkanie na Ofiar Dąbia a potem wszystko się permutuje
                                                    do Drukarni. Powoli myślę nad prezentem. Hmmm, obchodzą 25 urodziny :) Dobry
                                                    alkohol chyba styknie ? Abo dla koleżanki najnowsza płyta Stachura :D

Trivium – "The Deceived"
                                                  • Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 13:02
                                                    Widzę ,że aktywnie spędzasz czas;),u nas tez na szczeście świeci slońce ,ciepło
                                                    choć czuć już troche jesień w powietrzu;(.Narazie objeżdżam na rowerze
                                                    okolice,swoja droga ile ciekawych rzeczy można zobaczyć,musisz sie kiedys
                                                    wybrac na zwiedzanie okolic Krakowa -naprawde warto.Poki co zaczynam sie
                                                    pakować do wyjazdu ,chociaż terminy ciągle się nam przesuwają ale mam
                                                    nadzieje ,ze w końcu wszsytko wypali.
                                                    Hmmm ja na 25 urodziny może wybrałabym coś ciekawszego?),omże jakas fajna
                                                    figurka czy obrazek ,cos co mozna postawic i co przypomina o osobie
                                                    obdarowującej? dobry alkohol w sumie tez nie zaszkodzi
                                                    Evanescence"Call me when you're sober",milego dnia
                                                  • Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 00:17
                                                    Dotychczas miałem okazję być we Wieliczce oraz miejscowości Sieracz. Zarówno w
                                                    jednym, jak i w drugim miejscu znajome organizowały grilla i bardzo miło to
                                                    wspominam.Hmmm, należy jeszcze kiedyś odwiedzić kopanie soli, no ale jestem
                                                    jeszcze młody i mam nadzieje, że nastąpi to kiedyś.

Mój ewentualny wyjazd nad morze przed Krakowem niestety spalony na panewce.
                                                    Jeden ze znajomych wyjeżdża do Anglii, drugi do Szwecji i w związku z tym jutro
                                                    wieczorem popieczemy jakieś miecho na ogniu u mnie w ogródku :) Oglądałem
                                                    dzisiaj ostatni odcinek "Nepoleona" i musze przyznać, że odcinkowy film
                                                    oczywiście bardzo interesujący, obsada aktorska zadaniu sprostała doskonale.
                                                    Jednak nie równa się to książce E. Tarle - "Napoleon". W ubiegłoroczne wakacje
                                                    czytałem ją jednym tchem.

Kwestia prezentu nadal nie rozstrzygnięta. Aczkolwiek w mojej głowie pojawił
                                                    się nowy pomysł. Na moje urodziny od znajomego - piątkowego VIPa :) dostałem
                                                    żurawinową Finlandię :)), od znajomej zaś książkę - "Polowanie na Hitlera" z
                                                    upamiętniającą dedykacją. Myślę, że im się odwdzięcze.

Fajna pioseneczka zespołu Bullet For My Valentine - "Tears Don't Fall"

Kujawsko-pomorskie przesyła pozdrowienia Małopolsce :)
                                                  • Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 19:40
                                                    No proszę byłeś w moich okolicach;),a w kopalni jestem co roku na targach
                                                    minerałów. Mnie tez niestety zmieniają się plany wyjazdowe i chyba ostatecznie
                                                    pojadę w nasze góry. Tylko jeszcze muszę zacząć się uczyć do tego głupiego
                                                    egzaminu;/.Ogladałam chyba jakis odcinek Napoleona ,C.Clavier idealnie pasuje
                                                    do tej roli,ja z kolei czytałam trylogie Łysiaka o samym Napoleonie ale takzę o
                                                    jego braciach i synu a właściwie synach choć o tym z pania Walewską rzadko
                                                    gdzie się wspomina)..A co do prezentu Finlandia żurawninowa? Nie wiedzialam, ze
                                                    taki cudo istnieje,a może jakies dobre winko? Albo czeska Beherovka?;)
                                                    z tąksiażka to moglby być dobry pomysł .
                                                    Dire straits Why worry”
                                                  • Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 22:04
                                                    Vavamuffin - "Jah jest Prezedentem" :D
                                                  • Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 23:30
                                                    Ahhh, zgodnie z zapowiedzią dzisiaj w ogródku, koło mojego domu płonie sobie
                                                    ognisko. Przybyło więcej osób niż się spodziewałem i pozostaje tylko się z tego
                                                    cieszyć. Jak to zwykle bywa, główny temat to śmieszne wspomnienia z liceum.
                                                    Jaka opowiastka było przed chwilą ? Pozwole sobie przytoczyć, bo naprawdę warto
                                                    przeczytać :)

