Gość: esk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 21:44 Czasami miło sie słucha :) pozdrowienia Studenci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: esk Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 21:45 I nietylko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 12:14 Do tej słonecznej pogody pasuje Nightwish - "Crimson Tide and the Blue Sea" albo Manowar "Warriors Of The World" No ale to nie reggae :)) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:40 albo "whiskey in the jar" Metallica ,no ale to też nie reggae;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:45 A wieczorem relaksujące "Nothing Else Matter" :)), najlepiej w wersji koncertowej z San Fransisco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niki Re: Kto lubi reggae ? IP: *.i24.pl 27.07.06, 15:10 Fajnie masz Albo Lordi.... :P joke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:59 A dla wybrednych, do poduszki - Diabolical Masquerade :)) straszne piekło na zewnątrz jak i w ich wykonaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 16:04 Jednak w moim krakowskim świecie podczas domowego posiedzenia przed wstąpieniem do jakiegoś klubu największą frajde robi Bolter i niezapomniane "Daj mi tę noc". Niejedni już mdleli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 17:11 a kolo północy "Enter Sandman" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 17:49 A dla strudzonych życiem, zagubionych w gąszczu czyhających pułapek - Metallica i "One" :D - Ciekawe jaka byłaby interpretacja :D buuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironique Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 18:57 Ja lubię reggae... ;) ale nie tylko :) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niki Re: Kto lubi reggae ? IP: *.i24.pl 27.07.06, 20:42 Gentleman - Superior! Yeah! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:49 NOFX do samej poduszki :) "Bob" :) Oby komary zniknęły ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 13:18 a ,zeby było liryczniej to może "man who sold the world"-Nirvany;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 13:43 Na polu/dworze/zewnątrz powiewa lekki wiaterek, słońce nie przeypieka jak wczoraj :) Enya - "Now We Are Free" - pasuje doskonale do pogody :) Jednak oryginalnie do końcówki "Gladiatora" zdecydowanie bardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:42 a może by wywolac zmiane pogody .."it;s in the rain "?Enyi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:56 Spróbuj :) Jak się uda to w najbliższe południe po deszczu z moich głośników zabrzmi Queen, "We Are The Champions" naturalnie ! Oby jak najszybciej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Queen ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:36 Przez 20 minut padał u mnie deszcz ! Zgodnie z zapowiedzią - Oueen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Kto lubi reggae ? IP: 195.150.163.* 29.08.06, 12:46 w tym roku byłam w ostródzie na festiwalu reggae i sie zakochalam w tej muzyce :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czekolada Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:19 ja :D peace everybody :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:02 dobra włączmy cos starego Haddaway"What is love";DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:39 Genialny pomysł, dawno mi nie brzmiało :) A na koniec dnia Klaus Badelt - "he's a pirate" :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 00:52 jak juz jesteśmy przy muzyce filmowej to tak klasycznie bardzo staro..."Moon river";) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 08:27 Rankiem coś spokojnego a zarazem z optymistyczną nutką, hmmm ... Vaya Condios "Puerto Rico" :) miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:33 niesamowite ,masz podobny gust jak ja;),no to może jak juz jesteśmy przy latynoskich rytmach hmmm "Conga" G.Estefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:13 A dla podtrzymania - Gloria E - "Wrapped" po czym A. Gabriel "La Reina" - uff, brakuje tylko Tequili, cytryny i soli ;) *hmm, teoretycznie pora troche wcześna a działnie tego złota czy sreberka przecie takie piorunujące :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Taki sam gust bo pisze to ta sama osoba lol!!!! IP: *.i24.pl 29.07.06, 13:55 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik WOW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 14:32 Bardzo mi przykro ale Twoje błyskotliwe spostrzeżenie nie znajduje pokrycia w rzeczywistości. Jestem jednocześnie wdzięczny, że istnieją osoby, które podsuwają każdemu z nas coraz to nowe pomysły. Jeszcze nigdy nie przyszło mi do głowy aby pisać cokolwiek na forum pod czyimś szyldem (bo to nieładne rzecz jasna). Być może po wysunięciu Twojego wniosku odnajdą się osoby, którym takie zachowanie odpowiada – czego oczywiście nie polecam. Przykro mi, że się zawiodłeś/aś Niemniej pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Gwoli ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 14:37 Na stronie głownej, gdzie znajdują się posty istnieje pewne miejsce, gdzie zaś wpisując interesujące nas słowo, ów słowo zostaje wyszukane. Nie jest problemem, aby ujrzeć autorem jakich postów jest np. x, a jakich y ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: To samo IP.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:11 to samo IP?!!!,mamy co prawda jak widac neostradę ale zapewniam Cie ,że nie jestem Adamem;) ( a Joanną;)) ,przykre ale nie tylko my korzystamy z uslug TPSA. ps.no to wywolaliśmy deszcz,wiec dla ochlody Sade:By my side;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Woy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 23:40 Wczoraj wieczorem odwiedzili mnie znajomi z czasów licealnych, których prawie rok nie widziałem. Noc była długa ... ;) Mam wrażenie, że moja głowa jest wielkości dobrego, dojrzałego arbuza :) W związku z tym lekkie brzmienie - Bob Marley "Buffalo Soldier" Dobranoc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Woy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 00:51 eh ja po grillu jestem ,tez ze znajomymi starymi jak swiat;D dlatego bedzie spokojnie:"Brain damage" pink floyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Woy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 09:07 Van Halen - "Jump" - to jest właśnie to, czego dzisiejszy ranek potrzebuje ! miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Woy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:37 o nie znam ,musze posłuchać;) ,no to moze...Guns 'N'Roses "paradise city"-energetyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Woy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 16:32 Krzykliwie - "Child in time" Deep Purple * miało być tak gorąco i parno w ten weekend a w moich północnych stronach dzisiaj przez większość dnia deszcz i dużo chmur ... pachnie mi tu hochsztaplerstwem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Woy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 20:46 w Malopolsce tez ale nie narzekam zbytnio;) ale mam nadzieję ,ze po 20 lipca u naszych południowych sąsiadów zapanuje jeszcze lato bo jak nie .... lata 90-te....” Wonderwall „ Oasis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:17 ... "The House Jack Built" - z chęcią wybrałbym się na koncert :) Lech? Tyskie? Pilsner? Heineken? Warka? Żubr:)? Żywiec ? Harnaś :)? hmmmm ... ? Jeśli chodzi o mnie to PILSNER ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 21:58 Cos letniego Bob Sinclar "rock this party now";)) ,na dokladkę"Come as you are" Nirvany *Warkę;) ,ewentualnie Harnaś,ale ...wolę wino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 22:44 Dire Straits "Sultan of Swing" - po