Druga klasa liceum, 10 minut do języka polskiego. Konsternacja przed klasą,
                                                    obawy wszystkich o tradycyjne odpytanie z poprzednich zajęć. W rogu korytarza
                                                    krząta się kolega Marcin - zagorzały fan heavy metalu, długie włosy, czarna,
                                                    skórzana kurtka. Wyznawca teorii, że "człowiek to nie robot" i w związku z tym
                                                    nie jest w stanie nauczyć się na każdy przedmiot - według niego, zwłaszcza na
                                                    język polski. Dopytuje się wszystkich o co w ogóle chodzi, z czego może być
                                                    zapytany. Szybko znajduje odpowiedź w której zawarł ktoś tytuł "Dziady".
                                                    Podchodzi do mnie i kumpa i pyta - o co chodzi w tych "Dziadach". Ze
                                                    skrzywionym wyrazem twarzy i uśmiechem odpowiadam, sądząc, że zrozumie
                                                    żart "Stary, Dziady to dramat Mickiewicza, w którym na samym początku diabły
                                                    gotują w kotle Sienkiewicza i Mickiewicza". Kolega, który koło nas stał
                                                    oczywiście zaśmiał się z tego, podobnie zresztą jak ja. Marcinek zaś, przyjął
                                                    do wiadomości i odszedł w swoją stronę kontemplacji. Pod klasę nadchodzi
                                                    postrach szkoły - nauczycielka języka polskiego.Wszyscy zajmują miejsca i
                                                    wyczekują jakie nazwisko wymówią jej usta. Napięcie wzrasta, wzrsta, każdy
                                                    słyszy tylko bzyczenie latającej muchy ... Nagle twarz skamieniałej polonistki
                                                    się unosi i ta skierowuje swój wzrok na naszego metalowca ...

- Marcinie, czy byłbyś łaskaw przedstawić nam twórczość Adama Mickiewicza ...
                                                    ( chłopak blady jak ściana, podnosi głowę prawie leżącą na ławce, poprawie
                                                    swoje długie włosy i odpowiada)
                                                    - Naturalnie.
                                                    - W trakim razie słuchamy uważnie, mów co wiesz ...
                                                    - Hmm, to może ja zaczne od dramatów ... Tak więc, Adam Mickiewicz
                                                    napisał "Dziady". Yhhhr, "Dziady" to dramat, który ... yhrrr
                                                    - Proszę przejdź do konkretów ...
                                                    - Tak więc, "Dziady" to taki dramat, w którym na samym początku .... diabły
                                                    gotują w kotle Mickiewicza i Sienkiewicza ...

Cholera no nie miałem pojęcia, że on naprawdę nie wiedział co to są "Dziady".
                                                    Kobieta zaczerwieniona jak burak z wrzaskiem podskoczyła z krzesła, wpisała mu
                                                    zagrożenie i i wykrzykiwała, że "dla mnie to kpić sobie możesz z każdego ale
                                                    nie ze mnie". Na szczęście nie przejął się tym zbytnio :) Zdał bez problemu
                                                    mature (trochę jednak uzupełnił swoje wiadomości z polskiego) i teraz studiuje
                                                    na UW :)

Kupiłem nareszcie prezenciki. Dla znajomego Johnnie Walker red label. Koleżanka
                                                    zaś dostanie kwaitka i myślę, że ciekawą i wartościową ksiżkę Kevina
                                                    Hogana "Psychologia perswazji" - napewno przeczyta, zwłaszcza, że prawniczka i
                                                    w dodatku chce studiować psychologię. No oczywiście skorzystam i jadąc do
                                                    Krakowa, obadam książkę w pociągu. Dobra wracam na zewnątrz bo tylko po sok
                                                    poszedłem, no ale jeśli nikt nie krzyczy to pewnie nie jest źle i jakoś sobie
                                                    radzą ...

Akurat - "Droga Długa jest"

(tak to się jeszcze nie rozpisałem na forum nigdy :P )

• Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 23:09
                                                    Muszę ci powiedziec ( a raczej napisać) ,że masz talent gawedziarski i lekkie
                                                    pióro :)zazdroszczę takim ludziom ,sama z reguły muszę myśleć pilnie nad
                                                    każdym zdaniem;).Hmmm wspomnienia z liceum-temat rzeka ,pamietam jak z
                                                    kolezanką zawsze gdy nudziłyśmy się pisalyśmy do siebie różne śmieszne
                                                    wierszyki,opowiadanka,co zabawniejsze teksty nauczycieli np.( coż to za
                                                    prymitywne hireoglify wypisales!-tekst pani od angielskiego na widok klasowki
                                                    kolegi napisanej dośc malo czytelnym pismem ) ,jakis czas po maturze
                                                    porządkując zeszyty i chowajac wszystko na strych znalazlam je i przypomnialam
                                                    sobie dawbne czasy-schowalam wszsytko skrzetnie do pudełka-mila pamiatka na
                                                    stare lata;).Z innych historii pamietam bardzo dobrze gdy mój kolega wielki
                                                    ulubieniec naszej pani (choc uczyl się tak delikatnie mowiac srednio) nie
                                                    wiedzial w zab kim jest Ikar ( a takie pytanie wylosowal na maturze ustnej ,w
                                                    koncu natchniony krzyknął:wiem!on przebywal w tym labiryncie ! chodzilo mu
                                                    chyba o minotaura ale nasza pani na dobre się zalamala -Z tego co wiem miał
                                                    poprawke w wakacje ale szczesliwie ja zdal.Tymczasem uciekam się pakowac,jutro
                                                    wyjazd;),do zobaczenia ;)) i szczesliwej podorzy do Krakowa Adam
                                                    Lombard-"szklana pogoda";)
                                                  • Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 23:55
                                                    Muszę jeszcze dodać genialną kwestię z podstawówki, pamiętam do dziś ...
                                                    Lekcja histori ... (nauczycielka - zagorzała komunistka)
                                                    - Piterski, kto jest uważany za ojca polskiego Teatru Narodowego ?
                                                    (słyszy z końca klasy coś z literą W ..., literkami Wo .... )
                                                    - yhhhh ... Wołoszański
                                                    - Czyś ty zdurniał ! Wojciech Bogusławski durnoto jedna !!

Ten sam na jednym ze sprawdzianów pyknął, że Sukiennice to stare niemodne
                                                    suknie :))

1. Pink Floyd "High hopes"
                                                    2. Riverside "Stuck Between"
                                                    3. Lao Che "Godzina W"

No i ide dokończyć się pakować bo pociąg z samego rano :)

Tak więc Asiu
                                                    Jak zdarzyłoby się kiedyś, że Twoi wszyscy znajomi w rozjazdach, nudno w domu,
                                                    psu nawet nie chce wyjść się na spacer a ochota na przewietrzenie jest ogromna
                                                    to bez skrupułów wciskaj w swoim telefonie 609066527 (ranek, południe, wieczór,
                                                    noc) - z pewnością będę miał ochotę napić się zimnego piwka i pogawędzić :)

pozdrawiam serdecznie
                                                    Adamo

Skończyła się moja wakacyjna, domowa przygoda z internetem
                                                    Rzeczywistość stricte krakowska wraca - wspaniała rzecz jasna !!!

Kto wie, może kiedyś jeszcze coś tu dopisze :)
                                                  • Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 00:10
                                                    ...
                                                    ja również życze miłej podróży :)
                                                  • beduinka Re: Oby nie znikało za dnia :) 26.10.06, 23:23
                                                    Gość portalu: tlik napisał(a):

> Można było to wydedukować :) Owszem arabistyka ciekawa ale trzeba mieć do
                                                    tego
                                                    > naprawdę ogromne zamiłowanie. Mam znajomą w Warszawie, również studentkę tego
                                                    > kierunku - jednak jej zaangażowanie w to co robi zdecydowanie przerasta to,
                                                    co
                                                    > można wśród studentów UJ zauważyć ! Zdecydowana większość (aczkolwiek wyjątki
                                                    > istnieją) arabistykę studiuje "bo udało się podczas rekrutacji".

można i tak i tak... studiować z pasji lub studiować cokolwiek, by miec wyższe
                                                    wykształcenie
                                                    ja jestem studentką arabistyki i wybrałam ten kierunek z powodu głębokich
                                                    zainteresowań (które w czasie studiów jeszcze się pogłębiły i jestem w 200%
                                                    zadowolona z wyboru kierunku)