czym zabijam komary i robie dobry grunt pod spanie ;) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 22:54 no to ..Martika "Toy soldiers" ,milych snów;),mój kot zjada komary;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 23:20 Super ten kot - powiedz mu, że kot w butach do łapek mu nie dorasta ! Na zakończenie ... Vaya Condios "What's a woman" Dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:57 powtorzyłam;),bardzo sie ucieszyła-kot to wszak arcydzielo sztuki jak ktos kiedys powiedział;) Red Hot Chili Pepers "under the bridge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 19:15 Już Garfield jest tego świetnym przykładem :D Hmmm, nie wspominam o Twoim kocie przed tłustym miłośnikiem lasagny bo dojdzie do tego, że pewnego dnia zasiądzie przed komputerem, zajrzy na forum, odnajdzie ten wątek i po chwili wnikliwego czytania (zakładam, że jest w tym dobry) piorunująco wzrośnie mu ego i będzie się czuł najważnieszy :D Może heavy metal ... Katatonia "Strained" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 21:38 Obawiam sie ,że już sprawnie korzysta z internetu i niejedno forum czytała;), ( o kurcze wlaśnie na mnie patrzy;) ,ma bardz diaboliczny wyglad ,czarna jak smoła z bialą krawatka i zielonymi oczami,w dawnych czasach spalili by mnie już na stosie ;) trochę gotyku;)Nightwish -Sleeping Sun dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 23:53 Ciekawe czy ma bardziej zielone niż ja :D Podtrzymuje Nightwish - "Eclipse" Dobranoc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:06 no ciekawe;D ale żeby się nie obraziła więc...ona ma najzieleńsze z zielonych;p INXS "Suicide blonde" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:59 Mam dzisiaj znajomych z byłego liceum w domku ... :))) Ma być wesoło oczywiście :) W związku z tym Depress "Bo jo cie kochom" ... Stojącemu obok mnie Harnasiowi zapewne to się podoba :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Metallica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 00:41 hehhe coza zbieg okoliczności też spotkalam swoich przyjacioł z liceum ) eh ale ten czas leci ,poczułam się staro...) w zwiazku z tym będzie lirycznie i troche kiczoowato;) Beverly Craven"Promise" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamajka Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 20:47 hmm... Vavamuffin, Jamal... o tak - to jest to :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 02:33 Cięzkie słowa, ciężkie myśli :)))) Manowar "I Belive" brakuje mi sztandarowego hymnu Smirnoffa :D ZSRR :D nie zaszczycam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 02:36 it is for You !! J ... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 03:32 Modern Talking "Cherry, Cherry Lady " jakże pięknie ! miłego dnia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 10:26 hmmm.no skoro juz przy hymnach jesteśmy ( mniej co prawda kontrowersyjnych) to mój ulubiony brzmieniowo "Marsylianka", a z lzejszych tonów to może Outcast"Hey Ya",pozdrawiam A;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 11:05 Towarzystwem ciężkiego ranka niechaj będzie Dżem "Whisky" :) Miłego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 15:42 jak juz przy Dżemie jesteśmy to "outsider"..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:22 no i oczywiście "Sen o Victorii" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 22:53 az za bardzo poszło nam wywolywanie tego deszczu;) ,leje i leje ( teraz przestało dopiero ) Urszula "Konik na biegunach";D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 23:17 U mnie dzisiaj również cały dzień padało ... Kolejny już raz obejrzałem "Krzyżaków" :) Teraz Metallica "Mama Said" oraz Vangelis "Conquest Of Paradise" po czym ZASYPIAM ! dobranoc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 10:27 Oglądałeś Krzyżaków? hmmm ,masochista z Ciebie;)ale jako jedna z nielicznych lektur podobała mi się .Deszcz ustał tylko się troche chmurzy więc pewnie znowu poleje Nightwish"Wish had I angel";) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 11:37 Wczraj ogólnie był dla mnie cięzki dzień, poczynając od rannego bólu głowy, który jednak szybko minął. Gdy wieczorem zobaczyłem co jest w TV i ujrzałem recenzje filmu "Uciekinier" - to mi się niedobrze zrobiło - wystarczyło tylko, że był napis - "rok 2015". Włączyłem "Krzyzaków" i tak oglądając - przysypiając dotrwałem do końca dnia :) Nech będzie ... również Nightwish - "Over the Hills and Far Away" miłego dziona :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 19:50 a to nie był jakis koszmar ze Szwarzenegerem?;p ,bo cos mi w programie mignęło .Ja usilowałam oglądnąć film na kompie ale niestety po wielu bojach zwiazanych zjego uruchomieniem nie udało się ;/,dzisiaj może włączę sobie horrorek "Wzgorza mają oczy " -choć słyszalm ,ze taki średni raczej no to może.....Gnarls Berkley "Crazy"( chyba nie było tego wczesniej??)miłego wieczorka;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 21:58 Tak, dobrze Ci mignęło w programie. Jakiś kosmiczno-sensacyjny film z Arnoldem. Nie oglądąłem jeszcze horrorku o którym wspomniałaś, płytka z filmem siedzi w Krakowie i czeka w kolejce. Ja dzisiaj oglądałem "Wesele". Ehhh, miałem dzisiaj posprzątać cały dom i zakończyło się na kuchni :) Napewno nie było "Macy's Day Parade" ... Green Day :)) Miłego wieczoru&snów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 23:49 W moim pokoju zdążył się zakurzyć regał i półki ,mam się za to wziąć ale szczerze mówiąc mi się nie chce;),Wesele to ...ekranizacja czy ten film z ostaniego roku bodajże?no nic dzisiaj wreszcie wolny tydzień się zaczyna bo wczesniej to tyle różnych zajec... skoro Green Day to "Wake me up when september ends" -puszczę pewnie po egzaminie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 00:14 Z 2004 r. m.in. z Dziędzielem i T Arciuch. Kampania wrześnniowa - napewno przetrwasz bez problemu ! Jeśli dalej Green Day to teraz "Bouleard Of Broken Dreams" Troche mobilizacji, zejście po schodach i wkońcu ide spać :) Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 12:34 słyszałam co nieco o tym filmie ,dosc dobijajcy ale niestety w wielu miejscach prawdziwy...,hmmm tez mam nadziej przetrwać kampanie wrześniowa;)hehhe,póki co mam zamiar wziać się za ksiązki nienaukowe;) , skoro Green Day to "American Idiot" ,a dla odmiany Mattafix "Big city life",miłego popołudnia;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 12:49 Skończyłem niedanwo czytać "Donos na Wojtyłę" - bardzo interesująca ... Tydzień temu miałem nadmiar słońca, którego teraz mi brakuje. Niebo cały czas zachmurzone, od czasu do czasu coś spadnie z góry, ogólnie jakaś taka dziwna atmosfera. Wychodze temu na przeciw - NOFX "Maron Brothers" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:59 oj zgadza sie teraz znowu u mnie pada ( z ogniska nici;/),narazie leży u mnie na półce Kapusciński;) ale przerzuciłam sie na cos lzejszego ( no powiedzmy) na Kinga. no to może teraz Marylin Manson ( czega ja słucham!;)) ale akurat to wykonanie bardzo przypadło mi do gustu)"sweet dreams" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:19 Posprzątałem wkońcu cały dom, ciężko było ale jakoś się udało. Mój pies ogłosił strajk głodowy. Spowodowane to pewnie tym, że jego pani (tzn moja mama) wyjechała na wakacje, już dwa tygodnie jej nie ma a tu jeszcze kolejne dwa do jej powrotu. Trzeba będzie z nim jakoś popertraktować. Musi ustąpić - zwłaszcza, że jedzenie ma naprawde dobre ! Jeśli coś mocniejszego to ... Diabolical Masquerade "Rider on the Bonez" Miłego wieczoru pozdrowienia z Kujawsko-pomorskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 22:41 ale Ci dobrze;),u mnie niestety cała rodzina w komplecie;),posprzątam chyba jutro....,z grilla nici-pada,pada,pada;/,a synoptycy zapowiadali takie gorące lato ale prognoza sprawdziła im się tylko w polowie chyba,a ja jeszcze mam nadzieje wyjechać na spoznione wakacje...a co twoj pies ma az tak smacznego? mój kręci ostatnio nosem na wszystko z wyjatkiem gotowanego kurzego udka;) T-Rex "Children of the revolution",pozdrowienia z Małopolski.