Mając do
                                                    > czynienia z tak hermetyczną dyscypliną wypadałoby jednak skrupulatnie dążyć
                                                    do
                                                    > doskonałości - no a bez sercowego podejścia nie osiągnie się pożądanego
                                                    efektu.
                                                  • Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.chello.pl 28.10.06, 10:34
                                                    Chyba Twoja Osoba jest najlepszym przykładem na to, że studiowanie czegoś w
                                                    połączeniu z pasją oraz zainteresowaniami daje właściwy efekt ...

pozdrowienia dla Arabistów z UW
                                                  • beduinka Re: Oby nie znikało za dnia :) 28.10.06, 13:35
                                                    Gość portalu: tlik napisał(a):

> Chyba Twoja Osoba jest najlepszym przykładem na to, że studiowanie czegoś w
                                                    > połączeniu z pasją oraz zainteresowaniami daje właściwy efekt ...
                                                    >
                                                    > pozdrowienia dla Arabistów z UW

i nawet nie chcę mi się kończyc tego studiowania... taka to frajda :)))
                                                  • Gość: tlik Nie ma to jak po sesji ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 14:06
                                                    posłuchać Nirvany :)
                                                  • Gość: zgadnij kto;) Re: Nie ma to jak po sesji ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:01
                                                    albo Him;)
                                                  • Gość: tlik Zgadłem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:43
                                                    Wielki powrót Joanny :)

Pierwszy semestr tego roku z pewnością będzie mi sie kojarzyć z teledyskiem
                                                    Guns N' Roses "November Rain", oglądałem przed każdym z pięciu egzaminów i
                                                    nigdy się nie zawiodłem, no i w związku z tym z szerokim banenem na ustach
                                                    sesje zakończyłem :]
                                                  • Gość: fuksja Re: Zgadłem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 16:19
                                                    no to Creed "One last Breath" a session wciaz trwa..
                                                  • Gość: tlik Re: Zgadłem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 17:20
                                                    "Hole in my soul"
                                                    Aerosmith

Powodzenia w ostatkach walki.
                                                  • Gość: fuksja Re: Zgadłem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 15:09
                                                    Soy song-Gipsy Kings:D
                                                    uff chyba wszystko za mna;)
    • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 26.02.07, 17:41
      gratulacje, ja spędzam dzień z bólem głowy, ogólnie niezbyt przyjemnie :]

Elektryczne Gitary "Dzieci"
    • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 26.02.07, 17:54
      ahhh zapomniałem,

Steel Dragon - We All Die Young

Gorąco polecam !

pozdrawiam
      • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 00:50
        Mika-Grace Kelly ,zabawna wariacja na temat Queen;)
        • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 17.03.07, 20:29
          Aerosmith - "Hole in my soul"
          • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 17:18
            Creed-One last Breath
            • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 18.03.07, 23:10
              Guns N' Roses "Don't Cry"

ehh, wróciłem niedawno z kina "Klatwa 2", jeśli lubisz horrory to nie polecam,
              bardzo się zawiodłem :)
              • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 19:45
                Sade-no ordinary love
                Tez slyszalam ,ze II czesc jest raczej kiepska ale nie przepadam raczej za
                horrorami ( za bardzo sie boje) ,musze sie wlasnie teraz na cos ciekawego
                wybrac;).
                • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 20.03.07, 21:33
                  Gun's N' Roses - Knocking on heaven's door

W moim najbliższym planie "300"
                  • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 20:02
                    Him "Killing loneliness"
                    też slyszałam ,że jest niezły jesłi ktoś lubi filmy o tej tematyce.mnie sie
                    podobał np.Gladiator natomiast Troja już wydała mi się trochę groteskowa .
                    • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 23.03.07, 08:56
                      Vaya Con Dios "Time Flies "

Gladiator zawsze jest obecny w moim arsenale filmów ;) Oglądałem wiele razy i z
                      pewnością wiele razy jeszcze obejrze ;)

Czuje lekkie zmęczenie po wczorajszym Błednym Kole :]
                      ale co tam, do ćwiczeń dzisiejszych trzeba się przygotować.

pozdrawiam
                      • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 13:58
                        Marllion"You're gone"
                        ale wiosna nam sie zrobiła;) hoho ,od razu chce sie życ;)pozdrawiam wiosennie
                        • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 28.03.07, 17:46
                          jak rano wstałem to widząc słońce od razu popedziłem na wykład :D
                          końcówka dnia w oczekiwaniu na zwycięsto Polski nad Armenią !

Aerosmith "Full Circle" a na dokładkę "Hole in my soul" :)
                          • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 00:03
                            no Polska troszke sie szarpala z Armenią no ale jestesmy pierwsi w grupie ,nie
                            jest żle;)),nie zapominajmy tez o pływakach.
                            Coldplay-The scientist
                            • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 03.04.07, 19:17
                              no i nie zapominajmy o tenisistach stołowych i brązowym medalu, zdobytym
                              niedawno w mistrzostwach Europy, jakoś tak fajnie się z tego powodu czuję
                              ponieważ dwóch chłopaków z dtużyny - Bartek Such, Daniel Górak i Kuba Kosowski
                              to moi dawni znajomi z czasów kiedy jeszcze grałem w tenisa stołowego, niestety
                              przyszedł czas wyboru, nauka vs sport, wybrałem to drugie ;) Zawsze się
                              zasranawiam co byłoby ze mną gdybym wybrał to pierwsze ... hmmm, siedem, osiem
                              lat temu grałem z nimi na równym poziomie :]

Manowar "Warriors of the world"
                              • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 13:28
                                o ,ciekawe! cóz sport wymaga wyrzeczen niestety tak juz jest ,ja zawsze
                                żałuje ,ze nie nauczylam sie grać na pianinie- w sumie i tu i tu trzeba
                                poswiecac swoj czas i ćwiczyć ,ćwiczyć ,jeszcze raz ćwiczyć.W ogóle
                                zauwazylam ,ze cos sie ruszyło w tym naszym sporcie ,no i nie mozemy zpaominac
                                o 4 krysztalowej kuli Adama.
                                ok.wracam do porzadkow;/
                                Lenny Kravitz-Again
                                • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 00:40
                                  Wróciłem dzisiaj wkońcu do domu. Cięzka, całodniowa jazda pociągiem. Teraz czas
                                  na spanie bo jutro ciężki dzień przede mną, muszę wkońcu złapać jakiegoś zająca
                                  za uszy i pstryknąć w nochala ;) Na szczęście mam blisko las tak więc mam
                                  nadzieję, że nie będzie z tym problemu

Myslovitz "Peggy Brown"

• Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 00:11
                                    święta ,świeta i poświętach;),szybko zlecialam ,objadlam sie i ogladnelam pare
                                    nowych filmow choc nie trafilam w sumie na nic interesujacego...za wyjatkiem
                                    może Efektu Motyla
                                    Cos nie z twojej bajki chyba.... ale nie moglam sie powstrzymac:;)-Michael
                                    Buble-Save the last dance for me
                                    • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 10.04.07, 10:00
                                      Wróciłem do Krakowa już wczoraj, yhm, muszę posprzątać pół mieszkania przed
                                      przyjazdem współlokatora, przed świętami mi się nie chciało tak więc muszę
                                      teraz to odpracować ;) a ponadto fajnie jest :) Jedyny film jaki udało się
                                      oglądnąć podczas świąt to "Nigdy w życiu", co prawda już chyba 3 raz, jednak
                                      jak jestem w domu to nigdy nie odmówie mamie wspólnego kina domowego :) A Efekt
                                      motyla mi się bardzo podobał choć oglądałem już bardzo dawno temu.

Fajny kawałek Vaya Condios "Time flies"
                                      a potem Alizee "j'en ai marre" - nie mogę się powstrzymać ;P
                                      • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 21:57
                                        taka piekna pogoda ,ze praktycznie nie ma na necie;P,az musze wyciagnac z
                                        piwnicy wreszcie rower ,przyda sie mu wycieczka:P
                                        Coldplay"X and Y" i...depresyjne Archive-Again :p ufff jakies takie smutne
                                        utwory wygrzebalam dziwne..hmm
    • Gość: aldonka Re: Kto lubi reggae ? IP: *.pro.lama.net.pl 15.04.07, 10:25
      fajny macie gust muzyczny ;p lol
      • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 15.04.07, 13:12
        Fajno, że prócz Aśki i mnie niektóre osoby czytają co tutaj jest napisane :)

Pogoda jest cudowna, wspaniała :)

Dzięki temu, przez cały dzień mam wielki usmiech na twarzy :)

I niechaj tak zostanie na zawsze :)