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 00:11 Na ogół w jego misce jest Chappi :) Raz na dzień wkładam mu coś innego. Np KOTLETA SCHABOWEGO - właśnie dzisiaj tego nie chciał jeść :/ Po konsultacji telefonicznej z mamą dowiedziałem się, że mam kupić surowe mięso - ponoć to będzie apetycznie wcinał :) Hmmm, w Krakowie przez rok polegać musiałem na tym co udało mi się pichcić lub ewentualnie na tym co współlokator zrobił. Myślałem, że jak wróce na wakacje to choć z tego będę wyręczony. A tu niespodzianka - "4 tygodnie polegaj na sobie synu" ! Jednakże najgorsze w tym to, że krótko po jej powrocie ja jade do Krakowa i przed rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego nie wracam. Dzieli mnie wkońcu ok 600 km. Obejrzałem dziś II cz. "Napoleona" i jestem już pewien, że to koniec dzisiejszego dnia. Dire Straits "Brothers in Arms" DOBRANOC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 12:29 hehhe ,no ja też nie jestem nadzwyczajna kucharka ,coś tam umie zrobić ale jakims mistrzem nie jestem.Ja do Krakowa musze jechać jeszcze w tym tyg. ,na szczescie mam blisko ale jakoś tak zawsze mam ,że po długiej nieobecności w wielkim mieście boli mnie glowa;).Tez ogladałam Napoleona ,a potem jakiś serial o flisakach ,dzisiaj może zmęcze "XIII wojownika" o ile nie wyłączę po 10 min.telewizora.Niezły masz kawałek do Krakowa,ja m.in.przez ta odległosc od paru lat nie moge sie wybrac nad morze;/. U2 ,temat z ktoregos Batmana"Hold me ,Thrill me ,Kill me",pozdrawiam deszczowo niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 12:47 U nas dzisiaj wreszcie słońce :) Nie jest tak nachalne jak tydzień temu ale najważniejsze, że świeci ! Kupiłem pieskowi surowe mięcho i rzeczywiście pierwszą porcję zjadł ze smakiem. Po moim przyjeździe do Krakowa w pierwszej kolejności świętowanie dostania się znajomego na aplikację radcowską, potem jakas imprezka urodzinowa i na początku września wyjazd do Sidziny - właśnie tego wyjazdu w góry nie mogę się doczekać :) Zajmuje się powoli organizowaniem podkładu muzycznego, ma być smiesznie i wesoło, dlatego już teraz włączyłem - Mr. President "Mayorka" - ale odlot !!! Już widze skaczących do nieba prawników ;) Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 21:28 jakoś ciezko jest mi sobie wyobrazić skaczacych prawników;))) ,fajnym utworkiem na taką impreze jest też Loft"Mallorca" czyli podobnie ;),w górach we wrzesniu jest idealnie ,mało ludzi ,tańsze kwatery ,tylko ,że robi sie troche chlodniej i trzeba wcześniej wychodzić na szlaki.Ja nie moge sie doczekać swojego wyjazdu,narazie ze znajomymi wszystko zalatwiamy ,dzwonimi ale i tak pewnie wszystko ostatecznie dopniemy na ostatni guzik na przyslowiowe 5 min.przed.Jeszcze muszę znależć czas na nauke do egzamu ;// ,a taaak mi sie nie chceee.Milego wieczorka ,wlaczę sobie chyba zaraz jakiś mroczny thriller Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 22:39 Ja sobie dzisiaj obejrzałem "Wszyscy Jesteśmy Chrystusami" i powoli zmykam do spania. Mam nadzieje, że nie bede musiał walczyć z komarami- coś za dużo ich w naszych stronach. A może i mało- tylko to własnie mnie wyjątkowo lubią :) Domek w Sidzinie, w którym byliśmy w lipcu i do którego jedziemy we wrześniu jest własnością znajomej, także o rezerwacje itd nie trzeba się martwić :) Jeśli chodzi o skaczących prawników :) to naprawdę można ich spotkać. Trzeba tylko trafić w odpowiednie miejsce o odpowiedniej porze :D Brathanki "Siebie dam" Dobranoc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:45 Dobrze miec znajomych z domkiem;),ja niestety nikogo takiego nie znam ,a zreszta w tym roku obieram kierunek Wegry;),narazie wszystko zalatwiam ,może do konca tyg.juz bedę wiedziec co i jak.W takim razie może jeszcze jedna piosenka dla skaczacych prawników Las Ketchup "Asereje";) Slońce wyszło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 14:06 Postanowiłem odmienić dzisiejszy dzień :) Wstałem rano, zjadłem śniadanie, wrzuciłem mięcho do miski owczarka niemieckiego i wziąłem w ręke wymagającą intelektualnego wysiłku książke - William James "Pragmatyzm".Ciężka treść, ale jakże miło czasami pomyśleć abstrakcyjnie ;) Za chwile bede wcinał obiad i niechaj przygrywa Rammstein - "Du hast" miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Gdzie jest słońce ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:13 Za cięzkie rzeczy się chwytasz;) ,ja ostatnio mialam cheć na literature popularnonaukową ;) konkretnie "Zakazana Archeologia" ,dla niedoszlej archeolożki w sam raz;).Słonce znowu znikneło ,wróci podobno w piątek ;/.poki co jestesm po kolacji wiec może coś lżejszego...Sergio Mendez "Mas que nada",milego wieczoru;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 22:39 Archeologia ? Hmmm, jeszcze jako student arabistyki miałem W-F z archeologią a było to w ubiegłym roku :) Jeśli jestes rocznik 86' to zapewne miałaś kiedyś okazję mnie zobaczyć :) Oglądałem dzisiaj "Rodzinne grzechy" - naprawdę dobry. Jeśli chodzi o studia to od października będzie prawo - zresztą to co zawsze chciałem studiować. Na arabistyke trafiłem trochę przypadkowo - udało mi się wygrać indeks no i stało się tak oto. Po roku nauki doszedłem do wniosku, ze to nie jest jednak to i nie chciałem dalej brnąć nie tą drogą :) Mam w sobie jakąś dziwną energię w związku z którą Manowar i "Brothers Of Metal" napewno się sprawdzi :) Pa Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:50 Coz ja jestem niestety troszeczkę wyzszy rocznik;))ale pogadać zawsze mozna;)).Arabistyka - oryginalny kierunek ,a i język chyba bardzo przydatny obecnie? ja też kiedys marzyłam o prawie ,pod koniec liceum zaczytywałam się w thillerach prawniczych ,Grishamach itd.,uczyłam sie pilnie historii , a potem ..wyladowałam na AE na wydziale finansów-porażka ale dotrwam do końca;), a w tym r.wziełam sobie 2 kier.na UJ ale chyba zrezygnuje ( albo oni ze mnie jak nie zdam tego egzaminu;(() zreszta nie wiem czy nie pojdę jednak w strone czegos innego jeszcze bardziej zgodnego z moimi zainteresowaniami. Metallica "The memory remains" .miłego popołudnia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 13:13 Można było to wydedukować :) Owszem arabistyka ciekawa ale trzeba mieć do tego naprawdę ogromne zamiłowanie. Mam znajomą w Warszawie, również studentkę tego kierunku - jednak jej zaangażowanie w to co robi zdecydowanie przerasta to, co można wśród studentów UJ zauważyć ! Zdecydowana większość (aczkolwiek wyjątki istnieją) arabistykę studiuje "bo udało się podczas rekrutacji". Mając do czynienia z tak hermetyczną dyscypliną wypadałoby jednak skrupulatnie dążyć do doskonałości - no a bez sercowego podejścia nie osiągnie się pożądanego efektu. Kiedyś wyczytałem mądre słowa " ... podążajmy za głosem swego serca ... " i za frazesnigdy bym tego nie uznał :) Manowar "I Belive" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:11 To prawda ,przy każdej filologii liczy się jednak zamilowanie też do kultury czy historii danego kraju,czasami jednak lepiej zainwestować w jakiś kurs językowy.To teraz juz zrezygnowales ostatecznie z tego kierunku? W tę maksymę ja też wierzę ,chociaż czasami jednak rozsądek musi przeważyć,niestety, REM "Loosing my religion",miłego wieczoru;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 00:06 Tak, zrezygnowałem ostatecznie i bardzo się z tego ciesze :) Dla