Green Day "Church on Sunday"
        • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 22:59
          ha! mamy euro 2012:P,tylko,ze szkoda ,ze nie w Kraku.. ,no ale moze sie jeszcze
          uda ,co prawda to dopiero za 5 lat ale na pewno pojawie sie na meczach:P
          zbieram na bilety.
          Ps widze ,ze Aldonka czepia sie naszego gustu...? zazdrosci widocznie:P
          My chemical romance" I'm not okay( I promise)"
          • Gość: aldonka Re: Kto lubi reggae ? IP: *.pro.lama.net.pl 20.04.07, 10:40
            prócz gustu widze jeszcze inteligencje ;p
            • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 20.04.07, 14:26
              Ja ją zauważyłem w ubiegłym roku, posty Aśki tym emanują, nie ukrywajmy tego ;)

Nareszcie coś się w Polsce zmieni. Mam taką nadzieję. Już mi się marzą nowe
              stadiony, nowe linie kolejowe, w ogóle lepsza infrastruktura. Wierzę w mój
              Naród i wiem, że stawi czoła temu wyzwaniu !! :) Ależ to patetycznie zabrzmiało.

A ja sobie zaszaleje i posłucham „Czarne Oczy” Ivana i Delfina, a co tam ...

yea

pozdrawia Adam
              • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 14:57
                a wracając juz do naszej rozmowy;) mysle ,ze sie na pewno poprawi ,w koncu jak
                gigantyczny skok uczyniła Portugalia ,a tez nie miala sie za bardzo czym
                pochwalić ,choć troche szkoda,że kolejny raz Krakow jest pomijany ale to byla
                raczej decyzja polityczna....
                a no to może jak wrzuciles Iwana zadedykujemy coś Aldonie? dla Aldonki od Aśki
                i Adama Boys"jestes szalona" :P
            • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 14:53
              rozumiem ,że dwa kąśliwe zdanka świadczą z kolei o twojej gigantycznej
              inteligencji i wyrafinowanym guście muzycznym...cóż...zwięzłość i geniusz idą
              ze soba w parze rzadko..
              • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 20.04.07, 16:58
                Siedziałem sobie wczoraj w mieszkaniu, patrzyłem się w lustro i w pewnym
                momencie zdecydowałem to zrobić. Tak, podjąłem decyzję o odwiedzeniu fryzjera.
                Ubrałem buty, zarzuciłem na siebie zamszową marynarkę i wyruszyłem prosto w
                okolicę Ronda Kocmyrzowskiego. Piękne, uśmiechające się słońce dopełniło
                wieloźródłową radość. Euro 2012 w Polsce, pogodni ludzie podążający wzdłuż
                Placu Bieńczyckiego, mail od mamy z USA „ ... bawimy się z Izunią (moja
                siostra) świetnie ... „ , sesja egzaminacyjna dopiero za 2 miesiące, bardzo
                pozytywne nastawienie do innych ludzi, świetne samopoczucie. Czego można chcieć
                więcej ? Doszedłem wkońcu do zamierzonego miejsca. Usiadłem w fotelu i zaczęło
                się. Szarpanie w moich włosach jest asumptem do stanu hipnotycznego. Najgorsze
                jednak jest to, że konwersatorium między przedstawicielem rzemiosła
                fryzjerskiego a Adamem będącym w stanie hipnozy nie było konwersacją a quasi
                monologiem. Przez 15 minut słuchałem tego jak jest źle. Wszystko jest złe.
                Ludzie są źli, rząd jest zły, sejm jest zły, sąsiad jest zły, szef jest zły,
                zawód fryzjera jest zły, wyjazd do Irlandii jest zły, studiowanie jest złe –
                „bo i tak nie ma po tym pracy”. Uff, 15 minut minęło i spokojnie wyszedłem z
                zakładu. Najgorsze w tym wszystkim jest jedno – mój wewnętrzy spokój i
                równowaga została zachwiana ! Na szczęście dotarłem na rynek, spotkałem się z
                optymistycznymi osobami i wszystko wróciło do normy. A efekty pracy oceniła
                koleżanka jako dobre, "kurde Adam, teraz do w 85 % przypominasz
                Małaszyńskiego." Lubię go jako aktora ale nigdy nie chciałbym być kimś innym
                niżeli teraz jest. Dziękuję za uwagę i cierpliwość ;P

A jak już szaleć to porządnie ;)

1.Sabrina "Boys, boys, boys"
                2.Bayer Full "Blondyneczka"
                3.Shaza "Baja bongo"
                4.Voyager "Polskie dziewczyny"
                5.Virgin "Znak pokoju"

a na koniec mój ulubiony kawałek "November rain" w najlepszym i niepowtarzalnym
                wykonaniu Guns N’ Roses
                • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 14:34
                  ależ długi post ( myślę,że Aldonika byłaby usatysfakcjonowana;)).Cóż w Polsce
                  generalnie ludzie zawsze narzekaja : na zdrowie ,na rząd ,na młodzież ,nawet na
                  pogodę ,to juz chyba nasza narodowa cecha ,chociaz musze sie przyznać ,ze chyba
                  też jestem jej nosicielką.A mysli o emigracji kiedyś ...przewijaja sie przez
                  moją glowę dosc czesto w ostatnim czasie .Biore jednak pod uwage wyjazd
                  bardziej w celu poznania danego kraju ,kultury ,jezyka niż pozostania w danym
                  miejscu juz na zawsze ale dość juz smutnych myśli,idzie a wlasciwie już jest
                  długi weekend ( no i mamy Euro równiez w Krakowie ,jak okazalo sie wczoraj).
                  Hinder"lips of angel"
                  Guns'N'roses"Knockin on heaven's door" -nie mniej piekny utwor i zdecydowanie
                  moje ulubione wykonanie
                  oraz ..starzy ,dobrzy Beatelsi" come together";)
                  pozdrawiam
                  • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 29.04.07, 14:52
                    Kurka wodna, mam coś takiego co nazywa się kac-humor.
                    Wczoraj odbyło się ognisko. Skończyło się dzisiaj.

„High hopes”
                    Pink Floyd
                    • Gość: tlik Akurat IP: *.chello.pl 29.04.07, 16:39
                      "Lubię mówić z Tobą"

a co tam :)
                      • Gość: fuksja Re: Akurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 14:34
                        hmm kac humor;),ja ostatnio w ogóle mam nie najlepszy humor...na szczescie
                        pogoda w miare dopisuje ,choc mogloby byc cieplej ,zwlaszcza jak tak czytam o
                        słonecznej Italii albo Portugalii ,chetnie wyjechałabym tam na stypendium taa
                        marzenia ...
                        w takim razie jesli juz jestesmy przy klasyce ;kawalek Simple mind-don't you
                        tez lubie pisac z tobą;)
                        pozdrawiam
                        • Gość: tlik Re: Akurat IP: *.chello.pl 03.05.07, 08:50
                          a ja bym najbardziej chciał zamieszkać w Szwajcarii :) albo w ogóle gdzieś
                          gdzie są piękne, wielkie góry :)

do nauki czas ;)

no ale przed meritum trzeba by coś włączyć, tylko co ?

Enya "Now We Are Free"
                          lekkie, spokojnie, wyciszające ...
                          tego właśnie teraz mi trzeba
                          • Gość: fuksja Re: Akurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 22:43
                            ah Szwajcaria hmm ,no w sume tez ale musialbym chyba mowic po fracusku lub
                            niemiecku;/,ciezka sprawa.Nauka eh ..mam bardzo busy may and june;) a tak
                            bardzo brakuje mi motywacji...
                            moze cos energetycznego..? Blur-2 song
                            a potem ewentualnie cos wyciszajcego
                            Jose Gonzalez-Slow moves
                            • Gość: tlik Re: Akurat IP: *.chello.pl 09.05.07, 13:49
                              przed jutrzejszym egzaminem z filozofii
                              Pink Floyd "High hopes" ;)
                              • Gość: fuksja Re: Akurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 18:42
                                Pearl Jam "Last Kiss"
                                powodzenia!:)
                                • Gość: tlik Re: Akurat IP: *.chello.pl 10.05.07, 13:47
                                  Dziękuję bardzo :)

Raz kolejny i zapewne nie ostatni:
                                  Manowar - "Warriors Of The World"
                                  • Gość: fuksja Re: Akurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 13:11
                                    Linkin Park "Somewhere I bleong" ,musze sie zabrac "naukowo" do roboty,a jak
                                    zwykle w maju ,ktory zapowiada się bardzo intensywnie nic mi sie nie chce ...za
                                    dużo słońca ,zieleni ,zapachów;)
                                    a jak tam Juwenalia?
                                    • Gość: tlik Re: Akurat IP: *.chello.pl 13.05.07, 13:35
                                      Jakoś nie mogłem znaleźć czasu aby wybrać się na jakiś koncert czy cuś,
                                      ogrniczyłem się do czwartkowego maratonu do klubach kończącego się rano, póki
                                      co perspektywa jeszcze 9 egzaminów zapędza mnie w miejsce, gdzie jest spokój,
                                      czyli do mojej kuchni ;)