uroizmaicenia Zakopower "Siadoj z nami" Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 17:29 ufff zarezerwowałam wreszcie miejsca na wyjazd;)),slońce zaszło;// ,a ja wreszcie wzielam sie za sprzatanie;) Guns 'N' Roses "So Fine";) miłego popoludnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 18:35 To świetnie, że miejsca zarezerwowane :) Ja dzisiaj troszkę sobie poczytałem, zjadłem obiad i za chwilę wyruszam ze znajomymi na podbój Chełmna ;) Manowar "Wariors of the World" pa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 23:11 a nie byłam jeszcze tam ,może sie wybiore;),poki co wrocilam z wieczornego spaceru z psem,o takich dziwnych porach chce jej sie wychodzic;) Sisters of Mercy"Lucretia my Reflektion" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 00:23 Podczas wczorajszego spotkania się ze znajomymi, ktoś zaproponował aby odwiedzić Władysławowo. Oczywiście każdy z uśmiechem na twarzy zaaprobował propozycję. Dojechaliśmy na miejsce ok 22.30 i z zamiarem wypicia paru piwek weszliśy do jakiehgoś klubiku z karaoke bez zamiaru śpiewania. Skończyło się zupełnie inaczej - w czwórkę darliśmy się do mikrofonu - "bo jo cie kochom", na szczęście nie miałem okazji tego słyszeć, aczkolwiek niektrzy twierdzili, że wyszło nam całkiem porządnie :) W drugiek kolejności rozbicie namiotu na polu namiotowym i wycieczka na plaże, którą chwiejnym krokiem opuścilismy ok 4 - zachaczając w drodze powrotnej o domek znajomego celem śniadania :) Dzisiaj jakiś taki zmęczony postanowiłem oglądać "Polowanie na ...". Hmmm, dziesięć minut temu się obudziłem i nie wiem nawet w którym momencie filmu zasnąłem. Może Green Day ... ? "Are We The Waiting" miłego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 13:06 no to widze ,że dzień był udany;))) ,tez kiedyś miałam przygodę z karaoke ,znajomi zarzekali się ,ze nie będą śpiewać ,a na następny dzień miałam taką chrypkę ,że nie mogłam w ogóle mówić;)-no ale tak to jest jak się probuje wyciągać piosenki Whitney Houston albo Queen.Dzisiaj słońce w pełnej krasie wiec może grill sie tym razem uda.O-Zone"Dragostea din tei";))),pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 23:14 Pogoda dzisiaj dopisuje, także grill u Ciebie pewnie udany :) Ja czekam na poniedziałkowy powrót mamy i jakies zajęcia sobie odnajduje :) Tak naprawdę to chciałbym być jak najszybciej w Krakowie. Pozdrawiam "Chłopcy" Myslovitz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 12:28 udał się częsćiowo bo ..zaczęło padać ,a miało spadać tyle gwiazd ;/.Dzisiaj pewnie rower o ile znowu nie nastapi jakies załamanie.Mnie sie tam do Krakowa nie chce jechać;) ,choc pewnie bede musiala w zwiazku z jakimis załatwieniami na uczelni. Skoro Myslovitz to "wieczorem!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 16:38 Jak pogoda u Ciebie taka sama jak na Pomorzu to pewnie wypad na rowerku się nie udał :D Cały dzień deszcz, deszcz, deszcz ... Może wieczorkiem jak przestanie padać wybiore się nad jeziorko upolować jakiegoś szczupaka abo sandacza :D A teraz Brathanki "Za wielkim morzem Ty" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 21:57 Rowerek sie udał choć troche padało momentami,eh teraz mnie wszystko boli;)ale zrobiłam niezłą trasę z pieknymi widokami . przeszukalam mp3 i może Myslovitz" I nawet kiedy" ,zawsze gdy jest mi źle wsłuchuje sie w tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 22:00 Ogólnie bardzo fajny dzień :) Słoneczko świeciło, humor dopisywał ... Na rybach nie był, czasu jakoś było mało :> Jednak co sie odwlecze to przecie nie uciecze ;) Dobrze, że jezioro jest blisko - wystarczy wsiąść na rower i w przeciągu 15 minut jest sie na miejscu :) Może System of a Down "Toxicity" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 13:12 jakos nigdy nie miałam okazji wędkować ,trochę brzydze się zakladac robaka;) ale może sie skuszę,dzisiaj chyba trochę siąde do nauki:D ale w sumie chyba na obietnicach sie skończy;/,jesli system ... to "Lonely day" może Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 16:51 Jak egzamin masz to lepiej przykuć, co by potem było trochę łatwiej ;) Hmmm, jeśli o łowieniu ryb mowa to jest to tak pasjonujące, że opisać ciężko. Zwłaszcza jak czasami na przynętę pokusi się jakiś porządny okaz. Dwa lata temu udało mi się złowić sandacza - trochę mu brakowało do 6 kg ! :) Najcenniejsze trofeum jak narazie :) Mam nadzieje, że przytrafi się kiedyś podobnej wagi szczupak:) Przyjemniej nauki życze :D Czas na Black Label Society - She Deserves a Free Ride btw, sandacz złowiony nie na robaka, a na twistera - taka gumowa atrapa małej rybki koloru zielonego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 23:55 jesli chodzi o wędkarstwo to chyba w poprzedniej epoce siedzę;) ,nie wiedzialam,że teraz takie fajne przynety wymyslili;),słyszałam,że to bardzo odpręża.Moj tata swego czasu trochę jeździł na ryby ,kiedyś nawet wspominał ,ze łowił na Mazurach raki,a podobno wspaniale jest w Norwegii-czyste jeziora,mała konkurencja ze strony miejscowych;),moze kiedys tez sie wybiorę nad jezioro ,narazie nastawiam się na szukanie grzybów;). Nightwish-"Wanderlust" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 11:58 Kolejny, słoneczy dzień przede mną ! Śniadanie dawno zjedzone, był i spacer z psem po lesie :) Teraz pytanie nasuwa się samo - co dalej ? Z wielu możliwości, które przychodzą mi do głowy, najrozsądniejsze będzie posłuchanie muzyki :), umycie samochodu mamy, wystawienie roweru z garażu i korzystanie z tego co za oknem :) W Norwegii jeszcze nie byłem ale mam nadzieje, że kiedyś dojdzie do wyjazdu ;) Jeśli o wycieczkach mowa to na mnie największe wrażenie zrobiła Szwajcaria. Zawsze wiedziałem, że to piękny kraj, jednak gdy sam doświadczałem spania w alpejskiej wiosce, pełnej bajecznych krów z dzwonami, czułem jak ten wspaniały czar spływa na mnie z każdym kolejnym dniem pobytu :) Zacznijmy od Whitesnake - "Guilty of love" Miłego dnia Asiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 20:43 W Norwegii tez nie byłam ale słyszałam ,ze jest piękna ,bylam za to w Szwajcarii ,w Genewie ,zrobiła na mnie spore wrażenie,choc tak naprawde zawsze chcialam mieszkac na południu Europy -Portugalia ,Hiszpania ;),świetny klimat ,jedzenie ,mili ludzie,w okolicach emerytury się przeprowadzę;).Póki co wybieram się w piątek na grzyby .W twoich okolicach są chyba swietne warunki dla grzybiarzy?;),milego wieczorka;) a skoro Whitesnake to może wygrzebana z czeluści komputera "love ain't no stranger" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 11:33 Hmmm, okolica mojego zamieszkania jest ogólnie bardzo dobrym miejscem dla grzybiarzy, myśliwych, miłośników wody morskiej, wędkarzy... Bory Tucholskie wręcz pod nosem, zjedzenie rybki prosto ze słonej wody, to kwestia godzinnej jazdy samochodem. Jednak mi to odpowiada tylko z tego względu, że sporo jezior dookoła:) Zdecydowanie bardziej lubię południowe strony Polski – dlatego zresztą studiuje w Krakowie i właśnie tam chciałbym mieszkać. A w bardzo dalekiej przyszłości … Największe marzenie to domek Szwajcarii. Oczywiście w jakieś miłej, alpejskiej wiosce:) Teraz mała opowiastka, która dotyczy właśnie alpejskiej wioski. Rok temu w wakacje, kiedy już zostałem przyjęty na arabistykę, postanowiliśmy ze znajomym z prawa, że wyruszymy sobie na wycieczkę po Europie. Zakładaliśmy jazdę tylko autostopem. Okazało się jednak, że głównym środkiem transportu były pociągi :] Nie wdając się w szczegóły, dotarliśmy do Szwajcarii, następnie kolejką górską do Gimmelwald. Noc w stodole (koszt – 22 franki jedna osoba) z Amerykanami, Węgrami i Kanadyjczykami – klimat ogólnie bardzo miły i przyjemny. Na drugi dzień, gdy już wszyscy wyruszyli w swoją stronę, my oczywiście postanowiliśmy się wpisać do księgi gości, która wrażenie robiła ogromne, z uwagi na fakt, że wpisy wykonane były przez osoby przeróżnych narodowości. Ponadto okazało się, że żaden Polak w stodole owej nie był – wpisu takiego brakowało :D Wzięliśmy się zatem do dzieła. Kumpel narysował polskiego bace, trzymającego flagę narodową, ja podpisałem „Byli tu Polacy, studenci Uniwersytetu Jagiellońskiego” – nasze imiona i nazwiska. Przez ok. godzinę polerowaliśmy nasz wpis, aby wyglądał jak najładniej. Opuściliśmy Gimmelwald z uśmiechem na twarzach. Cały dzień schodziliśmy po górach i w Interlaken zauważyliśmy wiszące flagi narodowe. W tym momencie zadaliśmy sobie pytanie „Czy ten nasz, polski baca z księgi wpisów trzymał flagę z barwami o układzie kolorów czerwony na dole, biały u góry, czy może na odwrót ?” Cholera, okazało się, że trzymał flagę Monako ! [ to z przemęczenia ] :D Miłego dnia Monsterworks „Triumph” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 12:55 Doszliśmy do setki widzę;),wczoraj zbierałam grzyby w lasach nieopodal Wysowej ,spory zbiór z czterema wspaniałymi okazami prawdziwków.Planujemy z rodziną powtorzyć to,już wkrótce,narazie w Malopolsce -piekna pogoda ,ciepło i wieje lekki wietrzyk.Zazdroszcze ci tej podrózy do Szwajcarii ,ja byłam tam tylko w przelocie na jakiejś kolonii i pamiętam,że wypatrywałam czy na zboczach nie ma jakis lekko fioletowych ,pasących się krów;).Ostatnia przygoda związana z wakacjami przydarzyła mi się jakis rok temu kiedy byłam w tatrach.Razem z kolezanką postanowiłyśmy zdobyć czerwone wierchy,idąc od strony kasprowego ,a potem robiąc taki "trójkąt" ,na mapie ładnie i prosto to wygladało...gorzej w praktyce,momentami szłyśmy prawie na czworakach nad przepaścami,złapał nas też deszcz i obawiałysmy ,że bedzie burza wiec maksymalnie szybko schodzilysmy ze stoku ,potem troche pobladzilyśmy i pytalysmy o drogę takiego dziwnego faceta ,który w pewnym momencie stwierdził ,ze niedaleko jest jakies schronisko ( ktore nie było zaznaczone na mapie)i że chętnie nas tam zaprowadzi,podziekowalyśmy i czym prędzej uciekłyśmy;), w koncu ledwie żywe złapałyśmy autobus do centrum Zakopanego.Na następny dzień nie mogłysmy prawie chodzić tak nas bolały wszystkie mieśnie ale wspomina sie potem miło;) HIM"In Joy and sorrow",miłego dnia Adam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 12:04 W Kujawko-pomorskim też od paru dni słoneczko świeci :) Pogoda doskonale wpływa na samopoczucie, hmmm, przynajmniej u mnie :) Przed moim środowym wyjazdem do Krakowa może uda się jeszcze odwiedzić Sopot albo Hel. Przydała by się jeszcze nocna posiadówka na plaży ze starymi znajomymi ;) No a w piątek imprezka urodzinowa koleżanki i kolegi. Urządzają łączone MEGA dens parti :D Najpierw mieszkanie na Ofiar Dąbia a potem wszystko się permutuje do Drukarni. Powoli myślę nad prezentem. Hmmm, obchodzą 25 urodziny :) Dobry alkohol chyba styknie ? Abo dla koleżanki najnowsza płyta Stachura :D Trivium – "The Deceived" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 13:02 Widzę ,że aktywnie spędzasz czas;),u nas tez na szczeście świeci slońce ,ciepło choć czuć już troche jesień w powietrzu;(.Narazie objeżdżam na rowerze okolice,swoja droga ile ciekawych rzeczy można zobaczyć,musisz sie kiedys wybrac na zwiedzanie okolic Krakowa -naprawde warto.Poki co zaczynam sie pakować do wyjazdu ,chociaż terminy ciągle się nam przesuwają ale mam nadzieje ,ze w końcu wszsytko wypali. Hmmm ja na 25 urodziny może wybrałabym coś ciekawszego?),omże jakas fajna figurka czy obrazek ,cos co mozna postawic i co przypomina o osobie obdarowującej? dobry alkohol w sumie tez nie zaszkodzi Evanescence"Call me when you're sober",milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 00:17 Dotychczas miałem okazję być we Wieliczce oraz miejscowości Sieracz. Zarówno w jednym, jak i w drugim miejscu znajome organizowały grilla i bardzo miło to wspominam.Hmmm, należy jeszcze kiedyś odwiedzić kopanie soli, no ale jestem jeszcze młody i mam nadzieje, że nastąpi to kiedyś. Mój ewentualny wyjazd nad morze przed Krakowem niestety spalony na panewce. Jeden ze znajomych wyjeżdża do Anglii, drugi do Szwecji i w związku z tym jutro wieczorem popieczemy jakieś miecho na ogniu u mnie w ogródku :) Oglądałem dzisiaj ostatni odcinek "Nepoleona" i musze przyznać, że odcinkowy film oczywiście bardzo interesujący, obsada aktorska zadaniu sprostała doskonale. Jednak nie równa się to książce E. Tarle - "Napoleon". W ubiegłoroczne wakacje czytałem ją jednym tchem. Kwestia prezentu nadal nie rozstrzygnięta. Aczkolwiek w mojej głowie pojawił się nowy pomysł. Na moje urodziny od znajomego - piątkowego VIPa :) dostałem żurawinową Finlandię :)), od znajomej zaś książkę - "Polowanie na Hitlera" z upamiętniającą dedykacją. Myślę, że im się odwdzięcze. Fajna pioseneczka zespołu Bullet For My Valentine - "Tears Don't Fall" Kujawsko-pomorskie przesyła pozdrowienia Małopolsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 19:40 No proszę byłeś w moich okolicach;),a w kopalni jestem co roku na targach minerałów. Mnie tez niestety zmieniają się plany wyjazdowe i chyba ostatecznie pojadę w nasze góry. Tylko jeszcze muszę zacząć się uczyć do tego głupiego egzaminu;/.Ogladałam chyba jakis odcinek Napoleona ,C.Clavier idealnie pasuje do tej roli,ja z kolei czytałam trylogie Łysiaka o samym Napoleonie ale takzę o jego braciach i synu a właściwie synach choć o tym z pania Walewską rzadko gdzie się wspomina)..A co do prezentu Finlandia żurawninowa? Nie wiedzialam, ze taki cudo istnieje,a może jakies dobre winko? Albo czeska Beherovka?;) z tąksiażka to moglby być dobry pomysł . Dire straits Why worry” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 22:04 Vavamuffin - "Jah jest Prezedentem" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 23:30 Ahhh, zgodnie z zapowiedzią dzisiaj w ogródku, koło mojego domu płonie sobie ognisko. Przybyło więcej osób niż się spodziewałem i pozostaje tylko się z tego cieszyć. Jak to zwykle bywa, główny temat to śmieszne wspomnienia z liceum. Jaka opowiastka było przed chwilą ? Pozwole sobie przytoczyć, bo naprawdę warto przeczytać :) Druga klasa liceum, 10 minut do języka polskiego. Konsternacja przed klasą, obawy wszystkich o tradycyjne odpytanie z poprzednich zajęć. W rogu korytarza krząta się kolega Marcin - zagorzały fan heavy metalu, długie włosy, czarna, skórzana kurtka. Wyznawca teorii, że "człowiek to nie robot" i w związku z tym nie jest w stanie nauczyć się na każdy przedmiot - według niego, zwłaszcza na język polski. Dopytuje się wszystkich o co w ogóle chodzi, z czego może być zapytany. Szybko znajduje odpowiedź w której zawarł ktoś tytuł "Dziady". Podchodzi do mnie i kumpa i pyta - o co chodzi w tych "Dziadach". Ze skrzywionym wyrazem twarzy i uśmiechem odpowiadam, sądząc, że zrozumie żart "Stary, Dziady to dramat Mickiewicza, w którym na samym początku diabły gotują w kotle Sienkiewicza i Mickiewicza". Kolega, który koło nas stał oczywiście zaśmiał się z tego, podobnie zresztą jak ja. Marcinek zaś, przyjął do wiadomości i odszedł w swoją stronę kontemplacji. Pod klasę nadchodzi postrach szkoły - nauczycielka języka polskiego.Wszyscy zajmują miejsca i wyczekują jakie nazwisko wymówią jej usta. Napięcie wzrasta, wzrsta, każdy słyszy tylko bzyczenie latającej muchy ... Nagle twarz skamieniałej polonistki się unosi i ta skierowuje swój wzrok na naszego metalowca ... - Marcinie, czy byłbyś łaskaw przedstawić nam twórczość Adama Mickiewicza ... ( chłopak blady jak ściana, podnosi głowę prawie leżącą na ławce, poprawie swoje długie włosy i odpowiada) - Naturalnie. - W trakim razie słuchamy uważnie, mów co wiesz ... - Hmm, to może ja zaczne od dramatów ... Tak więc, Adam Mickiewicz napisał "Dziady". Yhhhr, "Dziady" to dramat, który ... yhrrr - Proszę przejdź do konkretów ... - Tak więc, "Dziady" to taki dramat, w którym na samym początku .... diabły gotują w kotle Mickiewicza i Sienkiewicza ... Cholera no nie miałem pojęcia, że on naprawdę nie wiedział co to są "Dziady". Kobieta zaczerwieniona jak burak z wrzaskiem podskoczyła z krzesła, wpisała mu zagrożenie i i wykrzykiwała, że "dla mnie to kpić sobie możesz z każdego ale nie ze mnie". Na szczęście nie przejął się tym zbytnio :) Zdał bez problemu mature (trochę jednak uzupełnił swoje wiadomości z polskiego) i teraz studiuje na UW :) Kupiłem nareszcie prezenciki. Dla znajomego Johnnie Walker red label. Koleżanka zaś dostanie kwaitka i myślę, że ciekawą i wartościową ksiżkę Kevina Hogana "Psychologia perswazji" - napewno przeczyta, zwłaszcza, że prawniczka i w dodatku chce studiować psychologię. No oczywiście skorzystam i jadąc do Krakowa, obadam książkę w pociągu. Dobra wracam na zewnątrz bo tylko po sok poszedłem, no ale jeśli nikt nie krzyczy to pewnie nie jest źle i jakoś sobie radzą ... Akurat - "Droga Długa jest" (tak to się jeszcze nie rozpisałem na forum nigdy :P ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 23:09 Muszę ci powiedziec ( a raczej napisać) ,że masz talent gawedziarski i lekkie pióro :)zazdroszczę takim ludziom ,sama z reguły muszę myśleć pilnie nad każdym zdaniem;).Hmmm wspomnienia z liceum-temat rzeka ,pamietam jak z kolezanką zawsze gdy nudziłyśmy się pisalyśmy do siebie różne śmieszne wierszyki,opowiadanka,co zabawniejsze teksty nauczycieli np.( coż to za prymitywne hireoglify wypisales!-tekst pani od angielskiego na widok klasowki kolegi napisanej dośc malo czytelnym pismem ) ,jakis czas po maturze porządkując zeszyty i chowajac wszystko na strych znalazlam je i przypomnialam sobie dawbne czasy-schowalam wszsytko skrzetnie do pudełka-mila pamiatka na stare lata;).Z innych historii pamietam bardzo dobrze gdy mój kolega wielki ulubieniec naszej pani (choc uczyl się tak delikatnie mowiac srednio) nie wiedzial w zab kim jest Ikar ( a takie pytanie wylosowal na maturze ustnej ,w koncu natchniony krzyknął:wiem!on przebywal w tym labiryncie ! chodzilo mu chyba o minotaura ale nasza pani na dobre się zalamala -Z tego co wiem miał poprawke w wakacje ale szczesliwie ja zdal.Tymczasem uciekam się pakowac,jutro wyjazd;),do zobaczenia ;)) i szczesliwej podorzy do Krakowa Adam Lombard-"szklana pogoda";) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 23:55 Muszę jeszcze dodać genialną kwestię z podstawówki, pamiętam do dziś ... Lekcja histori ... (nauczycielka - zagorzała komunistka) - Piterski, kto jest uważany za ojca polskiego Teatru Narodowego ? (słyszy z końca klasy coś z literą W ..., literkami Wo .... ) - yhhhh ... Wołoszański - Czyś ty zdurniał ! Wojciech Bogusławski durnoto jedna !! Ten sam na jednym ze sprawdzianów pyknął, że Sukiennice to stare niemodne suknie :)) 1. Pink Floyd "High hopes" 2. Riverside "Stuck Between" 3. Lao Che "Godzina W" No i ide dokończyć się pakować bo pociąg z samego rano :) Tak więc Asiu Jak zdarzyłoby się kiedyś, że Twoi wszyscy znajomi w rozjazdach, nudno w domu, psu nawet nie chce wyjść się na spacer a ochota na przewietrzenie jest ogromna to bez skrupułów wciskaj w swoim telefonie 609066527 (ranek, południe, wieczór, noc) - z pewnością będę miał ochotę napić się zimnego piwka i pogawędzić :) pozdrawiam serdecznie Adamo Skończyła się moja wakacyjna, domowa przygoda z internetem Rzeczywistość stricte krakowska wraca - wspaniała rzecz jasna !!! Kto wie, może kiedyś jeszcze coś tu dopisze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 00:10 ... ja również życze miłej podróży :) Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: Oby nie znikało za dnia :) 26.10.06, 23:23 Gość portalu: tlik napisał(a): > Można było to wydedukować :) Owszem arabistyka ciekawa ale trzeba mieć do tego > naprawdę ogromne zamiłowanie. Mam znajomą w Warszawie, również studentkę tego > kierunku - jednak jej zaangażowanie w to co robi zdecydowanie przerasta to, co > można wśród studentów UJ zauważyć ! Zdecydowana większość (aczkolwiek wyjątki > istnieją) arabistykę studiuje "bo udało się podczas rekrutacji". można i tak i tak... studiować z pasji lub studiować cokolwiek, by miec wyższe wykształcenie ja jestem studentką arabistyki i wybrałam ten kierunek z powodu głębokich zainteresowań (które w czasie studiów jeszcze się pogłębiły i jestem w 200% zadowolona z wyboru kierunku) Mając do > czynienia z tak hermetyczną dyscypliną wypadałoby jednak skrupulatnie dążyć do > doskonałości - no a bez sercowego podejścia nie osiągnie się pożądanego efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Oby nie znikało za dnia :) IP: *.chello.pl 28.10.06, 10:34 Chyba Twoja Osoba jest najlepszym przykładem na to, że studiowanie czegoś w połączeniu z pasją oraz zainteresowaniami daje właściwy efekt ... pozdrowienia dla Arabistów z UW Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: Oby nie znikało za dnia :) 28.10.06, 13:35 Gość portalu: tlik napisał(a): > Chyba Twoja Osoba jest najlepszym przykładem na to, że studiowanie czegoś w > połączeniu z pasją oraz zainteresowaniami daje właściwy efekt ... > > pozdrowienia dla Arabistów z UW i nawet nie chcę mi się kończyc tego studiowania... taka to frajda :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Nie ma to jak po sesji ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 14:06 posłuchać Nirvany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgadnij kto;) Re: Nie ma to jak po sesji ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:01 albo Him;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Zgadłem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:43 Wielki powrót Joanny :) Pierwszy semestr tego roku z pewnością będzie mi sie kojarzyć z teledyskiem Guns N' Roses "November Rain", oglądałem przed każdym z pięciu egzaminów i nigdy się nie zawiodłem, no i w związku z tym z szerokim banenem na ustach sesje zakończyłem :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Zgadłem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 16:19 no to Creed "One last Breath" a session wciaz trwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Zgadłem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 17:20 "Hole in my soul" Aerosmith Powodzenia w ostatkach walki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Zgadłem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 15:09 Soy song-Gipsy Kings:D uff chyba wszystko za mna;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 26.02.07, 17:41 gratulacje, ja spędzam dzień z bólem głowy, ogólnie niezbyt przyjemnie :] Elektryczne Gitary "Dzieci" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 26.02.07, 17:54 ahhh zapomniałem, Steel Dragon - We All Die Young Gorąco polecam ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 00:50 Mika-Grace Kelly ,zabawna wariacja na temat Queen;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 17.03.07, 20:29 Aerosmith - "Hole in my soul" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 17:18 Creed-One last Breath Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 18.03.07, 23:10 Guns N' Roses "Don't Cry" ehh, wróciłem niedawno z kina "Klatwa 2", jeśli lubisz horrory to nie polecam, bardzo się zawiodłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 19:45 Sade-no ordinary love Tez slyszalam ,ze II czesc jest raczej kiepska ale nie przepadam raczej za horrorami ( za bardzo sie boje) ,musze sie wlasnie teraz na cos ciekawego wybrac;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 20.03.07, 21:33 Gun's N' Roses - Knocking on heaven's door W moim najbliższym planie "300" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 20:02 Him "Killing loneliness" też slyszałam ,że jest niezły jesłi ktoś lubi filmy o tej tematyce.mnie sie podobał np.Gladiator natomiast Troja już wydała mi się trochę groteskowa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 23.03.07, 08:56 Vaya Con Dios "Time Flies " Gladiator zawsze jest obecny w moim arsenale filmów ;) Oglądałem wiele razy i z pewnością wiele razy jeszcze obejrze ;) Czuje lekkie zmęczenie po wczorajszym Błednym Kole :] ale co tam, do ćwiczeń dzisiejszych trzeba się przygotować. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 13:58 Marllion"You're gone" ale wiosna nam sie zrobiła;) hoho ,od razu chce sie życ;)pozdrawiam wiosennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 28.03.07, 17:46 jak rano wstałem to widząc słońce od razu popedziłem na wykład :D końcówka dnia w oczekiwaniu na zwycięsto Polski nad Armenią ! Aerosmith "Full Circle" a na dokładkę "Hole in my soul" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 00:03 no Polska troszke sie szarpala z Armenią no ale jestesmy pierwsi w grupie ,nie jest żle;)),nie zapominajmy tez o pływakach. Coldplay-The scientist Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 03.04.07, 19:17 no i nie zapominajmy o tenisistach stołowych i brązowym medalu, zdobytym niedawno w mistrzostwach Europy, jakoś tak fajnie się z tego powodu czuję ponieważ dwóch chłopaków z dtużyny - Bartek Such, Daniel Górak i Kuba Kosowski to moi dawni znajomi z czasów kiedy jeszcze grałem w tenisa stołowego, niestety przyszedł czas wyboru, nauka vs sport, wybrałem to drugie ;) Zawsze się zasranawiam co byłoby ze mną gdybym wybrał to pierwsze ... hmmm, siedem, osiem lat temu grałem z nimi na równym poziomie :] Manowar "Warriors of the world" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 13:28 o ,ciekawe! cóz sport wymaga wyrzeczen niestety tak juz jest ,ja zawsze żałuje ,ze nie nauczylam sie grać na pianinie- w sumie i tu i tu trzeba poswiecac swoj czas i ćwiczyć ,ćwiczyć ,jeszcze raz ćwiczyć.W ogóle zauwazylam ,ze cos sie ruszyło w tym naszym sporcie ,no i nie mozemy zpaominac o 4 krysztalowej kuli Adama. ok.wracam do porzadkow;/ Lenny Kravitz-Again Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 00:40 Wróciłem dzisiaj wkońcu do domu. Cięzka, całodniowa jazda pociągiem. Teraz czas na spanie bo jutro ciężki dzień przede mną, muszę wkońcu złapać jakiegoś zająca za uszy i pstryknąć w nochala ;) Na szczęście mam blisko las tak więc mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu Myslovitz "Peggy Brown" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 00:11 święta ,świeta i poświętach;),szybko zlecialam ,objadlam sie i ogladnelam pare nowych filmow choc nie trafilam w sumie na nic interesujacego...za wyjatkiem może Efektu Motyla Cos nie z twojej bajki chyba.... ale nie moglam sie powstrzymac:;)-Michael Buble-Save the last dance for me Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 10.04.07, 10:00 Wróciłem do Krakowa już wczoraj, yhm, muszę posprzątać pół mieszkania przed przyjazdem współlokatora, przed świętami mi się nie chciało tak więc muszę teraz to odpracować ;) a ponadto fajnie jest :) Jedyny film jaki udało się oglądnąć podczas świąt to "Nigdy w życiu", co prawda już chyba 3 raz, jednak jak jestem w domu to nigdy nie odmówie mamie wspólnego kina domowego :) A Efekt motyla mi się bardzo podobał choć oglądałem już bardzo dawno temu. Fajny kawałek Vaya Condios "Time flies" a potem Alizee "j'en ai marre" - nie mogę się powstrzymać ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 21:57 taka piekna pogoda ,ze praktycznie nie ma na necie;P,az musze wyciagnac z piwnicy wreszcie rower ,przyda sie mu wycieczka:P Coldplay"X and Y" i...depresyjne Archive-Again :p ufff jakies takie smutne utwory wygrzebalam dziwne..hmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldonka Re: Kto lubi reggae ? IP: *.pro.lama.net.pl 15.04.07, 10:25 fajny macie gust muzyczny ;p lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 15.04.07, 13:12 Fajno, że prócz Aśki i mnie niektóre osoby czytają co tutaj jest napisane :) Pogoda jest cudowna, wspaniała :) Dzięki temu, przez cały dzień mam wielki usmiech na twarzy :) I niechaj tak zostanie na zawsze :) Green Day "Church on Sunday" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 22:59 ha! mamy euro 2012:P,tylko,ze szkoda ,ze nie w Kraku.. ,no ale moze sie jeszcze uda ,co prawda to dopiero za 5 lat ale na pewno pojawie sie na meczach:P zbieram na bilety. Ps widze ,ze Aldonka czepia sie naszego gustu...? zazdrosci widocznie:P My chemical romance" I'm not okay( I promise)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldonka Re: Kto lubi reggae ? IP: *.pro.lama.net.pl 20.04.07, 10:40 prócz gustu widze jeszcze inteligencje ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 20.04.07, 14:26 Ja ją zauważyłem w ubiegłym roku, posty Aśki tym emanują, nie ukrywajmy tego ;) Nareszcie coś się w Polsce zmieni. Mam taką nadzieję. Już mi się marzą nowe stadiony, nowe linie kolejowe, w ogóle lepsza infrastruktura. Wierzę w mój Naród i wiem, że stawi czoła temu wyzwaniu !! :) Ależ to patetycznie zabrzmiało. A ja sobie zaszaleje i posłucham „Czarne Oczy” Ivana i Delfina, a co tam ... yea pozdrawia Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 14:57 a wracając juz do naszej rozmowy;) mysle ,ze sie na pewno poprawi ,w koncu jak gigantyczny skok uczyniła Portugalia ,a tez nie miala sie za bardzo czym pochwalić ,choć troche szkoda,że kolejny raz Krakow jest pomijany ale to byla raczej decyzja polityczna.... a no to może jak wrzuciles Iwana zadedykujemy coś Aldonie? dla Aldonki od Aśki i Adama Boys"jestes szalona" :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 14:53 rozumiem ,że dwa kąśliwe zdanka świadczą z kolei o twojej gigantycznej inteligencji i wyrafinowanym guście muzycznym...cóż...zwięzłość i geniusz idą ze soba w parze rzadko.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 20.04.07, 16:58 Siedziałem sobie wczoraj w mieszkaniu, patrzyłem się w lustro i w pewnym momencie zdecydowałem to zrobić. Tak, podjąłem decyzję o odwiedzeniu fryzjera. Ubrałem buty, zarzuciłem na siebie zamszową marynarkę i wyruszyłem prosto w okolicę Ronda Kocmyrzowskiego. Piękne, uśmiechające się słońce dopełniło wieloźródłową radość. Euro 2012 w Polsce, pogodni ludzie podążający wzdłuż Placu Bieńczyckiego, mail od mamy z USA „ ... bawimy się z Izunią (moja siostra) świetnie ... „ , sesja egzaminacyjna dopiero za 2 miesiące, bardzo pozytywne nastawienie do innych ludzi, świetne samopoczucie. Czego można chcieć więcej ? Doszedłem wkońcu do zamierzonego miejsca. Usiadłem w fotelu i zaczęło się. Szarpanie w moich włosach jest asumptem do stanu hipnotycznego. Najgorsze jednak jest to, że konwersatorium między przedstawicielem rzemiosła fryzjerskiego a Adamem będącym w stanie hipnozy nie było konwersacją a quasi monologiem. Przez 15 minut słuchałem tego jak jest źle. Wszystko jest złe. Ludzie są źli, rząd jest zły, sejm jest zły, sąsiad jest zły, szef jest zły, zawód fryzjera jest zły, wyjazd do Irlandii jest zły, studiowanie jest złe – „bo i tak nie ma po tym pracy”. Uff, 15 minut minęło i spokojnie wyszedłem z zakładu. Najgorsze w tym wszystkim jest jedno – mój wewnętrzy spokój i równowaga została zachwiana ! Na szczęście dotarłem na rynek, spotkałem się z optymistycznymi osobami i wszystko wróciło do normy. A efekty pracy oceniła koleżanka jako dobre, "kurde Adam, teraz do w 85 % przypominasz Małaszyńskiego." Lubię go jako aktora ale nigdy nie chciałbym być kimś innym niżeli teraz jest. Dziękuję za uwagę i cierpliwość ;P A jak już szaleć to porządnie ;) 1.Sabrina "Boys, boys, boys" 2.Bayer Full "Blondyneczka" 3.Shaza "Baja bongo" 4.Voyager "Polskie dziewczyny" 5.Virgin "Znak pokoju" a na koniec mój ulubiony kawałek "November rain" w najlepszym i niepowtarzalnym wykonaniu Guns N’ Roses Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 14:34 ależ długi post ( myślę,że Aldonika byłaby usatysfakcjonowana;)).Cóż w Polsce generalnie ludzie zawsze narzekaja : na zdrowie ,na rząd ,na młodzież ,nawet na pogodę ,to juz chyba nasza narodowa cecha ,chociaz musze sie przyznać ,ze chyba też jestem jej nosicielką.A mysli o emigracji kiedyś ...przewijaja sie przez moją glowę dosc czesto w ostatnim czasie .Biore jednak pod uwage wyjazd bardziej w celu poznania danego kraju ,kultury ,jezyka niż pozostania w danym miejscu juz na zawsze ale dość juz smutnych myśli,idzie a wlasciwie już jest długi weekend ( no i mamy Euro równiez w Krakowie ,jak okazalo sie wczoraj). Hinder"lips of angel" Guns'N'roses"Knockin on heaven's door" -nie mniej piekny utwor i zdecydowanie moje ulubione wykonanie oraz ..starzy ,dobrzy Beatelsi" come together";) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 29.04.07, 14:52 Kurka wodna, mam coś takiego co nazywa się kac-humor. Wczoraj odbyło się ognisko. Skończyło się dzisiaj. „High hopes” Pink Floyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Akurat IP: *.chello.pl 29.04.07, 16:39 "Lubię mówić z Tobą" a co tam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Akurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 14:34 hmm kac humor;),ja ostatnio w ogóle mam nie najlepszy humor...na szczescie pogoda w miare dopisuje ,choc mogloby byc cieplej ,zwlaszcza jak tak czytam o słonecznej Italii albo Portugalii ,chetnie wyjechałabym tam na stypendium taa marzenia ... w takim razie jesli juz jestesmy przy klasyce ;kawalek Simple mind-don't you tez lubie pisac z tobą;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Akurat IP: *.chello.pl 03.05.07, 08:50 a ja bym najbardziej chciał zamieszkać w Szwajcarii :) albo w ogóle gdzieś gdzie są piękne, wielkie góry :) do nauki czas ;) no ale przed meritum trzeba by coś włączyć, tylko co ? Enya "Now We Are Free" lekkie, spokojnie, wyciszające ... tego właśnie teraz mi trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Akurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 22:43 ah Szwajcaria hmm ,no w sume tez ale musialbym chyba mowic po fracusku lub niemiecku;/,ciezka sprawa.Nauka eh ..mam bardzo busy may and june;) a tak bardzo brakuje mi motywacji... moze cos energetycznego..? Blur-2 song a potem ewentualnie cos wyciszajcego Jose Gonzalez-Slow moves Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Akurat IP: *.chello.pl 09.05.07, 13:49 przed jutrzejszym egzaminem z filozofii Pink Floyd "High hopes" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Akurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 18:42 Pearl Jam "Last Kiss" powodzenia!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Akurat IP: *.chello.pl 10.05.07, 13:47 Dziękuję bardzo :) Raz kolejny i zapewne nie ostatni: Manowar - "Warriors Of The World" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Akurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 13:11 Linkin Park "Somewhere I bleong" ,musze sie zabrac "naukowo" do roboty,a jak zwykle w maju ,ktory zapowiada się bardzo intensywnie nic mi sie nie chce ...za dużo słońca ,zieleni ,zapachów;) a jak tam Juwenalia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Akurat IP: *.chello.pl 13.05.07, 13:35 Jakoś nie mogłem znaleźć czasu aby wybrać się na jakiś koncert czy cuś, ogrniczyłem się do czwartkowego maratonu do klubach kończącego się rano, póki co perspektywa jeszcze 9 egzaminów zapędza mnie w miejsce, gdzie jest spokój, czyli do mojej kuchni ;) Iron Maiden "The Thin Line Between Love&Hate" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Akurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 22:16 aż 9 ? ah wspolczuje, ja tez cos usiluje posleczec ,bylam w sumie tylko w sob i niedziele ale niespecjalnie mi sie nawet chcialo isc...na szczescie czy tez nieszczescie troche pada wiec nie zal mi slońca na zewnatrz ..ah zla jestem i w ogole;/ Marillion-Kayleigh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Akurat IP: *.chello.pl 16.05.07, 16:33 wiesz, że nie można się złościć bo to wyrządza szkodę urodzie kobiety :D aerosmith "hole in my soul" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Akurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 19:51 tak mówią;),ja dzisiaj swietuje urodziny;) takze narazie rzucam wszystko w kąt Scissors Sisters_I don't feel like dancing;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Akurat IP: *.chello.pl 20.05.07, 16:41 W takim razie spóźnione lecz bardzo szczere życzenia urodzinowe :) Green Day "extraordinary girl" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Akurat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 19:56 dziekuje;))),mialam ambitnie cos pisac ,jakis referat ale niestety przez burze i grad nie udalo mi sie nic zrealizować i wyladowalam sobie z thrillerkiem w fotelu:P Lenny Kravitz-Fly Away Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 30.05.07, 14:58 nie chce mi się nic a chyba muszę ;) pociesza fakt, że miesiąc będzie ciężki ale potem pyszne wakacje :) Running Wild " War and peace" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 19:37 hmm rozpadalo sie ...,a musze sie uczyc na kolosa;/,wakacje wydaja mi sie zbyt odlegle eh ... moze jakas nostaligczna piosenka:Iris-goo goo dolls Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.chello.pl 06.06.07, 13:08 ehh wakacje ;) jeszcze 8 egzaminów i 28 mi się zaczynają, z pewnością zainauguruję je odpowiednio :) "Nothing Else Metters" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 14:56 strasznie duzo masz egzaminow ,myslalam ,ze macie jakos mniej i pozno zaczynasz sesje;) ,ja w umie koncze koniec czerwca jakos tak ,jesli wszystko pojdzie z planem ,a co do wakacji ,nie wiem ..kusi mnie polskie morze w sierpniu albo Wegry ( ale to juz z opcji nierealnych ze wzgledu na skromne fundusze;/) Unforgiven Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.culm.net 07.07.07, 13:02 ciężkie jest życia na kcu :] whisky in the jar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 20:54 :] ale zdane ?:) Skid Row-I Remember you,fajna balladka z lat 80-tych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 23:57 dwa przełożone na wrzesień, ale ogólnie super ;) Coco Jambo :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 23:38 u mnie też jeden na wrzesien;),to juz wakacje w domu? ja narazie leniuchuję poki co: Norah Jones-Sunrise Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 22:13 Wróciłem właśnie z Władysławowa, jutro chill out, robie pranie i w sobote wskakuje w pociąg do Krakowa ;p Skutki władysławowskie dosyć bogate, czerwone nogi, brązowy brzuch, brązowa twarz, niewyspanie, ból głowy i coś w stylu lekkiego udaru, który po 2 dniach przechodzi, ciężko było, ale z pewnością warto, rammstein du hast klaniam się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 14:53 upal w Malopolsce niemilosierny ,dzisiaj termometr w cieniu pokazuje ok.32 stopnie ,wczoraj bylo 36 także nieźle;).Troche się spalilam ale nie jakos bardzo ,nie jestem entuzjastką opalania .Moje wakacje jak zwykle odsuwają sie w czasie ale moze w sierpniu zawitam nad morze czyli gdzies tam w twoje rejony;).Poki co relaksuje sie troche na grillach i koncertach plenerowych:p dni mojego miasta itd. wakacyjny song: Marquess-Vayamos companeros Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlik Re: Kto lubi reggae ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 14:41 W Kujawsko - pomorskim też upał :-) Odpowiedz Link Zgłoś