Iron Maiden "The Thin Line Between Love&Hate"
                                      • Gość: fuksja Re: Akurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 22:16
                                        aż 9 ? ah wspolczuje, ja tez cos usiluje posleczec ,bylam w sumie tylko w sob i
                                        niedziele ale niespecjalnie mi sie nawet chcialo isc...na szczescie czy tez
                                        nieszczescie troche pada wiec nie zal mi slońca na zewnatrz ..ah zla jestem i w
                                        ogole;/
                                        Marillion-Kayleigh
                                        • Gość: tlik Re: Akurat IP: *.chello.pl 16.05.07, 16:33
                                          wiesz, że nie można się złościć bo to wyrządza szkodę urodzie kobiety :D

aerosmith "hole in my soul"
                                          • Gość: fuksja Re: Akurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 19:51
                                            tak mówią;),ja dzisiaj swietuje urodziny;) takze narazie rzucam wszystko w kąt
                                            Scissors Sisters_I don't feel like dancing;)
                                            • Gość: tlik Re: Akurat IP: *.chello.pl 20.05.07, 16:41
                                              W takim razie spóźnione lecz bardzo szczere życzenia urodzinowe :)
                                              Green Day "extraordinary girl"
                                              • Gość: fuksja Re: Akurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 19:56
                                                dziekuje;))),mialam ambitnie cos pisac ,jakis referat ale niestety przez burze
                                                i grad nie udalo mi sie nic zrealizować i wyladowalam sobie z thrillerkiem w
                                                fotelu:P
                                                Lenny Kravitz-Fly Away
    • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 30.05.07, 14:58
      nie chce mi się nic a chyba muszę ;)
      pociesza fakt, że miesiąc będzie ciężki ale potem pyszne wakacje :)
      Running Wild " War and peace"
      • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 19:37
        hmm rozpadalo sie ...,a musze sie uczyc na kolosa;/,wakacje wydaja mi sie zbyt
        odlegle eh ...
        moze jakas nostaligczna piosenka:Iris-goo goo dolls
        • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 06.06.07, 13:08
          ehh wakacje ;) jeszcze 8 egzaminów i 28 mi się zaczynają, z pewnością
          zainauguruję je odpowiednio :)

"Nothing Else Metters"
          • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 14:56
            strasznie duzo masz egzaminow ,myslalam ,ze macie jakos mniej i pozno
            zaczynasz sesje;) ,ja w umie koncze koniec czerwca jakos tak ,jesli wszystko
            pojdzie z planem ,a co do wakacji ,nie wiem ..kusi mnie polskie morze w
            sierpniu albo Wegry ( ale to juz z opcji nierealnych ze wzgledu na skromne
            fundusze;/)
            Unforgiven
            • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.culm.net 07.07.07, 13:02
              ciężkie jest życia na kcu :]

whisky in the jar
              • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 20:54
                :] ale zdane ?:)
                Skid Row-I Remember you,fajna balladka z lat 80-tych
                • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 23:57
                  dwa przełożone na wrzesień, ale ogólnie super ;)

Coco Jambo :p
                  • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 23:38
                    u mnie też jeden na wrzesien;),to juz wakacje w domu? ja narazie leniuchuję
                    poki co:
                    Norah Jones-Sunrise
                    • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 22:13
                      Wróciłem właśnie z Władysławowa, jutro chill out, robie pranie i w sobote
                      wskakuje w pociąg do Krakowa ;p

Skutki władysławowskie dosyć bogate, czerwone nogi, brązowy brzuch, brązowa
                      twarz, niewyspanie, ból głowy i coś w stylu lekkiego udaru, który po 2 dniach
                      przechodzi,
                      ciężko było, ale z pewnością warto,

rammstein
                      du hast

klaniam się
                      • Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 14:53
                        upal w Malopolsce niemilosierny ,dzisiaj termometr w cieniu pokazuje ok.32
                        stopnie ,wczoraj bylo 36 także nieźle;).Troche się spalilam ale nie jakos
                        bardzo ,nie jestem entuzjastką opalania .Moje wakacje jak zwykle odsuwają sie w
                        czasie ale moze w sierpniu zawitam nad morze czyli gdzies tam w twoje
                        rejony;).Poki co relaksuje sie troche na grillach i koncertach plenerowych:p
                        dni mojego miasta itd.
                        wakacyjny song:
                        Marquess-Vayamos companeros
                        • Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 14:41
                          W Kujawsko - pomorskim też upał :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka